Dag lezer,
Gisterenavond was ik uitgenodigd om te gaan eten in het «restaurant» van een vriendin. Het was weer een hele belevenis. Ik vreesde al voor de alomgekende to, maar tot mijn grote en aangename verrassing was dat niet het geval. Het restaurant houdt in dat ze een minikamertje heeft waar een koelkast staat en buiten kookt ze op houtskool (zoals de meeste mensen hier, een kampgasvuur is al luxe). Ze had gezegd dat we borden moesten meehebben en dus hadden we dat gedaan. Ze heeft maar een bord of 5 in haar restaurant. Bestek is niet nodig want meestal eten ze met hun handen. Ze had ook twee bekers, de andere twee invités dronken uit een oud yoghurtpotje. Haar boetiek bestaat uit een tafel waarop een aantal dingen liggen die ze verkoopt, bvb. Zakdoekjes, lucifers, snoepjes. Het geld wordt bewaard onder wat voor tafelkleed moet doorgaan. Ik ga nog proberen er een foto van te maken, van wat ze hier boetiek noemen. Haar droom is om ooit een supermarkt te hebben. Ik hoop dat het haar zal lukken.
Terwijl we daar aan het eten waren, kwam er toch af en toe iemand met een potje om rijst te kopen of soep (want dat waren de twee gerechten die vandaag in de aanbieding waren).
Voor mij had ze igname gekookt met een sausje en vis (de vis ben ik al zo beu gegeten dat ik bij de paters altijd pas, maar als iemand kookt, dan moet je het wel aannemen). Verder had ze rijst met pâte darachide, heel lekker met kip. Ik was bijna verkocht aan de kip, toen ik merkte dat aan het stuk dat ik zou nemen de poot nog zat
Niet zo smakelijk. (Net zoals gisterenmiddag, het was toen konijn en het hartje lag gewoon tussen het vlees. Dan zijn ze verwonderd dat ik geen vlees eet ;-))Als dessert was er watermeloen en banaan.
Al kan het eten in de verste verte niet tippen aan wat we bij ons gewoon zijn, het was alleszins een geslaagde avond
Tot blogs
Soetkin
22-11-2007, 15:56 geschreven door Soetkin
|