antwerpen snort !
een snorrende kijk op 't stad
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNOR VAN 'T STAD 2008

JEAN-PIERRE COOPMAN "SNOR VAN 'T STAD 2008


't Is een graave Snor geweest, de Jean-Pierre. We zulle dien dag nie rap vergeite, mé alle klein probleemepkes derbij. Mor, die woare allemoal oep tijd oepgeslost.

Dus: zaterdag 7 juni : S-Day.
Eerste pluspunt : 't regende niet! dat was al een goed begin.
Met bestuursleden naar de Groenplaats voor ophangen spandoek Ritmo en vlag Buga aan Kiosk.
Eerste probleem : kiosk bezet door Nederlandse band die toelating had om te spelen tot 15.30, waar wij de kiosk aangevraagd hadden om 15.00 uur.
Met vriendelijke verantwoordelijke overeengekomen dat we de kiosk konden gebruiken gedurende een kwartier om 15.15. Er zijn vriendelijke Noorderburen!

Op naar de Grote Markt. Stadsfanfare niet geneigd om direct beginnen te spelen wegens problemen met sponsor...
Uiteindelijk dan toch ok terwijl stoet gevormd wordt: den Bellenman van Temse, de koets met J-P en zijn madam, de fanfare, de E.S.A. en een afvaardiging van de Schotense Snorrenclub en de Gilde van Den Deugniet, een stevige afvaardiging uit de Brusselse Marollen onder leiding van Robert Delathouwer, Bob Cools in zijn Willy's Jeep, de club "Pronto Fiat" met hun Fiat500 old-timers én Donald Woodrow (de American in Antwerp - fotograaf diamant en fashion) net terug uit New-York plus ons eerste lid uit Stuttgart Franz. En alle simpa's en dames.

De vorige dag reeds vernomen dat "de anderen" (de Snorrenclub Antwerpen - voor wie het nog niet zou weten - die zich niet houden aan de overeenkomst met het Schepencollege om tweejaarlijks deze manifestatie te houden) hun "Snor van het Jaar" zouden aanstellen op de Groenplaats, één uur voor ons!
Infantiel !
Politie verbiedt Ronnie (S.A.) en co om te manifesteren op of rondom de Groenplaats.
Dus, wij vertrekken. Groot parcours (Schuttershofstraat/Wapper/Meir), veel volk, veel sympathie voor onze bokser.

Plechtige aanstelling van J-P op kiosk, tussen 30 muzikanten en een horde persfotografen plus VTM. Waar was ATV ?

Via de Kaasrui naar het Stadhuis voor de ontvangst door Schepen Ludo Van Campenhout.
En wie staat er opgesteld aan de "Kid's Place"? Yes, "de anderen".
Infantiel ! (behorend tot, overgebleven uit het kinderlijke stadium: archaische angsten - van Dale)

Speeches, cadeaux.
De prachtige bronzen Snorrentrofee van kunstenaar Marc Claerhout, de karikatuur van "Hanzz", de ets van de Stad Antwerpen, de chocolade bokshandschoen van chocolatier Burie. Chocolade en bloemen.

En bij gebrek aan keelgeluid van Bellenman/bestuurslid Guy, las zijn Herlinde zijn tekst voor in verband met het dertigjarige bestaan van de "Antwerpse Snorrenbeweging". En werd aan ondergetekende een brons overhandigd (M.Claerhout!), geschonken door de dames van de club. Schitterend!

Intussen werd alarm geblazen wegen gevaar voor overstroming in de toiletten. Brandweer ter plaatse. Toch hebben we de laatste vaten Koninck kunnen leegmaken.

Nog even naar "Den Bengel" en met 34 man naar restaurant "Amadeus".

Met de overlevenden deze mooie dag geeindigd bij John van de "Leguit".

't Was een prachtige "Snor van...". J-P én zijn Yasmine waren ontroerd door al het mooie dat ze in onze Stad te zien te horen kregen. We zullen ze nog dikwijls op onze manifestaties te zien krijgen.

OPPERSNOR






11-06-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
29-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAPIER IS VERDULDIG
PAPIER IS VERDULDIG

Zei mijn vader zaliger altijd, en hij bladerde verder in De Standaard. Toen was die krant getooid met het embleem AVV-VVK. Is dus wel eventjes geleden.
Het moet niet altijd slecht nieuws zijn. Zie maar naar "de Frut" op dinsdag met hun "Goednieuws"-pagina's.
En dan is er nog :
                           " DE GAZET VAN BRUSSEL "
                           De Gazet van, ouver en in 't Brussels Dialect
                           - schrijvelaar : Robert Delathouwer -
We lezen in uitgave nr 62 o.a. :


Gelak as da men al vuil vreuger oak ganonseid emmen organizeit den ESA (den Eropeise Snorreklub Antwaaarpe) op zoeterdag 7 jeune 2008 de gruute veerinbg van de "snor van 't stad 2008" (domei wille ze zegge de Moestasj van Antwaaarpe). Teis joer es da Jean-Pierre Coopman, ancien champion de boxe européen dee valeive nog teige de gruute Mowamed Alee in de ring ei gestoen. Ze verzoemelen op de "Groeite" Met (die van Antwaaarpe vanaaiges) vana ien eure 's noones (13.00 eure). Den Dépaar van de korteesj es oem twie eure dui et senrom van de stad. Jean-Pierre Coopman wedt gentronizeed op de kiosk van de "Greunplets" (Groenplaats in 't schuu vloms) oem draa eure en oem veer euren es scheipe Ludo Van Campenhout de gastier op et stadoeis, wodat alleùman ontvange wedt op 't schuun verdiep (et "schoein verdiep" op zan Antwaaarps). En wovui de waaille dat ee schraaive? A begot, oemda den ESA zoe vriendelaaik is geweist van Marcel Maes on de place du Jeu de Balle te kommen oeitroopen as de Moestasj van de Marollen in 'y begin van de Weik van 't Brussels (12 april 2008) en dat op daanen aaigeste moment oek gedèsideit es geweist van nen Brussels Moestasjeclub op te richte. Wee da wilt meidoon on den Brusselse Moestasjeclub en oek wilt meigoen no Antwaarpse moot em wem loete kenne en kan davu zoe rap as dat em kan eet loete weiten on léon.delacroix@skynet.be (dee provisoirement aave noem en de lingte van a moestasj zal noteire. Mo dèn moede dei wel loete grooie natuurlak. En da's 't aageste vè de vraave dee wille meidoon...

Dit bericht van onze Brusselse vrienden was natuurlijk geen verspilling van bomen uit het regenwoud.
Mor wa leesde zoal in de "serieuze" gazette ier te lande?

+ Osama Bin Laden gelokaliseerd!
   -En wij die dachten dat die zich vermomd had als poppenspeler bij de "Poesje van Sint-Andries".

+ Duitser meldt zich bij gevangenis per kameel, betaalde zijn boete van 25 Euro niet en wou daarmee zijn ongenoegen uiten voor die gevangenisstraf en het feit dat volgens hem onder de rechters veel "kamelen enezels" zitten.
   -In Brussel worden nog baldadigaards naar 't gevang gebracht omdat Antwerpen zijn kamelen niet uitleent.

+ J-M Pfaff stelt zijn eigen magazine voor.
   -Is 't nog niet erg genoeg dat de ganse familie  P. mijn tv-scherm regelmatig teistert. Waar hebben wij zo'n straf verdiend? Zet seriemoordenaars in de cel met dag en nacht zulke programma's op tv, da's erger dan levenslang.

+ Antwerpen slecht om te wonen en Burgemeester Janssens "sexy".
   - 't Stad is volgens mij nog altijd ok (behalve dan het "zwerfvuil" - heb nog nooit vuil zien zwerven...). Maar ik vind in mijn eigenste Snorrenclub veel gasten die ook een sexy uitstraling hebben. Zelfs mét nen plastron...

Was dus veel te lezen in Vlaanderland.

En nu stilaan naar de 7° juni !!!

Zie dagger bei zé ! Bij de E.S.A. natuurlijk, die mét toelating de straten in trekt...

Snorrend !

OPPERSNOR

29-05-2008 om 11:19 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

29-05-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
23-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




23-05-2008 om 17:50 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
15-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T ZAL WEL GOAN ZEKER ?
'T ZAL WEL GOAN ZEKER ?

Als je tegenwoordig de Frut of een ander gazet leest moet je als gepensioneerde, grijs-besnorde Antwerpenaar wel denken dat alles vierkant draait. In 't Stad en de rest van 't land. Niet rond, niet driehoekig, gewoonweg degoutant vierkant.

Want wat staat er in ons dagelijks leesvoer?

De Koninklijke Familie (mét hoofdletters) krijgt nen opslag van zo'n 5 %, zijnde ettelijke miljoenen Euro's. Het leven voor de Royals (mét hoofdletter) is nogal duur geworden.
Het vele personeel wordt een dure zaak. Laurent (Prins) komt niet meer rond met zijn kindergeld, en Filip (Philippe) ook niet. En Fabiola heeft het ook moeilijk. En de prijs van de naft voor het yacht van de Koning stijgt alle 24 uur. 't Is godgeklaagd.
Hopelijk heeft de familie nog een centje "achter d'hand"...

Ik heb, in tegenstelling tot de (zeer) velen van koninklijken bloede (mét hoofdletter?), gewerkt van mijn 17 tot na mijn 65. En ik bedoel Gewerkt (MET hoofdletter) aan de haven en in de horecasector. En bekijk mijn pensioentje. Ik bedoel maar.
Maar de nieuwe regering gaat iets doen aan het steeds duurder wordende leven. Speciaal voor de kleine man. Die aan de dok gewerkt heeft en in de horeca. Merci, politiciens, merci. Enfin, da's wat de Royals zeggen. Ge zou voor minder.
Voor de "anderen" is alles al geregeld. Merci, politiciens, merci.

Maar, de zon schijnt voor iedereen. (zou er nog moeten bij komen), dus worden de kerken moskeën en komen volgend jaar alle holebis naar 't Stad. 't Is mor dagget wet. Iedereen gelijk voor de wet.

Wanneer eens een gesubsidieerd feest voor de Heteros (mét hoofdletter), want zo lopen er ook nog een pak rond?
Ik behoor er ook bij, gelukkig maar. Mijn madam zou niet kontent zijn.

En ook nog goed nieuws.
In 't Stad.
Jean-Pierre Coopman, onze ge weet wel wie, was tevreden over de uitslag van de match van "Sugar" Jackson. Die hopelijk naar ons feest komt op 7 juni.
En chocolatier Lieven Burie werkt aan de chocolade bokshandschoenen voor de E.S.A.
Plus : de 3000 folders over 7 juni zullen zaterdag allemaal de deur uit zijn. Met dank aan Ritmo Interim en Buga. En de hardwerkende leden van de club.

Had beloofd aan Bep geen weken meer te wachten voor mijn volgende blog.

Snorrend !

OPPERSNOR
 
 

15-05-2008 om 16:58 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
11-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.






11-05-2008 om 15:35 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
10-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efkes druk geweest.

DRUK IN DE WEER VOOR HET SNORRENDOM !

De wekelijkse blog van uw oppersnor liet even verstek gaan.

Excuses ? Ja en neen.

Eén. Twee Antwerpse snorren gecontacteerd voor informatie over hun rare hobbies en hun originele jobs. Mailtjes en sms-en. Veel beloven en weinig geven. Gewacht lak zuster Anna. No result.
 
Twee. Plus het gebeuren in Brussel : aan tafel, en aan den toog, met de Marolliens, de Burgemeester van Brussel, de "Moestasj" van de Marolle, de voorzitter van de ARA en enkele folkloristische verenigingen.
Eindresultaat, na de grootse viering aan 't Vossenplein en met steun van Freddy Thielemans is de "Moestasjeclub Brussel" in wording. De E.S.A. neemt het peterschap waar, er is nog een vergadering met de nieuwe club gepland in onze stad en na de officiele installatie worden we samen ontvangen op het Brusselse Stadhuis. Samen met de Snorrenvrienden uit Schoten. Antwerpen laat Brussel niet los!

Drie. En dan waren er de voorbereidingen van het Het Snorrenfeest van het Jaar : de huldiging van J-P Coopman.
Zitten daardoor enigszins in het Belgische Boksersmilieu. Nieuwe gezichten, nieuwe firma's, nieuwe namen.
Maar uiteindelijk is alles snor gekomen.
De 3000 folders, een sponsoring van Ritmo Interim en Buga Italauto, zijn gedrukt en worden volgende zaterdag verspreid in centrum Stad.
De nieuwe Ritmo-Polo's zijn er zodat we deze zomer de tropische temperaturen kunnen trotseren.

Dit alles heeft al onze vrije tijd gekost, maar 7 juni staat voor de deur en alles is onder controle.

Het is ook blessuretijd voor de E.S.A. Guy, onze Bellenman uit Izegem, heeft nog steeds problemen met zijn hiel na het vallen in de vijver van de KBC in Brussel tijdens de ontmoeting met de organisators van de "Weik van 't Brussels".
En Yasmin, 't vrouwke van J-P Coopman heeft 3 ribben gebroken bij een een reddingspoging om haar kat van het dak te halen. Cat on a hot tin roof...

Tot volgende week. Beloofd!

Oppersnor.

10-05-2008 om 13:23 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
15-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




15-04-2008 om 10:45 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. EUROPEES SNORRENNIEUWS UIT 'T STAD

DE E.S.A. , ANTWAARPS , MAAR OOK EUROPEES.


De kogel is door de kerk : de hoofdstad van Europa, Brussel, krijgt door toedoen van de E.S.A. zijn "MOESTASJECLUB BRUSSEL" !!!

Na het geslaagde Marollenfeest en de kennismaking met tal van Brusselse prominenten en Snordragers werd de basis gelegd voor de stichting van een heuse Snorrenclub (maar bij hen dan : Moestasjeclub) in de hoofdstad van Europa.

De E.S.A. zal het peterschap op zich nemen van deze aanwinst voor de Snorrenbeweging. Ons bestuur en de toekomstige president van de MCB  (-?-) zullen eerstdaags in Antwerpen rond de tafel gaan zitten (en aan den toog) om samen een statuut op te stellen voor de Brusselaars en hen helpen opstarten met dit prachtige initiatief. 

Burgemeester Freddy Thielemans is het idee zeer genegen en nodigt ons alvast uit op het stadhuis om deze nieuwe boreling te vieren.

Georges Steenwerckx van de Confrérie "Kiekefretters" en zijn besnorde vrienden zien het allemaal wel zitten en willen binnen enkele maanden de eerste verbroedering Europese Snorrenclub Antwerpen/Moestasjeclub Brussel organiseren.
En waarom niet met Burgermeester Thielemans als "Beschermheer", zoals bij ons met Ereburgemeester Bob Cools?

Nu zie je maar dat wij altijd attent zijn op alles wat rondom ons gebeurt om er dan onmiddelijk op te reageren. En eens temeer met een schitterend resultaat.

Op 7 juni zal  een sterke afvaardiging uit de hoofdstad naar Antwerpen komen voor hét evenement waar 't Stad fier op mag zijn : de viering van bokskampioen Jean-Pierre Coopman als "Snor van 't Stad 2008" !

Volgende week een SPECIAL over de nieuwelingen in de club. Lezen! En al je vrienden en kennissen het blog adres doorgeven. Goeie leden ensimpa's maken steeds reklame voor Hun verneginig!

OPPERSNOR 




14-04-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
13-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.












13-04-2008 om 18:38 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE E.S.A. EN BRUSSEL
HET WAS E GRAAF FIESJE IN DE MAROLLE !

We waren met een 40-tal, E.S.A.-leden, simpa's én die van Schoten. Op naar Brussel!
Met den trein. En twee V.I.P-Snorren : Ereburgemeester Bob Cools en bokskampioen Jean-Pierre Coopman.
Nog een fotoke op de trappen in de hall van 't Centraal Station en dan met de trein van 12.38 naar Brussel-Zuid.

Wat ons te wachten stond in de Marollen voor de aanstelling van Marcel tot "Moestasj van de Marolle" was ons nog een vraagteken.
Mor 't werd ne graave namiddag, doar on tVosseplain...

De Europese Snorrenclub Anwerpen was toch de "hors-d'hoeuvre" van "De Weik van 't Brussels" die begint op maandag 14 april met een groot feest in een zaal van de hoofdzetel van de KBC.

Dus, na een wandelingeske door Brussel, twee straten verkeerd, beland op het Vossenplein (Place du Jeu de Balle voor de Frankofonen - raar zo'n dubbele naam voor één en dezelfde plaats.) Was daar al een pak volk aan en in 't cafeeke van de Marcel. De patron himself stond te zweten achter zijn tapkranen. De organisators van "De Weik" waren al aan 't pintelieren. Wij moesten nog beginnen. Beetje handen drukken en dames kussen. Hoort er allemaal bij.

Ons buiten geinstalleerd, gelukkig was de zon mét de Snorren, en de interviews met FM Brussel, TV Brussel en de dagbladpers waren het begin van een hectische hoogdag voor al wat Snor betreft in de Marollen én voor die van Antwerpen en Schoten.

Sympathie van 't Stadhuis : Burgemeester Freddy Thielemans (ook klant bij "Chez Marcel") vervoegde de feestvierders. Het werd een onderonsje Bob Cools/Thielemans/Robert Delathouwer (ex-Minister Brussels Gewest).
Daarna het meer "serieuze " werk. De aanstelling van Marcel tot "DE Moestasje" ( het klassieke werk van Djon Lundström "De Schipperstraat" en de Snorren t-shirt als cadeau), een mand Antwerpse lekkernijen van chocolatier Burie voor de Brusselse Burgervader terwijl de Antwerpse Handjes binnen en buiten het café gesmaakt werden. Ne grote Manneken Pis voor voorzitter Willy vanwege de mensen van "ARA". Burger Thielemans beloofde ons dat als de de "Moestasjclub Brussel" gesticht wordt dat we door hem op het Stadhuis officieel zouden ontvangen worden. Waarna hij prompt door bestuurslid Eddy aangesteld werd als Erelid van de E.S.A.
En inderdaad, die club in de hoofdstad komt er! De nodige contacten werden gelegd door de voorzitter en Georges van de "Kiekefretters" en een eerste vergadering is gepland in Antwerpen. De oprichting van deze vereniging moet deze zomer een feit zijn. Ge weet het wel "Altijd In Beweging".

Een delegatie van de Marollen en de mannen van "De Weik van Brussel" komt naar 't Stad voor de viering van onze bokser op 7 juni.Een volkse uitwisseling tussen onze twee steden. Wat ge niet allemaal kunt bereiken met een Snorrenclub die met het A+ Diploma mee zorgt voor uitstraling van eigen stad.

Weer handjes gedrukt en (meer) zoenen uitgedeeld en even langs het lokaal van de "Kiekefretters" voor nog enkele consumpties en dan weer naar de milieuvriendelijke trein.
Die van Antwerpen dan toch, want Schoten had nog grote dorst. Een pintje kost daar tenslotte maar 1.30! Waar vinden we dat nog bij ons?

Een meer dan geslaagde dag. We hadden het voorspeld toen we aan wijlen Lode Craeybeckx dachten : "Antwerpen Laat Brussel Niet Los"! Doen wij ook niet meer.

Mijn dank aan alle medewerkers bij ons én in Brussel. 't Is mooi geweest, er gaat nog héél véél gebeuren.

OPPERSNOR.

PS. Denk aan 7 juni ! (14.00 op de Grote Markt)

13-04-2008 om 15:50 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
06-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.








06-04-2008 om 13:49 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
05-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET DE E.S.A. NAAR DE MAROLLEN


VOORBEREIDEND WERK VOOR HET SNORRENFEEST IN DE MAROLLEN.

Werk aan de winkel zeggen ze bij ons : het bestuur vanuit Antwerpen gaat milieuvriendelijk , per trein dus, naar de persvoorstelling over "De Weik van Brussel" : Willy, Eddy, Marc en Tony reisden van  Centraal Station naar Brussel.
Guy doet het met de wagen.
Enthousiaste ontvangst in de hoofdzetel van de KBC door de initiatiefnemers van deze jaarlijkse happening die jaarlijks veel succes oogst. Opmerkelijk :véél mooie snorren onder de Ketten !
Koffie met cake.
Dan den entree van de Guy. Recht naar de koffie met cake. Tafel gesitueerd achter vijvertje. Guy "ploeft" (oep zen Brussels) in 't water...
Gracieus.
Brussel noemt Guy vanaf nu "Monsieur Ploef".
Zij hebben Manneke Pis, wij onze Meneer Ploef.
Toffe kennismaking met Robert Delathouwer en Geert Dehaes, de immer draaiende motor achter het Brusselse dialect.
Daarna babbel met René Van Rossem, Grootmeester van de Sint-Michielsgilde en later met Eresnor Julien Vrebos. Nen baise van de Julien.
Da kittelt.
Uitdelen van onze persmap en dan naar het zaaltje voor de persvoorstelling. In het Brussels.
"Chapeau" zeggen wij in 't Antwaarps voor de inzet van die mannen achter de vereniging "ARA" die voor dit alles verantwoordelijk is.
Hun "Weik" duurt wel langer dan 7 dagen, met o.a. een show, toneel, zangfiest,literair salon, talk show, rondleiding, colloquium en nog veel meer.
En wij? Wij zijn in dit geheel zo'n beetje "den hors-d'hoeuvre"...
Zoals na elke serieuze persconferentie komt dan dé ontvangst.  Met heerlijke wijnen en lekkere broodjes. En de tongen komen losser. En Antwerpen en Brussel komen dichter tot mekaar...
 Er worden afspraken gemaakt. Over een tegenbezoek in Antwerpen, ter gelegenheid van de viering van Jean-Pierre Coopman als "Snor van 't Stad 2008".
Handen gedrukt, gezoend (ook dat nog - er waren dames bij) en dan brachten Robert en Geert ons naar het Vossenplein (Place du Jeu de Balle - een plein met 2 verschillende benamingen in 2 talen - typisch Belgisch - mij gedacht )
Nog een pint pakken bij Marcel en dan terug treinwaarts. 't Was goed geweest.
Die Ketten zijn toffe "pees".
En volgende week zijn we daar. Met een pak volk! Antwerpen laat Brussel niet los ...

OPPERSNOR
ne gelukkige

P.S. De Guy loopt op krukken! Wensen hem een spoedig herstel. De E.S.A., een club vol gevaren... (Altijd In Beweging)

05-04-2008 om 19:18 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
30-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET SNORREN NAAR DE STRIPBEURS

MET DE SNORREN NAAR DE STRIPVRIENDEN.

Zondag naar de Sportzaal Schijnpoort voor dé beurs van de stripverhalen.

Heeft dus niks te maken met "strippers" als dusdanig. Alhoewel dat ons niet zou storen...

Maar wel dus met alles wat het stripwereldje biedt, van Suske en Wiske langs Kiekeboe naar de meest recente uitgaven van Wim Swerts(W817) en Walter Laureyssens (Kilroy was Here).

Een beurs met duizenden stripboeken waar een massale toeloop van fans op de been was. Waaronder een stevige afvaardiging van de E.S.A. En dat mocht wel : de organisator is onze goeie vriend en steunend lid van de club Frank Van Bergen. En de opbrengst is elk jaar voor een goed doel.

Aangename verrassing bij het binnenkomen was Vlaanderen's Mooiste : Miss Belgian Beauty Nele Somers. In alle pracht in glorie mede op de foto met stralende Snorren.

5TV-icoon Peter Van Asbroeck praatte met het bestuur over de Marollen en Jean-Pierre Coopman.
Wij moeten tenslotte altijd en overal propaganda maken voor "de goeie zaak".

Frank V.B. is ne krak in het organiseren van zulke evenementen. Een dikke proficiat aan deze sympathisant van de E.S.A. We zullen er volgend jaar weer bij zijn!

OPPERSNOR





30-03-2008 om 16:03 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

30-03-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
28-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

28-03-2008 om 14:09 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VEROVERING VAN BRUSSEL


ANTWERPEN LAAT BRUSSEL NIET LOS !

Aldus wijlen Lode Craeybeckx, Burgemeester van onze stad.

En zo ook de Europese Snorrenclub Antwerpen anno 2008.

Want zaterdag 12 april is onze D-Day voor de verovering van de Marollen.
Met de medewerking van gans Vlaams Brussel gaan we de "Moestasj van de Marollen" huldigen : MARCEL van café "Chez Marcel" aan het Vossenplein.

En ze komen van overal, de Snorren van de E.S.A.
Van 't Stad (uiteraard), van Izegem en Turnhout, uit Oost- en West-Vlaanderen. Gekruld, verzorgd en met een dosis Antwaarpse humor.
Ook de nieuwe "Snor van 't Stad 2008" zal erbij zijn : bokskampioen JEAN-PIERRE COOPMAN!
Plus een aspirant lid (nieuwe generatie) BERT én onze dames én sypathisanten...
Zonder de broeders van de Snorrenclub SCHOTEN te vergeten.

We zijn milieuvriendelijk, houden niet van filerijden en vinden parkeren in de hoofdstad te duur : met de trein van Antwerpen -Centraal naar Brussel- Noord. En een kwartiertje later zijn we aan de "Place de Jeu de Boule".
De klassieke cadeaux van de E.S.A. voor zulke gelegenheid op zak én Antwerpse chocolade handjes van onze beste chocolatier van 't Stad : Lieven BURIE.

Aangezien wij "den hors-d'oeuvre zen van de weik van 't Brussels" zal er ook een hartig woordje Antwaarps geklapt worden.
En Turnhouts deur de RUDY én West-Vloms deur de GUY. Mé ongdertitels...

De veurzitter van den E.S.A., ikke dus, at gedocht om mei een bitche oan te passe on ongze vringde uit de Marolle. Oep cultureel vlak !

Mij voader zoaliger was ne fan van 't Ketche : RENAAT GRASSIN.
In e grijs verlede leusterde wij altijd naar Radio Karekske in Aantwaarpe nor de moppe en de liekes van dien Bruseleir.
En noa drei bolle Keuning kwam dor wer een nief idee veur et fiest in de Marolle: 'k gon e gedichtche van de KET voordroage... In 't Brussels, naturellement! En da goad als volgt.

Iest pingt neerzette, tits afdoen, buige en dan :

- den oanef van 't poëzeeke van Grassin :

                                              Ze noomen allemo main ondsje
                                              e zinneke, voeil en degoetant
                                              Mo es da bisjke voeil langs boeite
                                              vuil mense zaain et on den binnekant
                                              Ge muigt maine basterik beschimpe
                                              dat 'm op stroet geboure wid
                                              mo vuile zuugezeide kristene
                                              misse zaain duibraaf onnenet

Schoen mor ni simpel.
Buige en pingt trug oeppakke.

Wei zullen der ver zorrege da we ongs A+diplom woardig zein en ne goeien indruk achterloate bei ongze nief vringde uit de Marolle.

Allee, Snorre en aander : allemoal oep 't appel zoaterdag 12 april oem 12 uur in die schoen staase van 't Stad.

OPPERSNOR

Got, 'k was nog iet vergete. Webbe nog iets gemien mé Brussel : Aantwerpe é een weereldoave en Brussel ne port de mer... (allee joa...)

De foto : in 1988 genomen op 't stadhuis toen (nen échte KET) TOOTS "Snor van 't Jaar" werd met zijn vrouwtje, Burgemeester BOB COOLS (ex-Snor van 't Jaar) en mezelf zonder grijze haren.




28-03-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE COMEBACK VAN DE SNOR



DE  S N O R  IS TERUG   IN / COOL / BACK / HIP / MODIEUS / ECHT MANNELIJK.

Zegt modeontwerper DIRK BIKKEMBERGS en  in Milaan sierden snorren de catwalk.

COMEBACK VAN DE SNOR meldde De Frut en GPD schreef : "Haar in het mannengezicht staat symbool voor mannelijkheid, volwassenheid, sociale status of cultuur."
Kunnen wij van de E.S.A. alleen maar beamen.

Ons Snorrenjaar 2008 kan dus helemaal niet meer stuk.

Is er de extra interesse voor ons gewas tussen neus en bovenlip in de media en hebben wij enkele zeer interessante happenings in verband met dit fenomeen :
-met Mr MARCEL "DE MOESTASJE VAN DE MAROLLEN", ne sympathieke cafébaas (ik ken er wel andere...) aan 't Vossenplein in Brussel.
-en JEAN-PIERRE COOPMAN, de legendarische bokser uit Izegem en onze man van 't Jaar. Of toch zeker die van 't Stad.

De Snor in opmars, de revival van de Moustache.
Een nief regering, den Beerschot bij de vijf eerste, meer pensioen voor grijze snorren, Laurent (van de prins geen kwaad) laat een snor groeien, schepen Heylen heeft er al één, en elke serieuze Turk in 't Stad ook.
De toekomst van den Belgiek kleurt roze. Rooskleurig dus.

En DE Antwerpse Snorrenpartij , die van ons dus, is ook blij. Zoveel aandacht hadden ze ook niet verwacht. Maar 't is mooi meegenomen.

Sommigen zullen het ook wel laag bij de grond, belachelijk en middeleeuws vinden. Zoals schrijvers met belachelijk lang haar en Gentse tongval. 

Don't worry, be happy.
Go snorry!

OPPERSNOR
 

16-03-2008 om 18:18 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie snorren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

16-03-2008 om 17:51 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
06-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

06-03-2008 om 19:57 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)




Inhoud blog
  • Onze "TIETZ-TITS" muur.
  • DOS SERVEZAS.
  • IN SNORUM VERITAS
  • STAMMENTWISTEN ?
  • GASTON EN CO.
  • BANGELIJK MORTSEL !
  • ZWART/GEEL/ROOD
  • ANTWERPS GEVOEL
  • MAG IK BINNEKOME ?
  • DJON LUNDSTROM

    Archief per week
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs