Dat Belgische wijn in opbouw is, is goed nieuws maar dat de kwaliteit nog beter wordt is fantastisch! In heuvelland wordt er binnenkort meer hectare bij geplant en dit mag gezien worden.
Hieronder deel ik mijn bedenking over het domein 'd'Hellekappelle' in het bergachtige Heuvelland, meer bepaald 'Loker'.
Pal in het Heuvellandse vinden we een gepassioneerde wijnmaker, Michel. Zijn vrouw Carine staat hem bij om het boekhoudkundige in elkaar te boxen. Niet alleen een wijngoed maar ook een bed&breakfast is hun eigendom waar ze mensen kunnen ontvangen. Dit wijndomein is aan een zeer goede opmars bezig. Ze zijn gestart met net geen 2000 flessen, in 2020 verwachten ze 15000 flessen. Een druif die mij hier enorm verraste is de Pinot Noir. Een druif die men hier in 2016-2017 aanplantte samen met auxerrois en nu al razend populiar is. Pure verfijning met een uitermate karakter. Een Pinot Noir die zeker toegankelijk is maar die naar de gastronomie toe zijn deuren opent. Op wijnkaarten vindt je hem al terug. De druif heeft de wijnmaker een korte tijd op Franse houten vaten van Franse eik gelegd voor de structuur. Een rijke typische stijl met sterke aroma's van kersen, aardbei en framboos. In de mond zeer elegant en sappig. Verweven tannines, fijne aciditeit. Een Pinot noir die er staat!
Naar bereidingen toe denk ik aan gevogelte of rood vlees. Serveer de rode wijn op 14°