Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

22-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen planten bos

Vrije Basisschool Meulenberg plant bos op Brelaarheide

Net voor de winterprik opdaagde, plantten de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar van de Vrije Basisschool van Meulenberg een nieuw bos op de Brelaarheide. Het project kaderde in een boscompensatie.

“Het bos is aangeplant in het natuurgebied de Brelaarheide”, aldus Wim Fourie van Limburgs Landschap vzw. “Onze organisatie beheert dit natuurgebied langs de Laambeek. De plantactie kwam er door een samenwerking tussen het gemeentebestuur, Natuurpunt Educatie vzw en Limburgs Landschap vzw. Dankzij de medewerkers van het project Educatief Natuurbeheer van Natuurpunt konden we rekenen op de hulp van  40 kinderen. Samen met onze werkploeg hebben die heel hard gewerkt om alle plantjes in de grond te krijgen. En dat waren er heel wat. In totaal kregen 700 boompjes een nieuwe levensplek. Samen zullen zij in de toekomst een brede houtkant vormen waarin heel wat insecten en vogels zich erg thuis gaan voelen. De bomen en struiken zijn zo geplant dat de lichtinval op het hooiland verzekerd blijft en dat er een overgang van lage naar hoge vegetatie ontstaat. Beide factoren zijn belangrijk voor vlinders en andere insecten die voorkomen in het gebied.”

En de leerlingen, die vonden het geweldig. De hele plantactie duurde net geen 2,5 uur: een recordtijd!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in 't plat Hôtels...
Dialectwandeling

Engels, Frans, Nederlands, Duits, Spaans, … talen die we allemaal kennen. Maar kan je ook een praatje slaan in het dialect? Limburgs Landschap lanceert alvast een uniek initiatief: een fijne natuurwandeling met een knipoog naar ‘het plat’, want “Wijj zeg’der da in’t Hôtels?’
Zin om mee te wandelen in deze dialectwandeling, kom dan op zondag 27 januari om 14 uur naar het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap vzw in Hengelhoef. Je kan 'ver niet' meewandelen..

Meer info: Limburgs Landschap vzw, Els Rekkers/Julien Smolders, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50. http://www.limburgs-landschap.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe prins van De Doolridders is bekend
Prins Carlo I

Afgelopen zaterdagavond vond in Don Bosco in Helchteren het groot carnavalsbal van De Doolridders plaats. Hoogtepunt van de avond was zonder twijfel de aanstelling van de nieuwe prins. En het werd prins Carlo I. De meesten zullen hem wel kennen van zijn café Sporting.

Met de komst van Carlo I neemt de vorige prins Bob I afscheid van zijn titel. Maar Bob blijft actief, hij kondigde zelf aan dat hij De Doolridders zal aanvullen als 13de Doolridder.
Het muzikaal ensemble Domino maakte er nadien nog een spetterend bal van. Meteen de start van een geweldig carnavalsseizoen in onze gemeente!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee zangtalenten scoren
Arnd en Robby doen het prima in 'The Voice van Vlaanderen'

Afgelopen vrijdag kon u de eerste aflevering van de muzikale talentenjacht 'The Voice van Vlaanderen' bekijken op VTM. Opvallend: twee van de deelnemers kwamen uit onze gemeente. Arnd Van Vlierden bracht op zijn eigengereide manier een nummer van Adele. De tweede kandidaat Robby Longo koos voor CCR en bleef hiermee trouw aan zijn liefde voor de countrymuziek.

Beide kandidaten brachten het er schitterend vanaf wat er voor zorgde dat ze allebei verdergaan in het programma. Arnd zal dat doen met Alex Callier als coach, Robby krijgt Nathalia als coach.

Er schuilt duidelijk muzikaal talent in onze gemeente. Vorig jaar nog werd in hetzelfde programma Eva Jacobs één van de smaakmakers. Ook zij kwam uit Houthalen-Helchteren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NV Mijnen vraagt vergunning voor opsporen biogas
In de toekomst gasontginning in onze gemeente?

De NV Mijnen heeft bij Vlaams minister Schauvliege een opsporingsvergunning aangevraagd om te onderzoeken of er methaangas kan gewonnen worden in de steenkoollagen van het Kempens Bekken. De minister heeft 120 dagen de tijd om te beslissen. De NV Mijnen heeft al langer plannen om in de toekomst gaswinning te gaan doen in onze regio. Zoals de voorlopige planning er nu uitziet, zal het nog zo'n zes jaar duren vooraleer de gaswinning in de Limburgse steenkoollagen kan beginnen. In de eerstkomende fase plant men een uitgebreid geologisch onderzoek. Bijkomend zullen er verkenningsboringen worden uitgevoerd en plant men de bouw van een proefinstallatie.

De vergunningsaanvraag wordt door de NV Mijnen aangevraagd in naam van Limburg Gas, een Joint Venture tussen de LRM en het Australische Dart Energy.

20 jaar
Eerder al wees een onderzoek dat uitgevoerd werd door het VITO dat er in het Kempens Bekken zo'n 7,7 miljard m³ winbaar methaangas zit. Die hoeveelheid is voldoende om half Limburg zo'n 20 jaar lang van aardgas te voorzien. Het gas kan bovendien ook aangewend worden om electriciteit en warmte te produceren. De zoektocht naar dit aardgas zak niet alleen gebeuren in onze gemeente. Ook in Zonhoven, Genk, As, Beringen, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem wordt er gewerkt. De eerste proefboring is voorzien voor 2014.

Infoavond
Op dinsdag 22 januari vindt er in de marge van deze gasontginning een informatieavond plaats in CC Casino. Die infoavond start om 20 uur. Koen Nulens (LRM) doet tijdens deze infoavond de plannen uit de doeken. Waar zullen de proefboringen doorgaan en wat gebeurt er met het opgepompte zoutwater? Welke techniek wordt er toegepast en wat zijn de risico's voor een waardevol natuurgebied als het Nationaal Park Hoge Kempen?
Djamila Timmermans, arts en bio-ingenieur, formuleert enkele bekommernissen over de gevolgen voor mens en natuur. Hoe verloopt deze energiewinning elders en wat zijn mogelijke kansen en risico's wereldwijd? Hoe zit het met onze prestaties in het kader van Europa 2020? Thijs Van de Graaf van zijn kant, onderzoeker internationaal energiebeleid aan de UGent, plaatst de energiediscussie in een internationaal kader. Om onze energiebevoorrading doeltreffend te houden moeten er dringende beslissingen genomen worden: welk beleid zullen we voeren? Welke investeringen zal het beleid ondersteunen? Ludwig Vandenhove, gedeputeerde voor leefmilieu, komt als vierde spreker aan bod en geeft tekst en uitleg bij het Limburgs energiebeleid. Iedereen is welkom op deze informatieavond.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaartavonden
Kom wiezen bij de KWB

Weet je niet wat doen tijdens de aankomende herfst- en winteravonden? De KWB van Helchteren organiseert één keer per maand een kaartavond 'wiezen'. Kom dus zeker eens een kijkje nemen. Iedereen is welkom!
De kaartavonden gaan door in de St. Jozefzaal, Sonnisstraat in Helchteren. Meer info: 011 526047. 

Op volgende dagen wordt er gekaart:
  • vrijdag 18 januari 2013 vanaf 19.30
  • vrijdag 15 februari 2013 vanaf 19.30
  • vrijdag 15 maart 2013 vanaf 19.30
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cash is back...
Arnd Van Vlierden imponeert

Op vrijdag 18 januari start op VTM de tweede reeks van The Voice van Vlaanderen. In dit programma gaan Nathalia, Koen Wauters, Jasper Steverlinck en Alex Callier op zoek naar nieuw muzikaal talent. En al meteen in de eerste aflevering wordt het viertal letterlijk gepakt door talent uit... Houthalen-Helchteren. Helchterenaar Arnd Van Vlierden, al jaren gebeten door de Johnny Cash-microbe, brengt op zijn gitaar een innemende en oprechte versie van het nummer Rolling in the Deep van Adele. Als één van de eersten krijgt Arnd hiermee het volledige viertal mee op zijn muzikale beleving. Alle vier de 'juryleden' draaien zich om en zijn overtuigd van het talent van 'onze' Arnd.

Wil jij de performance van Arnd zelf meebeleven en ook het kippenvel op je armen zien verschijnen, stem dan op vrijdag 18 januari om 20.30 uur af op VTM. Benieuwd wie Arnd als coach zal kiezen...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterprik zet strooidiensten aan het werk
Waar vind je informatie over strooien in Houthalen-Helchteren?

De strooidiensten van de Vlaamse overheid en het gemeentebestuur hebben de voorbije dagen op de hoofdroutes in Houthalen-Helchteren dooizout gestrooid. De ploegen van de gemeentelijke technische dienst zorgen voor de gemeentewegen en staan permanent stand-by tijdens de winterperiode. Op basis van de voorspellingen van Meteo Services wordt beslist wanneer de ploegen uitrijden.

Inwoners kunnen voor vragen terecht op het centrale nummer van het gemeentehuis tijdens de openingsuren: 011 49 20 00. Je kan de fase waarin we ons bevinden, de strooiroute en bijzondere berichtgeving over de winterdienst terugvinden op www.houthalen-helchteren.be/winterdienst. Ook in het weekend! Op www.houthalen-helchteren.be/winterplan vind je het gemeentelijk strooiplan.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondernemersaward
Jean-Baptiste Claes in de bloemen gezet

Afgelopen maandag organiseerde de Ondernemersclub van Houthalen-Helchteren haar jaarlijkse Nacht van de Ondernemer. Tijdens deze jaarvergadering ontmoeten de ondernemerswereld en de beleidsmensen mekaar in een gemoedelijke nieuwjaarssfeer. Een 150-tal genodigden daagden op in het congrescentrum van Molenheide.

Na zijn toespraak kondigde waarnemend burgemeester Verpoorten ook de ondernemer aan die dit jaar de ondernemersprijs mocht ontvangen. Die eer viel te beurt aan Jean-Baptiste Claes en diens kinderen. Jean-Baptiste richtte in 1975 de kledingketen JBC op. In 1985 kwamen zijn kinderen mee in de zaak en sindsdien groeide JBC uit tot een winkelketen met meer dan 125 winkels in België en Luxemburg. De hoofdzetel van het bedrijf bevindt zich op industrieterrein Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Dhr. Claes mocht namens de Ondernemersclub een prachtig kunstwerk van de hand van Erwin Vaes in ontvangst nemen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PV voor afvalverbrander
Afval opstoken kan man duur te staan komen

In de Toekomsstraat in Helchteren is de brandweer uitgekomen bij een afvalverbranding. De hulpdiensten werden zaterdag rond 22 uur gealarmeerd van het vuur. Een man was er een resem afval, waaronder -jawel- matrassen aan het opstoken. De brandweer bluste de vlammen. De politie stelde een proces-verbaal op, afval verbranden is immers streng verboden.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enquête
Wat met het gemeentelijk sportaanbod voor kinderen?

De medewerkers van de gemeentelijke Sportdienst organiseren en coördineren jaarlijks heel wat sportactiviteiten voor jongeren. Maar op tijd en stond even reflecteren en analyseren is nooit slecht. Daarom wil het team de mening van de inwoners kennen. Wat vind jij van het gemeentelijk sportaanbod voor kinderen? Is er een voldoende divers aanbod, is het goed toegankelijk, worden alle kinderen bereikt,... kortom: hoe moet het verder?

Op www.houthalen-helchteren.be kan iedereen die dat wenst een enquête hieromtrent invullen. Op basis van de resultaten zal het team Sport een verdere analyse maken met uiteraard als doelstelling een verbeterd en verruimd sportaanbod voor onze jongsten.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakkerstalent scoort op Euopese wedstrijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Giuliano Cicero bakt zich in de kijker

Giuliano Cicero is een gepassioneerd bakker. En dat hij bulkt van het bakkerstalent bewees deze 18-jarige gast al in 2011. Toen behaalde Giuliano de publieksprijs tijdens het Belgian Championship Aspirant Baker. Enkele weken geleden nam hij deel aan het Europees Kampioenschap voor jonge bakkers in Frankrijk. “Een bijzondere ervaring”, aldus Giuliano. “En ook een hele eer. Er namen jonge bakkers uit 10 Europese landen deel aan dit kampioenschap. Ikzelf mocht ons land vertegenwoordigen.” En Giuliano bracht het er opnieuw prima vanaf. “Het resultaat was inderdaad onverhoopt: ik werd vierde”, glundert hij. "Daarnaast ontving ik van de internationale jury ook de prijs voor beste organisatie en doorzetting." Een dikke -smakelijke- proficiat alvast!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizavond
Quizavond van KWB Helchteren

De KWB-afdeling van Helchteren organiseert op zaterdag 2 februari 2013 haar jaarlijkse quiz. Er kunnen ploegen van 3 tot 4 personen deelnemen per tafel. Prijs: 15€ per tafel. De quizfanaten worden verwacht in ontmoetingcentrum De Roepsteen in Helchteren. De eerste vraag wordt om 19.30 uur gesteld...  Inschrijven kan op het nummer 011 52 60 47.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptie
Nieuwjaarsontmoeting S&D en SenD

Op zaterdag 12 januari 2013 ben je welkom op de magische nieuwjaarsreceptie van S&D en haar socioculturele partner SenD. Deze nieuwjaarsreceptie zal doorgaan in de balzaal van cultuurcentrum Casino en dat vanaf 20.00 uur. Hapjes en drankjes zullen niet ontbreken. Iedereen is welkom, maar je moet je wel vooraf even melden. Dat kan bij annacoonen@hotmail.com of bij stijnvandingenen@hotmail.com. Na enkele korte toespraken verzorgt een DJ de muzikale sfeer. Tussendoor wachten de aanwezigen enkele magische verrassingen...

Meer info: http://www.jawijzienjouzitten.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe uitdaging voor Bertje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Belgisch kampioen handbiken Bert La Lau wordt OCMW-raadslid

Houthalen-Helchteren is een unicum rijker. Voormalig Belgisch Kampioen én wereldkampioen (ploegentijdrit) handbiken Bert La Lau uit Lillo legde op maandag 7 januari immers de eed af als OCMW-raadslid.

"Vorig jaar ben ik het politieke leven ingerold", aldus Bert. "Een nieuwe uitdaging die me duidelijk goed ligt. Binnen S&D werken we volop aan positieve projecten voor de inwoners van onze gemeente. Dat is me op het lijf geschreven. Toen ik van S&D de vraag kreeg of een mandaat in het OCMW mij zou liggen, heb ik geen minuut getwijfeld. Dit is echt mijn ding; kort bij de mensen staan en concrete knelpunten aanpakken en oplossen. Ik ben dan ook blij dat ik deze kans krijg en binnen het OCMW een prima tandem kan vormen met mijn S&D-collega Monique Verstraeten. Daarnaast wil ik zeker onze eventuele opvolgers Linda Sikosek en Kevin Coninckx ook betrekken bij het OCMW-beleid. Hoe meer mensen zich bewust zijn van de steeds maar belangrijker wordende rol van het OCMW, hoe beter. Het vertrouwen van S&D in mij doet me deugd."
 
Een politiek mandaat vraagt vaak ook heel wat tijdsinvestering. Betekent dit OCMW-mandaat dan dat Bert stopt met handbiken? "Neen hoor", is hij kordaat. "Mijn inzet in het politieke leven is perfect combineerbaar met mijn sport. Bovendien heb ik mijn handbiken echt nodig om me als mens goed te voelen. Naast mijn politieke activiteiten ben ik momenteel dan ook terug volop aan het trainen. Het doel is immers om dit jaar deel te nemen aan de Iron Man triatlon in Hawaï."
 
Het mag duidelijk zijn, er wachten Bert in 2013 heel wat flinke uitdagingen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongevallen
Twee ongevallen

Afgelopen zaterdag in de vroege namiddag gebeurde een ongeval op de Weg naar Zwartberg. Een wagen raakte om een nog onbekende reden van de weg af en belandde tegen een boom. De twee inzittenden, een moeder en haar dochtertje van 9, raakten bij het ongeval lichtgewond.
Zondagochtend gebeurde rond half zeven een ongeval op de Grote Baan. Ter hoogte van het kruispunt met de Heidestraat (Helchteren) kwamen twee voertuigen met mekaar in aanrijding. Eén van de wagens belandde hierdoor op zijn zijflank in de naastgelegen gracht. Biede bestuurders raakten niet gewond.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz
Quizavond in Euroschool De Mozaiëk

Op vrijdag 25 januari 2013 organiseert Euroschool De Mozaïek opnieuw haar jaarlijkse quizavond. Het wordt ongetwijfeld een gezellig avondje waarop tientallen quizteams het tegen mekaar opnemen. Ook jij kan deelnemen! Stel je eigen ploegje samen (2 tot 4 quizzers) en schrijf je in! Deelnemen kost 5 euro per persoon. De winnende ploegen kunnen rekenen op leuke geldprijzen. Euroschool De Mozaïek vind je in de Huidevettersstraat 3 in Houthalen. Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht op mozaiekquiz@telenet.be of telefonisch: 011 51 60 43.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bushalte NAC
Nieuwe bushalte vóór NAC in gebruik

Sinds 24 december kan je met de bussen van De Lijn tot aan de voordeur van het NAC geraken. Er werd immers een gloednieuwe bushalte in gebruik genomen op de Pastorijstraat. Met lijn 31 kan je vóór het NAC afstappen. Ook aan de Cleantech Campus kwam een bushalte. Onder meer als gevolg hiervan zijn er vanaf maandag 24 december een aantal aanpassingen in de dienstregeling van de bussen van De Lijn.

Andere wijzigingen voor lijn 31:

  • De haltes Houthalen – 'Kerk' en 'Bibliotheek' worden niet meer bediend. Ritten die deze haltes bedienden stoppen voortaan aan de nabijgelegen haltes Houthalen – 'Oudstrijderslaan', 'NAC' en 'Cleantech Campus'.
  • Rit 66 op schooldagen wordt geschrapt. De andere ritten blijven gewoon behouden.
  • Rit 58 op schooldagen heeft een nieuwe vertrekthalte: Houthalen – 'Sint-Paulusinstituut boven'. De halte Helchteren – 'Technische School' wordt dus niet meer bediend door deze rit.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Gemeenteraadsleden leggen hun eed af

Afgelopen woensdag hebben de 31 gemeenteraadsleden hun eed afgelegd. Hiermee werd het nieuwe gemeentebestuur voor de komende zes jaar ingeleid. Dit zijn de gemeenteraadsleden waar u de komende jaren op kan rekenen:

CD&V:
-- Bert Cuppens
-- Silke Hillen
-- Hanne Kellens
-- Maurice Vanoevelen
-- Paul Vandewiele
-- Jef Verpoorten
-- Göksal Kanli
-- Roger Vanotterdijk

S&D:
-- Jules D'Oultremont
-- Stijn Van Dingenen
-- Olga Vande Vloed
-- Melissa Bosmans
-- Luciana Costa

SP.a/Groen/Plus:
-- Patrick Pollers
-- Eefje Van Wortswinkel
-- Alain Yzermans
-- Myriam Bellio
-- Tony Ventura
-- Ahkim Hakim
-- Muhammet Oktay
-- Yeter Demirci
-- Guy Lucas
-- Mustafa Aytar

N-VA:
-- Peter Timmermans
-- Geert Gerits
-- Natacha Wendelen
-- Lizette Rutten-Lefrere
-- Luc Melotte

Vlaams Belang:
-- Gert Londers
-- Nathalie Tielens

Onafhankelijk:
-- Tamara Westhovens

Fractieleiders vanuit deze 31 gemeenteraadsleden zijn: Paul Vandewiele (CD&V), Stijn Van Dingenen (S&D), Guy Lucas (SP.a/Groen/Plus), Gert Londers (VB) en Peter Timmermans (N-VA).

Het schepencollege bestaat uit: Jef Verpoorten (CD&V), Mustafa Aytar (SP.a/Groen/Plus), Göksal Kanli (CD&V), Roger Vanotterdijk (CD&V), Patrick Pollers (SP.a/Groen/Plus), Tony Ventura (SP.a/Groen/Plus), Myriam Bellio (SP.a/Groen/Plus). Alain Yzermans (SP.a/Groen/Plus) wordt burgemeester. Voorzitter van de gemeenteraad wordt Maurice Vanoevelen (CD&V).

Opvallend is dat er gedurende de komende jaren wel wat verschuivingen plaatsvinden. Zo zal schepen Pollers halfweg de legislatuur vervangen worden door Eefje Van Wortswinkel, schepen Ventura wordt nadien ook vervangen door Muhammet Oktay evenals schepen Kanli die opgevolgd wordt door Hanne Kellens en schepen Vanotterdijk tenslotte wordt eveneens na drie jaar vervangen door Bert Cuppens.
Gemeenteraadslid Paul Vandewiele (CD&V) gaf eveneens al aan zijn mandaat niet uit te doen. Hij zal na enkele jaren vervangen worden door partijgenoot Ronny Custermans.

Burgemeester Yzermans is tot 3 april 2013 geschorst als raadslid en als burgemeester. Hij wordt als raadslid vervangen door partijgenote Reinhilde Wyckmans. De taken van burgemeester worden tijdens de schorsing waargenomen door schepen Verpoorten.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers op pad in Laak

Inbraken

De voorbije dagen was het gehucht Laak een geliefd doelwit van inbrekers. Zo werd er in een woning in de Kempenlaan ingebroken. Na de inbraak zette de dader het op een lopen. Ook even verderop in de kantine van voetbalclub Red Star Laak werd ingebroken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs