IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
Online webshop uit Oostende (aanrader voor Ameritrash!)
Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
28-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qwinto - das kartenspiel (NSV)


Net zoals z'n voorganger Qwixx, krijgt ook Qwinto een kaartspel editie. In tegenstelling tot diezelfde voorganger waar ik het dobbelspel beter vond, neig ik hier naar de andere kant. Dit kaartspel is zonder meer sterker dan het dobbelspel in mijn ogen. Het concept blijft identiek aan het dobbelspel, dus bij deze even een copy-paste van een eerder geplaatste spelbeschrijving :

Elke speler neemt een scoreblaadje dat bestaat uit drie gekleurde rijen, die op hun beurt zijn opgebouwd uit cirkels en hier en daar een vijfhoek. Op sommige plaatsen overlappen de rijen elkaar, zodat er vijf verticale kolommen worden gevormd waarin er minstens één vijfhoek zit. Daarnaast worden de kaarten geschud en krijgt elke speler er drie op handen. De resterende kaarten vormen een trekstapel. Leg vier kaarten open in een vierkant.

(voorbeeldje van een scoreblaadje halfweg het spel)
 
In een beurt legt de actieve speler 1 kaart naar keuze op één van de kaarten in het vierkant. Tel de waarde van de gelegde kaart op bij de waarde van de aangrenzende (orthogonaal) kaarten en zeg dit nummer luid (vermeld ook even de kleuren die betrokken zijn in deze kaarten). Elke speler mag dan het resultaat in een rij schrijven (in één kleur van de combinatie). Er moet met 2 zaken rekening gehouden worden :

- alle genoteerde nummers moeten in oplopende volgorde staan (je mag wel vakjes open laten en later invullen)
- er mag geen identiek nummer in een rij of kolom staan

Je moet geen nummer noteren in een beurt, behalve de actieve speler. Indien die geen mogelijkheid ziet, moet hij de foutworp aankruisen. Dit levert hem 5 strafpunten op aan het einde van het spel. Ook wanneer hij door het plaatsen van een kaart drie grijze kaarten in de combinatie heeft of een totale negatieve waarde heeft, moet hij een foutworp aankruisen. Daarna wordt de volgende speler actieve speler.

Het spel gaat zo door tot er iemand 2 volledige rijen heeft gevuld of tot er iemand vier foutworpen heeft aangeduid . Dan tellen de spelers hun punten op. Voor elke volledige kolom scoren ze de waarde die in de vijfhoek staat. Voor elke volledige rij scoor je het meest rechtse getal en voor de onvolledige rijen scoor je 1 punt per ingevuld vakje. Tenslotte worden er 5 punten afgetrokken voor elke foutworp. De speler met de meeste punten wint het spel.


Titel : Qwinto - das kartenspiel
Auteurs : Uwe Rapp, Bernhard Lach & Reinhard Staupe
Uitgeverij : NSV
Aantal spelers : 1-4
Speelduur : 20 min.
Leeftijd : 8+

28-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twenty one (NSV)


Qwixx, Quinto, ... en nu dus Twenty one. Enkel de "Q" is verdwenen, het dobbelplezier, de afscheurblaadjes, het concept en spelmechanisme is netjes gebleven. In "21" gaan de spelers op zoek naar de meeste punten.

Het spel bestaat uit zes dobbelstenen in zes kleuren en een blokje met afscheurblaadjes. Deze blaadjes zijn telkens verschillend (er zijn zes verschillende) voor de spelers. Het blaadje toont 5 rijen met zes dobbelstenen in verschillende kleuren en verschillende waarden. De waarden zijn bij alle blaadjes overigens identiek, de kleuren niet.

De spelers gaan deze rijen één voor één trachten te vullen met, indien mogelijk, de juiste worpen. Slaag je erin een getal te noteren dat overeenkomt met het voorafgedrukte getal, dan spreken we van een treffer. Des te meer treffers in een rij, des te meer bonuspunten het oplevert.

Als je aan de beurt bent, gooi je de zes dobbelstenen. Ben je niet tevreden van deze worp, moet je exact één dobbelsteen terzijde leggen en al de anderen hergooien. Deze tweede worp is dan sowieso definitief. Alle spelers mogen nu in de rij waarin ze bezig zijn waarden gaan noteren. Uiteraard moet de kleur van de dobbelsteen overeenkomen. De waarden moeten niet exact zijn, ze mogen ook lager zijn. Je noteert de waarde van de dobbelsteen op het blaadje in de desbetreffende kleur. Komen de waardes overéén dan mag je ook een kruisje zetten als "treffer". Indien je als actieve speler (diegene die gooide) geen getal kan noteren in je huidige rij, moet je het meest linkse vrije veld doorstrepen zodat dit niet meer beschikbaar is.

Is er een rij afgewerkt, tel je de waarden in de rij bij elkaar op, alsook de bonuspunten (1/3/6/10/15/21) voor je treffers. Je noteert deze score achter de rij die is afgewerkt. In de volgende beurt mag je aan de volgende rij beginnen. Zo gauw een speler z'n laatste rij afwerkt, eindigt het spel onmiddellijk. Elke speler scoort nog z'n huidige rij (ook al is deze niet afgewerkt), telt al z'n punten bij elkaar op en de speler met de hoogste score wint het spel.

Titel : Twenty one
Auteurs : Steffen Benndorf & Reinhard Staupe
Uitgeverij : NSV
Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 15 min.
Leeftijd : 8+

27-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
26-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Take that (NSV)


Take that is, zoals we gewoon zijn van NSV, een kaartspel met een unieke insteek.
In dit spel ga je op zoek naar spiegelkaarten, een 28 en 82 zullen samen bijvoorbeeld pluspunten opleveren.
Het spel bestaat uit 79 kaarten, met waarden 12-98, zonder de tientallen (20-30-...) aangezien deze geen spiegelkaart hebben.
De dubbele cijfers 22-33-... zitten wel in de stapel en zijn vooral pestkaarten die je absoluut niet als strafkaarten wil oprapen, want ze leveren je 5 minpunten op aan het einde van het spel.

Alle kaarten worden geschud en als trekstapel klaargelegd. De spelers krijgen 9 (8) handkaarten bij 2-3 (4) spelers. Om beurten moeten de spelers één van hun handkaarten gaan uitspelen. Nadien trekken ze een nieuwe kaart van de trekstapel om hun hand terug aan te vullen. Als je een kaart gaat spelen zijn er twee mogelijkheden :

A) je plaatst je kaart open in de rij naast de trekstapel. Enige regel is dat je kaart maximaal 10 hoger of lager mag zijn qua waarde dan de vorige kaart. De eerste kaart is vrij te kiezen. Indien je geen enkele kaart op handen hebt die voldoet aan deze voorwaarde (en je kan actie B ook niet uitvoeren), dan moet je de volledige rij oprapen en gedekt voor je neerleggen als strafpunten. Je begint daarna met een nieuwe rij door een kaart naar keuze uit te spelen.

B) je legt een spiegelkaart en neemt de beide kaarten uit de rij en legt deze open voor je neer als pluspunten. Ook nu mag je niet vergeten om je hand aan te vullen.

Zo gauw de trekstapel is opgebruikt, wordt er doorgespeeld tot de huidige rij dient weggenomen te worden of de laatste kaart als spiegelkaart wordt weggeplukt. De resterende handkaarten worden gewoon afgelegd en de punten worden geteld. Al je openliggende kaarten tellen als pluspunt per kaart. De gesloten kaarten die je hebt verzameld zijn 1 strafpunt waard, met uitzondering van de dubbele cijfers (22-33-...) die elk 5 strafpunten waard zijn. De speler met de meeste punten wint het spel.

Titel : Take that
Auteurs : Andreas Spies & Reinhard Staupe
Uitgeverij : NSV
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 20 min.
Leeftijd : 8+

26-03-2017 om 12:26 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
24-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Tenno
Tenno (Huch & Friends) :

+ cool artwork
+ Stratego het kaartspel in zekere zin, daar zaten we op te wachten
+ tot 7 spelers kan je hiermee aan de slag gaan
+ er kunnen zich af en toe wel toffe combinaties voordoen, maar dit is eerder toeval dan kunde

- je hebt bijzonder weinig in de hand als je geen zin hebt om alles te gaan memoriseren en uit te denken
- met een hoger spelersaantal kan ik me niet voorstellen dat je maar enig zicht krijgt op de situatie die op tafel ligt
- de winnaar van het spel gaat volgens mijn vaak niet beseffen waar hij of zij het spel gewonnen heeft

Conclusie : Tenno is voor mij persoonlijk een moeilijke om te beoordelen. Dit is zo'n spel dat je erg leuk wil vinden, maar dat gewoon niet zo vlot werkt als je hoopt. Het opzet is tof en erg cool, maar de uitwerking is eerder saai en met een erg hoge geluksfactor. Ik snap het idee van het bluffen op zich wel, maar dit draait onherroepelijk uit in "duid een kaartje aan en hoop dat je een sterkere kaart hebt". Na één sessie ben ik niet overtuigd, maar ik ga het zeker nog wel kansen geven.

24-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
23-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Fantastic park
Fantastic park (Blue orange) :

+ eerste indruk : joepie! My little pony, het bordspel deel 2
+ tweede indruk : de tegels van het formaat Kingdomino, leutig
+ derde indruk : eigenlijk best wel fraai artwork in dit fantasierijke spel, zal ongetwijfeld veel jongere spelers lokken. Eindelijk een doos die wel opvalt in het rek
+ vierde indruk : ook de spelregels zijn erg duidelijk, rechtlijnig en goed geschreven
+ vijfde indruk : het spel loopt wel fijn, is erg spannend qua puntentelling en is zo voorbij
+ zesde indruk : er zit wel wat tactiek in dit eerder eenvoudige spel, je kan toch enkele kleinere keuzes maken die belangrijk zijn, bewust voor jezelf, onbewust tegen je tegenspelers

-  het spel loopt fijn, maar je hebt op zich niet superveel in de hand, je bent wel afhankelijk van wat de anderen doen (maar mij persoonlijk stoort dit niet in dit type spellen)
- voor de rest weinig negatief op te merken, dit spel doet en brengt waarvoor het ontworpen is, lijkt me

23-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
22-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Go go gelato
Go go gelato (Blue orange) :

+ prachtig materiaal dat schreeuwt om mee gespeeld te worden
+ de uitleg is superkort, het spelplezier enorm hoog
+ Dr. Eureka copy-paste, maar toch net iets makkelijker deze
+ het perfecte beurs/extra-muros-spel om véél volk naar je stand te lokken

- nog meer van die dexterity games waar je om ter snelste een opdrachtkaartje moet namaken, je krijgt er de kriebels van
- als je rond een tafel zit, kijk je allemaal langs een andere kant naar het kaartje, als je deze volledig na probeert te maken en als regel vooropstelt dat ook de onderlinge posities moeten kloppen, dan moeten sommige spelers ook nog eens in spiegelbeeld beginnen werken en hebben ze ongetwijfeld een nadeel
- je mag de bollen niet met je handen aanraken, maar dan zou je al een jury moeten aanstellen die de spelers in het oog houdt, want je bent zo bezig met je eigen spel dat er sowieso vals gespeeld kan worden (maar dat heb je bij al dit type spellen natuurlijk)

Conclusie : Go go gelato is fraai en kleurrijk vormgegeven. Het is ongetwijfeld een spel waar de jongere spelertjes erg veel plezier aan zullen beleven. Voor de volwassenen raad ik dan eerder Dr. Eureka aan, waar het toch ietsje doordachter en langzamer gaat.

22-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
21-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.imprESSEN : Cobra twist
Cobra twist (Huch & friends) :

+ dit spel kan vlekkeloos naast de smartgames gaan staan
+ de productiekwaliteit van de blokken is erg fraai te noemen
+ de puzzels lijken makkelijk, maar zijn zonder meer een uitdaging
+ de opdrachten zijn divers en gaan niet enkel in moeilijkheid omhoog, maar ook de denkwijze moet je aanpassen

- het wegstoppen van de opdrachtkaarten had in een mooi houdertje gemogen

Conclusie : Cobra twist is een erg fijne aanvulling in mijn collectie één-persoons-puzzel-spellen. Zeker met twee kids thuis die erg graag met deze spellen aan de slag gaan, is dit een meerwaarde. Voor jongere kinderen is dit soort puzzels nog wel te moeilijk, omdat zij het concept van 3D nog niet volledig beheersen. Als oefening op meetkundig inzicht, lijkt dit spel me wel te tellen. Gebruik het in je klas, voor je kinderen of gewoon voor jezelf omdat je zelf ook zo slecht bent in dit type puzzels.

21-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:imprESSENs
>> Reageer (0)
20-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tenno (Huch & friends)


Tenno is een taktisch blufspel dat in zekere zin een "Stratego - het kaartspel" lijkt te zijn op het eerste gezicht.
Het spel bestaat uit 77 kaarten, waarbij er telkens 11 van een kleur zijn. Elke speler neemt bij aanvang van het spel de 11 kaarten in z'n kleur en legt de 3 boeren (waarden 1-2-3) gedekt voor zich op tafel in een zelfgekozen volgorde, de andere kaarten zijn z'n handkaarten.

In Tenno tracht je zoveel mogelijk kaarten van tegenstanders gevangen te nemen door de kaarten die voor een speler liggen aan te vallen en ervoor te zorgen dat jouw kaart (waarmee je aanvalt) een hogere waarde heeft dan die van je tegenstander. De startspeler kiest als eerste één van z'n kaarten (die voor hem ligt), draait deze open en duidt dan een kaart van een tegenstander aan. Deze wordt ook opengedraaid en vergeleken. De hoogste waarde wint, tenzij de kaart een speciale eigenschap heeft (zie onder). De verslagen kaart(en) gaan uit het spel (als punt of volledig uit het spel - zie onder) en nadien aangevuld met handkaarten.

De volgende situaties kunnen zich voordoen :
1) de aanvaller wint, neemt de kaart van de tegenstander en stopt deze in z'n overwinningspuntenstapel, z'n eigen gebruikte kaart wordt terug gedekt gelegd en nadien mag deze speler één van z'n kaarten ruilen tegen één van z'n handkaarten
2) de verdediger wint, verwijdert de verslagen kaart van de aanvaller uit het spel, legt z'n eigen kaart terug gedekt en mag één van de drie kaarten van z'n aanvaller bekijken en terug op z'n plaats leggen
3) geen van beiden wint, beide kaarten worden uit het spel verwijderd, beide spelers vullen het gat aan met een handkaart

Zo gauw een speler z'n kaarten (3) niet meer kan aanvullen, eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten in z'n overwinningspuntenstapel. Dit is de gezamenlijke waarde van alle gevangengenomen kaarten in z'n stapel.
De speciale eigenschappen :
- ninja : verdediging sterkte 4, maar aanval sterkte 8
- monnik : waarde 5 en mag je opendraaien als één van je kaarten wordt aangevallen en telt als +2 verdedigingswaarde, na het gevecht wordt de monnik terug dichtgedraaid
- ronin : waarde 6 en mag na een gevecht beslissen of hij met één van de twee andere kaarten ook nog een aanval wil inzetten. Het maakt niet uit of het eerste gevecht gewonnen werd of niet. Gaten worden pas aangevuld na het tweede gevecht.
- shogun : waarde 10, mag niet aanvallen, maar mag de aanvaller gevangen nemen als hij wint als verdediger, kan enkel door een geisha gevangen worden
- geisha : sterkte is altijd één hoger dan de tegenstander, maar wordt na een gevecht altijd uit het spel verwijderd. Als 2 geisha's tegen elkaar komen worden ze beiden uit het spel verwijderd.

Titel : Tenno
Auteur : Lukas Zach & Michael Palm
Uitgeverij : Huch & friends (verdeeld door Geronimo games)
Aantal spelers : 2-7
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 8+

20-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cobra twist (Huch & friends)
Afbeeldingsresultaat voor cobra twist

Cobra twist gaat u niet op de website van Boardgamegeek vinden. Net als de gekende smartgames wordt deze solospeler gezien als een puzzel en niet als een spel. Echter hebben deze spellen ook zeker hun plaats op onze blog, omdat ze interessant, leerrijk en gewoon leuk zijn. Ook dit keer is de werkwijze gekend, je neemt één van de opdrachtkaarten en gaat door middel van het plaatsen van blokken de puzzel proberen op te lossen. 20 dubbelzijdige kaarten zorgen voor 40 uitdagende opdrachten waarbij je probeert om de slang (of slangen) in 3D te vervolledigen. Ook in dit spel zijn er verschillende speelniveaus.

categorie groen : op de opdracht staat aangeduid welke kleur blokken je dient te gebruiken, aan jou om ze juist te plaatsen
categorie geel : op sommige plaatsen dienen twee of meer blokken op elkaar te worden geplaatst. De kaart geeft niet aan in welke volgorde, dat dien je zelf uit te zoeken
categorie blauw : enkel het aantal kubussen staat aangegeven, de rest is aan jou
categorie rood : alle puzzels moeten opgelost worden, alle kanten van de kubussen dienen te kloppen (360°)

Titel : Cobra twist
Auteur : Ariel Laden
Uitgeverij : Huch & friends
Aantal spelers : 1
Speelduur : 10 min.
Leeftijd : 7+

19-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantastic park (Blue orange)


Vorig jaar bracht Blue orange "King domino" uit en dat bleek een enorm succes. In dit spel hanteren ze ongeveer dezelfde basisprincipes, maar ga je op andere manieren scoren. In grote lijnen gaan de spelers met de gekende dominostenen (tegels) aan de slag en bouwen deze op en naast elkaar om een speelveld te vormen. Deze stenen bestaan uit combinaties van allerhande fantasiedieren. Sommige tegels tonen 2 keer hetzelfde dier, terwijl andere tegels twee diverse dieren tonen (het dominoprincipe dus).

Deze tegels zijn het hart van het spel, er zitten er 55 in de doos. Daarnaast krijg je ook nog een scorebordje en 5 houten gidsen (scorepionnen) en een startspelerfiche. Afhankelijk van het aantal spelers krijgen de spelers bij aanvang van het spel 4 of 5 (bij 2 spelers) tegels op handen. De oudste speler is de eerste startspeler en neemt de startspelerfiche.

Om beurten leggen de spelers één van hun handtegels in het midden van de tafel. Dit wordt herhaald tot alle spelers nog één tegel op handen hebben. Deze tegel wordt dan gewaardeerd en punten gescoord. Daarna wordt de hand terug aangevuld en de startspelerfiche één plaats opgeschoven en speel je een nieuwe ronde. Afhankelijk van het aantal spelers doorloop je enkele ronden en blijven er al dan niet enkele tegels over. De speler die na deze ronden het meeste punten heeft gescoord in totaal wint het spel.

Legregels :
- de nieuwe tegel moet met tenminste één zijde grenzen aan een eerder gelegde tegel of bovenop 2 andere tegels gelegd worden
- een tegel mag niet "overhangen", dwz moet steeds volledig ondersteund worden
- een tegel mag nooit volledig op een andere tegel geplaatst worden (moet op 2 verschillende tegels steunen)

Het scoren :
- de dieren die op je overgebleven tegel staan leveren je punten op
- je zoekt de grootste aaneengrenzende keten (enkel orthogonaal, niet diagonaal) in deze kleur in het speelveld en scoort deze punten
- heb je 2 verschillende dieren op je resterende tegel, scoor je voor beide dieren de punten
- heb je 2 keer hetzelfde dier, dan scoor je de punten van dit dier gewoon dubbel
- als je een dier hebt dat niemand anders heeft om te scoren, dan verdubbel je de waarde nog een keer als bonusTitel : Fantastic park
Auteur : Brett J. Gilbert
Uitgeverij : Blue orange
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 8+

18-03-2017 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

speleninlille (at) outlook.com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (601)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Volg ons op Facebook en volg onze speelmomenten of speel gezellig mee!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • Spellenclub Bengereng (Turnhout)
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Boarderline (Ameritrash spellenblog)

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Qwinto - das kartenspiel (NSV)
 • Twenty one (NSV)
 • Take that (NSV)
 • imprESSEN : Tenno
 • imprESSEN : Fantastic park

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!