antwerpen snort !
een snorrende kijk op 't stad
16-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

16-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T WAS EEN GRAVE WEEK, DEES WEEK !DE WEEK VAN VALENTIJN = EEN GRAVE WEEK ...

Je hebt zo van die dagen, of weken, dat je bij jezelf zegt verrek, ging het er  altijd maar zo aan toe.
En de Valentijnweek ( Sint!Valentijn) was er zo één.

Ze was eigenlijk enige dagen vroeger begonnen, die Valentijnweek. In Beveren-Waas, over 't water, waar Bokslegende JEAN-PIERRE COOPMAN zijn o.k gaf voor de aanstelling tot " SNOR VAN 'T STAD " !
De E.S.A. wint het met k.o. van de tegenstrever. Daar is het "om halfzeven donker" en  om "halfacht potdicht"... A bon entendeur.

Kwam het bericht dat BUGA en RITMO INTERIM de hoofdsponsors worden van onze club. Dus : mooi programma betekent ook goeie sponsoring.

Ook Brouwerij ROMAN steunt ons bij de werking van twee activiteiten : Deurne en Brussel.

De 13° februari : voorstelling van het boek van TANGUY ( "Antwerpen Mijn Engeltje") .   waarin ook ondergetekende zijn liefde voor 't Stad heeft verkondigd. Eerste happening van die aard in de champagnebar van de Stadsfeestzaal.

Dan de dag van dé Liefde zelf een dansavond verzorgd door Radio Minerva in dezelfde zaal. Een praatje met Bob Cools, met Schepen Philippe Heylen én : 2 nieuwe leden voor de E.S.A. ! Remy en Bert. Weer een stukje verjonging en versterking van onze vereniging.

Intussen een mailtje vanuit Herentals waar Leo, een op rust gestelde kolonel, mét snor, onze gelederen komt versterken.

En dank zij Fred Janssen en Julien Vrebos komt er schot in onze werking om in de MAROLLEN op zoek te gaan naar "De Moustache van de Marollen". Er is een medewerking van TV BRUSSEL en de organisators van " De Weik van Brussel".

Het jaar is dus zeer positief begonnen, aan ons om te zorgen voor een degelijke afwerking van alle festiviteiten. Gezien het enthousiasme van alle Snordragers én de steunende leden zal dat zeker geen probleem scheppen.

Volgende maand is er de eerste Algemene Ledenvergadering in " Den Bengel". Na afspraak met patron Jo zenden we jullie een berichtje.

We zijn dit jaar dus met z'n allen

                                                             A L T IJ D  I N  B E W E G I N G !

OPPERSNOR16-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
>> Reageer (1)
13-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

13-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BOEK VAN TANGUY : ANTWERPEN MIJN ENGELTJE.

ANTWERPEN MIJN ENGELTJE.

Onze "jongste" TANGUY schreef en stelde een boek samen over ANTWERPEN. Ambitieus als hij is is hij niet alleen tevreden over zijn jobs als Gids van de Stad, tekenaar van "Kareltje", werkzaam voor ATV, lesgeven in tekenen aan kinderen en dies meer. Hij moet zich ook absoluut wijden aan een boek over Antwerpen. En niet zomaar het zoveelste boek over dit onderwerp dat ons allemaal aan het hart ligt.
Hij schrijft een degelijke inleiding en geeft dan de pen ( de pc ) aan tal van Sinjoren en andere Antwerpenaars. Zij moeten hun liefde voor DE STAD ( HUN Stad ) op papier zetten. En dat hebben ze gedaan. Van Bob Cools over Patrick Janssens, en Youssef el Moussaoui (stand-up comedian - ne hele goeie! ) over Johan Veeckman ( Hoofd Archeologie en Monumentenzorg Antwerpen) plus Paul Huvenne ( Algemeen Directeur KMSKA ), Merho...en Schepen Philip Heylen zo naar Diane Bosmans ( consulAnt ) en ... Willy Dupon ( voorzitter E.S.A. ) Dat wist ge wel.

Het boek is een aanrader. Verzorgd, qua fotomateriaal "dik in orde ", mét dvd over 't Stad. Echt iets om kado te geven aan vrienden en kennissen en mensen die zomaar eens naar Antwerpen komen. Hét relatiegeschenk.

Ik geef op onze blog mijn tekst over Antwerpen die gepubliceerd is in dit prachtige boek.

Antwerpen, mijn geboortestad, mijn Koekestad, mijn Snorrenstad,

Ik ben geboren in deze altijd bruisende Stad. In de Vinkenstraat om precies te zijn, nét voor de Tweede Wereldoorlog, in 1938. Inderdaad, ik beken : ik ben geen rasechte Sinjoor. Mijn moeder was geboren als oorlogskind in het toen neutrale Nederland en mijn vader kwam van buiten Parijs. Ik bezit dus écht Europese roots, met een warm hart voor onze Stad. Want ik mag gerust zeggen dat ik een fanatiek bewoner/genieter ben ( alsof dat niet hetzelfde is ) van deze schitterende Metropool.
Mijn eerste job, na mijn studies aan de Pestalozzistraat en het Atheneum van Berchem , was als waterklerk aan de haven. Het maritieme heeft me altijd geintereseerd en agent voor scheepvaartlijnen was toen een stukje plaatselijk verkennen van rest van de wereld. Een belevenis in die grote haven die toen eindigde aan de Zandvlietsluis.
Eenentwintig jaar later zou ik die job vervangen door iets dat toch weer met het havengebeuren te maken had : een "eetkroeg" in de Brouwersvliet, niet ver van de Willemdok en de Rosse Buurt.

Maar laten wij het hebben over mijn liefde voor deze Stad, mijn Beste Vriendin.

Antwerpen heeft het hard te verduren gehad onder de bezetting van " den Duits " die met zijn V-bommen een deel van het hart vernietigde. Alsof dat niet genoeg was, begonnen sommige van onze bestuurders  aan de gekende afbraakwoede en wilden alles "vernieuwen" en "moderniseren". Met als resultaat : wég hypodroom, wég tolhuis, dag Boduognat, dag Peter Benoit. Het stadsbeeld  werd ontsierd door lelijke moderne, kale buildings. De Opera zucht nog steeds in de schaduw van het lelijkste torengebouw in Antwerpen: de "Antwerp Tower". Als 't kind maar een Engelse naam kreeg...
Tot Burgemeester Bob Cools ingreep en redde wat er nog te redden viel. De sloophamers voor het Centraal Station stonden reeds klaar. En nu, in 2008, zijn we fier op de prachtige restauratie van onze "Kathedraal onder de Treinstations". De vervallen buurt rond het Vleeshuis werd afgebroken en in een schitterend nieuw kleedje gestoken. Ereburgemeesqter Bob Cools kreeg er de "Europanostaprijs" voor. De meest prestigieuse erkenning voor zo'n grote realisatie. De bewoners haalden weer adem, Antwerpen was gered van de totale destructie!

En ik wou aan deze Stad, nog steeds mijn Grote Liefde, een extra dimensie toevoegen op een folkloristische manier. Een Snorrenclub.

Café "De Snor" werd the place to be waar elke Antwerpenaar, én alle anderen zich thuisvoelden. Van de waterklerk en de rivierloods tot de kunstenaar en de burgemeester. De eetkroeg, geopend in 1977,werd op 5 oktober 1978 de thuishaven van de "ANTWERPSE SNORRENCLUB" ! De vereniging telde vooral leden uit de maritieme sector : waterklerken ( of course ) loodsen, bevrachters, expediteurs. Maar ook kunstenaars én de Antwerpse bard Djon Lundstrom. Frisse ideeën werden ceratief uitgewerkt. Er kwam een plaatselijke kiezing van de " Snor van het Jaar ", verbroederingen met buitenlandse Snorrenclubs, tv-optredens, de bouw van een Snorrenreus. Beroemde Snordragers vervoegden de club : stadsbeiaardier Jo Haazen, Nederlandse tv-animator Ted de Braak, Leo Martin, Burgemeester Bob Cools, Toots Thielemans en vele anderen.

Bestuursproblemen kwamen, ambras en de klassieke afscheuring : in 2002 werd de EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN geboren. Een nieuwe Snorrenvereniging die onder het motto " ALTIJD IN BEWEGING " op no-time nummer één in Vlaanderen werd. Alle V.I.P.-Snorren volgden de nieuwe strekking van de Antwerpse Snorrenbeweging. Nieuwe leuke initiatieven zagen het licht : de " Snor van 't Stad " ( what's in a name? ), de " Snorren van de Wijk " in samenwerking met Gazet van Antwerpen, de Vlaamse Bellenmannen werden " Snor van ... " hun gemeente, de bron van de Schelde in Gouy werd bezocht in verband met de verbondenheid van de club met onze levensader de Schelde, het A+Diploma voor het verkondigen van het Antwerps gevoel werd uitgereikt door schepen Ludo Van Campenhout. De E.S.A. draait " graaf goe ".

Zo heb ik, samen met mijn enthousiaste Snorrenvrienden, ook mijn steentje bijgedragen om 't Stad een meerwaarde te geven op folkloristisch gebied. Nu het startschot is gegeven voor de verjonging van de club, met als benjamin de jongste gids van 't Stad Tanguy, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Alle E.S.A.-leden en de talrijke sympathisanten zijn er fier op en blijven uiteraard " ALTIJD IN BEWEGING " !

Omdat ik, en alle volgelingen van de EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN Antwerpen een zeer warm hart toedragen.

Wij zijn ZOT VAN 'T STAD !

Willy

Dat was het : mijn bijdrage tot deze uitgave over de mooiste en gezelligste Stad van 't Land : Antwaarpe !

OPPERSNOR

13-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

12-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN KAMPIOEN SNOR VAN 'T STAD !

JEAN-PIERRE COOPMAN SNOR 2008 !

De Europese Snorrenclub Antwerpen heeft weer eens gescoord : JEAN-PIERRE COOPMAN legt zijn bokshandschoenen op zijn nachtkastje en komt op 7 juni samen met gans Antwerpen zijn aanstelling vieren tot "SNOR VAN 'T STAD".

Onze sympathieke bokser die het 30 jaar geleden in de ring  tegenover MOHAMMED ALI 5 rounds heeft volgehouden vervoegt onze reeks van fameuze SNORREN.
Een beroemd sportman in een beroemde club. Doegetmor !

De E.S.A. is dus dit jaar aan de beurt en volgt daarbij de beslissing op van het Schepencollege dat de vereniging de toelating geeft tweejaarlijks zulke manifestatie te organiseren.

Maar niet alleen 't Stad is belangrijk voor ons, wij gaan dit jaar ook BRUSSEL veroveren !
Heeft wijlen Burgemeester Lode Craeybeckx niet gezegd : "Antwerpen laat Brussel niet los!".
Dus gaan wij, in samenwerking met TV Brussel en Julien Vrebos, de "Moustache van de Marollen" kiezen.
We gon der een mot oep geven !!!
Want er wacht ons nog : Deurne, Oud-Turnhout, Oostende, Veurne en Stuttgart. 2008 wordt een schitterend jaar.

Eind deze maand komen alle data op onze blog.

Dus elke week even uitkijken naar de schrijfselen van ondergetekende.

En voor wie het moest vergeten zijn. Ons nieuw bankrekeningnummer is
KBC   733-0454391-73.

OPPERSNOR

12-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (30 Stemmen)
>> Reageer (0)
Inhoud blog
 • Onze "TIETZ-TITS" muur.
 • DOS SERVEZAS.
 • IN SNORUM VERITAS
 • STAMMENTWISTEN ?
 • GASTON EN CO.
 • BANGELIJK MORTSEL !
 • ZWART/GEEL/ROOD
 • ANTWERPS GEVOEL
 • MAG IK BINNEKOME ?
 • DJON LUNDSTROM

  Archief per week
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 23/07-29/07 2007  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!