VBS Sint-Katrien Klas 2
Inhoud blog
 • Carnaval
 • Hamster
 • De tafels
 • Jarigen
 • Gedichtendag 25 januari


  W E L K O M op de Blog van het 2de leerjaar !!!
  09-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval
  Vooraleer we de krokusvakantie konden beginnen, werd op onze school carnaval gevierd. Er werden tal van ingeoefende nummers door de leerlingen gebracht zoals een dansje, een sketch, goocheltrucs, ... Per klas werd een jury aangeduid om elk nummer te beoordelen met punten. Er werden drie bekers uitgereikt aan prinscarnaval, aan prinsescarnaval en aan het origineelste nummer. Proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemers!
  09-02-2018, 17:00 geschreven door tweede leerjaar


  01-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamster

  In het thema “Tweemaal bellen en binnen” leerden we over soorten woningen en over de dieren en hun huisje. Vandaag kwam "Langie", de hamster van Dieuwke op bezoek in onze klas.  01-02-2018, 10:55 geschreven door tweede leerjaar


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tafels
  Aanleren van de X en : tafels


  01-02-2018, 10:50 geschreven door tweede leerjaar


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarigen
  Proficiat aan de jarigen: Lobke, Nele en Elise!


  01-02-2018, 10:43 geschreven door tweede leerjaar


  30-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtendag 25 januari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 25 januari is het gedichtendag! In het tweede leerjaar werkten we hier al veel mee! We maakten kennis met het gedicht 'schaduwstraattheater' en maakten ons eigen theatertje. We rapten ook een versje (filmpje volgt).

  30-01-2018, 09:10 geschreven door tweede leerjaar


  26-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inoefening op de verschillende soorten verkeersborden
  In de les verkeer leerden we al vaak over de verschillende soorten verkeersborden. Omdat dit toch moeilijk bleef, bedacht de juf een extra inoefenmomentje. Elke leerling kreeg een verkeersbord dat hij/zij correct moest inkleuren én een juiste betekenis aan geven. De school werd ondertussen heel wat veiliger door al deze borden!
  We maakten:
  - pas op borden
  - je moet hier borden
  -je mag hier niet borden
  -hier zijn borden


  26-01-2018, 11:53 geschreven door tweede leerjaar


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maskers naar Picasso
  We maakten in de les muzo échte kunstwerken! We bekeken enkele werken van Picasso. We bekeken zijn kleurgebruik en de manier waarop hij tekende.
  Vervolgens gingen we in groepjes aan de slag met een dobbelsteen. Ieder op beurt rolde en vervolgens moesten we een gezichtsvorm, ogen, oren en mond tekenen zoals Picasso. Hieronder kan je enkele van de prachtige werkjes zien. Ze zijn gesigneerd, dus binnen een paar jaar vast zoveel waard als een echte Picasso ;-)


  26-01-2018, 11:51 geschreven door tweede leerjaar


  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekenen in de buitenlucht: kijklijnen en aanzichten en temperatuur
  Gisteren trokken we naar buiten. We keken met een kijkertje rond ons heen. Zo leerden we over kijklijnen en aanzichten. Iets dat veraf staat, is klein. Iets dat dichtbij staat, is groot! Je kan van verschillende kanten naar dingen kijken: onder, boven, linker-, rechterzijkant, schuin, ...

  Daarnaast namen we ook een kijkje bij de thermometer. Het was behoorlijk koud, 8°C! We leerden dat het vriest vanaf 0°C en wat het verschil is tussen warm, koud en lauw.
  24-01-2018, 09:44 geschreven door tweede leerjaar


  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damiaanactie
  Aan de hand van een kamishibai en een podcast van de Damiaanactie volgden we Soumaya naar Nigeria. Ze vertelde ons over haar broer Eli die lepra heeft. Het verhaal was erg mooi! We kregen ook een leuk boekje dat we samen invulden. We leerden veel bij over lepra en Nigeria, we spraken ook over iemand uitsluiten. De spelletjes in het boekje waren ook tof!
  15-01-2018, 00:00 geschreven door tweede leerjaar


  11-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen
  Tijdens de les Godsdienst leerden we over het verhaal van de drie koningen die op bezoek gingen bij Jezus. De vertelde een verhaal en toonde een filmpje. Vervolgens moesten we het verhaal naspelen met geknipte figuren.


  11-01-2018, 00:00 geschreven door tweede leerjaar


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!