Spanje/Portugal 2017
Inhoud blog
  • terug thuis
  • Collioure
  • Caceres
  • Evora
  • Fatima
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    10-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Porto

    Porto is een drukke stad, wellicht ook omdat we er in het weekend waren; vooral gisteren zaterdag was het heel erg druk. Het is ook een gezellige stad, met smalle straatjes in de oude buurten en met een grote wandelboulevard langs de rivier de Douro. Porto is ook een vermoeiende stad, vooral dan voor oudere mensen zoals wij: er is geen enkele vlakke straat, en de meeste straten zijn steil hellend, soms zijn het trappen. Als we van ons appartement naar de rivier gaan, gaat het steeds bergaf, om terug te komen nemen we maar een taxi ! Er zijn ook tientallen kerken, de meeste zijn barok, soms zelfs een beetje overdadig: te veel goud en krullen is ook niet mooi meer ! Er rijdt ook een oud trammetje, zoals in Lissabon en op de rivier varen replicas van de oude boten, ravelos genaamd, die vroeger gebruikt werden om de portwijn van de wijngaarden naar de haven van Porto te brengen om vandaar verscheept te worden over zee.

    En natuurlijk, zoals in elke toeristische stad, veel terrasjes en restaurantjes. We hadden vandaag ook prachtig weer en we hebben ervan genoten !

    Porto is a busy but agreeable city. It is an old city with a lot of churches in baroque style. It is also a tiring city, especially for old people like us: all of the streets are very steep. Going to the river Douro from our apartment is easy, the river is always at the lowest point...to come back we take a taxi. Porto has also a very old tram. On the river there are replicas of the old boats that were used to bring the port wine from the vineyards to the harbor of Porto.

    The riverside is great: today we sat on a terras in the sun enjoying a good glass of wine and looking at the hundreds of people.


    10-09-2017, 18:01 Geschreven door hugo  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago de Compostela

    Van Bilbao zijn we door het binnenland naar Santiago de Compostela gereden; het is een prachtige route die door het natuurpark Picos de Europa loopt, langs bergriviertjes, tussen imposante rotsen en door schilderachtige dorpjes. Het was wel even heel druk op die kleine weggetjes omdat toen wij er waren er ook een etappe van de Vuelta gereden werd en er kwamen honderden supporters afgezakt om de renners toe te juichen.

    Our trip from Bilbao to Santiago de Compostela took us through a beautiful national park (Picos de Europa).

       

    De route die wij volgden is ook de weg naar Compostela; onderweg zagen we tientallen pelgrims, jong en oud, sommigen alleen, sommigen met twee of in een klein groepje. Allemaal met een grote rugzak en een pelgrimsstaf. In Compostela komen ze dan toe op het grote plein vóór de kathedraal en daar zie je vreugdetaferelen, er wordt gejuicht en gezongen, er worden foto's gemaakt en er wordt vooral veel gerust. Speciale sfeer.

    We followed the same way the pelgrims take when they go to Santiago de Compostela; we saw many of them, old and young, men and women, all loaded with a big backpack and all carrying a pelgrims stick.

    En er gebeuren echt mirakels in het heiligdom Compostela...we zagen een levend standbeeld dat in de lucht zweefde...

    Miracles happen in the holy town Compostela; we saw a living statue, floating in the air...



    09-09-2017, 20:38 Geschreven door hugo  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    08-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bilbao 2

    Sorry, I forgot my English speaking friends in my previous mail.

    We went to Bilbao especially for the famous Guggenheim museum, but we were a bit disappointed after visiting it. We were not impressed by the collection of art. We did like however the building itself, an impressive construction of glass, metal and concrete, and the two artworks in the garden of the museum were great (the flower dog and the spider). We also had bad weather in Bilbao, it was raining a lot.

    Now we are in Santiago de Compostela, I will tell you more about it later

    08-09-2017, 16:54 Geschreven door hugo  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bilbao

    Bilbao is een grote stad, vooral bekend van het Guggenheim museum. Nadat we aangekomen waren zijn we eerst op verkenning geweest in de oude stad. Hier is een typisch Spaans marktplein, een vierkant plein, aan alle kanten omringd door aaneengesloten gebouwen met 3 verdiepingen. Op het gelijkvloers is er een galerij met vooral cafeetjes en restaurantjes, die allemaal een terras hebben op het plein. Het is er aangenaam om te zitten met een schotel Iberico ham en een lekker glas Rioja, en te kijken naar de mensen en de kinderen die hier komen ravotten.

    De tweede dag zijn we met regen opgestaan. We hebben Guggenheim bezocht en eigenlijk was het een tegenvaller. De moderne kunst van Picasso en Dali die we verwacht hadden was er niet, er was wel een zaal van de impressionisten (waar de werken van Toulouse Lautrec prachtig waren), maar die horen meer thuis in een klassiek museum als het Louvre. En er was heel moderne kunst van mensen waar wij nog nooit van gehoord hadden (maar dat zegt natuurlijk niets). Er was bijvoorbeeld een doek van ongeveer 1 m x 2 m, helemaal zwart geverfd behalve een klein hoekje in de linker benedenhoek, dat was wit gelaten...Ik zie echt niet de kunstwaarde hiervan in; de man kan blijkbaar goed zwart schilderen, maar hij moet mijn dakgoten niet komen doen als hij stukjes overslaat...

    Het mooiste van Guggenheim is nog het gebouw zelf, een imposante constructie van glas, beton en metaal, en een paar werken die op het terrein rond het museum staan, zoals een reusachtige hond, beplant met echte bloeiende bloemen, en een grote metalen spin.

        

    Al bij al hadden we van Bilbao meer verwacht (de regen heeft natuurlijk ook niet geholpen)

    08-09-2017, 16:34 Geschreven door hugo  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heiligdom

    Gisteren waren we in Lourdes en het was eigenlijk wat we verwacht hadden: een heel erg toeristische bedoening, met een publiek waarvan de gemiddelde leeftijd een stuk boven de 60 ligt. Maar als je in de buurt bent moet je het toch eens gezien hebben; de processie met de zieken en invaliden, en vooral de kaarskensprocessie 's avonds zijn toch wel speciaal. Voor de rest zijn er honderden winkels die allemaal hetzelfde verkopen, honderden bars en restaurants die allemaal op hun eigen manier proberen mensen te lokken (hier spreekt men Vlaams ! hier echte Hollandse koffie !!)

    Vanmorgen zijn we dan de Spaanse grens overgestoken en we verblijven nu in Bilbao, op het eerste zicht een aangename stad die we morgen verder gaan verkennen met uiteraard een bezoek aan het Guggenheim museum. Dat onze reisroute samenvalt met de pelgrimage naar Compostella zagen we ook op een parking langs de autostrade waar een levensgroot beeld van een pelgrim staat

    Yesterday we stayed in Lourdes, a famous pilgrimage in the South of France; many ill or invalid people come here, hoping that they will cure.

    Today we are in Bilbao, a city in the North of Spain. Tomorrow we will visit here the famous Guggenheim museum.

    The weather is fine: 25 degrees and sunshine

    05-09-2017, 16:10 Geschreven door hugo  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zijn weg

    Zondag 3 september: vroeg (5.15 u) vertrokken en we hebben een heel speciale ervaring: zowel op de E313 als op de ring van Antwerpen is er nauwelijks verkeer ! Ook de periferique van Parijs levert geen enkel probleem op; om 13.30 u staan we in Sadroc, waar we onze eerste overnachting gaan hebben; we hebben 840 km gedaan. De rest van de dag gaan we rusten (er is hier echt niets anders te doen), vanavond lekker eten en morgen reizen we verder naar Lourdes.

    On our first day, we drove from Grobbendonk to Sadroc, a (very) small village south of Limoges. Our trip was 840 km but went very smooth, very little traffic and splendid weather with lots of sunshine. The rest of the day we will rest and tomorrow we will continue our trip; next stop is Lourdes.

    03-09-2017, 15:30 Geschreven door hugo  
    Reageren (2)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna vertrokken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn bijna zover, het is nu woensdag en volgende zondag vertrekken we. We gaan proberen regelmatig berichten op het blog te zetten. Dit eerste bericht is een test om te zien of het allemaal lukt

    30-08-2017, 08:45 Geschreven door hugo  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs