Inhoud blog
  • De verrassende gin
  • Wijnklassieker 'Pouilly-fumé'
  • Wijn van nieuwe wereld
  • Champagne in de kijker!
  • Wijn in Heuvelland in opbouw!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Sommelier Kenzo
    'Alles draait rond passie'
    25-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommelier in Vlass
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste Culinaire food&wine liefhebbers 

    Om een korte voorstelling te geven van mezelf als sommelier. 
    De job die ik uitvoer kunt u namelijk beamen in Restaurant Vlass gelegen in Middelkerke. 
    Begin 2017  heb ik dus besloten om het hoofdstuk '2 jaar Assisent sommelier in Hertog jan' af te ronden en in een nieuw avontuur te stappen in een vernieuwde zaak, VLASS. 

    Een hoogtepunt als sommelier voor mij is om de gasten met een gelukkig gevoel naar buiten te laten gaan.
    Gasten die ontdekkende fijne wijnen geproefd hebben als ook een breder inzicht gezien hebben in de wijnwereld. 

    Naast mijn job in Vlass maak ik deel uit van de culinaire magazine 'Culinaire Ambiance'. 
    Daarin publiceer ik maandelijks een wijnrubriek die terug te vinden is in het boek. 


    Op deze blog gaat het over wijnpublicatie's die origineel en inspirerend zijn naar de mensen toe!



    Enjoy this Blog!


    Bijlagen:
    http://www.vlass.be   

    25-05-2018 om 00:00 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verrassende gin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een knipoog naar een gin als aperitief!

    Graag kies ik om een gin op mijn pagina te posten aangezien het een ideale starter is als aperitief tijdens een genot aan tafel. 
    Ik heb hier gekozen voor een frisse gin soort die zowel jong als oud kan bekoren. 

    Inverroche gin-verdant-43°!
    Een gin uit Zuid-Afrika, zo ver is duidelijk.
    De naam van de gin heeft zich te danken aan de locatie van het product. In veroche is een regio die in de Stilbaai van Zuid-Afrika ligt. Een regio met een zeer rijke natuurlijke schoonheid in een landschap van glooiende heuvels, fijnbos, duinen en Renosterveld met bergen en inheemse bossen op de achtergrond. De distillerij zelf is omringd door wijngaarden, olijfgaarden en fijnbos. Uniek om zien! De oude Milkwood bomen markeren de omheining van de Estate. De naam verwijst naar een combinatie tussen Franse en Keltische woorden. 'Inver' verwijst naar de samenkomst van wateren, 'Roche' is de Franse vertaling van het woord 'rots', vandaar de locatie. De stijl van de gin spreekt boekdelen als men er al aan gaat ruiken. Een fijne automatische gin, waar Afrikaanse en traditionele kruiden domineren. In de mind is hij zijdezacht met de nodige frisheid van citrus, wat amandel en anijsnuances. 

    Kortom een gin met een verhaal!

    Combineer deze  gin met een elegante tonic zoals fevertree mediterean en garneer hem met een verse lychee.


    05-09-2018 om 17:45 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnklassieker 'Pouilly-fumé'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pouilly-Fumé puur op klasse!

    Château Tracy - Cuvee Moidemoiselle de T - 2016
    Als je graag eens terugblikt naar een klassieker is dit de ideale optie! 
    We kunnen met dit wijndomein terug gaan tot in de 14de eeuw. Steeds hetzelfde bloed achter het handwerk, prachtige wijnen met en gepassioneerde mensen als 1 blok achter hun vakwerk. Gegevens van het pand dateren van 1936 toen de wijngaard 'Les Champs de Crix' werd gekocht. Tegenwoordig is deze specifieke wijngaard van toen, nog steeds beplant met Sauvignon Blanc. Ondertussen het sleutelonderdeel van het domein. Ze bezitten over 33 ha op de hellingen rond het Château en die van Vilmoy, op slechts enkele kilometers van Pouilly-sur-Loire. Het is zo dat als je Tracy gaat bezoeken dat je meteen het woord krijgt van de dochter de huizes 'Juliette'. Zij laat je op een bijzondere manier kennis maken met de wijnen van het domein. Je krijgt onmiddellijk een Beeld van hoe zij met terroir om gaan. Ze kweken de sauvignon blanc op de meest koele breedtegraad om het meest aromatische te verkrijgen. Hun bodems benadrukken de nobelheid en de kracht van de sauvignon waarbij men een sappige als ook volle fruitige stijl proeft. 

    Een liefhebber die graag veel fruit proeft met een romige structuur is deze wijn een bevestiging!


    14-08-2018 om 18:52 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn van nieuwe wereld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste inspirerende wijnliefhebbers

    Inspiratie is toch wel één van de belangrijkste factoren in de wijnwereld. 
    Op zoek gaan naar nieuwe dingen en de klassiekers voor even aan de kant schuiven moet kunnen!

    Het land die ik hier aantoon is Nieuw-Zeeland. Een bijzonder ontdekkend 3-delig eiland met telkens een vernieuwend glas wijn. De belangrijkste streken zijn uiteraard Wairarapa en Marlborough. Een Sauvignon blanc of pinot gris waar je niet aan verwacht. 
    Gesitueerd op het Noorder-schiereiland van Nieuw-Zeeland liggen 'Babich wines' hun wijngaarden. Maar afhankelijk van de druivenrassen is het domein sterk actief op verschillende wijngebieden. De pinot gris druif is afkomstig van Marlborough. Toch wel een streek bij uitstek voor frisse witte wijn op een hint van de kust. Een regio in het Zuider-Schiereiland die vooral bekend staat om zijn sauvignon blanc druif. Hier merken we een pinot gris op die vooral ondanks de druif kenbaar weinig zuren heeft veel frisheid afgeeft. Zeer vineus, een fijne aciditeit en mineraliteit. De opvoeding op inox cuves zorgt voor een elegante pure stijl van de druif doch weinig suiker. 

    Combineer hem met wit vlees en bij zeevruchten. 

    31-07-2018 om 18:07 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne in de kijker!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste parelende liefhebbers

    Een parelende start is onmisbaar in een restaurant. 
    Het is de grootste troef voor een sommelier om met een champagne glas te starten die aangenaam, vol doch fris is. 

    Een champagneboer die ik hier wil aankaarten is afkomstig uit 1 van de gekendste regio's van de champagne, de Côte des Blancs. Hier kunnen we de puurheid van chardonnay proeven die steevast het paradepaartje is van de regio. 

    Robert Moncuit uit Grand Cru regio 'Le Mesnil Sur Oger'. 
    De 3de generatie ondertussen waar ze in de streek van de meest aangeplante druif Chardonnay deze brut produceren. De druiven van deze cuvee komen van wijngaarden uit 2 grand cru regio's namelijk Oger en Le Mesnil Sur Oger. De druiven worden in september geplukt daarna geperst en alcoholisch vergist. Er wordt nadien een malogisting toegepast waarbij de champagne eleganter wordt. Nog daarna wordt hij opgevoed in eikenhouten vaten gedurende 6-8 maanden. Tussentijds wordt hij Sur Lie gelegd. Op die manier krijgen we meer structuur in de champagne. De stijl van de champagne is zeer vol met behoorlijk hoge zuren die het evenwicht maken. Wat er niet vergeten mag worden is dat schuimwijnen ook met eten kan gecombineerd worden. Het karakter van de champagne weerspiegelt zich met het geheel van de bereiding. 
    Serveer hem op 8°, gezondheid!

    17-07-2018 om 00:00 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn in Heuvelland in opbouw!
    Beste wijnliefhebbers 

    Dat Belgische wijn in opbouw is, is goed nieuws maar dat de kwaliteit nog beter wordt is fantastisch! 
    In heuvelland wordt er binnenkort meer hectare bij geplant en dit mag gezien worden.

    Hieronder deel ik mijn bedenking over het domein  'd'Hellekappelle' in het bergachtige Heuvelland, meer bepaald 'Loker'. 

    Pal in het Heuvellandse vinden we een gepassioneerde wijnmaker, Michel. Zijn vrouw Carine staat hem bij om het boekhoudkundige in elkaar te boxen. Niet alleen een wijngoed maar ook een bed&breakfast is hun eigendom waar ze mensen kunnen ontvangen. Dit wijndomein is aan een zeer goede opmars bezig. Ze zijn gestart met net geen 2000 flessen, in 2020 verwachten ze 15000 flessen. Een druif die mij hier enorm verraste is de Pinot Noir. Een druif die men hier in 2016-2017 aanplantte samen met auxerrois en nu al razend populiar is. Pure verfijning met een uitermate karakter. Een Pinot Noir die zeker toegankelijk is maar die naar de gastronomie toe zijn deuren opent. Op wijnkaarten vindt je hem al terug. De druif heeft de wijnmaker een korte tijd op Franse houten vaten van Franse eik gelegd voor de structuur. Een rijke typische stijl met sterke aroma's van kersen, aardbei en framboos. In de mond zeer elegant en sappig. Verweven tannines, fijne aciditeit. Een Pinot noir die er staat!

    Naar bereidingen toe denk ik aan gevogelte of rood vlees.
    Serveer de rode wijn op 14°

    Domein adres: Dikkebusstraat 117, 8958 Loker






    13-07-2018 om 16:50 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een knipoog richting de zomer!
    Welke wijnfles openen in de zomer?

    Een vraag die veel gesteld wordt zodat het genieten kan verdubbeld worden. 
    Als sommelier werp ik dus ook even mijn oog naar het warme seizoen, namelijk de zomer periode. Een seizoen waarbij men uiteraard ook graag wijn drinkt. Ikzelf opteer liever voor wijnen die niet té zwaar zijn waarbij dus hun elegantie naar voor geschoven kan worden. Velen onder ons maken dus ook gebruik van schitterende gelegenheden zoals barbecue, terrasmomenten en dergelijke. Tijdens deze momenten is de kans groot dat er rosé wijn wordt geserveerd. Maar wat er ook niet onbelangrijk is, dat er niet alleen rosé maar ook champagne, frisse witte wijnen als ook elegant fijne rode wijnen kunnen geserveerd worden. Wijnen die het karakter en de fraicheur hebben om een mooi samenspel te krijgen met de zomer. Natuurlijk moeten deze wijnen allemaal op een goeie temperatuur geschonken worden. Indien u niet in het beheer bent van een (wijn) kelder, mag u gerust de rode wijnen 30 minuten op voorhand in de koelcel plaatsen zodat ze op temperatuur zijn. Op die manier kunnen fruitige en zachte rode wijnen op een 13° geserveerd worden. Champagne op 8°, witte wijn op 10° en rosé op 12°. Dan vindt je een prachtige combinatie tussen zomer en wijn. 

    Een foto die ik in de kijker zet is een rosé die een fantastische smaken palet heeft in verhouding met andere.

    Bijlagen:
    rosé kopie.jpg (4.7 MB)   

    05-06-2018 om 20:22 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale wineday!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste wijnliefhebbers


    Een bijzondere gelegenheid vandaag om ons eigen wijnland eens in kijker te zetten. 
    Op deze Nationale Wineday kunnen we de nadruk leggen op Belgische wijn. Veel mensen onderschatten de Belgische wijnmakers met hun kwaliteit. Maar wat velen ook niet weten, is dat België vanaf heden een enorm opmars kent. 

    We hebben sinds kort ook een nieuwe appelatie binnengehaald, namelijk Vlaamse landwijn. Een gecontroleerde herkomstbenaming die zich tussen Heuvelland en Hagelland bevindt. Zo telt België 6 erkende herkomstgebieden waar de wijnmakers dit onder hun naam kunnen dragen. 

    Omtrent druivenrassen in ons land zijn er een aantal nieuwigheden als ook gekende voor de bevolking. 
    Druiven als chardonnay, pinot noir, pinot gris, pinot blanc en dergelijke staan overal wel geschreven. 
    Maar variëteiten zoals Bacchus, dornfelder, Saint-Laurent en acolon zijn daar weer minder gekend. 

    Tijd om deze eens te gaan opzoeken bij onze schitterende wijndomeinen. 

    -Let's Taste Belgium-

    25-05-2018 om 17:56 geschreven door Kenzo.lauwereins  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/09-09/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!