Om een korte voorstelling te geven van mezelf als sommelier. De job die ik uitvoer kunt u namelijk beamen in Restaurant Vlass gelegen in Middelkerke. Begin 2017 heb ik dus besloten om het hoofdstuk '2 jaar Assisent sommelier in Hertog jan' af te ronden en in een nieuw avontuur te stappen in een vernieuwde zaak, VLASS.
Een hoogtepunt als sommelier voor mij is om de gasten met een gelukkig gevoel naar buiten te laten gaan. Gasten die ontdekkende fijne wijnen geproefd hebben als ook een breder inzicht gezien hebben in de wijnwereld.
Naast mijn job in Vlass maak ik deel uit van de culinaire magazine 'Culinaire Ambiance'. Daarin publiceer ik maandelijks een wijnrubriek die terug te vinden is in het boek.
Op deze blog gaat het over wijnpublicatie's die origineel en inspirerend zijn naar de mensen toe!
Een bijzondere gelegenheid vandaag om ons eigen wijnland eens in kijker te zetten. Op deze Nationale Wineday kunnen we de nadruk leggen op Belgische wijn. Veel mensen onderschatten de Belgische wijnmakers met hun kwaliteit. Maar wat velen ook niet weten, is dat België vanaf heden een enorm opmars kent.
We hebben sinds kort ook een nieuwe appelatie binnengehaald, namelijk Vlaamse landwijn. Een gecontroleerde herkomstbenaming die zich tussen Heuvelland en Hagelland bevindt. Zo telt België 6 erkende herkomstgebieden waar de wijnmakers dit onder hun naam kunnen dragen.
Omtrent druivenrassen in ons land zijn er een aantal nieuwigheden als ook gekende voor de bevolking. Druiven als chardonnay, pinot noir, pinot gris, pinot blanc en dergelijke staan overal wel geschreven. Maar variëteiten zoals Bacchus, dornfelder, Saint-Laurent en acolon zijn daar weer minder gekend.
Tijd om deze eens te gaan opzoeken bij onze schitterende wijndomeinen.