Inhoud blog
  • Droom over niezen en verdwijnende hoofden en wesp
  • Veel dieren in mijn dromen
  • Droom over Fluffy
  • Hele rare droom...
  • Droomflarden
    Mijn website
  • Spiritualiteit
    Zoeken in blog

    Mijn spirituele ervaringen, dromen en bedenkingen

    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 dromen over sneeuw
    Eergisteren heb ik een fijne droom over sneeuw gehad, hij ging als volgt: Ik liep een gebouw uit en het sneeuwde. Het was heel stil en ik hoorde de sneeuw onder mijn voeten knisperen, er lag maar een dun laagje sneeuw. Ik was iets vergeten, liep terug naar binnen en toen ik buiten kwam, scheen de zon volop en was het heel warm, de sneeuw was weg. Ik ging terug naar binnen om mij om te kleden en had een rokje en luchtig bloesje aangedaan. Maar toen ik naar de auto stapte, zag ik dat ik mijn laarzen nog aan had en ik dacht: "wat gaat mijn vriendin daarvan vinden?" Wink. Toen ik bij mijn auto kwam, was die geblokkeerd aan alle kanten door andere auto's. 

    De sneeuw heeft geen slechte betekenis: "Zie je sneeuw in de zomer of schijnt de zon over een besneeuwd landschap, dan ben je bezig om je tegenslagen en emoties te verwerken. Een sneeuwlandschap kan ook betekenen dat alles nog mogelijk is. Zie je sneeuw smelten in je droom, dan verdwijnt je angst en verdriet." (bron: grote beer dromen). Het blokkeren van de auto zal wel staan voor het gevoel dat ik niet vooruit geraak omdat anderen me tegenhouden.

    Afgelopen nacht heb ik dan weer over sneeuw gedroomd. Ik was in de tuin bij mijn moeder en alles lag er groen bij. Behalve het stukje grond achter de tuin dat ze van de gemeente huurt, daar lag weer een dun laagje sneeuw op. Deze keer liep ik er echter niet over, in mijn droom had ik het gevoel dat iets me tegenhield om erop te lopen. Misschien betekent het letterlijk dat ik een grens moet oversteken om de volgende stap in mijn verwerking te beginnen?

    16-09-2013 om 21:13 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    27-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom over Snowy
    Ik droom niet zo vaak over Snowy, maar ik denk dat ik weet waarom hij nu opduikt in mijn dromen. Ik maak me wat zorgen om zijn rug/pootjes, ben bang dat hij dezelfde problemen als Fluffy gaat krijgen. Klik hier om mijn knagers blog van dit onderwerp te lezen. 

    In deze droom huppelt hij van mij weg en laat hij duidelijk zien dat het rechterachterpootje stijf is (niet het voorpootje dus) en het lijkt ook wat korter.
    De toekomst zal uitwijzen of dit gewoon een vertaling van mijn angst is of een voorspellende droom.

    Voorlopig heb ik alleszins niets verdacht meer gezien. Hij spurt en maakt weer binkies Smile. En eindelijk zit hij weer boven de 800g! Vandaag 811, houden zo, mijn lief knuffelknulletje Very Happy.

    27-08-2013 om 09:58 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    20-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nare droom over Fluffy
    Ik heb de laatste tijd de ene nachtmerrie na de andere. Op zich al erg genoeg, maar nog erger als mijn mooie moppie moet lijden in de droom Sad.

    In deze droom liep ik mijn badkamer binnen en zag een emmer vol water in bad staan. Er spartelde iets in het water en toen ik dichterbij ging kijken, was het Fluffy die naar lucht aan het happen was Shocked! Ik haalde haar er onmiddellijk uit en foeterde op iemand waarom hij haar in hemelsnaam aan het verdrinken was. 
    Ze kon nog steeds niet goed ademhalen en ik zag dat er een strakke band rond haar nekje zat. Ik verwijderde hem meteen en ze voelde zich dadelijk beter. Iemand in mijn droom deed heel veel moeite om Fluffy te vermoorden. Ik zag/hoorde niet wie en ik weet niet waarom ik dit droom. Heb wel een vermoeden, maar dat zal ik maar niet openbaar maken... Confused.

    20-08-2013 om 10:34 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluffy weer in mijn droom
    En deze keer hoefde ik het niet eens te vragen Wink. Ik had haar op schoot, haar hoofdje links en kontje rechts, zoals ze het graag had. Ik noemde het altijd: een pakje van haar maken, omdat ik haar helemaal inpakte met mijn armen Smile.
    Met mijn rechterhand aaide ik de glanzende zwarte haartjes op haar lieve dikke snoet. Ze genoot ervan, net zoals in het echte leven. Plots zag ik dat haar rechterwang helemaal nat was. 
    Voor ik verder kon dromen, begon Sproetje plots hard met de knaagstaaf te gooien en voorbij was de droom Confused.
    Maar hij was mooi voor zolang het duurde Smile.

    12-08-2013 om 21:39 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowy en Fluffy in droom
    Ik weet niet waarom maar ik heb het de laatste tijd erg moeilijk met het verlies van Fluffy. Ik schiet vrij regelmatig vol als ik aan haar denk, en ik denk nog iedere dag aan haar.
    Gisteren vroeg ik weer of ze nog eens in mijn dromen kon komen omdat ik haar nog steeds zo hard mis. En mijn kleine meid is nog steeds gehoorzaam Smile.

    Ik herinner me maar een flard van deze droom, maar het was een mooie! Fluffy en Snowy zaten samen in Snowy's kooi. Fluffy plofte vervolgens net naast de handdoek op haar rechterzij neer en Snowy deed enkele seconden later net hetzelfde. Beide strekten ze hun beentjes helemaal naar achter, op die heerlijke trillende wijze zoals alleen konijnen dat kunnen Very Happy. Hierdoor lagen ze in lepeltjeshouding, Snowy links, Fluffy rechts.

    Dank je lieve moppie om nog altijd bij me blijven. Liefde overstijgt zelfs de dood...

    08-08-2013 om 09:50 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    06-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprinkhaan en duizendpoot in huis
    Toen ik vanmorgen de gordijnen opentrok, zat er een sprinkhaan op het raam. Vreemd, want het raam heeft niet opengestaan. Het betekent dat de sprinkhaan uit het veld achter mijn huis gekomen is, op het terras geraakt is en vervolgens het hele huis heeft doorkruist. En dit alles in stilte want ik heb niets gehoord. 
    Heb het beestje met een bekertje gevangen en buiten weer losgelaten. Beetje wazige foto want hij wandelde er vrij snel vandoor:


    In dit bericht heb ik ooit nog iets geplaatst over de sprinkhaan en zijn betekenis: http://www.bloggen.be/spirituele_ervaringen/archief.php?ID=2234646
    Ik ga een nieuwe sprong in mijn leven wagen, maar heb geen idee op welk gebied. Gezondheid? Het huis dat eindelijk in orde raakt? Dat zijn eigenlijk de enige dingen waar ik momenteel mee bezig ben.

    Verder zag ik plots een duizendpoot tegen de muur kruipen. Uitleg over dit totemdier: flexibiliteit, weet van alles, nieuwe paranormale energieën en omgevingen openen zich.

    Ik ben reuze benieuwd naar de toekomst Smile.

    06-08-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutjesdroom over Fluffy en Snowy
    Ik val de laatste tijd vaak en veel in slaap. Teveel naar mijn zin, maar ik ben dan ook altijd moe. Ik heb het 2 jaar "aangezien", heb veel tegen mijn huisarts geklaagd, maar hij neemt me niet serieus en vindt dat ik maar een half uurtje moet gaan wandelen per dag... Confused
    Vorige week ben ik naar een endocrinoloog gegaan om ziekte van de bijnieren te laten onderzoeken. Als daar niets uitkomt, stuurt hij me door naar een revalidatiearts om virusziekten te onderzoeken en eventueel chronisch vermoeidheidssyndroom.
    Ik ben zo blij dat ik eindelijk serieus genomen wordt! Op 2 augustus moet ik weer naar Maastricht voor mijn oog en 8 augustus terug naar de endocrinoloog.

    Maar terug naar het dutje met de fantastische droom waaruit ik zojuist ontwaakte. 
    Snowy liep rond in mijn droom en ik bood hem iets aan (het leek op een stuk speelgoed). Terwijl ik dat deed, zag ik dat Fluffy opgesloten zat in een bench onder de bureau (waar hij nu staat, aan het venster). Ik dacht nog: "dit mag niet, Snowy loslopen en Fluffy opgesloten, daar zal ze boos om worden". 

    Snowy kwam naar me toe, ik pakte hem op en kuste hem op zijn slaap, tussen zijn oogje en oortje. Maar toen voelde ik ineens een druk van achter hem, waardoor ik hem heel hard kuste. Ik zette hem neer en zag Fluffy die hem wegduwde om ook kusjes te krijgen. Op de één of andere manier liep ze nu wel los. Ik nam haar vast zoals ik dat altijd deed toen ze nog in leven was en kuste ook haar op haar slaap. Ik voelde haar warm lichaampje en haar zachte vacht. Toen nam ik haar hoofdje tussen mijn handen en kuste haar op het hoofd.

    Daarna werd ik met een schok wakker, onmiddellijk gevolgd door een gelukzalig gevoel. Mijn lieve mopjes, dank je om werkelijk overal bij me te zijn Very Happy.

    22-07-2013 om 15:43 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluffy in verschillende dromen
    De laatste dagen duikt mijn lief mooi meisje weer op in mijn dromen. Ik weet niet precies waarom, het is niet dat ik meer aan haar denk of zo. Maar ik vind het uiteraard wel héél fijn om haar op die manier nog altijd bij mij te hebben. 
    Ik herinner me nooit veel van de dromen, maar ze banjert hier in huis rond en is nog in goede gezondheid. Zij en Snowy lopen en zijn in mijn dromen ook steevast samen, liggen samen, spelen buiten op het terras enz. Heerlijk Very Happy.

    Misschien heeft dit canvas dat ik mezelf als cadeau heb gedaan er iets mee te maken?


    En dit prachtig beeld heb ik van mijn vriendin gekregen, het doet me denken aan Fluffy, ze sliep vaak ook op die manier.

    21-06-2013 om 10:02 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerende droom over Fluffy
    Net voor ik ging slapen, vroeg ik aan haar (urntje) of ze mij nog eens wilde bezoeken omdat ik haar nog altijd mis. 
    En warempel: ze deed het ook Surprised!

    In deze droom werd ik getroost door een man (mijn ex?) die me knuffelde. Ik zei dat ik wilde dat ik Fluffy nog eens kon voelen. Plots zie ik iets in mijn linkerooghoek bewegen. Fluffy die een beetje strompelend aan kwam gelopen, zoals ze de laatste maanden van haar leven was. Maar wel met blinkende oogjes vol leven en enthousiasme Very Happy. Mijn adem stokte en ik vroeg aan die man: "zie jij haar ook?" En hij antwoordde stotterend "ja, maar hoe kan dat? Ze is toch dood". Ik hoorde mezelf roepen "Moppie", bukte mij en opende mijn armen.
    Ik begreep niet hoe het kon maar ik overlaadde haar met kusjes en knuffels en we genoten allebei intens. 

    Toen werd ik wakker en voelde een traan over mijn wang lopen... 
    Dank je lieve meid, ik mis je nog steeds zo hard... Crying or Very sad

    05-06-2013 om 16:19 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke ervaring: specht!
    Misschien vinden veel mensen dit niet zo uniek maar ik wel! Het is namelijk de allereerste keer dat ik een bonte specht van zo dichtbij zie en dan hangt hij nog wel aan een klein vetbolletje Surprised! Een groene specht zie en hoor ik regelmatig maar ik ben er helaas nog niet in geslaagd om hem te kunnen fotograferen of filmen. Daarom vind ik dit zo bijzonder. 

    Ik kwam net thuis van het werk en hoorde een luid geluid op mijn terras, een geluid wat ik nog nooit gehoord had. Toen ik zag welke vogel het was, ben ik onmiddellijk beginnen te filmen en fotograferen, voordat ik het zelf niet meer geloofde Wink.

    Hij is ongeveer een kwartier gebleven en daarna heb ik hem niet meer gezien.
    Daarom geloof ik dat hij me een boodschap kwam brengen. In het kort: "Zoekt de specht je op, dan mag je ervan uitgaan dat het fundament gestort is. Je kunt nu veilig je eigen ritmen volgen."

    Ik weet niet of dit op het algemene beeld van mijn leven doelt of mijn gezondheid of nog wat anders. De tijd zal het uitwijzen, maar ik vind het alleszins positief nieuws.

    Sorry trouwens voor het net voor de foto's, maar dit hangt er zodat roofvogels niet bij mijn konijntje kunnen Wink. Nee, er is nog nooit een vogel in verstrikt geraakt.




    02-06-2013 om 10:26 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom over zon en maan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dit was weer een hele vreemde droom. Ik reed met de auto in Diepenbeek, ik vertel even in welke richting maar dat is puur voor mezelf als ik dit later eens herlees. Ik reed op de St.-Servatiusstraat richting Lutselus, op het stuk tussen de Dorpheidestraat en de Kempenstraat. Voor mij wordt de lucht ineens heel donker, echt de donkere luchten die je bij hevig onweer ziet. Ik merk op dat een waterzonnetje nog rechts aan de hemel staat, maar tegelijk staat de maan linksonder! Ik parkeer mijn auto aan krantenwinkel infomix om alles goed te kunnen zien en wou dat ik nu een camera bij had om alles vast te leggen. Op dat moment verwisselen de zon en de maan plotseling heel snel van plaats en staat de zon dus linksonder en de maan rechtsboven. Ik begrijp er helemaal niets van. En plots zegt iemand in de auto bij mij (ik weet niet wie): "ik ga dit filmen met mijn gsm". Schromelijk te laat natuurlijk want de zon en maan zijn net van plaats verwisseld. Toen werd ik wakker. 

    Ik heb werkelijk geen idee wat dit kan betekenen maar hoop dat het later duidelijk wordt.
    Ik voeg nog even een schets toe van hoe ik het in de droom zag.

    05-05-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom over schoorsteen en roet
    Afgelopen nacht had ik weer een vreemde droom. Ik was in mijn slaapkamer en zag plots een glimmende buis (type dampkapbuis) uit het plafond steken, juist boven de kleerkast. Die had ik nog nooit gezien en toen ik dichterbij ging kijken, zag ik dat er allemaal roet was uitgekomen en die lag in het midden op het voeteinde van het bed.

    Niet gemakkelijk om deze droom te interpreteren omdat het geen echte schoorsteen was. 

    Op 1 site vond ik dit: Een schoorsteen staat in je droom voor warmte, traditie en familiewaarden. Maak je de schoorsteen schoon, dan is het tijd om je frustraties en / of schuldgevoel te uiten en kenbaar te maken.
     
    Een andere site had een veel minder positieve uitleg: Dromen over schoorstenen voorspelt dat er zich iets onplezierigs zal voordoen. U zult te horen krijgen dat iemand ziek is. Een afgebrokkelde schoorsteen voorspelt ellende en dood binnen de familie. Dromen over een met klimop begroeide schoorsteen voorspelt geluk dat voortkomt uit ellende. Het in een droom zien van een rokende schoorsteen voorspelt voor u veel goeds. Zich in een droom verstoppen achter een schoorsteen voorspelt angst en twijfel. De zakelijke vooruitzichten zijn slecht. Als een jonge vrouw droomt dat zij afdaalt in een schoorsteen zal zij ontsteltenis veroorzaken onder haar vrienden. Het in een schoorsteen omhoog klimmen geeft aan dat zij moeilijkheden zal ontlopen.
    Maar ook deze uitleg is niet van toepassing op mijn droom.

    De uitleg over roet was de volgende: Als u droomt over roet betekent dit een slechte ontwikkeling van hetgeen u onderneemt. Echtelijke ruzies liggen in het verschiet. Hm, ik kan geen echtelijke ruzies meer hebben want ik ben alleen Wink.

    De verklaring over het bed raakt ook kant noch wal, overal gaat het over slapen in bed e.d. Het bed zou staan voor je intieme zelf en het ontdekken van je eigen sensualiteit.

    Waarom ligt er dan vuil (roet) op mijn bed? Verhinder ik zelf dat ik mezelf kan/mag ontdekken? Of betekent het roet dat ik de frustratie en schuldgevoel moet loslaten? Hopelijk kom ik er later achter wat dit betekent.

    04-04-2013 om 10:14 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen over papegaaien en hamsters
    Ook nu weer niet veel herinneringen aan de dromen. Maar het ging over de een of andere parkiet en een grijze roodstaart en een hamster. De parkiet leek op een agapornis maar er zat ook een blauwe kleur in het kopje. Ik had haar op mijn hand en was haar aan het knuffelen. De grijze roodstaart zat op mijn andere arm. In een andere droom had ik een hamsterkooi staan en ineens wordt die hamster wakker en was ik heel blij om haar te zien. Blijkbaar had ik ze gekocht maar nog niet gezien... Toen ze naar me keek, was ze geel zoals Hammie. En toen ze op mijn arm kroop, was het een driekleur zoals Mocca.
    Ik vind geen betekenis over papegaaien en parkieten in dromen. Maar als totemdier staat er dit.
    Papegaaien: Ontwikkel en gebruik de kracht van spraak voor succes.
    Parkieten: Er komen boodschappen van geesten aan.
    Over hamsters niets te vinden buiten het hamsteren natuurlijk. Waarschijnlijk mis ik gewoon het hebben van zo een lief en grappig diertje.

    29-03-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom over merel en marters
    Ik herinner me zoals gewoonlijk niet meer veel van de droom. Maar ik ging 's morgens de vogels buiten voeren en een merel (man) was zo ongeduldig dat hij tegen mijn hand aanvloog, daardoor viel het voer uit mijn handen. Ik zag heel duidelijk zijn oranje bek glimmen in de ochtendzon. In het echte leven zit er ook altijd een merel man ongeduldig te wachten tot ik 's morgens voer strooi. Gelukkig is hij wat terughoudender en nadert hij me maar tot een meter afstand.

    Het volgende speelde zich ook af op mijn terras. Fotografie is een hobby en ik zag plots 2 (steen?)marters rondlopen op het terras. Eerst was ik blij om zo een unieke soort te kunnen vastleggen op de gevoelige plaat. Maar toen zag ik ineens dat ze Snowy in zijn rechterschouder hadden gebeten. Daar had hij een wondje dat lichtjes bloedde. Toen werd ik wakker.

    De betekenis van een steenmarter vind ik niet, wel die van een wezel (familie van). Het betekent dat ik geen mensen vertrouw (duh) of dat ik me bedrieglijk gedraag. Bij mijn weten doe ik dit laatste nooit.

    28-03-2013 om 10:53 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluffy en Snowy in mijn droom
    Ik herinner me nog maar een klein stukje ervan. Zowel Fluffy als Snowy waren beduidend jonger, want ze waren zeer actief en haalden deugnietenstreken uit. Net zoals in het echte leven kon ik ervan genieten, andere mensen zouden boos worden maar ik niet Smile. Fluffy en Snowy waren aan het spelen op de inrit van mijn ouderlijk huis. Overal waren gaten gegraven, 3 holtes voor de garage en eentje midden in de inrit. Fluffy zat dichtbij het gat in het midden van de inrit, ik zat bij haar. Een man (L?) kwam naar ons toe en sprak zogenaamd berispend tegen Fluffy maar ook hij was duidelijk geamuseerd. Fluffy ging op haar achterste pootjes staan alsof ze bedelde bij die man. Ik zag alleen haar achterkant. Snowy zat bij de gaten voor de garage maar iemand had die intussen opgevuld. Maar met hele rare dingen: kauwgomballen! En natuurlijk was Snowy er met grote smaak van aan het eten Laughing.


    Ik wist niet eens dat kauwgom een betekenis kon hebben, maar op internet vond ik dit: "Als je droomt over kauwgom, vertrouw dan niet te veel toe aan mensen die je nog niet zo goed kent. Wees terughoudend met een nieuwe relatie".
    Ik ben sowieso wantrouwig en een nieuwe relatie zit er echt niet in! Hm, misschien begrijp ik deze droom later beter. Het was alleszins fijn om mijn lieverdjes er in te zien Very Happy.

    19-03-2013 om 11:02 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    15-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw over Fluffy (en Snowy) gedroomd
    Gisterenavond vroeg ik aan Fluffy of ze opnieuw in mijn droom wil verschijnen. Ik mis haar namelijk nog altijd zo hard, vooral het knuffelen met dat warme lichaampje Sad. Iedere avond voor ik ga slapen, aai ik haar urntje (en die van de hamsters) en toen stelde ik mijn vraag. Is de wens de vader van de gedachte geweest? Of heeft ze mij effectief gehoord? In ieder geval liep ze weer in mijn droom rond, mijn heerlijk knuffelmeisje Very Happy
    Ze was niet meer zo goed te been en op een bepaald ogenblik ging ze langzaam op haar rechterzij liggen. En dan deed ze iets wat ze in het echte leven ook deed: zich uitstrekken en daarbij zag ik alle spiertjes trillen Smile. Het bracht me altijd aan het lachen, ook in de droom lachte ik. Daarna begon ik haar te aaien en knuffelen en ze liet alles toe, net zoals toen ze nog leefde. Ik voelde haar zachte warme vacht onder mijn handen, hoorde de vacht zachtjes ruisen als ik haar aaide. Dan ging ik over naar haar mollige beentjes en voetjes en tot slot haar mooie, mooie hoofdje met die lieve flapjes van oren. Zij lag met half gesloten oogjes heerlijk te genieten Very Happy.

    De droom over Snowy was heel kort en vreemd. Eerst was hij een witte dwerghamster die in een zandbakje lag te rollen. En toen hij recht ging zitten, werd hij langzaam groter totdat hij Snowy was. Geen idee wat dit kan betekenen Confused.

    Ik heb bijna nooit de radio opstaan, maar welk liedje was er vanmorgen op? Happy together van The Turtles, het liedje dat ik bij een filmpje van Fluffy en Snowy gebruikt heb. En prompt kwamen de tranen...
    Ik kan het filmpje helaas niet insluiten maar als je op deze link klikt kom je er ook. Soms moet je even wachten tot de reclame voorbij is.

    15-03-2013 om 11:02 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluffy in mijn droom
    Ik herinner me maar een heel kort stukje over deze droom. Fluffy had zich een weg gebaand tussen de boekenkast en de muur van de woonkamer. Daar staat een barricade omdat de telefoonlijn er binnenkomt en konijnen mogen uiteraard niet aan kabels knagen. Maar in de droom had Fluffy deze barricade weggewerkt en stond ze op haar teentjes om toch maar bij de kabels te komen die hoog tegen de muur bevestigd waren. In mijn droom zei ik: "goh, dat ze dat nog kan op haar leeftijd", dus ook in mijn droom was ze blijkbaar een bejaard konijntje.

    09-03-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde droom over gevangene
    Ik moest de wacht houden bij een gevangene (een vrouw met een oranje overall aan). Ik stond te wachten op de bus en dat glazen bushokje moest ik vergrendelen, daar moest de gevangene alleen wachten (op de volgende bus?). Enfin, ik stap op en er zitten nog 3 mensen in de bus, ik geloof allemaal mannen. Die gevangene gaat voor de bus staan zodat we niet konden vertrekken. De buschauffeur lachte ineens heimelijk, doet zijn voorruit open (alsof het deuren waren) en liet de gevangene instappen. De passagiers en ik in paniek en roepen dat hij dat niet mocht doen. Toen kwam die gevangene naast mij staan en ik durfde niks meer dan alleen maar zwijgen en wegkijken. Ook de andere passagiers durfden niks. Toen werd ik zwetend wakker. 

    Als uitleg vond ik het volgende maar die verwart me een beetje: Als je over een bus droomt, dan heb je tot nu toe de menigte gevolgd. Het is nu tijd om je eigen beslissingen te nemen. Heb je de bus gemist, dan heb je het gevoel dat anderen je emotioneel en sociaal achterlaten. Je hebt moeite om je persoonlijke doelen te verwezenlijken. 
    Een buschauffeur in je droom staat voor leiderschap in een groepsidee of –plan. Iets zal goed verlopen als iedereen meewerkt. Deze droom kan ook betekenen dat je maar niet verder komt. Wacht je bij de bushalte, dan loop je tegen kleine problemen aan, maar deze zijn van tijdelijke aard. 
    Zie je een gevangene in je droom, dan staat dit voor een aspect van jezelf dat niet vrij geuit wordt. Droom je dat je zelf een gevangene bent, dan voel je je gevangen door een relatie of situatie. Je hebt het gevoel dat je vrijheid verloren bent in een bepaald gebied van je leven. Aan de andere kant kan deze droom ook staan voor je gevoelens van schaamte en je schuldgevoel. De boodschap is dan dat je jezelf niet meer hoeft te straffen. 
    Als er een wachter in je droom voorkomt of als je droomt dat je een wachter bent, dan ervaar je veel onzekerheid in je leven. Deze droom compenseert je gebrek aan zekerheid. Je hebt er behoefte aan om je beschermd te voelen, zowel fysiek als emotioneel.

    28-02-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom over Mika en bestelling/levering
    Deze nacht heb ik gedroomd dat Mika stierf voor mijn ogen en op een dramatische manier. Haar oogjes puilden uit, haar tong stak wat uit en ze strekte haar armpjes uit naar mij, alsof ze hulp vroeg. In mijn droom was ze wel crèmekleurig, maar ik noemde haar Mika. Dit is uiteraard een droom over mijn angst. Op dit moment is ze aan het aftakelen en kan het einde elk moment komen Sad.
    Edit: Op 5 maart heb ik haar moeten laten inslapen: http://www.knagers.net/rip.htm#Mika en http://www.bloggen.be/knagers/archief.php?ID=2162367

    In de andere droom stopten er 3 of 4 bestelwagens en allemaal hadden ze bestellingen bij voor mij. Maar ik had helemaal niks besteld en had de grootste moeite om ze af te wimpelen. Ik dacht dat het betekende dat andere mensen mij van alles proberen te verplichten door manipulatie. Zoals die cursus in Antwerpen enz. Maar op internet vond ik dit: Droom je dat er een levering binnenkomt, dan staat dit voor een nieuwe kans of uitdaging in je leven. Toch heb ik het gevoel dat mijn idee beter klopt, omdat ik de bestelling afwimpelde. Ofwel maakt mijn onderbewustzijn duidelijk dat ik positiever moet zijn omdat ik anders goede kansen laat liggen. Ik weet het niet.

    25-02-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom van vriendin
    Een vriendin mailde me onlangs dat ze over mij gedroomd had! Met haar toestemming plaats ik de droom hier maar zonder haar naam Wink. Ik weet het en dat is voldoende.
     
    "Wij zaten in een huis, jouw thuis, maar het zag er anders uit en er kwam een jong meisje dat helderziend was je helpen. Maar ze zei algemene dingen, ik zei tegen jou dat iedereen dat kon. Toen ze dat hoorde kwam ze bij ons staan en zei tegen je dat ze het volgende keer over het geweerschot zou hebben met jou. Toen rende jij naar je kamer al huilend en toen ik jou volgde om erover te babbelen, zei je dat je graag even met rust wou gelaten worden, maar je was heel fel aan het huilen en het was blijkbaar iets uit jouw verleden. 

    En dan daarna droom ik dat ik in een huis zit met iemand die allemaal spinnen kweekte. Een soort hooiwagens, maar hij noemde ze bergspinnen. Zijn heel huis vol met zelfs in de deuropening een web waardoor ge moest bukken om binnen te gaan. En schrik dat ik had! Maar ik ging toch niet weg want er was iemand bij me, maar ik weet niet wie."

    Tot zo ver haar dromen, hier volgen de verklaringen.

    Geweer:
    Droom je over een geweer, dan voel je je onder druk gezet door een man (pa? L?). Dit symbool kan ook staan voor onderdrukte angst en de behoefte aan bescherming. Als je droomt dat je op iemand schiet met een geweer, dan staat dit voor grote boosheid die je tegenover iemand voelt (ook weer pa, L?). Schiet er iemand op jou, dan voel je je door iemand aangevallen. Hoor je dat er geschoten wordt, dan voel je je onveilig. Je hebt het gevoel dat er gevaar dreigt, maar je weet niet waar vandaan. 
    Alles kan eigenlijk wel kloppen, alle gevoelens die hier staan, heb ik wel in meer of mindere mate.

    Spinnen:
    Dromen over een spin voorspelt dat u energie en voorzichtigheid bij uw werkzaamheden hanteert en dat u zich gelukkig zult voelen. Een spin zien die een web maakt voorspelt dat u zich gelukkig en veilig zult voelen binnen de muren van uw eigen huis. Een droom over vele spinnen die hun web rond u hebben gemaakt is een gunstig voorteken; dit voorspelt geluk, een goede gezondheid en vele vrienden. Dromen over een grote spin die een confrontatie met u aangaat voorspelt dat u snel het geluk zult vinden. Wanneer u in een droom een grote en een kleine spin ziet die op u afkomen wijst dit op voorspoed en dat u gedurende een tijd bijzonder succesvol zult zijn. Als de grote spin u bijt zullen tegenstanders uw geluk wegnemen. Als de kleine spin u bijt betekent het dat u zich zult ergeren en last zult hebben van jaloezie. Dromen dat u wegvlucht van een grote spin wijst erop dat u het geluk zult kwijtraken door ongunstige omstandigheden.

    23-02-2013 om 00:00 geschreven door Corina  


    >> Reageer (0)

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 07-2012
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!