antwerpen snort !
een snorrende kijk op 't stad
12-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPEN LAAT BRUSSEL NIET LOS ! (WIJ TOCH NIET)

INDERDAAD : DE E.S.A. LAAT BRUSSEL NIET LOS !

En zo was het die zondag 9 augustus, toen we op uitnodiging van Burgemeester Freddy Thielemans, met een afvaardiging naar de hoofdstad trokken.
Voor een belangrijk evenement : de 700° viering van de MEYBOOMPLANTING.
Wie wie het nog niet weet (wisten wij ook niet), dit gebeuren gaat over een dispuut over een BIERTAKS (!) tussen Brussel en Leuven in1213. Brussel won het dispuut en kreeg het recht om de Meyboom te planten, wat vaste vorm kreeg in 1308.
Wij dus per trein naar Brussel.
Dit hoogtepunt van het Brusselse folkloristische leven was voor ons het tweede contact met onze toekomstige "Moestasjebroeders".
Tijdens alle feestgedruis en het drinken van enkele Krieken in de binnenkoer van het Stadhuis nog vlug enkele afspraken gemaakt met de "Gardevils", de "Vrienden van Manneke Pis" en het toekomstige bestuur-in-spe. En de Burgemeester.
En van feestgedruis mocht je wel spreken. De Majoretten (er was véél vlees aan) sprongen in het rond, de fanfare blies zich een bult.
Madame "Chapeau" was er. De boomdragers droegen de Meyboom onder leiding van Freddy Thielemans die er rood van aanliep. Zijn geliefde kleur...
Hem even gaan gelukwensen met zijn bovenmenselijke prestatie.
Het gerstennat was dan ook een welkome verfrissing. Ook voor ons.
Mee naar de Zandstraat voor de planting die zonder problemen verliep. Moest voor 17.00 uur gebeuren!
Daarna naar café "Chez Marcel", zonder Marcel. Want was aan 't tafelen met alle andere feestvierders.
Moe maar gelukkig terug naar huis, met afspraken op zak voor een volgend gesprek met de Ketten over hun nieuwe club. In Antwerpen dan.
We hebben bij deze het aangename aan het nuttige gepaard.
Mission completed!

Oppersnor


12-08-2008 om 15:24 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

08-08-2008 om 14:04 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWAERPS DIALECT
ODE ON 'T AENTWAERPS.

Eindelek! 't Is er van gekome. De Stad got iets doen on 't behoud van ongs Aentwaerps dialect!

Beter loat dan noeit. (schrijvek et goe?)

Ikzelf ben opgevoed met een "Geschaafd Algemeen Nederlands" waarbij veel echt Antwaerpse klanken enigszins verloren gingen.
Neem daar bij dat op het maritieme kantoor waar ik toen werkzaam was, W.H.Newman & Son S.A., het A.B.N., dat samen met het Frans en het Engels de meest gesproken talen waren. Met het Frans vooraan. Uiteraard.
Toen de straat waar de firma gevestigd was nog de dubbele benaming droeg van "Huidevettersstraat" - "Rue des Tanneurs". 50 jaar geleden. Is nog niet zo ver af.
En de Nederlands firma Van Ommeren uit Rotterdam, die op de briefhoofdingen steeds "Rue des Tanneurs" las, het even ging vertalen, in de dictionnaire Frans/Nederlands ging kijken en een brief stuurde naar Antwerpen, gericht aan Newman in de "Leerlooierstraat"...
Gerlukkig is er de taalwetgeving gekomen en werd alles genormaliseerd. Vlaams in Vlaanderen.
Wa toch mor een bitche normaal is. Denkte ni?
En naa ongs dialect!
Fefteg ( 50 )joar loater dus go de stad er iets on doeng.
ODE ON 't AENTWAERPS schrijven de gazetten.
Van 15 tot en met 21 september : aandacht voor de dialecten als cultureel erfgoed. Met artistieke disciplines die volledig in het teken van de "Antwerpse taal" zullen staan.
Mooi.
Maar,  chauvinistisch zijn de Antwerpenaars, toch moet ik zeggen : we zijn er wel héél laat mee bezig.
De beste plezante feuilletons (of muttek na oek al soaps zeggen en schrijven - als 't mor in 't Engels is) zen allemaal in 't plat Antwaerps (met AE !). En heel Vlaanderen verstaat ons...
Héél laat mee bezig dus.

Hét Grote Voorbeeld : BRUSSEL. JA!
Sinds de EUROPESE (extra vermelden, want wordt al eens vergeten en dan zitten we op een andere golflengte) Snorrenclub Antwerpen de hoofdstad aan 't veroveren is, met o.a. de stichting van de "Moestasjeclub Brussel" hebben we geconstateerd (Antwaerps?) dat de Kiekefretters al jaaaren bezig zijn hun dialect te beschermen en terug te verspreiden. Proficiat!

Zo is er bijvoorbeeld de vereniging "ARA" die o.a. jaarlijks "De Weik van 't Brussels" organiseert. Wat zij een "Weik" noemen behelst allerlei activiteiten die 17 dagen duren. Die Brusseleirs overdrijven toch altijd.
Die vereniging, met als drijvende krachten Geert Dehaes en Robert Delathouwer en de steun van Burgemeester Freddy Thielemans plus (!) de (onze)centjes van Minister Anciaux is ongelooflijk actief.
Tijdens zo'n extra lange week was er  dit jaar ondermeer : "Een voorsmaakje : Verkeezing 'Moestasj van de Marolle' (gekozen en georganiseerd door de E.S.A.) - "Openingsshow: Mè et Brussels in aa èt" - "Brussels Stamenie" - "Konversoesetoefel" - "Nen Aavenier vè Brussel" - Tejoeter 'Ambras oep de Vismet". Enzovoort, enzovoort.
Doegetmor.

En WIJ, van de E.S.A. hebben als clublied toch ook iets typisch Aentwaerps : e lieke van den Djon. Van wijlen mijn betreurde vriend van den huize Djon Lundstrom. Geboren en getogen in de Schippersstraat.De Antwerpse bard. Zanger, kunstenaar, "entertainer", muzikant. Schreef op mijn vraag het bekende "SNORRELIEKE".
En dat lieke wordt nu gedraaid op een orgel ergens in de West-Vlaanders... Straffen toebak.

Dus stel ik voor dat op de tweede uitgave van een "Week van 't Aentwaerps" het koor van de E.S.A. (de énige en échte - de meeste actieve - de meest originele en Altijd Beweging : dé Snorrenclub van 't Stad) enkele optredens organiseert in hartje Antwerpen. Zoals alle straatmuzikanten : op de Meir, de Groenplaats, de Vogelmarkt, de Grote Markt.
Met de beste dialectzangers van 't Stad : de Marc en de Freddy, de Patrick en den Eddy, den Tony (alhoewel: zanger...) en de Roland. En de anderen. En ikke.
De buitenlanders uit Turnhout (sorry : Oud-Turnhout) en de West- en Oost-Vlaanders kunnen best maar al beginnen oefenen en wat extra kijken naar herhalingen (die zijn er toch méér dan genoeg op de Vlaamse tv) van oa "Lilly en Marleen".

Wilde as vent deur 't leeve goan
Loet er dan oe snor mor stoan
Tis goe ver 't drinken tis geo ver teete
Lot ongs het vrije ni vergete

OPPERSNOR

07-08-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


21-07-2008 om 12:46 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (28 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUGGE DIE SCONE EN DE SNORREN

HET SCONE BRUGGE EN DE TOFFE SNORREN.

Een gezellige dag in het toeristische Brugge : een afvaardiging van de E.S.A. naar de tentoonstelling van werken van onze caricaturist HANZZ in restaurant "PASS-PARTOUT".
Een complete verrassing voor onze vriend die ons helemaal niet verwacht had. De mail van Guy over ons bezoek had hij niet ontvangen. De dag kon niet meer stuk.

Wij dus van Antwerpen Centraal naar Brugge. Ecologisch verantwoord. En de Belgische Spoorwegen reden volgens het boekske : op tijd...
In Brugge de bus naar de Jeruzalemstraat. Anders dan bij ons in 't Stad : éérst ticket laten zien aan de busbestuurder of gewoon niet mee! Zo zou het bij ons ook kunnen : zal dan wel wat minder volk op tram of bus zitten!

Lekker gegeten in het gezellige restaurantje. Prijs kwaliteit. De werken van HANZZ bekeken en goedgekeurd en klaar voor een stevige wandeling door Brugge.
Overvallen door een klassieke Belgische stortregen en gaan schuilen in een British Pub. Met Brugse Blonde. (is om te drinken...)
Met drie kunstenaars aan tafel : HANZZ, MARC CLAERHOUT en TONY. Zeg niet dat wij zo maar een gewoon Snorrenclubje zijn.

Een beetje cultuur, een welgedekte tafel en wat Vlaamse geschiedenis was wel mooi meegenomen.
Voor herhaling vatbaar.

OPPERSNOR 

21-07-2008 om 12:32 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (21 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

16-07-2008 om 17:26 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMKOMMERTIJD ? NIET VOOR SNORREN !
KOMKOMMERTIJD ?  SNORRENTIJD !

Juli en augustus : traditioneel komkommertijd voor de pers.

Vroeger had je die twee maanden toch nog het Monster van Lech Ness dat even tevoorschijn kwam en weer onderdook voor hij degelijk in beeld kon gebracht worden. Waarschijnlijk is hij verdronken en ligt op de bodem van het meer. Na enkele extra whisky's ziet de plaatselijke bevolking hem toch nog eventjes nadat ze de lokale pub verlaten hebben...

Gelukkig voor de Belgische pers zijn er nog de Monsters van de Wetstraat, onder leding van Leterme, die nog een beetje voor typisch Belgisch "vertier" zorgen. Maar dan wel in negatieve zin.

Meer positief is dan de berichtgeving die te maken heeft met de Snorren, niet alleen hier te lande, maar all over the world!
Te lezen in "Story" van 15 juli :
- Enkele maanden geleden was een baard nog hip, nu is de snor aan een opmars toe. En als acteurs als Antony Arandia, Georges Clooney en Johnny Dep er één dragen, dan zal het wel oké zijn, zeker? -

Een artikel in "De Frut" op 12 juli onder de hoofding : "Koetsen in Rome : finito? ".
Over een eventueel verbod in Rome voor het rijden per koets omdat het veel schade zou berokkenen aan de paarden. (veroorzaken van "stadslong").
Reactie van Jef Vervoort, eigenaar van de koetsen die in centrum Antwerpen rondrijden :
-Elias (paard dat koets trekt van koetsier Jos Anthonissen) is nu 18 jaar oud en kleppert al 14 jaar bijna elke zomerdag met toeristen over de kasseien  in de Antwerpse binnenstad. Zonder stoflong en gezondheidsproblemen..
-Hij (Elias!) staat bekend als het paard met de snor omdat hij een moustache op zijn bovenlip heeft.

Moeten WIJ ( de E.S.A. natuurlijk) iets aan doen!!

Dus: er is een paard met een snor, en er is een mascotte in wording met een snor (de hond van de Rudy van Oud-Turnhout : de Fred). Goed voor een beestige happening op de Grote Markt.

Volgende maand gaan we dus de beest uithangen in de schaduw van Brabo. Da was oek ginne gewoene...
Je hoort er nog van!

OPPERSNOR.


15-07-2008 om 19:59 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


12-07-2008 om 10:13 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET DE E.S.A. NAAR DE FAR WEST !
HOW THE WEST WAS WON BY THE E.S.A.

11 juli is de verjaardag van vriend / bokser J-P COOPMAN. Bijgevolg is onze man zo'n beetje "THE LION OF FLANDERS". En dat moest gevierd worden : van 10 naar 11 juli.
En we zijn er ingeslaagd. We hebben ons best gedaan, daar in de Wichita Ranch in Meulebeke!

The WILD WEST. 't Was inderdaad WILD!
En 't was in 't WESTEN : WEST-Vlaanderen dus. Onontgonnen gebied, een wreed volkske, tonnen bier. Ruwe gezangen. Veel slijk. Boots and stetsons, cow-girls and good and bad guys.

Ook dus de Outlaws van de European Moustache Club of Antwerp. Onder leiding van hun President hebben ze daar de show gestolen.
Ruwe gasten. Mooie vrouwen.

JIEPIE werd dus gevierd. Met speeches en veel flessen booze. En ne zoen van "Sugar" Jackson. The only black man in the promisses.

Tot in de héél vroege uurtjes werd gedronken en gedanst en verbroederd met de lokale bevolking. Ze waren d'r allemaal : Billy The Kid, William "Hopalong" Cassidy, de John Wayne's. De band speelde in de saloon. Er werd geen schot gelost. Er vloeide geen bloed. Alleen maar Flemish Beer. Free.

No Indians.

Wel Luc and Roland, Jiepie and Willy, Marc and Tony, the two Town Criers and Freddy. And the rest of the gang.

't Was een party to remember. Terug thuis before sunrise. (nou ja, sun...)

2008 kan niet meer stuk voor de boys van de Iesa. (da's oep zen Engels).
Een geslaagde "Snor van 't Stad", de "Blijde Intrede" in Brussel, de nieuwe leden, de driedaagse van de Meir, de "Snor van Deurne" én van Oud-Turnhout, de Bellenman van Veurne... En we zijn nog maar half weg.

We zijn niet voor niks "ALTIJD IN BEWEGING".

't Gaat jullie goed!

OPPERSNOR.

ps: Vergeet 9 augustus niet : uitnodiging van Burgemeester Thielemans voor de 700°  Meyboomplanting in Brussel.
Meer info later.

12-07-2008 om 08:16 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


06-07-2008 om 19:05 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNOR VAN OUD-TURNHOU

AANSTELLING "SNOR VAN OUD-TURNHOUT".

Zaterdag 5 juli was het de beurt aan Oud-Turnhout waar Louis Dierckx aangesteld werd tot "Snor van..." zijn gemeente.

Met het openbaar vervoer vanuit Antwerpen :snelbus naar Turnhout en andere bus naar Oud-Turnhout.

Ontvangen door een sympathieke Burgemeester (" wat gaan we doen, eerst drinken of eerst speechen?..),
Hebben we gekozen voor het tweede.
Eerst het woord van de Burgervader, gevolgd door de Voorzitter van de E.S.A.

De eerste indruk, aldus de eerste Burger van Oud-Turnhout was al heel positief. En dat is zo gebleven. Lovende woorden over het feestvarken en onze club, informatie over een gemeente die wij Antwerpenaars niet al te goed kennen. Maar Nederlanders des temeer. Een groot aantal Noorderburen komt daar wonen en leven. Om het vele groen én de financieële voordelen. Uiteraard. Vergelijken met Brasschaat en Schilde en zo...

Woord van de voorzitter. Louis is het prototype van de échte Bourgondiër, met het hart op de rechte plaats en altijd goed gezind. Levensgenieter.
Hoort dus wel degelijk bij de Europese Snorrenclub.

Receptie, een drink en een hap, een prettige babbel met het Schepencollege en met de broer van Karel Van Miert, Leo.

Daarna onder leding van Louis naar het natuurgebied, pintje pakken (Gagelbier) en met de lokale gids het natuurgebied in.

Op het "domein" (zo mag je het wel noemen) van Louis en zijn dame een uitgebreide BBQ en op tijd met de bus naar 't Stad.

Het was een prachtige dag, goed georganiseerd, het weer was ok, de Burger was simpa, de Louis in optima forma. Everybody happy.
En zo hoort het in de E.S.A.

De twee nieuwe leden ( Mon en Freddy -vroeger nog in de "andere" club) voelden zich deze eerste dag al in hun sas. Zij blijven fervent E.S.A.-lid.

Volgende happening de verjaardag van Jean-Pierre Coopman. Je hoort er nog van.

Het gaat jullie Snor !

OPPERSNOR

06-07-2008 om 16:56 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


02-07-2008 om 18:55 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
>> Reageer (1)
01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE DRIEDAAGSE VAN DE MEIR 2008

DRIE DAGEN BRADERIE MEIR.


Het was niet "Sun, Sea and Sex. Het was gewoon : Zon, de Meir en de Snorren.

Op vraag van de organisators van de Braderie van de Meir heeft de E.S.A. (een afvaardiging, want de verlofperiode is begonnen) mede gezorgd voor de nodige animatie samen met de Dreamband, een ongelooflijk goeie Dixieland Band.
Er werd gedanst (Our Fred Astaire : Roland), er werd gezongen (beetje vals), er werd verbroederd (met Snorren én Mooie Dames).

Bepaald moment de jonge dames van de Chiro van Schelle mee op sleeptouw genomen. Optocht aangepast : Willy (choreograaf) als de "Rattenvanger van Hamelen", daarna de dansende Chiro, de nimmer aflatende Dixie, de Snorren van de E.S.A. en een boel enthousiaste Antwerpenaars. En buitenlanders.

Een driedaagse in hartje Antwerpen waarmee we weer getoond hebben dat wij van markten thuis zijn.

Met onze dank aan Mevr. Cloots van de organisatie Meir en Roland Pauwels van Citymarketing.

Vatbaar voor herhaling in 2009!

OPPERSNOR.

01-07-2008 om 21:06 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


23-06-2008 om 18:54 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MANNEN VAN SCHOTEN

DE SNORREN VAN SCHOTEN.

Ze doen het nog steeds, de SNORREN VAN SCHOTEN. Met een tapinstallatie op de jaarlijkse braderij in hun gemeente.

Brengt centen in 't bakske.

En WIJ waren er ook : de EUROPESE SNORRENCLUB ANTWERPEN, uitgerust na de uitspattingen in het verre Veurne bij de aanstelling van Bellenman JORIS als "Snor van...".

De zon scheen, er was onnoemelijk veel volk, met  de Ritmo Polo en Tits in de massa, pinten pakken én geofreerd worden door onze Snorrenbroeders. Schoten zag de E.S.A. én Ritmo Interim.

De samenwerking Schoten/Antwerpen wordt er alleen maar hechter door.

Enkelen van hen waren net terug van een kort verlof in Benidorm, waar ze Georges ontmoetten, één van de grondleggers van de "Moestasjeclub Brussel". Samen met ons hadden ze Georges leren kennen tijdens de kiezing van de "Moestasje van de Marolle" (Mr Marcel) aan het Vossenplein.

Eindresultaat: via Benidorm werd de band van 2 Snorrenclubs en 1 in wording optimaal.

We kijken uit naar de installatie van deze club in de Hoofdstad, ergens in oktober/november. Mét receptie bij Burgemeester Freddy Thielemans in "zijn" Stadhuis.

2008 is druk begonnen en het zal met "nen bloemekee" eindigen.

Wat zal volgend jaar ons brengen? Graave toestanden ! Aantwaarpe zal te klein zijn voor de E.S.A. !

Wait and see.

OPPERSNOR.

23-06-2008 om 18:25 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
22-06-2008 om 13:01 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELLENMAN WORDT "SNOR VAN VEURNE"


JORIS WORDT "SNOR VAN VEURNE"

BELLENMAN JORIS van Veurne, Westhoek, is vandaag de derde Vlaamse Bellenman die  Snor van zijn stad/gemeente benoemd is door de E.S.A.

Met een stevige afvaardiging naar dit mooie stadje in West-Vlaanderen, niet ver van de Franse grens, waar we ontvangen werden in het vroegere Gerechtsgebouw door leden van het Schepencollege.
De traditionele toespraken, geschenken, gevolgd door een drink. Na Izegem (Guy) en Temse (Gerard) zitten we zo'n beetje "met beide voeten" in het Vlaamse Bellenmannen-gezelschap.

Het waren in Veurne de "Batjesdagen" (braderie) en er was een internationaal draaiorgelfestival.
Het "orgelpunt": een orgeldraaier uit Meulebeke speelde het "Snorrenlied" van Djon Lundstrom.
De teksten werden rondgedeeld en iedereen (zelfs sommige E.S.A.-leden!) zong mee...
Ik vond het "heel graaf" dat ons lieke (enfin "de anderen" mogen het ook meezingen, den Djon heeft het indertijd voor mij in "De Snor" aan den toog neergeschreven) dat wij als Antwerpenaars "ons" lied op zo'n perfecte manier op zo'n klein orgel mochten aanhoren. Ontroerend!

Een geleide wandeling, proeven van de lokale specialiteiten en een lekker Veurne's bier. Het zat voor de zoveelste keer snor.

Nog even vermelden dat het programma van de E.S.A. "zo vol als een ei zit". Bekijk het nog eens, zie waar je kan aan deelnemen, informeer je vrienden en kennissen over al wat wij te bieden hebben.
En, loopt er een mooie snor rond in  je vriendenkring : maak hem lid. We kunnen een paar actievelingen nog best gebruiken.

Wij hebben, zoals in een serieuze politieke partij, geen zitdagen in de E.S.A., maar contacteer gerust Willy op 0495-651099 of Eddy 0477-995013.

Met snorrende groeten,

OPPERSNOR

Ook even de fototentoonstelling" "Bellenmannen" geopend en geklonken met ons volgende nieuwe lid Remy. (uit Antwerpen!)

Volgend jaar is het de beurt aan Ninove en dan volgt Gent. Hebben dan waarschijnlijk alle besnorde Bellenmannen van Vlaanderen in de club opgenomen.

21-06-2008 om 21:15 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


20-06-2008 om 14:44 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARC CLAERHOUT - bronsgieter - e.s.a.fan

MARC CLAERHOUT - bronsgieter - e.s.a. fan.

Je hebt leden in een club, steunende leden en sponsors.
En een sponsoring kan alle kanten uitgaan. Zeker bij ons , in de Europese Snorrenclub Antwerpen.

Drukwerk en polo's werden verzorgd door Buga(Italauto) en Ritmo Interim.

En sinds de eerste "Snor van 't Stad" was er de "Snorrentrofee" vervaardigd door MARC CLAERHOUT.

Wij kwamen in contact met deze begenadigde kunstenaar via onze Bellenman en bestuurslid uit Izegem, GUY VANDENDRIESSCHE.
Wie is deze MARC CLAERHOUT?

Wij lezen in de brochure van  "Pirana Concepts" het volgende :

-Marc Claerhout (°1943 Pittem, België) vindt in de natuur en zijn ongebreidelde fantasie de onuitputtelijke inspiratie voor zijn bronzen beelden die baden in een magisch realistische sfeer. Hij ontwikkelde hiervoor een unieke manier van bronsgieten waarin hij de oeroude verloren wastechniek of cire perdue combineert met een zelfontworpen vacuümsysteem.
Alle creaties zijn oneindig vormverscheiden maar toch zeer herkenbaar. Vaak worden abstracte vormen door één enkel organisch detail tot leven gebracht. Anderzijds creëert de kunstenaar bruisend leven dat meestal het innerlijke van de mens naar voor brengt en waar enige spot niet vreemd aan is. Wat hem interesseert, is het onnoembare, het niet direct in de dagelijkse realiteit aan te duiden leven. Of wat Mieke De Jaegher in De Wijde wereld, de Standaard 6 en 7 maart 1999 noemde :"De dingen die God vergat. Die maakt Marc Claerhout...". De sinds meer dan 25 jaar full-time kunstenaar hield reeds honderden tentoonstellingen en tal van zijn beelden zijn zowel in binnen- als buitenland in privé of openbaar bezit. Laat de wondere magische wereld van dit genie niet aan u voorbijgaan! -

De Snorren van de E.S.A. zijn vereerd om zo'n kunstenaar in hun midden te mogen begroeten. De goedlachse bronsgieter uit Ingelmunster met zijn groot hart voor onze vereniging.
De "Snorren van 't Stad" zijn allemaal de trotse bezitter van die unieke Snorrentrofee. Allemaal even mooi en origineel, allemaal gewoon anders.

Ook ik ben blij een "Marc" in mijn bezit te hebben. Het geschenk van de dames van onze Snorren voor mijn inzet gedurende 30 jaar "Snorrenbeweging". Een mooier cadeau had ik mij niet kunnen wensen.

Het is inderdaad één van "De dingen die God vergat...".

OPPERSNOR

19-06-2008 om 18:56 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
11-06-2008 om 19:58 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Inhoud blog
 • Onze "TIETZ-TITS" muur.
 • DOS SERVEZAS.
 • IN SNORUM VERITAS
 • STAMMENTWISTEN ?
 • GASTON EN CO.
 • BANGELIJK MORTSEL !
 • ZWART/GEEL/ROOD
 • ANTWERPS GEVOEL
 • MAG IK BINNEKOME ?
 • DJON LUNDSTROM

  Archief per week
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 23/07-29/07 2007  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!