Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

Sport in Hunnegem

29-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
Beste ouders, grootouders, ...

Welkom op de sportblog van Basisschool Hunnegem
Hier kunnen jullie foto's bekijken en tekstjes lezen over onze sportactiviteiten binnen en buiten onze school.

Vele groetjes,

Meester Nard

29-09-2015 om 00:00 geschreven door Turnleerkracht


06-04-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Netbal voor 6e leerjaar 16/03

Op woensdag 16/03 vond er in de veldmuis, het evenement 'Netbal' plaats voor de leerlingen van het 6e leerjaar.

Daar wij op vrijdag niet genoeg leerlingen hadden die zich hadden ingeschreven hadden voor deze activiteit, zochten we nog naar vrijwilligers uit het 5e leerjaar.

Op de dag van de activiteit zelf stonden we dan voor een leuke verassing;  24 leerlingen hadden zich ingeschreven. Daardoor zakte onze school met maar liefst 3 ploegjes af richting Veldmuis.

1 ploeg meisjes, 1 ploeg met jongens uit het 5e leerjaar en 1 ploeg met jongens uit het 6e leerjaar.

Onze meisjes speelden hele goede wedstrijden en moesten 2 keer nipt de duimen leggen voor de leerlingen uit Onkerzele-Moerbeke, de andere wedstrijden werden allemaal gewonnen. Daardoor eindigden onze meisjes op een zeer mooie 2e plaats net na de meisjes uit Onkerzele-Moerbeke. De andere ploegjes bestonden uitsluitend uit meisjes van het 6e leerjaar, onze ploeg bestond uit een mengelmoes van het 6e en het 5e leerjaar. Daarvoor een dikke proficiat een deze toppertjes !!!

De jongens van het 5e en 6e leerjaar werden in 2 verschillende poules opgesplitst, de jongens van het 5e leerjaar verloren nipt 2 wedstrijden maar wonnen wel de 2e andere wedstrijden, zodat ze op een mooie 3e plaats in de poule eindigden.

De jongens van het 6e leerjaar doorliepen ongeveer hetzelfde traject, 2 keer nipt verliezen, 1 keer gelijk en 1 keer winst, ook zij eindigden op de 3e plaats in hun poule.

En zo geschiede het, ons 5e en 6e leerjaar mochten onderling uitvechten wie er op de 5e en 6e plaats ging eindigen. De wedstrijd was ongelooflijk spannend, maar werd nipt met 21-23 gewonnen door onze jongens uit het 6e.

een dikke proficiat aan onze 2 jongensploegen, ook zeker aan de leerlingen van het 5e leerjaar die tegen ploegen speelden die allemaal een jaartje ouder waren !!!!

Als turnleerkracht kan ik enkel maar blij zijn door het aantal ingeschreven leerlingen en hun houding tijdens en tussen de wedstrijden !!! Proficiat !!!!

06-04-2016 om 14:39 geschreven door Turnleerkracht


22-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen 4 vuren

Op woensdag 3 februari werd de SVS-activiteit 'Tussen-4-Vuren' georganiseerd in de Veldmuis te Geraardsbergen.

Met een heuse mengelmoes van leerlingen uit het 3e en 4e leerjaar, zakten we af om ons beste beentje voor te zetten. De activiteit was bedoeld voor leerlingen uit het 4e leerjaar, maar onze leerlingen uit het 3e leerjaar moesten hier niet voor onder doen.

Onze 2 eerste wedstrijdjes werden vlotjes gewonnen, daarna ging het allemaal een beetje minder. Toch eindigden we mooi op een gedeelde 3e plaats van de in totaal 9 ploegjes.

Waar we vooral fier mogen op zijn, is de houding van alle leerlingen. Er werd vooraf beslist om alle leerlingen evenveel speeltijd te gunnen en zo gebeurde dit ook. Iedereen ging vrijwillig een wedstrijdje aan de kant zitten en supporterde voor onze ploeg. Ook werd de bal mooi aan elkaar doorgegeven zodat iedereen de kans krijg om andere leerlingen te kunnen aangooien. Een dikke proficiat aan alle deelnemers en aan de meegereisde supporters !!!!

22-02-2016 om 11:23 geschreven door Turnleerkracht


04-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unihockey Meisjes 5e en 6e leerjaar 23/12
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo iedereen,

op woensdag 23 december werd er in de veldmuis de SVS-activiteit unihockey georganiseerd.

Ddeze activiteit was bedoeld voor de meisjes van het 5e en 6e leerjaar. We konden onze school door 1 ploegje laten vertegenwoordigen. Onze dames die de eer van school moesten verdedigen waren : Clemence, Gitte, Zoe, Lisa-Manon (allemaal 6e) en Britt (5e leerjaar).

En of onze eer verdedigd werd,... De meisjes wonnen hun eerste wedstrijd met 3-1 van het Sint-Jozefs-Instituut, niet enkel de cijfers waren overtuigend, maar ook de manier waarop er gespeeld werd. De meisjes toonden een ongelooflijke inzet en lieten met hun passenspel de tegenstander meer achter de puck lopen dan iets anders. Top !!!!

Daarna moesten we het opnemen tegen het ploegje van de Mozaiek. Opnieuw werd de tegenstander compleet van het veld gespeeld, resultaat: een dikke 7-0 overwinning.

Toen werd het al duidelijk, indien we de laatste wedstrijd wonnen, mochten we de finale spelen tegen de winnaar uit de andere poule.
en zo geschiede het ook, Basisschool Dender werd met 4-2 verslagen en onze dames mochten richting finale trekken.

Daarin werden we ,et verslagen door Basisschool de Springplank uit Onkerzele en mochten we fier de 2e plaats in ontvangst nemen.

1 ding moet gezegd worden: ik was ongelooflijk fier op wat deze dames deze namiddag bereikt hebben !!! Inzet , passenspel, teamgeest, meisjes jullie waren ON-GE-LOOFLIJK !!!!!!

een fiere turnmeester


Bijlagen:
IMG_20151216_140429.jpg (1.3 MB)   
IMG_20151216_153114.jpg (1.5 MB)   

04-01-2016 om 00:00 geschreven door Turnleerkracht


16-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste foto's

16-11-2015 om 13:02 geschreven door Turnleerkracht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog enkele foto's scholenveldloop16-11-2015 om 13:00 geschreven door Turnleerkracht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.extra foto's scholenveldloop

in de bijlagen kan u opnieuw enkele foto's terug vinden in verband met de scholenveldloop

groetjes

Meester Nard16-11-2015 om 12:58 geschreven door Turnleerkracht


12-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender binnenschoolse en buitenschoolse sportactiviteiten
Geachte ouders, grootouders, leerlingen

Hier kan u het jaaroverzichtje raadplegen in verband met binnen-en buitenschoolse sportactiviteiten.
Eventuele aanpassingen zullen hier ook vermeld worden. 

sportieve groeten
Meester Nard

Bijlagen:
Voorstel SVS-activiteiten.docx (16.3 KB)   

12-10-2015 om 17:08 geschreven door Turnleerkracht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SVS Voetbal 4 tegen 4 te Onkerzele op 30/09/2015
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op woensdagnamiddag 30 september vond er op de voetbalterreinen van Jong Geraardsbergen de SVS-activiteit: voetbal 4- 4 plaats.

Deze activiteit was voorzien voor de meisjes en jongens van het 3e en 4e leerjaar.

Vele leerlingen konden zich op deze namiddag niet vrij maken dus werden we genoodzaakt om ons te beperken tot 1 ploegje. Deze ploeg zou uit Ali en Jarne (beiden 3e leerjaar) en Thomas, Gracy, Jonathan (allemaal 4e leerjaar) bestaan. We kwamen dus met een ploegje met 2 leerlingen uit het 3e leerjaar, uit in de reeks van het 4e leerjaar.

Na de eerste wedstrijd bleek al dat we een heus topteam hadden samengesteld ! Mooie combinaties, schitterende passes en een heuse teamsfeer, wat wil een coach nog meer? Overwinningen zegt u?  Wel die kwamen er ! 

In onze eerste 4 wedstrijden werd maar liefst 16 keer gescoord en kregen we amper 5 goals tegen, resultaat een dikke 12 op 12 !
Daarna werden onze plaatselijke Lionel Messi's en Cristiano Ronaldo's een beetje moe en haalden we nog een mooi gelijkspel, waardoor we ons richting finale mochten begeven.

In de finale werd er jammer genoeg met 3-2 verloren van Basisschool Centrum waardoor we op een mooie 2e plaats stranden.

Een hele dikke proficiat aan de leerlingen die meededen en hun beste beentje voor hebben gezet.
Opnieuw een heel trotse meester

PS: Foto's worden zo snel mogelijk online gezet.


Bijlagen:
DSCN3225 (Small).JPG (163.3 KB)   
DSCN3226.JPG (3.1 MB)   

12-10-2015 om 00:00 geschreven door Turnleerkracht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholenveldloop 23/09/2015
Op woensdag 23 september vond er op de sportterreinen van het Sint-Jozefs-instituut, de jaarlijkse veldloop voor scholen plaats.

Met niet minder dan 40 ingeschreven leerlingen vertrokken wij richting " 't Karmelieten" om er de sportieve eer van onze school te verdedigen. 

Stiekem hadden we tijdens de turnlessen toch al eens geoefend voor deze knap lastige uitdaging. De leerlingen keken er alvast naar uit en hadden er ook wel stevig zin in.

De afstanden van de wedstrijden varieƫrden van 400 meter (meisjes en jongens van het 1ste leerjaar) tot 1km (meisjes en jongens 6e leerjaar). Onze leerlingen haalden alles uit de kast, maar werden vaak geklopt door kinderen die bij een plaatselijke atletiekclub aangesloten waren. Toch konden we als school heel wat mooie ereplaatsen veroveren.

De mooiste prestatie van een Hunnegem-leerling ging naar Senne uit het 3e leerjaar, die met een bronzen medaille aan de haal ging.
Een hele dikke proficiat Senne !!!!!!

Toch zou ik alle kinderen die aan de scholenveldloop hebben deelgenomen, willen feliciteren om hun inzet en doorzettingsvermogen. Geen enkele leerling werd stappend op het parcour gezien en de gezichtjes bij de aankomst zeiden allemaal: 'Amaaaai meester, ik kan niet meer' TOP !!!!!

Hopelijk kunnen we de scholenveldloop van volgend jaar met nog meer leerlingen aanvangen.

een trotse meester

PS. Uitslagen en foto's worden zo snel mogelijk online geplaatst

Bijlagen:
DSCN3193 (Small).JPG (160.8 KB)   
DSCN3194 (Small).JPG (167.4 KB)   
DSCN3195 (Small).JPG (167.2 KB)   
DSCN3196 (Small).JPG (162.1 KB)   
DSCN3197 (Small).JPG (161.7 KB)   
DSCN3198 (Small).JPG (147.4 KB)   
DSCN3199 (Small).JPG (164.3 KB)   
DSCN3200 (Small).JPG (151.4 KB)   
DSCN3201 (Small).JPG (169.7 KB)   
DSCN3202 (Small).JPG (152.8 KB)   

12-10-2015 om 00:00 geschreven door Turnleerkracht
Archief per maand
 • 04-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015

  Mijn favorieten
 • Hunnegem


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!