Inhoud blog
 • soslavida
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  soslavida

  30-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soslavida
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo is het leven nu eenmaal. Wat gebeurt is , is gebeurt. We kunnen niet terug. 
  Ik zou het ook niet willen. Wel als ik enkele dingen kon veranderen deed ik dat wel, maar helaas is dit niet mogelijk.
  Graag zou ik met dit schrijven, mijn tranen en verdriet willen achterlaten in de eeuwige ruimte van het eindeloze internet/heelal. 

  Al word het door niemand gelezen, wat ik mij best wel kan voorstellen. Hopelijk kan ik de dingen plaatsen, en van mij afzetten.
  Vergeten is niet mogelijk , veel te moeilijk. Daarom zijn we mensen en geen objecten. Objecten onthouden niet, voelen niet , leven niet.
  Ik zou wel graag een object willen zijn, zonder gevoelens, zonder geweten, zonder verleden, zonder toekomst, zonder ziel, zonder eindeloze bekommernissen.
  Maar dit is helaas niet mogelijk. 
  Op de achtergrond speelt rustige bolero muziek " espera en el cielo corazon..." prachtige tekst. 
  Wacht op mij in de hemel als je eerst gaat. Diepe woorden die prachtig klinken uit mijn mini box action, van 4.99€ die aangesloten is op mijn pc. Geen stereo , geen platenspeler wel de melancholische klanken die mijn gevoelens beschrijven zonder dat ik eerst mijn verhaal moest vertellen. Het lijkt wel of muziek mij begrijpt. Niet zoals mensen begrijpen, want aan mensen vertel je niet je ware innerlijke verlangens. Laat staan als je spiritueel al zover staat om ze zelf te kunnen begrijpen. Wat ook een enorme opgave is, maar goed , we hebben een leven lang de tijd.
  We zijn hier gekomen om te begrijpen, en straks gaan we weer naar huis en zijn we alles vergeten. 

  Naar huis, bedoel ik de hemel, hij wacht geduldig op iedereen. Niemand kan ontsnappen en geloof me dat zou je niet willen. Je bent nu tijdelijk hier om te ervaren en wat ervaren we veel. Koude, warmte, liefde, verdriet, vrienden, eenzaamheid, familie, feest, verdriet, tranen, rillingen, donkerheid , licht, ... . Al deze ervaringen kunnen we zelf niet verwerken, daarom hebben wij onze dromen nodig. Anders zouden we rondlopen als zombies, als we niet konden ontsnappen af en toe om te verwerken wat er is gebeurd. 

  Ik wil achterover leunen, maar merk dat de stoel waar ik op zit een losse leuning heeft dus ik durf niet te vertrouwen op de sterkte van de stoel. En zo is het in het leven ook. 
  Alleen het leven is gekregen , en wij moeten hier dankbaar voor zijn en wacht eens even... mijn oude stoel ook. 
  Gekregen van mijn zus, omdat ik geen meubels had. Dankuwel zus, ik ben er heel erg blij mee.

  Hoe kan het dat er het ene moment alles is , en het andere niet? Het houdt mij wakker en vooral mijn kinderen. 
  Ze kunnen er niet aan wennen. Ze zijn hier nog te klein voor, maar ik neem het hun niet kwalijk, ikzelf heb het er nog moeilijk mee. Mijn hart stopt enkele seconden met slaan bij het zien van een hyundai i 30 . Waarom? 
  Omdat ik er zelf zo een had. Mijn beloning na al het harde werken (dit maakte ik mezelf wijs) maar ook deze auto werd van me afgenomen, samen met mijn huis, mijn werk, mijn computer, mijn meubels, ... . Alles werd mij afgenomen en met dit samen werd mijn trots ook van me weggerukt. 
  Vreemd beestje trots, trotsheid. 

  Positief blijven, zeg ik tegen mezelf. En daarom heb ik het ook niet opgegeven. 
  Ik zal niet zeggen, ooit zal ik er staan, want dit maakt me geen zier meer uit.
  Net zoals iedereen wil ik gelukkig zijn, en momenteel ben ik dit ook. 
  Niet helemaal zoals ik het wil, met momenten van pijn en verdriet en momenten van kracht en leven.
  Zonder tegenstellingen zijn wij ook niets. Niets kan constant op dezelfde lijn staan. Zou dit wel zo zijn zouden we dit ervaren als gevoelloos en saai. Op feestjes zijn wel altijd vrolijker dan in de wachtruimte van de tandarts. Dit zijn de tegenstellingen die nodig zijn om te voelen. Te voelen dat je er bent. Te voelen dat je geluk kan ervaren, terugdenken aan mooie momenten. De momenten zelf denken we er niet aan. Achteraf eens te meer. 

  Het moment dat mijn vader in de tuin zat met zijn gitaar te zingen. En ik en mijn zus konden het niet laten om het koor te spelen. Zaalige momenten. Toen besefte ik het niet , pas later koesterde ik dit moment alsof het onbetaalbaar is. En dat is het ook, aangezien mijn vader er niet meer is.

  Muziek is mijn leven, en dat was voor mijn vader niet anders.   30-11-2018 om 17:17 geschreven door consuelo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/soslavida

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  30-11-2018 om 16:45 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!