IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 33 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Homesteaders is een bied- en grondstoffenmanagement spel waarin de spelers bieden om de mogelijkheid te hebben om bepaalde gebouwen op te richten. Daarna spenderen ze grondstoffen om verschillende gebouwen van dat type te bouwen. De gebouwen leveren op hun beurt weer bepaalde mogelijkheden op, zoals inkomsten, punten en speciale eigenschappen. Sommige gebouwen hebben een arbeider nodig, anderen werken automatisch.

Het spel duurt 10 ronden, waarin elke ronde bestaat uit een biedfase, gevolgd door een bouwfase. Na de laatste inkomstenfase, het gebruiken van de gebouwen en de laatste kans om goederen te kopen en te verkopen worden de punten opgeteld. Spelers scoren voor hun gebouwen, bonussen door deze gebouwen en punten die gedurende het spel zijn vergaard door het verkopen van grondstoffen. De speler met de beste combinatie gebouwen en management in grondstoffen scoort het meeste punten en wint het spel.

Met Homesteaders brengt Quined geen nieuw spel op de markt. Het gaat hier om een remake van het spel, waarbij vooral aan de artwork is gesleuteld. Bovendien hebben ze het ook ineens in een Masterprint-jasje gestopt. We kunnen deze vertaling van het spel enkel toejuichen.

Titel : Homesteaders
Auteur : Alex Rockwell
Uitgeverij : Quined games
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

15-09-2012 om 08:19 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 34 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

City of Horror is een overleef-horror-spel waarin je elkaar een mes in de rug probeert te planten. Zoals in van die goedkope B-films met zombies bedreigt er ook hier een horde zombies de stad. Het doel van het spel is om de aanval te overleven. Dit betekent sommige van je medespelers opofferen aan de ondoden.

Elke speler controleert enkele karakters met verschillende eigenschappen; deze karakters kunnen bewegen naar de verschillende locaties (er is een limiet van het aantal karakters op de plaatsen), die ze dan kunnen barricaderen, voorwerpen zoeken of wapens aanschaffen. Wanneer er zich een crisissituatie voordoet, bijvoorbeeld wanneer zombies binnengeraken en een karakter opeten, zal het slachtoffer bepaald worden door een stemming.

De basismechanismen van het spel zijn dezelfde als die van Mall of Horror (ook ontworpen door Nicolas Normandon), maar City of horror verschilt toch in materiaal en spelverloop op verschillende vlakken. Het speelbord verandert elke spel, er zijn 20 karakters toegevoegd, er kan tegengif gebruikt worden, actiekaarten worden schaarser naarmate het spel vordert en je kan ook op andere manieren punten scoren dan het overleven met karakters.

Titel : City of horror
Auteur : Nicolas Normandon
Uitgeverij : Repos productions
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 13+

14-09-2012 om 07:40 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 35 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

7 Wonders: Cities is de tweede uitbreiding voor het populaire spel 7 wonders, waarin er spelregels zijn om in team te spelen, een nieuw type kaarten bevat (zwart, die de steden vertegenwoordigen) en nieuwe kaarten van de oudere types (twee nieuwe wonders : Petras en Byzantium, nieuwe gilden en leiderkaarten die betrekking hebben op de zwarte kaarten). Deze uitbreiding is agressiever, met meer interactie tussen de spelers, die nog steeds proberen meer punten te scoren dan de anderen.

Met de teamregels kan je tot 8 spelers spelen, waarin de speler worden verdeeld  in teams, waarbij de spelers naast elkaar zitten, zodat ze samen kunnen beslissen welke kaarten ze gaan gebruiken.

De nieuwe zwarte kaarten hebben verschillende effecten, er zijn er negen beschikbaar in elke speelronde. Enkele effecten zijn :

  • de actieve speler krijgt goud, z'n buren krijgen ook wat
  • grotere militaire kracht in ronde 1 tegen een grotere kost
  • ambassadekaarten die je buiten strijd stellen militair deze ronde
  • kerkhofkaarten die je punten opleveren op het einde, maar je tegenspelers geld kosten
  • spionkaarten die de symbolen van groene wetenschapskaarten kopiëren
  • een zwarte markt die de grondstoffen verdubbelt
  • de mogelijkheid om kaarten gratis te bouwen door ze te kopiëren van tegenstanders
Titel : 7 Wonders - cities
Auteur : Antoine Bauza
Uitgeverij : Repos productions
Aantal spelers : 2-8
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 10+

13-09-2012 om 07:12 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 36 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Seasons is ongetwijfeld één van de spellen die het meeste onze aandacht trok. Niet alleen omwille van z'n artwork, maar ook dito materiaal en gameplay. Dat de tekeningen in orde zouden zijn, daar kon al geen twijfel over bestaan toen Libellud (uitgeverij van Dixit) deze titel aankondigde. Naast hun lijn van partyspellen en lichtere familiespellen is dit het eerste veelspelersspel en het mag er direct zijn.

Seasons is een kaart- en dobbelspel (cfr. Quarriors) dat bestaat uit twee fasen :
De eerste fase bestaat uit het samenstellen van de kaarten die voor de rest van het spel kunnen gekozen worden (9 kaarten om precies te zijn). Elke kaart heeft z'n eigen specifieke effect en levert overwinningspunten op. Eens de kaartendeck is samengesteld, worden deze negen kaarten in 3 stapels van 3 verdeeld. In elke ronde ga je één pakketje kaarten extra ter beschikking hebben.

In de tweede fase worden telkens de seizoensdobbelstenen gegooid (1 per speler +1). De dobbelstenen stellen je in staat om diverse acties uit te voeren :

- je toverkracht vergroten (max. aantal kaarten dat je mag spelen)
- energie verzamelen (water, aarde, vuur, lucht) om de kosten van je toverspreuken te betalen
- energie kristalliseren (tijdens het huidige seizoen) om kristallen te verzamelen. Deze heb je nodig bij sommige kaarten, maar leveren ook punten op aan het einde van het spel
- nieuwe kaarten trekken ...

Elke speler kiest één dobbelsteen per beurt. Elke dobbelsteen duidt ook aan hoeveel plaatsjes de pion op het seizoensspoor vooruit wordt gezet. Bovendien is elke dobbelsteen anders afhankelijk van het seizoen. Er zijn in de verschillende seizoenen bijvoorbeeld verschillende energies wel of niet voorhanden. De spelers zullen rekening moeten houden met deze wijzigingen.

Op het einde van het spel worden punten uitgedeeld voor kristallen en de gespeelde kaarten. De speler met de meeste punten wint.

Titel : Saesons
Auteur : Régis Bonnessée
Uitgeverij : Asmodée
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 14+

12-09-2012 om 12:52 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
11-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 37 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een remake die reeds lange tijd werd aangekondigd, zou nu op Spiel eindelijk beschikbaar zijn.
In Serenissima nemen de spelers de rol aan van een handelarenfamilie tijdens de renaissance. Ze proberen een juiste balans te vinden tussen de noodzakelijke handel en de economische piraterij van de dag. De spelers bouwen een scheepsvloot om rond te trekken en in verschillende havens van de Middellandse Zee waren te kopen. Maar ze houden ook hun defensie in het oog, want ze kunnen ten allen tijde worden aangevallen door hun "collega's".

Titel : Serenissima
Auteurs : Dominique Ehrhard & Duccio Vitale
Uitgeverij : Ystari
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 120 min.
Leeftijd : 12+

ps : dit spel is al op de markt sinds 1996, enkel de vormgeving en enkele kleine aanpassing in de spelregels zijn doorgevoerd

11-09-2012 om 12:03 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
10-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 38 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Terwijl het galactisch conflict volledig escaleert en er compleet nieuwe rassen trachten de ruimte in te nemen, moeten de spelers allianties gaan zoeken om zich tegen dit opkomend gevaar te beschermen. De melkwegstelsel die voorheen leeg bleken te zijn, zijn nu overladen met vijanden, hun schepen zijn sterker dan ooit tevoren en ze hebben geen zin om te onderhandelen.

De uitbreiding van dit fantastische spel, dat toch wel héél wat buzz kreeg dit afgelopen speeljaar brengt enkele nieuwigheden met zich mee. Zo zijn er speciale technologieën die je kan onderzoeken, ontwikkelingen, allianties, oorspronkelijke thuiswerelden en warp portalen. Er zit ook extra materiaal bij voor drie spelers en vier nieuwe alien rassen om uit te kiezen. Je kan nu tot negen personen spelen.

Door het modulaire design van het spel kan je ervoor opteren om meer of minder van deze nieuwigheden aan je basisset van Eclipse toe te voegen, afhankelijk van je wensen en speelstijl.

Titel : Eclipse - rise of the ancients (uitbreiding)
Auteur : Touko Tahkokallio
Uitgeverij : Lautapelit
Aantal spelers : 2-9
Speelduur : 30 min./speler
Leeftijd : 14+ 

10-09-2012 om 07:07 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
09-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 39 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Oost-Indische company groeit erg snel door het leveren van exotische producten van de nieuwe wereld en het verre oosten. Maar om op zo'n grote schaal actief te kunnen zijn heeft de company geld nodig en de eerste aandelenbeurs ter wereld is geopend in Amsterdam. Rijke burgers zien een mogelijkheid om nog rijker te worden, dus investeren ze in aandelen. Maar er zijn meer mogelijkheden om winst te maken. Zo veel gewilde, exotische goederen kunnen ook gekocht en verkocht worden en men kan ze zelfs met winst proberen te ruilen.

In Mercurius nemen de spelers de rol aan de rijke burgers in Holland in de 17de eeuw. Ze investeren hun geld in aandelen van de verschillende departmenten van de Oost-Indische company of proberen zo veel mogelijk winst te maken met riskante ruilhandel van exotische goederen. De spelers hebben elk hun eigen informatie omtrent de activiteiten van de company en gebeurtenissen die de prijzen zouden kunnen laten fluctueren. Maar iedereen ziet natuurlijk slechts zijn deel, het deel dat door hem beïnvloed wordt. Wie wordt de rijkste burger van Holland en wint het spel?

Titel : Mercurius
Auteur : Lukasz Wozniak
Uitgeverij : Rebel
Aantal spelers : 3-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

09-09-2012 om 10:15 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Spelhamels
Bordspelvereniging De Spelhamels organiseren op elke derde vrijdag van de maand een bordspelavond in Beerse!
Plaats van het heuglijke feit: café-taverne Den Anker (Gasthuisstraat 1, 2340 Beerse - in zaaltje op eerste verdieping).
Uur: van 20u tot middernacht.
 
De eerste bijeenkomst gaat dus door op vrijdag 21 september, vanaf 20u in Den Anker. Allen welkom!

08-09-2012 om 08:41 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 40 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"The cave" is een spel van auteur Adam Kaluza, die ons ook al K2 bracht. Dit keer nemen de spelers de rol aan van speleologenteams die een nieuw ontdekte grot gaan onderzoeken.

De spelers starten vanaf de basis en onderzoeken de grot tunnel na tunnel, op die manier bouwen ze als het ware de grot (het speelbord) op, die bestaat uit tegels. Ze moeten oppassen voor diepe gleuven, ondergrondse meren en nauwe passages. Ze krijgen de kans om de wonderen van de onderwereld te aanschouwen zoals grote zalen vol stalactieten. Om dit alles mogelijk te maken dienen ze het juiste materiaal bij zich te hebben, zoals touw, zuurstof en batterijen. Dikwijls zullen ze terug naar de basis moeten gaan om hun volgende stap voor te bereiden en hun materiaal aan te passen. Wanneer de grot volledig onderzocht is, wint de speler die de grootste inspanningen heeft gedaan.


Titel : The cave
Auteur : Adam Kaluza
Uitgeverij : Rebel
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

08-09-2012 om 00:35 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 41 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er rust een donkere schaduw over de slavische landen. Het krachtige amulet van Slavika, dat de inwoners beschermd heeft na de dood van de prins is nu z'n kracht verloren. Het enige kind van de regent, zijn dochter, is nog te jong om zich te binden met het amulet en de last van de familie op haar schouder te dragen. Er resten nog enkele maanden tot aan het ritueel. Totdat de dochter van de prins het amulet vult met haar levenskracht, zullen de toonaangevende families zichzelf moeten beschermen tegen al het onheil dat uit de moerassen en grotten komt gekropen. De familie die hierin het beste slaagt, zal het privilege krijgen om één van hun zonen uit te huwelijken aan de jonge prinses, die weldra zal verbonden worden met het amulet en de ongelooflijke kracht van Slavika zal beheersen.

Elke speler heeft in Slavika 6 helden ter beschikking. Men zal deze naar verschillende regio's sturen waar ze tegen monsters vechten die het volk bedreigen. Hoe meer helden een speler inzet, hoe meer eer er te rapen valt. Het spel duurt enkele maanden tot de prinses klaar is om het ritueel uit te voeren en de kracht van het amulet te vernieuwen. De familie die op dat moment het meeste punten heeft verzameld, krijgt het voorrecht op de hand van de prinses en wint het spel.

