IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
18-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief oktober online
In de loop van volgende week zal ik de nieuwsbrieven doorsturen. Kan u niet wachten, dan verwijs ik u al graag door naar onze website. Kijk onder het topic nieuwsbrieven. Er zijn héél wat spellen toegevoegd aan de collectie, dus het loont zeker de moeite. Veel lees- en kijkplezier !

18-09-2008 om 19:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevestiging The Game Master
Ik heb net de bevestiging gekregen dat The Game Master op onze volgende spellenavond van vrijdag 3 oktober a.s. aanwezig zal zijn.
Zij zullen vooral aandacht hebben voor hun nieuwe spellen "Koe zoekt boer", "Cuba" en daartegen ook hun spiksplinternieuwe uitbreidingen "Masters of trade" (Rotterdam) en "Het verraad" (De Ontembare stad).







11-09-2008 om 16:22 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
10-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravensburger nieuw in onze collectie
Ook Ravensburger antwoordde positief op onze vraag voor de pedagogische spellenavond, maar hun spellen bereikten ons niet tijdig. Geen nood uiteraard, want dat maken we op de volgende spellenavonden ruimschoots goed. Ze schonken ons de volgende spellen waarvoor onze enorme dank :

Doordenkertjes :
Tipover, Rush hour, Hotspot en Pete's pike

Kleine snelle spellen :
Code cracker, Confusion, High score, Can't stop

Voor de kids :
Magic dance

Voor onze grote kinderen :
Puerto Rico, Puerto rico kaartspel, Blox












10-09-2008 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi op RTV
Op maandag 8 september waren we te bewonderen tijdens het programma Jan Publiek op RTV.

Kijk hier even gerust naar de mooie reportage die men ervan gemaakt heeft. UITERAARD !!!

09-09-2008 om 15:05 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Première op RTV
Vanavond zou blijkbaar onze première zijn op RTV. Dus moest je om 18 uur voor je tv kunnen kruipen, schakel dan zeker even over naar de regionale zender. Mocht je er nog aan denken om het op te nemen op DVD, dat zou nog toffer zijn, want dan hebben we onze reportage voor altijd.

De heruitzendingen zouden normaal dan plaatsvinden op dinsdag om 9.00 uur en 12.30 uur. Veel kijkgenot! We zijn in ieder geval reuze benieuwd of we goed uit de verf gaan komen!

08-09-2008 om 16:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstelten ook in de collectie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na hun bezoek waren Ivo en Sabine van Opstelten speelgoed zo enthousiast dat ze een exemplaartje van hun spellen achterlieten voor onze collectie. We zullen vanaf nu dus elke spellenavond kunnen genieten van de spellen "katoiz",  "tover je toverweg", "het piratenspel" en "coco colecto". Nogmaals hartelijk bedankt Ivo en Sabine, voor jullie aanwezigheid, inzet, enthousiasme en schenking.

07-09-2008 om 15:55 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe spellen in de collectie

Na onze succesvolle spellenavond van vrijdag hebben we wat financiële middelen kunnen verzamelen om nog eens enkele spellen aan te kopen.

De kinderspellen hebben we even weggelaten dit keer, aangezien we hier de afgelopen maanden toch al intensief rond gewerkt hebben. Dit neemt natuurlijk niet weg dat we niet onze uiterste best zullen doen om de Haba en Selecta-collectie in ons bezit te krijgen. Er was héél wat interesse voor deze spellen op onze kidsspellenavond, dus zouden we ze er ook graag ooit bijhebben.

Ik heb vooral de hulp gevraagd van onze helpers en medewerkers op onze spellenavonden en heb getracht om spellen aan te kopen die dicht bij hun interesses liggen. Het is dan ook logisch dat er meer veelspelersspellen bijzitten. Hopelijk vinden jullie allemaal je gading in onze nieuwste aanwinsten.

U zal ook het spel "jambo" van QWG opmerken in het lijstje. Dit kregen we cadeau van spellenspeciaalzaak Adriaensen waarvoor uiteraard onze uiterste dank. U kan trouwens bij hen (bijna) al onze spellen aankopen tegen scherpe prijzen. Heeft u een SpinLi-lidkaart, dan krijgt u 5% korting.





















07-09-2008 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een reactie van één van de bezoekers gisteren
Hallo,
 
Toch even zeggen dat ik het een SUPERinitiatief vond gisteren! Leerrijk én plezant! Ik heb zeker tips meegenomen! Mijn collega's én de kinderen zullen er zeker nog vruchten van plukken.
 
Leuk! En wie weet, tot eens in Lille op een vrijdagavond!

Met vriendelijke groeten
 
Vanessa Verheyen
Zorgcoördinator/Schoolpsychologe
 
VBS Sint Franciscus en VBS Maria Middelares Sint-Job-In-'t-Goor

06-09-2008 om 11:33 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een woordje van dank
Een woordje van dank is wel op zijn plaats na zo'n spellenavond als gisteren. Je organiseert niet elke maand een minibeurs-nascholings-kinderspellen-wafelsetende-drukbezochte spellenavond.

Vandaar dat ik hier toch even wil blijven stilstaan bij de inzet van vele mensen die deze avond tot een geslaagde avond maakten. De 119 bezoekers (wat een serieus record is uiteraard) hebben met volle teugen genoten en dat heb ik van velen mogen horen ook. Deze eer wil ik uiteraard niet alleen opstrijken want zonder de hulp van alle rode t-shirten (en sommige ook een ander kleurtje) was dit niet gelukt.

Dank aan de demonstratoren, die een geweldig werk hebben gedaan. Zij hebben de spellen netjes voorgesteld, mooi bij elkaar gehouden, netjes en verzorgd terug opgeruimd. Hun uitleg was duidelijk voor alle bezoekers en ze hebben dit met overgave gedaan. Dank u wel.
Dank aan de mensen die de bar in goede banen hebben geleid. De situatie zat dit keer ietsje anders in elkaar en bovendien hadden ze er nog een wafelstandje bij ook. Dank u wel voor de vlotte samenwerking.
Dank u aan onze wafelbakster Nele. De wafeltjes waren zoals gewoonlijk overheerlijk en met liefde gemaakt (en in zo'n eerste schoolweek moet je daar nog iets meer van je liefde insteken om ze te doen lukken). Heel erg bedankt.
Bedankt aan alle andere helpers die de inkom deden, die een oogje in het zeil hielden (al was het maar om de code van de deur door te geven), die insprongen waar nodig. Dank!
Dank aan Ivo en Sabine van Opstelten speelgoed dat zij hun materiaal kwamen voorstellen met héél erg veel overgave (hiervoor moesten ze zelfs uren file trotseren).
Ook Christine van "paard van Troje", hartelijk dank voor het gebruik van de Haba en Selecta spellen. Het is fijn om te weten dat zulke samenwerkingen mogelijk zijn, zodat we onze spelers nog meer van al dat leuks kunnen laten genieten.
Dank u RTV, GvA, Postiljon dat wij jullie medium hebben mogen gebruiken om ons in de schijnwerpers te stellen. Dankzij jullie is onze club in staat om verder te groeien, daarom niet in aantal bezoekers, maar gewoon "groter" worden.
Dank u aan onze vaste bezoekers, voor jullie was het ongetwijfeld ook even wennen aan het andere concept. Ik hoop dan ook dat jullie je reuze geamuseerd hebben en dat we jullie op onze volgende spellenavonden zeker terug zien komen.
En tenslotte dank aan al die leerkrachten die het nut van onze bijscholing inzagen. Ik hoop dat jullie een overvloed aan mooi materiaal hebben kunnen bewonderen en bekijken. Hopelijk zat er zeker iets tussen dat je in je klaspraktijk kan gebruiken. Dank voor jullie enthousiasme, jullie goede vragen en misschien zien we jullie op één van onze volgende spellenavonden nog wel eens terug. (dat zou erg tof zijn)

Ik moet ongetwijfeld geen apart artikeltje meer schrijven over hoe deze 21ste spellenavond verlopen is, neem ik aan. Al het voorgaande zal dit wel duidelijk maken, en diegene die erbij waren, zullen ook wel weten dat woorden dit alles niet kunnen beschrijven. Ik ga het toch proberen, en zelfs héél erg kort :

BEDANKT !!!

06-09-2008 om 09:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi in "Jan Publiek"
De cameraman van RTV is gisterenavond gepasseerd om een reportage te draaien over onze club en onze
speciale spellenavond. Ook hij was onder de indruk van de hoeveelheid aan bezoekers en de werking van onze club.
Ik ben er van overtuigd dat deze avond mooie plaatjes heeft opgeleverd en dat we een tof verslagje te zien zullen krijgen.
Normaal gezien zou deze reportage te zien moeten zijn op maandag om 18 uur (en komen er later nog herhaling, maar ik weet
niet precies wanneer). Mochten er mensen zijn die het bewuste fragment kunnen opnemen op dvd, dan mag je ons dit altijd bezorgen.
Wij zijn in ieder geval héél erg benieuwd naar het resultaat!

06-09-2008 om 08:55 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's kidsspellenavond online
De foto's van deze fantastische avond staan online. U kan ze gaan bekijken op onze website, onder het topic "spellenavonden".

06-09-2008 om 08:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTV olé olé
Als je morgen passeert, doe je best je mooiste plunje aan, want we krijgen bezoek van de regionale televisiezender RTV.
Zij hadden ons artikel in de GvA gezien en vonden dit een unieke gelegenheid om een aflevering van Jan Publiek aan onze club te wijden.
Dit is uiteraard een enorm leuke meevaller en een unieke kans om ons te presenteren als een levendige en enthousiaste club.
Het feit dat het morgen gezellig druk zal gaan worden, maakt het alleen maar mooier. Smeer de billetjes maar in, want morgen staat er een klassieker gepland in de SpinLi-geschiedenis.

04-09-2008 om 20:27 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
03-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in de GvA

Vandaag is het dan eindelijk zo ver !
We zijn in de GvA verschenen, een mooie grote foto erbij (niet diegene die ik hier eerder publiceerde blijkbaar) en
een deftig artikel. Ook dit mag toch weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze club genoemd worden.
Uiteraard zijn we al wel eens een keertje in de krant gekomen met de start van onze club en het éénjarig bestaan, maar
nu met deze speciale spellenavond willen we ons nog eens op een andere manier tonen.

Ik hoop alleszins dat alle aanwezigen zich vrijdag héél goed zullen amuseren, maar daar twijfel ik niet aan, als je naar
de kwaliteit van het aanwezige materiaal kijkt.

Ik hoop jullie dan ook massaal te mogen begroeten overmorgen!

03-09-2008 om 08:39 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto GVA
Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn nog steeds in blijde verwachting naar het artikeltje in de GvA, maar we kregen alvast de foto doorgestuurd van fotografe Mia Uydens.
Deze zal dus één van de volgende dagen in de krant prijken.

02-09-2008 om 16:37 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi in de Postiljon
Dat onze volgende spellenavond een speciale is, zal geweten zijn. De postiljon heeft ons artikeltje alvast gepubliceerd. (zie bladzijde 4)
Een extra fotootje van "opstelten speelgoed" erbij is alvast een tegemoetkoming aan onze nederlandse vrienden die tot in Lille zullen komen.
Daarnaast hebben we dinsdag ook moeten poseren voor een foto voor de Gazet van Antwerpen.
Eén van de volgende dagen zal er een artikeltje verschijnen waar onze club nog eens kort wordt toegelicht en de spellenavond van september in het bijzonder er nog eens wordt uitgelicht. Wanneer dit artikel effectief zal verschijnen, kon men mij nog niet zeggen (hangt een beetje af van de redacteur en de plaats in de krant).

28-08-2008 om 09:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijvingen leerkrachten komen binnen ...
De inschrijvingen van de leerkrachten voor onze spellenavond komen stilaan binnen. Uiteraard is er nog steeds héél veel plaats voor meer volk, dus schrijf je snel in. Kent u leerkrachten uit de kleuterschool, de lagere school, buitengewoon onderwijs nodig hen dan uit op onze spellenavond en laat ze ons even contacteren over hun aanwezigheid. Dan voorzien wij het nodige drukwerk en een nascholingsattestje.

28-08-2008 om 09:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
25-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook voor de kleuterschool bis !!!

Zoals eerder reeds vermeld zal er dus ook uitgebreid aandacht worden besteed aan de spellen voor onze kleinste spelers. We kunnen dankzij "Paard van Troje" uit Geel een heleboel spellen van Haba en Selecta demonstreren. Dit moet zeker ook een motivatie zijn om uw kleine petotters mee te brengen naar de spellenavond. Hoe kunt u de spellen beter testen dan met dat klein grut, dat hoogstwaarschijnlijk weer veel sneller met al die spelregels weg is dan uzelf. Ik geef u even een opsomming van de spellen die toegevoegd worden voor de spellenavond van 5 september.

Selecta :
- viva topo!
- save the fairy tale treasure
- monte rolla
- giro galoppo
- fabulantis
- piratissimo
- mago magino

HABA :
- boomgaard
- kasteelridders
- kapitein kijker
- rekenpiraten
- slot sidderstein
- 3.4 klatsch
- kot op stelten
- grashüpfer im zahlenland
- leeuwesterk
- berenneuzen
- tolle türme
- doornroosje
- de prinses op de erwt
- kraak de code
- wat een muizenschrik
- dier op dier
- schat in zicht
- dschungelschatz
- chaos im kinderzimmer
- alle meine schäfchen
- lari safari
- karottenklau

25-08-2008 om 22:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolledigen abacus-collectie

We vullen onze Abacusspiele-collectie verder aan. Deze uitgeverij staat steeds klaar om ons te ondersteunen en ondertussen hebben we de meeste big-box-games van deze uitgeverij dan ook in onze collectie. We voegen enkele "oudere" spellen van hen toe :
- canyon
- california
- medici
- samurai
Vielen dank Abacusspiele




22-08-2008 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedagogische spellenavond ook voor kleuterschool
We krijgen al héél wat reacties op onze pedagogische spellenavond en vaak ook dezelfde vraag : is de avond ook geschikt voor de kleuterschool. Aanvankelijk hadden wij niet veel spellen voor deze leeftijdscategorie aangezien ze niet echt tot onze vaste spelers behoren, maar ik ben blij te mogen aankondigen dat we een héél assortiment van HABA-spellen hebben kunnen vastkrijgen om te demonstreren op deze avond.

Ik nodig dan uiteraard ook onze collega's van de kleuterschool uit om een kijkje te komen nemen. Naast HABA zijn er nog enkele spellen van selecta spielzeug en enkele andere uitgeverijen die toepasbaar zijn in de kleuterschool. Dus bij deze, inschrijven zou ik zeggen.

21-08-2008 om 11:28 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedagogische spellenavond 5 september 2008
In de loop van de week mag u allen onze nieuwsbrief wederom in uw mailbox verwachten, maar hier toch ook al een tipje van de sluier.
We gaan onze spellenavond van 5 september volledig in het teken zetten van het kinderspel. Dit wil zeggen spellen voor kinderen, met leuk materiaal, mooie kleuren, niet al te lange speelduur, eenvoudige spelregels, ... maar dit betekent zeker niet dat het geen avond wordt voor volwassenen. Ook zij zullen enorm veel plezier beleven aan het spelen van deze spellen.

Naast de gewone spellenavond is er ook een pedagogisch deel voorzien waarin de uitgenodigde leerkrachten uit de regio een korte initiatie krijgen omtrent het gebruik van spellen in de klaspraktijk en daarna gaan ook zij natuurlijk de spellen testen, proberen en keuren.

Ik hoop dan ook dat er héél wat mensen langs zullen komen, zodat het een gezellige, drukke spellenavond wordt!

Om u een idee te geven welke spellen u allemaal kan verwachten, geef ik al een opsomming van de uitgeverijen wiens spellen te spelen zullen zijn :
- selecta spielzeug
- gipf-project
- smart
- university games
- ravensburger
- drei magier spiele
- zoch verlag
- opstelten speelgoed
- goliath
- andere (abacusspiele, 999 games, queen games, goldsieber, ...)

18-08-2008 om 13:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs