Wij weten dat ons lichaam vetten nodig heeft voor gezond verder te gaan , we mogen dus niet Al de vetten die bestaan bannen van ons leven een goede regelmaat en een gezonde dosering/ aanpak is dus nodig! Zelfgemaakte Mayo is een van die dingen die je kan zelf bepalen wat je erin gebruikt en hoeveel...
je hebt 3 ingredienten nodig meer niet alle rest is allemaal teveel !
1 eierdooier 1koffielepel van goede mosterd ,mag een goede volle lepeltje zijn ... en olie voor koude gerechten, als je kan kiezen neem zonnebloem of een ander vegetarische olie maar nooit olijfolie deze olie is echt niet geschikt voor een lekkere mayiosaise .
neem een kom dat niet schuift op je tafel of laat u kind helpen dat vinden ze altijd leuk in de keuken... scheid het eiwit van de dooier , het eiwit mag weg en leg de dooier in de kom voeg daarbij je mosterd, meng deze twee ingredienten goed samen met een vork of een klopper, met een vork gaat dit beter aangezien het niet veel is in de kom en zo sukkel je niet omdat er weinig in de kom zit. Heb je goed gemengd schakel je over naar de klopper en neem je olie en zachtjes en altijd in een richting je olie bewerken , als je als een zot je olie gaat bewerken in zichzag vorm en in 8 vorm Dan Stop maar want dan mislukt Alles !!! Simpel dus ....Begin te draaien in rondjes altijd in dezelfde beweging gaan we verder .... Laat kleine beetjes olie vallen op je mengsel van ei en mosterd en zachtjes draaiende bewegingen maken , je moet zien dat je olie opgenomen wordt door je mengsel zeker niet te vlug olie bijdoen ... We gaan zo effen verder , altijd kleine beetjes olie bijdoen, zodra de massa groter wordt mag je je mengsel bekijken en je beslist zelf hoeveel je wilt maken . Ik maak zelf genoeg voor 1 week en zo een klein potje is genoeg . ik neem altijd een maatbeker en meet zo mijn olie af en dan heb ik zeker genoeg voor mijn potje ... ongeveer 150 ml heb je zeker genoeg. Je moet je mengsel zien want als je even stop met olie bijdoen en je draait en mengt nog even zie je dat je mengsel dikker wordt en vaster! heb je de gewenste hoeveelheid gaan we voor 1 minuut nog even stevig draaien met ons klopper , je weet altijd in dezelfde richting rondjes maken !!! Zo, voor de afwerking heb je een zuur nodig , je kan citroen of azijn gebruiken ... deze geven een licht effect aan je mayionaise dus let wel op dat je niet teveel van deze ingredient zet want dan is je mayonaise ook mislukt enkele druppels is genoeg ... Geen peper of zout in je mayionaise bewerken dan kan je het niet bewaren en kan je alles weggooien , wil je het toch kruiden doe hetdan als het nodig hebt de dag zelf. Heb je de mayionaise die dag zelf nodig voor een BBQ of een feestje kan je ze lekker maken en veel soorten mayio maken eentje met bieslook in en eentje met stukjes vers groenten enzovoorts , keuzen genoeg en veel variatie mogelijk en 1 ding is zeker het is lekker en zelfgemaakt . Ga maar vlug opscheppen dat je het zelfgedaan hebt !!!
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Over mijzelf
Ik ben sara
Ik ben een vrouw en woon in hoeselt (België) en mijn beroep is bediende.
Ik ben geboren op 01/01/1970 en ben nu dus 54 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: sport-tuinieren-klussen-en nog veel meer!.
Deze blog is niet zo dat ik een schrijfster ben of zo maar voor wie het gewoon wil weten !