IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
23-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 25 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In 1845, leidde kapitein Sir John Franklin de Britse koninklijke vloot in een expeditie om de noordwestelijke doorgang te ontdekken en door te steken. Er werden kosten noch moeite gespaard; hij kreeg twee stevige, ijzer-versterkte boten (the Terror en Erebus), voor drie jaar provisie, wetenschappelijk materiaal, 1000 boeken en een crew van 148 mensen. Ze verlieten Engeland in mei en in augustus bereikten ze de westelijke kust van Groenland waar ze wachtten op gunstige weersomstandigheden om de Lancaster Sound in te duiken. Vanaf daar was het allemaal onbekend terrein. Er werd nooit nog iets van hen vernomen.

De verdwijning zorgde wereldwijd voor opschudding en leidde tot talloze Britse en Amerikaanse expedities. Als leider van zo'n expeditie moeten de spelers hun weg banen door de arctisch oceaan om proberen te achterhalen wat het lot was van Franklin en z'n mannen en succesvol zijn in hetgeen waar Franklin in mislukt was.

Northwest Passage wordt gespeeld over verschillende seizoenen van ontdekking, elk seizoen is nog opgesplitst in verschillende ronden. Elke ronde krijgen de spelers nieuwe avonturen voorgeschoteld en moeten ze hun schip in de aangegeven richting sturen. Ze moeten door een doolhof van ijs en eilanden in de arctische archipel. Op het einde van de ontdekking scoren de spelers punten door hun manschappen te bewegen in de meest westelijke punten van de kaart en bewijzen te zoeken over Franklin en natuurlijk veilig terug in Canada te geraken.

Titel : Northwest passage
Auteur : Yves Tourigny
Uitgeverij : Matagot
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 45 min.
Leeftijd : 13+

23-09-2012 om 09:12 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
22-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 26 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het land van Terra Mystica zijn er 14 verschillende mensenrassen in zeven landschappen en elke groep hoort in z'n eigen omgeving thuis. Om te groeien en te ontwikkelen moeten ze de grond van hun geburen omvormen naar hun eigenste landschapstype ... en dit zorgt natuurlijk voor de nodige strijd.

Terra Mystica is een spel waarin geluk geen aanstaande rol heeft, maar waar strategisch plannen erg belangrijk is. Elke speler leidt één van de de 14 rassen. Met de nodige arbeid en subtiliteit moeten ze proberen om een groter gebied te beheersen en de ontwikkelen. Er zijn vier religieuze culturen waarnaar je kan toegroeien. Om dat alles te kunnen, beschikt elk ras over z'n eigen speciale mogelijkheden.

Om beurten voeren de spelers hun acties uit door de grondstoffen te gebruiken die ze ter beschikking hebben. Verschillende gebouwen leveren de spelers verschillende grondstoffen op, uitbreidingen zorgen voor meer arbeiders, markten zorgen voor geld, ... Forten zorgen dat het ras nog extra mogelijkheden krijgt en tempels laten het toe om naar een religie toe te groeien. Gebouwen kunnen worden opgewaardeerd, uitbreiding kan zorgen voor markten, die op hun beurt in tempels of forten veranderen. Elk ras moet proberen om op die manier op te bouwen.

In de nabijheid zijn van andere rassen is een dubbelsnijdend zwaard in Terra Mystica. Als je dichter in de buurt bent, krijg je extra krachten, maar betekent ook dat het moeilijker is om uit te breiden ...

Titel : Terra mystica
Auteurs : Jens Drögemüller & Helge Ostertag
Uitgeverij : Feuerland spiele
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 100 min.
Leeftijd : 12+

22-09-2012 om 00:24 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 27 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Swordfish
is een euro over het vissen en verhandelen van zwaardvis. 

De spelers proberen overwinningspunten te scoren door boten te huren als ze aan land zijn, een kapitein en bemanning aan te werven, benzine te kopen en aas. Daarna trek je de oceaan op om de beste en zwaarste vis te vangen, zodat je deze tegen een mooie cent kan gaan verkopen.

Enkel de moedigste mannen met de beste vaardigheden zullen in de open zee, door de stormen de beste visplaatsen vinden. Wie haalt het meeste punten tegen het einde van het seizoen?

Titel : Swordfish
Auteurs : Pierluigi Frumusa & Davide Rizzi
Uitgeverij : Ghenos games
Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 14+

21-09-2012 om 07:24 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 28 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Fleet
is een spannend, strategisch kaartspel met moeilijke beslissingen en vlot spelverloop, dat zowel bij de gelegenheids- als veelspeler zal aanslaan. In Fleet probeer je vergunningen te versieren, boten te water te laten en te vissen in de wijde oceaan. De speler die dit alles het beste managet, z'n grondstoffen het beste beheert, krijgt het meeste overwinningspunten door vis, vergunningen en boten. Hij leidt zijn bemanning naar de overwinning.

Titel : Fleet
Auteur : Ben Pinchback & Matt Riddle
Uitgeverij : Gryphon
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 10+

20-09-2012 om 12:03 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 29 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

King of Tokyo: Power Up!  is een uitbreiding voor het populaire King of Tokyo basisspel. Nadat je een monster gekozen hebt, krijg je acht evolutiekaarten die erbij horen. Schud deze kaarten en vorm een persoonlijke trekstapel. Op het einde van een spelersbeurt, mag een speler, indien hij drie hartjes heeft gegooid, een evolutiekaart nemen en aan z'n hand toevoegen (dit is ook mogelijk in Tokyo - waar hartjes normaal nutteloos zijn) en zelfs als ze gebruikt worden om te herstellen.

Een speler kan zo'n evolutiekaart ten allen tijde spelen. Er zijn bonussen die éénmalig tellen, terwijl anderen permanent hun voordeel zullen opleveren. Elke evolutiekaart geeft ook aan of het monster een mutant, indringer of robot is (dit heeft totaal nog geen nut, maar in een toekomstige uitbreiding misschien wel )

Bovendien bevat de uitbreiding enkele nieuwe varianten : spelers starten met een willekeurige evolutiekaart of trekt twee kaarten en kiest er één of beslist op voorhand welke kaarten in het spel komen. Het doel van het spel blijft echter hetzelfde : 20 punten scoren of als enige monster overeind blijven.

Titel : King of Tokyo - power up

Auteur : Richard Garfield

Uitgeverij : Iello

Aantal spelers : 2-6
Speelduur  : 30 min.
Leeftijd : 8+

19-09-2012 om 07:06 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 30 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Massilia is mooi - z'n strategische locatie in de Middellandse Zee heeft er een belangrijke handelsplaats van gemaakt voor het Romeinse rijk. De markt is één van de populairste langsheen de kust en handelaars vechten er om hun koopwaar te mogen stallen. De competitie is zwaar om iets te verdienen, zeker omdat de klant veeleisend is. Dit zorgt ervoor dat je je marktkraam prima moet organiseren, je prijzen scherp stellen en vooral proberen de rijke klanten aan te trekkken. Maar pas op dat je niet in ongenade valt bij de consul, want dit gaat je wat kosten. Je kan echter altijd op de goden rekenen, als je een klein offer brengt natuurlijk. Alles dient betaald te worden in deze wereld ..

In Massilia kan elke speler gebruik maken van verschillende gekleurde dobbelstenen om hun acties uit te voeren. Er zijn vier verschillende kleuren met bijhorende actie. In een beurt kiest een speler een dobbelsteen en voert de actie uit. Goederen kopen in de haven, een klant verplaatsen, de consul verplaatsen, offers aan de goden brengen of je reputatie verhogen. De waarde van de dobbelsteen geeft aan hoe vaak je de actie mag ondernemen. Doel is om de hoogste reputatie te behalen op het einde van de dag door je marktkraam op te stellen, goederen te verkopen tegen de best mogelijke prijs, zodat de winst het grootste is ten opzicht van je inkoopprijs.

Titel : Massilia
Auteur : Alain Epron
Uitgeverij : KND
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

18-09-2012 om 12:27 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 31 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In The Ladies of Troyes, maken de vrouwen hun opwachting in de vorm van drie nieuwe karakterkaarten die je in het basisspel kan toevoegen. Een nieuwe actie laat de spelers toe om hun bewakers langs de gevaren te sturen om zo toegang te krijgen tot één van de 16 nieuwe acties buiten de stad. Elke speler heeft een extra purperen dobbelsteen (die het hoofd van de familie voorstelt), die niet kan gekocht worden door tegenspelers. Het hoofd van de familie kan elke mogelijke actie (militair, civiel of religieus) uitvoeren.

The Ladies of Troyes bevatten ook 27 nieuwe actiekaarten en zes evenementenkaarten om het basisspel nog meer te variëren.

Titel : Troyes - les dames de Troyes
Auteurs : Xavier Georges, Alain Orban & Sébastien Dujardin
Uitgeverij : Pearl games
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

17-09-2012 om 13:12 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 32 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

2212. Ginkgo Biloba, de oudste en sterkste boom van de wereld is een symbool geworden voor de nieuwe manier van het
bouwen van steden in samenhang met de natuur. De mensen hebben alle grondstoffen die de aarde hen te bieden had opgebruikt en de
mensheid moet nu steden ontwikkelen die een fijne balans hanteert tussen productie en consumptie.

De ruimte is echter schaars, dus moet men in de hoogte gaan bouwen. Om dit type stad te kunnen bouwen, zul je de nodige kennis en know-how moeten verwerven door een sterk team rond jou te scharen om zo de beste stadsplanner van Ginkgopolis te worden.

Er zijn drie kleuren van stedentegels : geel levert overwinningspunten, rood zorgt voor grondstoffen en blauw levert op zijn beurt nieuwe stadstegels. Sommige tegels beginnen het spel en geven met letters aan welke nieuwe tegels kunnen geplaatst worden.

In een beurt kiezen de spelers gelijktijdig een tegel uit hun hand. Ze tonen ze gelijktijdig en bouwen ze om beurten op de juiste plaats aan. Elke kaart die je speelt gaat naar je linkerbuurman, dus hou er rekening mee hoe jouw kaart z'n plan in de war kan sturen.

Wanneer je een nieuwe tegel speelt, krijg je de krachtkaart van dezelfde kleur, deze kaarten leveren je extra's op tijdens het spel, die je in staat stellen om jouw gebouwen nog te verfraaien en meer punten te scoren.

Titel : Ginkgopolis
Auteur : Xavier Georges
Uitgeverij : Pearl games
Aantal spelers : 1-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

16-09-2012 om 00:49 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 33 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Homesteaders is een bied- en grondstoffenmanagement spel waarin de spelers bieden om de mogelijkheid te hebben om bepaalde gebouwen op te richten. Daarna spenderen ze grondstoffen om verschillende gebouwen van dat type te bouwen. De gebouwen leveren op hun beurt weer bepaalde mogelijkheden op, zoals inkomsten, punten en speciale eigenschappen. Sommige gebouwen hebben een arbeider nodig, anderen werken automatisch.

Het spel duurt 10 ronden, waarin elke ronde bestaat uit een biedfase, gevolgd door een bouwfase. Na de laatste inkomstenfase, het gebruiken van de gebouwen en de laatste kans om goederen te kopen en te verkopen worden de punten opgeteld. Spelers scoren voor hun gebouwen, bonussen door deze gebouwen en punten die gedurende het spel zijn vergaard door het verkopen van grondstoffen. De speler met de beste combinatie gebouwen en management in grondstoffen scoort het meeste punten en wint het spel.

Met Homesteaders brengt Quined geen nieuw spel op de markt. Het gaat hier om een remake van het spel, waarbij vooral aan de artwork is gesleuteld. Bovendien hebben ze het ook ineens in een Masterprint-jasje gestopt. We kunnen deze vertaling van het spel enkel toejuichen.

Titel : Homesteaders
Auteur : Alex Rockwell
Uitgeverij : Quined games
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

15-09-2012 om 08:19 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 34 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

City of Horror is een overleef-horror-spel waarin je elkaar een mes in de rug probeert te planten. Zoals in van die goedkope B-films met zombies bedreigt er ook hier een horde zombies de stad. Het doel van het spel is om de aanval te overleven. Dit betekent sommige van je medespelers opofferen aan de ondoden.

Elke speler controleert enkele karakters met verschillende eigenschappen; deze karakters kunnen bewegen naar de verschillende locaties (er is een limiet van het aantal karakters op de plaatsen), die ze dan kunnen barricaderen, voorwerpen zoeken of wapens aanschaffen. Wanneer er zich een crisissituatie voordoet, bijvoorbeeld wanneer zombies binnengeraken en een karakter opeten, zal het slachtoffer bepaald worden door een stemming.

De basismechanismen van het spel zijn dezelfde als die van Mall of Horror (ook ontworpen door Nicolas Normandon), maar City of horror verschilt toch in materiaal en spelverloop op verschillende vlakken. Het speelbord verandert elke spel, er zijn 20 karakters toegevoegd, er kan tegengif gebruikt worden, actiekaarten worden schaarser naarmate het spel vordert en je kan ook op andere manieren punten scoren dan het overleven met karakters.

Titel : City of horror
Auteur : Nicolas Normandon
Uitgeverij : Repos productions
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 13+

14-09-2012 om 07:40 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 35 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

7 Wonders: Cities is de tweede uitbreiding voor het populaire spel 7 wonders, waarin er spelregels zijn om in team te spelen, een nieuw type kaarten bevat (zwart, die de steden vertegenwoordigen) en nieuwe kaarten van de oudere types (twee nieuwe wonders : Petras en Byzantium, nieuwe gilden en leiderkaarten die betrekking hebben op de zwarte kaarten). Deze uitbreiding is agressiever, met meer interactie tussen de spelers, die nog steeds proberen meer punten te scoren dan de anderen.

Met de teamregels kan je tot 8 spelers spelen, waarin de speler worden verdeeld  in teams, waarbij de spelers naast elkaar zitten, zodat ze samen kunnen beslissen welke kaarten ze gaan gebruiken.

De nieuwe zwarte kaarten hebben verschillende effecten, er zijn er negen beschikbaar in elke speelronde. Enkele effecten zijn :

  • de actieve speler krijgt goud, z'n buren krijgen ook wat
  • grotere militaire kracht in ronde 1 tegen een grotere kost
  • ambassadekaarten die je buiten strijd stellen militair deze ronde
  • kerkhofkaarten die je punten opleveren op het einde, maar je tegenspelers geld kosten
  • spionkaarten die de symbolen van groene wetenschapskaarten kopiëren
  • een zwarte markt die de grondstoffen verdubbelt
  • de mogelijkheid om kaarten gratis te bouwen door ze te kopiëren van tegenstanders
Titel : 7 Wonders - cities
Auteur : Antoine Bauza
Uitgeverij : Repos productions
Aantal spelers : 2-8
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 10+

13-09-2012 om 07:12 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 36 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Seasons is ongetwijfeld één van de spellen die het meeste onze aandacht trok. Niet alleen omwille van z'n artwork, maar ook dito materiaal en gameplay. Dat de tekeningen in orde zouden zijn, daar kon al geen twijfel over bestaan toen Libellud (uitgeverij van Dixit) deze titel aankondigde. Naast hun lijn van partyspellen en lichtere familiespellen is dit het eerste veelspelersspel en het mag er direct zijn.

Seasons is een kaart- en dobbelspel (cfr. Quarriors) dat bestaat uit twee fasen :
De eerste fase bestaat uit het samenstellen van de kaarten die voor de rest van het spel kunnen gekozen worden (9 kaarten om precies te zijn). Elke kaart heeft z'n eigen specifieke effect en levert overwinningspunten op. Eens de kaartendeck is samengesteld, worden deze negen kaarten in 3 stapels van 3 verdeeld. In elke ronde ga je één pakketje kaarten extra ter beschikking hebben.

In de tweede fase worden telkens de seizoensdobbelstenen gegooid (1 per speler +1). De dobbelstenen stellen je in staat om diverse acties uit te voeren :

- je toverkracht vergroten (max. aantal kaarten dat je mag spelen)
- energie verzamelen (water, aarde, vuur, lucht) om de kosten van je toverspreuken te betalen
- energie kristalliseren (tijdens het huidige seizoen) om kristallen te verzamelen. Deze heb je nodig bij sommige kaarten, maar leveren ook punten op aan het einde van het spel
- nieuwe kaarten trekken ...

Elke speler kiest één dobbelsteen per beurt. Elke dobbelsteen duidt ook aan hoeveel plaatsjes de pion op het seizoensspoor vooruit wordt gezet. Bovendien is elke dobbelsteen anders afhankelijk van het seizoen. Er zijn in de verschillende seizoenen bijvoorbeeld verschillende energies wel of niet voorhanden. De spelers zullen rekening moeten houden met deze wijzigingen.

Op het einde van het spel worden punten uitgedeeld voor kristallen en de gespeelde kaarten. De speler met de meeste punten wint.

Titel : Saesons
Auteur : Régis Bonnessée
Uitgeverij : Asmodée
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 14+

12-09-2012 om 12:52 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
11-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 37 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een remake die reeds lange tijd werd aangekondigd, zou nu op Spiel eindelijk beschikbaar zijn.
In Serenissima nemen de spelers de rol aan van een handelarenfamilie tijdens de renaissance. Ze proberen een juiste balans te vinden tussen de noodzakelijke handel en de economische piraterij van de dag. De spelers bouwen een scheepsvloot om rond te trekken en in verschillende havens van de Middellandse Zee waren te kopen. Maar ze houden ook hun defensie in het oog, want ze kunnen ten allen tijde worden aangevallen door hun "collega's".

Titel : Serenissima
Auteurs : Dominique Ehrhard & Duccio Vitale
Uitgeverij : Ystari
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 120 min.
Leeftijd : 12+

ps : dit spel is al op de markt sinds 1996, enkel de vormgeving en enkele kleine aanpassing in de spelregels zijn doorgevoerd

11-09-2012 om 12:03 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
10-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 38 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Terwijl het galactisch conflict volledig escaleert en er compleet nieuwe rassen trachten de ruimte in te nemen, moeten de spelers allianties gaan zoeken om zich tegen dit opkomend gevaar te beschermen. De melkwegstelsel die voorheen leeg bleken te zijn, zijn nu overladen met vijanden, hun schepen zijn sterker dan ooit tevoren en ze hebben geen zin om te onderhandelen.

De uitbreiding van dit fantastische spel, dat toch wel héél wat buzz kreeg dit afgelopen speeljaar brengt enkele nieuwigheden met zich mee. Zo zijn er speciale technologieën die je kan onderzoeken, ontwikkelingen, allianties, oorspronkelijke thuiswerelden en warp portalen. Er zit ook extra materiaal bij voor drie spelers en vier nieuwe alien rassen om uit te kiezen. Je kan nu tot negen personen spelen.

Door het modulaire design van het spel kan je ervoor opteren om meer of minder van deze nieuwigheden aan je basisset van Eclipse toe te voegen, afhankelijk van je wensen en speelstijl.

Titel : Eclipse - rise of the ancients (uitbreiding)
Auteur : Touko Tahkokallio
Uitgeverij : Lautapelit
Aantal spelers : 2-9
Speelduur : 30 min./speler
Leeftijd : 14+ 

10-09-2012 om 07:07 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
09-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 39 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Oost-Indische company groeit erg snel door het leveren van exotische producten van de nieuwe wereld en het verre oosten. Maar om op zo'n grote schaal actief te kunnen zijn heeft de company geld nodig en de eerste aandelenbeurs ter wereld is geopend in Amsterdam. Rijke burgers zien een mogelijkheid om nog rijker te worden, dus investeren ze in aandelen. Maar er zijn meer mogelijkheden om winst te maken. Zo veel gewilde, exotische goederen kunnen ook gekocht en verkocht worden en men kan ze zelfs met winst proberen te ruilen.

In Mercurius nemen de spelers de rol aan de rijke burgers in Holland in de 17de eeuw. Ze investeren hun geld in aandelen van de verschillende departmenten van de Oost-Indische company of proberen zo veel mogelijk winst te maken met riskante ruilhandel van exotische goederen. De spelers hebben elk hun eigen informatie omtrent de activiteiten van de company en gebeurtenissen die de prijzen zouden kunnen laten fluctueren. Maar iedereen ziet natuurlijk slechts zijn deel, het deel dat door hem beïnvloed wordt. Wie wordt de rijkste burger van Holland en wint het spel?

Titel : Mercurius
Auteur : Lukasz Wozniak
Uitgeverij : Rebel
Aantal spelers : 3-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

09-09-2012 om 10:15 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Spelhamels
Bordspelvereniging De Spelhamels organiseren op elke derde vrijdag van de maand een bordspelavond in Beerse!
Plaats van het heuglijke feit: café-taverne Den Anker (Gasthuisstraat 1, 2340 Beerse - in zaaltje op eerste verdieping).
Uur: van 20u tot middernacht.
 
De eerste bijeenkomst gaat dus door op vrijdag 21 september, vanaf 20u in Den Anker. Allen welkom!

08-09-2012 om 08:41 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 40 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"The cave" is een spel van auteur Adam Kaluza, die ons ook al K2 bracht. Dit keer nemen de spelers de rol aan van speleologenteams die een nieuw ontdekte grot gaan onderzoeken.

De spelers starten vanaf de basis en onderzoeken de grot tunnel na tunnel, op die manier bouwen ze als het ware de grot (het speelbord) op, die bestaat uit tegels. Ze moeten oppassen voor diepe gleuven, ondergrondse meren en nauwe passages. Ze krijgen de kans om de wonderen van de onderwereld te aanschouwen zoals grote zalen vol stalactieten. Om dit alles mogelijk te maken dienen ze het juiste materiaal bij zich te hebben, zoals touw, zuurstof en batterijen. Dikwijls zullen ze terug naar de basis moeten gaan om hun volgende stap voor te bereiden en hun materiaal aan te passen. Wanneer de grot volledig onderzocht is, wint de speler die de grootste inspanningen heeft gedaan.


Titel : The cave
Auteur : Adam Kaluza
Uitgeverij : Rebel
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

08-09-2012 om 00:35 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 41 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er rust een donkere schaduw over de slavische landen. Het krachtige amulet van Slavika, dat de inwoners beschermd heeft na de dood van de prins is nu z'n kracht verloren. Het enige kind van de regent, zijn dochter, is nog te jong om zich te binden met het amulet en de last van de familie op haar schouder te dragen. Er resten nog enkele maanden tot aan het ritueel. Totdat de dochter van de prins het amulet vult met haar levenskracht, zullen de toonaangevende families zichzelf moeten beschermen tegen al het onheil dat uit de moerassen en grotten komt gekropen. De familie die hierin het beste slaagt, zal het privilege krijgen om één van hun zonen uit te huwelijken aan de jonge prinses, die weldra zal verbonden worden met het amulet en de ongelooflijke kracht van Slavika zal beheersen.

Elke speler heeft in Slavika 6 helden ter beschikking. Men zal deze naar verschillende regio's sturen waar ze tegen monsters vechten die het volk bedreigen. Hoe meer helden een speler inzet, hoe meer eer er te rapen valt. Het spel duurt enkele maanden tot de prinses klaar is om het ritueel uit te voeren en de kracht van het amulet te vernieuwen. De familie die op dat moment het meeste punten heeft verzameld, krijgt het voorrecht op de hand van de prinses en wint het spel.

Dit spel komt op het eerste zicht een beetje overeen met een mix van Revolver en Ballonrace, spelers leggen aan beide kanten van de regiokaarten monsters en helden en trachten zichzelf sterk en de ander zwak te zetten. Daarnaast is er ook een vleugje van Dragon's gold erin gestopt. De helden heb elk hun eigenschappen en zullen voor verrassende wendingen zorgen. Een uitgebreide recensie mag u zeker na Spiel verwachten, want we hebben het spel al in ons bezit.

Titel : Slavika
Auteur : Marcin Welnicki
Uitgeverij : Rebel
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 10+

07-09-2012 om 13:03 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 42 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Even weggeplukt van de site van The Game Master want nog niet al te veel info bekend :
-> creëer je eigen speelveld met een modulair spelbord met talloze combinaties;
-> bepaal je eigen niveau met multiple levels: 3 basis niveau's en extra mix vormen mogelijk;
-> creëer en ontwikkel je eigen team: met meerdere skills die je kunt ontwikkelen en specialiteiten voor specifieke karakters;
-> bepaal je eigen spelvorm: coöperatief, competitief, versus mode of voeg je eigen "dark passenger" toe door een mol in te brengen;
-> bepaal je eigen spelduur: je kunt één missie spelen, of twee, of een hele campagne. De spelduur start op 30 minuten (mits realtime gespeeld) en kan oplopen tot een aantal uur, mits je missies slagen natuurlijk.

ps : dit spel zal in avant-première te zien en te spelen zijn op de spellenavond van onze collega's van Het Geel Pionneke op zaterdag 22 september.

Titel : Countdown - special ops
Auteurs : Gertjan Oomis & Hans Van Tol
Uitgeverij : The Game Master
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 12+

06-09-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 43 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Spelers zijn kolonisten op het eiland Madeira. Elke speler verzamelt wat mannen en cultiveert het land dat hen gegeven is door de koning van Portugal. Ze komen allen met hun hoop en dromen om rijk te worden! Graanvelden zijn de eerste belangrijke zaken om te overleven, later wanneer D. Henrique de suikerbiet introduceerde werd dit de hoofdzaak in Madeira. Terwijl de suiker ook op andere plaatsen op de wereld z'n weg begint te vinden (zoals Afrika en Brazilië) zijn de financiële opbrengsten voor suiker weer niet meer je dat en stappen de kolonisten over naar de productie van het streekgerecht bij uitstek, de Madeira wijn. Het zou het belangrijkste exportproduct van het eiland worden. Spelers trachten geld en prestige te winnen door zichzelf aan te passen aan de vraag en de mogelijkheden van het eiland en te handelen op de Europese markten.

Het spel is opgedeeld in twee grote delen : het eerste deel omvat de ontdekken en kolonisatie (acties die dan worden ondernomen hebben betrekking op ontwikkeling van het land, werklui onder contract te leggen en koloniseren). Het tweede deel zal meer draaien omtrent handel met Europese volkeren, suiker verkopen, werken aan diplomatie om wat voordelen te krijgen, geld doneren om hun prestige in Madeira groter te maken.

Het spelverloop wordt bepaald door een nieuw mechanisme met dobbelstenen, spelers zullen moeilijke keuzes tegemoet gaan. Welke acties kiezen ze voor zichzelf en welke laten ze aan andere spelers. De spelers proberen hun economische motor aan de gang te krijgen en houden rekening met het welzijn van het eiland. De speler die het meeste prestige heeft op het einde van het spel wint.

Titel : Madeira - pearl of the Atlantic
Auteurs : Nuno Sentieiro & Paulo Soledade
Uitgeverij : What's your game?
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

05-09-2012 om 14:15 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs