antwerpen snort !
een snorrende kijk op 't stad
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijke Vrienden ... (2)

VROLIJKE VRIENDEN...?

Mailtje van vriend Guy uit Izegem over Wikipedia, de vrije encyclopedie.
Zo vrij dat elke idioot er zijn ei kwijt kan.

Over : SNORRENCLUB ANTWERPEN.

Wat schrijft één of ander behaard lid van de club van de 'collega's' de 'Snorrenclub Antwerpen'? Je weet wel, die vereniging die ik gesticht heb in 1978 toen ik nog uitbater was van het fameuze café "DE SNOR" aan de Brouwersvliet.

Hij pent veel neer over 'CLUB', 'SNOR VAN HET JAAR', 'KIEKEBOE' enz.
Maar VERGEET héél véél te vermelden. Of verkeerd voor te stellen.

Dat ik de initiatiefnemer was van deze vzw, omdat ik na 1 jaar zag dat het café floreerde, met een tof maritiem clienteel en veel snordragers.
Wat moet je meer om over te schakelen naar een vereniging die naam waardig ?

En ikke op zoek naar kandidaten waar ik een feest voor zou organiseren, jaarlijks, in hartje Antwerpen : de "SNOR VAN HET JAAR". En dat lukte wonderwel.
Mede dank zij het enthoesiasme van de pers en de medewerking van het Stadsbestuur. (Bob Cools !) Van stadsbeiaardier Jo Haazen (toen nog met baard) tot Hugo Sigal.
Met hoogvliegers als Burgemester Bob Cools zelf en Jean 'Toots' Thielemans.
Succes !

Samen met DJON LUNDSTROM timmerden we aan de SNORRENREUS en schreef hij op mijn vraag het bekende 'SNORRELIEKE'.

Stichting club : die besnorde pipo (zonder hoofdletter) vergeet de STICHTER te vermelden. Van de toch toen al zeer actieve club met vele originele ideeën.

Vergetelheid ? Geschiedenisvervalsing !

Volgt een lijst van de 'SNORREN VAN HET JAAR' van 1978 tot en met 2009.
Daar heb ik van aangebracht : van nummer één tot en met Hugo Sigal.

Toen kwam de breuk en verliet ik 'mijn' club en stichtte de 'EUROPESE SNORRENCLUB ANTWEPEN'. Met het gekende succes.
Goede medewerkers, steun van pers en Stadhuis.
Splinternieuwe activiteiten. Anders. En beter.

En omdat de nieuwe club niet contraire wou zijn, koos men voor een "SNOR VAN 'T STAD'. Sympathiek idee, mij gedacht. Maar niet naar de zin van mijn opvolger, R.V., die absoluut elk jaar wou doorgaan met zijn (ex-mijn) 'jaarlijkse snor'. Alhouwel toen reeds in het Schepencollege beslist werd om die manifestaties TWEEJAARLIJKS te houden. Waar de 'EUROPESE' zich aan hield, en de 'collega's' niet.

Want wat zegt het College van Burgemeester en Schepenen (onder leiding van Leona Detiège) : Artikel 5 van woensdag 26 februari 2003?

- HET COLLEGE BESLUIT, IN DE TOEKOMST, DE VIERING 'SNOR VAN HET JAAR' ALTERNEREND TOE TE WIJZEN AAN BEIDE VERENIGINGEN, BEGINNEND IN 2004 MET DE VZW "EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN".

Aan 'den overkant' heeft men nooit begrepen wat ALTERNEREND wil zeggen. En gaat men leukweg ALLE jaren ne SNOR de straat opsturen. Vrolijke vrienden.

En nog iets waar je snor van omlaag valt. Onder de hoofding 'ANDERE BELGISCHE CLUBS'. Ze zijn de SCHOTENSE, de WEST-VLAAMSE en AARTSELAAR vergeten !
En hou je vast : de "EUROPEAN MOUSTACHE CLUB ANTWERP" (Europese Snorrenclub Antwerpen).
Ik viel bekanst van mijn barkruk in 'Den Bengel'. We zijn nog altijd de mannen van de E.S.A. en niet van de E.M.C.A....! Waar halen ze het uit. Moedwillig verkeerde informatie. Mannen die, toen de originele vereniging aan de Brouwersvliet gesticht werd, nog rondliepen met strikjes in hun blokken of aan de dok werkten in een of andere Fruitnatie.

Het moest van mijn lever.
En die is nog steeds in optima forma, aldus mijn dokter.
Die echte vorm van GESCHIEDENISVERVALSING staat mij, en al mijn vrienden, leden en fans helemaal niet aan. Doet me denken aan bepaalde foto's van het Stalin-regime, toen er na de grote zuivering bepaalde machthebbers niet meer op de publicaties stonden. Weggeveegd.

Ik wens mijn 'VROLIJKE VRIENDEN' en collega's veel succes met hun evenementen, maar laat de 'EUROPEAN' (?), zeg maar E.S.A., met rust.

Want vergeet niet wat HET NIEUWSBLAD over ons ooit schreef : "DE ES.A. : DEFTIG EN STIJLVOL en vooral AMBIANCE VERZEKERD !".
En dat houden we zo !

Snorrend!

Willy Dupon
Vooritter E.S.A.

En : Moslima's mogen niet door de nieuwe scanners van de vlieghavens lopen. Verplaatsingen moeten gebeuren per auto. Goed nieuws voor GM en Toyota!

21-02-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T IS GOD GEKLAAGD.

'T IS GOD GEKLAAGD.

 januari 27, 2010

'T IS GOD GEKLAAGD.

IK VIEL BIJNA UIT MIJN ZETEL BIJ HET BEKIJKEN VAN DE "GEWAAGDE" REEKS OVER DE GODSDIENSTEN. HET EERSTE DEEL WAS AL RAAK : DE ISLAM.

KEEK EVEN SCHUIN LINKS, NAAR LILIANE, TOEN EEN ALGERIJN VROLIJK KWAM VERTELLEN "DAT ZIJN VROUW ZO GOED NAAR HEM LUISTERDE...".EVEN LATER WERDEN DE WENKBRAUWEN GEFRONST, BIJ MIJ DAN, TOEN MEN GETUIGDE DAT SOMMIGEN (VELEN) HET ALLEENRECHT OP GOD HEBBEN.

EN TOEN ER EEN TELEFOONTJE KWAM UIT KUWAIT DAT HET GESPREK OVER DE FINANCIERING VAN DE ISLAM IN EUROPA MOEST AFGEBROKEN WORDEN.VRIJE MENINGSUITING...

OF TOEN MEN VANOP DE HUISELIJKE SOFA VERTELDE DAT ER ENKELE NAMEN WERDEN " AANGEPAST" OF GEBOORTEDORPEN WERDEN "UITGEVONDEN" VOOR HET INVULLEN VAN PAPERASSEN VOOR EEN HUWELIJK.

EEN KLEIN LEUGENTJE MOCHT WEL. DA'S VOOR DIE ENGEL OP DE LINKER SCHOUDER.

OF TOEN DE KINDERTJES, ONDER LEIDING VAN DE JUF, OP DE TONEN VAN "BROEDER JACOB...SLAAPT GIJ NOG" ZONGEN VAN "DAT ER MAAR ééN GOD IS, DAT ER MAAR ééN GOD IS. DAT IS ALLAH."IK BEN AFGEDWAALD, IK WEET HET. MAAR HEB ER VOORLOPIG GEEN SPIJT VAN. ONDANKS DE ISLAM EN ONDANKS MONSEIGNEUR LEONARD.

OPPERSNOR

EN : GOD ZAL ME WEL VERGEVEN. DAT IS TENSLOTTE ZIJN TAAK. - H.HEINE -

 

 

27-01-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzicht 2009

OVERZICHT 2009

januari 10, 2010

A LA DUPON

De hele 'serieuze' media geeft dezer dagen een overzicht van het voorbije jaar. Interessant, moest ik het allemaal al niet gezien hebben.

VRT en VTM tonen ons de overleden V.I.P.s, moslims en bomaanslagen, opwarming en pandemie, geboorten en echtscheidingen, moord en zelfdoding. Al dat leuke van de voorbije 12 maanden.

Een boel zaken waar we niet meer wakker van liggen.
Eddy Wally wordt afgeslagen door zijn kleindochter en J-P doet hetzelfde met zijn Yasmine.Edoch.

Hier en daar een pluspuntje. Toch niet zo ver te zoeken.

Dat er nog een vrije krant verschijnt. Niet politiek gebonden.
'De Antwerpse Koerier'. Dat ons Centraal Station tot de mooiste van de wereld behoort. Mede dank zij Bob Cools. Dat cava onze champagne geworden is. Kim Clijsters terug een balletje slaat en wint. In de hoofstad een 'Moestasjeclub' gesticht wordt. We weer sneeuw hebben gezien. Witte... Dat Ivan en 'Nonkel Bob' back to the roots zijn : de ESA. En dat Rudy Wuytack, hoofdredacteur van 'De Antwerpse Koerier', lid wordt. Met gendarmemoustache.


Vraagt men wat ONZE hoogtepunten zijn uit 2009.

Zegt mijn collega uit de 'andere' club: "Onze naaktkalender'...
Mo vengt toch. Open en bloot.

Heb niks tegen verantwoord bloot. Mooi naakt. Maar venten op leeftijd, met grijzende snor, blijven toch beter elegant aangekleed. Zoals die van de ESA.


ONZE hoogtepunten? Er waren er zovele. We gaan ze allemaal niet meer opnoemen. Ge kunt het allemaal volgen op www.bloggen.be/snor.
Het ganse voorbije jaar was voor de ESA één groot feest.

Toch nog een dramatisch moment in november toen we van onze vriend Mon afscheid hebben moeten nemen. Overleden na een korte strijd tegen een niets ontziende kanker.

Net voor het afsluiten van het jaar was er nog:

MESSAGE IN A BOTTLE!

Ons bestuurslid 'externe relaties' uit Izegem, Guy, heeft enkele boodschappen in flessen in de Maas geworpen tijdens onze tocht naar Snoravia. En daar kregen we deze week reactie op.


Schreef een zekere Andrei Zavialov uit Amsterdam aan Guy :

"Beste mensen van de snorrenclub. Ik wens jullie prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Mijn naam is Andrei. Onlangs ben ik op een camping nabij Maastricht geweest. Ik heb er veel met mijn kleine bootje geroeid op de Maas. Het was leuk er je briefje te vinden...net als van een sprookje. Ik kom uit Rusland en woon nu in Amsterdam. Ik ben er fotograaf en ik heb geen snor. Groeten . Andrei."

Andrei krijgt van ons het Snorrelieke van Djon toegestuurd en een uitnodiging tot het bijwonen van de huldiging van Gaston op 5 juni.

Tot zover mijn eerste blog in 2010. Nu gaan we een beetje werken aan "de Snor van de Grote Markt", de hulde van Centraal Station aan Bob Cools en "de Snor van 't Stad 2010". En nog zoveel meer.

Snorrend !

Willy

voorzitter

10-01-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESA NY-wensen
Nieuwjaarswensen...Oppersnor Willy Dupon

01-01-2010 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A la Dupon : eindejaar en vooruitzichten

A LA DUPON.

We gaan richting einde 2009.
En we kijken terug op een jaar "snorren activiteiten" en zien dat het goed was.
Een heleboel nieuwe, originlele happenings. Dat is wat de E.S.A. DE CLUB van 't STAD maakt : altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
In en buiten Antwerpen.
In Brussel en op het vlakke land.
In Engeland.

En daardoor blijven wij een gezellige vereniging waar snorren vrienden worden en de dames zich er ook thuis voelen. Een gezellige bedoening dus.

Wat in mijn vroegere club niet meer te vinden is : originialiteit.
Gewoon de herhaling wat de vorige jaren gebeurde.
Fantasieloos.
Spijtig.

Volgend jaar is het aan de E.S.A. om de "Snor van 't Stad" te vieren.
En we gaan er een lap op geven.
Met ne grote meneer uit de Vlaamse showwereld. 
Gaston Berghmans !'t Wordt een hoogtepunt uit de snorrengeschiedenis van Antwerpen die ik startte in eetkroeg "De Snor" in 1978.

2009 was uitzondelijk goed, 2010 wordt nog beter!
Wait and see.

Ik bent nen echte Antwerpenaar.
Maar zie soms zaken waar ik, als grijze snor, geboren in 1938, mijn wenkbrauwen extra frons.
Neem nu SINTERKLAAS.


Een HEILIGE man. Anders zou je geen SINT zijn.
En we gaan terug tot de 4° eeuw toen een zekere bisschop uit Myra (hoofdplaats van Lycië in Klein Azië) heilig verklaard werd. HEILIG, dus.
Nu, in 2009, komt die SINT aan in onze stad zonder KRUIS op zijn mijter.
Ikke niet akoord. Uiteraard.
Maar organisatie VRT/Stad en zo willen SINT zonder KRUIS.
Iets te maken met onze multiculturele samenleving? Mogelijk.
Maar voor die SINT zong ik met een nog onbevlekt hart "Saint-NIcolas patron des écoliers" bij mijn familie in Diksmuide (Dixmude), want dat waren francophones...
Mo Vent Tog.
Mag die brave vent met zijne Zwarte Piet (voor zolang dat nog mag) niet meer met dat kruis op zijnen hoed lopen?
Of zal ik maar een KRUIS maken over al wat tot mijn Vlaamse Cultuur behoort en mij aanpassen aan de heersende normen van fatsoen.

ARM VLAANDEREN.
Maar er is nog hoop op beterschap in Vlaanderland. En in Europa.

We hebben een HAIKO President van Vlaamse origine.
ROMPUY genoemd in het land van mijn goeie vriend Steve.


Een vorm van Japanse dichtkunst.
Ik waag er mij ook aan.

*DE SINT AAN 'T KRUIS

*IN 'T STAD

*GEEN HEILIGHEID, NIET PLUIS

En toch nog een positief nieuwsje van enkele professoren uit Spanje :Als je 10 pintjes per dag drinkt heb je minder kans op hartproblemen.
Stel dat ik er 20 van had gemaakt, word ik waarschijnlijk 100 jaar.
Hoop ik toch mijn 72 te passeren.

En iets dégoutants : Onckelinkx en Millequet zijn de machtigste vrouwen in VLAANDEREN!
Faut le faire.
Allez, man. Da kan tog ni?
Sire, I'l y a encore des Belges...

Dit was zondagavond.
Straks de Pappenheimers en we bezien het leven opnieuw door een roze bril.OPPERSNOR.

21-12-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppersnor onder het mes...
Fotootjes vanuit het St-Vincentius ziekenhuis.
Opgenomen op 9 december... reeds vrijgelaten (of hebben ze hem buiten gesmeten ?) met een niertje minder op 19 december.
Volgende maand moet hij nog 4 maal terug voor "spoelingen".
(Ze hebben dus niet alleen aan zijn hand gewerkt...)

Brief vanuit  SINT-VINCENTIUS.

Op de zesde verdieping van het ziekenhuis aan de Sint-Vincentiusstraat te Antwerpen.

CHIRURGIE.

Eén dag van de elf.
Met een zee aan tijd. Behalve dan op D-Day : naar de operatiekamer, onder de spots, hulpeloos bij de anestesist, dokter en assistentes, verpleegsters, scalpel, kijkoperatie.

Als een besnorde Christus met de armen open op de koude operatietafel.
Let the beast go.

Verzinken in een niet bestaande wereld terwijl met inkijksystemen darm en nier verwijderd worden. Bloederig. Geruisloos. Pijnloos.

Daarna : alleen in kamer. Geen pottenkijkers. Geen stoorzenders. Een zee van tijd: lezen, schrijven, zappen.LECTUUR.

Louis-Paul Boon, Willem Elschot en de poezie van Paul Van Ostaeyen.
Geen pagina gelezen. Het grote werk aan het lichaam voorbij, anestesie vraagt zijn tol.
Dan maar X-light lectuur.
De dagelijks krant en Humo.
Pagina 147 van Humo 3615/51 : de colum van een GROOT Vlaams schrijver.
Met de lange, wapperende manen over het paard getild.
Herman Brusselmans.

Ooit gepoogd te lezen. En nu weer. In de bedstee van het lazaret.
Herman Brusselmans.Uit zijn rijke proza :"...op de zetel van Ikea lag te vogelen met mijn echtgenote Tania..." - "...op het moment dat ze klaar kwam..." - "m'n sjarel terug uit haar doos..." - "...en terwijl het sperma uit mijn fluit gutste..." - "...vooral dank zij Eva Braun , die Hitler de hele tijd muilde, pijpte, rimde, aftrok en z'n voetzolen kietelde met de afgesneden penis van een Jood..." - "...Tania De Metsenaere nog even lag te masturberen, want ik had haar daarstraks tijdens de seks nog maar drie orgasmes bezorgd...".

Is dit het niveau van een GROOT VLAAMS SCHRIJVER?
Toogpraat.
Des guten zuviel, mij gedacht ! 
't Zal wel aan mij liggen.

MULTI.

Na de ingreep zowat strike gelegen op de witte lakens van kamer 604.

Komen daar drie (3) jonge, mooie verpleegsters om mij een beurt te geven (WASbeurt). Brusselmans! Goed, het was klassewerk.
Door een Vlaamse, een Russin en een Marokkaanse.
Een multiculturele schoonmaak is voor een oudere, grijze snor mooi meegenomen.Berlusconi ? Neije ! Willy Duponi !!!

ZAPPEN.

Intussen was het àl Kopenhagen wat de klog sloeg.
Dag en nacht.
Zappen hielp niet meer.
Een scherm vol Obamas, Merkels, Sakorzys en Van Rompuys.Gelukkig lag Berlusconi met zijn 'Dom van Milaan' ook in bed. 
Misschien wel met een verpleegster.10° DAG : terug naar Piraville.

De Stad Mortsel. Het groene beton en een verkeersinfarct.
Maar, met de gezellige kroegen waar het bier nog uit de kranen stroomt en betaalbaar is.
Maar da's nog even wachten.
De tuin straalt de Kerstsfeer uit.
Stralend wit. En de namaak boom in de living, met de witte ballen.
En de Kerststal.
Thuis.

En stoofvlees met friet.
Recupereren.
Met tv, dagbladen en Van Ostaeyen en Elschot.
Zonder Brusselmans.

Groeten van Willy Dupon
O
ppersnor

Schreef Logan P. Smith : "Wanneer lijders aan een kwaal medeslachtoffers van dezelfde ziekte ontmoeten, begint het gesprek en is het leven weer heerlijk."

Nen aawe mengs ziet af...
Maar hij heeft zijn snor nog en dat is het belangrijkste !

10-12-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaston Berghmans : ESA-SNOR VAN ’T STAD 2010


Wat mij betreft mag de ganse wereld al weten welk groot feest we volgend jaar hebben !


Onze SNOR VAN ’T STAD 2010 is gekend.
GASTON BERGHMANS met zijn verse, en blijvende (want zijn vrouw vindt het prima) ROSSE SNOR !


  


Hij belde me gisteravond vanuit Merksem waar hij na zijn verblijf aan zee, waar hij meer is dan hier, dat hij het tof vindt om 29  (!) jaar nà LEO MARTIN (1981) ook door ons (Europese Snorrenclub Antwerpen) gehuldigd te worden.

We moeten nog eens met hem gaan praten tussen pot en pint om te bekijken wie hij zelf er allemaal bij wil betrekken. In de Show-wereld kunnen dat wel enkele serieuze namen zijn.

Aangezien we nog veel tijd hebben en ik nog eens naar ’t gasthuis moet (iets langer nu) heb ik voorgesteld hem te bellen half januari. Ook om hem nog eens wat extra info te bezorgen.
Met het ganse bestuur dan !

Heb ook het idee om het méér Antwaarps te maken dan ooit.
Ons dialect via GASTON en de mannen van ARA in Brussel erbij te betrekken voor het Brussels.
Ik neem dan later contact op met Geert, voorzitter van ARA.
Kunnen we wel een Antwerps/Brussels feestje van maken.

Oppersnor Willy

 

 

20-11-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER BORSTEN EN SNORREN.

OVER BORSTEN EN SNORREN.

We gon ne gangk... in de Media.

GROTE BORSTEN POPULAIR.Meer borstimplantaten dan ooit. Meer verzoeken bij de plastische chirurg.

Het oog mag ook wat hebben, zei mijn vriend Steve, maar dan in 't Engels.

MANNEN MET SNORREN VERDIENEN MEER GELD.

Gemiddeld 8.2 % meer dan die met baarden en 4.3 % meer dan seksgenoten met een gladgeschoren kin.

Maar : ze geven 11 % méér uit! POSITIEF dus, die kneveldragers, in deze barre tijden van recessie.

OVER CLOUSEAU, BELGIE EN SCHOTEN.

Radicale Vlaams-Nationalisten hebben "Leve België" nog niet verteerd.
In de Carrefour-vestiging van Schoten verstoorde een groepje het optreden van Clouseau..En, schrijft Het Nieuwsblad, "zo'n vijftien nors kijkende mannen mét SNORREN, qua uiterlijk nogal afwijkend van de modiale Clousaeu-fan... "

Ik kan me niet voorstellen dat onze broeders van de Schotense Snorrenclub daarbij horen. Zulke goedlachse SNORREN (zijn we dat niet allemaal ?) heb ik nog nooit NORS zien rondlopen.Het gaat jullie SNOR !

Oppersnor

En : "Jonge vrouwen zijn de paarden waarop de oude mannen naar de hel rijden." (onbekend)

11-11-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers van de snor...

VERS VAN DE SNOR

*SALMA HAYEK (ACTRICE DIE DE ROL SPEELT VAN DE BEHAARDE (SNOR) MEXICAANSE KUNSTSCHILDER FRIDA KAHLO HEEFT NU ZELF EEN SNOR.
 
   Salma Hayek

GEEN NEPSNOR, DUS EERST EENTJE LATEN GROEIEN DOOR TE BEGINNEN MET VEEL TE SCHEREN.

RESULTAAT NA DE FILMOPNAMEN : VEELVULDIG GEBRUIK VAN EEN WAX OM DE HAARTJES TE VERWIJDEREN. ANDERS LIJKT ZE STRAKS OP PANCHO VILLA.
ALDUS HET AMERIKAANSE "GLOBE MAGAZINE".

*BETER AF IS ONZE GASTON BERGHMANS! VOOR DE FILM "CHRISTMAS IN PARIS" GING HIJ DEZELFDE WEG OP EN LIET ZIJN KNEVEL STAAN. NIKS ARTIFICEELS ZEI GASTON : ALLES PUUR NATUUR. ZELFS ZIJN VROUW VINDT HEM WEL IETS MEER MANNELIJK (MACHO?) DAN DAARVOOR... HOUDEN ZO, GASTON, WIE WEET WAAR DAT NOG GOED VOOR IS.*5 JUNI 2010 VIERT DE E.S.A. NAAR TWEE-JAARLIjKSE GEWOONTE ZIJN "SNOR VAN HET STAD".
MET TOELATING VAN HET ANTWERPSE GEMEENTEBESTUUR.

5 JUNI 2010 VIERT DE "SNORRENCLUB ANTWERPEN" DE "SNOR VAN HET JAAR".
ZONDER TOELATING VAN HET ANTWERPSE GEMEENTBESTUUR.

WANT, WAT BESLISTE HET SCHEPENCOLLEGE TIJDENS DE ZITTING VAN 26 FEBRUARI 2003 :
- ARTIKEL 5 : HET COLLEGE BESLUIT, IN DE TOEKOMST, DE VIERING "SNOR VAN HET JAAR" ALTERNATIEF TOE TE WIJZEN AAN BEIDE VERENIGINGEN.
BIJGEVOLG IS HET VOLGEND JAAR ONZE BEURT OM DIT FEEST TE ORGANISEREN EN VOLGEN WIJ DE RICHTLIJNEN VAN HET COLLEGE OP ZOALS HET HOORT IN EEN DEMOCRATIE.
IN 2009 HAD DE "ANDERE" CLUB EEN VERHUIZER ALS "SNOR VAN...", WIJ IN 2010 EEN B.V. OM U TEGEN TE ZEGGEN.
WAIT AND SEE.

*ANNO 2009 LOOPT OP ZIJN LAATSTE BENEN.
EEN CRISISJAAR ACHTER DE RUG.
NIET VOOR DE E.S.A.
UITERAARD.
WANT HET WAS EEN GEVULD JAARTJE.
MET ORIGINELE TOESTANDEN EN NIEUWE LEDEN EN SIMPA'S.

EEN TERUGBLIK.

ER WAS DE AANWEZIGHEIDSPOLITIEK OP TAL VAN MANIFESTATIES GEORGANISEERD DOOR ANDERE VERENIGINGEN : SNORFUIF CHIRO WESTERLO / STRIPBEURS SCHIJNPOORT ANTWERPEN / FIESTA EUROPA OP DE GROENPLAATS / AGORA MUNDO DRIEDAAGSE IN DE STATIESTRAAT / 150 JAAR OUD-TURNHOUT / DE OPWIJK FEESTEN / DE "NEERLAND FEESTEN" IN WILRIJK / BEVRIJDINGSFEESTEN IN MERKSEM EN DE MEDEWERKING VAN ONZE VLAAMSE BELLENMANNEN.

TALRIJKE ARTIKELS IN DE VLAAMSE MEDIA EN HET TOPINTERVIEW IN "FLANDERS TODAY", VERSPREID IN ALLE HOTELS EN IRISH PUBS...

*EN NIEUW IN HET SNORRENWERELDJE: DE UITREIKING VAN DE "EUROPEAN MOUSTACHE TROPHY" AAN SCHEPEN VAN CULTUUR PHILIP HEYLEN EN DISTRICTSVOORZITTER MERKSEN GILBERT VERSTRAELEN.


*DE AANSTELLING VAN DE VOORZITTER TOT "ERE-SCHILDKNAAPBROEDER" DOOR DE "SINT-MICHIELSRIDDERSGILDE"VAN BRUSSEL IN DE RAADSZAAL VAN HET STADHUIS.
DE EERSTE EN TOT NU TOE DE ENIGE ANTWERPENAAR SINDS DE STICHTING VAN DEZE ALOUDE GILDE IN 1480 !*DE SAMENWERKING MET HET DISTRICT WILRIJK EN DE GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE VOOR DE RESTAURATIE VAN DE GEVEL AAN DE ST-BAVOSTRAAT MET DE PUBLICITEIT UIT 1912 VAN "LES GRANDS MAGASINS TIETZ". (DENK AAN ONZE TITS!)

*EEN DRIE-DAAGSE CITYTRIP NAAR LONDON I.V.M. EEN VERBROEDERING MET DE H.B.C.

Klik op foto voor groot formaat

*MEDEWERKING AAN DE TENTOONSTELLING "SCHOON VOLK", GEORGANISEERD DOOR DE VZW ATLAS (STAD ANTWERPEN) MET PLAATSING VAN EEN TWINTIGTAL REUZE AFFICHES OVER GANS ANTWERPEN WAAROP 4 LEDEN VAN DE E.S.A. EN MASCOTTE FRED.VOOR BEELDMATERIAAL VAN AL DEZE MANIFESTATIES SCHAKEL JE OVER NAAR
WWW.BLOGGEN.BE/SNOR !

EN ZO IS 2009 BIJNA VOORBIJ, 2010 STAAT VOOR DE DEUR.
PLANNEN ZIJN AL GEMAAKT.
HET BELOOFT WEER SUPER TE WORDEN.
OF COOL, OF KEIGOED, ZOALS MEN HET TEGENWOORDIG NOEMT.

WE ZULLEN TONEN DAT WE NOG STEEDS DE MEESTE ACTIEVE MANNENCLUB IN VLAANDEREN ZIJN :

A L T IJ D I N B E W E G I N G !

01-11-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zit snor ! In de pers !

'T ZIT SNOR !

IN DE PERS !

DEZE WEEK IN "DE NIEUWE GAZET"/"HET LAATSTE NIEUWS" :  DISTRICTSVOORZITTER MERKSEM WINT SNORRENTROFEE.

DE EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN HEEFT VOOR DE TWEEDE KEER DE 'EUROPEAN MOUSTACHE TROPHY' UITGEREIKT.
"HIJ IS AL JAREN LID VAN DE CLUB, TOONT INTERESSE IN ONZE BEZIGHEDEN EN HELPT WAAR HIJ KAN", MOTIVEERT VOORZITTER WILLY DUPON.


Marijn Devalck: Drankzuchtige vader greep moeder bij keel

MARIJN DEVALCK IN "DAG ALLEMAAL".
EEN INTERVIEW MET TAL VAN FOTO'S WAARONDER EEN MOOIE PLAATS VOOR DE TROFEE DIE HIJ ALS " SNOR VAN HET JAAR 1992" ONTVING.
EEN CREATIE VAN ONZE BETREURDE VRIEND ROBERT CLINCKX.
"DE 'SCHAAMSNOR' VAN ACTEUR KOEN DE GRAEVE" : SNOR GEMAAKT VAN HET SCHAAMHAAR VAN ALLE MANNELIJKE (!) CREWLEDEN.
HEEFT DE SCHAAMSNOR MET
HANDTEKENING VAN DE HELE PLOEG, MOOI INGEKADERD , MEE NAAR HUIS GENOMEN.
IDEE : ELK JAAR "DE MEEST DEGOUTANTE SNOR" KIEZEN EN EEN SNOR VAN SCHAAMHAAR VAN ALLE LEDEN ALS TROFEE OVERHANDIGEN?

IN DE WEKELIJKSE BIJLAGE VAN "DE MORGEN" : DE MOUS-TAS !
DE MOUSTACHE MUG VAN ONTWERPER PETER IBRUEGGER.
 MADE IN ENGLAND.
JE HEBT O.A. FU MAGNUM, MUSTAFA, CHAPLIN EN MAURICE POIROT VERSIE.
TE KOOP AAN 11.95 POUND PER STUK.
INFO :WWW.PETERIBRUEGGER.COM.

EN UIT LONDON KREGEN WE VOLGENDE VRAAG.
"I AM A POSTGRADUATE JOURNALISM STUDENT AT CITY UNIVERSITY. I AM COVERING THE LONDON BOROUGH OF ISLINGTON... IT WOULD BE GREAT IF I COULD GET SOME IMAGES OF THE BELGIAN HANDLEBAR CLUB AND A FEW WORDS ABOUT WHAT THEY THOUGHT OF THE AREA AND WHAT THEIR HIGHLIGHTS WERE. WHY THEY CAME TO LONDON..."
SIGNED : SORAYA KISHTWARI

http://runninginheels.co.uk/articles/author/soraya-kishtwari/

EEN MAIL 'FULL INFORMATION' IS VERZONDEN NAAR LONDON.
SO, THAT'S ALL FOLKS...

OPPERSNOR

PLUS : ALS JE TIJD HEBT VOOR FACEBOOK, HEB JE NIET GENOEG WERK. - GOEDELE LIEKENS-

24-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve België

LEVE BELGIE !

- met dank aan Clouseau -De nieuwe "hit" van de gebroeders Clouseau: een liedje dat de kwaliteit van Eddy Wally niet haalt.
Politiek getint. Niks dan goed over dit Land bij de Zee.
Olé.
Schabouwelijk Nederlands, oeroude karamellenverzen, verkrachting van onze taal.
Vreselijke uitspraak.

Een bloemlezing...

"Leve België!"

Inderdaad.
Met politiekers die vechten voor hun postje.
Met een brug, of is het een viaduct, die al 75 miljoen  (vijf en zeventig miljoen euro...!) kostte aan studies alleen al.
 


Met bonussen aan topmanagers terwijl wij de riem moeten dichthalen.
Met nog meer inwijkelingen die van onze laatste reserve profiteren.

"Vandaag zijn we eensgezind."

Over wat?
Over B-H-V?
Over de gevangenissen die lekken als een zeef?
Over gangsters die na procedurefouten terug naar huis gaan?
Over Onckelinckxen en andere "prominenten" die nog steeds geen Nederlands kennen Anno 2009 ?

"We delen het mooiste land."

Met Belgen die het met minder moeten maken na 50 jaar werken dan "anderen" die zonder prestatie meer ontvangen.
Armoedegrens.
Met een koningshuis dat in deze crisistijd beslist een yacht aan te kopen waar "de Belg" alleen maar kan van dromen.
Met prinsen die niks presteren voor hun vetbetaalde "job".

"Les différences nemen we erbij."

Ik niet.
'Mijn zakke zijn gevuld', zeggen ze bij ons.

Oppersnor.

Nog van Clouseau : "Oh, vive la Belgique" - "Oh, oh, owowowo"Zuivere karamel.
Caramel pure.

Oppersnor

18-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpenaar

ANTWERPENAAR

GEBOREN IN 1938 IN DE VINKENSTRAAT.
INTRA MUROS.
VADER KWAM UIT FRANKRIJK EN MOEDER, DOOR DE OORLOGSOMSTANDIGHEDEN VAN 14/18 UIT ZEEUWS-VLAANDEREN. BEN DUS GEEN ECHTE SINJOOR.
MAAR VOEL ME WEL ECHT RASECHT (MAG DEZE BENAMING NOG GEBRUIKT WORDEN?) ANTWERPENAAR.
HEB HIER NOG BEWUST HET EINDE VAN DE TWEEDE WERELDOORLOG MEEGEMAAKT EN VOOR DE "VLIEGENDE BOMMEN" EEN JAARTJE VERDWENEN NAAR DIKSMUIDE.
SCHOOL GEVOLGD IN O.A. DE PESTALOZZISTRAAT (ANTWERPSER KAN NIET) EN HET KONINKLIJK ATHENEUM TE BERCHEM.
 
Hpim3304.jpg image by poller1

SCHOOL BEU EN OP EEN ADVERTENTIE ASSISTENT-WATERKLERK GEWORDEN.
WAT DAT OOK MOCHT WEZEN.

waterklerk

BLEEK AGENT VOOR SCHEEPVAARTFIRMA'S TE ZIJN.
TOFFE JOB.
JE ZIET DE HELE WERELD IN DE HAVEN VAN ANTWERPEN VOORBIJVAREN.
TREK JE PLAN IN ENGELS, FRANS EN DUITS.
VAN DIENST EEN GANSE WEEK, 24 UUR.
ZELF PROBLEMEN DIE ZICH DAG EN NACHT EN TIJDENS WEEK-ENDS VOORDOEN OPLOSSEN.
EIGEN INITIATIEF.

FIRMA IN SLECHTE PAPIEREN EN TWEEDE BEROEP : CAFEBAAS.
MET HART EN ZIEL, SAMEN MET MIJN VROUW, KEIHARD GEWERKT OM VAN "DE SNOR" AAN DE BROUWERSVLIET TE MAKEN WAT HET UITEINDELIJK GEWORDEN IS : THE PLACE TO BE.
FAMOUS.
 


VAN DOKWERKER, EXPEDITEUR TOT DIRECTEUR EN BURGEMEESTER : ELKEEN ZAT DAAR AAN DE TOOG. 
MET DE MAANDELIJKSE EXPO'S, VERNISSAGES, GRAVE FEESTJES.
 EN IN 1978 DE STICHTING VAN DE ANTWERPSE SNORRENCLUB.
SCHOT IN DE ROOS.
DE SNOR VAN HET JAAR.
MET JO HAAZEN, VIA TED DE BRAAK EN BOB COOLS NAAR "TOOTS" THIELEMANS.
HET SNORRENBAL.

Klik voor groot formaat

SNORAVIA.

AMBRAS IN 'T KOT : NIEUWE VERENIGING : DE E.S.A.
DONKERE SNOR WORDT GRIJZE SNOR.
GEDAAN CAFE, SNOR MET PENSIOEN.
SNORRENCLUB BLIJFT.
MET SUCCES.

Foto


DE MEEST ACTIEVE IN EUROPA.
(DIKKE NEK)

ANTWERPEN VERANDERT.
WORDT "MULTICULTUREEL" ...WAT DAT OOK ALLEMAAL INHOUDT.
WIJKEN VERLOEDEREN.
'T IS NIET MEER HET ECHTE ANTWAARPEN DAT IK GEKEND HEB...WAAR IK IN GROOTGEBRACHT BEN.
SPIJTIG.
NOSTALGIE?
KAN.
'T ZAL WEL AAN MIJ LIGGEN, ZEGGEN ZE BIJ ONS.

WANT NU IN MIJN STAD : ZEVEREN OVER VIADUCT (HEETTE IN DEN BEGINNE BRUG), DE NOTENKRAAM OP DE GROENPLAATS WEG (NOU, GROEN...), AMBRAS OP HET STADHUIS (PARTIJ VAN HET STAD?), GROOT VOETBALTERREIN OP 'T ZUID (MOR DEN BEERSCHOT WIL NIE), HOOFDDOEKENREL (HEB ER IN MARRAKESH MINDER GEZIEN OP STRAAT DAN HIER...), VIEZE STRATEN , KLEINERE TERASSEN OP DE GROTE MARKT, PRACHTIG CENTRAAL STATION (KATHEDRAAL) TEGENOVER DE DEGOUTANT LELIJKE DE KEYSERLEI.

PLUSPUNTEN.
DIE ZIJN ER GELUKKIG OOK.
GAAN ER DE VOLGENDE KEER OVER HEBBEN.

TOT VOLGENDE BLOG.

OPPERSNOR.

EN : MOETEN WE BANG ZIJN OM ONZE WAARDEN OP TE DRINGEN?
(LUCKAS VANDER TAELEN)

06-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIET TE STUITEN : DE E.S.A. !
NIET TE STUITEN : DE E.S.A. !

'T ZIJN DRUKKE TIJDEN VOOR DE EUROPESE SNORREN.

NIET ALLEEN IN HET ANTWERPSE, MAAR OOK VER DAAR BUITEN EN IN BRUSSEL EN IN LONDEN.

NEERLAND - WILRIJK

OP UITNODIGING VAN HET NIEUWE BESTUUR VAN DE "NEERLAND FEESTEN " VOOR DE VIJFDE MAAL DE "SNOR VAN NEERLAND" GEKOZEN.
EEN GEZELLIGE BEDOENING IN DEZE "INDIAN SUMMER" WAAR WIJ ONS NA DE RECEPTIE VAN ONZE TAAK KWETEN EN DE MEEST ATRACTIEVE SNOR KOZEN.
GOED VOOR HERHALING IN 2010.

OPWIJK : ROMMELMARKT.

IN HET MOOIE LANDELIJKE OPWIJK MET Z'N ALLEN NAAR DE JAARLIJKSE ROMMELMARKT OP UITNODIGING VAN HET SCHEPENCOLLEGE.

SYMPATHIEKE ONTVANGST DOOR MEVROUW DE BURGEMEESTER IN EEN VAN DE VELE GEZELLIGE CAFEETJES AAN DE KERK, EEN RONDLEIDING MET ONZE BELLENMAN UIT TEMSE EN DE OPWIJKSE HARMONICASPELER.
VAN KROEGIE NAAR KROEGIE.


Klik op foto voor groot formaat

DE ZON SCHEEN, HET BIER, DE BROODJES EN DE HOT-DOGS (ALLES AANGEBODEN DOOR HET GEMEENTEBESTUUR!) SMAAKTEN EN VERHOOGDEN DE STEMMING ONDER SNORREN, DAMES EN DE AANWEZIGE SCHEPENEN.
ER WAREN 15 KANDIDATEN VOOR DEELNAME AAN DE SNORRENVERKIEZING WAT DE KEUZE NIET GEMAKKELIJKER MAAKTE.
DE PRIJZEN WERDEN TENSLOTTE UITGEREIKT DOOR VOORZITTER WILLY DUPON, SCHEPEN VAN CULTUUR JAN COUCKE EN DE BELLENMAN.
DE POLONAISE WERD IN HET ZONOVERGOTEN STADSPLEIN GEDANST EN MET EEN GROTE FLES "LEIREKEN" GING HET TERUG RICHTING KOEKESTAD.MISSION ACCOMPLISHED.

WILLY DUPON : ERE-SCHILDKNAAPBROEDER.

OP VOORSTEL VAN DE GROOTMEESTER VAN DE SINT-MICHIELSGILDE WERD TIJDENS HET KAPPITEL IN HET BRUSSELSE STADHUIS DE VOORZITTER BENOEMD TOT "ERE-SCHILDKNAAPBROEDER"
DEZE GILDE, GESTICHT IN 1480, BESTOND TOT NOG TOE UITSLUITEND UIT LEDEN VAN HET BRUSSELSE.
VANAF NU DUS EEN UITZONDERING.NA 529 JAAR IS EEN SINJOOR ER IN GESLAAGD DOOR TE DRINGEN TOT DEZE ALOUDE GILDE.
ANTWERPEN, DE EUROPSE SNORRENCLUB EN DE NIEUWE "BROEDER" MOGEN ER FIER OP ZIJN.
GEEN REACTIE VAN A.T.V.
DIT ALLES DANK ZIJ DE MEDEWERKING TOT HET OPRICHTEN VAN EEN "MOESTASJECLUB BRUSSEL" EN DE INTERESSE BETOOND IN DE VZW "ARA" DIE HET BEHOUD VAN HET BRUSSELSE DIALECT PROMOOT.
HIJ IS "WAARDIG ONS VAANDEL TE VERVOEGEN EN VERLENEN HEM DE GRAAD VAN..." ALDUS VERMELD OP HET PERKAMENT VAN DE GILDE.
NA DE EEDAFLEGGING, DE TWEE SLAGEN MET HET ZWAARD, HET TEKENEN VAN HET GULDEN BOEK EN HET OMHANGEN VAN DE VERSIELEN EINDIGDE DEZE PLECHTIGHEID IN DE RAADSZAAL VAN HET STADHUIS MET EEN RECEPTIE.DAARNA WAS HET "AAN HET BANKET AANZITTEN".

INDERDAAD, WE HOUDEN VAN LODE CRAEYBECKX' GEVLEUGELDE WOORDEN "ANTWERPEN LAAT BRUSSEL NIET LOS". DE E.S.A. NIET, VELE POLITIEKERS HELAAS WEL.

MERKSEMSE BEVRIJDINGSFEESTEN.

EEN GRIJZE LUCHT, VEEL AMBIANCE, EEN ENTHOUSIASTE MENIGTE, EEN MOOIE EVOCATIE, EEN KLEURRIJKE OPTOCHT.DE BEVRIJDINGSFEESTEN MOCHTEN ER ZIJN.
IN DE FEESTTENT MOCHT DISTRICTSHOOFD GILBERT VERSTRAELEN ALS TWEEDE DE "EUROPEAN MOUSTACHE TROPHY" IN ONTVANGST NEMEN.
 
Klik op foto voor groot formaat

EEN TROFEE VOOR SNORDRAGERS DIE ZICH VERDIENSTELIJK OPSTELLEN IN DE MAATSCHAPPIJ EN HET SNORDRAGEN PROMOTEN.

NA DE PC-MIZERIE EN ANDERE PRIVE-TOESTANDEN HEBBEN WE EINDELIJK "MURPHY " ACHTER ONS GELATEN. HOOP IK.

WAT NOG DIT JAAR?

9/10/11 NOVEMBER

MET 20 LEDEN EN DAMES NAAR LONDON VOOR EEN DRIEDAAGS BEZOEK. WAARBIJ EEN MEETING IN DE "WINDSOR CASTLE PUB" MET THE BRITISH HANDLEBAR CLUB.

27 NOVEMBER

BEZOEK AAN DE ANTWERPSE KATHEDRAAL

DECEMBER

EEN HERDENKING VAN DJON LUNDSTROM, GEORGANISEERD DOOR TURNINUM IN DEURNE.

DECEMBER

HET KIEZEN EN VIEREN VAN "DE SNOR VAN DE GROTE MARKT " EN EEN ALGEMENE LEDENVERGADERING IN "DEN BENGEL".

AAN HET PROGRAMMA 2010 WORDT REEDS GEWERKT. EN DAT BELOOFT WEER EEN TOP JAAR TE WORDEN. HET ZIT DE E.S.A. DUS WEER SNOR!

DA'S NIET MOEILIJK MET ZO'N TOFFE BENDE SNORREN EN ALLE SIMPA'S DIE ONS STEUNEN. PLUS DE MEDEWERKING VAN "DE ANTWERPSE KOERIER", UITERAARD.

BLIJF ONS VOLGEN, BLIJF ONS STEUNEN : WE GAAN ER VOLGEND JAAR WEER EEN LAP OP GEVEN !

OPPERSNOR / ERE-SCHILDKNAAPBROEDER - ENZ.

04-10-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A LA DUPON


A LA DUPON

DE WET VAN MURPHY TEN HUIZE DUPON.

OPERATIE RECHTERHAND : LANGZAAM HERSTEL MAAR DAN HEEEL LANGZAAM.
WAT DOE IK ZONDER DAT LICHAAMSDEEL.
NEN BOL KEUNING IN DE LINKERHAND, DAT GING NOG.

PRINTER VAN HEEL TRAAG MET ONDERBREKINGEN NAAR HEEEL SLECHT.
DUS NIEUWE LEXMARK GEKOCHT.
PRACHTIG MACHIEN .

PC : WEKEN VOL VAN KLEINE PROBLEMEN.
DAN HELEMAAL STRESSEREND.
NAZICHT EN WEER PRIMA IN ORDE.

EN EEN BLOG DIE HET NIET DEED...

FACE BOOK BUITEN STRIJD.
MAAR DAT WAS DE MINSTE VAN MIJN ZORGEN.

                 

GELUKKIG SCHEEN DE ZON IN PRAAG.
5 DAGEN IN WAT VOOR MIJ DE MOOISTE STAD VAN EUROPA IS.
VOOR DE DERDE MAAL.
VROEGER HINGEN DE SPANDOEKEN "SOCIALISMUS ZAMIR" NOG IN ALLE STRATEN.
"HET SOCIALISME ZAL OVERWINNEN". ZEGGEN EN SCHRIJVEN "HET KOMMUNISME".
GELUKKIG DUS NIET.
TOEN STUDENT JAN PALACH ZICH UIT PROTEST IN BRAND STAK.
EN ZIJN GRAF IN PRAAG EEN BEVAARTSOORD WERD.
DAAROM : GRAF NAAR GEBOORTESTAD.
NU EEN JAN PALACH PLEIN IN HARTJE PRAAG.
PRAAG.
BUITEN DE BEROEMDE KARELSBRUG (ALLE HEILIGEN NOG PIKZWART) HELEMAAL GERESTAUREERD. PRACHTIGE ARCHITECTUUR. PASTELKLEUREN.
 
Klik op foto voor groot formaat

PROPERE STAD : GEEN PAPIERTJE OP STRAAT OF PLEIN (ANTWERPEN?).
10.000-DEN TOERISTEN. JAPPEN, ITALIANEN, DUITSERS.
EN WIJ GETWEEEN.
 
Klik op foto voor groot formaat

OOK GEZIEN : 1 SJEIK IN ARMANIPAK MET Z'N 3 (DRIE!) VROUWEN IN BURKA.
MADE IN PARIS.GROOTSE VIERING VAN HET OVERLIJDEN VAN RABIJN JUDAH LOEW IN 1509.
HIJ WAS DE PERSONIFICATIE VAN HET MYSTERIEUZE GETTHO, WAAR OOK KAFKA GEBOREN IS.
DEZE RABIJN WAS DE "SCHEPPER' VAN HET ARTIFICEELE CREATUUR DE "GOLEM".
FEEST DUS OP HET OUDE STADSPLEIN.
HISTORISCHE OPTOCHT, KRAAMPJES MET KOSHER SPECIALITEITEN EN CZECHISH BIER.
2 EURO VOOR EEN "PIVO" VAN EEN HALVE LITER.


Klik op foto voor groot formaat

DE BURGEMEESTER, PAVEL BREM, SPEECHTE OP HET PLEIN UITERAARD IN EEN TAAL WAAR IK DE BALLEN VAN BEGREEP. OM IETS MEER TE VERNEMEN GING IK MET MIJN PERSKAART VAN "DE ANTWERPSE KOERIER" NAAR EEN VERANTWOORDELIJKE EN STELDE ME VOOR ALS EEN "ANTWERP JOURNALIST".
 
Klik op foto voor groot formaat

BEN IK NU DUS OOK. WAT RESULTEERDE IN EEN GEANIMEERD GESPREK (ENGELS) MET PAVEL BREM OVER DE JOODSE GEMEENSCHAP PRAAG/ANTWERPEN, DE SCHOONHEID VAN ZIJN STAD, DE CZECHISCHE CULTUUR EN... DE EUROPESE SNORRENCLUB.
WIJ VAN DE E.S.A. PROMOTEN ONZE STAD EN ONSZELF!
HET WAREN MOOIE DAGEN, DAAR IN PRAAG.
 

Klik op foto voor groot formaat

MET EEN TEMPERATUUR VAN 30 GRADEN EN EEN ZON DIE DE KLEURRIJKE STRATEN EN PLEINEN NOG MEER DEED SCHITTEREN.
MURPHY VERGETEN DUS.

TERUG AAN DE SLAG VOOR ANTWERPEN'S MEEST ACTIEVE CLUB.
MET ONS BEZOEK AAN OUD-TURNHOUT ( VIERING 150 JAAR) EN EIND DEZE WEEK NAAR NEERLAND (WILRIJK), OPWIJK EN BRUSSEL.
EN DAN DE BEVRIJDINGSFEESTEN IN WILRIJK.


              

EN VOLGENDE MAAND DE DRIEDAAGSE IN LONDON MET 19 LEDEN EN DAMES.
PLUS EEN MEETING MET DE HANDLEBAR CLUB IN DE "WINDSOR CASTLE PUB".

WE ZIJN WEER GOED BEZIG.
HET JAAR IS NOG NIET TEN EINDE EN PLANNING VOOR 2010 KRIJGT AL VORM.
QUA ORIGINALITEIT ZULLEN WE WEER NIET TE KLOPPEN ZIJN.
ER STAAN ENKELE NIEUWE VERRASSENDE EVENEMENTEN TE WACHTEN.
IN VLAANDEREN EN WALLONIE!

VANAF VANDAAG OPNIEUW MET DE REGELMAAT VAN DE KLOK NIEUWE BLOGS OVER TOFFE EN MINDERE BRAVE ONDERWERPEN.
BEKIJK ZE VIA "DE ANTWERPSE KOERIER" VAN RUDY WUYTACK.
DIE BEZIG IS MET HET KWEKEN VAN EEN PRACHT VAN SNOR.
NIEUW LID ANNO 2010.

MISSCHIEN NOG EVEN VERMELDEN DAT DIT JAAR WEER ENKELE NIEUWE LEDEN ZIJN AANGENOMEN : "DE MON" UIT ZWIJNDRECHT, IVAN (MIJN VROEGERE VAANDRIG BIJ DE VORIGE CLUB) EN "NONKEL BOB", EX CAFEBAAS VAN HET SINT-JANSPLEIN.

WIJ STAAN DUS NIET STIL, NOG STEEDS "ALTIJD IN BEWEGING".

TOT VOLGENDE BLOG !

OPPERSNOR

22-09-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.QUATORZE JUILLET
QUATORZE JUILLET.

IK BEN TOCH "BON FLAMINGANT".

IK VIER DE 11° JULI (NOG STEEDS GEEN FEESTDAG HEREN VLAAMSE POLITIEKERS) EN GA NAAR DE RECEPTIE OP HET FRANS CONSULAAT GENERAAL TER GELEGENHEID VAN HUN NATIONALE FEESTDAG.

 Large animated French flag clip art for a white background 

DE 14° JULI.   LE QUATORZE JUILLET.

DE CONSUL HEEFT HET OVER DE VLAAMSE CULTUUR, DE VLAAMSE ECONOMIE, DE AFNAME VAN VLAAMSE PRODUCTEN DOOR DE FRANSEN.
"LA MARSEILLAISE" KLINKT, GEVOLGD DOOR "DEN BRAVEN ZEUN".
(LETERME ZOU CONTENT GEWEEST ZIJN...)

VIVE LA FLANDRE, VIVE LA FRANCE.

DE CHAMPAGNE IS HEERLIJK KOEL. DE ZON SCHIJNT IN DE BOSMANSLEI.
ER WORDT GEPRAAT MET EEN MOOIE JONGE FRANCAISE (BRETONNE!), ROZENN COURTOIS, ATTACHE CULTUREL.
ZE STELT ME VOOR AAN DE CONSUL EN WE PRATEN OVER DE TENTOONSTELLING IN HET CONSULAAT.

EEN VLAAMSE SCHILDER EN EEN FRANSE BEELDHOUWSTER. 
ANDRE  GOEZU EN ANNICK DUMARCHEY.
VANAF NU ELK JAAR EEN EXPO VAN EEN VLAAMSE MET EEN FRANSE KUNSTENAAR.  
BONNE IDEE.

UITERAARD OOK DE E.S.A. ER BIJ BETROKKEN. RECEPTIES DIENEN OM CONTACTEN TE LEGGEN EN HET IMAGO VAN ONZE VERENIGING TE LATEN SCHITTEREN.

ALTIJD IN BEWEGING.

OP 22 JULI OPENEN WE, SAMEN MET SCHEPEN VOORHAMME, DE 2° UITGAVE VAN DE "EUROPESE MARKT" OP DE GROENPLAATS.

EN DE EXPO "UNIFORMITEIT" VAN DE VZW "ATLAS" KOMT ERAAN, EIND DEZE MAAND.
MET FOTO'S VAN ENKELE ANTWERPSE SNORREN EN DE MASCOTTE.14-07-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANDAAG

VANDAAG.
11 JULI 2009.

ALS IK VANDAAG DE KRANTEN LEES, EN DAT ZIJN ER ENKELE : VAN HNB, HLN, GVA, DM TOT DE ANTWERPSE KOERIER ZIE IK WEL DIE INTELECTUELE MOEHEID BIJ ALLE SCHRIJVELAARS.

GELUKKIG (?) IS ER EEN NIEUWE VLAAMSE REGERING.
EN VERDWIJNEN ANCIAUX EN VANDENBROECKE UIT HET BEELD. ZULLEN DIE MIJN TV-AVOND AL NIET MEER  KAPOTMAKEN.MET ANCIAUX KAN (KON) IK NOG EENS LACHEN.
NIET MET VDB.

GELUKKIG DUS GAAT DE POLITIEKE SOAP VERDER.
VEEL UITGEVEN EN VEEL BESPAREN.
FAUT LE FAIRE.
IK KAN DAT IN ELK GEVAL NIET.
PEETERS EN CO SCHIJNBAAR WEL.

SHOWGASTJES EN SHOWMOKKES.

 

VANDAAG, VLAAMSE FEESTDAG : IS 'T BEWOLKT MET VLAGEN REGEN. ALHOEWEL DE EX-SNOR-WEERMAN ZON BELOOFDE.
FRIS VOOR DE TIJD VAN HET JAAR.
MORGEN WEER MET NIEUW WEER...

MOET IK ELKE DAG ETTELIJKE KEREN DIE VOORSPELLINGEN HOREN DIE MEERMAALS TOCH NIET UITKOMEN ?
DA'S ONVERANTWOORD EN VERVELEND INVULLEN VAN ONZE DUUR BETAALDE TV-TIJD.KEBBET AL GEZEGD : DIEN BOYSCOUT FRANK DEBOOSERE WETTET NIE MIER SINGS EM ZEN SNOR HEE AFGESCHORE.VANDAAG 11 JULI. FEEST IN 'T STAD.OPMERKELIJK IN  "DE STAD" MORTSEL (PIRAVILLE) ZIJN DE LEEUWENVLAGGEN ALLEMAAL EEN MAAT KLEINER DAN DE BELGISCHE EN MORTSELSE KLEUREN. MADAME PIRA IS NIET UIT HET ECHT VLAAMSE HOUT GESNEDEN.

VANDAAG DE VERJAARDAG VAN JEAN-PIERRE COOPMAN GEVIERD. OVER 'T WATER, IN BEVEREN.
J-P IS ONZE VLAAMSE LEEUW.
EEUWIGE ROEM BIJ DE EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN.
EN IN BEVEREN WETEN ZE WAT FEESTEN BETEKENT.
LEKKERE HAPJES, HEERLIJKE CAVA EN VLAAMSE BIEREN.
OP ZO'N GELEGENHEID MOET JE ZORGEN VOOR EEN EXTRA PUBLICITEIT VOOR DE MEEST ACTIEVE CLUB IN VLAANDEREN.
( DIKKE NEK...)
DUS : SPONSOR GEVONDEN VOOR SNOR-SWEATERS.
EN : GEPRAAT MET KAREL DERUWE (TV) DIE EEN MONOLOOG OVER J-P SCHRIJFT MET VOORSTELLING IN 'T STAD DIT NAJAAR.
ALLEN DAARHEEN, UITERAARD.

DAT WAS VANDAAG.

MORGEN IS EEN ANDERE DAG.
MAAR WEER POSITIEF , WANT DAN WORDT ER BESLIST OVER 3 (DRIE) HEEL INTERESSANTE PROJECTEN.

MORGEN DUS.

WEER EEN SNORRENBLOG.

OPPERSNOR

EN : EEN ALCOHOLICUS IS IEMAND DIE MEER DRINKT DAN ZIJN EIGEN DOKTER  (BARACH)
11-07-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMKOMMER
KOMKOMMER?
KOMKOMMER !KOMKOMMERTIJD.
WEINIG NIEUWS?

VAN EUROPA MOGEN DE KOMKOMMERS TERUG KROM. BIJ DE BANANEN MOCHT DAT AL VAN NA DEN OORLOG. DIE VAN 40.

VOOR DE REST NIKS DAN DROEVIG NIEUWS.

OVERLIJDENS.

KAREL VAN MIERT / YASMINE / FARAH FAWCETT / MICHAEL JACKSON / KARL MALDEN / TANTE MARIA.

KAREL, EEN VAN DE WEINIGE HARDWERKENDE (!) VLAAMSE POLITICI.
YASMINE, ICOONTJE VAN VRT EN (AANGETROUWDE) FAMILIE VAN WD.
FARAH, SEXIDOOL UIT MIJN JONGE JAREN.
MICHAEL, VIND ZIJN MUZIEK NOG STEEDS SUPER.
KARL, GROTE FILMSTER MET DE PLATTE NEUS.
TANTE, VREDIG GESTORVEN.

VAN HET SLECHTE TE VEEL.
ONDANKS ALLES, OP ZOEK NAAR HET GOEDE NIEUWS.
 
BIJ ONS IN DE E.S.A.
NIKS DAN GOED NIEUWS.*JEAN-PIERRE COOPMAN VIERT ZIJN  VERJAARDAG IN BEVEREN.
EN WE ZULLEN D'R ZIJN, J-P. OP 11 JULI.
IS ER DUS TOCH NOG EEN ECHTE "LEEUW VAN VLAANDEREN" ?

*6 (ZES) NIEUWE SIMPA'S VERGROTEN ONZE LIJST.

*EEN VIDEO OVER SNORAVIA OP YOU TUBE.
DANK ZIJ ISTVAN.
GA NAAR Y.T. EN TIK "SNORAVIA".
(http://www.youtube.com/watch?v=h4QoX9uQs2g)

*DEZE MAAND NOG FOTO-EXPO EN INTERVIEWS OP PLAKKATEN IN ALLE ANTWERPSE PARKEN.
4 ANTWERPSE SNORREN EN 1 HOND.
DE MASCOTTE FRED VAN DE RUDY EN ANITA VAN OUD-TURNHOUT.*NIEUWE BELLENMAN AANGESTELD OVER 'T WATER.
VOLGEND JAAR "SNOR VAN...".

*BESTUURSLID GUY GAAT NAAR "BLOKKEN".
DUIMEN !

*WILLY D. IS STADSREDACTEUR BENOEMD BIJ "DE ANTWERPSE KOERIER".
LEZEN DIE KRANT MET HET ECHTE ANTWAARPSE NIEUWS OP JE PC!!

*VOLGENDE MAAND ARTIKEL IN "FLANDERS TODAY" OVER DE "TOWN CRIERS", ZIJNDE DE VLAAMSE BELLENMANNEN.*EN DEZE WEEK OP DE BUS "PATJE WAPPER" ONTMOET, EEN SNORRENVRIEND VAN ME UIT DE GOEIE OUWE TIJD TOEN HIJ SAMEN MET DJON LUNDSTROM ONZE AVONDEN MUZIKAAL KWAM OPLUISTEREN.
BLIJ WEERZIEN. WE HOREN NOG VAN HEM.
KENT EN SPEELT ALS GEEN HET "SNORRELIEKE".

*PLUS : PATRICK JANSSENS IS GETROUWD EN LUDO VAN CAMPENHOUT IS VERLOOFD.
(IKKE VROEGER OOK... GETROUWD)

DUS TOCH NOG IETS GOEDS IN DEZE MAATSCHAPPIJ DIE WEL AAN ALLE KANTEN KRAAKT.

HEB INTUSSEN GEZIEN DAT BRAD PITT EN PHILIP HEYLEN NOG STEEDS SNORDRAGER ZIJN.
EN DAT STEMT ME BLIJ.

EN DAT KONINGSKINDEREN OOK ZULLEN MOETEN GAAN WERKEN.
(TRAVAILLER) NOG BLIJER...THAT'S ALL FOLKS!

EEN PRETTIGE VLAAMSE FEESTDAG!

Bestand:Vlaamse-vlag.jpg

WILLY/OPPERSNOR.

EN : KUNST EN WETENSCHAP ZIJN ALS VROUWEN : ZE WILLEN VEROVERD WORDEN.
(G. BOMANS)
 04-07-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANDJE VAN BELOFTE

LANDJE VAN BELOFTE ...

Zo noemde mijn grootmoeder zaliger dit koninkrijk. Jaren vijftig. Oorlog achter de rug. Duitsers terug naar de Heimat. Volop eten en drinken.

60 jaar later. Het Koninkrijk. In verval?
 
2009. Ik ben de 71 voorbij. Landje van Belofte?

Even opsommen wat niet zo positief is. Worldwide crisis heeft daar niks mee te maken.

België. La Belgique. Belgien.We betalen de hoogste belastingen in Europa (je moet met iets in Guinness Book komen), we hebben zoveel gevangenen dat we ze moeten plaatsen bij de buurlanden (ook origineel, en nodigen we die van Guantanimo (juist?) ook uit voor een verlof in de Kempen) , drugbarons (met de grootste oppervlakte aan wiet ooit) gaan vrijuit dank zij procedurefout, moordenaars in spe worden "berispt" en liggen op 't strand in Israel, Imans eisen dat hun ideeën over "democratie" en niet-aanpassing van moslimkinderen in onze scholen wet worden, het pensioen van tienduizenden ligt onder de armoedegrens vastgesteld door Europa, politiekers zorgen voor dik betaalde plaatsjes en vergeten hun pre-electorale beloften (moet ik ze allemaal opnoemen?), een begroting die door Europa in de papiermand terecht komt, communautaire problemen die al 30 jaar in de diepvries liggen blijven bevroren (geef ons 5 minuten tijd...).

Ach, waar maak ik mij druk om?

Laat ons intussen toch maar proberen er het beste van te maken: een Snorrenclub die goed draait, de Cava die betaalbaar is, de zon schijnt gratis, de mokkes zijn sexy gekleed. Allee, die van ons toch...Dus beste Snor en Simpa, aan 't begin van nen hete zomer : profiteer ervan in dit "ex-Landje van Belofte".

Als 't nog slechter wordt imigreren we naar SNORAVIA. Alleen voor mannen met Snorren en mooie vrouwen.

Klik op foto voor groot formaat

Ik wens jullie allemaal een prettig verlof met alle geneugden des levens. Kom behouden terug en laat ons met alle E.S.A.-mensen "ALTIJD IN BEWEGING" zijn.

Oppersnor Willy

Vanaf 8 juli half gehandicapt : rechter-hand operatie en voor 3 weken Bollekes drinken met de linkerhand. Zou dat lukken?  We'll see.  28-06-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JEAN TOOTS THIELEMANS

"TOOTS" THIELEMANS.
                                            
SNOR VAN HET JAAR 1988.
TELEVISIE, 'S AVONDS, IS VOOR MIJ EEN SLAAPVERWEKKEND MIDDEL.
ER ZIJN GELUKKIG ENKELE UITZONDERINGEN.
ZOALS VOOR ENIGE TIJD OP CANVAS DE UITZENDING OVER JAZZ-FENOMEEN JEAN "TOOTS" BAPTISTE THIELEMANS.

EEN HALVE EEUW "BLUESETTE". ZIJN HELE EVOLUTIE VAN KLEINE KET TOT "MASTER OF JAZZ " OP HET SCHERM. VOOR MIJ IS HIJ "DE GROOTSTE BELG".

OP DE BUHNE MET STERREN ALS ELLA FITZGERALD, CHARLIE PARKER, GEORGE SHEARING, QUINCY JONES... TEVEEL OM OP TE NOEMEN.

EREBURGER VAN NEW-YORK. MASTER OF JAZZ.

EN : SNOR VAN HET JAAR 1988 IN ANTWERPEN !MEMORABEL, MIJN "TOOTS PERIODE".

NA DE GENTSE ACTEUR ROMAIN  DECONINCK OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE WAARDIGE OPVOLGER.
EN ALS ECHT JAZZ-LIEFHEBBER ( TOEN DEZE MUZIEK NOG LEEFDE OP DE STADSWAAG, BIJ "JEF DE MEP", IN "DE MUZE", IN DE "VECU") GEDACHT AAN JEAN THIELEMANS.
GROOT MUZIKANT, KLEINE SNOR.

DANK ZIJ JOURNALIST FONS DIERCKX VAN "DE NIEUWE GAZET" OP BEZOEK BIJ "TOOTS" IN ZIJN FERMETTE IN VLAAMS BRABANT.
ENKELE UREN GEPRAAT OVER ZIJN EERSTE MUZIEKINSTRUMENT (HARMONICA), ZIJN WERRELDBEROEMDE "BLUESETTE", ZIJN OPTREDENS IN DE STATES.
ZIJN EERSTE SINGLE LAG NOG OP ZIJN PLATENDRAAIER, ZIJN HARMONICA WAAR HIJ ALS EERSTE MUZIKALE UITSPATTING "DE INTERNATIONALE" SPEELDE (VADER WAS SOCIALIST) ALS PRONKSTUK IN DE LIVING.JOVIALE MAN, DIE GROTE MENEER.
OK, HIJ ZOU DE VOLGENDE "SNOR VAN HET JAAR" WORDEN!

HARD GEWERKT AAN DE VOORBEREIDING VAN HET GROTE EVENEMENT.
GOEIE MEDEWERKING VAN HET STADHUIS (BOB COOLS TOEN BURGEMEESTER) EN "DE NIEUWE GAZET".DE BROUWERSVLIET VERKEERSVRIJ, CAFE "DE SNOR" UITVALSBASIS  VOOR DE SNOR/JAZZ HAPPENING.
GROOTSE RECEPTIE IN HET PULLMAN PARK HOTEL AAN DE SINGEL, AANGEBODEN DOOR "HET LAATSTE NIEUWS/DE NIEUWE GAZET".
CHAMPAGNEBRUNCH MET TAL VAN GENODIGDEN UIT DE ANTWERPSE JAZZ- EN BV-WERELD.DE OPTOCHT VERTROK NAAR DE GROENPLAATS VOOR DE AANSTELLING TOT "SNOR VAN...".
EN JEAN, HIJ SPEELDE "BLUESETTE". HISTORISCH MOMENT IN 'T STAD. "BLUESETTE"  VOOR EEN GROENPLAATS VOL ENTHOUSIASTE ANTWERPENAREN.


NAAR 'T STADHUIS.
BURGEMEESTER COOLS MET KEELPROBLEMEN (MOCHT NIET SPREKEN, RAMP)
SPEECHES, CADEAUX. EN JEAN SPEELDE "NE ME QUITTE PAS" VAN JACQUES BREL.
ONTROEREND!

Klik op foto voor groot formaat

TERUG NAAR DE BROUWERSVLIET VOOR VERDER GENIETEN MET DE GROOTMEESTER."LITTLE FINGER" EDDY SPEELDE MET ZIJN BAND IN DE TENT VOOR DE EETKROEG. "TOOTS" JAMDE MEE.
VERWEG DE MOOISTE DAG UIT DE SNORRENGESCHIEDENIS VAN ONZE STAD.
EN VOOR MEZELF.

EN DE JAZZMASTER, HIJ SPEELDE VOORT.
NOG STEEDS. EEN NEVER ENDING STORY.
GELUKKIG VOOR ONS.
HET HEEFT LANG GENOEG GEDUURD VOOR BELGIE HEM ERKENDE ALS EEN GROOTMEESTER.
DE REST VAN DE WERELD WAS ONS VOOR. DAT ZIJN WE WEL GEWEND.BEDANKT JEAN. BEDANKT "TOOTS".
JE BENT NIET ALLEEN GROOTS ALS MUZIKANT, JE BENT OOK GROOTS ALS MENS.
DE ANTWERPSE SNORREN ZIJN FIER JOU OP ONS PALMARES TE HEBBEN.EEN GELUKKIGE OPPERSNOR.

EN OOK : "TOOTS, THE WAY YOU PLAY THE HARMONICA THEY SHOULD NOT CALL IT A MISCELLANEOUS INSTRUMENT". (CLIFFORD BROWN)

PS. NIET VERGETEN OP YOUTUBE TE KIJKEN EN TE LUISTEREN NAAR "SNORAVIA".
HET FILMPJE VAN ISTVAN OVER DE SPEECH VAN DE PRESIDENT VAN DE ONAFHANKELIJKE REPUBLIEK SNORAVIA!!!21-06-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)
10-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONAFHANKELIJKE REPUBLIEK SNORAVIA 2009

HALLO SNORAVIA !
GOOD MORNING ANTWERP !

Klik op foto voor groot formaat

6 juni 2009 : de bus met bedevaarders naar ONS land SNORAVIA vertrekt om half negen aan het Plaza Hotel.
Leden en simpa's. Voor sommigen de eerste uitstap met de ESA.
Anderen komen van ver : Franz (lid) en Mary (simpa) uit het verre Stuttgart.
Eerste halte : Maastricht. De gezelligste stad van Nederland.
Wandeling, winkelen, lunchen.

Klik op foto voor groot formaat

Namiddag : hulde aan d'Artagnan en viering twee jarigen : Guy en Istvan.
Franske en Louis ontkurken de Cava's.
De Bellenman uit Temse draagt zijn gedicht (nou ja) voor.

Klik op foto voor groot formaat

Richting Eysden voor herstel wettelijk gezag van de Onafhankelijke Republiek Snoravia.
President in functie bevestigd, aanstelling van nieuwe ministers.
De vaatjes bier uit Stuttgart worden vakkundig geledigd.

Klik op foto voor groot formaat

Het was een mooie dag, voor herhaling vatbaar.
Volgend jaar dus terug naar Snoravia, anders en nog beter.
Met enkele verrassingen in petto.
WHAT DO YOU MEAN YOU NEVER HEARD OF THE MOUSTACHE CLUB?

Zo lazen we op pagina 2 van de wekelijkse uitgave van 27 mei van de Engelstalige magazine "Flanders Today".

En onder de titel RIGHT UNDER YOUR NOSE o.a. :

-Only Antwerp could support not one - but two - moustache clubs.-

Klik op foto voor groot formaat

Een interview met Lisa Bradshaw, een Amerikaanse dame die in Gent woont en als Deputy Editor werkt voor dit blad.
Een uitgave die verspreid wordt in alle hotels in Vlaanderen, in Irish Pubs en zaken die met Engeland en Amerika contacten hebben. Plus de vele (gratis) abonnees.

Een babbel dus met Lisa, op het terras van Den Bengel. In de zon met 1 (?) bolleke.

Een luchtig praatje over de geschiedenis van de Snorrenbeweging in 't Stad, gezien door de bril van de stichter. Uiteraard. En objectief. Natuurlijk.

Plaats daarbij de toffe foto van 4 leden plus de mascotte Fred en je hebt een "cool" artikel over Snor en Stad.

Maar, vergeet ook niet de volgende happening waar de ESA aanwezig is!
Op zondag 14 juni vanaf 14.00 uur geeft de Zoo op de Astridplein een "olifantdrink", ter gelegenheid van (alsof je het nog niet weet) de geboorte van Baby K.
We spreken af om 14.00 uur in de Kelly's Irish Pub (Keyserlei 27) waar de landlord, Davy, ons een drink aanbiedt.
Kledij: grijze broek, polo (interim) en tits.

Tot dan.

OPPERSNOR.

En : I PREFER BRAD PITT TO FIDEL CASTRO, AND I THINK MOST WOMEN DO, TOO. (W. Dupon) 

10-06-2009 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (0)
Inhoud blog
 • Onze "TIETZ-TITS" muur.
 • DOS SERVEZAS.
 • IN SNORUM VERITAS
 • STAMMENTWISTEN ?
 • GASTON EN CO.
 • BANGELIJK MORTSEL !
 • ZWART/GEEL/ROOD
 • ANTWERPS GEVOEL
 • MAG IK BINNEKOME ?
 • DJON LUNDSTROM

  Archief per week
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 23/07-29/07 2007  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!