Dit spel komt op het eerste zicht een beetje overeen met een mix van Revolver en Ballonrace, spelers leggen aan beide kanten van de regiokaarten monsters en helden en trachten zichzelf sterk en de ander zwak te zetten. Daarnaast is er ook een vleugje van Dragon's gold erin gestopt. De helden heb elk hun eigenschappen en zullen voor verrassende wendingen zorgen. Een uitgebreide recensie mag u zeker na Spiel verwachten, want we hebben het spel al in ons bezit.

Titel : Slavika
Auteur : Marcin Welnicki
Uitgeverij : Rebel
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 10+

07-09-2012 om 13:03 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 42 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Even weggeplukt van de site van The Game Master want nog niet al te veel info bekend :
-> creëer je eigen speelveld met een modulair spelbord met talloze combinaties;
-> bepaal je eigen niveau met multiple levels: 3 basis niveau's en extra mix vormen mogelijk;
-> creëer en ontwikkel je eigen team: met meerdere skills die je kunt ontwikkelen en specialiteiten voor specifieke karakters;
-> bepaal je eigen spelvorm: coöperatief, competitief, versus mode of voeg je eigen "dark passenger" toe door een mol in te brengen;
-> bepaal je eigen spelduur: je kunt één missie spelen, of twee, of een hele campagne. De spelduur start op 30 minuten (mits realtime gespeeld) en kan oplopen tot een aantal uur, mits je missies slagen natuurlijk.

ps : dit spel zal in avant-première te zien en te spelen zijn op de spellenavond van onze collega's van Het Geel Pionneke op zaterdag 22 september.

Titel : Countdown - special ops
Auteurs : Gertjan Oomis & Hans Van Tol
Uitgeverij : The Game Master
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 12+

06-09-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 43 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Spelers zijn kolonisten op het eiland Madeira. Elke speler verzamelt wat mannen en cultiveert het land dat hen gegeven is door de koning van Portugal. Ze komen allen met hun hoop en dromen om rijk te worden! Graanvelden zijn de eerste belangrijke zaken om te overleven, later wanneer D. Henrique de suikerbiet introduceerde werd dit de hoofdzaak in Madeira. Terwijl de suiker ook op andere plaatsen op de wereld z'n weg begint te vinden (zoals Afrika en Brazilië) zijn de financiële opbrengsten voor suiker weer niet meer je dat en stappen de kolonisten over naar de productie van het streekgerecht bij uitstek, de Madeira wijn. Het zou het belangrijkste exportproduct van het eiland worden. Spelers trachten geld en prestige te winnen door zichzelf aan te passen aan de vraag en de mogelijkheden van het eiland en te handelen op de Europese markten.

Het spel is opgedeeld in twee grote delen : het eerste deel omvat de ontdekken en kolonisatie (acties die dan worden ondernomen hebben betrekking op ontwikkeling van het land, werklui onder contract te leggen en koloniseren). Het tweede deel zal meer draaien omtrent handel met Europese volkeren, suiker verkopen, werken aan diplomatie om wat voordelen te krijgen, geld doneren om hun prestige in Madeira groter te maken.

Het spelverloop wordt bepaald door een nieuw mechanisme met dobbelstenen, spelers zullen moeilijke keuzes tegemoet gaan. Welke acties kiezen ze voor zichzelf en welke laten ze aan andere spelers. De spelers proberen hun economische motor aan de gang te krijgen en houden rekening met het welzijn van het eiland. De speler die het meeste prestige heeft op het einde van het spel wint.

Titel : Madeira - pearl of the Atlantic
Auteurs : Nuno Sentieiro & Paulo Soledade
Uitgeverij : What's your game?
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

05-09-2012 om 14:15 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
04-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 44 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Western Town, is elke speler een ordebewaarder van een groeiende stad in het Oude Westen van de VS in de jaren 1860. Elke ordebewaarder wil de beste stad ontwikkelen, één waarop president Lincoln trost zou zijn en ze bezoeken.

De drie criteria die je in staat stellen om te winnen zijn bevolkingsgroei, charme/attractiviteit en rijkdom, gemeten met goud. De rondes worden geregeld door de bezoeken van Lincoln, die stukje voor stukje beslist, wat de waarde van de stad is volgens de criteria. Deze criteria kunnen en zullen veranderen tijdens elke ronde. Jij moet je aanpassen om het spel te kunnen winnen !

Elke speler heeft z'n eigen bord waarop hij z'n stad zal bouwen. Elk gebouw geeft de speler een verschillende kracht. Hoe groter je stad wordt, hoe beter - maar een te grote groei proberen te onderhouden is niet eenvoudig en zorgt voor moeilijke keuzes aan het begin van de ronde, aangezien je dan moet beslissen welke gebouwen je wil gebruiken.

Dit mechanisme helpt de spelers om in het spel te blijven en niet verloren te lopen in een overweldigende lijst aan keuzes. Er zijn 22 verschillende gebouwen, zes ervan zijn bonusgebouwen die elke ronde worden bepaald en spelers zullen hun strategie moeten aanpassen als ze deze gebouwen in hun stad hebben gedurende het verloop van het spel.

Bovenop logisch nadenken en strategie, zullen de ordebewaarders ook moeten bluffen en af en toe zelfs over het randje van de wet gaan, om zo hun doel te bereiken en hun Western Town te bouwen. En als dat nog niet genoeg is, dan vallen er af en toe nog wel wat indianen binnen om de rust te verstoren!

Titel : Western town
Auteur : Olivier Warnier
Uitgeverij : Whyme (Gryphon op kickstarter)
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

04-09-2012 om 08:22 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
03-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belfort Guild promo pack 1
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een spel dat zonder enige twijfel een aanwinst is voor onze clubkast is Belfort.
We keken er al een lange tijd naar uit om dit spel toe te voegen en recentelijk hebben we het ook daadwerkelijk aangeschaft.
Na enkele partijtjes zijn we in ieder geval al vol van het spel. We zijn dan ook zeer blij dat de uitgever Tasty Minstrel Games
zo vriendelijk was om ons het promopack op te sturen met extra gildenkaarten. Dit zorgt nog voor meer variatie bij de
spelopbouw en een ander gevoel qua doelen stellen en op voorhand plannen van je acties.

Nu vrijdag zal Belfort te spelen zijn op onze spellenavond, dus aarzel niet om aan te schuiven als je houdt van een stevigere
euro met flink wat mogelijkheden, zelf opbouwen en anderen in beperkte mate de loef af te steken. Met het promopack erbij
is er nog meer fun gegarandeerd.

Titel : Belfort - Guild promo pack
Auteurs : Jay Cormier & Sen-Foong Lim
Uitgeverij : TMG
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 90 - 120 min.
Leeftijd : 12+

03-09-2012 om 18:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 45 dagen


P.I. is een puur deductie spel, waarin de spelers het tegen elkaar opnemen in drie opeenvolgende mini-games om te zien wie het beste aanwijzingen kan zoeken en de zaak kan oplossen.

Elke mini-game verloopt op een gelijkaardige manier. Om te beginnen krijg je een geheime verdachtenkaart (van de 12), een misdaadkaart (van de 10) en een  locatiekaart (van de 14), deze informatie stelt je zaak voor en moet de speler links van jou oplossen. Het speelbord toont 14 locaties waarvan sommigen aan elkaar grenzen, elke locatie heeft plaats voor een verdachte en een misdaadtegel. Schud de tegels en plaats ze open op de locaties. Elke verdachte, misdaad en locatie zit in een bewijsstapel en negen kaarten worden hiervan opengelegd.

In een beurt kan een speler een onderzoeker plaatsen, een bewijskaart nemen of proberen de zaak op te lossen. Wanneer je een onderzoeker op een locatie plaatst, kijkt de speler rechts van je in z'n kaarten en plaatst dan een schijfje voor elke kaart die gelijk is aan de tegels die op de locatie liggen. Bovendien plaats hij ook een blokje voor elke misdaad, verdachte of locatie die grenst aan deze locatie.

Wanneer je een bewijskaart neemt, moet de speler rechts van je een schijfje op de overeenkomstige tegel leggen als hij deze kaart vasthoudt. Bovendien zet hij ook een kubusje als de overeenkomstige tegel naast de passende tegel ligt.

Om de zaak te proberen oplossen plaats je een zwarte fiche op je gokken. Indien fout, verlies je twee punten en gaat het spel verder. Indien correct scoor je 7,5,3 of 1 punt afhankelijk van hoeveel spelers er reeds hun zaak hebben opgelost.

Het mini-game eindigt als alle spelers hun zaak hebben opgelost. Dan wordt het bord klaargemaakt voor de volgende zaken. De speler die de meeste punten wint na drie mini-games wint het spel.

titel : P.I.

Auteur : Martin Wallace

Uitgeverij : Treefrog games

Aantal spelers : 2-5

Speelduur : 60 min.

Leeftijd : 10+



 



03-09-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
02-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 46 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Myrmes, oorspronkelijk voorgesteld als ANTerpryse, controleren de spelers een kolonie mieren om het land te exploreren, grondstoffen te oogsten zoals steen, aarde, ..., vechten met andere mieren, opdrachten vervullen voor de koningin, nieuwe mieren kweken of hun kleine morzel grond verdedigen om zo overwinningspunten te scoren en te bewijzen dat ze aan de top van de mierenheuvel staan. Na drie seizoenen inzamelen en voorbereiden wacht elke kolonie een strenge winter die de sterkte van de kolonie op de proef zal stellen.

Elke speler heeft een individueel speelbord om aan te duiden wat er allemaal gaande is in z'n kolonie - er wordt bijvoorbeeld aangegeven of de zusters de larven aan het verzorgen zijn of een andere taak uitvoeren. De grondstoffen die de kolonie reeds verzamelde, de acties die mogelijk zijn als een mier de kolonie verlaat, enzovoort. Het gemeenschappelijke spelbord toont het landschap rond de uitgang van de mierenheuvels, hier kunnen de mieren feromonen achterlaten (dit laat hen toe om grondstoffen te verzamelen), oude feromonen opruimen (om plaats te maken), op prooien jagen of speciale tegels te plaatsen.

Het spel loopt over drie jaren en bij de start van elk jaar worden er drie seizoensdobbelstenen gegooid om te bepalen welke speciale gebeurtenissen er te wachten staan voor de seizoenen. Extra larven of soldaten, meer overwinningspunten voor bepaalde acties, ... Voor elk seizoen kunnen spelers larven aan het werk zetten om de gebeurtenis aan te passen aan je persoonlijke wensen. Na dit te hebben gedaan, gaan zusters de andere larven onderhouden, werk- en soldaatmieren gebruikt worden om hun ding te doen. Er worden werken uitgevoerd binnen de kolonie zelf, of er wordt gereisd naar de omliggende wereld om op prooi te jagen (lieveheersbeestjes, termieten, spinnen), feromonen achter te laten, speciale tegels te plaatsen of feromonen weg te halen. Na het oogsten kunnen de niet gebruikte zusters nog gebruikt worden om nieuwe tunnels te openen, een nieuw verdiep in je kolonie te bouwen of één van de zes opdrachten vervullen die aan het begin van het spel werden opengelegd.

Na drie seizoenen moet elke speler voedsel betalen om de kolonie door de strenge winter te sleuren, anders verliezen ze punten. Diegene die na drie jaren het meeste punten heeft, wint het spel.

Titel : Myrmes
Auteur : Yoann Levet
Uitgeverij : Ystari
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 10+

02-09-2012 om 12:04 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
01-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 47 dagen


Je kleine eilandje is vredevol en vruchtbaar - zo vruchtbaar dat jouw stam uitgegroeid is en nog maar moeilijk te onderhouden valt! Gelukkig zijn het rustige mensen die niet gaan vechten met elkaar voor het geringe voedsel dat op het eiland aanwezig is. In plaats daarvan kruip je in een boot om te gaan vissen en te oogsten op nabijgelegen eilanden. De vruchtbaarheidsgodin heeft deze eilanden voorzien van al dit lekkers, fruit, groenten en kruiden. Het is een eer om de fijnste kruiden te mogen gaan verzamelen voor de stam. Kan jij de race winnen tegen de tijd en de zee en jezelf bekronen tot beste verzamelaar van allemaal?

In Tahiti is het doel het verzamelen van eten (kokosnoten, taro, bananen, kruiden) en vis van de nabijgelegen eilanden om punten te scoren door het maken van volledige setjes en het verzamelen van het favoriete eten van je stam. Wat dit favoriete voedsel is, blijft echter verborgen voor de andere spelers.

Het spel start enkel met het thuiseiland en de eiland in de onmiddellijke omgeving. De spelers bouwen de archipel verder uit met vruchtbare eilanden tot alle eilanden in het spel zijn. Elke ronde gaan de spelers aan land op de verschillende eilanden om er te oogsten. Nadat de volledige archipel is gevormd, wordt het voedsel echter stilaan schaarser, maar het vissen wordt makkelijker en er worden bonussen uitgereikt op bepaalde plaatsen.

Gedurende al dit, reizen de spelers rond van eiland naar eiland en verzamelen eten door het spenderen van actiepunten. Elke ronde ga je echter minder en minder acties ter beschikking hebben. Er verschijnen ondoordringbare riffen, waar je rond zal moeten varen, anders loop je het risico om je vergaarde oogst te verliezen. Op het einde van het jaar zal de meest succesvolle verzamelaar tot overwinnaar worden uitgeroepen.



ps : Minion games zal nog geen exemplaren hebben in Essen. Queen games, die het spel in Europa zou gaan verdelen, zou er wel enkele moeten hebben tegen oktober. We zijn in ieder geval benieuwd.

Titel : Tahiti
Auteur : David E. Whitcher
Uitgeverij : Minion games (Queen games)
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

01-09-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
31-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 48 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen (nog geen afbeelding van de uitbreiding beschikbaar)

Ludonaute brengt dit jaar geen nieuwe big-box-game uit in Essen. Ze brengen echter wel een mini-uitbreiding mee voor hun erg populaire spel Yggdrasil. Er verschenen al twee extra goden de vorige edities van Spiel.

In Yggdrasil: Asgard kan elke god in trance gaan voor één actie. Eens in trance, kan een god niet vechten in Asgard of z'n speciale gave gebruiken - maar alle goden, inclusief diegene in trance, krijgt een trance kracht. Twee voorbeelden van deze krachten : de goden kunnen vikingzielen (dwergen) afgeven na het rollen van de dobbelsteen in een gevecht (net zoals het gebruik van de elfen dus), of ze kunnen onmiddellijk vuurgoden verwijderen uit een zakje van hun keuze terwijl ze een actie doen in het koninkrijk van het vuur. Voor een actie kan de god in trance de trance verlaten en dan ontvangt hij terug z'n gave terug en kan de strijd terug aangaan.

De uitbreiding bevat 12 dubbelzijdige godtegels, met de normale gave aan de ene kant en de trance kracht aan de andere. Om de staat van de god te veranderen, draai je enkel de tegel om. De goden die in de uitbreiding zitten zijn :
- de zes van het basisspel : Odin, Tyr, Thor, Frey, Freyja en Heimdall
- de twee van de promotiekaarten : Frigg en Vidar
- vier nieuwe goden : Magni, Sif, Njord en Idunn

Titel : Yggdrasil - Asgard
Auteurs : Cédric Lefebvre & Fabrice Rabellino
Uitgeverij : Ludonaute
Aantal spelers : 1-6
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 13+

31-08-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
30-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief spellenavond september
Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgende week vrijdag, 7 september is het weer spellenavond. We kunnen u weer enkele zeer mooie, nieuwe spellen voorschotelen.
Hopelijk mogen we u verwachten. Klik op de afbeelding om te vergroten.

30-08-2012 om 08:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 49 dagen


De toppen van Snowdonia liggen voor jou, gehuld in de mist, de toppen haast onzichtbaar. De hoogste berg van Snowdon (Wyddfa) ligt op 1085 meter. Het is het jaar 1894 en het Snowdon Mountain Tramroad and Hoteels Company Limited is opgericht om een lijn te bouwen van Llanberis tot de top. Je kan haast niet geloven dat het mogelijk is!

In Snowdonia vertegenwoordigen de spelers groepen die werkers leveren voor de constructie van de Snowdon Mountain Railway. In tegenstelling tot andere treinspellen zal je hier je weg omhoog moeten zien te vinden tegen de berghelling, zowel het bouwen van het spoor, als het bouwen van viaducten en stations. Dit alles in strijd met het weer in de bergen van Wales.

Je kan geassisteerd worden door een trein (dit is niet altijd de beste oplossing) en je zal in staat gesteld worden om de nodige grondstoffen te verzamelen op de voorraadplaats. Je zal speciale werkcontracten verwerven die je bepaalde bonussen geven.

Is jouw bijdrage groter dan die van de andere spelers om de Snowdon Mountain Railway tot stand te laten komen?




Titel : Snowdonia
Auteur : Tony Boydell
Uitgeverij : Surprised star game ltd.
Aantal spelers : 1-5
Speelduur : 45 min.
Leeftijd : 8+

30-08-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (1)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs