IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
07-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankopen deel 1
Met de opbrengsten van de vorige spellenavond kopen we steeds nieuwe spellen aan. De eerste aankoop is gebeurd bij Adriaensen in Berchem.
We voegen volgende spellen al toe. De tweede aankoop bestellen we vanuit Duitsland en zal helemaal kaderen in het "kinderspelgebeuren".









07-07-2008 om 16:26 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
06-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.League of six (QWG)
League of Six

Het is het jaar 1430. De vijand nadert de grenzen maar ook binnen de grenzen wordt er gestreden. Ondanks de strijd tegen de Hussieten bloeit de economie van Lausitz als nooit tevoren. Het is bijna 100 jaar geleden dat een groep van rijke steden zich heeft verenigd in de Zesstedenbond om hun gezamenlijke belangen te beschermen en rust en stabiliteit te bewaren in de regio.

De spelers zijn belastingophalers in de door de Hussieten geteisterde regio. Degene die zich de beste belastingophaler toont en ook de steun van de burgerij, geestelijkheid en aristocratie weet te verwerven, heeft de meeste kans om aan de zijde van koning Sigismund de toekomst van Europa te bepalen. De weg naar roem ligt voor je...een weg die je voert langs de steden van de "League of Six".

opwegnaardekoning-0001.jpg mat.jpg tegels.jpg  closeup3-0001.jpg
(bron : www.qwggames.nl)

06-07-2008 om 21:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
05-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee aankoopjes
Onze spellenkast is ondertussen wederom versterkt met twee aanwinsten.
We denken deze maanden vooral aan de kids en dat zal u binnenkort wel merken.
Het eerste spel is dan ook "Up and down", een spel van Ravensburger die in de familie van Mollenmania past.
In dit spel proberen de spelers de juiste kleur van molletjes bovenaan te krijgen. Maar let op : je moet drie molletjes omdraaien!

Het tweede spel is er ééntje voor de veelspelers, die al lang op ons lijstje stond (sinds spiel 2007) : League of Six.
Dit spel van Tsjechische makelij is nu uitgegeven door QWG (Quined White Goblin) en dus vertaald in het Nederlands.
Meer info over dit spel vindt u hier binnenkort.

05-07-2008 om 15:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenavond juli gepasseerd
De spellenavond van juli zit er weeral op. Het mooie weer en de vakantiegangers meegerekend was het toch een succesvolle spellenavond. Natuurlijk was er aanzienlijk minder bezoek dan onze vorige spellenavond, maar toch vonden 44 spelers hun weg naar Lindelo.

Dit zorgde ook voor héél wat meer rust in de keet en de mogelijkheid voor de helpers om volop zelf mee te spelen, dus dat vonden wij zeker positief. Er is veel gespeeld, ook de Amerikaansgetinte spellen hadden succes. (ik denk dat Yellowstone park het meeste aantrek had, deze doos is gans de avond niet dicht geweest)

Daarnaast hadden Tim en Marjolijn van Spelmagazijn nog enkele spellen bij van Smart. Deze spellen zijn voor individueel te spelen, maar ook deze spellen zorgden uiteraard voor de nodige rust en hadden toch wel wat aantrek.

Wij gaan nu een deugddoende vakantie tegemoet, ook wat SpinLi betreft. In de maand augustus rekenen we op uw medewerking. Dan is het retroavond en brengt u zelf uw spellen mee uit de oude doos. Hopelijk bent u dan ook van de partij en moest u op vakantie zijn : een héél erg fijne vakantie gewenst.

05-07-2008 om 14:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En ook deze staat op het lijstje ...

In de speldoos zitten 12 eieren die uit 2 helften bestaan, op elke helft kleeft een foto van een dier. verder vind je in de doos nog 4 eierkartonnetjes, 4 eierdopjes en 44 fiches (11 per kleur), deze fiches tonen dezelfde dieren als op de eieren. Het spelmateriaal is prachtig en de eieren zijn uit zacht materiaal vervaardigd, de kinderen zullen er zich geen pijn aan doen.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer zo snel mogelijk passende eierhelften te vinden en verzamel op die manier alle dieren.

Voorbereiding

Elke speler krijgt een eierdopje en alle fiches in één kleur. De spelers krijgen ook een eierkarton. De eierhelften worden omgekeerd op tafel gelegd, zodat de foto niet meer zichtbaar is. Zorg ervoor dat de eieren goed gemixt worden. De eierdoppen worden zo op tafel gezet dat alle spelers elkaars eierdop goed kunnen bereiken.

Spelverloop

Eén speler heeft het startsein, daarna zoeken alle spelers gelijke eierhelften. De eerste eierhelft wordt in de eierdop gezet. Vind je de bijhorende helft, dan mag je de helften op elkaar plaatsen en het volledige ei in je eierkarton zetten. Zit de bijhorende helft in de eierdop van een andere speler, dan mag je deze stelen. Let wel: alle spelers doen dit gelijktijdig en mogen maar één hand gebruiken. Als alle eieren gevormd zijn, eindigt de ronde.

De winnaar

Na elke ronde controleren de spelers welke dieren op hun gevormde eieren voorkomen, de bijhorende fiches worden dan omgedraaid, zodat ze gedekt zijn. Bezit je het ei met de vos, dan mag je eender welke fiche omdraaien. Bezit je een dier waarvan je de fiche reeds hebt omgedraaid, dan gebeurt er niks.
De speler die op deze manier als eerste al zijn fiches heeft kunnen omdraaien, wint.

(met dank aan spellenclub 13)

04-07-2008 om 16:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor deze sparen we ...

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat 34 keldertegels, 1 kelderverdiep, 4 torens, 18 daken, 28 kaastegels en 16 muizen (4 per kleur). Het spelmateriaal is prachtig en zeer stevig. Het feit dat het stansraam gebruikt wordt als kelderverdiep is een leuke vondst, pas echter wel op dat je het niet weggooit. Het spel wegstoppen en opzetten is een beetje vervelend omdat er geen opbergvakken aanwezig zijn, het spelmateriaal moet je in de putten van het kelderverdiep stoppen en het er terug uithalen is geen sinecure.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer met je muizen 4 verschillende kaassoorten te verzamelen. Pas wel op, de burcht steekt vol gevaren.

Voorbereiding

De keldertegels worden willekeurig op de putten van de kelders gelegd, daarbovenop komt het kelderverdiep. De daken worden op het kelderverdiep geplaatst. De torens horen op de hoeken van de burcht. Elke speler mag één muis in een onbezette toren plaatsen.

Spelverloop

De burcht.

Onder het kelderverdiep van de burcht liggen 33 tegels. Deze tegels bedekken de gevaarlijke putten van de kelder. Op de keldertegels staan verschillende kaassoorten afgebeeld, sommige tegels tonen niks en andere tegels bezitten dan weer een gat waardoor de muizen kunnen vallen.
Op het kelderverdiep zelf wandelen de muizen, hier en daar bezit dit verdiep een veilige plaats. Staat een muis op zo'n plaats, dan kan ze nooit in een put vallen. Helaas kan ze daar ook geen kaas vinden.
De daken worden op het kelderverdiep gelegd, muizen kunnen niet over daken lopen.
De onderste laag van de burcht met de keldertegels.

Het spel.

Tijdens zijn beurt beschikt een speler over vier actiepunten. Daarmee kan hij verschillende acties ondernemen.

  • Een dak verwijderen: een dak dat aan één van jouw muizen grenst verwijderen kost 1 punt.
  • Een muis verplaatsen doe je aan 1 punt per vakje. Er kunnen nooit twee muizen op éénzelfde vakje staan en muizen kunnen niet terug in een toren of van het spelbord lopen.
  • Een keldertegel in de burcht schuiven: op verschillende plaatsen in de burcht kan je de overgebleven keldertegel in de burcht schuiven. Zo veranderen de keldertegels van plaats en valt een andere tegel uit de burcht. Daardoor kan het gebeuren dat er muizen in een put terechtkomen en uitgeschakeld worden. Deze actie mag je maar één keer uitvoeren per beurt, ze kost 1 punt.

Op het einde van een beurt worden alle ruimtes waar er geen muizen staan terug met het bijhorende dak bedekt.

De winnaar

Als een speler erin slaagt met 2 muizen op dezelfde kaassoort te staan, dan krijgt die speler de bijhorende kaastegel. De winnaar is de speler die als eerste 4 van de 7 kaassoorten verzamelt.

(met dank aan spellenclub13)

04-07-2008 om 16:54 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor vanavond (4 juli)
Dit zijn de spellen voor vanavond :

- 5the avenue, puerto rico, oregon, keythedral, jamaica, anasazi, bizon, san juan, wyatt earp

- chicago poker, yellowstone park, carcassonne overzee, claim it, stephenson's rocket, ticket to ride USA 1910, magelaen, mustang

- go west, palazzo, bernini mysteries, nicht die bohne, kolonisten van catan dobbelspel, jantaris, cuba, pueblo, union pacific, way out west, turbo taxi

- trans america, aton, caribic, terra nova, hispaniola, scotland yard, caveman, san marco, engel und bengel

- batavia, enuk, blox, graenaland, siege stones, saikoro, solomons'stones, age of empires III

- mollenmania, ramses II, spokenjacht, doolhof, expeditie piramide, kai piranja, middernacht vampierenjacht, schildpaddenrace, egelrace, ave caesar

- jakkiebak kippenkak, zooloretto, loopit, rolit, exago, blokus trigon, stixx, spokentrap, perudo, diamant, holle bolle big

- doos met kaartspellen

U merkt het, het is een combinatie van kinderspellen, nieuwe spellen en Amerikaansgetinte spellen. Voor elk wat wils dus!!!

04-07-2008 om 12:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
03-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spielbox
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben wederom een contractje kunnen afsluiten, ditmaal met spielbox.
Dit is een Duits spellenblad, een magazine vol recensies, waarderingen, ... van de nieuwste spellen.
Het is vooral de bedoeling dat we op deze manier up-to-date blijven en telkens onze aankopen goed kunnen overwegen.
Zij hebben ook een website waar u steeds alle nieuwtjes terugvindt. Vooral interessant is de aanloop naar spiel, waar alle standhouders worden aangekondigd en de nieuwe spellen worden voorgesteld.

Vanaf volgende spellenavonden zal u dus ook wat leesvoer hebben in de vorm van een "Spielbox".

03-07-2008 om 12:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even vooruit blikken !
Onze spellenavond van juli staat voor de deur, maar we kijken toch al een beetje vooruit naar de spellenavond van augustus. Naast het feit dat het dan retroavond is, zullen er drie mensen uit Beerse aanwezig zijn die graag een rondje Battlelore zouden spelen met drie tegen drie.

Hier alvast wat meer info over dit knappe spel van Days of wonder.

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat - naast het spelbord, verschillende fiches en landschapstegels - een overvloed (meer dan 210) aan krijgers. Deze krijgers kunnen zowel boogschieters, grondtroepen of paardrijders zijn. Bovendien zijn er ook 3 verschillende rassen en speciale wezens aanwezig. Het spelmateriaal werd zodanig in de doos geperst, dat er reeds heel wat troepen meer dood dan levend lijken. Nadat je de figuren in heet water hebt ondergedompeld, kan je dit euvel herstellen. (Wij danken Méllon voor de tip.) Het spelmateriaal is ontegensprekelijk prachtig en van oerdegelijke kwaliteit. Grootste bewijs daarvan is het 80 bladzijden dikke spelregelboek waarin afbeeldingen, tekeningen, kleuren en duidelijke uitleg elkaar logisch afwisselen. Daarnaast vind je ook een boek met scenario's.

Een blik op het spelmateriaal.

SPELBESPREKING

Inleiding

In Battlelore worden een aantal veldslagen gestreden in een wereld vol mystiek, tovenarij, legendarische wezens, list en bedrog. Niet alleen heldhaftigheid, maar ook tactisch inzicht en toverkracht beslissen over winst en verlies. Beide spelers staan aan het hoofd van een leger. Gesteund door één of meerdere tovermeesters gaan zij het gevecht aan.

Voorbereiding

Afhankelijk van het gespeelde scenario, wordt het spelbord klaargezet. Daarbij moet rekening gehouden worden met terreinsoorten, soorten troepen, het eventueel aanwezig zijn van één of meerdere tovermeesters en het aantal bevel - en toverkaarten dat een speler mag bezitten.
Daarnaast beschikt elke speler over azes dobbelstenen en de gepaste samenvattingskaarten. Elke troep heeft een vaandeldrager. De kleur van de vlag geeft het niveau van de troep aan. Het symbool op de vlag geeft het wapen van de troep aan en de vorm van de vlag geeft aan bij welke speler de troep hoort.

Het spelbord.
een mogelijke startopstelling

Spelverloop

Bevelen geven...

In Battlelore worden bevelen gegeven aan de hand van kaarten. Op deze kaarten staat vermeld hoeveel eenheden er in actie mogen treden. De bevelkaart (command card) geeft ook aan in welke sectie die beweging moet uitgevoerd worden. Het spelbord is onderverdeeld in 3 secties; de linkervleugel, de rechtervleugel en het centrum. Naast deze gewone bevelkaarten zijn er ook tactische bevelkaarten die andere bewegingsmogelijkheden aanreiken. Na het uitspelen van de kaart geef je aan welke eenheden een bevel zullen uitvoeren. Bewegen en/of aanvallen zijn de mogelijke bevelen.

2 bevelkaarten.
command cardtactic card

...en uitvoeren.

Na het krijgen van een bevel, komen de troepen in actie. In de eerste fase bewegen de troepen, daarna wordt er gevochten.

Bewegen...
  • Alle troepen die je wenst te bewegen, moeten nu bewogen worden. Pas daarna mag je aanvallen. Je kan ook aanvallen zonder eerst te bewegen.
  • De afstand die troepen kunnen afleggen is afhankelijk van het type en het opleidingsniveau. Hoger opgeleide eenheden hebben minder bewegingsvrijheid, omdat ze een zwaardere wapenuitrusting dragen. Ruiters lopen verder dan voetvolk,...
  • Ook het terrein bepaalt de afstand van een verplaatsing. Wie in een bos terechtkomt, moet direct stoppen, hetzelfde geldt voor alle menselijke bouwwerken. Sommige velden, bijvoorbeeld water, kunnen niet betreden worden.
  • Afstanden worden altijd berekend in vakken (Hexes).
  • Troepen kunnen ook niet doorheen bevriende troepen lopen.
  • Troepen kunnen niet gesplitst of samengevoegd worden.
...en aanvallen
  • Gevechten worden één voor één afgewikkeld. De aanvaller kondigt aan waar hij wil vechten en wie zijn slachtoffer wordt. Daarna wordt gekeken of de tegenstander in het gezichtsveld van de aanvaller staat en over hoeveel dobbelstenen de aanvaller mag beschikken.
  • Alleen boogschutters kunnen vanop afstand aanvallen. Indien hun gezichtsveld niet belemmerd wordt door gebouwen, bossen of andere troepen, mogen ze de aanval uitvoeren. De afstand van waaruit ze mogen vuren is afhankelijk van het wapen. Een gewone boog kan de vijand reeds vanaf 4 velden afstand raken, een kruisboog moet vanop één veld dichter afgevuurd worden om succesvol te kunnen zijn.
  • Het aantal gevechtsdobbelstenen wordt meestal bepaald door de sterkte van de troep. Sommige terreinsoorten en kaarten kunnen dit aantal veranderen. Vanuit een bos mag slechts met 2 dobbelstenen geworpen worden bijvoorbeeld.
  • Daarna worden de dobbelstenen geworpen. Elke dobbelsteen die dezelfde kleur heeft als de vaandeldrager van de aangevallen troep levert een slachtoffer op. Dit slachtoffer wordt uit de troep verwijderd. (Er zijn drie kleuren rood, blauw en groen. Naast deze kleuren komen nog drie andere symbolen voor op de dobbelsteen; een vlag, een oranje schild met zwaard en een lore- teken.) Een schild met zwaard symbool kan afhankelijk van het wapen een extra slachtoffer opleveren.
  • Na het gevecht moeten verdedigende troepen eventueel terugtrekken. Het aantal geworpen vlagsymbolen bepaalt hoeveel vakjes de verdedigende troep achteruit moet. Indien dit niet mogelijk blijkt, verliest de troep nog een figuur.

Over moraal, terreinwinst, achtervolgen, extra gevechtsronde en terugvechten.

  • Een troep kan super gemotiveerd (bold), normaal (normal) of bang (frightened) zijn. Een troep die 'bold' is mag één geworpen vlag negeren. Een troep die bang is moet twee vakjes per geworpen vlag terugtrekken. Dwergen zijn van nature bold, terwijl Goblins van nature bang zijn. Troepen die langs twee zijden geflankeerd zijn door bevriende troepen zijn ook bold. Troepen die zich op vestigingsmuren (ramparts) bevinden zijn ook bold. Troepen kunnen dus ook dubbel of driedubbel bold zijn en zodoende meerdere vlagen negeren. Bijvoorbeeld dwergen op een rampart die door twee andere troepen gesteund worden, kunnen tot 3 vlaggen negeren.
  • Indien de aanvaller erin slaagt de verdedigende troep terug te dringen of te vernietigen, mag de aanvaller het vakje waarop de verdedigende troep zich bevond, innemen. Als de aanvaller een ruiter is, dan mag hij daarna nog één extra vakje bewegen. Deze beweging wordt achtervolgen genoemd. Na een achtervolging mag een ruiter een extra aanval uitvoeren. Na die tweede aanval mag nog terreinwinst geboekt worden, achtervolgen is verboden.
  • Verdedigende troepen die bold zijn, en niet moeten terugtrekken, mogen terugvechten.

Uitgebreid battlelore of verschillende rassen, wezens en tovenarij.

Om de ware kracht van Battlelore te ontdekken, moet je spelen met de uitgebreide spelregels. 'Lore' staat immers voor dat wat Battlelore 'Battlelore' maakt, namelijk toverkracht. Battlelore opent een wereld vol mythische figuren zoals de earthelemental en de giant spider waarin duistere figuren zoals wizards, thiefs en clerics samen strijden met Dwergen, Mensen of Goblins.

Rassen
  • In de basisdoos zitten enkele dwergen en hoblins. Dwergen zijn van nature bold waardoor de kans dat ze terugvechten groter wordt.
  • Goblins mogen zich in de strijd werpen. Dit doen ze door een troep aan te vallen die zich maximaal op twee vakjes afstand bevindt. Goblins zijn van nature bang en moeten per vlag 2 vakjes terugtrekken. Bovendien kunnen ze door paniek een extra figuur verliezen. Per teruggetrokken veld gooit de aanvaller één dobbelsteen. Elke dobbelsteen waarvan de kleur overeenkomt met de vlaggenkleur van de weggelopen troep zorgt voor een slachtoffer.
  • In volgende uitbreidingen zullen nog meer rassen aan het spel toegevoegd worden.
Wezens
  • Een wezen vormt op zichzelf een troep. Wezens beschikken naast een gewone aanval ook over magische aanvallen. Deze aanvallen kunnen ontketend worden nadat een wezen voldoende toverkracht heeft verzameld. Deze toverkracht wordt verzameld aan de hand van gedobbelde lore-tekens en wordt bijgehouden aan de hand van lore-fiches (tokens).
  • Wezens kunnen ten koste van 3 lore een bevel krijgen, ook al bevinden ze zich niet in de sectie van de bevelkaart.
  • Wezens kunnen alleen door 'critical hits' gedood worden. Na de eerste worp van de aanvaller moet elke dobbelsteen die een slachtoffer veroorzaakt opnieuw gegooid worden. Alleen als nu de kleur van de vlag van het wezen gegooid wordt, betekent dit het einde van het wezen.
  • Wezens zijn altijd bold, kunnen steun geven maar nooit ontvangen.
  • Als een wezen toch moet terugtrekken maar bevriende troepen de weg blokkeren, dan zal het wezen slachtoffers maken voor elk vakje dat het niet kan terugtrekken bij elke bevriende aangrenzende troep, dit wordt trampling genoemd.
  • De basisversie bevat één wezen, namelijk de Giant Spider. Het spreekt voor zich dat er nog meerdere wezens beschikbaar zijn.
Lore en toverkracht
  • Voor elk gegooid lore symbool mag de speler één lorefiche nemen. Deze fiches kan hij later gebruiken om te toveren. Dit wordt gedaan aan de hand van toverkaarten of Lore Cards. Spelers kunnen spelen met één enkele tovenaar of ze kunnen een raad van verschillende meesters samenstellen. De zogenaamde War Council. Dit alles wordt bijgehouden door tokens op een War Council Sheet
  • De dief, de tovenaar, de krijger, de geestelijke en de bevelhebber kunnen in de War Council zetelen. Elke meester heeft zijn eigen spreuken en specialiteiten die aan de hand van toverkaarten worden voorgesteld. Bovendien kunnen deze heren over verschillende levels beschikken. Hun level bepaalt de kracht van de spreuken die ze op de vijand kunnen loslaten.
  • De bevelhebber (Commander) bepaalt het aantal bevelkaarten waarmee je mag spelen (command cards). Het level van de hoogste meester in de raad bepaalt het aantal toverkaarten waarmee je mag spelen.
  • Meesters kunnen ook spreuken van andere personen uitspreken maar dit kost ze extra toverkracht en deze spreuken worden altijd als level 1 spreuken gewaardeerd.
  • Na het trekken van een nieuwe bevelkaart, wordt ook de toverkracht bijgevuld. De speler kiest ofwel 2 lore, ofwel 1 toverkaart en 1 lore, ofwel 2 toverkaarten waarvan hij er één mag houden.

War Council Sheet.
War Council Sheet

De winnaar

Elke troep bestaat uit 3 of 4 figuren. (Tenzij de troep uit een wezen bestaat!) Een lid van die troep draagt een vaandel. Na een succesvolle aanval worden één of meerdere figuren verwijderd. De laatste figuur die verwijderd wordt is de vaandeldrager. Deze figuur wordt dan op het spelbord bij de tegenstander geplaatst en geldt als één overwinningspunt. Meestal wordt gestreden tot een bepaald aantal overwinningspunten.
Het kan ook zijn dat er gestreden wordt voor het bezit van één of meerdere gebouwen.

(met dank aan spellenclub13)

02-07-2008 om 20:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen aanvragen
Beste SpinLiërs,


onze spellenavond van juli komt stilaan dichterbij. Zoals reeds gezegd zullen de spellen met een Amerikaans tintje sowieso te spelen zijn en uiteraard brengen we ook weer voldoende materiaal mee voor de kids, maar wenst u een ander spel te spelen, vergeet dit dan zeker niet aan te vragen. U kan dit simpelweg doen door op het vraagteken links op deze pagina te klikken. De bewuste spellen aan te vinken, uw naam en mailadres even op te geven en het door te sturen door op "submit form" te klikken. U komt op een andere bladzijde waar het bericht wordt gegeven dat alles wordt doorgestuurd. Als dit klaar is, klikt u gewoon op continue en komt u op uw favoriete webstek terecht. 

02-07-2008 om 09:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
30-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi sport
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zwoegen, zweten en genieten! Onder deze leuze sluiten we het volleybaltornooi van dit jaar af met een 34ste plaats. De helft van de wedstrijden werden gewonnen, de andere helft (steeds spannend) verloren. We mogen trots terugblikken op onze prestatie! Bedankt teamgenoten voor de fijne dag. Hopelijk stemmen jullie er allen mee in om ons volgend jaar zeker terug in te schrijven.

30-06-2008 om 12:35 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Ragnar Brothers komt erbij!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nieuwst spel van Ragnar Brothers voegen we toe aan onze collectie. Het gaat om het spel "Monastery". Dit spel heeft een prachtige artwork.
Het is een aanlegspel (à la Carcassonne) dat zich rond een klooster afspeeld. Je kan het spel individueel spelen of in team tegen elkaar. Zet je monniken aan het werk, laat ze bidden en bouwen, zodat ze het woord van de Heer horen.

26-06-2008 om 17:49 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
25-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevigere kaartjes TTR Switzerland
Voor diegene die een TTR Zwitserland hebben aangeschaft. U zal misschien gemerkt hebben dat de kaartjes van een mindere kwaliteit zijn dan we gewend zijn van deze reeks en van Days of Wonder. U kan dan ook online bij hen gratis uw kaartjes aanvragen als u uw registratiecode ingeeft. De onze zijn in ieder geval vandaag netjes gearriveerd.

25-06-2008 om 13:13 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
24-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 19 online
De nieuwsbrief voor juli staat op de website en mag u in de loop van morgen in uw mailbox verwachten.

24-06-2008 om 20:58 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids games boven !!!
Misschien heeft u er al van gehoord! We gaan in september onze spellenavond inkleuren in een kids-tintje. Aangezien we aan het begin van het nieuwe schooljaar zitten dan, gaan we enkel de kinderspellen eens aan bod laten komen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar het betere kinderspel. We hebben ondertussen al wel wat materiaal verzameld, maar vandaag kwam de klap op de vuurpijl met een sponsoring van Drei magier spiele. U kent deze uitgeverij al van spellen als Spokentrap en spokenwoud (die reeds in de collectie zaten).

Zij doen nog een slok op een borrel en geven ons volgende spellen voor de collectie :

Kakkerlakkenpoker, kakkerlakkensalade, haai alarm, gogogo, ciao ciao, de goede en slechte spoken, de nacht van de tovenaars, muizencarrousel, Manitu en serendipity.

Vielen dank Drei Magier Spiele! We zullen zeker héél erg veel plezier beleven aan deze aanwinsten.
Voor meer info verwijs ik u wederom naar de website en onze spellenlijst.



















24-06-2008 om 20:14 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UK loopt ook warm voor SpinLi
Blijkbaar heeft de UK Games Expo de engelse uitgevers geen windeieren gelegd, want ook vanover het kanaal komt er nu serieus wat ondersteuning voor SpinLi. Gisteren kondigden we het spel Caveman al aan en vandaag was er totaal onverwacht de nieuwe Ludorum aangekomen.

Ludorum is een vrij nieuwe uitgeverij (2003) die nog maar twee volwaardige bordspellen op de markt bracht. Met het eerste spel "Fagins'gang" scoorden ze direct een hit en haalden ze de prijs binnen UK Games Expo. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor de opvolger van dit jaar. Dat werd "Ice flow" een spel dat zich afspeelt op de Beringstraat, waar je de oversteek tracht te maken tussen Alaska en Siberië, al rijdend op ijsschotsen, ijsberen ontwijkend en nuttige voorwerpen verzamelend. Diegene die zijn drie ontdekkers als eerst in Siberië krijgt, wint.



     Meer info vindt u op : http://www.ludorum.co.uk/


20-06-2008 om 12:30 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caveman is in the house !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit spel kreeg in Essen toch ook héél wat aandacht. Caveman van "Make a game" zag er niet alleen leuk uit, maar had ook de nodige inhoud om tot een goed spel gekroond te worden. Wij hebben de engelsen kunnen overtuigen om een exemplaartje aan onze club te schenken en voegen dit spel uit de oudheid dan ook toe aan de spellencollectie. "Can your tribe survive?"

19-06-2008 om 16:05 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We voegen toe dankzij Altar games ...
We kregen de spellen van Altar games (leverancier van CBG) :






18-06-2008 om 13:51 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thank you CBG !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag verscheen uit het niets een pakketje uit het verre Tsjechië. Een hele tijd geleden had ik gecorrespondeerd met Czech Board Games, maar echt veel reactie kwam er niet. Tot vandaag ... een pakketje papier met héél erg veel tape, nog een papier, nog een plastic bubbel-lucht-folie (ken de naam niet), nog tien papieren en zo'n dikke bruine tape. Kortom, na een half uurtje scheuren, knippen en puffen kwamen er twee leuke spellen tevoorschijn. De spellen Graenaland en Jantaris worden toegevoegd aan de collectie.

U kent CBG misschien wel van het topspel "Through the ages". Dit spel zit vooralsnog niet in de collectie, niet omwille van de kwaliteit, maar het prijskaartje. U mag in de gekende webwinkels eens gaan kijken naar de prijs van dit spel. Maar als blijkt dat de spellen van CBG echt gesmaakt worden op de spellenavonden, hebben we het er graag voor over om dit spel ook aan te kopen.

In ieder geval gaan we ons reuze amuseren met deze spellen, dus bij deze een héél dikke merci aan Czech Board Games.

18-06-2008 om 12:53 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
17-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roma

SPELMATERIAAL

Het spelmateriaal bestaat uit 52 spelkaarten, 6 dobbelschijven, 1 schijf 'geld' en 1 schijf 'kaarten', 36 zegepunten, 3 rode en 3 blauwe dobbelstenen, 1 witte dobbelsteen en het geld. Alles zit in het middenvak van een kleine maar stevige speldoos. Ook het materiaal is van goede kwaliteit.

SPELBESPREKING

Inleiding

Doe je het door het bouwen van imposante gebouwen, door het beïnvloeden van de juiste personen of door het inzetten van een leger, het maakt niet uit. Het doel heiligt de middelen, probeer de macht over Rome te krijgen.

Voorbereiding

De dobbelschijven worden in stijgende volgorde in een rij gelegd. Links en rechts ervan worden de geldschijf en de kaartschijf gelegd.
Beide spelers krijgen 10 zegepunten en 3 dobbelstenen in één kleur.
Alle kaarten worden geschud en elke speler krijgt er 4 op handen. 2 daarvan worden aan de andere speler gegeven.
De jongste speler legt zijn kaarten gedekt voor de dobbelschijven, daarna doet de andere speler hetzelfde. Nu worden de kaarten omgedraaid en kan het spel beginnen.

Spelverloop

Een beurt bestaat uit 3 fasen. Afwisselend voeren de spelers telkens een volledige beurt uit.

Fase 1 : onbezette dobbelschijven evalueren.

Voor elke onbezette dobbelschijf moet een speler een zegepunt inleveren.

Fase 2: dobbelstenen gooien.

De speler gooit de drie dobbelstenen. Indien de 3 dobbelstenen hetzelfde resultaat tonen mag de worp overgedaan worden.

Fase 3: acties uitvoeren.

Er zijn 4 mogelijke acties. Ze mogen herhaaldelijk en in gelijk welke volgorde uitgevoerd worden.

  • Kaarten spelen: afhankelijk van de kaart kosten zij een hoeveelheid geld. Je legt de kaart vervolgens aan een dobbelschijf aan de eigen kant. Een nieuwe kaart mag een oude kaart vervangen.
  • Geld nemen: leg een dobbelsteen op de geldschijf en neem evenveel geld als de dobbelsteen aangeeft.
  • Kaarten trekken: leg een dobbelsteen op de kaartschijf en trek evenveel kaarten als de dobbelsteen aangeeft. Neem één ervan op handen en leg de rest af.
  • Kaarten activeren: leg een dobbelsteen op de dobbelschijf met hetzelfde aantal ogen, de kaart aan die dobbelschijf wordt nu geactiveerd.
      • Gevechtkaarten maken het mogelijk aan te vallen. Eerst moet je aanduiden welke kaart je wil aanvallen, daarna gooi je met de witte dobbelsteen. De aanvaller wint als de waarde van de dobbelsteen groter of gelijk is aan de verdedigende waarde van de aangevallen kaart.
      • Andere kaarten beïnvloeden de dobbelsteen worpen, zorgen voor zegepunten, blokkeren een dobbelschijf, verlagen de verdedigende waarde van de tegenstander, enz..

De winnaar

Als één speler geen zegepunten meer heeft verliest hij het spel. Als de voorraad zegepunten op is, wint de speler met de meeste zegepunten.

(met dank aan Spellenclub13)

17-06-2008 om 19:22 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs