IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)
Foto

10% korting op uw aankoop voor SpinLi-leden!!!


Flag Counter
Spellenclub SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 216


Deelnemers : Els, Esmeralda, Nico & Arne
Gespeelde spellen : Macao, Burgen von Burgund & Brügge + expansion

Speeldatum : 13/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : De Feld-reeks is volledig afgewerkt, op naar de volgende reeks : Alea spiele!

14-08-2014 om 00:37 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
12-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 215


Deelnemers : Sven & Arne
Gespeelde spellen : Um Ruhm und Ehre, Rialto & Robinson Crusoë - adventure on the cursed island
Speeldatum : 12/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : De wraak was zoet, we versloegen het eiland! Op naar het volgende scenario, om ongetwijfeld weer afgestraft te worden.

12-08-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
11-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 214


Deelnemers : Andy & Arne
Gespeelde spellen : Robinson Crusoë - adventure on the cursed island
Speeldatum : 11/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : We hebben op ons "bakkes" gehad, beiden dood in ronde 7, de winter was nog maar pas komen aankloppen.
Ik vermoed dat we niets fout hebben gespeeld, maar dat zal gauw duidelijk worden in volgende speelsessies. Ik heb in ieder geval al zin in een rematch.

11-08-2014 om 23:32 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
09-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 213


Deelnemers : David, Waut, Katrien & Arne
Gespeelde spellen : Im Jahr des Drachen, Koopmanshuis + uitbreiding, King of Tokyo, Mr. Jack & Mr. Jack Pocket
Speeldatum : 08/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : Lang geleden dat King of Tokyo nog eens op tafel verscheen, maar er werd wat "afgebasht", winst door de dood van de rest. De uitbreiding van het Koopmanshuis is een aanrader, in mijn ogen een welgekomen aanvulling van een relatief goed spel (dat na verloop van tijd wel saai wordt, maar door deze uitbreiding dus terug tot leven komt)

09-08-2014 om 00:01 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
08-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 212


Deelnemers : Xander, Robèr, Nico & Arne
Gespeelde spellen : Cthulhu dice, Helios, Norderwind, Parade & Nauticus
Speeldatum : 06/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk :Vanavond zat er geen Feld in, dat wordt iets voor een volgende aangelegenheid. Wel het startspeler-bepalen-spel "Cthulhu dice".

08-08-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
07-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urban Sprawl (GMT)


GMT games is een uitgeverij die vooral gekend is voor z'n lijvige oorlogspellen. U neemt best even de tijd als u dit soort spellen op tafel wil leggen. Daarnaast is de uitgeverij ook gekend voor het supersnel uitverkopen van bepaalde titels. Zij hebben een ingenieus systeem waarbij ze slechts beperkte oplages laten drukken, maar voor hun populaire spellen dan ook al aan de vierde of vijfde editie toe zijn. In hun gamma zitten echter ook wel enkele "euro"-achtige spellen, wiens tijdsduur beperkt (?) blijft tot een 2 à 3-tal uurtjes. Tot deze categorie rekenen we zeker en vast al het fantastische Dominant Species, en nu voegen we ook nog graag Urban Sprawl aan onze collectie toe.

In Urban Sprawl gaat u samen met uw tegenspelers een dorpje laten uitgroeien tot een immense metropolis. Bouwen is één zaak, maar het politiek klaarkrijgen van bepaalde bouwvoorschriften en andere duistere zaakjes is een andere. U gaat in dit spel een goede mix moeten vinden tussen het vinden van de juiste, waardevolle bouwplaatsen, het afbreken van oudere gebouwen en het oprichten van torenhoge flatgebouwen die zowel je prestige als je inkomsten de hoogte injagen. De speler die uiteindelijk het meeste prestige bij elkaar weet te harken, zal als winnaar uit de bus komen.Het spel komt met heel wat materiaal (vandaar ook weer een erg zware doos) : een prachtig, groot speelbord, talloze gebouwtegels, kaartenstapels voor dorp/stad/metropolis en vooral plankaarten. In deze stapels zitten bovendien enkele gebeurteniskaarten verstopt die wanneer ze tevoorschijn komen zowel iets positiefs als een hoop ellende op je dak kunnen gooien. Elke speler krijgt een handig overzichtje en jammerlijk genoeg is het geld in dit spel van papier (het gebruik van pokerfiches is misschien een fijne aanvulling). Tenslotte zijn er nog enkele kartonnen tegeltjes met enkele politieke functies op en de vocatietegels.De beurt van een speler bestaat telkens uit drie fasen. (zie hierboven op het spelersoverzicht) Je doorloopt alle fasen vooraleer de beurt naar de volgende speler gaat.
1) Investeren : de actieve speler mag één van z'n bouwtoelatingen afleggen en hiervoor inkomsten ontvangen, zoals aangegeven op de kaart. Uiteraard moet je deze kaart wel in handen hebben voor je beurt begint.

2) Actiepunten gebruiken : een speler heeft 6 actiepunten ter beschikking in z'n beurt. Hij kiest op het speelbord bepaalde acties. Er staat telkens aangegeven hoeveel actiepunten deze kosten. Je mag ervoor opteren om actiepunten te laten vervallen en kan geen actiepunten overdragen naar een volgende beurt. De mogelijke acties die een speler kan ondernemen :

- een beschikbare bouwtoelating nemen : in de planningsstapel zitten allerhande bouwtoelatingen (in de vier verschillende soorten gebouwen : commercieel, civiel, industrieel en residentieel) en vernieuwingskaarten. Op deze kaarten staat telkens welke gebouwen mogen gebouwd worden, het aantal toelatingen, de inkomsten die je krijgt als  je de kaart afgeeft tijdens het investeren en of er eventueel een verkiezing plaatsvindt bij het uitspelen ervan. Indien je één van deze kaarten op handen wil nemen, spendeer je de afgebeelde actiepunten. In de opschoonfase schuiven de kaarten door en wordt de vitrine aangevuld.

- een beschikbare vernieuwingskaart nemen : idem hierboven

- een beschikbare contractkaart bouwen : bij aanvang van het spel liggen er enkel dorpskaarten open. Vanaf het moment dat er bepaalde kaarten tevoorschijn komen zullen ook de stadskaarten en metropoliskaarten tevoorschijn komen. Bovendien zitten er ook gebeurteniskaarten in de stapels. Moesten deze tevoorschijn komen, dan worden ze onmiddellijk uitgevoerd. Om een contractkaart te bouwen, spendeer je de gevraagde actiepunten. Op de kaarten staat aangegeven over welk soort gebouw het gaat, hoeveel toelatingen je nodig hebt (is ook de grootte van het gebouw), welke vocatie eraan vasthangt en af en toe staat er nog een effect op de kaart vermeld die na het bouwen wordt uitgevoerd. Je legt het gevraagde aantal toelatingen op de aflegstapel en plaatst een passend gebouw op het speelbord. Je scoort onmiddellijk een aantal prestige en inkomsten. Hoeveel dit bedraagt staat aangegeven onderaan de rijen en kolommen (dit kan overigens veranderen door bepaalde gebeurtenissen). Dan plaats je nog een eigen blokje op het gebouw. Er zijn wel enkele bouwbeperkingen. Zo mag je een bepaald soort gebouw niet bouwen tegen een ander soort gebouw, tenzij het grenst aan éénzelfde soort gebouw. (dit klinkt raar, maar als je de voorbeelden in de spelregels erop naslaat is het allemaal duidelijk). Belangrijk is wel om te weten dat in dit spel diagonaal ook aangrenzend is. Je scoort 1 extra overwinningspunt voor elk gebouw van dezelfde soort dat grenst aan je gebouw. Je krijgt ook een vocatiefiche die staat afgebeeld op je contract. Tenslotte is er een vocatiewaardering. Alle spelers die een vocatie hebben van het gebouw dat net neergepoot is, krijgen hiervoor prestige OF inkomsten (zelf te bepalen). Hoeveel hangt af van het getal dat vermeld staat op de kaart.

- een beschikbare contractkaart nemen om als gunst te gebruiken : dit is een contractkaart die enkel deze speler kan vervullen. Je mag slechts één gunst voor je hebben liggen. In een latere beurt mag de speler dit contract vervullen voor 0 actiepunten. Een gunst kan niet vrijwillig worden afgelegd, maar je mag wel een nieuwe gunst ontvangen in de beurt dat je de vorige bouwt.

3) Opschonen : tijdens het opschonen worden de planningskaarten doorgeschoven en aangevuld, worden eventuele gebeurtenissen die tevoorschijnkomen uitgevoerd en worden ook de dorps-/stads-/metropoliskaarten doorgeschoven en aangevuld. Tenslotte wordt de actieve-speler-tegel doorgeschoven naar de volgende speler.Telkens er een planningskaart wordt opengedraaid, wordt er gekeken of er een verkiezingssymbool op de kaart staat en of er een uitbetaling zal plaatsvinden. De verkiezing gebeurt steeds eerst, het uitbetalen nadien. Bij elk verkiezingssymbool schuift er een pion rond op het verkiezingsspoor. Deze zal bepalen welke politieke figuur er te "winnen" valt. De speler die aan de gevraagde voorwaarde voldoet, krijgt dit karakter met z'n bijpassende eigenschap en voordeel. De uitbetaling staat ook netjes op het spelersoverzicht aangegeven. Er wordt gekeken welke speler in de aangegeven kolom of rij het best vertegenwoordigd is, wie als tweede, derde, ... en ze krijgen overeenkomstig inkomsten of prestige.

Het spel eindigt wanneer de kaart met de Olympische Spelen tevoorschijn komt uit de metropolisstapel. Er wordt nog een laatste uitbetaling gedaan in elke prestigerij, daarna krijgt elke speler nog 1 prestige voor elke 10 geld en tenslotte krijg je nog punten zoals aangegeven op de politiekers die je in je bezit hebt.

Titel : Urban Sprawl
Auteur : Chad Jensen
Uitgeverij : GMT
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 180 min.
Leeftijd : 12+

Dit spel en andere GMT spellen vindt u bij UGG.de

07-08-2014 om 07:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 211


Deelnemers : Sven, Johan & Arne
Gespeelde spellen : Notre Dame, Amerigo & Fragile
Speeldatum : 05/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : Dat er Felds werden gespeeld is geen verrassing meer, nog een zestal te gaan trouwens. Fragile is een grotere verrassing. Deze titel stond nu al geruime tijd stof te vangen in onze spellenkast. Een abstract spel met waanzinnig mooi materiaal, waarvoor uitgeverij LudoArt gekend is.

06-08-2014 om 00:45 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
02-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 210


Deelnemers : Wim, Katrien & Arne
Gespeelde spellen : The name of the rose, Luna & Blueprints
Speeldatum : 01/08/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : En de Feldmania ging verder op de eerste dag van augustus. Mijn persoonlijke topper "Luna" kwam op tafel, maar ook de, in mijn ogen, mindere "the name of the rose" en afsluittoppertje "Blueprints".

02-08-2014 om 01:14 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
31-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 209


Deelnemers : Wixe (namiddagsessie), Sven, Johan & Arne

Gespeelde spellen : It happens, Dweebies, Medieval academy, If wishes were fishes, Zombie dice, La cucaracha, Kamisado, Trajan, Strasbourg, Room 25, Istanbul, Desperados of dice town
Speeldatum : 30/07/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : Een fijn dagje doorspelen, met uiteraard enkele Felds op het programma, op deze manier gaat het zeker lukken! Op naar het volgende speelmoment.

31-07-2014 om 02:19 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
30-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Formula E


Formula E (Clever mojo games) :

+ de meeples zijn erg mooi gemaakt (het heeft dan ook z'n tijd geduurd vooraleer het spel kon uitgeleverd worden)
+ er zijn vier verschillende racebanen in het spel voorzien om toch onmiddellijk wat diversiteit te hebben
+ er zaten kaartendoosjes bij in de doos, ook al was dit niet aangekondigd, een fijne verrassing

- het is toch een erg simpel racespel, waarbij geluk meer van toepassing is dan kunde
- wij hebben de spelregels mogen vertalen, maar ondanks het feit dat ze al meer dan een jaar geleden zijn overhandigd, zijn ze nog niet verschenen op de website of op BGG (een beetje jammer, zeker als je weet dat de vertaling van de uitbreiding zelfs bij in de doos zit)
- de spelregels zijn gedrukt op goedkoper papier
- ik ben een beetje teleurgesteld in het materiaal op zich, het is net allemaal dat tikje minder dan we gewend zijn van GameSalute (waarmee Clever mojo samenwerkte voor dit project)

Conclusie :
Ik denk dat Formula E een herziening van de spelregels nodig heeft. Het spel verloopt véél te makkelijk en is te geluksafhankelijk. Wij vonden echt wel bijzonder weinig aan ons eerste potje, waarin we hoogstwaarschijnlijk te stereotiep speelden en waardoor de startspeler als eerste binnenkwam, de tweede als tweede, enzovoort. Ik weet niet of dit spel echt zal overleven tussen andere kleppers als Formula D, Snow tails en andere Ave Caesars. Het feit dat de KS maar net lukte, is misschien al een zekere indicatie, maar mij heeft het spel vooralsnog niet kunnen overtuigen.

30-07-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
29-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 208Deelnemers : Nico, Kevin, Kamiel & Arne
Gespeelde spellen : Roma, Dungeon roll, Cthulhu dice, Bora bora & Eminent domain
Speeldatum : 29/07/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : Goede start van de Feld-a-thlon, alle Felds op één maand proberen door te spelen. Ik ben benieuwd of we de volgende dagen weer extra titels van het lijstje mogen schrappen. Kandidaat om mee te komen helpen? Schrijf je in op onze FB-pagina!

29-07-2014 om 23:56 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : 27th passenger - a hunt on rails


27th passenger (Purple games) :

+ deductie ten top, liefhebbers van het genre gaan dit in huis halen waarschijnlijk
+ als je het filmpje van de KS bekijkt, kan je moeilijk anders dan enthousiast zijn, het thematische spreekt volgens mij menig backer aan
+ het materiaal van het prototype was op zich al wel oké, dus als ze dit doortrekken in het definitieve materiaal komt het wel goed

- ik ben sowieso al niet goed in deductiespellen, maar ik speel het wel graag, dit spel rammelde echter op bepaalde momenten
- het is nogal een gedoe met het over-en-weer-geven van de kaartjes, het werkt op zich wel, maar het is nogal omslachtig
- ik vind het artwork op zich niet echt supermooi, maar dat is natuurlijk subjectief
- ik vrees dat er net dat tikje te weinig play-testing aan vooraf is gegaan, er zijn enkele puntjes die hopelijk nog worden aangepast in de finale versie
- je kan volledig uit het spel vallen en dan zit je daar ook maar te koekeloeren
- het spel eindigde bij ons zonder winnaar, wat toch voor een anti-climax zorgde

Conclusie :
Purple games bracht ons vorig jaar Intrigue City, een spel dat positieve commentaren kreeg, maar dat we jammerlijk genoeg nog niet konden spelen. Deze titel loopt op dit moment op KS, dus ook wij deden het met een prototype. Het speelt op zich wel goed, maar het geschuifel met de kaarten en de verschillende kaarten in het spel maken het nogal abstract en iets te weinig gestroomlijnd voor een spel dat dit echt zou kunnen gebruiken. Ik hou niet van spellen waar spelers volledig uit het spel worden gegooid, maar ik vrees dat ze dit niet meer zullen aanpassen. Het zou misschien beter geweest zijn om een soort van puntensysteem te voorzien waarbij spelers hogere punten scoren als ze elkaar sneller ontmaskeren, zodat iedereen toch tot het einde mee in het spel zit. Thematisch spreekt dit spel zeker wel aan, het klinkt allemaal veelbelovend. Dit is dan jammerlijk genoeg ook weer zo'n spel dat je wel leuk wil vinden, maar na een speelsessie blijf je op je honger zitten. Voor liefhebbers van het gamma, het spel is zeker niet slecht, dus geef het zeker een testrondje. Het spel duurt ook niet zo lang, dus je kan het gerust ergens tussen proppen op een spellenavond.

29-07-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
28-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Pina Pirata


Pina pirata (Iello) :


+ prachtige illustraties op de kaarten
+ het doosje dat we ondertussen gewend zijn van Iello, met de magneetstrip en functionele inlay

- de tekeningen op de kaarten zijn fantastisch mooi, maar ook redelijk druk, neem daar nog bij dat de onderkant ondersteboven staat en dan is het in het begin als je het spel speelt toch even wennen. Ik moet er wel bij zeggen dat in de hoeken nog kleine picto's zijn voorzien die goed weergeven welke karakters er op de kaart staan
- het is, na Ghooost, wederom een UNO-variant
- het typen van deze titel vraag een "n" met een vlaggetje en ik kan dat niet onmiddellijk vinden op mijn toetsenbord

Conclusie :
Ik geef vandaag bewust weinig plus- en minpunten, daar ik deze conclusie iets lijviger wil maken. Pina pirata is eerst en vooral een prachtig product, de kaarten zijn mooi, het doosje is stevig en functioneel en ook de tegels zijn van een goede kwaliteit. Ik speelde slechts één potje (eigenlijk zelfs maar één rondje) van dit spel en ik vond het persoonlijk een beetje teleurstellend. De tegels die je laten zondigen tegen de spelregels maken of je een stroef of vlot potje krijgt, en wij hadden blijkbaar echt wel de pech dat het spel een over-en-weer-geleg van kaarten bleek te worden. Net zoals bij UNO waar je maar niet uitgeraakt omdat je de juiste kleur niet had en dat deed het spel ook hier geen goed.
Er zijn echter héél wat tegels met verschillende regels zodat andere potjes blijkbaar véél vlotter lopen en ervoor zorgen dat je echt wel leuke dingen kan doen. Ik had aanvankelijk ook héél wat problemen met de (te) drukke kaarten, de tekeningen zijn zo mooi en met zo veel detail getekend, dat het niet echt duidelijk was, maar dit probleem lost zichzelf wel op. Het idee dat er na elke ronde een extra regeltje bijkomt, is op zich wel erg leuk gevonden.
Ik weet niet of dit spel ooit in onze collectie terecht zal komen, maar als het hier of daar op tafel verschijnt, vind ik het ook niet erg om mee te spelen (ik zal niet al te vaak mijn veto gebruiken als het om spellen met een kortere speelduur gaat, moet ik er wel bij zeggen). Ik denk ook dat dit spel een prima uitdaging is voor kinderen die houden van het UNO-systeem, maar nu eens wat andere hersenkronkels willen gebruiken voor het uitspelen van de kaarten. Voor in de klas te gebruiken of met de kids zou ik dit spel dan wel durven aanraden, veel meer dan Ghooost waar echt wel wat aan schort, dit spel heeft dat euvel gelukkig niet. Het is solide UNO-variant die ongetwijfeld een tweede speelbeurt verdient die mijn initiële mening misschien wel verandert.

28-07-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
27-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 207

Deelnemers : Els, Esmeralda, Sven & Arne
Gespeelde spellen : Pina pirata, Yedo, 27th passenger & Formula E
Speeldatum : 26/07/'14
Speelplaats : Spellenzolder SpinLi
Opmerkelijk : Drie nieuwe spellen en een toppertje als Yedo zorgden zeker voor een geslaagde avond. De nieuwigheden zullen echter streng, maar rechtvaardig worden beoordeeld in de imprESSENs de komende dagen. Ik wil bij deze ook iedereen graag warm maken en oproepen om zichzelf op te geven voor volgende speelsessies. De volgende 2 à 3 weken zijn de momenten bij uitstek om nog te spelen voor mij persoonlijk, voor de drukke begin-schooljaar-periode eraan komt.

27-07-2014 om 08:07 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
25-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 206


Deelnemers : Mart, Annelies & Arne
Gespeeld spel : Las Vegas
Speeldatum : 24/07/'14
Speelplaats : Efteling - Bosryk

25-07-2014 om 19:08 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
23-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Poo the card game


Poo the card game (Catalyst Game Labs) :

+ het thema is zonder twijfel grappig te noemen
+ de illustraties en titels op de kaarten zijn ook wel ludiek
+ de teksten op de kaarten zijn duidelijk en eenduidig (wat een must is in zo'n type spel)

- het is dun, flinterdun
- je moet de scores ergens noteren, maar doordat je score op en neer gaat als een-op-hol-geslagen-paard is dit niet echt handig; een scorebordje met fiches ware beter geweest
- als je geen gevoel voor humor hebt, dan blijf je best erg ver weg van dit spel

Conclusie : Poo the card game mag je enkel op tafel leggen in het juiste gezelschap en met de nodige liters bier achter de kiezen. Het is een erg dom spelletje waarin je elkaar stront naar het hoofd gooit in de vorm van kaarten waarop staat hoeveel stront je effectief naar elkaar gooit. Zo gauw een speler 15 stront heeft mogen ontvangen, eindigt het spel voor deze speler en wint de meest "cleane" van het gezelschap. Natuurlijk zijn het vooral de speciale kaarten die het spel maken (en kraken). Zo kan je je verdedigen, kan je wegduiken zodat je buren het pakketje ontvangen, kan je jezelf gaan reinigen, kan je iedereen tegelijk treffen, ... Dit alles maakt van Poo the card game een erg hectisch spel waarin je totaal geen idee hebt wie het spel kan winnen, het kan zomaar ineens 180° draaien, maar dat moet je er hier gewoon bijnemen. Als je eens goed wil lachen en elkaar eens stront naar het hoofd wil gooien, kan deze zeker op tafel terechtkomen. Indien voorgaande argumenten zelden of nooit in je gedachten opkomen als je een spel wil spelen, dan stel ik voor dat je een erg grote boog maakt als je dit spel van ver kan ruiken.

23-07-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
22-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Felinia


Felinia (Matagot) :

+ eenvoudig familiespel dat vlot speelt, maar toch wel wat te bieden heeft
+ het biedsysteem is erg leuk, je kan elkaar lekker een peer stoven en de speelvolgorde is wel degelijk belangrijk, maar deze wijzigt elke ronde, dus voor iedereen eens een keertje goed en wat minder goed
+ het kleine, eigen speelbordje is voldoende, maar toch fijn om te hebben
+ alles staat eigenlijk mooi aangegeven op het speelbord (punten, verkopen, fasen, ...), bij aanvang is het wel wat zoeken
+ het speelbord is dubbelzijdig bedrukt, zodat je op een iets andere manier aan de slag kan gaan

- de kleurkeuze van de eilanden zijn nogal ongelukkig, het licht- en donkerbruin en grijs zijn (zeker) op de bootjes niet makkelijk te herkennen, ook voor kleurenblinden is dit ongetwijfeld een nono
- het materiaal is op zich wel mooi, maar de houten meeples verschillen al eens van grootte, geen megaramp, maar toch jammer
- het speelbord is nogal donker, iets lichtere kleuren hadden het ongetwijfeld wat frisser laten ogen

Conclusie : Felinia is een spel van Michael Schacht en behoort tot een reeks van spellen van hem (waar onder andere ook "Die goldene stadt" behoort, de exacte naam van de reeks ontgaat me even). Het is wederom een erg toegankelijk spel, met een ietwat raar thema naar mijn bescheiden mening (de poezen en katten zijn wel leuk, maar ik zie het verband met handeldrijven niet echt). Het spel is reeds enkele jaren op de markt, maar het was er gewoonweg nog nooit van gekomen om het te kunnen spelen. Na een speelsessie ben ik echter wel overtuigd van de kwaliteit van dit spel. Het is geen absolute must-have in uw collectie denk ik, maar als je houdt van de vlotte, fijne familiespellen waarbij zowel uw niet-zot-van-spellen-spelen partner en ouders kunnen aanschuiven, dan is deze titel misschien toch iets voor u.

22-07-2014 om 12:03 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
21-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 205


Deelnemers : Andy, Cynthia, Bjorn, Pieter, Sofie & Arne
Gespeelde spellen : Felinia, Poo the cardgame, River dragons & Claim it
Speeldatum : 20/07/'14
Speelplaats : Spellenclub 1000-1 Bredene
Opmerkelijk : Eindelijk Felinia eens kunnen spelen en het totaal ridicule Poo the cardgame.

21-07-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
20-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met SpinLi 204

Deelnemers : Andy, Renjie & Arne
Gespeelde spellen : Dungeon roll, Caverna, Recycle & Eight minute empire 
Speeldatum : 19/07/'14
Speelplaats : bij Andy & Cynthia 
Opmerkelijk : Dungeon roll was erg spannend, met zeer hoge scores. Daarnaast een stevige score behaald bij Caverna, maar ik had een onnoemelijk voordeel omdat ik het spel al kende. Eight minute empire was me de eerste keer al enorm bevallen en daarom nog eens een speelsessie, echt een toppertje en als afsluiten een gouwe ouwe R-eco, zij het in de nieuwe "Recycle"-vorm van 999 games.

20-07-2014 om 00:39 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spelen met SpinLi
>> Reageer (0)
19-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Quoridor

Quoridor (Gigamic) :

+ eenvoud in regels, makkelijk te spelen, moeilijk te winnen
+ deftig houten materiaal (zoals dat past binnen deze Gigamic-reeks)
+ perfect speelbaar met zowel 2, 3 als 4 spelers
+ pesten met de lach op het gezicht hier
+ het heeft een hoog 4-op-één-rij-gehalte qua elkaar de overwinning belemmeren en dat is zeker een goede zaak

- het is een puur abstract spel waarbij u elkaar goed in het oog moet houden
- je dwingt elkaar om de kastanjes uit het vuur te halen, maar als iemand mist, dan heeft de rest geen enkel verhaal meer

Conclusie : Quoridor is slechts één titel uit een ganse reeks abstracte, houten spellen van Gigamic. (ik meen me te herinneren dat de meeste spellen ook een letter q in hun naam hebben). Al deze spellen hebben iets unieks en zijn toch éénvoudig qua spelregels. Quoridor is zeker een spel dat ik kan aanraden voor alle leeftijden en met alle voorziene spelersaantallen. Het jammerlijke is misschien de prijs voor dit soort spellen. De hoogwaardige materialen kosten nu éénmaal hun prijs en persoonlijk vind ik het speelplezier dan niet echt meer in verhouding (ik ben nu éénmaal niet echt goed in abstracte spellen, maar ik zal altijd meespelen).

19-07-2014 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)


Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

speleninlille (at) outlook.com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (2)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (319)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (226)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Volg ons op Facebook en volg onze speelmomenten of speel gezellig mee!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • Spellenclub Bengereng (Turnhout)
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Boarderline (Ameritrash spellenblog)

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid, tevens kunnen
  bestellingen geleverd worden op de spellenavonden van SpinLi !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Spelen met SpinLi 224
 • Five tribes (Days of wonder)
 • Spiel Essen 2014
 • La Isla (Ravensburger/Alea spiele)
 • imprESSEN Florenza - the cardgame

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!