antwerpen snort !
een snorrende kijk op 't stad
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De snorren krulden

DE SNORREN KRULDEN !

Inderdaad, ze krulden van fierheid, tijdens en na het bal op 20 maart in een overvolle zaal van ons Centraal Station. En daar was reden te over voor.

't Was dan ook een plezante bedoening, de hulde aan Bob Cools in combinatie met de verkiezing van de eerste "Spoorwegsnor" en dit alles gekaderd in een spetterend bal. Met muziek van Elvis en de Beatles, Roy Orbison en Will Tura.

Ereburgemeester Bob Cools werd door Regio Manager van het Centraal Station, Filip Merlier, in de bloemen gezet voor zijn inzet tot het behoud van het C.S. Tegen de wil in van, vooral Brusselse, politici. Remember Herman Decroo!

Daardoor hebben we nu het 3° mooiste station in de wereld. Volgens mij en alle Sinjoren hét mooiste. En daarom werd er gefeest, gedanst, gedronken en verbroederd. Met de mensen van de VePAC (Vereniging Personeel Antwerpen Centraal), Antwerpse politici, onze broeders van de Schotense Snorrenclub en de vele sympathisanten.

Een verrassing voor alle leden van de ESA was het cadeau uit Oud-Turnhout, een idee van Rudy en Anita (én Fred!) : een mooie witte sjaal met embleem ESA en voornaam plus eerste letters van familienaam. In combinatie met onze stijlvolle clubkledij geeft het onze snordragers nog meer élan. Sjiek !

Mijn dank in de eerste plaats aan alle Spoorwegmensen die het ons mogelijk maakten een feest te organiseren in zulk mooi kader met alle faciliteiten vandien. Omdat iedereen met het openbaar vervoer kwam (tram, bus én trein) en het bal begon om 15.00 uur kon er een pintje meer gedronken worden. Er was geen BOB nodig. Alleen Cools, uiteraard.

We rekenen op een herhaling in 2011 in samenwerking met dezelfde harde kern van dit jaar, Luc en Steve, Suzy en "The Hitcrackers" met hun prachtige muziek uit de jaren toen onze snorren nog niet grijs waren. Il fut un temps.

Maar wij gaan verder met het actieve snorrenleven van de "Europese". Zaterdag 3 april Algemene Ledenvergadering in "Den Bengel" met als eerste agendapunt de "Verkeezing 'Moestasj van et joer' op et Vosseplaain 20 (d'Aa Met) oem 11.00 eure".

Twee snorrenclubs samen in Brussel aan den toog bij "Chez Marcel", één met erevoorzitter Burgemeester Freddy Thielemans en één met Beschermheer Ereburgemeester Bob Cools. We gon der een lap oep geive!

En we verplaatsen ons met den trein, natuurlijk.

30-03-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed... alhoewel...

ALHOEWEL ...

In vorige blog geschreven dat alles zo goed ging.

Organisatorisch is 2010 inderdaad een topjaar. Van de "Snor van de Grote Markt" tot het feest in Luik.

Doegetmor.

Maar. Onze mensen, hoe actief ze ook zijn, hebben ook zo hun problemen met de gezondheid.
En dan zitten we bij "Murphy".

Hoofdredacteur en kersvers lid Rudy Wuytack werd opgenomen in het AZ voor een volledig nazicht (helemaal binnenste buiten gekeerd), ikke na het bal (beetje uitgesteld - dat bal niet)) voor korte operatie naar St Vincentius en gisteren Bellenman en bestuurslid Guy Vandendriessche met hartinfarct in het ziekenhuis in Roeselare.

Zo zie je maar hoe vergankelijk het leven is. Vandaag leute en plezier en morgen mizerie.

Maar 'look at the bright side of life'. Zongen John Cleese en zijn vrienden. Doen wij dan ook.

Want het gaat inderdaad nog steeds goed met de club. De t-shirts worden gedrukt, de "smilies-met-snor" zijn klaar. De zon schijnt vandaag.

En. Naar aanleiding van de viering van Gaston Berghmans als "Snor van 't Stad" kregen we een berichtje van Districtsvoorzitter Gilbert Verstraelen, tevens lid van de E.S.A., dat op vrijdag 4 juni Gaston door Merksem zal gehuldigd worden op het plein waar zijn "Joske" staat. Mooi gebaar van de Merksemse Districtsraad tegenover hun beroemde inwoner. De E.S.A. apprecieert deze beslissing uitermate. Receptie op vrijdag, optocht en ontvangst op 't Schoon Verdiep op zaterdag. 't Kan niet meer stuk.

Zo zie je maar, er zijn toch nog PLEZANTE dingen in dit korte bestaan.
En daar zorgen de mannen de Europese ook voor.

Dus, mensen, nu zaterdag in Centraal Station : maak plezier, vlieg er in op z'n Antwaarps.
Doen!

16-03-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed begonnen !

GOED BEGONNEN.

Inderdaad, het ESA-jaar is goed begonnen.

Alle leden en simpa's betaalden hun bijdragen. En koffies VERHEYEN werd onze nieuwe sponsor. Maar ook op chocolatier BURIE kunnen we nog steeds rekenen. En op onze mensen in het Stadhuis.

Plus de redactie van "De Antwerpse Koerier", waarvan ik sinds vorig jaar Stadsredacteur ben. Daardoor kom je dan weer in contact met nieuwe en interessante mensen uit alle lagen van de bevolking.

Met de persverantwoordelijke van het Paleis in Laken tijdens het bezoek van Prins Filip aan "Het Paleis", met de verantwoordelijke van de Chinese Gemeenschap tijdens de ondertekening van de overeenkomst tot het plaatsen van de pagodepoort, de voorstelling van de nieuwe Stadsdichter op het Schoon Verdiep, de officieële opening van het Centraal Station.

Nieuwe contacten die de uitstraling van de E.S.A. ten goede komen.

Alle manifestaties zijn onder controle. De hulde Bob Cools (dank zij de VePAC), het feest in Londerzeel dank zij onze Bellenman Gerard, daarna de snorviering in Izegem dank zij Bellenman Guy, de viering van de "Moestasje van Brussel" georganiseerd door de plaatselijke vereniging, dan een initiatief van onze Waalse vriend George Vetters in september in Luik én natuurlijk "le moment suprème" de inauguratie van Vlaanderen's grootste komiek GASTON BERGHMANS.

Kleine probleempjes doen zich uiteraard altijd voor. Onze nieuwe vriend Rudy Wuytack werd voor enkele dagen opgenomen in het hospitaal en ikzelf binnenkort nog eens voor twee dagen. Slijtage.

Gisteren en vandaag vriend Bellenman Guy uit Izegem gezien die Prins Karnaval van Mortsel begeleidde en ook de stoet opende. De ESA zendt zijn zonen uit.

Snorren met een missie !

13-03-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Leuk krijg ik Jeuk.

Van Leuk krijg ik Jeuk.

 

In contact gekomen met ene FONS WUYTS, initiatiefnemer van de actie voor het gebruik van het woordje PLEZANT, tegenover het geimporteerde LEUK uit Nederland.

 Fons Wuyts

De Vlaamse media doet maar al te graag mee aan het verspreiden van LEUK.
Vooral onze 'staatszender' VRT.
Ik vond dat ook al heel lang niet LEUK.  Euh, PLEZANT...
Als de kleinkinderen op bezoek komen hebben ze het over een LEUKE film, een nieuwe LEUKE vriend, een LEUK weetikveel.

In een grijs verleden, toen ik nog werkzaam was in 'de maritiem' waren briefwisseling en boekhouding in het Frans. Ik werkte toen in een firma, gevestigd in de 'Rue des Tanneurs' (Huidevettersstraat). Hebben wij toen tegen die verfransing gestreden en het pleit gewonnen. Tot spijt van de toenmalige 'Franskiljons'.

Daarna werd onze taal lastig gevallen door meer en meer Engelse termen en uitdrukkingen. Heb niks tegen het Frans of het Engels. Vere van.
Praat graag een mondje van beide talen. Is nog steeds een rijkdom.

Over deze beide indringers zal ik het in een andere blog hebben.

Nu het oprukken van het Hollandse LEUK.

Van LEUK krijg ik dus JEUK. En maar blijven krabben is ook niet zo PLEZANT!

PLEZANT!
Dat mag toch nog gezegd en geschreven worden?
Pallieter draait zich om in zijn graf.
En zijn wij, Vlamingen, niet de grote winnaars van dicteewedstrijden op de beeldbuis?
Geen cultuurbarbaren dus.
Nog steeds de 'hoeders van de taal'.
En daar zijn we fier op.

Vanaf vandaag, beste Leden en Simpas, alleen nog maar het woordje PLEZANT.
In geschriften en speeches.

Lees ik in mijn dikke van Dale uit 1995, twaalfde druk :

- PLEZANT : Fr.plaisant... 1 plezierig 2 vrolijk, opgewekt, lustig. -

- LEUK : 13 (dertien) zinnen! We zijn weer eens gediscrimineerd door onze Noorderburen.

Prachtig initiatief dus van van FONS van het SENIORENNET. Waar wij als Antwerpenaars, én onze vrienden uit Temse en Izegem en gans Vlaanderen volledig achter staan.

Ik wens iedereen nog een PLEZANT weekske !

OPPERSNOR

En : ga eens naar http://blog.seniorennet.be/1001_terug_plezant

08-03-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN WEEK SNOR

EEN WEEK SNOR

De ene week is ( gelukkig maar ) de andere niet. Even overlopen.

Er was de positieve vergadering met de mensen van VePAC (Vereniging Personeel Antwerpen Centraal) bij district manager Filip Merlier in zijn kantoor in het C.S. Het bal dat we gezamelijk organiseren plus de hulde aan Bob Cools rolt "als een trein"... Toenadering Snor / Trein is gelukt.

'k Heb mijn verdriet alleen geschreid

en iedereen in al die tijd

doen denken dat ik vrolijk was *

Bob Davidse

De kathedraal afgeladen vol, meestal 'senioren', zoals men ze nu noemt. Gewoon mensen die Nonkel Bob nog gekend hebben. Van de TV (zwart-wit / de melk brigade / vrolijke vrienden ) of zoals ik van nog iets vroeger. Toen de "Solo Parade " door Vlaanderen trok. En er inderdaad nog 'vrolijke vrienden' waren. Vaarwel, Nonkel Bob.


Naar het Kunstlab AVELINKS in de Rubenszaal in Berchem voor een première over zelfmoord bij jongeren. Een onderwerp dat zeer kies werd aangepakt en prima vertolkt door twee jonge acteurs. Een aanrader.


Je leest ook je dagelijkse krant. 4 op de PC. En één die je nog koopt en lekker vasthoudt en pagina per pagina doorbladert. Ik ben een krantenlezer. Zit hem in de genen. Maar dan vraag je je soms af in wat voor land wij leven? Want wat schrijft DNG over ene Ayoub A. : 'OVERVALLER HOTEL RISKEERT CELSTRAF.' Zegge en schrijve RISKEERT. Die misdadiger KRIJGT niet zomaar zijn verdiende straf, NEEN , hij RISKEERT een celstraf. Mischien wél, misschien niet. APENLAND, zei mijn vader zaliger. En hij kon het weten. Toen al.


't Leven is SOMS wel iets prettiger. Voor de homo's dan. Want wat is de publiciteit op TV voor de nieuwe FRISTI ? Jawel : niks dan dragers van ROZE SNORREN! Smakelijk.


En deze week ook een brok cultuur meegepikt. In Brussel naar de werken van MAGRITTE gaan kijken. Prachtig overzicht van wat die Brusselaar allemaal gepresteerd heeft. Daarna een pint gaan pakken in zijn stamkroeg, 'Het Goudblommeke', waar hij met zijn collega kunstenaars regelmatig over de vloer kwam. Mooie combinatie : kunst en pint.


Ten slotte in een 'kwaliteitskrant' artikel gelezen over GUNTER WALLRAFF, undercoverjournalist onder de hoofding "EEN SNOR EN EEN MISSIE".

Kunnen wij over meepraten...

Dat was het voor deze week.

Snorrend !

Willy - Oppersnor

En : Op straat wisselen snorrendragers een blik van herkenning. De snor schept een band! - Schoon volk in 't Stad -

28-02-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijke Vrienden...(1)

VROLIJKE VRIENDEN.

Nieuws 2010 
Geplaatst door Oppersnor ma, februari 22, 2010 05:43:09

VROLIJKE VRIENDEN !

Met het overlijden van NONKEL BOB verdwijnt weer een stukje van mijn jeugd.Vele markante Vlamingen die ik sinds mijn jeugd (heel grijs verleden) gekend heb zijn naar de eeuwige jachtvelden vertrokken. Te veel om hier op te noemen.

Maar ja, that's life.

Als ik me niet vergis, dan heb ik NONKEL BOB voor het eerst gezien tijdens een optreden in de tent van de 'SOLO PARADE' in 1948/49 in Mortsel.
Toen Mortsel nog geen 'stad' was. En Oude-God nog vermeld was als 'Vieux Dieu'...NONKEL BOB was toen reeds een openbaring voor de jeugd. Reklame voor Solo.
En dan kwam de zwart-wit televisie.

Nonkel Bob (89) overleden

NONKEL BOB met al zijn TANTES..., 'Schipper naast Mathilde' en nog veel meer.
En wij gekluisterd aan het toen nog kleine scherm.Enfin, da's weeral voorbij.
Nostalgie?
Waarom niet.
Het was toen zeker zo gezellig als nu.
Ietsje meer zelfs.

Donderdagmorgen 25 februari : begrafenisdienst van 'Nonkel Bob' in de Kathedraal te Antwerpen...

22-02-2010 om 09:41 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijke Vrienden ... (2)

VROLIJKE VRIENDEN...?

Mailtje van vriend Guy uit Izegem over Wikipedia, de vrije encyclopedie.
Zo vrij dat elke idioot er zijn ei kwijt kan.

Over : SNORRENCLUB ANTWERPEN.

Wat schrijft één of ander behaard lid van de club van de 'collega's' de 'Snorrenclub Antwerpen'? Je weet wel, die vereniging die ik gesticht heb in 1978 toen ik nog uitbater was van het fameuze café "DE SNOR" aan de Brouwersvliet.

Hij pent veel neer over 'CLUB', 'SNOR VAN HET JAAR', 'KIEKEBOE' enz.
Maar VERGEET héél véél te vermelden. Of verkeerd voor te stellen.

Dat ik de initiatiefnemer was van deze vzw, omdat ik na 1 jaar zag dat het café floreerde, met een tof maritiem clienteel en veel snordragers.
Wat moet je meer om over te schakelen naar een vereniging die naam waardig ?

En ikke op zoek naar kandidaten waar ik een feest voor zou organiseren, jaarlijks, in hartje Antwerpen : de "SNOR VAN HET JAAR". En dat lukte wonderwel.
Mede dank zij het enthoesiasme van de pers en de medewerking van het Stadsbestuur. (Bob Cools !) Van stadsbeiaardier Jo Haazen (toen nog met baard) tot Hugo Sigal.
Met hoogvliegers als Burgemester Bob Cools zelf en Jean 'Toots' Thielemans.
Succes !

Samen met DJON LUNDSTROM timmerden we aan de SNORRENREUS en schreef hij op mijn vraag het bekende 'SNORRELIEKE'.

Stichting club : die besnorde pipo (zonder hoofdletter) vergeet de STICHTER te vermelden. Van de toch toen al zeer actieve club met vele originele ideeën.

Vergetelheid ? Geschiedenisvervalsing !

Volgt een lijst van de 'SNORREN VAN HET JAAR' van 1978 tot en met 2009.
Daar heb ik van aangebracht : van nummer één tot en met Hugo Sigal.

Toen kwam de breuk en verliet ik 'mijn' club en stichtte de 'EUROPESE SNORRENCLUB ANTWEPEN'. Met het gekende succes.
Goede medewerkers, steun van pers en Stadhuis.
Splinternieuwe activiteiten. Anders. En beter.

En omdat de nieuwe club niet contraire wou zijn, koos men voor een "SNOR VAN 'T STAD'. Sympathiek idee, mij gedacht. Maar niet naar de zin van mijn opvolger, R.V., die absoluut elk jaar wou doorgaan met zijn (ex-mijn) 'jaarlijkse snor'. Alhouwel toen reeds in het Schepencollege beslist werd om die manifestaties TWEEJAARLIJKS te houden. Waar de 'EUROPESE' zich aan hield, en de 'collega's' niet.

Want wat zegt het College van Burgemeester en Schepenen (onder leiding van Leona Detiège) : Artikel 5 van woensdag 26 februari 2003?

- HET COLLEGE BESLUIT, IN DE TOEKOMST, DE VIERING 'SNOR VAN HET JAAR' ALTERNEREND TOE TE WIJZEN AAN BEIDE VERENIGINGEN, BEGINNEND IN 2004 MET DE VZW "EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN".

Aan 'den overkant' heeft men nooit begrepen wat ALTERNEREND wil zeggen. En gaat men leukweg ALLE jaren ne SNOR de straat opsturen. Vrolijke vrienden.

En nog iets waar je snor van omlaag valt. Onder de hoofding 'ANDERE BELGISCHE CLUBS'. Ze zijn de SCHOTENSE, de WEST-VLAAMSE en AARTSELAAR vergeten !
En hou je vast : de "EUROPEAN MOUSTACHE CLUB ANTWERP" (Europese Snorrenclub Antwerpen).
Ik viel bekanst van mijn barkruk in 'Den Bengel'. We zijn nog altijd de mannen van de E.S.A. en niet van de E.M.C.A....! Waar halen ze het uit. Moedwillig verkeerde informatie. Mannen die, toen de originele vereniging aan de Brouwersvliet gesticht werd, nog rondliepen met strikjes in hun blokken of aan de dok werkten in een of andere Fruitnatie.

Het moest van mijn lever.
En die is nog steeds in optima forma, aldus mijn dokter.
Die echte vorm van GESCHIEDENISVERVALSING staat mij, en al mijn vrienden, leden en fans helemaal niet aan. Doet me denken aan bepaalde foto's van het Stalin-regime, toen er na de grote zuivering bepaalde machthebbers niet meer op de publicaties stonden. Weggeveegd.

Ik wens mijn 'VROLIJKE VRIENDEN' en collega's veel succes met hun evenementen, maar laat de 'EUROPEAN' (?), zeg maar E.S.A., met rust.

Want vergeet niet wat HET NIEUWSBLAD over ons ooit schreef : "DE ES.A. : DEFTIG EN STIJLVOL en vooral AMBIANCE VERZEKERD !".
En dat houden we zo !

Snorrend!

Willy Dupon
Vooritter E.S.A.

En : Moslima's mogen niet door de nieuwe scanners van de vlieghavens lopen. Verplaatsingen moeten gebeuren per auto. Goed nieuws voor GM en Toyota!

21-02-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T IS GOD GEKLAAGD.

'T IS GOD GEKLAAGD.

 januari 27, 2010

'T IS GOD GEKLAAGD.

IK VIEL BIJNA UIT MIJN ZETEL BIJ HET BEKIJKEN VAN DE "GEWAAGDE" REEKS OVER DE GODSDIENSTEN. HET EERSTE DEEL WAS AL RAAK : DE ISLAM.

KEEK EVEN SCHUIN LINKS, NAAR LILIANE, TOEN EEN ALGERIJN VROLIJK KWAM VERTELLEN "DAT ZIJN VROUW ZO GOED NAAR HEM LUISTERDE...".EVEN LATER WERDEN DE WENKBRAUWEN GEFRONST, BIJ MIJ DAN, TOEN MEN GETUIGDE DAT SOMMIGEN (VELEN) HET ALLEENRECHT OP GOD HEBBEN.

EN TOEN ER EEN TELEFOONTJE KWAM UIT KUWAIT DAT HET GESPREK OVER DE FINANCIERING VAN DE ISLAM IN EUROPA MOEST AFGEBROKEN WORDEN.VRIJE MENINGSUITING...

OF TOEN MEN VANOP DE HUISELIJKE SOFA VERTELDE DAT ER ENKELE NAMEN WERDEN " AANGEPAST" OF GEBOORTEDORPEN WERDEN "UITGEVONDEN" VOOR HET INVULLEN VAN PAPERASSEN VOOR EEN HUWELIJK.

EEN KLEIN LEUGENTJE MOCHT WEL. DA'S VOOR DIE ENGEL OP DE LINKER SCHOUDER.

OF TOEN DE KINDERTJES, ONDER LEIDING VAN DE JUF, OP DE TONEN VAN "BROEDER JACOB...SLAAPT GIJ NOG" ZONGEN VAN "DAT ER MAAR ééN GOD IS, DAT ER MAAR ééN GOD IS. DAT IS ALLAH."IK BEN AFGEDWAALD, IK WEET HET. MAAR HEB ER VOORLOPIG GEEN SPIJT VAN. ONDANKS DE ISLAM EN ONDANKS MONSEIGNEUR LEONARD.

OPPERSNOR

EN : GOD ZAL ME WEL VERGEVEN. DAT IS TENSLOTTE ZIJN TAAK. - H.HEINE -

 

 

27-01-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht 2009

OVERZICHT 2009

januari 10, 2010

A LA DUPON

De hele 'serieuze' media geeft dezer dagen een overzicht van het voorbije jaar. Interessant, moest ik het allemaal al niet gezien hebben.

VRT en VTM tonen ons de overleden V.I.P.s, moslims en bomaanslagen, opwarming en pandemie, geboorten en echtscheidingen, moord en zelfdoding. Al dat leuke van de voorbije 12 maanden.

Een boel zaken waar we niet meer wakker van liggen.
Eddy Wally wordt afgeslagen door zijn kleindochter en J-P doet hetzelfde met zijn Yasmine.Edoch.

Hier en daar een pluspuntje. Toch niet zo ver te zoeken.

Dat er nog een vrije krant verschijnt. Niet politiek gebonden.
'De Antwerpse Koerier'. Dat ons Centraal Station tot de mooiste van de wereld behoort. Mede dank zij Bob Cools. Dat cava onze champagne geworden is. Kim Clijsters terug een balletje slaat en wint. In de hoofstad een 'Moestasjeclub' gesticht wordt. We weer sneeuw hebben gezien. Witte... Dat Ivan en 'Nonkel Bob' back to the roots zijn : de ESA. En dat Rudy Wuytack, hoofdredacteur van 'De Antwerpse Koerier', lid wordt. Met gendarmemoustache.


Vraagt men wat ONZE hoogtepunten zijn uit 2009.

Zegt mijn collega uit de 'andere' club: "Onze naaktkalender'...
Mo vengt toch. Open en bloot.

Heb niks tegen verantwoord bloot. Mooi naakt. Maar venten op leeftijd, met grijzende snor, blijven toch beter elegant aangekleed. Zoals die van de ESA.


ONZE hoogtepunten? Er waren er zovele. We gaan ze allemaal niet meer opnoemen. Ge kunt het allemaal volgen op www.bloggen.be/snor.
Het ganse voorbije jaar was voor de ESA één groot feest.

Toch nog een dramatisch moment in november toen we van onze vriend Mon afscheid hebben moeten nemen. Overleden na een korte strijd tegen een niets ontziende kanker.

Net voor het afsluiten van het jaar was er nog:

MESSAGE IN A BOTTLE!

Ons bestuurslid 'externe relaties' uit Izegem, Guy, heeft enkele boodschappen in flessen in de Maas geworpen tijdens onze tocht naar Snoravia. En daar kregen we deze week reactie op.


Schreef een zekere Andrei Zavialov uit Amsterdam aan Guy :

"Beste mensen van de snorrenclub. Ik wens jullie prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Mijn naam is Andrei. Onlangs ben ik op een camping nabij Maastricht geweest. Ik heb er veel met mijn kleine bootje geroeid op de Maas. Het was leuk er je briefje te vinden...net als van een sprookje. Ik kom uit Rusland en woon nu in Amsterdam. Ik ben er fotograaf en ik heb geen snor. Groeten . Andrei."

Andrei krijgt van ons het Snorrelieke van Djon toegestuurd en een uitnodiging tot het bijwonen van de huldiging van Gaston op 5 juni.

Tot zover mijn eerste blog in 2010. Nu gaan we een beetje werken aan "de Snor van de Grote Markt", de hulde van Centraal Station aan Bob Cools en "de Snor van 't Stad 2010". En nog zoveel meer.

Snorrend !

Willy

voorzitter

10-01-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESA NY-wensen
Nieuwjaarswensen...Oppersnor Willy Dupon

01-01-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A la Dupon : eindejaar en vooruitzichten

A LA DUPON.

We gaan richting einde 2009.
En we kijken terug op een jaar "snorren activiteiten" en zien dat het goed was.
Een heleboel nieuwe, originlele happenings. Dat is wat de E.S.A. DE CLUB van 't STAD maakt : altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
In en buiten Antwerpen.
In Brussel en op het vlakke land.
In Engeland.

En daardoor blijven wij een gezellige vereniging waar snorren vrienden worden en de dames zich er ook thuis voelen. Een gezellige bedoening dus.

Wat in mijn vroegere club niet meer te vinden is : originialiteit.
Gewoon de herhaling wat de vorige jaren gebeurde.
Fantasieloos.
Spijtig.

Volgend jaar is het aan de E.S.A. om de "Snor van 't Stad" te vieren.
En we gaan er een lap op geven.
Met ne grote meneer uit de Vlaamse showwereld. 
Gaston Berghmans !'t Wordt een hoogtepunt uit de snorrengeschiedenis van Antwerpen die ik startte in eetkroeg "De Snor" in 1978.

2009 was uitzondelijk goed, 2010 wordt nog beter!
Wait and see.

Ik bent nen echte Antwerpenaar.
Maar zie soms zaken waar ik, als grijze snor, geboren in 1938, mijn wenkbrauwen extra frons.
Neem nu SINTERKLAAS.


Een HEILIGE man. Anders zou je geen SINT zijn.
En we gaan terug tot de 4° eeuw toen een zekere bisschop uit Myra (hoofdplaats van Lycië in Klein Azië) heilig verklaard werd. HEILIG, dus.
Nu, in 2009, komt die SINT aan in onze stad zonder KRUIS op zijn mijter.
Ikke niet akoord. Uiteraard.
Maar organisatie VRT/Stad en zo willen SINT zonder KRUIS.
Iets te maken met onze multiculturele samenleving? Mogelijk.
Maar voor die SINT zong ik met een nog onbevlekt hart "Saint-NIcolas patron des écoliers" bij mijn familie in Diksmuide (Dixmude), want dat waren francophones...
Mo Vent Tog.
Mag die brave vent met zijne Zwarte Piet (voor zolang dat nog mag) niet meer met dat kruis op zijnen hoed lopen?
Of zal ik maar een KRUIS maken over al wat tot mijn Vlaamse Cultuur behoort en mij aanpassen aan de heersende normen van fatsoen.

ARM VLAANDEREN.
Maar er is nog hoop op beterschap in Vlaanderland. En in Europa.

We hebben een HAIKO President van Vlaamse origine.
ROMPUY genoemd in het land van mijn goeie vriend Steve.


Een vorm van Japanse dichtkunst.
Ik waag er mij ook aan.

*DE SINT AAN 'T KRUIS

*IN 'T STAD

*GEEN HEILIGHEID, NIET PLUIS

En toch nog een positief nieuwsje van enkele professoren uit Spanje :Als je 10 pintjes per dag drinkt heb je minder kans op hartproblemen.
Stel dat ik er 20 van had gemaakt, word ik waarschijnlijk 100 jaar.
Hoop ik toch mijn 72 te passeren.

En iets dégoutants : Onckelinkx en Millequet zijn de machtigste vrouwen in VLAANDEREN!
Faut le faire.
Allez, man. Da kan tog ni?
Sire, I'l y a encore des Belges...

Dit was zondagavond.
Straks de Pappenheimers en we bezien het leven opnieuw door een roze bril.OPPERSNOR.

21-12-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppersnor onder het mes...
Fotootjes vanuit het St-Vincentius ziekenhuis.
Opgenomen op 9 december... reeds vrijgelaten (of hebben ze hem buiten gesmeten ?) met een niertje minder op 19 december.
Volgende maand moet hij nog 4 maal terug voor "spoelingen".
(Ze hebben dus niet alleen aan zijn hand gewerkt...)

Brief vanuit  SINT-VINCENTIUS.

Op de zesde verdieping van het ziekenhuis aan de Sint-Vincentiusstraat te Antwerpen.

CHIRURGIE.

Eén dag van de elf.
Met een zee aan tijd. Behalve dan op D-Day : naar de operatiekamer, onder de spots, hulpeloos bij de anestesist, dokter en assistentes, verpleegsters, scalpel, kijkoperatie.

Als een besnorde Christus met de armen open op de koude operatietafel.
Let the beast go.

Verzinken in een niet bestaande wereld terwijl met inkijksystemen darm en nier verwijderd worden. Bloederig. Geruisloos. Pijnloos.

Daarna : alleen in kamer. Geen pottenkijkers. Geen stoorzenders. Een zee van tijd: lezen, schrijven, zappen.LECTUUR.

Louis-Paul Boon, Willem Elschot en de poezie van Paul Van Ostaeyen.
Geen pagina gelezen. Het grote werk aan het lichaam voorbij, anestesie vraagt zijn tol.
Dan maar X-light lectuur.
De dagelijks krant en Humo.
Pagina 147 van Humo 3615/51 : de colum van een GROOT Vlaams schrijver.
Met de lange, wapperende manen over het paard getild.
Herman Brusselmans.

Ooit gepoogd te lezen. En nu weer. In de bedstee van het lazaret.
Herman Brusselmans.Uit zijn rijke proza :"...op de zetel van Ikea lag te vogelen met mijn echtgenote Tania..." - "...op het moment dat ze klaar kwam..." - "m'n sjarel terug uit haar doos..." - "...en terwijl het sperma uit mijn fluit gutste..." - "...vooral dank zij Eva Braun , die Hitler de hele tijd muilde, pijpte, rimde, aftrok en z'n voetzolen kietelde met de afgesneden penis van een Jood..." - "...Tania De Metsenaere nog even lag te masturberen, want ik had haar daarstraks tijdens de seks nog maar drie orgasmes bezorgd...".

Is dit het niveau van een GROOT VLAAMS SCHRIJVER?
Toogpraat.
Des guten zuviel, mij gedacht ! 
't Zal wel aan mij liggen.

MULTI.

Na de ingreep zowat strike gelegen op de witte lakens van kamer 604.

Komen daar drie (3) jonge, mooie verpleegsters om mij een beurt te geven (WASbeurt). Brusselmans! Goed, het was klassewerk.
Door een Vlaamse, een Russin en een Marokkaanse.
Een multiculturele schoonmaak is voor een oudere, grijze snor mooi meegenomen.Berlusconi ? Neije ! Willy Duponi !!!

ZAPPEN.

Intussen was het àl Kopenhagen wat de klog sloeg.
Dag en nacht.
Zappen hielp niet meer.
Een scherm vol Obamas, Merkels, Sakorzys en Van Rompuys.Gelukkig lag Berlusconi met zijn 'Dom van Milaan' ook in bed. 
Misschien wel met een verpleegster.10° DAG : terug naar Piraville.

De Stad Mortsel. Het groene beton en een verkeersinfarct.
Maar, met de gezellige kroegen waar het bier nog uit de kranen stroomt en betaalbaar is.
Maar da's nog even wachten.
De tuin straalt de Kerstsfeer uit.
Stralend wit. En de namaak boom in de living, met de witte ballen.
En de Kerststal.
Thuis.

En stoofvlees met friet.
Recupereren.
Met tv, dagbladen en Van Ostaeyen en Elschot.
Zonder Brusselmans.

Groeten van Willy Dupon
O
ppersnor

Schreef Logan P. Smith : "Wanneer lijders aan een kwaal medeslachtoffers van dezelfde ziekte ontmoeten, begint het gesprek en is het leven weer heerlijk."

Nen aawe mengs ziet af...
Maar hij heeft zijn snor nog en dat is het belangrijkste !

10-12-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaston Berghmans : ESA-SNOR VAN ’T STAD 2010


Wat mij betreft mag de ganse wereld al weten welk groot feest we volgend jaar hebben !


Onze SNOR VAN ’T STAD 2010 is gekend.
GASTON BERGHMANS met zijn verse, en blijvende (want zijn vrouw vindt het prima) ROSSE SNOR !


  


Hij belde me gisteravond vanuit Merksem waar hij na zijn verblijf aan zee, waar hij meer is dan hier, dat hij het tof vindt om 29  (!) jaar nà LEO MARTIN (1981) ook door ons (Europese Snorrenclub Antwerpen) gehuldigd te worden.

We moeten nog eens met hem gaan praten tussen pot en pint om te bekijken wie hij zelf er allemaal bij wil betrekken. In de Show-wereld kunnen dat wel enkele serieuze namen zijn.

Aangezien we nog veel tijd hebben en ik nog eens naar ’t gasthuis moet (iets langer nu) heb ik voorgesteld hem te bellen half januari. Ook om hem nog eens wat extra info te bezorgen.
Met het ganse bestuur dan !

Heb ook het idee om het méér Antwaarps te maken dan ooit.
Ons dialect via GASTON en de mannen van ARA in Brussel erbij te betrekken voor het Brussels.
Ik neem dan later contact op met Geert, voorzitter van ARA.
Kunnen we wel een Antwerps/Brussels feestje van maken.

Oppersnor Willy

 

 

20-11-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER BORSTEN EN SNORREN.

OVER BORSTEN EN SNORREN.

We gon ne gangk... in de Media.

GROTE BORSTEN POPULAIR.Meer borstimplantaten dan ooit. Meer verzoeken bij de plastische chirurg.

Het oog mag ook wat hebben, zei mijn vriend Steve, maar dan in 't Engels.

MANNEN MET SNORREN VERDIENEN MEER GELD.

Gemiddeld 8.2 % meer dan die met baarden en 4.3 % meer dan seksgenoten met een gladgeschoren kin.

Maar : ze geven 11 % méér uit! POSITIEF dus, die kneveldragers, in deze barre tijden van recessie.

OVER CLOUSEAU, BELGIE EN SCHOTEN.

Radicale Vlaams-Nationalisten hebben "Leve België" nog niet verteerd.
In de Carrefour-vestiging van Schoten verstoorde een groepje het optreden van Clouseau..En, schrijft Het Nieuwsblad, "zo'n vijftien nors kijkende mannen mét SNORREN, qua uiterlijk nogal afwijkend van de modiale Clousaeu-fan... "

Ik kan me niet voorstellen dat onze broeders van de Schotense Snorrenclub daarbij horen. Zulke goedlachse SNORREN (zijn we dat niet allemaal ?) heb ik nog nooit NORS zien rondlopen.Het gaat jullie SNOR !

Oppersnor

En : "Jonge vrouwen zijn de paarden waarop de oude mannen naar de hel rijden." (onbekend)

11-11-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers van de snor...

VERS VAN DE SNOR

*SALMA HAYEK (ACTRICE DIE DE ROL SPEELT VAN DE BEHAARDE (SNOR) MEXICAANSE KUNSTSCHILDER FRIDA KAHLO HEEFT NU ZELF EEN SNOR.
 
   Salma Hayek

GEEN NEPSNOR, DUS EERST EENTJE LATEN GROEIEN DOOR TE BEGINNEN MET VEEL TE SCHEREN.

RESULTAAT NA DE FILMOPNAMEN : VEELVULDIG GEBRUIK VAN EEN WAX OM DE HAARTJES TE VERWIJDEREN. ANDERS LIJKT ZE STRAKS OP PANCHO VILLA.
ALDUS HET AMERIKAANSE "GLOBE MAGAZINE".

*BETER AF IS ONZE GASTON BERGHMANS! VOOR DE FILM "CHRISTMAS IN PARIS" GING HIJ DEZELFDE WEG OP EN LIET ZIJN KNEVEL STAAN. NIKS ARTIFICEELS ZEI GASTON : ALLES PUUR NATUUR. ZELFS ZIJN VROUW VINDT HEM WEL IETS MEER MANNELIJK (MACHO?) DAN DAARVOOR... HOUDEN ZO, GASTON, WIE WEET WAAR DAT NOG GOED VOOR IS.*5 JUNI 2010 VIERT DE E.S.A. NAAR TWEE-JAARLIjKSE GEWOONTE ZIJN "SNOR VAN HET STAD".
MET TOELATING VAN HET ANTWERPSE GEMEENTEBESTUUR.

5 JUNI 2010 VIERT DE "SNORRENCLUB ANTWERPEN" DE "SNOR VAN HET JAAR".
ZONDER TOELATING VAN HET ANTWERPSE GEMEENTBESTUUR.

WANT, WAT BESLISTE HET SCHEPENCOLLEGE TIJDENS DE ZITTING VAN 26 FEBRUARI 2003 :
- ARTIKEL 5 : HET COLLEGE BESLUIT, IN DE TOEKOMST, DE VIERING "SNOR VAN HET JAAR" ALTERNATIEF TOE TE WIJZEN AAN BEIDE VERENIGINGEN.
BIJGEVOLG IS HET VOLGEND JAAR ONZE BEURT OM DIT FEEST TE ORGANISEREN EN VOLGEN WIJ DE RICHTLIJNEN VAN HET COLLEGE OP ZOALS HET HOORT IN EEN DEMOCRATIE.
IN 2009 HAD DE "ANDERE" CLUB EEN VERHUIZER ALS "SNOR VAN...", WIJ IN 2010 EEN B.V. OM U TEGEN TE ZEGGEN.
WAIT AND SEE.

*ANNO 2009 LOOPT OP ZIJN LAATSTE BENEN.
EEN CRISISJAAR ACHTER DE RUG.
NIET VOOR DE E.S.A.
UITERAARD.
WANT HET WAS EEN GEVULD JAARTJE.
MET ORIGINELE TOESTANDEN EN NIEUWE LEDEN EN SIMPA'S.

EEN TERUGBLIK.

ER WAS DE AANWEZIGHEIDSPOLITIEK OP TAL VAN MANIFESTATIES GEORGANISEERD DOOR ANDERE VERENIGINGEN : SNORFUIF CHIRO WESTERLO / STRIPBEURS SCHIJNPOORT ANTWERPEN / FIESTA EUROPA OP DE GROENPLAATS / AGORA MUNDO DRIEDAAGSE IN DE STATIESTRAAT / 150 JAAR OUD-TURNHOUT / DE OPWIJK FEESTEN / DE "NEERLAND FEESTEN" IN WILRIJK / BEVRIJDINGSFEESTEN IN MERKSEM EN DE MEDEWERKING VAN ONZE VLAAMSE BELLENMANNEN.

TALRIJKE ARTIKELS IN DE VLAAMSE MEDIA EN HET TOPINTERVIEW IN "FLANDERS TODAY", VERSPREID IN ALLE HOTELS EN IRISH PUBS...

*EN NIEUW IN HET SNORRENWERELDJE: DE UITREIKING VAN DE "EUROPEAN MOUSTACHE TROPHY" AAN SCHEPEN VAN CULTUUR PHILIP HEYLEN EN DISTRICTSVOORZITTER MERKSEN GILBERT VERSTRAELEN.


*DE AANSTELLING VAN DE VOORZITTER TOT "ERE-SCHILDKNAAPBROEDER" DOOR DE "SINT-MICHIELSRIDDERSGILDE"VAN BRUSSEL IN DE RAADSZAAL VAN HET STADHUIS.
DE EERSTE EN TOT NU TOE DE ENIGE ANTWERPENAAR SINDS DE STICHTING VAN DEZE ALOUDE GILDE IN 1480 !*DE SAMENWERKING MET HET DISTRICT WILRIJK EN DE GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE VOOR DE RESTAURATIE VAN DE GEVEL AAN DE ST-BAVOSTRAAT MET DE PUBLICITEIT UIT 1912 VAN "LES GRANDS MAGASINS TIETZ". (DENK AAN ONZE TITS!)

*EEN DRIE-DAAGSE CITYTRIP NAAR LONDON I.V.M. EEN VERBROEDERING MET DE H.B.C.

Klik op foto voor groot formaat

*MEDEWERKING AAN DE TENTOONSTELLING "SCHOON VOLK", GEORGANISEERD DOOR DE VZW ATLAS (STAD ANTWERPEN) MET PLAATSING VAN EEN TWINTIGTAL REUZE AFFICHES OVER GANS ANTWERPEN WAAROP 4 LEDEN VAN DE E.S.A. EN MASCOTTE FRED.VOOR BEELDMATERIAAL VAN AL DEZE MANIFESTATIES SCHAKEL JE OVER NAAR
WWW.BLOGGEN.BE/SNOR !

EN ZO IS 2009 BIJNA VOORBIJ, 2010 STAAT VOOR DE DEUR.
PLANNEN ZIJN AL GEMAAKT.
HET BELOOFT WEER SUPER TE WORDEN.
OF COOL, OF KEIGOED, ZOALS MEN HET TEGENWOORDIG NOEMT.

WE ZULLEN TONEN DAT WE NOG STEEDS DE MEESTE ACTIEVE MANNENCLUB IN VLAANDEREN ZIJN :

A L T IJ D I N B E W E G I N G !

01-11-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zit snor ! In de pers !

'T ZIT SNOR !

IN DE PERS !

DEZE WEEK IN "DE NIEUWE GAZET"/"HET LAATSTE NIEUWS" :  DISTRICTSVOORZITTER MERKSEM WINT SNORRENTROFEE.

DE EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN HEEFT VOOR DE TWEEDE KEER DE 'EUROPEAN MOUSTACHE TROPHY' UITGEREIKT.
"HIJ IS AL JAREN LID VAN DE CLUB, TOONT INTERESSE IN ONZE BEZIGHEDEN EN HELPT WAAR HIJ KAN", MOTIVEERT VOORZITTER WILLY DUPON.


Marijn Devalck: Drankzuchtige vader greep moeder bij keel

MARIJN DEVALCK IN "DAG ALLEMAAL".
EEN INTERVIEW MET TAL VAN FOTO'S WAARONDER EEN MOOIE PLAATS VOOR DE TROFEE DIE HIJ ALS " SNOR VAN HET JAAR 1992" ONTVING.
EEN CREATIE VAN ONZE BETREURDE VRIEND ROBERT CLINCKX.
"DE 'SCHAAMSNOR' VAN ACTEUR KOEN DE GRAEVE" : SNOR GEMAAKT VAN HET SCHAAMHAAR VAN ALLE MANNELIJKE (!) CREWLEDEN.
HEEFT DE SCHAAMSNOR MET
HANDTEKENING VAN DE HELE PLOEG, MOOI INGEKADERD , MEE NAAR HUIS GENOMEN.
IDEE : ELK JAAR "DE MEEST DEGOUTANTE SNOR" KIEZEN EN EEN SNOR VAN SCHAAMHAAR VAN ALLE LEDEN ALS TROFEE OVERHANDIGEN?

IN DE WEKELIJKSE BIJLAGE VAN "DE MORGEN" : DE MOUS-TAS !
DE MOUSTACHE MUG VAN ONTWERPER PETER IBRUEGGER.
 MADE IN ENGLAND.
JE HEBT O.A. FU MAGNUM, MUSTAFA, CHAPLIN EN MAURICE POIROT VERSIE.
TE KOOP AAN 11.95 POUND PER STUK.
INFO :WWW.PETERIBRUEGGER.COM.

EN UIT LONDON KREGEN WE VOLGENDE VRAAG.
"I AM A POSTGRADUATE JOURNALISM STUDENT AT CITY UNIVERSITY. I AM COVERING THE LONDON BOROUGH OF ISLINGTON... IT WOULD BE GREAT IF I COULD GET SOME IMAGES OF THE BELGIAN HANDLEBAR CLUB AND A FEW WORDS ABOUT WHAT THEY THOUGHT OF THE AREA AND WHAT THEIR HIGHLIGHTS WERE. WHY THEY CAME TO LONDON..."
SIGNED : SORAYA KISHTWARI

http://runninginheels.co.uk/articles/author/soraya-kishtwari/

EEN MAIL 'FULL INFORMATION' IS VERZONDEN NAAR LONDON.
SO, THAT'S ALL FOLKS...

OPPERSNOR

PLUS : ALS JE TIJD HEBT VOOR FACEBOOK, HEB JE NIET GENOEG WERK. - GOEDELE LIEKENS-

24-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve België

LEVE BELGIE !

- met dank aan Clouseau -De nieuwe "hit" van de gebroeders Clouseau: een liedje dat de kwaliteit van Eddy Wally niet haalt.
Politiek getint. Niks dan goed over dit Land bij de Zee.
Olé.
Schabouwelijk Nederlands, oeroude karamellenverzen, verkrachting van onze taal.
Vreselijke uitspraak.

Een bloemlezing...

"Leve België!"

Inderdaad.
Met politiekers die vechten voor hun postje.
Met een brug, of is het een viaduct, die al 75 miljoen  (vijf en zeventig miljoen euro...!) kostte aan studies alleen al.
 


Met bonussen aan topmanagers terwijl wij de riem moeten dichthalen.
Met nog meer inwijkelingen die van onze laatste reserve profiteren.

"Vandaag zijn we eensgezind."

Over wat?
Over B-H-V?
Over de gevangenissen die lekken als een zeef?
Over gangsters die na procedurefouten terug naar huis gaan?
Over Onckelinckxen en andere "prominenten" die nog steeds geen Nederlands kennen Anno 2009 ?

"We delen het mooiste land."

Met Belgen die het met minder moeten maken na 50 jaar werken dan "anderen" die zonder prestatie meer ontvangen.
Armoedegrens.
Met een koningshuis dat in deze crisistijd beslist een yacht aan te kopen waar "de Belg" alleen maar kan van dromen.
Met prinsen die niks presteren voor hun vetbetaalde "job".

"Les différences nemen we erbij."

Ik niet.
'Mijn zakke zijn gevuld', zeggen ze bij ons.

Oppersnor.

Nog van Clouseau : "Oh, vive la Belgique" - "Oh, oh, owowowo"Zuivere karamel.
Caramel pure.

Oppersnor

18-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpenaar

ANTWERPENAAR

GEBOREN IN 1938 IN DE VINKENSTRAAT.
INTRA MUROS.
VADER KWAM UIT FRANKRIJK EN MOEDER, DOOR DE OORLOGSOMSTANDIGHEDEN VAN 14/18 UIT ZEEUWS-VLAANDEREN. BEN DUS GEEN ECHTE SINJOOR.
MAAR VOEL ME WEL ECHT RASECHT (MAG DEZE BENAMING NOG GEBRUIKT WORDEN?) ANTWERPENAAR.
HEB HIER NOG BEWUST HET EINDE VAN DE TWEEDE WERELDOORLOG MEEGEMAAKT EN VOOR DE "VLIEGENDE BOMMEN" EEN JAARTJE VERDWENEN NAAR DIKSMUIDE.
SCHOOL GEVOLGD IN O.A. DE PESTALOZZISTRAAT (ANTWERPSER KAN NIET) EN HET KONINKLIJK ATHENEUM TE BERCHEM.
 
Hpim3304.jpg image by poller1

SCHOOL BEU EN OP EEN ADVERTENTIE ASSISTENT-WATERKLERK GEWORDEN.
WAT DAT OOK MOCHT WEZEN.

waterklerk

BLEEK AGENT VOOR SCHEEPVAARTFIRMA'S TE ZIJN.
TOFFE JOB.
JE ZIET DE HELE WERELD IN DE HAVEN VAN ANTWERPEN VOORBIJVAREN.
TREK JE PLAN IN ENGELS, FRANS EN DUITS.
VAN DIENST EEN GANSE WEEK, 24 UUR.
ZELF PROBLEMEN DIE ZICH DAG EN NACHT EN TIJDENS WEEK-ENDS VOORDOEN OPLOSSEN.
EIGEN INITIATIEF.

FIRMA IN SLECHTE PAPIEREN EN TWEEDE BEROEP : CAFEBAAS.
MET HART EN ZIEL, SAMEN MET MIJN VROUW, KEIHARD GEWERKT OM VAN "DE SNOR" AAN DE BROUWERSVLIET TE MAKEN WAT HET UITEINDELIJK GEWORDEN IS : THE PLACE TO BE.
FAMOUS.
 


VAN DOKWERKER, EXPEDITEUR TOT DIRECTEUR EN BURGEMEESTER : ELKEEN ZAT DAAR AAN DE TOOG. 
MET DE MAANDELIJKSE EXPO'S, VERNISSAGES, GRAVE FEESTJES.
 EN IN 1978 DE STICHTING VAN DE ANTWERPSE SNORRENCLUB.
SCHOT IN DE ROOS.
DE SNOR VAN HET JAAR.
MET JO HAAZEN, VIA TED DE BRAAK EN BOB COOLS NAAR "TOOTS" THIELEMANS.
HET SNORRENBAL.

Klik voor groot formaat

SNORAVIA.

AMBRAS IN 'T KOT : NIEUWE VERENIGING : DE E.S.A.
DONKERE SNOR WORDT GRIJZE SNOR.
GEDAAN CAFE, SNOR MET PENSIOEN.
SNORRENCLUB BLIJFT.
MET SUCCES.

Foto


DE MEEST ACTIEVE IN EUROPA.
(DIKKE NEK)

ANTWERPEN VERANDERT.
WORDT "MULTICULTUREEL" ...WAT DAT OOK ALLEMAAL INHOUDT.
WIJKEN VERLOEDEREN.
'T IS NIET MEER HET ECHTE ANTWAARPEN DAT IK GEKEND HEB...WAAR IK IN GROOTGEBRACHT BEN.
SPIJTIG.
NOSTALGIE?
KAN.
'T ZAL WEL AAN MIJ LIGGEN, ZEGGEN ZE BIJ ONS.

WANT NU IN MIJN STAD : ZEVEREN OVER VIADUCT (HEETTE IN DEN BEGINNE BRUG), DE NOTENKRAAM OP DE GROENPLAATS WEG (NOU, GROEN...), AMBRAS OP HET STADHUIS (PARTIJ VAN HET STAD?), GROOT VOETBALTERREIN OP 'T ZUID (MOR DEN BEERSCHOT WIL NIE), HOOFDDOEKENREL (HEB ER IN MARRAKESH MINDER GEZIEN OP STRAAT DAN HIER...), VIEZE STRATEN , KLEINERE TERASSEN OP DE GROTE MARKT, PRACHTIG CENTRAAL STATION (KATHEDRAAL) TEGENOVER DE DEGOUTANT LELIJKE DE KEYSERLEI.

PLUSPUNTEN.
DIE ZIJN ER GELUKKIG OOK.
GAAN ER DE VOLGENDE KEER OVER HEBBEN.

TOT VOLGENDE BLOG.

OPPERSNOR.

EN : MOETEN WE BANG ZIJN OM ONZE WAARDEN OP TE DRINGEN?
(LUCKAS VANDER TAELEN)

06-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIET TE STUITEN : DE E.S.A. !
NIET TE STUITEN : DE E.S.A. !

'T ZIJN DRUKKE TIJDEN VOOR DE EUROPESE SNORREN.

NIET ALLEEN IN HET ANTWERPSE, MAAR OOK VER DAAR BUITEN EN IN BRUSSEL EN IN LONDEN.

NEERLAND - WILRIJK

OP UITNODIGING VAN HET NIEUWE BESTUUR VAN DE "NEERLAND FEESTEN " VOOR DE VIJFDE MAAL DE "SNOR VAN NEERLAND" GEKOZEN.
EEN GEZELLIGE BEDOENING IN DEZE "INDIAN SUMMER" WAAR WIJ ONS NA DE RECEPTIE VAN ONZE TAAK KWETEN EN DE MEEST ATRACTIEVE SNOR KOZEN.
GOED VOOR HERHALING IN 2010.

OPWIJK : ROMMELMARKT.

IN HET MOOIE LANDELIJKE OPWIJK MET Z'N ALLEN NAAR DE JAARLIJKSE ROMMELMARKT OP UITNODIGING VAN HET SCHEPENCOLLEGE.

SYMPATHIEKE ONTVANGST DOOR MEVROUW DE BURGEMEESTER IN EEN VAN DE VELE GEZELLIGE CAFEETJES AAN DE KERK, EEN RONDLEIDING MET ONZE BELLENMAN UIT TEMSE EN DE OPWIJKSE HARMONICASPELER.
VAN KROEGIE NAAR KROEGIE.


Klik op foto voor groot formaat

DE ZON SCHEEN, HET BIER, DE BROODJES EN DE HOT-DOGS (ALLES AANGEBODEN DOOR HET GEMEENTEBESTUUR!) SMAAKTEN EN VERHOOGDEN DE STEMMING ONDER SNORREN, DAMES EN DE AANWEZIGE SCHEPENEN.
ER WAREN 15 KANDIDATEN VOOR DEELNAME AAN DE SNORRENVERKIEZING WAT DE KEUZE NIET GEMAKKELIJKER MAAKTE.
DE PRIJZEN WERDEN TENSLOTTE UITGEREIKT DOOR VOORZITTER WILLY DUPON, SCHEPEN VAN CULTUUR JAN COUCKE EN DE BELLENMAN.
DE POLONAISE WERD IN HET ZONOVERGOTEN STADSPLEIN GEDANST EN MET EEN GROTE FLES "LEIREKEN" GING HET TERUG RICHTING KOEKESTAD.MISSION ACCOMPLISHED.

WILLY DUPON : ERE-SCHILDKNAAPBROEDER.

OP VOORSTEL VAN DE GROOTMEESTER VAN DE SINT-MICHIELSGILDE WERD TIJDENS HET KAPPITEL IN HET BRUSSELSE STADHUIS DE VOORZITTER BENOEMD TOT "ERE-SCHILDKNAAPBROEDER"
DEZE GILDE, GESTICHT IN 1480, BESTOND TOT NOG TOE UITSLUITEND UIT LEDEN VAN HET BRUSSELSE.
VANAF NU DUS EEN UITZONDERING.NA 529 JAAR IS EEN SINJOOR ER IN GESLAAGD DOOR TE DRINGEN TOT DEZE ALOUDE GILDE.
ANTWERPEN, DE EUROPSE SNORRENCLUB EN DE NIEUWE "BROEDER" MOGEN ER FIER OP ZIJN.
GEEN REACTIE VAN A.T.V.
DIT ALLES DANK ZIJ DE MEDEWERKING TOT HET OPRICHTEN VAN EEN "MOESTASJECLUB BRUSSEL" EN DE INTERESSE BETOOND IN DE VZW "ARA" DIE HET BEHOUD VAN HET BRUSSELSE DIALECT PROMOOT.
HIJ IS "WAARDIG ONS VAANDEL TE VERVOEGEN EN VERLENEN HEM DE GRAAD VAN..." ALDUS VERMELD OP HET PERKAMENT VAN DE GILDE.
NA DE EEDAFLEGGING, DE TWEE SLAGEN MET HET ZWAARD, HET TEKENEN VAN HET GULDEN BOEK EN HET OMHANGEN VAN DE VERSIELEN EINDIGDE DEZE PLECHTIGHEID IN DE RAADSZAAL VAN HET STADHUIS MET EEN RECEPTIE.DAARNA WAS HET "AAN HET BANKET AANZITTEN".

INDERDAAD, WE HOUDEN VAN LODE CRAEYBECKX' GEVLEUGELDE WOORDEN "ANTWERPEN LAAT BRUSSEL NIET LOS". DE E.S.A. NIET, VELE POLITIEKERS HELAAS WEL.

MERKSEMSE BEVRIJDINGSFEESTEN.

EEN GRIJZE LUCHT, VEEL AMBIANCE, EEN ENTHOUSIASTE MENIGTE, EEN MOOIE EVOCATIE, EEN KLEURRIJKE OPTOCHT.DE BEVRIJDINGSFEESTEN MOCHTEN ER ZIJN.
IN DE FEESTTENT MOCHT DISTRICTSHOOFD GILBERT VERSTRAELEN ALS TWEEDE DE "EUROPEAN MOUSTACHE TROPHY" IN ONTVANGST NEMEN.
 
Klik op foto voor groot formaat

EEN TROFEE VOOR SNORDRAGERS DIE ZICH VERDIENSTELIJK OPSTELLEN IN DE MAATSCHAPPIJ EN HET SNORDRAGEN PROMOTEN.

NA DE PC-MIZERIE EN ANDERE PRIVE-TOESTANDEN HEBBEN WE EINDELIJK "MURPHY " ACHTER ONS GELATEN. HOOP IK.

WAT NOG DIT JAAR?

9/10/11 NOVEMBER

MET 20 LEDEN EN DAMES NAAR LONDON VOOR EEN DRIEDAAGS BEZOEK. WAARBIJ EEN MEETING IN DE "WINDSOR CASTLE PUB" MET THE BRITISH HANDLEBAR CLUB.

27 NOVEMBER

BEZOEK AAN DE ANTWERPSE KATHEDRAAL

DECEMBER

EEN HERDENKING VAN DJON LUNDSTROM, GEORGANISEERD DOOR TURNINUM IN DEURNE.

DECEMBER

HET KIEZEN EN VIEREN VAN "DE SNOR VAN DE GROTE MARKT " EN EEN ALGEMENE LEDENVERGADERING IN "DEN BENGEL".

AAN HET PROGRAMMA 2010 WORDT REEDS GEWERKT. EN DAT BELOOFT WEER EEN TOP JAAR TE WORDEN. HET ZIT DE E.S.A. DUS WEER SNOR!

DA'S NIET MOEILIJK MET ZO'N TOFFE BENDE SNORREN EN ALLE SIMPA'S DIE ONS STEUNEN. PLUS DE MEDEWERKING VAN "DE ANTWERPSE KOERIER", UITERAARD.

BLIJF ONS VOLGEN, BLIJF ONS STEUNEN : WE GAAN ER VOLGEND JAAR WEER EEN LAP OP GEVEN !

OPPERSNOR / ERE-SCHILDKNAAPBROEDER - ENZ.

04-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A LA DUPON


A LA DUPON

DE WET VAN MURPHY TEN HUIZE DUPON.

OPERATIE RECHTERHAND : LANGZAAM HERSTEL MAAR DAN HEEEL LANGZAAM.
WAT DOE IK ZONDER DAT LICHAAMSDEEL.
NEN BOL KEUNING IN DE LINKERHAND, DAT GING NOG.

PRINTER VAN HEEL TRAAG MET ONDERBREKINGEN NAAR HEEEL SLECHT.
DUS NIEUWE LEXMARK GEKOCHT.
PRACHTIG MACHIEN .

PC : WEKEN VOL VAN KLEINE PROBLEMEN.
DAN HELEMAAL STRESSEREND.
NAZICHT EN WEER PRIMA IN ORDE.

EN EEN BLOG DIE HET NIET DEED...

FACE BOOK BUITEN STRIJD.
MAAR DAT WAS DE MINSTE VAN MIJN ZORGEN.

                 

GELUKKIG SCHEEN DE ZON IN PRAAG.
5 DAGEN IN WAT VOOR MIJ DE MOOISTE STAD VAN EUROPA IS.
VOOR DE DERDE MAAL.
VROEGER HINGEN DE SPANDOEKEN "SOCIALISMUS ZAMIR" NOG IN ALLE STRATEN.
"HET SOCIALISME ZAL OVERWINNEN". ZEGGEN EN SCHRIJVEN "HET KOMMUNISME".
GELUKKIG DUS NIET.
TOEN STUDENT JAN PALACH ZICH UIT PROTEST IN BRAND STAK.
EN ZIJN GRAF IN PRAAG EEN BEVAARTSOORD WERD.
DAAROM : GRAF NAAR GEBOORTESTAD.
NU EEN JAN PALACH PLEIN IN HARTJE PRAAG.
PRAAG.
BUITEN DE BEROEMDE KARELSBRUG (ALLE HEILIGEN NOG PIKZWART) HELEMAAL GERESTAUREERD. PRACHTIGE ARCHITECTUUR. PASTELKLEUREN.
 
Klik op foto voor groot formaat

PROPERE STAD : GEEN PAPIERTJE OP STRAAT OF PLEIN (ANTWERPEN?).
10.000-DEN TOERISTEN. JAPPEN, ITALIANEN, DUITSERS.
EN WIJ GETWEEEN.
 
Klik op foto voor groot formaat

OOK GEZIEN : 1 SJEIK IN ARMANIPAK MET Z'N 3 (DRIE!) VROUWEN IN BURKA.
MADE IN PARIS.GROOTSE VIERING VAN HET OVERLIJDEN VAN RABIJN JUDAH LOEW IN 1509.
HIJ WAS DE PERSONIFICATIE VAN HET MYSTERIEUZE GETTHO, WAAR OOK KAFKA GEBOREN IS.
DEZE RABIJN WAS DE "SCHEPPER' VAN HET ARTIFICEELE CREATUUR DE "GOLEM".
FEEST DUS OP HET OUDE STADSPLEIN.
HISTORISCHE OPTOCHT, KRAAMPJES MET KOSHER SPECIALITEITEN EN CZECHISH BIER.
2 EURO VOOR EEN "PIVO" VAN EEN HALVE LITER.


Klik op foto voor groot formaat

DE BURGEMEESTER, PAVEL BREM, SPEECHTE OP HET PLEIN UITERAARD IN EEN TAAL WAAR IK DE BALLEN VAN BEGREEP. OM IETS MEER TE VERNEMEN GING IK MET MIJN PERSKAART VAN "DE ANTWERPSE KOERIER" NAAR EEN VERANTWOORDELIJKE EN STELDE ME VOOR ALS EEN "ANTWERP JOURNALIST".
 
Klik op foto voor groot formaat

BEN IK NU DUS OOK. WAT RESULTEERDE IN EEN GEANIMEERD GESPREK (ENGELS) MET PAVEL BREM OVER DE JOODSE GEMEENSCHAP PRAAG/ANTWERPEN, DE SCHOONHEID VAN ZIJN STAD, DE CZECHISCHE CULTUUR EN... DE EUROPESE SNORRENCLUB.
WIJ VAN DE E.S.A. PROMOTEN ONZE STAD EN ONSZELF!
HET WAREN MOOIE DAGEN, DAAR IN PRAAG.
 

Klik op foto voor groot formaat

MET EEN TEMPERATUUR VAN 30 GRADEN EN EEN ZON DIE DE KLEURRIJKE STRATEN EN PLEINEN NOG MEER DEED SCHITTEREN.
MURPHY VERGETEN DUS.

TERUG AAN DE SLAG VOOR ANTWERPEN'S MEEST ACTIEVE CLUB.
MET ONS BEZOEK AAN OUD-TURNHOUT ( VIERING 150 JAAR) EN EIND DEZE WEEK NAAR NEERLAND (WILRIJK), OPWIJK EN BRUSSEL.
EN DAN DE BEVRIJDINGSFEESTEN IN WILRIJK.


              

EN VOLGENDE MAAND DE DRIEDAAGSE IN LONDON MET 19 LEDEN EN DAMES.
PLUS EEN MEETING MET DE HANDLEBAR CLUB IN DE "WINDSOR CASTLE PUB".

WE ZIJN WEER GOED BEZIG.
HET JAAR IS NOG NIET TEN EINDE EN PLANNING VOOR 2010 KRIJGT AL VORM.
QUA ORIGINALITEIT ZULLEN WE WEER NIET TE KLOPPEN ZIJN.
ER STAAN ENKELE NIEUWE VERRASSENDE EVENEMENTEN TE WACHTEN.
IN VLAANDEREN EN WALLONIE!

VANAF VANDAAG OPNIEUW MET DE REGELMAAT VAN DE KLOK NIEUWE BLOGS OVER TOFFE EN MINDERE BRAVE ONDERWERPEN.
BEKIJK ZE VIA "DE ANTWERPSE KOERIER" VAN RUDY WUYTACK.
DIE BEZIG IS MET HET KWEKEN VAN EEN PRACHT VAN SNOR.
NIEUW LID ANNO 2010.

MISSCHIEN NOG EVEN VERMELDEN DAT DIT JAAR WEER ENKELE NIEUWE LEDEN ZIJN AANGENOMEN : "DE MON" UIT ZWIJNDRECHT, IVAN (MIJN VROEGERE VAANDRIG BIJ DE VORIGE CLUB) EN "NONKEL BOB", EX CAFEBAAS VAN HET SINT-JANSPLEIN.

WIJ STAAN DUS NIET STIL, NOG STEEDS "ALTIJD IN BEWEGING".

TOT VOLGENDE BLOG !

OPPERSNOR

22-09-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Inhoud blog
 • Onze "TIETZ-TITS" muur.
 • DOS SERVEZAS.
 • IN SNORUM VERITAS
 • STAMMENTWISTEN ?
 • GASTON EN CO.
 • BANGELIJK MORTSEL !
 • ZWART/GEEL/ROOD
 • ANTWERPS GEVOEL
 • MAG IK BINNEKOME ?
 • DJON LUNDSTROM

  Archief per week
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 23/07-29/07 2007  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!