Foto
Klik & luister
  • stadsradio M
  • Inhoud blog
  • Video nieuw logo
  • Nieuw logo voor Mechelen
  • 07/11/08 => 07/11/09
  • Mechelen kiest voor bruggen over gevaarlijke R6
  • Acteur Manu Verreth (69) overleden

    stadsradio M 'blog' - Welkom Mechelen
    stadsradio M ontvang je via internet, en brengt 7/7 en 24/24 de mooiste muziek, afgewisseld met regionieuws uit de maneblussersstad.
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouw Holocaustmuseum start eind deze maand

    De Vlaamse overheid start op maandag 26 oktober met de bouw van het nieuwe Holocaustmuseum in Mechelen. In juli 2012 gaat het open.
    Kazerne Dossin, Memoriaal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en mensenrechten. Zo heet het nieuwe museum vlakbij de Dossinkazerne (foto) officieel. Vanuit de voormalige Oostenrijke artilleriekazerne werden tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 25.000 Joden en zigeuners naar Auschwitz gedeporteerd. "Wij mikken met dit project op 100.000 bezoekers per jaar", zegt Vlaams-minister president Kris Peeters (CD&V). (bron: gva.be)

    13-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temsamani stapt op als sp.a-fractieleidster in Mechelen uit onvrede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Politica Anissa Temsamani neemt ontslag als sp.a-fractieleidster in de Mechelse gemeenteraad. Ze kondigt dat vandaag aan in een exclusief interview met Gazet van Antwerpen.
    Temsamani stapt op uit onvrede met de recente hetze rond de toewijzing van ministerposten in de Vlaamse regering. "Toen de e-mail van Barteld Schutyser aan voorzitster Caroline Gennez uitlekte, was dat voor mij de druppel", zegt de politica.
    "Het was zo herkenbaar. In Mechelen heeft zich net hetzelfde afgespeeld. Voor en na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kwam Schutyser bij ons ook al op tafel kloppen."
    "Een buitenstaander bepaalt wie wel en wie niet in het schepencollege mag zitten. Met democratisch verkozenen van het volk wordt geen rekening gehouden, met de wil van de kiezer evenmin."
    Het is een publiek geheim dat Temsamani en voorzitster Caroline Gennez geen al te beste vriendinnen zijn. (bron: gva.be)

    12-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstrepen vraagt LDD-top om Mechelse fractie aan boord te houden
    Jurgen Verstrepen is van mening dat de partijleiding van LDD moet praten met de afdeling Mechelen, die afgelopen week uit onvrede opstapte. Dat zei het Vlaamse parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid zondag op een mosselfeest van de opgestapte afdeling.
    "Als liberalen moeten we kunnen praten over de terechte vragen waarmee de mensen uit die afdeling worstelen", aldus Verstrepen. De Antwerpenaar deed een oproep aan het partijbestuur om de afdelingen zoveel mogelijk aan zich te binden en de deur op een kier te zetten voor de Mechelse partijleden. (bron: gva.be)

    12-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boyzone-zanger Stephen Gately (33) overleden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voormalig Boyzone-zanger Stephen Gately (33) is gisteren plotseling overleden op Mallorca.  "Hij was uitgegaan, had een paar glaasjes gedronken, ging slapen en is niet meer wakker geworden", zegt een vriend van Gately. De zanger was op vakantie in Mallorca.
    Gately was samen met Ronan Keating leadzanger bij de in de jaren negentig razend populaire Ierse jongensgroep Boyzone. De band scoorde zes nummer één hits in Groot-Brittanië. Zijn Boyzone-collega's, met wie hij in 2010 een nieuwe plaat zou uitbrengen, vliegen vandaag nog naar Mallorca. Ronan Keating, die in Chicago was, zou naar verluidt ingestort zijn bij het vernemen van het nieuws.

    Boyzone is vaak te horen op stadsradio M.
    Bekijk hier Stephen Gately en de clip 'picture of you'.

    11-10-2009 om 09:57 geschreven door stadsradio M


    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen bemiddelen zelf bij conflicten op school
    In KTA Wollemarkt leiden leerlingen vanaf maandag medeleerlingen op om te bemiddelen bij conflicten.
    Twee jaar geleden is het koninklijk technisch atheneum gestart met de vorming van zogenaamde Peer Mediators. "Dat is een leerling die bemiddelt in conflicten en ze makkelijker bespreekbaar maakt", zegt Vera Hofmans, één van de leerlingenbegeleidsters.
    Vooraleer de bemiddelaars hun kennis konden doorgeven, moesten ze wel wat ervaring opdoen. "Ze moeten zich bewust worden van de werking van een groep. Zo zijn ze meer beslagen om de rol van trainer op zich te nemen", besluit Hofmans. (bron: gva.be)

    10-10-2009 om 11:11 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie flitst Mercedes tegen 76 km/u in zone 30
    De Mechelse politie heeft donderdag in de Hanswijkstraat een Mercedes geflitst die tegen 76 kilometer per uur door de straat vlamde.
    De maximum toegelaten snelheid in de historische binnenstad is dertig kilometer per uur. "De politieman die de controle omstreeks 14u uitvoerde, heeft de bestuurder in een tijdspanne van tien minuten drie keer zien passeren", zegt woordvoerder Maurice Dommicent.
    Het rijbewijs van de man is door het parket voor vijftien dagen ingetrokken. (bron: gva.be)

    10-10-2009 om 11:10 geschreven door stadsradio M


    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW bouwt binnentuin uit tot klein stadspark
    Het Mechelse OCMW wil de binnentuin van haar hoofdkantoor, een groene long tussen de Lange Schip- en de Schaalstraat, opwaarderen tot een mini-stadspark.
    Het project maakt deel uit van de plannen om in het oude hoofdgebouw op de hoek van de Bruul met de Schaalstraat de eengemaakte personeelsdienst van stad en OCMW te huisvesten.
    Voor de renovatie van 650 vierkante meter ruimte in de voormalige Norbertinessenpriorij O.L.Vrouw van Leliëndael trekt de lokale overheid 850.000 euro uit. In 2011 moeten de nieuwe kantoren voor 28 ambtenaren klaar zijn. Vandaag is er ook reeds brasserie De Margriet gevestigd. (bron: gva.be)

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten innen voor 7.980 euro verkeersboetes
    Zwaar vervoer dat niet in orde was met de verkeersregels, is daar donderdag door de lokale politie Mechelen zwaar voor beboet.
    Tijdens een actie op de N16 ter hoogte van het Battelcomplex hebben agenten zeven chauffeurs van vrachtwagens aan de kant gezet. Zes onder hen bleken zich niet aan de regels te houden.
    Een chauffeur die niet over verplichte vergunningen voor gevaarlijk transport beschikte, krijgt de rekening gepresenteerd. Hij moet in totaal 3.400 euro betalen omdat hij 370 liter erg brandbare vloeistoffen vervoerde.
    Andere collega's werden geverbaliseerd voor een onvoldoende beveiligde lading, of voor zwartwerk. (bron: gva.be)

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archeologen graven op Sint-Janshof
    Op Sint-Janshof start weldra de bouw van een wooncomplex. Arbeiders laten het centrale deel wel nog even links liggen.
    Na de afbraak van de school Sint- Janshof lijkt het gebied tussen Sintjanstraat en Van Hoeystraat klaar voor de bouw van een wooncomplex. Projectontwikkelaar BCS Investissement start die werkzaamheden weldra op, zij het aanvankelijk uitsluitend langs Sint-Janstraat.
    “Het hele gebied is al tot op bepaalde diepte afgegraven. Maar centraal in het gebied moeten eerst nog archeologische opgravingen gebeuren. Die zullen drie maanden in beslag nemen”, licht Tom Willemen toe.
    De gelijknamige Mechelse bouwonderneming realiseert het project. De archeologen gaan op zoek naar mogelijke resten van de woning van een van de raadsheren van de Grote Raad. “De opgravingen verplichten ons wel om de ondergrondse garage in twee fasen uit te voeren.” (bron: gva.be)

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apart meldsysteem helpt horecabazen
    Een jaar na zijn hergeboorte krijgt het Mechelse buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen (BIN-Z) er weldra een broertje bij. Een apart meldsysteem voor horecabazen moet tot ’s nachts van dienst zijn.
    Het lijkt erop dat het Mechelse BIN-Z voorgoed is vertrokken. In 2002 is het systeem, dat aangesloten handelaars wijst op incidenten zoals een diefstal bij hen in de buurt, gelanceerd. Onder meer door technische problemen bij het doorgeven van spraakboodschappen viel het BIN-Z verscheidene keren stil.
    (bron: gva.be)

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maanrock moet besparen
    De vzw Mechelse Feesten, de organisator van Maanrock en ParkPoP, moet besparen.
    Aanleiding is de economische crisis, zegt de nieuwe voorzitter Kurt Moens: “Nog deze maand maken we een evaluatie en bepalen we welke richting we uitgaan. Hoeveel we moeten besparen, is nog niet te zeggen. Het concept van Maanrock blijft wel in grote lijnen behouden."
    Burgemeester Bart Somers kan zich vinden in die visie. “Zeker geografisch gezien is meer variatie wel aan de orde. Ik denk bijvoorbeeld aan de Vismarkt, waar we door het aantal muziekevenementen misschien wel al te veel van de buurt vragen”, reageert hij. “Elders in de stad zijn ook leuke plekken.” (bron: gva.be)

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD Mechelen keert Dedecker de rug toe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kogel is door de kerk. De LDD-afdeling in het arrondissement Mechelen-Lier neemt collectief ontslag. Voorzitter Jean-Marie Dedecker heeft het ultimatum dat de leden hadden gesteld in de wind geslagen.
    Met uitzondering van enkele leden van de 13 gemeenten van het arrondissement Mechelen-Lier, is iedereen donderdagavond opgestapt.
    Voormalig plaatsvervangend burgemeester van Lier Patrick Tersago en voormalig gedeputeerde Martine De Graef hadden Jean-Marie Dedecker een brief geschreven waarin ze het gebrek aan overleg binnen de partij aan de kaak stelden.
    De leden van het arrondissement hadden het voornamelijk moeilijk met de aanstelling van het nieuwe Antwerpse provinciaal bestuur, dat zonder communicatie en in tegenspraak met de statuten gebeurd was.
    Dedecker kreeg tot 18 uur donderdagavond de tijd om in te gaan op hun eisen. Voor het einde van het jaar moesten er "democratische verkiezingen op elk niveau" georganiseerd worden. De LDD-voorzitter gaf evenwel geen gehoor aan die vraag.
    Afgelopen weekend stapten ook Guy De Wilder, Frank Peeters en Bob De Wispelaere al uit de partij uit onvrede met het "ondemocratisch beleid binnen LDD". (bron: gva.be)

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers verrassen uitbater tankstation in slaap
    Bij een inbraak in een benzinestation op de Leuvensesteenweg in Mechelen is de uitbater dinsdagnacht verrast in zijn slaap.
    Onbekenden verbrijzelden het glas van de toegangsdeur, en geraakten zo de woning binnen. De uitbater van het tankstation lag nog te slapen toen de inbrekers hem verrasten.
    Onder bedreiging dwongen ze hun slachtoffer om zijn geld af te geven. De man kreeg ook een pak rammel. Meteen daarna sloegen de gangsters op de vlucht. De uitbater is voor verzorging overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis. (bron: gva.be)

    07-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    06-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgravingen naar oude stad starten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mechelen start volgende week met het sluitstuk van de vernieuwing van de binnenstad: de heraanleg van het Sint-Romboutskerkhof met ondergrondse parking.
    Nog voor een aannemer op het Sint-Romboutskerkhof start met de bouw van de al eerder aangekondigde ondergrondse parking met 131 plaatsen verdeeld over twee niveaus, nemen archeologen vanaf volgende maand de ondergrond van het plein in de schaduw van de Sint-Romboutstoren ernstig onder de loep.
    Opvallend genoeg krijgen drie archeologen en een fysische antropoloog een jaar de tijd om te graven naar sporen van het oude Mechelen. Het stadsbestuur heeft daar 600.000 euro voor over. “Als je aan de toekomst wil werken, is het belangrijk ook je verleden te kennen. Bij de opgravingen op de Grote Markt en de Veemarkt zijn we al heel wat meer te weten gekomen. Maar verder dan de dertiende eeuw zijn we nog niet geraakt”, verklaart burgemeester Bart Somers (Open Vld) die investering. (bron: gva.be)

    06-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omleiding zet verkeer naar Mechelen vast
    Boosdoener van de moeilijke ochtendspits die ook vandaag en de volgende dagen wordt verwacht, is de omleiding voor werkzaamheden op de Liersesteenweg in Katelijne. Een alternatief is er niet.
    De Liersesteenweg in Sint-Katelijne- Waver is sinds maandagochtend gesloten tussen het kruispunt Vier Wegen en de R6 voor verkeer van Duffel naar Mechelen. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen legt een aannemer er een nieuwe asfaltlaag aan. Verkeer dat naar Mechelen wil, moet omrijden via Lange Zandstraat en Antwerpsesteenweg in Walem (Mechelen). (bron: gva.be)

    06-10-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proces tegen Mechelse crèche van start
    In Mechelen is vrijdag het startschot gegeven van het proces tegen het kinderdagverblijf De Zeven Dwergen. Drie jaar geleden stikte baby Milan er in zijn eigen braaksel.
    Het was voor Milan nog maar de tweede dag in de bewuste crèche. Eerst werd er beweerd dat het kindje overleden was aan wiegendood, maar onderzoek toonde aan dat dit niet de juiste doodsoorzaak was.
    De Bonheidense ouders van Milan hebben het over een onnatuurlijke dood. Zij hopen dat de correctionele rechtbank hen daarin volgt.De bewuste crèche is al die tijd open gebleven.
    (bron: gva.be)

    25-09-2009 om 23:01 geschreven door stadsradio M


    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar 50 kilometer per uur op Zandpoortvest
    Het stadsbestuur van Mechelen wil de maximumsnelheid op de Zandpoortvest opnieuw verlagen naar 50 kilometer per uur.
    Sinds kort mogen bestuurders daar opnieuw zeventig rijden, maar dat heeft al tot enkele klachten geleid. “Door de verhuizing van de hoofdingang van de basisschool Hof Van Nassau was een zone dertig niet meer nodig, maar zeventig vinden wij toch te snel”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).
    Daarbij denkt hij in eerste instantie aan de duizenden studenten van de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM) die de weg dagelijks oversteken. “Aanstaande vrijdag nemen wij de beslissing in het schepencollege voor een zone 50. Tegelijk passen wij ook de onbemande camera’s weer aan.” (bron: gva.be)

    24-09-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    22-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stad plant lofts in legerkazerne

    Met de aankoop van Kazerne Delobbe in de Goswin de Stassartstraat wil Mechelen een van zijn laatste grote stadskankers in het centrum wegwerken. De stad plant er de realisatie van 24 lofts, of een luxehotel.
    Het 17de-eeuwse Predikherenklooster heeft een rijke geschiedenis, onder andere als tehuis voor oude mannen en als militair hospitaal. Tot 1977 was het de legerkazerne Generaal Delobbe.
    Maar sinds de verhuizing van de eenheden naar Peutie (Vilvoorde) staat het monument al meer dan dertig jaar leeg. “Wij willen het verval een halt toeroepen. Het klooster past perfect in onze plannen om de hele Tinelsite een nieuwe impuls te geven”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). (bron: gva.be)

    22-09-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duo sluit minderjarig meisje uit Beveren op in Mechelen
    Twee mannen lokten een minderjarig meisje uit Beveren naar een appartement in Mechelen. Daar werd ze opgesloten en geslagen. Het slachtoffer wist zichzelf na enkele uren te bevrijden. De twee Mechelaars werden opgepakt.
    Het meisje leerde het duo, een 18-jarige allochtoon en een 32-jarige autochtoon uit Mechelen, kennen via de chat van muziekzender TMF. Ze spraken af in een appartement in de Mechelse Veluwestraat.
    Eens het meisje de woning betrad, werd de deur op slot gedaan. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld in het appartement. Het minderjarige slachtoffer werd volgens het parket niet seksueel benaderd, maar kreeg wel enkele rake klappen.
    Na een paar uur bemachtigde het meisje de sleutel en sloeg ze op de vlucht. De minderjarige zocht hulp bij omwonenden, die onmiddellijk de politie verwittigden.
    "Twee verdachten werden gevat nadat ze zich plichtig maakten aan wederrechtelijke en willekeurig vrijheidsberoving van een minderjarig meisje", bevestigt de lokale politie. "De allochtone man maakte zich tevens plichtig aan opzettelijke slagen en verwondingen." (bron: gva.be)

    19-09-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M


    17-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne sans-papiers start rustig
    De startdag van de regularisatiecampagne, die mensen zonder papieren de kans op verblijfsdocumenten biedt, is dinsdag in Mechelen rustig verlopen.
    Van de federale overheid krijgen mensen zonder papieren sinds dinsdag nog tot 15 december de kans om via een aangepaste procedure alsnog verblijfsdocumenten trachten te bekomen. Aanvragers moeten een aanvraag opstarten in de gemeente waar ze verblijven.
    Hun dossier moet bewijzen dat ze minstens vijf jaar onafgebroken in België wonen, er minstens tweeënhalf jaar werken, hun kinderen er school lopen of al minstens vijf jaar wachten op het verdict van een lopende asielprocedure.
    In Mechelen waren geen speciale maatregelen voor de start van de campagne genomen en dat bleek ook niet nodig. “De voorbije weken heeft een twintigtal personen vooraf inlichtingen ingewonnen. Eenzelfde aantal heeft dat op de startdag gedaan”, stelt de Mechelse stadssecretaris Erik Laga. “Onze diensten zijn wel goed voorbereid. Onze manier van werken, met een frontoffice en een backoffice, laat toe goed in te spelen op een eventuele toename van aanvragen.” (bron: gva.be)

    17-09-2009 om 00:00 geschreven door stadsradio M




    Archief per maand
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    ADVERTENTIE

    Heeft u nog geen website, o
    f is uw website aan vernieuwing toe?

    MPS plaatst ook uw zaak snel en up-to-date op het internet.

    Bel voor meer info: 0475 58 31 88


    stadsradio M op facebook => klik op het logo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs