Inhoud blog
 • vrijdag - trage dag
 • donderdag - waterdag
 • woensdag - b o o t - dag
 • dinsdag - toch nog goed weer dag
 • maandag - ZONdag (2)
  GBS Deurne
  openluchtklassen
  09-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag - trage dag

  Snik, snik!!!! We starten aan onze laatste dag in Nieuwpoort. Vanmorgen waren de oogjes nog klein. We zijn allemaal moe maar voldaan aan het einde van de week geraakt.

  Gisterenavond was er nog een superfuif. De meisjes die vanavond met 'you can dance' moeten gaan optreden hebben hun eigen generale repetitie gehouden en ook mevrouw de directeur heeft het beste van zichzelf gegeven. Kortom, het was een reuzefuif en iedereen heeft meegedanst en gezongen.   

  Na het opruimen van onze kamers vanmorgen (wat trouwens redelijk vlot ging) zijn we gaan ontbijten en hebben we ons nog wat beziggehouden met gezelschapsspelen. De volhouders onder ons zijn toch maar gaan spelen buiten of...... sporten uiteraard.  Om half 10 zijn we aan onze laatste sportronde begonnen. 
  De juffen zitten aan de koffie en brengen de laatste administratie in orde. 


  Normaal gezien zullen we tussen half 1 en 1 uur hier proberen te vertrekken zodat we op tijd weer in Deurne arriveren.

  Het was een reuzeweek met alleen maar lachende en opgewekte gezichtjes. Bedankt allemaal!!!!


  09-05-2014 om 09:50 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (3)
  08-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag - waterdag

  PFFFF! Het regent vandaag. Maar we laten het niet aan ons hart komen. Vanmorgen zijn we toch naar zee getrokken. 
  Maar de wandeling langs de IJzer heeft ons toch deugd gedaan. We weten nu ook hoe een monding er in werkelijkheid uitziet. We hebben zelfs een zeehond gezien. 


  %%%FOTO3%%%

  en dan .... souvenirtjestijd. We hebben allemaal wel iets leuk gevonden hoor. Dat zal je morgen wel zien.

  Toen we 's middags van de tram afstapten stond de directeur ons al op te wachten om ons een bezoekje te brengen.  We hebben vol enthousiasme verteld over onze avonturen, maar dat kon ze ook aan onze gezichtjes zien. 

  En toen moesten we weer gaan sporten. We zagen er een beetje tegenaan want we ging raften. Weer water!!!!!

  Eerst een kort lesje over zeilen want de monitoren gingen een experiment uitvoeren. We gingen raften met zeilen. 


  En dan mochten we weer het water op. Het is meer dan 100% meegevallen hoor. Weer een superdag vandaag.
  Ondertussen zijn we aan het douchen en ons al aan het opmaken voor de fuif. Dat verhaal volgt waarschijnlijk later op de avond of morgen.

  08-05-2014 om 17:52 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag - b o o t - dag

   

  Nee hoor! Zo zag de boot er echt niet uit. Maar ze kon ermee door. 

  Om 10 uur zijn we gestart voor een hele dag op de Yzer. 

   

   

   

  Ondertussen kennen we die rivier dus een heel stuk beter en we weten nu perfect hoe de aalscholver en de fuut eruit zien. Ook de info die we kregen over WO I was indrukwekkend.

   

  Na een vaartochtje van anderhalf uur kwamen we toe aan de dodengang. De weergoden waren ons deze keer ook niet zo goed gezind want daar hebben we een serieuze regenbui gekregen. Het leek wel alsof we WO I terug moesten herbeleven.

   

   

   

  Weer de boot op en daar kregen we een drankje en hebben we ons lunchpakket kunnen opeten. De sandwiches smaakten ons wel. Op de boot eten is toch wel iets speciaals.

  Rond 12 uur zijn we toegekomen in Diksmuide en stond de IJzertoren in al haar glorie ons op te wachten.

   

   

   

  Met de lift 22 verdiepingen omhoog (wisten jullie trouwens dat dit de tweede snelste lift van BelgiŽ is) en toen hadden we een magnifiek zicht op Diksmuide en omgeving. Sommigen van ons zijn zelfs tot op het dakterras geweest. Brrr, niet allemaal hoor. Dat was voor sommigen toch te hoog.

   

   

  Met de trap naar beneden en ondertussen kregen we extra info over de Eerste Wereldoorlog. Het was magnifiek. Echt een aanrader!! 

   

  Om 15 uur zijn we terug de boot opgegaan en hebben we 2 uur gevaren terug naar Nieuwpoort. We konden nu zelfs boven aan dek al eens gaan kijken want zo af en toe kwam het zonnetje erdoor piepen.

   

   

  Hongerig als wolven zijn we om 18 uur naar de refter getrokken. De kok had een heerlijke spaghetti klaargemaakt. Het smaakte ons allemaal (met of zonder tabasco ) 

   

  Na het eten was het filmtijd. En om 21 uur zijn we stilletjesaan naar de kamers afgedropen. Het was een supervermoeiende dag vandaag, maar een heel leerrijke. Om half 10 gingen de lichten uit en een half uurtje nadien was het al helemaal stil. De nachtrust zal ons deugd doen.

   

   

   

  08-05-2014 om 12:28 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (5)
  06-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag - toch nog goed weer dag

  Na een rustige nacht (en jullie geloven het niet, maar rond 12 uur was alles stil en voor 7 uur was er niemand lawaai aan het maken) zagen we buiten een heeeeel veeeeeel wolken aan de hemel. Maar de temperatuur was best ok. Na het ontbijt de bundel doorgenomen voor de boottocht van morgen en dan mochten we weer gaan sporten. 
  Sommigen onder ons met kleine ogen, maar na een paar minuten frisse lucht kwam dat ook in orde. 

  Vandaag Omnisport samen met de monitoren van gisteren.   En dan..... Eten natuurlijk! Bloemkool-broccolisoep (die toch lekker was omdat ze op voorhand niet wisten welke soep het was), kalkoenschnitzel met aardappelnootjes en salad bar. De pudding als dessert was een schot in de roos.


  Na wat rust was het eindelijk tijd om weer naar het water te trekken. We keken al dagen uit naar de vlottenbouw. Het was ondertussen supergoed weer geworden. Zelfs de zon was weer van de partij. (Je krijgt wat je verdient???)
  Onze vlotten waren blijkbaar niet de beste die er ooit gemaakt werden, maar we hebben ons reuze geamuseerd.

  Na het waterfestijn een verkwikkende douche en dan mochten we ons weer een uurtje uitleven op het terrein. Het is hier echt een sportparadijs voor iedereen.

  JOEPIE!!! Vandaag pannenkoeken gehad. En ze hebben gesmaakt. 

  Na het avondeten was er een quiz die juf Tessa (onze stagiaire) in mekaar had gestoken. Keileuk! Zelfs de juffen hebben meegedaan en zij hebben het toch wel moeten afleggen tegen de anderen in sommige rondes. Yes, soms weten wij toch meer.   En ondertussen zijn we naar onze kamers gegaan om stilaan de dag af te sluiten. We mogen van de juffen nog even napraten, wat lezen of gewoon liggen en dan gaan we zeker en vast op tijd slapen want morgen staat er een vermoeiende dag op het programma. 
  groetjes aan mama's, papa's, oma's, opa's, tantes, nonkels, broers, zussen,......... enz. en tot morgen!!!!

  06-05-2014 om 21:01 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (2)
  05-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag - ZONdag (2)
  Oeps!!! Een technisch probleem gehad. Hier komt het vervolg dus aan.

  Ah ja. Een droogkamer hebben we voorlopig nog niet nodig gehad. We hadden er eentje in openlucht.


  En ja hoor, weer eten. Lekkere boterhammen met keiveel verschillende lekkere dingen (zonder choco :D)

  Door de superzon vandaag en de niet zo geweldige vooruitzichten voor de rest van de week, hebben de juffen beslist om vanavond al een 'terraske' te gaan doen. We hebben dus al genoten van zon, zee, strand en een heerlijk verfrissend drankje.
  En dan zijn we weer huiswaarts gekeerd en kruipen we onder de wol. De eerste dag was al een superdag. Op naar de volgende.

  05-05-2014 om 23:15 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag - ZONdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  En..... dachten jullie echt dat wij dit ook gezien hebben?
  Nee hoor. Dankzij de radio en een alerte buschauffeur zijn we in Brussel tijdig richting Antwerpen gegaan. We hebben iets langer gereden maar zonder file zijn we rond de middag in Nieuwpoort aangekomen. Merci Filip, merci Filip, merci!!

  Na het middageten (preisoep en rijst met kalfsblanket) zijn we de kamers gaan inspecteren en de koffers gaan uitpakken. Juf Jennifer had in de bus de kamerverdeling al doorgegeven dus dat verliep allemaal vlotjes.

  Op naar de kajakken. We werden eerst met de boot overgezet naar de havengeul en daar stonden 2 monitors ons op te wachten om onze eerste les te geven. Het was superleuk maar heeeeeeel vermoeiend. We gaan onze armspieren vanavond wel voelen.


  Om half 5 waren we terug bij de bungalows en hebben we ons een uur vrij kunnen amuseren. Ieder op zijn eigen manier, zoals je ziet.

  05-05-2014 om 22:56 geschreven door de sportklassers  


  Tags:
  >> Reageer (1)
  28-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaar voor de start!!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoooooooooooi allemaal! We zijn er weer helemaal klaar voor. 
  Op 5 mei vertrekken we met z'n allen naar Nieuwpoort. Hier kunnen jullie elke dag onze avonturen lezen. Tot maandag!!!!!!


  28-04-2014 om 14:18 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (3)
  26-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag - regendag

  Vanmorgen niet zo vrolijk opgestaan. Reden daarvoor!! 

     

  Maar nu terug wat vrolijker nieuws. We zijn terug aan het sporten geslagen vanmorgen. Voordien de koffers gepakt, kamers leeggemaakt en.... we hadden zelfs nog wat tijd om ons nog te ontspannen. En het was echt ONTspannen.

  Dit is ons laatste nieuws vanuit Brugge dat digitaal wordt doorgestuurd. De rest van de verhalen volgen straks als we thuis zijn en jullie uitgebreid alles kunnen vertellen.

  De juffen willen nog even kwijt dat we weer een superweek achter de rug hebben met jullie bengels. Nu mogen ze een heel weekend uitrusten ( en zondag feest vieren voor sommigen) en maandag ontvangen we hen met open armen en een brede glimlach terug op school.  PS: We willen hier vanmiddag rond 13 uur vertrekken. Normaal gezien komen we tussen drie en half vier aan op school. Tot straks!

  26-04-2013 om 10:30 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (0)
  25-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag - sportdag
  Hello, hello, hello,.......

  Terwijl de fuif volop aan de gang is, hebben we de juf aan het werk gezet om de sportieve avonturen van deze geweldig zonnige dag door te geven.

  Vanmorgen was het om 7 uur nog verdacht stil op de gang.   Maar de juffen zijn onverbiddelijk. Hup, een hele dag sporten vandaag. Na het ontbijt nog wat op de sportvelden vertoefd en daarna mee met de monitoren voor 2 uurtjes airtrack, badminton en baseball.
  De zon was van de partij en dat maakte dat we onze spieren toch minder voelden dan we dachten.

  Vanmiddag was er minestrone, Hongaarse goulash en rijst. En toen....... nog eens 2 uur sporten. Acrogym, atletiek en new games.
  En dit was het gevolg!!!!!!!!  Hihi! Voor al die mama's in paniek schieten. Speciaal geposeerd voor de foto he. Maar de voeten doen echt wel pijn hoor.

  Na een douche - die echt wel nodig was vandaag - zijn we voor de allerlaatste keer naar de stad getrokken. Vol goede moed zijn we aan de wandeling gestart want er stond ons een ijsje te wachten ginder en het laatste geld springt nu echt wel in mijn portemonnee.  En om 6 uur stond ons laatste avondmaal (oei!) klaar. Tonijn- en makreelsla, sla, tomaat, perzik en gebakken aardappeltjes. Kijk maar! Het ziet er toch echt geweldig uit he.

  We willen jullie zeker nog even meegeven dat we ook elke dag toch wat moesten werken hier. Iedere dag moesten we borstelen, tafels vegen en terug dekken voor de dag nadien. Er was een beurtrol hoor, maar dit was een van de slachtoffertjes van vandaag. Ze heet vandaag Assepoesje.  EN DAN WAS HET ZOVER!!!!!! DE FUIF!!!!

  Om 19.30 was iedereen al snipzenuwachtig en om 20 uur stonden we te dansen en te shaken. De nodige drank en versnaperingen mochten zeker niet ontbreken.  En wat echt nog nooit gebeurd is, was dit jaar wel het geval. IEDEREEN - ja hoor, je leest het goed - IEDEREEN danste mee.  Binnen een dik uurtje gaan we onze oogjes sluiten en dromen van ons bedje thuis. We kijken er echt wel naar uit.

  Maar...... we hebben echt wel genoten hier in Brugge. Bedankt lieve klasgenootjes voor die geweldige week hier in Brugge.


  25-04-2013 om 21:10 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (0)
  24-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag - topdag
  en ja hoor!!!! Hier is ze dan !!!!! DE PLUIM!!!!!  Gisterenavond was het rond 10 uur al muisstil en om 7 uur zijn we elke kamer toch even moeten binnengaan om te melden dat ze zich mochten klaarmaken. Huppakee! Juffen die goedgezind zijn dus.
  En.... we hebben sinds vanmiddag ook ons fototoestel terug; met dank aan juf Christel en juf Vicky die ons weer een bezoekje kwamen brengen. Het doet wel deugd om nog eens wat nieuws van het thuisfront te krijgen.

  Hier dus wat sfeerbeelden van de eerste dag in Gent.

  Je ziet dat we niet gelogen hebben he. We zijn echte ridders geworden en zijn klaar om jonkvrouwen en schildknapen te veroveren.
  Misschien morgenavond met de fuif?????????

  Deze foto nog even voor een heel speciale ridder die we allemaal toch wel een beetje missen. Maar..... hij hoort er toch een beetje bij.  en nu terug naar woensdag......
  Vanmorgen na het ontbijt zijn we wat gaan lopen, basketten, voetballen op de sportterreinen achter het gebouw. Echt geweldige terreinen hoor. En ..... we amuseren ons hier te pletter. ( letterlijk en figuurlijk dus)

  Vanmiddag was er kervelsoep, gebraad, wortelen en erwten en aardappelen. chocomousse sloot het middageten af. We waren weer helemaal klaar voor een namiddagje cultuur in Brugge.

  Het historium is een echte aanrader om te bezoeken. We waren allemaal toch wat onder de indruk van het leven in het middeleeuwse Brugge. We konden het meemaken met al onze zintuigen.
  Sorry mams en paps. Foto's mochten er niet genomen worden ginder. Maar de verhalen zullen zeker en vast volgen.

  Nadien hebben we Brugge wat verkend met de bootjes.  Wist je dat er een superklein raampje is in Brugge en...... de rest zullen we wel uitgebreid vertellen binnen een paar dagen.

  Vanavond broodjes gekregen met vlees- en vissalades en appelsap. En ........ we zijn door de juffen getrakteerd op een drankje en wat chips in het cafetaria hieronder. KEITOF!!!

  We hebben nadien nog wat gepraat, gespeeld en gekikkerd in de ontspanningsruimte.
  En nu zijn we supermoe. Ik denk echt dat die juffen de volgende dagen supergoedgezind gaan rondlopen want de ogen vallen bij momenten al vanzelf toe. Hopelijk halen we de fuif morgen.
  Kijk er al naar uit.

  TOT MORGEN en kusjes van ons allemaal. XXXXXXXX
  24-04-2013 om 21:34 geschreven door de sportklassers  


  >> Reageer (0)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!