IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
02-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekjes van de zesde spellenavond + groepsfoto's
Spellenavond 1 juni 2007

02-06-2007 om 11:44 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
01-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vallen buiten de kern !!!!
Opgepast !!!

Er zijn heel wat spellen die deze spellenavond rust krijgen. U kan de lijst op ons forum rustig bekijken.
De collectie wordt te uitgebreid om in z'n geheel te versleuren en er is toch geen mogelijkheid om alle spellen te spelen.
U zal morgen op de spellenavond ook al uw voorkeur kunnen opgeven voor de volgende spellenavond.

Hebben we morgen uw spel niet bij???? Onze welgemeende excuses daarvoor, vergeet het niet te melden en dan zorgen we ervoor dat het volgende keer zeker aanwezig is.

01-06-2007 om 00:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
30-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de spellenavond
Dag SpinLiërs,

Onze zesde spellenavond staat binnen twee dagen op het programma. We gaan er nog eens een volle avond van maken, d.w.z. dat we bijna al onze spellen zullen meebrengen. Ik denk wel dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. Ik ben op zoek naar een eenvoudige manier om jullie spellen online te reserveren voor een volgende spellenavond. Het is mijn bedoeling een eenvoudige site aan te maken waar u gewoon uw spellen naar keuze kan opgeven die we dan de volgende spellenavond zullen meebrengen. Dat is ter onzer ontlasting en het bespaart ons veel inpak- en uitpakwerk en voorkomt bovendien snellere beschadiging van de dozen. Dus enkel positieve zaken (als het systeem vlot werkt natuurlijk).

Ik zou graag gaan naar een spellenavond, waar we één doos met kinderspellen, één doos met nieuwe aanwinsten, één doos met aangevraagde spellen en één doos met kaartspellen bij hebben.

Indien u graag reageert, klik dan hieronder op reactie.

30-05-2007 om 19:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shrek the third
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We wilden al geruime tijd eens een extra-muros activiteit organiseren en met de komst van Shrek the third is dat misschien het uitgelezen moment. We zouden deze film graag gaan bekijken op donderdag 5 juli in Utopolis - Turnhout. Mensen die graag meegaan, kunnen zich even opgeven op het forum, waar verdere afspraken zullen worden gemaakt.

28-05-2007 om 20:30 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorige poll verwijdert!
Bij deze is ook de vorige webpoll verwijdert. In deze poll toetsten we naar de tevredenheid omtrent onze nieuwe locatie. We kregen enkel maar positieve antwoorden en zijn daar natuurlijk heel blij om. De cafetaria van Lindelo ligt dan ook al vast voor de rest van dit speeljaar. Hopelijk mogen we er nog veel fijne momenten beleven, wij gaan alleszins onze uiterste best doen.

27-05-2007 om 07:12 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe webpoll
We hebben een nieuwe webpoll gelanceerd op de weblog. Het zou leuk zijn mochten jullie je mening laten horen. Een reactie erbij kan ook bij dit bericht. 

De poll gaat omtrent de nieuwe aangekochte kinderspellen. Vinden jullie het leuk om zulke spellen ook eens te spelen af en toe of kom je enkel voor de "volwassen" exemplaren? Is het goed dat SpinLi zich ook richt op de kids? Vind je het aanvaardbaar en verdedigbaar dat SpinLi ook zulke spellen aankoopt? 

Laat je stem even horen !!! (exclusief voor de weblog, niet op het forum vooralsnog) 

27-05-2007 om 07:08 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen te laat !
We moeten u jammerlijk genoeg melden dat de spellen van The Game Master ons niet tijdig zullen bereiken en dat deze dus vooralsnog niet te bewonderen zullen zijn op onze spellenavond van 1 juni. Maar hier is uitstel zeker geen afstel, want voor de spellenavond van juli mogen jullie ze (normaal gezien toch) zeker op jullie lijstje zetten.

27-05-2007 om 07:05 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
24-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe website
U heeft waarschijnlijk ondertussen al wel gemerkt dat u op een nieuwe website stuit als u naar het vertrouwde spinli.tk-adres gaat.
De nieuwe site is volledig in elkaar gestoken door onze goede vriend Pieter Syroit en de afbeeldingen (dobbelstenen) zijn gemaakt door Lotte. Ik wil beiden natuurlijk al enorm danken voor hun inspanningen en het fraaie resultaat. Natuurlijk zal er nog wel aan verder gewerkt worden en kan de lay-out af en toe nog eens veranderen, maar we hopen alvast dat deze site een beetje standvastiger is dan de vorige en dat we gespaard blijven van spam en reclame. Opmerkingen i.v.m. de website of eventuele fouten zijn altijd welkom.

24-05-2007 om 13:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas???
Het lijkt wel of de heilige, oude man een half jaartje te vroeg is aangekomen ten huize SpinLi.
Met het reeds aangekondigde budget werden heel wat spellen voor de Kids (en oudere kids) aangekocht.
Het was onze intentie om zoveel mogelijk verscheidenheid bij elkaar te krijgen, dus hoop ik dat iedereen tevreden is met onze keuze.
We hebben dit keer nog niet gekozen voor de haba's, aangezien dit spellen zijn voor kinderen van 4 - 6 jaar en er zijn vooralsnog geen kinderen op onze spellenavond van deze leeftijd. Dit wil niet zeggen dat we niets voor hen in huis hebben hoor. Ik denk dat het een aanrader is voor iedereen om eens te gaan kijken in de Kidscorner op onze spellenavond.

Nieuwe aanwinsten zijn :

- Middernacht Vampierenjacht (999 games)
- Jungle speed extension (Asmodée)
- Au backe (Zoch)
- Ogallala (Amigo)
- Beestenboel (999 games)
- Cocotaki (Amigo)
- Regenboogslang (999 games)
- De hazelnootridders (999 games)
- Halo das (999 games)
- Magic Hill (Ravensburger)
- Labyrinth kaartspel (Ravensburger)
- Mollenmania (Ravensburger)
- Spokenjacht (999 games) 

U merkt het, ons aanbod voor de kinderen is toch aanzienlijk uitgebreid. Nu gaan wij ons de volgende dagen amuseren met het uitproberen van deze nieuwe, leuke pareltjes. Joepie !!!

23-05-2007 om 18:42 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi for kids budget
We hebben eindelijk een beetje budget bij elkaar kunnen halen voor echte kinderspellen.
We gaan de volgende dagen eens rustig bekijken welke spellen in aanmerking komen. Heb je zelf voorstellen, laat ze dan zeker even achter hier of op ons forum. Het is vooral de bedoeling spellen te zoeken die kunnen gespeeld worden door kinderen vanaf 6 jaar, maar die toch voldoende bieden zodat eigenlijk iedereen ze graag speelt. We gaan geen optel- en aftrekspelletjes kopen, eerder leuke kaartspellen, haba komt in aanmerking, ...

21-05-2007 om 10:25 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
20-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaarten SET gearriveerd
De ontbrekende kaartjes van SET zijn goed gearriveerd, dus we kunnen bij gelegenheid dit razendsnelle inzichtspel eens uitproberen.

20-05-2007 om 13:42 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
15-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenteller op 100 !!!
Mensen die regelmatig onze site of forum bezoeken zullen misschien gemerkt hebben dat onze spellenlijst aardig begint aan te dikken. Als we alle spellen afzonderlijk tellen komen we aan 100 spellen! Dit is de eerste kaap die we bereiken. We deden er bijna zes maanden over. Zal het ons lukken om aan de 200 te geraken na een volledig speeljaar? Het moet alleszins onze uitdaging zijn. Bij deze ook nog eens een oproep aan alle mensen die geïnteresseerd zijn om een spel te schenken aan onze spellenkast. Ook de iets traditionelere spellen zijn natuurlijk welkom. Een rummikub bijvoorbeeld is nog niet in ons bezit. Heeft u nog spellen (in goede staat en volledig natuurlijk) die u graag aan onze club zou willen schenken, dan weet u ons te vinden.

15-05-2007 om 17:54 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
14-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Game Master
Wederom zeer positief nieuws : The Game Master schenkt ons hun hele collectie

U kent "The Game Master" misschien al van het spel "De Ontembare Stad" dat de vorige keer door onze club werd aangekocht. Na het versturen van een mail, hebben ook zij hun medewerking verleend aan SpinLi. We krijgen dan ook een exemplaar van al hun spellen. Het gaat om volgende spellen : Skyline of the world, Section X, Block it, 10 (kaartspel) en Rotterdam (spiksplinternieuw spel dat pas beschikbaar is vanaf eind mei).
Meer informatie omtrent de spellen kan u vinden op hun website :

www.thegamemaster.nl

Neem met z'n allen zeker eens een kijkje op hun site en probeer hun spellen zeker uit op één van onze volgende spellenavonden. Een oproep ook aan de medewerkers van SpinLi om nog eens een speelnamiddag te organiseren om de spellen eens door te spelen. Laat maar reacties hier of op het forum.

DANK U "THE GAME MASTER"

14-05-2007 om 18:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleempjes Ravensburger opgelost
Voilà,

We zijn blij u te kunnen melden dat de probleempjes omtrent de Ravensburger kaartspellen zijn opgelost.
De handleiding van Phase 10 zijn me via mail doorgestuurd en het setje gearceerde kaarten mag ik één van de volgende dagen verwachten via de post. Bij deze dan ook nog eens hartelijk bedankt Ravensburger voor de snelle oplossing en de spellen.

14-05-2007 om 18:32 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen met Set en Phase 10
De levering van Ravensburger is toch niet zonder slag of stoot gegaan.
Bij het spel Phase 10 hadden ze de nederlandstalige handleiding van het dobbelspel meegestuurd i.p.v. het kaartspel.
Dit euvel is ondertussen opgelost, we hebben de juiste spelregels via mail ontvangen.
Bij Set zaten we met een groter probleem. Bij dit spel heb je van elk kaartje normaal een vol, een leeg en een halfvol kaartje per kleur/figuur. Blijkbaar zaten er telkens twee lege in van elke soort en geen halfvol. Ik heb het volledig nageteld en dit is inderdaad het probleem. Er zijn nu twee mogelijke oplossingen. Eén is dat Ravensburger ons de ontbrekende kaartjes (of een nieuw spel) toestuurt. Ik heb ondertussen hen er al over gemaild. Of ik teken zelf de halfvolle kaartjes in, zodat we het spel toch kunnen spelen. (dit brengt natuurlijk wel het nodige amateurisme met zich mee, zodat de kaartjes niet echt mooi zullen zijn vrees ik). Hopelijk kan ik binnenkort de oplossing hier publiceren.

11-05-2007 om 12:10 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
10-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben ook al een spel gekocht op de poef eigenlijk. We kwamen met ons budget van de vorige spellenavond niet toe om het spel "Yellowstone Park" aan te kopen. Laten liggen zou je dan zeggen! Makkelijker gezegd dan gedaan, weliswaar, want dit spel wordt niet meer geproduceerd. Bij Adriaensen hadden ze het spel via via kunnen aankopen en ze hadden slecht drie exemplaren van dit spel. Ik heb het dan ook opzij laten leggen en toen ze de prijs doormailden, heb ik het direct toegezegd en betaald.

Het spel op zich hebben we leren kennen op de meet & greet van Roll the dice. Even een korte bespreking en overzicht van het spel :

Welkom in Yellowstone Park. De spelers doen een uitstapje doorheen het park dat op het speelbord afgebeeld is. Iedereen beschikt over dierenkaarten in verschillende waarden en kleuren. Tijdens het spel probeert elke speler zijn kaarten zo goed mogelijk uit te spelen op het speelbord en zo weinig mogelijk minpunten te verzamelen. Dat is echter niet zo eenvoudig.

Op de 56 kaarten staan dieren afgebeeld. Elke kaart bevat een cijfer (van 1 tot 7) en heeft een kleur (blauw, rood, groen of geel). Elke kaart komt dubbel voor. Het cijfer duidt aan op welke rij van het speelbord de kaart moet geplaatst worden. De kleur van de kaart is bedoeld om de kolom te bepalen. Alle kaarten van eenzelfde kleur moeten in dezelfde kolom gelegd worden en van elke kleur mag er slechts één kolom bestaan. Zodra een speler b.v. de ‘rode 5’ plaatst, bepaalt deze rode kaart de enige rode kolom. Elke andere rode kaart moet in dezelfde kolom gespeeld worden. Enkel als er geen enkele rode kaart meer zou liggen, mag een andere rode kolom opgestart worden.

Een belangrijk begrip in dit legspel is het ‘3x3-raster’. Bij het begin van het spel wordt één willekeurige kaart op het speelbord gelegd. Deze kaart bepaalt een zone waarbinnen elke volgende kaart gespeeld moet worden. De volgende spelers kunnen nu zonder risico hun volgende kaarten plaatsen binnen een 3x3-raster bepaald door beide kaarten. Zolang elke volgende uitgespeelde kaart binnen een aansluitend 3x3-raster ligt, spelen de deelnemers op veilig. Dat kan vanzelfsprekend niet blijven duren. Ooit zal iemand, door zijn handvoorraad, een kaart moeten spelen dat buiten zo’n raster ligt. In dat geval plaatst hij zijn kaart, bepaalt een nieuw 3x3-raster waarbinnen zijn nieuwe kaart ligt en moet alle kaarten die buiten dat nieuwe raster liggen bij zich nemen. Dit stapeltje teruggenomen kaarten vormt zijn minstapel.

Wie aan de beurt komt, speelt één of twee kaarten uit. Essentieel in dit spel is het systeem om op het einde van je beurt al dan niet kaarten in je hand bij te nemen. Of en hoeveel kaarten een speler op het einde van zijn speelbeurt mag nemen, hangt af van het aantal kaarten dat hij heeft uitgespeeld en het aantal kaarten dat hij dan nog in zijn hand over heeft:

Als de speler nog minstens één kaart in de hand heeft en precies één kaart heeft uitgespeeld, dan mag de speler geen enkele kaart bijnemen. Heeft hij twee kaarten uitgespeeld, dan mag de speler van de voorraadstapel terug aanvullen tot zes handkaarten of de speler mag ook beslissen om zijn handvoorraad niet aan te vullen.

Als de speler geen enkele kaart meer in de hand heeft, onafhankelijk of hij nu één of twee kaarten heeft gespeeld, dan moet de speler kiezen: hij neemt zes nieuwe kaarten van de voorraadstapel of hij mengt zijn verdekte stapel verzamelde minkaarten en trekt er zes kaarten uit. Dit kan enkel als er minstens zes minkaarten voorradig zijn! De overige minkaarten blijven voor de speler liggen. Dit is dus een tactiek om je voorraad minkaarten te verminderen zodat je minder minpunten ontvangt bij de eerstvolgende waardering.

Telkens de laatste kaart van de stapel genomen wordt, onderbreekt het spel eventjes. Elke speler telt nu zijn verzamelde minkaarten. Elke kaart telt voor één minpunt. De speelstenen van de spelers schuiven per verzameld minpunt evenveel plaatsen op.

Alle kaarten van alle minstapels worden nu samengenomen, verdekt gemengd en terug als verdekte voorraadstapel naast het speelbord klaargelegd. Elke speler behoudt zijn handkaarten. Het spel gaat verder met de volgende speler (linker buur).

Het spel eindigt, zodra na een waardering de speelsteen van een speler op of over veld ‘35’ van de puntenschaal geschoven werd. Winnaar wordt de speler die op dat moment het verst achterop staat.

Het is merkwaardig om te zien hoe de dieren (kaarten) zich in groep over het speelbord bewegen. De auteur heeft een technisch kaart-legspel prima omgezet in een thema. Vanzelfsprekend is elke speler beperkt door zijn handvoorraad. Als je kleinste kaart b.v. de waarde 5 heeft en de groep kaarten ligt in rij 1-2-3 dan ben je wel verplicht om veel minkaarten te verzamelen, tot grote vreugde van je medespelers.

Dit eenvoudig kaartspel wordt heel graag als tussendoortje of als opwarmertje tijdens onze spelavonden gespeeld. Het is zo’n spel dat we altijd bij ons hebben om eens een halfuurtje op te vullen of aan nieuwe, minder ervaren spelers voor te leggen. (speldatabase)

10-05-2007 om 18:14 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi op RTV
Op algemene aanvraag nog eens een linkje naar ons RTV-optreden.

video's

10-05-2007 om 16:45 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
09-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Set en Phase 10
Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel beste spelliefhebbers,

Onze twee nieuwste aanwinsten zijn vandaag gearrriveerd. We mogen twee nieuwe Ravensburgers toevoegen aan onze spellenlijst. Het gaat om de kaartspellen "SET" en "PHASE 10". Set belooft alleszins een verslavend spel te gaan worden op onze spellenavonden. Phase 10 is iets minder bekend, maar alvast een topper in Amerika. We zullen hem voor u reeds een keertje uittesten, een bespreking ervan kan u verwachten op ons forum.

09-05-2007 om 13:28 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravensburger steunt (bis)
Lieve speelvrienden,

We hebben wederom positief nieuws gekregen vanuit de Ravensburgerhoek.

Ik mailde hen om hen wat feedback te geven over hun geschonken spellen en vroeg ineens de kaartspellen "Set" en "Phase 10" aan. Ik vertelde hen dat die spellen heel goed zouden passen in onze spellenkast en dat we daar zeker ook eens een tornooitje van zouden kunnen spelen en nog geen uurtje later kreeg ik al bericht dat ze een exemplaar van beide spellen naar ons zullen sturen.

Ik vul de spellen aan de spellenlijst aan zo gauw ik ze hier heb ontvangen. Maar bij deze alvast, van harte bedankt Ravensburger.

U kan "SET" online al even oefenen op : http://www.setgame.com/set/puzzle_frame.htm

07-05-2007 om 20:08 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's spellenavond 4 mei 2007
Spellenavond 4 mei 2007

06-05-2007 om 22:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs