Inhoud blog
  • De verrassende gin
  • Wijnklassieker 'Pouilly-fumé'
  • Wijn van nieuwe wereld
  • Champagne in de kijker!
  • Wijn in Heuvelland in opbouw!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Sommelier Kenzo
    'Alles draait rond passie'
    25-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale wineday!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste wijnliefhebbers


    Een bijzondere gelegenheid vandaag om ons eigen wijnland eens in kijker te zetten. 
    Op deze Nationale Wineday kunnen we de nadruk leggen op Belgische wijn. Veel mensen onderschatten de Belgische wijnmakers met hun kwaliteit. Maar wat velen ook niet weten, is dat België vanaf heden een enorm opmars kent. 

    We hebben sinds kort ook een nieuwe appelatie binnengehaald, namelijk Vlaamse landwijn. Een gecontroleerde herkomstbenaming die zich tussen Heuvelland en Hagelland bevindt. Zo telt België 6 erkende herkomstgebieden waar de wijnmakers dit onder hun naam kunnen dragen. 

    Omtrent druivenrassen in ons land zijn er een aantal nieuwigheden als ook gekende voor de bevolking. 
    Druiven als chardonnay, pinot noir, pinot gris, pinot blanc en dergelijke staan overal wel geschreven. 
    Maar variëteiten zoals Bacchus, dornfelder, Saint-Laurent en acolon zijn daar weer minder gekend. 

    Tijd om deze eens te gaan opzoeken bij onze schitterende wijndomeinen. 

    -Let's Taste Belgium-

    25-05-2018 om 17:56 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommelier in Vlass
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Culinaire food&wine liefhebbers 

    Om een korte voorstelling te geven van mezelf als sommelier. 
    De job die ik uitvoer kunt u namelijk beamen in Restaurant Vlass gelegen in Middelkerke. 
    Begin 2017  heb ik dus besloten om het hoofdstuk '2 jaar Assisent sommelier in Hertog jan' af te ronden en in een nieuw avontuur te stappen in een vernieuwde zaak, VLASS. 

    Een hoogtepunt als sommelier voor mij is om de gasten met een gelukkig gevoel naar buiten te laten gaan.
    Gasten die ontdekkende fijne wijnen geproefd hebben als ook een breder inzicht gezien hebben in de wijnwereld. 

    Naast mijn job in Vlass maak ik deel uit van de culinaire magazine 'Culinaire Ambiance'. 
    Daarin publiceer ik maandelijks een wijnrubriek die terug te vinden is in het boek. 


    Op deze blog gaat het over wijnpublicatie's die origineel en inspirerend zijn naar de mensen toe!



    Enjoy this Blog!


    Bijlagen:
    http://www.vlass.be   

    25-05-2018 om 00:00 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/09-09/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!