Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

27-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente ondersteunt zwemtalent
Deelname Yannick Vandeput aan Paralympics ondersteund door gemeente

Yannick Vandeput is een zwemtalent uit onze gemeente. In september kon hij zijn talent tonen op de Parlymische Spelen in Londen. En Yannick deed het niet onverdienstelijk.
Dat er bij zo'n verplaatsing naar Londen heel wat kosten komen kijken, is ook het gemeentebestuur niet ontgaan. De gemeenteraad besliste dan ook om de zwemclub van Yannick, de Koninklijke Hasseltse Zwemvereniging Spartacus, een toelage toe te kennen van 500 euro. Deze toelage dient ter ondersteuning van Yannick zijn deelname aan de Paralympics. Eerder besliste ook al de lokale sportraad om Yannick 200 euro toe te kennen voor zijn deelname.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Subsidie vzw Solar Team
Gemeentebestuur ondersteunt Solar Team vzw

Het gemeentebestuur heeft beslist om de vzw Solar Team te ondersteunen met een niet-nominatieve toelage van 500 euro. De toelage is in het bijzonder bedoeld als ondersteuning van de deelname van Houthalenaar Bartel Eerdekens aan het Umicore Solar Team-Project. Binnen dit project wordt duurzame energie gepromoot. Het project toont dat duurzame energie een realiseerbaar streven is. Bovendien wil het project interesse opwekken bij jongeren voor wetenschap en technologie.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers cleantechsubsidies bekend

Gemeentebestuur snoeit in cleantechsubsidies

Het gemeentebestuur gaat het aanbod aan cleantechsubsidies afslanken. Dat is beslist op de voorbije gemeenteraad. De mogelijkheid die bestaat om voor de installatie van een photovoltaïc-installatie (zonnepanelen) een gemeentelijke subsidie te krijgen, vervalt vanaf volgend jaar.

Impuls
"We hebben met deze subsidiemogelijkheid ons doel bereikt", aldus schepen van Milieu Tony Ventura. "Deze subsidie werd in 2009 in leven geroepen. Het opzet was om inwoners te stimuleren om zo'n milieuvriendelijke, duurzame installatie te plaatsen. De voorbije jaren gingen liefst 1.036 gezinnen op dit aanbod in. In totaal werd hiervoor 391.377 euro uitgekeerd. Vandaag is het echter zo dat de prijs voor zo'n installatie flink gezakt is. Als gemeentebestuur vinden we het dan ook niet meteen opportuun meer om deze subsidiemogelijkheid te behouden."

Succes
De andere cleantechsubsidies blijven wel bestaan. Zo kan je de komende tijd nog een subsidie aanvragen voor de installatie van een warmtepomp of een zonneboiler en voor het plaatsen van dakisolatie. "De cijfers tonen aan dat deze subsidiemogelijkheden zinvol zijn. De voorbije vier jaar vroegen 47 gezinnen een subsidie aan voor een zonneboiler, goed voor een uitgekeerd subsidiebedrag van 21.000 euro. 20 gezinnen ontvingen een subsidie voor de installatie van een warmtepomp, goed voor een uitgekeerd subsidiebedrag van 10.000 euro. En liefst 337 gezinnen gingen over tot het plaatsen van dakisolatie. Zij ontvingen allemaal samen een subsidiebedrag van 27.759 euro."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenkenbeurs
Vind je origineel eindejaarsgeschenk bij de Wereldwinkel

Ben je voor de eindejaarsdagen op zoek naar een eerlijk en origineel cadeau, spring dan zeker eens binnen bij de Oxfam Wereldwinkel in de Vredelaan. Op 1 en 2 december organiseert de Wereldwinkel speciaal voor koopjesjagers een leuke geschenkenbeurs.

Opvallend zal zijn dat er dit jaar een mooi aanbod is van spullen uit India: handtassen, sjaals, juwelen,... Een groepje vrijwilligers van de Wereldwinkel ging immers zopas naar ginds. Ze bezochten er tijdens een inleefreis het Tara project in New Delhi waar deze handwerken volgens de principes van Fair Trade gemaakt worden. Dit wil zeggen: een fatsoenlijk loon, geen kinderarbeid en gezonde werkomstandigheden. De winst wordt geïnvesteerd in sociale doelen zoals een gezondheidscentrum en een project rond naschoolse begeleiding.

Overtuig jezelf en kies dit najaar dan ook voor een uniek cadeautje uit de wereldwinkel. Je investeert hier immers ook mee in een eerlijke wereldhandel.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unizo Export Award voor Deusjevoo
Jonge decorbouwers krijgen unieke award

Het gaat hard dezer dagen voor het bedrijf Deusjevoo uit onze gemeente. Zopas mochten zij een Unizo Export Award 2012 ontvangen en dit in de categorie voor beloftevolle startende uitvoerder. Het team van zaakvoerder Jo Peters is al dertien jaar actief in het ontwikkelen van opmerkelijke beursstanden en decors. Tal van binnen- en buitenlandse tv-programma's maakten al gebruik van de diensten van Deusjevoo. Recent ging de internationale bal pas goed aan het rollen toen Deusjevoo de opdracht binnenhaalde om het decor te bouwen voor de Chinese versie van De Generatieshow. Deze tv-show lokt in China telkens miljoenen televisiekijkers.

Naast Deusjevoo vielen ook Zappware uit Hasselt en Dôme Deco uit Dilsen-Stokkem in de prijzen. Deze drie Limburgse kmo's worden hiermee door Unizo-Limburg en het Limburgse provinciebestuur bekroond voor hun uitzonderlijke exportprestaties.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jules D'Oultremont bekroond
Klik op de afbeelding om de link te volgen Jules D'Oultremont benoemd tot Officier in de Leopoldsorde

Na 21 jaar trouwe dienst in de provincieraad, was het gisteren, 21 november, voor Jules D'Oultremont zijn laatste provincieraadszitting als provincieraadslid. Sinds 1991 zat D'Oultremont onafgebroken in de raad en dat namens de socialistische partij. De laatste jaren fungeerde hij echter wel als onafhankelijke.
Zijn hoogtepunt beleefde Jules ongetwijfeld toen hij eind 2003 Guy Vrijs opvolgde als gedeputeerde. Hij behartigde drie jaar lang de beleidsdomeinen Sport, Jeugd, Mobiliteit, Dierenwelzijn en Veiligheid. Bij de provincieraadsverkiezingen die in oktober laatstleden plaatsvonden, was Jules geen kandidaat meer voor de provincieraad. De komende jaren gaat hij zich enkel nog toeleggen op het politieke leven in zijn gemeente Houthalen-Helchteren.
Voor zijn lange staat van verdienste ontving Jules tijdens zijn laatste provincieraadszitting de titel en medaille van Officier in de Leopoldsorde. Deze onderscheiding is een mooi slot voor een jarenlange onberispelijke staat van dienst op het provinciaal politiek niveau.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitstap met de Gezinsbond en Femma
Bezoek de Kerstmarkt in Duisburg

Op woensdag 28 november 2012 gaat de Gezinsbond samen met Femma (KAV) Laak de kerstsfeer opsnuiven op de Kerstmarkt in Duisburg. De talrijke, met veel liefde versierde houten huisjes en de 750 kerstbomen toveren samen de Boulevard Königstraße om tot een echt gezellige kerstmarkt. Hier mag u naar hartelust genieten van alle lekkere en mooie dingen. De lichtjes van de stands vermengen zich met het licht van de vele lichtketens in de bomen en dat alles wordt omringd door de onmiskenbare geur van gebrande amandelen, specerijen of andere lekkernijen. Natuurlijk ontbreekt ook de heerlijke, verwarmende glühwein niet.
Wil je mee ? Schrijf dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt !

De reis zal gebeuren met een bus. Het vertrek is voorzien aan de kerk van Laak om 8.30 uur.
Prijs per persoon : 17 €
Terug vertrek Duisburg: 19.00 uur

Inschrijven kan bij:
Elke Erven, Hofstraat 76, 3530 Houthalen, tel.: 011/52.33.38,
e-mail: gezinsbond.houthalen@gmail.com (Gezinsbond) of
Lut Dreezen, Eviestraat 5, 3530 Houthalen, tel.: 011/52.20.27,
e-mail: lut_dreezen@hotmail.com (Femma Laak)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief met de natuur
Workshop rond kerstdecoratie en het winterklaar maken van de tuin

Op zondag 25 november organiseert Limburgs Landschap vzw een leerrijke workshop rond het winterklaar maken van je tuin. Tijdens de workshop kom je ook te weten hoe je op een originele manier je kersttafel natuurlijk kan decoreren. Bij aanvang van de workshop wandel je in groep door de natuur en verzamel je allerlei 'ingrediënten'. Nadien wordt er een kerststukje en een kaars gemaakt: tof voor je kerstdecoratie. Intussen maken de tuiniers buiten de tuin winterklaar. 
Wie wil deelnemen aan deze leuke natuurworkshop, meldt zich best aan voor 21 november.  

Afspraak op 25 november 2012 om 14 uur aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap vzw op domein Hengelhoef. Deelnemen aan deze workshop kost 3 euro voor niet-leden en 2 euro voor leden. Iedereen is welkom.

Meer info: Limburgs Landschap vzw, Els Rekkers, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50, http://www.limburgs-landschap.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtbank veroordeelt koppel uit Helchteren voor dierenverwaarlozing
Dierenverwaarlozing nu ook veroordeeld

In augustus vorig jaar nam de inspectie 'Dierenwelzijn' twee paarden, een veulen en een konijn in beslag bij een gezin in Helchteren. De dieren waren verwaarloosd. Het konijnenhok lag vol uitwerpselen en was niet voorzien van een bodembedekking. Twee paarden die heel erg vermagerd waren, stonden in een te kleine stal en liepen zelfs gevaar op kwetsuren. Ook hier ontbrak een bodembedekking. Een veulen ten slotte stond op een stuk gazon zonder enige beschutting en zonder voeder of drinkwater. De dieren werden nadien opgevangen door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder. Het veulentje hield aan de verwaarlozing blijvend letsel over.

De bezitters van de dieren, een koppel uit Helchteren, werden door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot boetes van in totaal 2.200 euro en 400 euro gerechtskosten. De twee dierenartsen van de inspectie 'dierenwelzijn' die ter plaatse kwamen, waren van oordeel dat alle vereisten om van 'dierenverwaarlozing' te spreken vervuld waren. Beide beklaagden liepen eerder al een veroordeling voor gelijkaardige feiten op.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
15-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek stageproject voor twee meiden uit Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sanne en Daisy in de voetsporen van Moeder Teresa

De Indiaase stad Calcutta werd vooral door missiezuster Moeder Teresa op de kaart gezet. Sanne Hillen en Daisy Verstraeten uit Helchteren gaan haar binnenkort achterna.

“We zitten in ons laatste jaar verpleegkunde, met thuiszorg als afstudeerrichting", aldus beide vrolijke meiden. "Voor onze laatste stage kozen we ervoor om naar het buitenland te trekken. Normaal werd het Mali, maar gezien de onstabiele politieke situatie daar, trekken we nu naar India. In het lokale ziekenhuis van Calcutta zullen we een vijftal weken meedraaien. We doen er consultaties, we werken mee aan vaccinaties, maar we gaan bijvoorbeeld ook de lokale inwoners uitleg geven over gezonde voeding. Als je weet dat liefst 47% van de kinderen daar aan ondervoeding lijdt, dan lijkt ons die inspanning zeker zinvol.”

Beide meiden kijken uit naar hun buitenlandse stage. “Al zijn we ook benieuwd naar de cultuurshock. De middelen zijn er schaars en onze handen en ons verstand zullen onze voornaamste middelen zijn om ginds aan de slag te gaan." Naast hun stage mobiliseren Sanne en Daisy ook graag de inwoners van Houthalen-Helchteren om hen te steunen. "We gaan inderdaad op zoek naar financiële middelen om hiermee medische verzorgingsspullen aan te kopen. Die spullen nemen we mee naar Calcutta. Om geld in het laadje te brengen, organiseren we op zaterdag 17 november alvast een eetdag met Italiaanse gerechten. De eetdag gaat door in het PIVH in Hasselt. Maar ook nadien is elke steun van harte welkom."

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sanne of Daisy via sannehillen@hotmail.com of daisyverstraeten12@hotmail.com.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diefstallen
Bedrijfsterreinen krijgen dieven over de vloer

De voorbije dagen zijn dieven en inbrekers aan de slag gegaan op diverse bedrijfsterreinen in onze gemeente. Op Centrum Zuid werd maandagnacht ingebroken bij twee bedrijven. De dieven doorzochten hierbij de bedrijfsgebouwen. Over een mogelijke buit is voorlopig nog niets bekend.

Ook industriezone Europark kreeg dieven over de vloer. Daar werden bij een bedrijf maandagnacht drie rollen koper gestolen.

Op de Weg naar Zwartberg kreeg een woning dinsdagochtend inbrekers over de vloer. Op het eerste zicht zouden de daders hier niets buit gemaakt hebben. De politie is in al deze zaken alvast een onderzoek gestart.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houthalens bier valt in de prijzen
Goud voor Ter Dolen

Het gaat goed met kasteelbrouwerij De Dool uit Helchteren. Op de prestigieuze internationale bierwedstrijd Brussels Beer Challange won Ter Dolen een gouden medaille. Het is één van de 11 gouden plakken die ons land wist binnen te halen, en meteen ook de enige Limburgse. . Het bier waarmee ze op het hoogste schavot mocht plaatsnemen, heet Armand, een blond bier van 7 graden, genoemd naar de vader van zaakvoerder Mieke. Armand bevat de Amerikaanse hop Cascade, waardoor het bier complex fruitig smaakt met een geweldige ‘hoppige’ nasmaak. Met Ter Dolen Donker sleepte de kasteelbrouwerij trouwens ook nog een bronzen plak in de wacht.

Een jury van 40 proevers keurde de bieren in competitie, en dat in verschillende categorieën. Raar maar waar: de meeste medailles waren weggelegd voor brouwerijen uit de Verenigde Staten. Zij haalden het in de landencompetitie voor België en Italië.
bron: Made In Limburg

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij komt... Hij komt...

Sinterklaas in Ter Dolen

Op zondag 11 november vanaf 14.00 uur komt de Sint met zijn pieten aan op kasteel de Dool. Dit zal opnieuw gebeuren met de nodige muziek, dans en spektakel. Iedereen is welkom om erbij te zijn.  
Lukt het niet op 11 november, dan kan je de Sint ook nog een bezoekje brengen op 14, 17 en 18 november telkens van 13.30 tot 17.00 uur. De pieten zullen tijdens de bezoekdagen zorgen voor de nodige animatie en workshops. Tal van sponsors zorgen ervoor dat heel het evenement gratis is.
Meer info: http://www.sint-terdolen.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Maarten
St. Maartenvuur verzamelt buurtbewoners

Op zaterdag 10 november verzamelen ongetwijfeld weer heel wat buurtbewoners rond het gezellige Sint-Maartenvuur op het Hoefplein. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom. Lekkere dranken en hot-dog maken er een heus feest van. Het Hoefplein vind je tussen de Olmenstraat en de Canadastraat.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde en vierde boek van Romain Maes
De Waarheid achter de Waarheid

Het voorbije jaar bracht Romain Maes twee spirituele boeken uit. En de man heeft duidelijk de microbe te pakken. Zopas kwam het laatste deel van zijn trilogie ‘Tussen Geest en Materie’ op de markt. “Dit deel kreeg de titel ‘De Waarheid achter de Waarheid’ mee”, aldus Romain. “Door de jaren heen heb ik de dingen door mijn ziel leren zien. Zo kwam ik tot andere inzichten. Die inzichten zitten verwerkt in deze trilogie.” Maar er is meer. Naast dit derde luik in de trilogie ligt ook al het vierde boek van Romain in de rekken. “In ‘Kippenvelmomenten’ vertel ik ronduit over mijn persoonlijke fantastische belevingen. Stel jezelf open en laat je in de verhalen meeslepen zodat ze ook bij jou mooie dingen zullen opwekken.”
Het is duidelijk, na zijn actieve loopbaan als succesvol ondernemer is Romain helemaal begeesterd door het spirituele. En die begeestering wil hij graag met zijn lezers delen.
Info: www.vertelpuntuitgevers.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teambuildingsactiviteiten, klimmen, roeien,... het kan op De Plas

Klimbos nieuwe avontuurlijke attractie aan De Plas

Het recreatiegebied De Plas op domein Kelchterhoef heeft er een nieuwe attractie bij. De buitensportorganisatie Klimpunt bouwde er een heus klimbos.

“Klimpunt is een organisatie die avontuurlijke activiteiten aanbiedt in een natuurlijk habitat”, aldus coördinator André Gielen. “Aan het recreatiegebied De Plas bouwden we de voorbije maanden ons basiskamp en ons klimbos. Jong en oud kunnen er op een veilige manier deelnemen aan verschillende natuursporten. In ons klimbos vind je klim-, klauter-, zwier- en zwaaiattracties. Het bos is een ideale ontspanningsplek voor teambuildings of familie-uitjes. Als je het volledige circuit met alle hindernissen in het klimbos aflegt, ben je zo’n drie uur bezig. Maar uiteraard kunnen we een pakket op maat in mekaar boksen. Naast het klimbos leent De Plas zich immers ook uitstekend voor mountainbiketochten of avontuurlijke roeitochten in een raft.”

Wie een avonturenuitstap plant naar het klimbos aan De Plas, kan rekenen op de ondersteuning van professionele begeleiders. “Als je weet dat we klimbomen hebben tot 12 meter hoog, dan is zo’n begeleiding nodig. Wat je trouwens zeker eens moet uitproberen, zijn de pamperpalen”, glimlacht André…

Meer info: www.klimpunt.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale tv-opdracht voor decorbouwers

Deusjevoo maakt decor voor 12 miljoen Chinese televisiekijkers

China maakt binnenkort kennis met de talentvolle decorbouwers van Deusjevoo. Dit Houthalens bedrijf is al jaren actief in de decorbouw en standenbouw. Verschillende televisieprogramma's doen beroep op het vakmanschap van zaakvoerder, ontwerper Jo Peters en zijn team.
En Deusjevoo gaat nu ook furore maken in China. "De Chinezen hebben enkele jaren terug het Vlaamse tv-format “De Generatieshow” van de Tv makers gekocht. Dat programma was ook hier bij ons te zien, met Bart Peeters als presentator", aldus Jo. "In China kent het programma een groot succes. Meer dan 12 miljoen kijkers stemmen er op af. De Chinese programmamakers willen nu een nieuw decor voor hun programma. Ze verkiezen daarbij voor een meer Europese stijl voor het decor  Ons bedrijf Deusjevoo is geselecteerd om dit ontwerp uit te voeren. Dat betekent dat wij nu in onze ontwerpstudio alles aan het uitwerken zijn voor het decor van dit Chinees succesprogramma. Alles zal ginds gebouwd worden."
In januari reist Jo alvast naar China. Hij wil immers zelf de begeleiding voorzien wanneer de decorbouwers het geheel in de studio in mekaar plaatsen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."We leren hondenbezitters hoe ze zelf hun hond kunnen opvoeden"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Honden en hun baasjes treffen mekaar bij De Roedel

Hondenschool De Roedel bestaat al sinds 1981. “We zijn geen school waar honden worden opgevoed”, aldus voorzitter Louis Daniëls. “Maar we zijn wel een school waar hondenbezitters wordt aangeleerd hoe ze zélf hun hond kunnen opvoeden. Bij ons zijn alle honden welkom. Onze doelstelling is om de baas en de hond zo dicht mogelijk bij mekaar te brengen en dat op zo’n manier dat de hond zijn waarde behoudt en er ook plezier aan beleeft.”

De Roedel beschikt over zes verzorgde terreinen. Twee terreinen zijn specifiek aangelegd voor de hondensport agility. “Naast agility en gehoorzaamheid kan je bij ons ook terecht voor dog dance, rescue dogs en voor flyball. Hierbij vertrekken we telkens vanuit een positieve leermethode. De gehoorzaamheidslessen zijn trouwens voor elke hondenbezitter aan te bevelen. Je kan in de puppyklas al starten met een pup die 8 weken oud”, aldus Louis. "Iedereen is welkom bij De Roedel."

Alle info: www.hondenschoolderoedel.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond over drugs en alcohol
Burenbabbel en infoavond in jeugdhuis The Bassment

Op woensdag 14 november zijn alle buurtbewoners van harte welkom op een burenbabbel met receptie in Jeugdhuis the Bassment. De avond start om 19u in het jeugdhuis. Het jeugdhuis wilt hierbij aantonen hoe ze, in samenwerking met andere organisaties, jongeren willen sensibiliseren voor de risico's verbonden aan alchol- en druggebruik.
Aansluitend hierop geeft CAD Limburg van 20u tot 22u een infosessie rond drugs en alcohol en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmmiddag voor senioren
Frits en Freddy

Casino Houthalen-Helchteren organiseert in samenwerking met de seniorenraad een filmnamiddag voor senioren op donderdag 8 november om 14 uur. De dolkomische Vlaamse prent Frits en Freddy staat ditmaal op het filmmenu.

Na de film wordt aan de aanwezige senioren gebak en koffie aangeboden door de seniorenraad.
Tickets: 7 euro: koffie en taart inbegrepen. Info en tickets: 011 49 22 90.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs