antwerpen snort !
een snorrende kijk op 't stad
11-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


11-05-2008 om 15:35 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (1)
10-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Efkes druk geweest.

DRUK IN DE WEER VOOR HET SNORRENDOM !

De wekelijkse blog van uw oppersnor liet even verstek gaan.

Excuses ? Ja en neen.

Eén. Twee Antwerpse snorren gecontacteerd voor informatie over hun rare hobbies en hun originele jobs. Mailtjes en sms-en. Veel beloven en weinig geven. Gewacht lak zuster Anna. No result.
 
Twee. Plus het gebeuren in Brussel : aan tafel, en aan den toog, met de Marolliens, de Burgemeester van Brussel, de "Moestasj" van de Marolle, de voorzitter van de ARA en enkele folkloristische verenigingen.
Eindresultaat, na de grootse viering aan 't Vossenplein en met steun van Freddy Thielemans is de "Moestasjeclub Brussel" in wording. De E.S.A. neemt het peterschap waar, er is nog een vergadering met de nieuwe club gepland in onze stad en na de officiele installatie worden we samen ontvangen op het Brusselse Stadhuis. Samen met de Snorrenvrienden uit Schoten. Antwerpen laat Brussel niet los!

Drie. En dan waren er de voorbereidingen van het Het Snorrenfeest van het Jaar : de huldiging van J-P Coopman.
Zitten daardoor enigszins in het Belgische Boksersmilieu. Nieuwe gezichten, nieuwe firma's, nieuwe namen.
Maar uiteindelijk is alles snor gekomen.
De 3000 folders, een sponsoring van Ritmo Interim en Buga Italauto, zijn gedrukt en worden volgende zaterdag verspreid in centrum Stad.
De nieuwe Ritmo-Polo's zijn er zodat we deze zomer de tropische temperaturen kunnen trotseren.

Dit alles heeft al onze vrije tijd gekost, maar 7 juni staat voor de deur en alles is onder controle.

Het is ook blessuretijd voor de E.S.A. Guy, onze Bellenman uit Izegem, heeft nog steeds problemen met zijn hiel na het vallen in de vijver van de KBC in Brussel tijdens de ontmoeting met de organisators van de "Weik van 't Brussels".
En Yasmin, 't vrouwke van J-P Coopman heeft 3 ribben gebroken bij een een reddingspoging om haar kat van het dak te halen. Cat on a hot tin roof...

Tot volgende week. Beloofd!

Oppersnor.

10-05-2008 om 13:23 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
15-04-2008 om 10:45 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. EUROPEES SNORRENNIEUWS UIT 'T STAD

DE E.S.A. , ANTWAARPS , MAAR OOK EUROPEES.


De kogel is door de kerk : de hoofdstad van Europa, Brussel, krijgt door toedoen van de E.S.A. zijn "MOESTASJECLUB BRUSSEL" !!!

Na het geslaagde Marollenfeest en de kennismaking met tal van Brusselse prominenten en Snordragers werd de basis gelegd voor de stichting van een heuse Snorrenclub (maar bij hen dan : Moestasjeclub) in de hoofdstad van Europa.

De E.S.A. zal het peterschap op zich nemen van deze aanwinst voor de Snorrenbeweging. Ons bestuur en de toekomstige president van de MCB  (-?-) zullen eerstdaags in Antwerpen rond de tafel gaan zitten (en aan den toog) om samen een statuut op te stellen voor de Brusselaars en hen helpen opstarten met dit prachtige initiatief. 

Burgemeester Freddy Thielemans is het idee zeer genegen en nodigt ons alvast uit op het stadhuis om deze nieuwe boreling te vieren.

Georges Steenwerckx van de Confrérie "Kiekefretters" en zijn besnorde vrienden zien het allemaal wel zitten en willen binnen enkele maanden de eerste verbroedering Europese Snorrenclub Antwerpen/Moestasjeclub Brussel organiseren.
En waarom niet met Burgermeester Thielemans als "Beschermheer", zoals bij ons met Ereburgemeester Bob Cools?

Nu zie je maar dat wij altijd attent zijn op alles wat rondom ons gebeurt om er dan onmiddelijk op te reageren. En eens temeer met een schitterend resultaat.

Op 7 juni zal  een sterke afvaardiging uit de hoofdstad naar Antwerpen komen voor hét evenement waar 't Stad fier op mag zijn : de viering van bokskampioen Jean-Pierre Coopman als "Snor van 't Stad 2008" !

Volgende week een SPECIAL over de nieuwelingen in de club. Lezen! En al je vrienden en kennissen het blog adres doorgeven. Goeie leden ensimpa's maken steeds reklame voor Hun verneginig!

OPPERSNOR 
14-04-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
13-04-2008 om 18:38 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE E.S.A. EN BRUSSEL
HET WAS E GRAAF FIESJE IN DE MAROLLE !

We waren met een 40-tal, E.S.A.-leden, simpa's én die van Schoten. Op naar Brussel!
Met den trein. En twee V.I.P-Snorren : Ereburgemeester Bob Cools en bokskampioen Jean-Pierre Coopman.
Nog een fotoke op de trappen in de hall van 't Centraal Station en dan met de trein van 12.38 naar Brussel-Zuid.

Wat ons te wachten stond in de Marollen voor de aanstelling van Marcel tot "Moestasj van de Marolle" was ons nog een vraagteken.
Mor 't werd ne graave namiddag, doar on tVosseplain...

De Europese Snorrenclub Anwerpen was toch de "hors-d'hoeuvre" van "De Weik van 't Brussels" die begint op maandag 14 april met een groot feest in een zaal van de hoofdzetel van de KBC.

Dus, na een wandelingeske door Brussel, twee straten verkeerd, beland op het Vossenplein (Place du Jeu de Balle voor de Frankofonen - raar zo'n dubbele naam voor één en dezelfde plaats.) Was daar al een pak volk aan en in 't cafeeke van de Marcel. De patron himself stond te zweten achter zijn tapkranen. De organisators van "De Weik" waren al aan 't pintelieren. Wij moesten nog beginnen. Beetje handen drukken en dames kussen. Hoort er allemaal bij.

Ons buiten geinstalleerd, gelukkig was de zon mét de Snorren, en de interviews met FM Brussel, TV Brussel en de dagbladpers waren het begin van een hectische hoogdag voor al wat Snor betreft in de Marollen én voor die van Antwerpen en Schoten.

Sympathie van 't Stadhuis : Burgemeester Freddy Thielemans (ook klant bij "Chez Marcel") vervoegde de feestvierders. Het werd een onderonsje Bob Cools/Thielemans/Robert Delathouwer (ex-Minister Brussels Gewest).
Daarna het meer "serieuze " werk. De aanstelling van Marcel tot "DE Moestasje" ( het klassieke werk van Djon Lundström "De Schipperstraat" en de Snorren t-shirt als cadeau), een mand Antwerpse lekkernijen van chocolatier Burie voor de Brusselse Burgervader terwijl de Antwerpse Handjes binnen en buiten het café gesmaakt werden. Ne grote Manneken Pis voor voorzitter Willy vanwege de mensen van "ARA". Burger Thielemans beloofde ons dat als de de "Moestasjclub Brussel" gesticht wordt dat we door hem op het Stadhuis officieel zouden ontvangen worden. Waarna hij prompt door bestuurslid Eddy aangesteld werd als Erelid van de E.S.A.
En inderdaad, die club in de hoofdstad komt er! De nodige contacten werden gelegd door de voorzitter en Georges van de "Kiekefretters" en een eerste vergadering is gepland in Antwerpen. De oprichting van deze vereniging moet deze zomer een feit zijn. Ge weet het wel "Altijd In Beweging".

Een delegatie van de Marollen en de mannen van "De Weik van Brussel" komt naar 't Stad voor de viering van onze bokser op 7 juni.Een volkse uitwisseling tussen onze twee steden. Wat ge niet allemaal kunt bereiken met een Snorrenclub die met het A+ Diploma mee zorgt voor uitstraling van eigen stad.

Weer handjes gedrukt en (meer) zoenen uitgedeeld en even langs het lokaal van de "Kiekefretters" voor nog enkele consumpties en dan weer naar de milieuvriendelijke trein.
Die van Antwerpen dan toch, want Schoten had nog grote dorst. Een pintje kost daar tenslotte maar 1.30! Waar vinden we dat nog bij ons?

Een meer dan geslaagde dag. We hadden het voorspeld toen we aan wijlen Lode Craeybeckx dachten : "Antwerpen Laat Brussel Niet Los"! Doen wij ook niet meer.

Mijn dank aan alle medewerkers bij ons én in Brussel. 't Is mooi geweest, er gaat nog héél véél gebeuren.

OPPERSNOR.

PS. Denk aan 7 juni ! (14.00 op de Grote Markt)

13-04-2008 om 15:50 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
06-04-2008 om 13:49 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET DE E.S.A. NAAR DE MAROLLEN


VOORBEREIDEND WERK VOOR HET SNORRENFEEST IN DE MAROLLEN.

Werk aan de winkel zeggen ze bij ons : het bestuur vanuit Antwerpen gaat milieuvriendelijk , per trein dus, naar de persvoorstelling over "De Weik van Brussel" : Willy, Eddy, Marc en Tony reisden van  Centraal Station naar Brussel.
Guy doet het met de wagen.
Enthousiaste ontvangst in de hoofdzetel van de KBC door de initiatiefnemers van deze jaarlijkse happening die jaarlijks veel succes oogst. Opmerkelijk :véél mooie snorren onder de Ketten !
Koffie met cake.
Dan den entree van de Guy. Recht naar de koffie met cake. Tafel gesitueerd achter vijvertje. Guy "ploeft" (oep zen Brussels) in 't water...
Gracieus.
Brussel noemt Guy vanaf nu "Monsieur Ploef".
Zij hebben Manneke Pis, wij onze Meneer Ploef.
Toffe kennismaking met Robert Delathouwer en Geert Dehaes, de immer draaiende motor achter het Brusselse dialect.
Daarna babbel met René Van Rossem, Grootmeester van de Sint-Michielsgilde en later met Eresnor Julien Vrebos. Nen baise van de Julien.
Da kittelt.
Uitdelen van onze persmap en dan naar het zaaltje voor de persvoorstelling. In het Brussels.
"Chapeau" zeggen wij in 't Antwaarps voor de inzet van die mannen achter de vereniging "ARA" die voor dit alles verantwoordelijk is.
Hun "Weik" duurt wel langer dan 7 dagen, met o.a. een show, toneel, zangfiest,literair salon, talk show, rondleiding, colloquium en nog veel meer.
En wij? Wij zijn in dit geheel zo'n beetje "den hors-d'hoeuvre"...
Zoals na elke serieuze persconferentie komt dan dé ontvangst.  Met heerlijke wijnen en lekkere broodjes. En de tongen komen losser. En Antwerpen en Brussel komen dichter tot mekaar...
 Er worden afspraken gemaakt. Over een tegenbezoek in Antwerpen, ter gelegenheid van de viering van Jean-Pierre Coopman als "Snor van 't Stad 2008".
Handen gedrukt, gezoend (ook dat nog - er waren dames bij) en dan brachten Robert en Geert ons naar het Vossenplein (Place du Jeu de Balle - een plein met 2 verschillende benamingen in 2 talen - typisch Belgisch - mij gedacht )
Nog een pint pakken bij Marcel en dan terug treinwaarts. 't Was goed geweest.
Die Ketten zijn toffe "pees".
En volgende week zijn we daar. Met een pak volk! Antwerpen laat Brussel niet los ...

OPPERSNOR
ne gelukkige

P.S. De Guy loopt op krukken! Wensen hem een spoedig herstel. De E.S.A., een club vol gevaren... (Altijd In Beweging)

05-04-2008 om 19:18 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET SNORREN NAAR DE STRIPBEURS

MET DE SNORREN NAAR DE STRIPVRIENDEN.

Zondag naar de Sportzaal Schijnpoort voor dé beurs van de stripverhalen.

Heeft dus niks te maken met "strippers" als dusdanig. Alhoewel dat ons niet zou storen...

Maar wel dus met alles wat het stripwereldje biedt, van Suske en Wiske langs Kiekeboe naar de meest recente uitgaven van Wim Swerts(W817) en Walter Laureyssens (Kilroy was Here).

Een beurs met duizenden stripboeken waar een massale toeloop van fans op de been was. Waaronder een stevige afvaardiging van de E.S.A. En dat mocht wel : de organisator is onze goeie vriend en steunend lid van de club Frank Van Bergen. En de opbrengst is elk jaar voor een goed doel.

Aangename verrassing bij het binnenkomen was Vlaanderen's Mooiste : Miss Belgian Beauty Nele Somers. In alle pracht in glorie mede op de foto met stralende Snorren.

5TV-icoon Peter Van Asbroeck praatte met het bestuur over de Marollen en Jean-Pierre Coopman.
Wij moeten tenslotte altijd en overal propaganda maken voor "de goeie zaak".

Frank V.B. is ne krak in het organiseren van zulke evenementen. Een dikke proficiat aan deze sympathisant van de E.S.A. We zullen er volgend jaar weer bij zijn!

OPPERSNOR

30-03-2008 om 16:03 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

30-03-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

28-03-2008 om 14:09 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE VEROVERING VAN BRUSSEL


ANTWERPEN LAAT BRUSSEL NIET LOS !

Aldus wijlen Lode Craeybeckx, Burgemeester van onze stad.

En zo ook de Europese Snorrenclub Antwerpen anno 2008.

Want zaterdag 12 april is onze D-Day voor de verovering van de Marollen.
Met de medewerking van gans Vlaams Brussel gaan we de "Moestasj van de Marollen" huldigen : MARCEL van café "Chez Marcel" aan het Vossenplein.

En ze komen van overal, de Snorren van de E.S.A.
Van 't Stad (uiteraard), van Izegem en Turnhout, uit Oost- en West-Vlaanderen. Gekruld, verzorgd en met een dosis Antwaarpse humor.
Ook de nieuwe "Snor van 't Stad 2008" zal erbij zijn : bokskampioen JEAN-PIERRE COOPMAN!
Plus een aspirant lid (nieuwe generatie) BERT én onze dames én sypathisanten...
Zonder de broeders van de Snorrenclub SCHOTEN te vergeten.

We zijn milieuvriendelijk, houden niet van filerijden en vinden parkeren in de hoofdstad te duur : met de trein van Antwerpen -Centraal naar Brussel- Noord. En een kwartiertje later zijn we aan de "Place de Jeu de Boule".
De klassieke cadeaux van de E.S.A. voor zulke gelegenheid op zak én Antwerpse chocolade handjes van onze beste chocolatier van 't Stad : Lieven BURIE.

Aangezien wij "den hors-d'oeuvre zen van de weik van 't Brussels" zal er ook een hartig woordje Antwaarps geklapt worden.
En Turnhouts deur de RUDY én West-Vloms deur de GUY. Mé ongdertitels...

De veurzitter van den E.S.A., ikke dus, at gedocht om mei een bitche oan te passe on ongze vringde uit de Marolle. Oep cultureel vlak !

Mij voader zoaliger was ne fan van 't Ketche : RENAAT GRASSIN.
In e grijs verlede leusterde wij altijd naar Radio Karekske in Aantwaarpe nor de moppe en de liekes van dien Bruseleir.
En noa drei bolle Keuning kwam dor wer een nief idee veur et fiest in de Marolle: 'k gon e gedichtche van de KET voordroage... In 't Brussels, naturellement! En da goad als volgt.

Iest pingt neerzette, tits afdoen, buige en dan :

- den oanef van 't poëzeeke van Grassin :

                                              Ze noomen allemo main ondsje
                                              e zinneke, voeil en degoetant
                                              Mo es da bisjke voeil langs boeite
                                              vuil mense zaain et on den binnekant
                                              Ge muigt maine basterik beschimpe
                                              dat 'm op stroet geboure wid
                                              mo vuile zuugezeide kristene
                                              misse zaain duibraaf onnenet

Schoen mor ni simpel.
Buige en pingt trug oeppakke.

Wei zullen der ver zorrege da we ongs A+diplom woardig zein en ne goeien indruk achterloate bei ongze nief vringde uit de Marolle.

Allee, Snorre en aander : allemoal oep 't appel zoaterdag 12 april oem 12 uur in die schoen staase van 't Stad.

OPPERSNOR

Got, 'k was nog iet vergete. Webbe nog iets gemien mé Brussel : Aantwerpe é een weereldoave en Brussel ne port de mer... (allee joa...)

De foto : in 1988 genomen op 't stadhuis toen (nen échte KET) TOOTS "Snor van 't Jaar" werd met zijn vrouwtje, Burgemeester BOB COOLS (ex-Snor van 't Jaar) en mezelf zonder grijze haren.
28-03-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE COMEBACK VAN DE SNORDE  S N O R  IS TERUG   IN / COOL / BACK / HIP / MODIEUS / ECHT MANNELIJK.

Zegt modeontwerper DIRK BIKKEMBERGS en  in Milaan sierden snorren de catwalk.

COMEBACK VAN DE SNOR meldde De Frut en GPD schreef : "Haar in het mannengezicht staat symbool voor mannelijkheid, volwassenheid, sociale status of cultuur."
Kunnen wij van de E.S.A. alleen maar beamen.

Ons Snorrenjaar 2008 kan dus helemaal niet meer stuk.

Is er de extra interesse voor ons gewas tussen neus en bovenlip in de media en hebben wij enkele zeer interessante happenings in verband met dit fenomeen :
-met Mr MARCEL "DE MOESTASJE VAN DE MAROLLEN", ne sympathieke cafébaas (ik ken er wel andere...) aan 't Vossenplein in Brussel.
-en JEAN-PIERRE COOPMAN, de legendarische bokser uit Izegem en onze man van 't Jaar. Of toch zeker die van 't Stad.

De Snor in opmars, de revival van de Moustache.
Een nief regering, den Beerschot bij de vijf eerste, meer pensioen voor grijze snorren, Laurent (van de prins geen kwaad) laat een snor groeien, schepen Heylen heeft er al één, en elke serieuze Turk in 't Stad ook.
De toekomst van den Belgiek kleurt roze. Rooskleurig dus.

En DE Antwerpse Snorrenpartij , die van ons dus, is ook blij. Zoveel aandacht hadden ze ook niet verwacht. Maar 't is mooi meegenomen.

Sommigen zullen het ook wel laag bij de grond, belachelijk en middeleeuws vinden. Zoals schrijvers met belachelijk lang haar en Gentse tongval. 

Don't worry, be happy.
Go snorry!

OPPERSNOR
 

16-03-2008 om 18:18 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie snorren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

16-03-2008 om 17:51 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

06-03-2008 om 19:57 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOSTALGIE ?
JEAN GABIN :  maintenant je sais...

In een grijs verleden was ik een fervente fan van Franse films, met als nummer één Jean Gabin als dé karakterspeler.
d'Er waren ook Fernandel, Louis de Funes, Bourvil nog vele andere van die prachtige acteurs. Toen alles nog in zwart-wit op het witte doek geschenen werd en je moest aanschuiven aan de Rex, de Quellin of de Pathé. Minder comfortabel dan nu, maar och zo gezelliger.

Maar ja, da's le passé. Gedaan de reeks van " Don Camillo" en de achtervolgingen in de "tractions-avant" van Citroën in de gansterfilms met Gabin.

En nu, in 2008, word ik herinnerd aan het einde van dat tijdperk, toen Jean Gabin zijn enige liedje op het zwarte vinyl zette : "Maintenant je sais...".

Met een tekst, die naarmate je ouder wordt meer waarde krijgt. "Quand j'avais 15 ans..." en zo gaat dat verder,  tot na z'n 60° jaar.

En hij eindigt met zijn stem vol timbre " Maintenant je sais qu'on sait jamais."

Een lied om over na te denken als men inderdaad die leeftijd voorbij is en terugblikt op "le passé".

Een sympathisant van de club bezorgde me dit stukje Franse levenswijsheid via "Dailymotion.com". Ben ik echt dankbaar voor. Het moeten niet altijd aangebrande toestanden zijn of platvloerse moppen à la Paul De Leeuw... die "vergast" de kijkers nog over "komkommerlullen" en zo.

Als Vlaming kan ik dat stukje Franse cultuur wel uitermate apprecieren.

OPPERSNOR

06-03-2008 om 15:37 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
27-02-2008 om 14:36 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MOUSTACHE VAN DE MAROLLEN


DE E.S.A. VEROVERT BRUSSEL :

                                                                  DE VIERING VAN " DE MOUSTACHE VAN DE MAROLLEN".
                                                                 

Enkele afleveringen van de VRT bekeken over het leven in de Brusselse Marollen. Echt volkse wijk, rommelmarkt (brocante!), toffe bruine kroegen (héél bruin) én ... grote simpathieke SNORREN !
Om bij ons in 't Stad jaloers op te worden.

Bijgevolg : wat al lang sluimerde bij de E.S.A. kwam nu tevoorschijn , DE VEROVERING VAN BRUSSEL !!!

En waar kunnen we beter beginnen dan bij de échte KETTEN, die van de Marollen.

Een vriend van me stelde vorige week voor eens een pintje te pakken hartje Brussel. Hij heeft zijn ganse leven in de hoofdstad gewerkt en kent zowel de sjieke buurten als de gezellige straatjes aan de "Place du Jeu de Balle". Waar het elke dag rommelmarkt is  en het bier van 's morgens vroeg uit de tapkranen stroomt.

Wil ik dus graag mee, op voorwaarde dat we in de eerste plaats de Marollen bezoeken. Wij dus met den trein, je weet maar nooit, na al die Krieken en Geuezen, van onze Kathedraal onder de Station naar die vuile Statie in Brussel.

Eerste cafeke, in nummer 20, was "CHEZ MARCEL". Had ik al eens gezien op die bewuste tv-uitzending. De Patron zou rond het middaguur toekomen.
We voelden ons onmiddellijk op ons gemak. Een kroeg zoals ze in Antwerpen tot verdwijnen gedoemd zijn. Met een raar, plezant volkske.

Achter de toog, tussen al de prularia een Snor met de naam Marcel op. We zitten goed.

En de Patron (zoals in da lieke) kwam inderdaad op de middag mét zijn fameuze MOUSTACHE.
Grijs en aristocratisch mooi gekruld. Een viering waard.

Hebben dan tussen nog enkele potten gepraat over de E.S.A. en het doel van ons bezoek.
Marcel was direct enthousiast en we hadden het over gemeenschappelijke vrienden : Jean "Toots" Thielemans en Julien Vrebos. Hij haalde er nog een Snor bij die een klant van hem is en een collega van Bob Cools : Freddy Thielemans, Burgemeester van Brussel.
Stel je even voor dat we een feestje organiseren met al die "ingrediënten"...

Er werd voorgesteld het evenement half april te organiseren. Marcel zorgt voor de drank en een hap (Brusselse kost) en wij ook voor den ambiance.

Er is nog wel wat werk aan de organisatie van deze happening, maar we houden je op de hoogte.

En heeft wijlen Burgemeester Lode Craeybeckx niet gezegd : "Antwerpen Laat Brussel Niet Los!".

Dus binnenkort onze Mars op Brussel !

OPPERSNOR27-02-2008 om 14:35 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

26-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMBIANCE VERZEKERD !AMBIANCE VERZEKERD !

In een rapport van "Het Nieuwsblad" over het verenigingsleven in Vlaanderen wordt uiteraard over de 2 Snorrenclubs geschreven.
Wat mij opvalt is een sfeervolle foto van de E.S.A. ( DE club) genomen tijdens de viering van 750 jaar Meir in de hall van de GB aan de Groenplaats.
Een dixieland orkest en een tiental net uitgedoste heren mét SNOR : een afvaardiging van de Europese Snorrenclub Antwerpen met op het voorplan Roland "Fred Astaire", de voordanser van de club.

Het onderschrift doet mij veel pezier en is tekenend voor onze vereniging :

" Leden van de "E.S.A" in actie : deftig en stijlvol, en vooral : ambiance verzekerd. "

Want als je het programma van dit jaar bekijkt, dan zie je wel dat wij inderdaad zorgen voor een deftige uitstraling, een stijlvol voorkomen en een steeds weerkerende gezellige ambiance. Dat is de E.S.A. ten volle uit. Wat deze krant dan ook mooi uitgedrukt heeft.

En nu we het toch over het programma hebben.
Eind deze week liggen de laatste twee data vast en krijgt iedereen via deze blog full information over alle Snorrengedoe.

Wat we nu al mogen vertellen : nog voor de "Snor van 't Stad" komt er de viering van  "De Moustache van de Marollen" !!! en staat er een grootse happening op stapel waar àlle Snorren gaan van verschieten : we zeggen en schrijven het gewoon nog niet. Is top secret!!!

Tot volgende blog.

OPPERSNOR

26-02-2008 om 00:00 geschreven door oppersnor  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
Inhoud blog
 • Onze "TIETZ-TITS" muur.
 • DOS SERVEZAS.
 • IN SNORUM VERITAS
 • STAMMENTWISTEN ?
 • GASTON EN CO.
 • BANGELIJK MORTSEL !
 • ZWART/GEEL/ROOD
 • ANTWERPS GEVOEL
 • MAG IK BINNEKOME ?
 • DJON LUNDSTROM

  Archief per week
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 23/07-29/07 2007  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!