Vandaag reikt de Europese Snorrenclub Antwerpen (ESA) haar tweejaarlijkse trofee van verdienste uit. Dit keer is de 'snor' Gaston Berghmans. Hij zal een karikatuur ontvangen van Izegems cartoonist Hanzz en een beeldje van de hand van kunstenaar Marc Claerhout uit Ingelmunster. De link tussen West-Vlaanderen en Antwerpen is Guy Vandendriessche, belleman van Izegem en zelf voorzien van een flink uit de kluiten gewassen snor.Cartoonist Hanzz (links) maakte een karikatuur van 'verdienstelijke snor' Gaston Berghmans, die vandaag, zaterdag 5 juni,  gehuldigd wordt door de Europese Snorrenclub Antwerpen, waartoe ook Guy Vandendriessche (rechts) behoort.

'Gaston Berghmans ontvangt de trofee precies 29jaar nadat die eer wijlen Leo Martin al te beurt viel', vertelt Vandendriessche, die als bestuurslid van ESA de externe relaties verzorgt.'Jammergenoeg kan bronsgieter Marc Claerhout niet aanwezig zijn op de uitreiking. Twee jaar geleden creëerde de Ingelmunsternaar ook al de trofee.'
Ook Hans Deconinck, alias karikaturist Hanzz, was twee jaar geleden van de partij.
'Toen werd Jean-Pierre Coopman uitgeroepen tot snor van 2008.'

Klik op foto voor groot formaat

Pieter Aspe

Er staat heel wat te gebeuren vandaag in Antwerpen, met een stoet, een colonne oldtimers, diverse vertegenwoordigers van snorrenclubs uit Vlaanderen en Brussel, de aanstelling van Gaston op de Groenplaats en vervolgens de ontvangst door burgemeester Patrick Janssens op het 'schoon verdiep' van het stadhuis.
'Ook ESA-sympathisant Pieter Aspe zal niet ontbreken. Hij is een persoonlijke vriend van Berghmans en heeft al zijn stek op 't Zuid', stipt Vandendriessche nog aan.'Mogelijks maakt ook Jean-Pierre Coopman zijn opwachting, al is dat nog niet zeker.'
Het wordt stilaan een West-Vlaams onderonsje daar in Antwerpen.
De stoet zelf wordt voorafgegaan door 4 gerenomeerde 'bellemannen'  waarvan drie uit Westvlaanderen : Guy Vandendriessche uit Izegem, Joris Goens uit Veurne en Peter Caesens uit Kortrijk. De vierde is Gerard Vercauteren uit Temse. 
'We worden er met open armen ontvangen', verzekert Vandendriessche.

Het volledige programma op www.bloggen.be/snor.

Kennis maken met Hans Deconinck doe je op
www.hanzz.be.