Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

12-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een rol bij voetbalclub Park FC?

Park FC zoekt nieuwe medewerkers

Voetbalclub Park FC is nog op zoek naar bijkomende medewerkers en bestuursleden. Enthousiastelingen die willen meewerken aan de dagelijkse werking van de club, zijn welkom. Wien interesse heeft, kan zich aanmelden bij één van de bestuursleden.
Meer info: www.parkfc.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapen scheren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wollige namiddag bij Limburgs Landschap

Aanstaande zondag 19 mei kan je in het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef terecht voor een educatieve namiddag en dit van 14 tot 16 uur. Centraal hierbij staat het schaap. In het bezoekerscentrum kan je aan de hand van een interactieve tentoonstelling het belang van het schaap voor ons landschap ontdekken. De expo vertelt over het leven van de schapen op de heide en het belang van hun begrazing.

Daarnaast kan je in de schapenstal meebeleven hoe de schaapscheerder de dieren ontdoet van hun wintervacht. Een unieke belevenis voor jong en oud.
Meer info: www.limburgs-landschap.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote agilitywedstrijden bij De Roedel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hondenschool De Roedel verwacht meer dan 300 honden

Op zaterdag 11 mei organiseert hondenschool De Roedel in Helchteren een grote agilitywedstrijd. De club verwacht meer dan 300 deelnemende honden. Agility is een behendigsheidssport voor honden. Het opzet is dat de hond op een zo snel en beweeglijk mogelijke manier een hindernissenparcours aflegt. Hierbij wordt hij geleid door zijn begeleider.

De wedstrijden starten om 10.00 uur en lopen tot 16.00 uur. Er zijn drie ingerichte terreinen die voor de wedstrijden worden gebruikt. De honden zullen in verschillende categorieën aantreden. Iedereen is welkom om dit mooi gebeuren bij te wonen.

Meer info: www.hondenschoolderoedel.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GP Maarten Wynants
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wielerfeest in Helchteren

Op zaterdag 11 mei zal Helchteren weer helemaal in de ban zijn van het wielrennen. Naar jaarlijkse traditie vindt er die dag de 7de trofee Maarten Wynants plaats. Enkele toprenners, waaronder Jelle en Denis Vanendert komen aan de start. Om 14.30 uur start de Pro Challenge Helchteren: een wielerkoers voor eliterenners. De wedstrijd loopt over 169 kilometer: 10 rondes van 16,9 km.

Om 18.30 uur is het dan de buurt aan de inwoners. Dan gaat immers de inwonerskoers van start. Onze lokale renners zullen een parcours van 47,3 km afleggen. Het hoofdkwartier van heel dit wielergebeuren ligt op de Helzoldstraat. Iedereen is welkom om dit feest mee te beleven. Na afloop van de inwonerskoers neemt een DJ alles over. Dat leidt ongetwijfeld tot een gezellig sfeervol volksfeest. 

Meer info: www.prochallengehelchteren.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijke tracés voor sneltramverbinding voorgesteld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Spartacusproject ligt ter inzage

Nog tot 5 juni 2013 ligt het kennisgevingsdossier van het Milieueffectenrapport voor de sneltramlijn Hasselt – Neerpelt – Lommel ter inzage bij de gemeente Houthalen-Helchteren. 

“Deze sneltramlijn is beter bekend als het Spartacusproject”, klinkt het bij de Lijn. “Het Spartacusproject is een project van De Lijn met als doel Limburg te ontsluiten met hoogwaardig en efficiënt openbaar vervoer. De ruggengraat van dit project wordt gevormd door drie sneltramlijnen waarbij de lijn Hasselt-Neerpelt-Lommel door de gemeenten Zonhoven en Houthalen-Helchteren passeert.”

Welk tracé deze sneltramlijn precies zal volgen, ligt nog niet helemaal vast. “Vooraleer men tot een definitieve keuze komt, moeten al de mogelijkheden tegen elkaar afgewogen worden. Zo moet er onder meer een plan-MER studie worden uitgevoerd om zicht te krijgen op de milieueffecten bij de komst van deze tramverbinding. Een eerste stap hierbij is het ter inzage leggen van de kennisgevingsnota. Deze nota dient om de inwoners van de betrokken gemeenten op de hoogte te brengen van de plannen en de mogelijke gevolgen voor de omgeving. Hierbij kunnen de inwoners opmerkingen en aanvullingen overmaken.  Formele bezwaarschriften tegen het plan indienen, kan later tijdens een openbaar onderzoek."

De kennisgevingsnota is in te kijken tijdens de openingsuren van het gemeentebestuur. (foto: spartacuslimburg.be)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD dient nooddecreet in
Open VLD wil omleidingsweg forceren via nooddecreet

Als het van Open VLD afhangt, wordt de komst van de omleidingsweg geforceerd via een nooddecreet. De partij stelde vandaag haar voorstel van nooddecreet voor, bij monde van Patrick Dewael, Marino Keulen en Dirk Van Mechelen. Dit decreet moet volgens Open VLD voorkomen dat de realisatie van het sluitstuk van de Noord-Zuidverbinding opnieuw jarenlang vertraging oploopt. De partij hoopt alvast een grote politieke meerderheid te vinden die dit nooddecreet steunt.

Procedurefout
De Vlaamse regering lijkt niet geneigd de decretale weg te kiezen, erkende Dewael, maar hij waarschuwde dat de milieuverenigingen al nieuwe procedures hebben aangekondigd. Eind maart vernietigde de Raad van de State het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de nieuwe omleidingsweg van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren wegens een procedurefout. De Vlaamse regering had compenserende maatregelen voor de omleidingsweg voorzien, maar daarvoor zijn 'dwingende redenenen van groot openbaar belang' die uitdrukkelijk moeten worden gemotiveerd, wat volgens de Raad niet gebeurd was. Door de vernietiging moet de hele procedure worden overgedaan, wat een jarenlange vertraging kan kosten.

Economie
Voor de liberalen kan het niet dat een procedurefout de realisatie van de Noord-Zuid-verbinding op de helling zet. Voor de economie is het sluitstuk van de Limburgse Noord-Zuidverbinding belangrijk, benadrukken ze. Daarom kiest Open Vld de weg van het nooddecreet. "We hebben dit reeds gedaan met het Deurganckdok toen ik minister-president was", stelde Patrick Dewael. "In het nooddecreet bepalen we dat het project van groot openbaar belang is. Door die erkenning wordt de procedurefout, zoals opgemerkt door de Raad van State, ongedaan gemaakt en kan men verder zonder helemaal opnieuw te moeten beginnen", verklaarde Marino Keulen. (bron: hbvl)


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurseizoen 2013-2014
Klik op de afbeelding om de link te volgen Programmatie cultuurseizoen 2013-2014 is er...

Zopas werd de nieuwe cultuurprogrammatie voor 2013-2014 afgerond. Een aantal bekende namen zakken volgend seizoen ook af naar CC Casino. Onder hen humorman Bert Kruismans die op 14 december afzakt met zijn voorstelling 'Vaderland.'. Verderop in het humorrijtje ontdekken we ook Wim Helsen (14 februari), Bart Cannaerts (15 maart) en Wouter Deprez (4 april). Muziekliefhebbers kunnen nu alvast in hun agenda 15 februari aankruisen, dan zal Guido Belcanto samen met Tine Embrechts hun muzikale theatervoorstelling 'Balzaal der gebroken harten' brengen. 

Het jeugdige volkje kan ook komend cultuurseizoen rekenen op een aantal voorstellingen. Leuk worden zeker de vrolijke verhalen van Janne Desmet (18 oktober), Kapitein Winokio (26 januari) en 4Hoog die zelfs met een aantal voorstellingen afzakken naar onze gemeente. 

De ticketverkoop voor het nieuwe theaterseizoen start op 13 mei. Meer info vind je op www.houthalen-helchteren.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluitingsdagen gemeentelijke diensten
Gemeentediensten maken de brug, ook containerpark!

De komende week zullen de gemeentediensten maar beperkt toegankelijk zijn. Dat is natuurlijk het gevolg van Hemelvaartsdag, aanstaande donderdag. 
Op donderdag 9 mei zijn alle gemeentelijke diensten, balies, Perron-Oost en de bib gesloten. Dat zal ook op vrijdag 10 mei zo zijn, behalve voor de balie bib/toerisme, die is wel open. 

Containerpark
Bezoekers van het containerpark moeten opletten. Het containerpark zal immers gesloten zijn op zowel donderdag 9 mei, vrijdag 10 mei als op zaterdag 11 mei. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robby Longo knap tweede
Klik op de afbeelding om de link te volgen Countryman Robby Longo verbaast vriend en vijand in finale van The Voice

Op vrijdag 3 mei vond de finale van de muziekwedstrijd 'The Voice van Vlaanderen' plaats. In de finale stond één Limburger en die kwam uit onze gemeente Houthalen-Helchteren: Robby Longo.
De minzame countryliefhebber verbaasde tijdens de finalewedstrijd vriend en vijand met zijn sterke performances. Dat puik werk leverde hem een wel heel erg knappe tweede plaats op in de wedstrijd. Voor het eerst in vijf jaar werd The Voice dit jaar immers gewonnen door een dame: Paulien uit het team van Jasper Steverlinck. De winst levert deze 18-jarige meid onder meer een plantencontract op. Haar eerste single is alvast een feit: "There's some place I've got te be".
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open gebedshuizendag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Open Gebedshuizendag: breng ook eens een bezoekje

Op zondag 5 mei is het Open Gebedshuizendag. In onze gemeente kan je vrij een bezoek brengen aan drie gebedshuizen:
-- Evangelische Christengemeente, Guldensporenlaan 24b
-- Parochiekerk Sint-Martinus, St. Martinusplein 1
-- Islamitische moskee (Marokkaanse moskee), Elzenstraat 14b

De gebedshuizen zijn te bezoeken tussen 14 en 18 uur. Het opzet van de Open Gebedshuizendag is om de dialoog en het respect tussen de verschillende geloofsgemeenschappen te bevorderen.

Opvallend is ook dat net dit weekend de wekelijkse eucharistieviering die op de VRT (zondagochtend 10.00 uur) wordt uitgezonden, rechtstreeks uitgezonden wordt vanuit de parochiekerk Sint-Martinus. Het geeft alvast een extraatje op deze Open Gebedshuizendag. Iedereen kan de viering bijwonen. Hou er wel rekening mee dat de parkeerzone vlak naast de kerk afgesloten wordt.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de amateurkunsten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lokale amateurkunstenaars stellen tentoon

In het kader van de Week van de Amateurkunsten stellen dit weekend een 20-tal lokale kunstenaars, allemaal amateurs, hun werken tentoon in CC Casino. De werken zijn te bewonderen in de balzaal van het Casino en dat op zaterdag 4 en zondag 5 mei, telkens van 14 tot 18 uur. Het aanbod is erg divers, gaande van schilderwerk en fotomateriaal tot beeldhouwwerk en scultpuren.

Dit zijn alvast de namen van de amateurkunstenaars die aan dit uniek evenement zullen meewerken: Annita Bancken, André Sikosek, Mia Bancken, Dirk Bohy, Fons Schoeters, Jeanine Van Dommelen, Marcel Tiri, Marie-Louise Van Geel, Joke Hemeleers, Leon Trippaers, Kevin Voorter, Peter De Backer, Kathelijne Verstraeten, Liza Schepers, Madeleine van de Kerkhof, Marine De Munck, Monique Pluym, Nelly  Soldberg, Stijn Van Dingenen, Youssef Hajam, Lisette Steensels Jozefa Vaes, Paula Schops, Olga Ramaekers, Michel Timmermans, Jan Cornelis, Maddie Vanoppen, Marielle Stassen, Yvon Smets, Dirk Raus, Marie-Louise Gielen, Marleen Vanheukelom en Herminie Eussen. 

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Zeker doen!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dievenbende opgerold
Servische dievenbende pleegde naar schatting 150 inbraken

De federale gerechtelijke politie van Hasselt maakte zopas bekend dat ze een uiterst professionele dievenbende heeft opgerold. De bende zou van januari tot maart van dit jaar naar schatting zo'n 150 inbraken hebben gepleegd in deze regio. Ook in Houthalen-Helchteren zou de bende een resem inbraken uitgevoerd hebben.

Opvallend is dat de leden van de bende allemaal uit Servië komen. Meer nog, het zijn inwoners uit dezelfde Servische wijk Cacak, de hoofdstad van het district Moravica. De dieven gingen uiterst professioneel te werk en zouden ook al in andere landen actief zijn geweest. (bron: hbvl)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstichting
Vandalen stichten brand in basisschool Helchteren

Dinsdagavond zijn vandalen binnengedrongen in de achterbouw van basisschool De Biekorf in Helchteren. Door enkele ramen stuk te slaan, verschaften de vandalen zichzelf de toegang tot het gebouw waar ze materiaal bij mekaar legden om dit nadien in brand te steken. Dat leidde tot een korte, beperkte brand in de berging en het werkhuis van de klusjesman. De brandweer was snel ter plaatse.
Ondanks de brand, komen de lessen niet in het gedrang. De politie is alvast een onderzoek gestart.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermisweekend in Houthalen-Centrum
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kermis en jaarmarkt

Op maandag 6 mei kan je in het centrum van de gemeente rondslenteren op de traditionele jaarmarkt. Een honderdtal standhouders verwelkomt de lustige koopgangers. De jaarmarkt start om 17 uur en loopt tot 22 uur. De kramen staan opgesteld op de Dorpsstraat en de Stationsstraat.
Aansluitend kan je ook vertier vinden op de kermis die op het John Cuppensplein staat opgesteld. De kermis is open op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 mei. Op zaterdag 4 mei worden om 15.30 uur alle personen met een beperking verwacht aan de botsauto's. Dan zal er voor hen een speciale rondleiding worden georganiseerd.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VVW Kelchteren bestaat 40 jaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zeil- en surfclub viert 40-jarig bestaan op gepaste manier

Het begon allemaal bij de aanleg van de E314 autostrade. Als funderingsbed voor deze weg werd een groot gebied zand ontgonnen. Wat restte was een flinke waterplas op domein Kelchterhoef die de toepasselijke naam ‘De Plas’ meekreeg. Het werd in 1973 de thuishaven van de Vlaamse Vereniging voor Watersport Kelchteren.

“Het waren een paar stoere en onverschrokken zeilers die zich na het ontstaan van De Plas geregeld op het water begaven”, aldus Willy Dierckx, één van de pioniers van VVW Kelchteren. “Omdat de interesse in het gebruik van dit wateroppervlak als zeil- en surfplas aanwakkerde, werd in 1973 officieel de toelating gegeven om er een zeilclub op te richten. De geboorte van VVW Kelchteren was een feit.”

Dit jaar viert de club dus haar 40-jarig bestaan. “Momenteel zijn we de oudste en grootste zeil-en surfclub van Limburg”, aldus Willy. “We worden als club ook geroemd omwille van de goede opleidingen die surfers en zeilers bij ons kunnen volgen en om onze knappe clubinfrastructuur met steigers, een grote botenparking, een gezellig cafetaria en een nieuwe ruime loods. Wie onze club en werking wil ontdekken, nodigen we graag uit op zaterdag 4 mei 2013. Vanaf 13 uur vindt er een unieke watersportdag plaats, met initiaties, demonstraties en natuurlijk ook de nodige feestambiance. Iedereen welkom!”

Meer info: www.vvwkelchteren.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksdansen
Multicultureel volksdansfeest

Op 3 mei vindt in cultuurcentrum Casino een multicultureel volksdansfeest plaats. De avond start om 19 uur. Verschillende volksdansgroepen zullen aansluitend op mekaar, het beste van zichzelf geven. Het feest wordt georganiseerd door Ezgi vzw en de Volksmuziekvereniging. Iedereen is welkom, de toegangsprijs bedraagt 5 euro.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachwandeling
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nam jij al eens deel aan een lachwandeling?

Op zaterdag 4 mei organiseert vzw LACH opnieuw een toffe lachwandeling. Deze gezonde wandeling brengt je op pad voor een tocht van 5 km over de Brelaarheide en Tenhaagdoornheide. Onderweg zijn er een aantal stops voorzien waarbij de hele groep leuke, plezierige oefeningen doet die het samen lachen bevorderen.

Deelnemen kan voor 2 euro per persoon. Het vertrek is voorzien om 10 uur aan De Goei Wei, Weidestraat 9 in Meulenberg. Meer info: info@lach-humor.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefietavond tvv Ruchika project
Klik op de afbeelding om de link te volgen Femmes Fatales en cursisten op het podium

Op zaterdagavond 27 april (20 uur) brengt improvisatietheater Femmes Fatales voor het eerst een eigen voorstelling in CC Casino. De voorstelling, die bovendien niet enkel voor vrouwen bedoeld is, kadert in een benefietavond ten voordele van het Ruchika project.

Het Ruchika project in Bhubaneshwar bereikt een 5000-tal slumkinderen. Vanuit Houthalen reizen Dokter Kuppers en zijn kompanen 2 x per jaar af naar Indië. Ze bieden er onder meer ondersteuning op gebied van onderwijs, gezondheid, beroepsopleiding en sociale ondersteuning.

Na afloop van de voorstelling is er in de balzaal Creasino: cursisten uit Casino-cursussen bezetten het podium en tonen hun kunnen. Het duo 'Af en two' zorgt voor de muziek en dansgelegendheid achteraf. Deze opbrengsten gaan eveneens naar het project.

www.ruchika-project.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 6 chauffeurs te snel op Europarklaan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Buurtbewoners willen snelle aanpak hardrijders Europarklaan

De buurtbewoners van de Europarklaan zijn de onveilige verkeerstoestanden op hun weg beu. Om dit kenbaar te maken, verschenen de voorbije dagen heel wat zwarte ballonnen langs de Europarklaan. "Vanaf vijf uur 's morgens tot 's avonds laat is het hier een drukte van jewelste", aldus buurtbewoner Rudi Wazian. "Vrachtwagens, auto's, zwaar verkeer: het passeert hier allemaal onze woonwijk. En het ergste is dat daarbij steevast hard op het gaspedaal wordt gedrukt. Wie de Europarklaan oprijdt vanaf de Herebaan-Oost, passeert een woonzone waar je maximum 50 km/u mag rijden. Er zijn echter bitter weinig chauffeurs die zich hier aan houden. Dagelijks moeten de buurtbewoners dan ook flinke risico's nemen als ze de Europarklaan willen oprijden of oversteken. Ook de schoolgaande jongeren die richting de bushaltes gaan, moeten langs deze onveilige en drukke baan passeren. Bovendien zorgen die hoge snelheden voor geluidsoverlast en is er uiteraard de uitstoot van fijn stof die de gezondheid van de buurtbewoners ondermijnt. Het is onverantwoord, de situatie is onhoudbaar geworden.”

Ingrijpen
Het is niet voor het eerst dat buurtbewoners hierover klagen. De voorbije jaren waren er al een aantal acties en verschillende bewoners namen ook al contact op met het gemeentebestuur. “Maar er gebeurt niets”, aldus Rudi. “Daarom gaan we nu verder met actie voeren. De zwarte ballonnen zijn alvast een voorbode. Men moet hier verkeersingrepen plaatsen die de snelheid naar onder halen. Daarbij moeten er veilige oversteekplaatsen komen en de verkeersafwikkeling aan het kruispunt met de Herebaan-Oost moet ook beter. Heel wat buurtbewoners zijn het beu. Of moet er echt eerst iets ernstig gebeuren vooraleer men ingrijpt. Als buurt willen we dat alvast absoluut vermijden.”

Gemeenteraad
Oppositiepartij S&D interpelleerde op de voorbije gemeenteraad het gemeentebestuur over dit probleem. "En uit de cijfers blijkt dat de buurtbewoners absoluut gelijk hebben. Het voorbije jaar controleerde de politie op deze weg zo'n 1400 wagens. Liefst 1 op 6 reed effectief met overdreven snelheid door dit woongebied. Op andere wegen is dat gemiddeld 1 op 10 tot 1 op 12", aldus fractievoorzitter Stijn Van Dingenen van S&D. "De roep naar verkeersingrepen die de chauffeurs meer aanzetten om hun snelheid te temperen is dan ook terecht. We hebben bij het gemeentebestuur aangedrongen om snel meer snelheidscontroles uit te voeren op deze weg, maar ook om duurzame ingrepen te plannen die de weg zo inrichten dat de snelheid omlaag moet. Twee beveiligde oversteekplaatsen is al een eerste aanzet, eventueel verhoogd. Maar ook andere ingrepen zijn nodig. We kunnen niet wachten tot er eerst een ongeval gebeurt."

S&D vroeg ook om in de marge de parkeerstrook aan de Oostzijde van de weg te bekijken. "Nu staan er vaak wagens en bestelwagens die het zich voor chauffeurs die uit de zijstraten komen belemmeren. Dat in combinatie met de hoge snelheden en het drukke verkeer op de Europarklaan, brengt enorme veiligheidsrisico's met zich mee."
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Countryzanger in finale
Klik op de afbeelding om de link te volgen Robby Longo in finale van The Voice van Vlaanderen

Robby Longo, de guitige en doodbrave countryzanger uit onze gemeente, heeft het tot de finale geschopt van het VTM-programma The Voice van Vlaanderen. Longo kwam in de halve finale uit tegen zijn teamgenote Jana. Zowel hun eigen coach Nathalia als het publiek gaven duidelijk de voorkeur aan Robby voor een plek in de finale.Hierdoor zit Robby bij de vier finalisten en maakt hij aanstaande vrijdag kans om The Voice van Vlaanderen 2013 te worden! Wij gunnen het de sympathieke Robby alvast van harte!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs