snurkproblemen
Informatiepagina over surken en snurkproblemen
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Snurker wordt steeds jonger en dikker
  • Snurken heeft negatieve impact op relatie
  • Apart slapen kan nachtelijke conflicten vermijden.
  • Rotterdammer slaat snurkende echtgenote.
  • Vaak slaapapneu bij diabeet
    informatie over snurken en andere slaapproblemen
    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurker wordt steeds jonger en dikker

    Amsterdam, 26 maart De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft zaterdag 27 maart ” de Nationale Slaapdag” uitgekozen om de uitkomsten van dit onderzoek naar buiten te brengen.

    Uit eigen onderzoek onder 35.000 snurk / apneupatiënten, uitgevoerd door de Kliniek voor Snurken en Apneu, gevestigd in het WTC te Amsterdam, is gebleken dat de leeftijdsopbouw van snurkers door verschillende oorzaken steeds lager wordt.

    Het onderzoek liet zien dat met name het leefpatroon/ slaaphygiëne van de 20-er debet is aan het gaan snurken. Van de 35.000 onderzochte personen bleek dat in de periode 1990-2000 slechts 5% jonger was dan 40 jaar. Over de periode 2000-2010 maakt deze leeftijdsgroep 12% uit van het totaal.

    Opmerkelijk is dat 80% van de onderzochte personen:

    - Een Body Mass Index (BMI) groter dan 25 (lees: overgewicht)
    - Spanningen vanwege afstuderen of een drukke baan,
    - Medicatie gebruiken vanwege depressiviteit,
    - Nog over hun neus en keelamandelen bleken te beschikken,
    - Dagelijks alcohol nuttigen.
    - Familie hadden met diabetes type II

    ’s Nachts ontspannen en verslappen onze spieren. Hierdoor zakt de tong achterwaarts in de keel en versperd ze de luchtwegen. Het gevolg van deze obstructie is een verminderde opname van zuurstof waarop het lichaam reageert (adrenaline). Snurkgeluid kan een duidelijke indicatie zijn van blokkades in de luchtwegen (z.g. apneu’s).

    De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft de afgelopen 17 jaar reeds meer dan 35.000 patiënten met de MRA/TRA snurkbeugel behandeld. 4200 patiënten jonger dan 30 jaar hebben hiermee een verbetering van kwaliteit van leven. Tevens wordt voorlichting gegeven omtrent de slaaphygiëne en BMI-beleid.

    08-04-2010, 12:04 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurken heeft negatieve impact op relatie

    Eén op drie snurkers geeft toe dat het gesnurk een negatieve impact heeft op hun relatie. Eén op vijf zegt dat ook hun seksleven te lijden heeft onder het geronk. Eén op vier vertelt daarom al in het begin van de relatie dat hij of zij snurkt, maar 12 procent houdt de lippen stijf op elkaar.

    Een kwart van de vrouwen zegt een snurkende partner ‘niet ideaal’ te vinden, voor snurkende vrouwen is de tolerantie nog minder: één op drie mannen vinden een snurkende vrouw onaantrekkelijk.

    Slaaptekort
    Snurken lijkt vooral vervelend voor de niet-snurkende partner die wakker gehouden wordt door de decibels die haar of zijn partner produceert. Snurkgeluiden kunnen de 80 decibel overschrijden. Dit is harder dan het geluid dat een stofzuiger maakt (70 decibel). Om iemands nachtrust te verstoren is slechts 30 decibel nodig. Te weinig slapen leidt tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid en slaperigheid.

    Niets
    Maar hoe vervelend het gesnurk ook is: een op drie partner doet er niets aan. Een kwart vlucht naar een andere kamer om toch maar te kunnen slapen. 65 procent port de partner zodat hij of zij op zijn zij gaat liggen.

    Maar het probleem oppervlakkig aanpakken is geen goed idee: snurken beïnvloedt ook de slaapkwaliteit van de snurkende partner zelf, en het probleem aanpakken kan beide partijen veel slaap- en gezondheidsproblemen besparen.

    Oorzaak
    Een vaak voorkomende oorzaak van snurken is overgewicht. Je gewicht op peil houden kan dus niet alleen je hart- en vaatspieren en je cholesterolniveau in het groen houden, ook je nachtrust en die van je partner kunnen (sterk) verbeteren. Helpt dat niet, dan is een doktersbezoek aangewezen. (edp)

    17-09-2008, 11:36 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apart slapen kan nachtelijke conflicten vermijden.

    snurken

    Een dubbel bed wordt door de meeste koppels nog altijd beschouwd als een symbool van hun samenzijn. Maar in werkelijkheid, zo schrijft de Sunday Times, is het voor heel veel mensen verstandiger om apart te slapen en zo ‘nachtconflicten’ te voorkomen.

    Dat zegt dr. Chris Alford, een ’slaappsycholoog’ die is verbonden aan de universiteit van West-Engeland en onderzoek deed in opdracht van de officiële ‘Slaapraad’. Dr. Alford stelt vast dat ’slaapconflicten’ in heel veel relaties voorkomen en waarschuwt dat die in veel gevallen de hele relatie ondermijnen. Wat steeds meer koppels er al toe heeft gebracht om het dubbele bed te vervangen door twee tegen elkaar geschoven ’singles’ en soms zelfs in afzonderlijke kamers te gaan slapen.

    Hoewel er vaak nog wordt gedacht dat partners die niet in hetzelfde bed slapen een probleem hebben met elkaar, is volgens Alford en andere psychologen het omgekeerde waar. Want zeker in een jachtige 24/7 wereld, waarin we alle slaap kunnen gebruiken die we kunnen krijgen, is het rustig alleen slapen volgens hen inderdaad aan te bevelen.

    Conflicten

    De belangrijkste redenen voor slaapconflicten zijn snurken en uiteenlopende slaappatronen. Een op de vier mensen snurkt vaak en luid, wat de bedgenoot twee uur slaap per nacht kan kosten. Ook de strijd om de donsdeken en het ‘onrustige benen’-syndroom houdt mensen s’nachts vaak wakker. Daarnaast spelen, buiten het bed, de verschillen in onze lichaamsklok een rol, want de mensheid is nu eenmaal verdeeld in ochtend- en avondmensen en die hebben elk een heel eigen en ander slaappatroon.

    Volgens onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Amerikaanse universiteit van Wisconsin blijft er bij dergelijke koppels (te) weinig tijd over om met elkaar te communiceren en te genieten van elkaars gezelschap.

    Dat het hier gaat om een veel voorkomend probleem gaat blijkt uit de cijfers, want volgens het rapport van de Slaapraad wordt de helft van de mensen tot zes keer per nacht wakker worden gemakt door de bedgenoot - onbewust dan - en vlucht één op de vier mensen regelmatig naar een logeerbed of naar de sofa in de woonkamer om toch nog wat slaap te krijgen.

    Dat het gaat om een heuse trend wordt aangegeven door de Britse Vereniging van Woningbouwers, die heeft berekend dat tegen 2015 meer dan 60 procent van de nieuwe huizen twee ‘master bedrooms’ zal hebben.

    Bron: Knack.be

    15-09-2008, 15:32 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdammer slaat snurkende echtgenote.

    Tja… soms gaat het wel heel erg ver…!

    Rotterdammer slaat snurkende echtgenote.

    Een 25-jarige Rotterdamse is maandagavond ruw uit haar slaap gewekt omdat ze snurkte. Haar echtgenoot ergerde zich zo aan het snorrende, zagende keelgeluid dat hij haar tegen haar hoofd sloeg. De vrouw liep hierbij een hoofdwond boven haar linkeroog op. De vrouw heeft aangifte gedaan, de 29-jarige man is aangehouden.

    05-09-2008, 10:16 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    19-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaak slaapapneu bij diabeet

     

    Vaak slaap apneu bij diabeet

    Mannen die lijden aan diabetes type 2 (suikerziekte), lopen een groter isico op een haperende ademhaling gedurende de nacht. Dat is lastig en ongezond, want deze zogenaamde slaap-apneus verstoren de bloedsuikerspiegel, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

    Patiënten met diabetes en slaap-apneu zijn overdag vaak slaperig en snurken ’s nachts luidruchtig. 36 procent van de mannen met suikerziekte lijdt ook aan slaap-apneu. Het gaat dan vooral om mannen ouder dan 60. Bij vrouwen komt de combinatie van de twee aandoeningen beduidend minder vaak voor.

    Omdat slaap-apneus de bloedsuikerspiegel in de war schoppen, raden onderzoekers diabetici aan om zich vaker op de aandoening te laten controleren. In totaal werden ruim driehonderd volwassenen met diabetes type 2 onderzocht.

    Patiënten met diabetes en slaap-apneu zijn overdag vaak slaperig en snurken ’s nachts luidruchtig. 36 procent van de mannen met suikerziekte lijdt ook aan slaap-apneu. Het gaat dan vooral om mannen ouder dan 60. Bij vrouwen komt de combinatie van de twee aandoeningen beduidend minder vaak voor.

    Omdat slaap-apneus de bloedsuikerspiegel in de war schoppen, raden onderzoekers diabetici aan om zich vaker op de aandoening te laten controleren. In totaal werden ruim driehonderd volwassenen met diabetes type 2 onderzocht.
    (bron: Gezondheidsnet.nl/diabetes en apneu)

    19-08-2008, 14:43 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurken na het bier drinken

    Vraag:

    Ik drink regelmatig een heerlijk glas bier. Resultaat is dat ik een stevige snurker ben. Ik heb daarnaast /daardoor ook last van apneu. Wat kan ik doen om minder te snurken na het drinken?
    P.vdH.

    Snurken na bier

    Antwoord:

    Snurken wordt bevorderd door omstandigheden die de luchtweg versmallen waardoor het gehemelte en de tong dichter bij elkaar komen te liggen en dus gemakkelijker gaan trillen. Deze omstandigheden zijn: slapen op de rug, alcohol drinken, slaapmedicatie en kalmeermiddelen slikken, overgewicht, een verstopte neus en een van nature slappe huig. U kan het snurken een stuk verminderen met volgende maatregelen: geen alcohol meer drinken vanaf twee uur voor het slapen gaan, stoppen met roken, streven naar een goed lichaamsgewicht en geen zware maaltijden gebruiken vlak voor het slapen gaan. Er zijn een aantal hulpmiddelen die het snurken tegengaan, waaronder druppeltjes en gorgelmiddeltjes, mechanische middelen die de mond gesloten of de neus openhouden, electrische apparaatjes die reageren op het gesnurk en u vervolgens wakker maken en tenslotte, een bal naaien in de rug van je pyama-jas waardoor u niet meer op je rug gaat liggen. Helaas is geen enkel van deze middelen echt efficiënt en de mechanische middelen hebben vaak als enig effect dat u uit de slaap wordt gehouden, waardoor u overdag slaperig bent.

    Wanneer het snurken problematisch wordt is een bezoek aan een neus- keel- oorarts aangewezen. Hij of zij kan vaststellen wat de reden van het snurken is, waarna eventueel een medische behandeling mogelijk is. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de neusverstopping het gevolg is van een allergie of poliepen. Een allergie kan met medicijnen worden behandeld, wat vaak al voldoende is om verlost te zijn van het snurken. Soms biedt een operatie aan het neustussenschot of verwijderen van poliepen uitkomst. Een bijzondere oorzaak van snurken is het slaapapneu-syndroom. Bij een klein deel van de snurkende personen wordt het snurken tijdens de slaap onderbroken door pauzes in de ademhaling waarbij geen enkele inademing meer plaats vindt. Wanneer de ademstilstand meer dan 10 seconden duurt noemt men een dergelijke pauze apneu. Men spreekt van slaapapneu-syndroom wanneer zo’n ademstilstand minimaal 5 maal per uur optreedt. Na een apneu kan men wakker worden met een gevoel van kortademigheid of benauwdheid, veroorzaakt door een daling van het zuurstofgehalte van het bloed. Wanneer de slaap te vaak onderbroken wordt door deze ademstilstanden is men ’s-ochtends niet goed uitgerust en staat men geradbraakt op.

    Overdag kunnen klachten ontstaan van extreme slaperigheid in allerlei omstandigheden zoals in rust tijdens het lezen van een boek of een krant maar soms ook bij activiteiten als autorijden. Dit kan leiden ongetwijfeld tot gevaarlijke situaties niet alleen voor u zelf, maar ook voor anderen.

    Het slaapapneu-syndroom kan meestal goed behandeld worden. Soms is een operatie nodig, maar vaak kan men geholpen worden door ‘s nachts een neusmasker (CPAP) te dragen. Door het dragen van het neusmasker, verdwijnt ook het gesnurk.
    Indien u meent slaapapneu te hebben, lijkt het me toch zinvol om neus-keel-oorarts te raadplegen.
    Dr MF

    18-08-2008, 10:07 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker doorslapen is zo gewoon nog niet!

    Slaapcentrum SEIN (SSZ)in Zwolle, Nederland is het toevluchtsoord voor de slapeloze nachtbrakers die wel willen maar niet kunnen slapen; mensen met slaapstoornissen en waakstoornissen.Jaarlijks biedt het centrum matrashulp aan 550 mensen. “Een slaapkamer is om in te slapen.”

    Het gebouw van SEIN staatin de hoek aan de Dr. Denekampweg heel rustiek en afgelegen te wachten op bezoekers. Rustiek, zoals het past bij het beeld van een slaapcentrum.

    Binnen is de sfeer al even feeëriek: gedempte stemmen klinken over een wandelgang die volgehangen is met het betere zeefdrukwerk van Dali.

    In de controlekamer van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) verschaffen televisieschermen beelden van de slapende mens. Op monitoren kan het begeleidingsteam van SEIN hartslag, ademhaling en hersenactiviteit van de patiënt volgen. Big Brother is watching you, maar dan positief.

    Hier zoekt men naar oorzaken en oplossingen voor slapeloosheid. Slapen behelst meer dan je ogen dicht doen. Wie wel eens wakker ligt van zichzelf, weet hoe lastig slapeloosheid kan zijn. Er zijn verschillende ziektebeelden: o.a. rusteloze benen syndroom, narcolepsie, slaapwandelen. Via huisarts of ziekenhuis komt de slapeloze bij SEIN terecht. SEIN heeft een heel team professionals dat minutieus op zoek gaat naar de oorzaak van de slapeloosheid. Patiënten die een interne behandeling krijgen, brengen doorgaans één nacht door op een slaapkamer van het onderzoekscentrum. Met een hoofd vol elektroden, staat de camera op ze gericht en worden in een ‘controlroom’ nauwgezet de verschillende stadia van slaap en de hersenactiviteit gevolgd en geanalyseerd. Het ziet er heel 1984 uit.

    “Stress en trauma’s liggen veelal ten grondslag aan slaapstoornissen. Vaak zijn dat stoornissen die we middels een psychologische of pedagogische hulp kunnen verhelpen”, zegt Thea Grutter, hoofd bedrijfsvoering SSZ. “Maar we behandelen ook mensen met dwaalproblemen, patiënten met het rusteloze benen syndroom, apneu-patiënten – dat zijn mensen die tijdens de slaap ophouden met ademhalen. Daar hebben we allemaal last van, maar deze mensen overkomt dat heel vaak en heel lang. Die worden daar wakker van en vallen dan overdag weer snel in slaap. Ze snurken ook bijna allemaal. En dan hebben we nog patiënten met narcolepsie. Da’s een neurologische afwijking waarbij de volgorde en de lengte van de verschillende slaapstadia - Non Rapid Eye Movement (NREM) en de Rapid Eye Movement (REM) - verstoord raken. Zij krijgen ook overdag last van in slaap vallen - ze vallen echt in een REM-slaap en narcolepsie gaat dan ook gepaard met verslapping van alle spieren. Die vallen echt neer. Ja, da’s gevaarlijk, stel je voor wat er gebeurt als je dat overkomt terwijl je achter het stuur zit of zo.”

    Naast de aandoeningen die met medicatie te verhelpen zijn, zijn er ook genoeg voorwaarden te creëren waardoor de gewone ‘wakkere’ mens beter zal gaan slapen.

    De ietwat troosteloze slaap/behandelkamers van SSZ geven een eerste inkijkje. Rust, reinheid en regelmaat; slaapkamerhygiëne. “Wat je dus niet moet doen, is met een zak chips en een fles cola op de bank een thriller tot diep in de nacht gaan zitten kijken. Daar word je niet moe van, maar werkt eerder averechts. Daarnaast moet je er zorg voor dragen dat je slaapkamer je zo weinig mogelijk prikkels biedt. Een slaapkamer is om in te slapen, zeg ik altijd maar. Natuurlijk mag je van mij televisie kijken in bed, of een boek lezen. Maar als je last van slapeloosheid hebt, is dat geen goed idee.” (bron: de Stentor.nl); www.snurken.org

    17-07-2008, 10:00 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SnörEx

    Snurken en apneu behoren tot het verleden met de SnörEx® antisnurkbeugel. Het innovatieve apparaat wordt op maat gemaakt, om zo een optimale oplossing te bieden tegen het snurken.

    “Snurken was jarenlang een groot probleem. De SnörEx bood de beste oplossing voor mijn situatie, in tegenstelling tot verschillende andere aanbieders van oplossingen tegen snurken en apneu”
    D. Hulshof, patiënt

    Het SnörEx® behandelcentrum is reeds meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het behandelen van snurk- en apneu problemen. De SnörEx® antisnurkbeugel is dé keuze van KNO specialisten.

    Snurkt u? Last van apneu? Moeheid overdag? Wij bieden u de nieuwste, meest comfortabele en effectieve oplossing om u zonder operatie van het snurken af te helpen en u daarmee een gezonde slaap en goede nachtrust te bieden zonder verdere snurk- of apneu problemen.

    Waarom de SnörEx® als oplossing tegen snurken?
    - Grote tevredenheid
    - Op maat voor u gemaakt
    - Duurzaak
    - Erkend door KNO specialisten
    - Geen operatie nodig
    Uit meer dan 15 jaar onderzoek in verschillende slaapklinieken is door KNO specialisten, maar ook door longartsen en neurologen, de SnorEx® luchtwegorthese getest en als de meest effectieve en patiëntvriendelijke behandeling tegen apneu en snurken gebleken.

    De SnörEx® luchtwegorthese/snurkbeugel (ook wel bekend als anti snurkbeugel) geeft ú en uw partner weer een gezonde ongestoorde maar bovenal snurkvrije nachtrust terug!

    16-07-2008, 11:03 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurkvrij op vakantie!

    Thuis kan je nog naar de logeerkamer, maar logeren op een aparte hotelkamer gaat érg ver!

    Toch hebben de snurkers onder ons geaccepteerd dat lekker uitrusten aan de Spaanse Costa’s(gaat u lievernaar de Cotes d’Azur, mag dat natuurlijk ook)voor hen uitdraait op eenzame afzondering op een aparte kamer tijdens de nachtelijke uren.

    Op vakantie wil men namelijk eindelijk eens kunnen slapen zonder gesnurk van man of vrouwlief. Dat de overige hotelgasten vervolgens hun beklag doen over geluidsoverlast en burengerucht kan je bedenken.

    Je moet er niet aan denken dat deze familie naast je op de camping logeert! Enig voordeel is dat de wilde dieren zich niet durven te vertonen.

    Het is echter mogelijk om je deze extra hotelkamer en de schaamte ’s morgens aan het ontbijtbuffet te besparen!

    Het Behandelcentrum voor Nachtelijke Ademhalingsstoornissen te Weert biedt U nu dè oplossing! De SnörEx® luchtwegorthese.

    De SnörEx® is een subtiele verhemelteplaat met geïntegreerde spanbeugel die uw verhemelte en tong onder controle houdt zodat uw luchtweg optimaal vrijblijft.

    Turbulentie in de luchtstroom tijdens ademhaling en trillingen en vibraties (= SNURKEN) van verslapt spierweefsel in het keelgebied wordt hiermee voorkomen.

    Wilt u dit ook, meldt u hier danaan voor een kosteloos onderzoek: www.snurken.be

    15-07-2008, 13:46 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.,,Snurken is niet altijd onschuldig''

     

    Slaapkliniek van AZ-VUB Jette zet deuren open op Dag van de Slaap
    Reportage.

    In een slaapkliniek worden 's nachts onder meer de hersenen en ademhaling gemeten.

    In een slaapkliniek worden 's nachts onder meer de hersenen en ademhaling gemeten.

    ©BDW

    BRUSSEL. - Slaapstoornissen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Slechte gewoontes en overgewicht zijn bevorderende factoren. ,,We willen mensen alert maken voor slaapstoornissen'', zegt Sonia De Weerdt, longarts in het academisch ziekenhuis.

    08-07-2008, 11:23 Geschreven door snurken  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Foto

    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Info pagina over snurken
  • SnörEx®
  • SnorXtop
  • somnosnore
  • Snurkbeugel
  • Snurkwinkel
  • Apneusnurker
  • Snurkkliniek Antwerpen
  • Snurkkliniek Amsterdam
  • Snurkkliniek Weert


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs