Inhoud blog
  • Lied voor Ieper
  • SpamSingers gaan internationaal!
  • Ieper zingt 13 augustus 2010
  • Spammers naar Santiago de Compostella
  • Valentijnsdag, zondag 14 februari.
  • Zingen op Valentijn onder ‘t Nieuwwerck
  • 14 augustus: SPAMS op Ieper zingt
  • een kleinzoon
  • filmpje RVT
  • De SpamSingers zingen voor de oudjes van huize Sint_Jozef in Ieper
    Archief per maand
  • 06-2011
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 03-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007

    Zoeken in blog

    bezoek ook onze website
    www.webklik.nl/hiersekweer





    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    arlette68gaby43
    www.bloggen.be/arlette

    Free counter and web stats

    De Spamsingers
    een verzameling van 'schone' stemmen
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 augustus: SPAMS op Ieper zingt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meedoen

    Jawel, jazeker, het zangtalent van de SpamSingers bereikte dus ook de oren van de organisatoren van dit zomerse zangevenement. Of wij wilden meezingen met nog een paar Ieperse koren, zo vroeg Rik Decraemer ons, dirigent van het veel gesmaakte Solidariteitskoor. Dat was natuurlijk koren op onze molen! Eindelijk een kans om Sant te zijn in eigen land.

    Wie niet met vakantie was of met de Ieperse Nocturnes trap op trap af moest hollen,

    die smeerde zijn stembanden, trok zijn kleurrijkste kleren aan en begaf zich naar de Grote Markt.

    Wie?

    In totaal: 6 van de 12 Spammers.

    Badge gekregen, broodje gegeten, drankje genuttigd en dan het voorprogramma gaan

    Showen. Kwieke gast met pet op probeert de vlam in het publiek te krijgen. Petje af voor zijn enthousiasme en fysieke conditie. Het is fantastisch mooi weer en het publiek heeft er zin in, zo merken wij. Dat belooft!

    Om acht uur wordt nog eerst de stekker uit getrokken om de serene Last Post tot zijn recht te laten komen en dan is het zover.

    Met zijn 35 beklimmen we het reusachtig grote podium en staan oog in oog met een massa volk.

    En, was ’t plezant?

    Elk van ons voelt nu al de opwinding en de adrenaline door het lijf gieren.

    Plankenkoorts? Nooit van gehoord.

    De boomlange presentator doet zijn ding en voor we’ het weten zijn we weg voor tweeëneenhalf uur zingen en dansen.

    Als volbloed Ollanders doen we nu eens de polonaise ( op Valencia en Juul Cesar bijvoorbeeld) , dan weer een cowboydans of mitatie- Claude – François- pasjes ( Pour un flirt, wat een zomerhit was dat toch!).

    Alsof dat nog niet genoeg is, gaan een paar Spammers nog voor een solo-choreo vooraan op het podium; een gesmaakte luchtgitaar en een onvervalste zwoele verleidingsact doen het publiek uit haar dak gaan.

     

    Mooie liedjes duren behoorlijk lang

    Thank you for the music, zo wordt de avond afgesloten.

    We worden bedankt door de organisatoren en gaan nog even wat drinken en nakaarten.

    Met ons zessen zijn we niet onopgemerkt gebleven, zo blijkt. Leden van andere koren komen ons feliciteren omwille van ons enthousiasme en onbekommerde durf ( naïviteit?).

    Wijzelf? Opgewonden, blij en vrolijk. Verbaasd over het effect van al dat zingen, op onszelf in de eerste plaats én op anderen.

    En, als kinderen op een kamp, beloven we ons aller-allerbest te doen om er volgend jaar weer bij te zijn. Liefst met alle Spammers, want dit is nu al duidelijk: de afwezigen hadden ferm ongelijk.

    (dank aan Spamverslaggever Dirk)

     

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door hier 's ek weer  


    10-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een kleinzoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    op 10 juni werd annelore voor de 2e keer oma. Louis kreeg een broer: Victor

    proficiat!

    10-06-2009 om 00:00 geschreven door hier 's ek weer  


    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje RVT
    voor de SpamSingers: geniet ervan

    voor de anderen: zo klinken we



    <

    15-01-2009 om 00:00 geschreven door hier 's ek weer  


    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De SpamSingers zingen voor de oudjes van huize Sint_Jozef in Ieper

    Inderdaad, op zondag 7 december om drie uur in de namiddag staan wij en onze amateurstembanden paraat om de oudjes van Sint-Jozef een onvergetelijke namiddag te bezorgen. Al enkele weken zijn wij – de elf van de Spams – bezig met het minutieus voorbereiden van ons repertoire. Dat bestaat onder andere uit hits en schlagers uit de oude en nieuwe doos. Om u een idee te geven, wij brengen zowel ‘Lichtjes van de Schelde’ ( een eerbetoon aan de onovertroffen Wannes) als ‘Eres tu ‘ en ‘Zwei kleiner Italiener’. De spams gaan dus echt wel internationaal. Maar er is meer! Zingen is één zaak. Mocht het gehoor van ons publiek niet meer in topconditie zijn, dan zorgen wij dat het ook visueel wat pittigs te zien krijgt. Menen jullie daar een allusie te horen op een weldoordachte choreografie? Welnu, jullie horen goed. Een paar nummers lenen zich uitzonderlijk wel tot het veraanschouwelijken van wat gezongen wordt. Veel mogen we niet verklappen, maar wat dacht je van: een paaldanseres, een kameel, lekstok-likkende meisjes??? Teveel van het goede? Medisch niet verantwoord in deze context van een RVT? Dat durven wij te betwijfelen! Komt zelf zien zodat wij je kunnen overtuigen van het hoog vitaminegehalte van ons optreden. Zondag 7 december om 15u in Sint-Jozef te Ieper.
    Thank you for the music!

    14-11-2008 om 07:38 geschreven door hier 's ek weer  


    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een kleinzoon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen groot nieuws bij de SpamSingers!!!
    op woensdag 19 maart is de kleine Sebe geboren, een flinke kleinzoon voor Anita en Luc & Liliane

    25-03-2008 om 07:46 geschreven door hier 's ek weer  


    13-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.the day after
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ieper schrok zich een (nieuw) hoedje met Driekoningen

     Zondag 6 januari. Sven Nys is al een uur lang Belgisch kampioen en  buiten begint het al te schemeren. Mensen laten rolluiken neer, bereiden het avondeten voor, denken aan de werkdag van morgen, doen een baby een verse pamper om. Dan gaat de bel.

    Een tienkoppige groep fraai geklede vreemdelingen staat voor de deur. Men schrikt zich een bult en ziet op het eigenste moment die grote gesluierde man met  een kamelenkop op de arm. Nog een bult. Maar dan weerklinkt het uit tien gretige monden: ‘ Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed…’ Gitaargetokkel. Stevige stemmen. Mooie hoge stemmen. Frêle stemmen. Hier en daar een stem die schuinsmarcheert. Is het die van de Zwarte Koning? Zou best kunnen. Hij is zo druk in de weer met het mechaniekje om zijn Ster blijvend rond te laten draaien, dat hij toonhoogte verliest.

    ‘Komt binnen, vreemdelingen’, zeggen de mensen. ‘ Drink iets met ons mee’. Na twee invitaties besluiten de SPAMsingers – want over hen gaat het hier dus – dat ze beter buiten blijven. Reden: binnen is te warm. Nog een reden: binnen gieten ze te veel drank naar binnen.

    Er moet nog lang gezongen worden. Aan deuren van huizen en in cafés. Overal ziet men de vrolijke bende graag komen. En gaan.

    De Zwarte zegt dat het voor een goed doel is. Voor kinderen in Roemenië. Dat de mensen iets mogen geven. En dat ze ook mogen genieten van de liedjes als ze niets willen geven. De meesten tasten diep in hun zakken. Er komen veel briefjes naar boven en in de pot met centen. Slechts hier en daar een chagrijnige mens die vindt ‘dat ze ginder ook maar moeten werken lijk wij doen’. De Tien Koningen doen niet moeilijk. Zij weten dat kinderen nog niet moeten werken. Kinderarbeid is er al genoeg. Maar ach, dat zeggen ze niet tegen die mens. Ze blijven zingen.

    Van de Scheve Schaats naar The Walker, naar de Mirroir, Het Zweerd, de Kollebloeme,’t Leetvermaak, de Companie. Daar sanitaire stop. Iets drinken. Kleren even af gooien. Rammelen met de pot met centen. Verdorie, d’r zit een pak geld in. Hoeveel? Straks gaan ze tellen, als ze weer thuis zijn.

    Op de terugweg, langs het onverlichte Hoornwerck, als echte ‘tjoolders’ zingen ze nog van de ‘Little Drummer Boy’ en van ‘Cher ami tot in de knie’.

    Na de frietjes wordt het geld ‘op de rooster geteld’: ….euro.

    Ze schrikken zich een bult. ‘Dromedaris’ vloekt er een.

     

     

    13-01-2008 om 20:18 geschreven door hier 's ek weer  


    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een schrijvende SpamSinger

    Zondag laatst gingen we met zijn allen naar een boekvoorstelling. Maar niet zomaar één.
    Een waargemaakte jongensdroom van één van de SpamSingers.


    Dirk Clement
    ( 1954) is psychotherapeut en geeft trainingen rond communicatie in organisaties en bedrijven. Hij publiceerde o.a. de gedichtenbundels Le démon du midi (Manteau, 1986, Prijs Leuven Literair) en Taal zo snel buiten adem (PoëzieCentrum, 2005). Hij schreef ook artikels en lezingen over therapeutische thema's bekeken door de ogen van de kunstenaar. In 2006 verscheen Samenspel, een foto- en tekstenboek over mensen met een psychische kwetsbaarheid. 

    BizaRR is zijn prozadebuut.

    BizaRR vertelt het verhaal van Rudy Dumortier - een jonge dertiger, getrouwd en kinderloos. Zowel in de liefde als in zijn werk als journalist is hij uitgeblust geraakt. De sleur en de saaiheid worden eensklaps doorbroken wanneer hij de levenslustige en zonderlinge Marita ontmoet.

    Even toevallig verdwijnt zij uit zijn leven. Hij blijft achter met een pak raadsels. Hij kan niet anders dan op zoek gaan naar het verhaal achter deze bevreemdende vrouw. De queeste voert hem naar het hippe en decadente Berlijn en dwingt hem uiteindelijk ook in het reine te komen met zijn eigen verleden. Dat had hij voor de buitenwereld verborgen weten te houden.

    BizaRR is een roman over recht en onrecht, wraak en vergelding. Over feilbare herinneringen en kneedbaar geheugen, over liefde en passie in al hun bizarre vormen.



    13-12-2007 om 09:51 geschreven door hier 's ek weer  


    24-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oproep
    De SpamSingers zingen Driekoningen op driekoningen dag. Voorlopig echter met een heel beperkt repertoire. Wie kan ons helpen aan tekst en muziek van driekoningenliedjes. We gaan elke nieuwe  uitdaging aan, dus ze hoeven niet noodzakelijk nederlandstalig te zijn.

    24-11-2007 om 00:00 geschreven door hier 's ek weer  


    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie zijn wij?


    Laten we het houden op tien enthousiaste Ieperlingen die gewoon graag zingen.

    Vier mannen en zes vrouwen. Dat is de harde kern, zeg maar. Af en toe komen daar nog eens twee dames bij.

    Een keer in de maand steken we de stembanden bij mekaar. Een hapje, een drankje en na een klein kwartier steken we van wal.

    We zien de lichtjes van de Schelde, Sarie Marijs, de Kauwgomballenboom, maar net zo goed Waltzing Matilda en de Country Roads. De Franse en de Duitse schlagers gaan we evenmin uit de weg: Lili Marleen zingt lekker weg tegen de lantaarnpaal en u zou ons eens  bezig moeten zien als we met de handdoeken zwaaien in de Connemara.

     

    Vraag: zijn wij geschoolde zangers?

                                        Antwoord: zijde gij zot, ja?

    Wij zingen gewoon graag. Punt. Een van onze dames brengt haar laptop mee waarop al onze liedjes gedownload staan. Dat is makkelijk. Het helpt ons de juiste toon te vinden…en te houden. Want na drie uur – echt waar, vraag het aan onze zenuwzieke buren – durven we wel eens een toontje lager te zingen.

    Recent kwam er een vierde man bij met vaste stem en vaste hand. Met die laatste bespeelt hij de gitaar als een Casanova zijn vrouwen. En wat we ook nog willen verklappen: ieder zanggezelschap zou stikjaloers zijn op onze jodelende Lore. Als zij zich laat gaan – en ze doet niets liever - gaan alle Oostenrijkse koetjes van huppeldepup.

     

    23-11-2007 om 00:00 geschreven door hier 's ek weer  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plannen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hebben we plannen?

    Ons eerste plan om met de kerstdagen op de Grote Markt van Ieper onze beste beentjes voor te zetten, hebben we met de stemvork maar weer naar de hooizolder verbannen. Bleek dat er tal van professionele koren – binnen-en buitenlandse- door de stad waren uitgenodigd. Wij dus maar weer in onze schulp.

    Wat wel koren op ónze molen is: Driekoningenavond!   

    Daar hebben we grootse plannen mee. Nog even uitknobbelen wie de kameel en wie de zwarte piet wordt toegeschoven en dan gaat u ons van heinde en verre horen zingen.

     

     

     

     

    23-11-2007 om 00:00 geschreven door hier 's ek weer  




     

    foto's van ons doen en laten

    augustus 2007:

    december 2007:

    6 januari 2008:

    7 april 2008:

    7 december 2008

    14 augustus 2009

    14 februari 2010

    13 augustus 2010



    naar de spamkalender






    is er eentje jarig?


    speciaal voor de jarige(n) van de maand
    en voor maart is dit:

    Geert & Liliane
    in naam van alle SpamSingers

    gastenboek


    het zou tof zijn als je iets in ons gastenboek schrijft

      
    klik daarvoor op de eend


  • Tof tof tof !
  • groetjes van Vera
  • opnieuw online
  • valentijn
  • dankje





    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs