Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
links
  • bloggen.be
  • KVSR
  • ring 13
  • van't lozenbos
  • van't nevelse
  • italo van't nindenhof
  • jenna en bando
  • Startpagina !
    Categorieën
  • wie zijn wij (23)
  • Categorieën
  • wie zijn wij (23)
  • silent wish

    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pupjes geboren

    Op 7 september 2012 werden de pupjes van

    Eastdale Classic Farmer & Isja van't Gijmelbos geboren.

    Zij zijn de trotse ouders van 5 tricolor pups.

    4 Teefjes en 1 reutje


     

    09-09-2012 om 15:37 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wordt verwacht ... update
    Afgelopen vrijdag nog eens bij de veearts gepasseerd.  We moesten toch weten of het ene pupje al dan niet gedraait was.  
    Gelukkig voor iedereen is dit het geval.  Het pupje is gedraait in Isja haar buikje en in dit geval kan de bevalling zich op een natuurlijke wijze op gang trekken.  Alle vijf de pupjes liggen mooi gestrekt.  
    Voor ons begint nu het aftellen.  Met iedere dag neemt nu de zenuwachtigheid een beetje toe.  Iedereen die dit leest, duim maar mooi voor ons, zodat alles vlotjes verloopt.   
    Tot bij de geboorte  

    02-09-2012 om 22:27 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G D Luxembourg
    Ergens kriebelt het toch hoor, wetend dat je een pracht hondje hebt, waar iedereen vol lof over is.  Dan wil je toch eens een prijs pakken die tot de verbeelding spreekt.  Om die reden werd ons Kiki in Luxemburg ingeschreven.  Hier wou ik toch eens stunten.  Kiki kwam uit in een zeer sterke jeugdreeks.    12 Hondjes in de jeugdreeks teven.  Van een zeer sterke reeks gesproken.  Vanop het thuisfront werd het verloop van de dag toch met de nodige zenuwachtigheid gevolgd.  Kiki was dan wel door mij ingeschreven, maar het was onze dochter Jolien, die samen met Christel richting Luxemburg was getrokken om al het nodige te doen om de hoofdprijs binnen te halen.  
    In een zeer sterke reeks werd Kiki en Jolien uiteindelijk vierde met een Uitmuntend.  Het was dan wel niet de eerste plaats, maar een vierde plaats met lovende commentaar van de keurmeester en niets dan toffe opmerkingen van de omstaanders, is zeker evenveel waard dan de overwinning.  Laten we niet uit het oog verliezen dat Kiki net haar tiende levensmaand vierde in Luxemburg.  
    De keurmeester van dienst : Dhr. Heiko Wagner (D) 
     

    02-09-2012 om 21:46 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAC Show Bergen
    Vorig weekend waren we in Mons.  Deze show gaat sinds vorig jaar door in de prachtig nieuwe lotto arena.  Vroeger was dit een outdoor show hetgeen soms wel eens een nat pak impliceerde en een vastgereden auto, als je niet vroeg genoeg aanwezig was om je wagen te stallen op enkele verharde stukken.  Dit alles is verleden tijd.  De nieuwe locatie is echt een top locatie.  
    Daar dit eerder een kleine show is, zijn de aantallen per ras eerder beperkt.  Het aantal shelties op deze show, was vrij klein.  12 Hondjes in de diverse reeksen is niet overweldigend.  Momenteel trekken we eventjes de kaart van Kiki.  Zij is momenteel het hondje dat het meest in vorm is. 
    Kiki werd hier in haar reeks eerste, zij was slechts alleen in haar klasse.  Bovendien werd ze in haar rasgroep beste jeugdhond.  
    Ei zo na werd ons  Kiki BOB.  Deze eer was echter weggelegd voor Janie van't Lozenbos.  
    Voor beste jeugdhond van rasgroep 1 werd haar geen blik gegund.  Kiki, 35.5 cm hoog, zien lopen achter een Duitse herder grappig zicht hoor.  
    In ieder geval, Kiki heeft nog ruime progressie mogelijkheden, hetgeen veelbelovend is voor de toekomst.
    Keurmeester van dienst : Dhr Wulteputte J.  (B) 

    02-09-2012 om 21:23 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wordt verwacht ... vervolg

    Ondertussen is Isja reeds 43 dagen ver in haar dracht.  Vrijdag a.s. is er een afspraak gemaakt met de veearts om foto's te maken van haar buikje.  Dan weten we hoeveel pupjes ons Isja meedraagt.  Geloof me vrij, we zijn allemaal razend benieuwd hier wat we gaan aantreffen.
    De hevige warmte van  de laatste weken heeft er voor gezorgd dat Isja het vrij moeilijk gehad heeft.  Het heeft haar echter niet belet om 's avonds laat nog met de andere hondjes te dollen en te rennen.  Haar conditie is dus in een uitstekende staat.  Net wat er nodig is voor een vlotte bevalling binnen een tweetal weken. 

    21-08-2012 om 22:05 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32ste CAC CACIB cup KVSR te Mechelen

    Net tijdens het warmste weekend van augustus of beter gezegd, het warmste xweekend van de zomer 2012, met temperaturen van meer dan dertig graden, werd deze show afgewerkt.  Puffen, hijgen, zweten voor zowel  mens en viervoeter.  Deze show was een loodzware opdracht.  Wat vaak een toffe bedoening is, werd nu een echte uitputtingsslag.   
    Voor deze show, hadden we wederom 2 hondjes ingeschreven, namelijk Kiara en Kimona.  Bovendien was de gebruikelijke handler, Jolien, terug van de partij.  
    Kimona werd uitgebracht in Jeugdklasse, en kreeg een eerste plaats met een ZG.  In Jeugdklasse mag je met een ZG nooit ontevreden zijn.  Vele keurmeesters geven in deze categorie slechts zeer zelden een U en dit om de reden dat een hondje op amper 9 maanden nooit volgroeid is.  Bovendien werd ons kiki toch maar weer mooi beste jeugdhond.  Reden tot klagen, neen hoor.  
    Kiara werd voor het eerst in Tussenklasse uitgebracht, daar ik anders met Kiara en Kimona 2 teven in de Jeugd heb lopen.  Kiara kreeg een tweede plaats met slechts een ZG.  Nou, vond ik toch wel wat magertjes.  Een tweede plaats geen probleem, een ZG had zeker een U 'tje mogen zijn.  Neen we klagen niet, we relativeren, een mindere dag  kan al het moois van de afgelopen maanden zeker niet vergallen.  
    De Keurmeester van dienst Dhr. J. Andersson (SE)
    Och ja, bijna vergeten, ook in de showhandling voor juniors werd er duchtig gestreden.  Een hele resem juniorhandlers streden mee voor de beste handler.  En dat het een zware groep was, blijkt al uit het feit dat Jolien en Kiara zelfs niet door de selectie geraakten op zaterdag.  
    Niet treuren, zondag was er nog een kans.  Dit keer nam Jolien samen met Xclusive Xanadu The Tender Tempest de handschoen op in de junior showhandling.  De preselectie liep vlotjes, net als de dag voordien, eventjes klamme handjes krijgen en het verdict afwachten.  Ja hoor, gelukt, Jolien samen met haar maatje naar de erering.    Nu werden uit de geselecteerden, de 3 beste handlers gehaald.  De beste Juniorhandler mocht het dan naderhand opnemen tegen de beste Senior.  Kan me best voorstellen dat als je in de erering strijdt voor de beste plaats, dat je het nog een beetje warmer krijgt.  Op de tweede plaats, Jolien Van Houtven, samen met haar Shetland sheepdog Xclusive Xanadu The Tender Tempest.  
    Proficiat, de eerste plaats ligt binnen handbereik. 

    21-08-2012 om 17:07 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BSSC clubmatch te Geraardsbergen

    Op 5 augustus hadden we onze jaarlijkse afspraak bij de Belgian Shetland Sheepdog Club.  Deze clubmatch ging dit jaar door te Geraardsbergen.  De locatie was het Cultureel Centrum, "De Abdij"- Het Koetshuis. 
    Ook hier was het enkel Kimona die de eer van onze kennel diende te verdedigen.  Daar dit een buitenshow is, en er toch in de ochtend een regenluchtje hing, toch maar voor alle zekerheid ons tentje opgezet en ziehier, de zon begon te schijnen.  De ganse show is doorgegaan onder een stralende zon.  Een stralende zon, een schitterende omgeving, de sfeer zat er dan ook meteen in.  Nu doe ik me toch een beetje oneer aan als ik zeg dat enkel Kimona ons kennel vertegenwoordigde.  Het nestbroertje van ons Kiara, nl. Kody Silent Wish, was eveneens door zijn baasje ingeschreven.  Een blij weerzien voor mij en Kody want het was toch alweer een tijdje geleden dat we hem nog eens gezien hadden.  Kody is uitgegroeid tot een prachtige reu en heeft nog zeker ruime progressie mogelijkheden.  Kody werd uitgebracht in de Jeugdklasse en kreeg meteen een 4de plaats met een uitmuntend toegewezen.  Wow, super resultaat Ilse. Toch maar eens overwegen om Kody nog maar enkele keren in te schrijven.
    Wat Kimona betreft, ook zij diende voor het eerst uit te komen in de Jeugdklasse, klein en fijn als ze is met net 9 maanden oud, moet je eerlijk toegeven dat ze tegen honden van 18 maanden normaal geen schijn van kans mag maken.  Groot was dan ook mijn verbazing dat Kimona toch met een Uitmuntend bedeeld werd en net naast de 4de plaats greep.  Kiki heeft nog wel wat tijd om uit te groeien tot een  geweldig hondje. 
    De Keurmeester van dienst was Mevr. Kay Hateley (GB). 
    Net nadat ons tentje afgebroken was en de laatste honden gekeurd waren, gingen de hemelsluizen open.  Oef, net niet nat geworden.

    21-08-2012 om 15:49 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verwacht
     Er is  nog meer geweldig nieuws te melden in ons kennel.

    In de eerste helft van september worden er tricolor/ bleu merle  pups verwacht van  

    Eastdale Classic Farmer  &  Isja van't Gijmelbos 

    Very Happy         Very Happy       Very Happy 

    28-07-2012 om 21:11 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.juli - vakantiemaand
    Juli, voor velen een vakantiemaand, een maand om de jaarlijkse stress eventjes te vergeten.  
    Ook wij wilden het een beetje kalmer aandoen.  Echter, hoe rustiger wij het wilden aandoen, hoe drukker   
    het werd.  Met drie shows op rij, Genk, Lokeren en Luik,  kun je het moeilijk rustig noemen.  
    Echter alle resultaten waren top en zodoende gaven deze dan ook weer telkens de boost om onvermoeid 
    door te gaan.  

    Lokerse Winner :  Kimona van't Lozenbos , uitgebracht in Puppy klasse  :  Belovend en tweede plaats.
                                Het moet echter gezegd dat Kimona bij het betreden van de ring plots begon te hinken.  
                                En een hond die niet de juiste looppas kan aanhouden, kan nooit een VB  verdienen en een 
                                plaats in de erering.  'S avonds was alle leed reeds geleden en liep Kiki, weer normaal.  
                                Een geluk bij een ongeluk, net voor het begin van de erekeuringen, kreeg de Lokerse Winner 
                                af te rekenen met een stortbui.  
                                Keurder van dienst : Dhr. Seamus Oates  (Ierland)

    Luik                  :  Wederom slechts Kiki ingeschreven en dit maal voor de laatste keer in Puppy klasse 
                                Na een mindere beurt in Lokeren, stond ons Kimona er weer volledig.  
                               Kimona van 't Lozenbos kreeg voor de allerlaatste maal een VB en een eerste plaats.  
                               Van een mooi afscheid gesproken  
                               De erering  vond plaats onder een verstikkende hitte.  Ook al stonden alle uitgangen open, 
                               de warmte was amper te harden.  By the way, Over kleine hondjes blijken de keurders steeds 
                               over.  
                               Keurder van dienst, Dhr. Ionescu (Roe)

                               Onze dochter Jolien was trouwens ook in de Junior Handling van de partij.  
                               Jolien showde dit maal een hondje van haar goede vriendin Christel, met name 
                               Xlusive Xanadu de Tender Tempest  (kortweg Jenna).
                               Moet het gezegd, ook dit maal was het een koningskoppel.  Een geweldig duo met op het einde
                              een klein foutje en weg eerste plaats.    Alhoewel, een tweede plaats en applaus van alle banken, 
                              wie zou er niet fier zijn.  Het was een eerste plaats waart.  
                              Keurders voor de showhandling Mevr. Paula Van Sande (BE) en Dhr. M. R. Kanas (SLK)
             
                              Doe zo verder Jolien, je wint ieders hart met je rustige en gedreven ingesteldheid.   
             
        Op naar de volgende show.  Tot binnenkort    

     

    27-07-2012 om 21:07 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LKV Dogshow Genk 30 juni
    Afgelopen weekend waren we te gast op de LKV dogshow te Genk.  
    Voor deze show hadden we Kiara en Kimona ingeschreven.  
    Nu we de afgelopen weken toch lovende commentaren kregen op Kiara en Kimona, waren de verwachtigen
    voor deze show toch een ietsje hoger dan anders.  
    Maar ook al loopt het de laatste tijd vrij vlotjes, nederigheid is steeds geboden, je weet nooit op voorhand wat 
    je te wachten staat.  Uiteindelijk is het steeds een moment opname en is de vorm van de dag zeer bepalend.  
    En de vorm is er nog steeds hoor.  Beide hondjes deden het nogmaals voortreffelijk.  
    Bij de teven, Klasse Jeugd, haalde Kiara Silent Wish een Uitmuntend en een eerste plaats.  Bovendien werd ze 
    beste Jeugdhond en mocht ze naar de erering.  De erering werd een maat voor niets, met zoveel grote en kleine 
    honden onder elkaar is het niet evident om een plaatske bij de laatste 10 te bemachtigen.  Maar zoals de naam het
    zegt, het is steeds een eer om met je hondje een ererondje te mogen lopen. 
    Kimona, nog steeds puppy, kreeg een eerste plaats en een veel belovend achter haar naam en mocht eveneens naar
    de erering.  Bovendien werd ook zij in de reeksen, gekozen als beste puppy.  Net als voor haar grote zus Kiara was voor
    Kimona ook slechts de eer van een ererondje weggelegd tijdens de erering.
    Ook onze dochter Jolien zette hier in Genk tijdens de Juniorhandling haar beste beentjes voor.  Jolien en Kiara overleefden
    de selecties en dingden mee in de erering voor de ereplaatsen.  Jolien en Kiara behaalden uiteindelijk een vierde plaats.  
    Nu op naar de volgende show.  Dit wordt de Lokerse Winner op 15 juli.  Tot daar.   

    05-07-2012 om 22:34 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    28-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outdoor Uden
    Afgelopen weekend waren we op show in Uden, Nederland.  
    Zoals de naam reeds laat vermoeden, is dit een buiten show.  Wij dus voorzien van alle benodigdheden 
    voor elk weertype op weg naar Uden.  Wegens de slechte weersomstandigheden de week voorafgaand aan 
    de show was het voorziene parkeerterrein niet beschikbaar, en dienden we nog ettelijke honderden meters af te leggen 
    alvorens we onze tent konden opstellen.  Een stevige bries, donkere wolken, maar bovenal veel zon, deden 
    ook deze show een aangename en gezellig sfeer uitstralen.  
    Dit keer voor de Silent Wish geen oppergaai, maar toch mogen we zeker niet ontevreden terugblikken op deze show.  
    In Jeugdklasse kreeg Kiara een "uitmuntend" en ook het verslag was zeer lovend.  Bovendien was de concurrentie 
    best zwaar te noemen.  
    Ons "Kiki" in Puppy klasse kreeg een "belovend" en werd beste puppy.  Het verslag mocht ook hier best gelezen worden.  
    De keurder hier was Dhr. H.  O'Donoghue uit Ierland 
    Deze show zat er weer op.  Moe maar tevreden keerden we terug naar België.  Volgend weekend wacht er ons weer een 
    uitdaging.  Benieuwd of we ook hier kunnen scoren.  
    Tot volgende week.           

    28-06-2012 om 21:52 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Show SSCD Bergheim
    Hier zijn we weer eens met wat nieuws over onze hondjes.  
    De voorafgaande weken hebben we ons toegelegd op het trainen van onze jongste en kleinste deugniet.
    En het moet gezegd, Kimona leert zeer snel bij.  Ze evolueert van een angstig haasje, naar een zelfzeker hondje.
    Het blog hebben we eveneens eventjes naast ons neergelegd, alhoewel er nog een massa info mee te delen is over 
    het showen van de hondjes.  Sorry aan diegene die op zoek waren naar een beetje nieuws.  
    Zo waren we op zondag 10 juni te gast in Bergheim (Duitsland) Aangezien dit een buiten show is en het weer voorafgaand 
    aan dit weekend nu niet bepaald schitterend te noemen viel, hadden we toch de diverse weerberichten die er te vinden 
    waren op het internet, eens grondig bekeken.  Met als gevolg dat we voor alle zekerheid maar voldoende nieuwe kledij 
    meegenomen zodat we ons indien nodig konden omkleden.  We vertrokken ' s morgens onder een zacht zonnetje en het werd 
    er enkel maar beter op,  we arriveerden in Bergheim onder een stralende zon.  Amper een wolkje aan de hemel en een 
    temperatuur van dik 20 °.  Bleef dit de ganse dag duren ? Laat het ons hopen.  
    De keuringen begonnen.  Eventjes de keuringen van de reuen afwachten en  rustig ons voorbereiden op de keuringen van de teven.
    Eindelijk was het aan ons.  Kimona van't Lozenbos, kortweg "Kiki" genaamd, mocht als eerste aan de slag en dit in Puppy 
    klasse.   Kiki, kreeg een "veelbelovend" en een eerste plaats toebedeeld.  Bovendien werd ze beste puppy in show.  Van 
    een vliegende start gesproken en dit nog maar voor haar derde show, dit geeft toekomst perspectieven.
    Kiara Silent Wish, mocht op in haar reeks, Jeugdklasse, opnemen tegen een tiental opponenten.  Tot onze eigen grote verbazing, 
    kreeg Kiara een "Uitmuntend" en een eerste plaats. Haar eerste VDH Jeugd CAC  was een feit.   Nu mocht Kiara het opnemen 
    tegen het reutje voor de beste Jeugdhond.  Wie van de twee ?  Ja hoor, Kiara mocht ook deze titel aan haar palmares toevoegen
    De zon was nog steeds van de partij en het leek alsof ze bij elke overwinning nog een beetje harder ging schijnen.
    Moet het nog gezegd ?  Met een veelbelovend, een uitmuntend een beste Puppy en een J- CAC in onze wagen, ging onze terugreis
    naar België van een leien dakje.  Tot op heden mogen de buitenlandse shows als succesvol aanzien worden.  


    19-06-2012 om 22:07 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    02-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dogshow Goes 21 april 2012
    Zaterdag 21 april, nogmaals vroeg uit onze nest.  Toch een beetje met een gemengd gevoel de reis naar Goes aangevat.  
     Ook de hondjes hadden er niet echt zin in.  Kiara, nog het minst.  Zij was ook diegene die het vertikte om met de rest haar 
    ochtendritueel in de tuin te houden.  Als dit een voorteken was,  stonden we er goed voor.  Misschien ook maar beter terug 
    in bed gekropen.  Maar allée, de show must go on, wij dus naar Zeeland.   Een uurtje in de wagen en vol goede moed naar binnen.
    Voor één keer kwamen de shelties eens eerst aan de beurt.  Ook na 3 jaar in het hondenwereldje ben je toch nog lichtjes 
    nerveus vooraleer je de ring in moet.  Alhoewel, de laatste tijd sta ik meer naast de ring, daar ik veel beroep doe
    op een zeer jonge handler, welke de hondjes perfect weet te showen.  Dit maal waren er niet veel shelties echter in jeugdklasse 
    telden we 5 shelties.     Maar een goed hondje en een goede handler, opent perspectieven, ook al is de tegenstand niet van de 
    minste.  De keuring in jeugdklasse was voorbij.  Nu nog de plaatsing.  Plaats  4, 3, 2 waren reeds toegewezen en het laatste hondje
    dat overbleef, was Kiara.  Ja hoor, ik kan het nog moeilijk geloven, maar Jolien en Kiara kregen een eerste plaats toegekend.
    Plaats 1 met een uitmuntend, fantastisch.  Met haar eerste plaats  reef Kiara eveneens haar eerste Jeugd CAC binnen bij de teven.
    Keurmeester van dienst, Mevr. B. A. Heideveld- van de Berg (Ned).

    Naast de gewone show, had Jolien zich ook nog ingeschreven, voor de Juiniorhandling, gewoon om ook eens het niveau van  handling
    in het buitenland te leren kennen.  Tot haar eigen grote verbazing werd ze hier 2de.   Dit succes had ze zeer zeker niet verwacht.
    Moet het nog gezegd, Kiara en Jolien een zeer geslaagd duo. 
    Keurmeester van dienst, Mevr. Vermeire M. (B).

    Zo zie je maar, ook al kondigt de dag zich somber aan, keep on smiling.  Je weet nooit wat je te wachten staat.  

    Na vier weken show, gooien we de riem er eventjes af.  Nu kunnen we rustig de tijd nemen voor Kiki.  Kiki gaat elke week wel 
    vooruit.  Het zijn we kleine stapje per keer.  Maar we houden de moed er in, en doen rustig verder. 
    Tot binnenkort
       

    02-05-2012 om 22:05 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.46ste brabo tentoonstelling 2012
    De paaseitjes zijn op.  Ondanks het vele snoepen, toch nog vrij veel geoefend de voorafgaande week.  
    Het oefenen gold voornamelijk voor Kimona.  Kimona is nog maar 5 maandjes en in volle groei en bijzonder
    speels.  In alles ziet zij spel.  Het betasten ervaart zij als spelen, de handen zijn voor haar niets anders dan 
    knabbels.   Bovendien is zij uitermate alert.  Alles wat ze rondom haar ziet moet ze toch eventjes met haar 
    nieuwsgierigheid van nabij bekijken.  Dit houdt in dat ze zo moeilijk te handelen valt, dat het quasi onmogelijk is 
    om haar enkele seconden te laten stilstaan.  Maar allee oefening en geduld brengt veel op en uit ervaring weten we 
    dat het uiteindelijk wel goed komt.  
    Wij dus vol goede moed naar Antwerpen Expo.  De resultaten van Kimona en Kiara waren uitstekend op de afgelopen 
    clubshow.  De verwachtingen toch enigszins hoog gespannen.   Zeker wat Kimona betrof.  Voor haar was het de 
    eerste grote show, met alle verborgen gevaren voor zo'n jong hondje.  
    Haar eerste stappen in de ring waren een beetje onzeker.  Niets verwonderlijk, maar na enkele testrondjes begon ze 
    het zelfs tof te vinden.  Nu maar hopen dat ze het even tof ging vinden tijdens de keuring.  En ja hoor met twee 
    kleintjes in de ring voelde ze zich dadelijk op haar gemak.  Nu ja, met Jolien als handler wordt je ook gemakkelijk 
    doorheen je eerste vuurdoop geleid.  En ook het resultaat viel mee, voor een eerste show zeker niet te klagen. 
    Kimona van't Lozenbos kreeg een tweede plaats met een "veelbelovend".  
    Daar Jolien Kimona had gehandeld, mocht ik ook nog eens een show lopen en dit met Kiara.  In jeugdklasse stonden 
    we met 3 shelties.  Kiara is nu niet bepaald klein, doch nog mooi binnen de toegelaten maat.  Echter, tussen 2 
    uiterst kleine shelties,  torent zij er geweldig boven uit.     Dit was ook enigszins de mening van de keurmeester van dienst.
    Alhoewel, bij de uiteindelijke plaatsing, werd Kiara toch nog 2de geplaatst met een  beoordeling "Zeer Goed".  
    Tja, zou het showen van Kiara door mij ipv Jolien hiervoor iets tussen zitten ?  
    Keurmeester van dienst : Dhr. H. J. Otto (De)
    Daar we toch aanwezig moeten blijven tot het begin van de eindkeuringen, schrijven we Jolien doorgaans ook nog in voor
    de "Juniorhandling".  Gewoonlijk showt Jolien dan een van onze shelties, of eentje van een vriendin.  Dit keer verkoos Jolien
    om eens een ander hondje te kiezen.  Haar keuze viel deze keer op een collie smooth.   Soms sta je toch wel versteld van
    de keuzes van je kinderen.  Soms nog meer van de manier om met bepaalde situaties om te gaan.  De collie werd ter plekke
    gekozen, en in maar een tiental minuutjes klaargestoomd om de "Juniorhandling" aan te vatten.   De verbazing werd er alleen maar
    groter op.  Jolien loodste haar collie smooth vakkundig door de selectie en mocht zodoende naar de erering.  
    In de erering werd Jolien 3de met haar "hondje"     Jolien nen dikke proficiat met dit resultaat.  
    De keurmeester van dienst voor de juniorhandling was Dhr. Dictus Roger   
    Foto's van de juniorhandling kan je terugvinden op volgende site : www.1000dogs.be
     

    25-04-2012 om 21:21 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    23-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clubshow KVSR 2012
    Na ons avontuur in Luxemburg, maakten we ons op voor de Klubshow van KVSR.
     Zulk een Klubshow is wel iets anders dan een gewone show.  Hier zijn slechts de honden toegelaten
    van de leden.  Dit maakt ook  dat er van elk ras slechts enkele honden aanwezig zijn.  De keurder van dienst 
    moet dus een all rounder zijn, zodat hij alle honden op een zo'n objectief mogelijke manier kan beoordelen.  Alle honden 
    100% kennen is natuurlijk geen evidentie.  
    Wij hadden onze 3 shelties ingeschreven voor de klubshow.  
    Kimona schreven we in in de baby klasse. Kiara in jeugdklasse en Isja in open klasse.

    Kimona kreeg in baby klasse een veel belovend en zeer goede commentaar.  Tegen de ander baby hondjes uit andere 
    rassen haalde Kimona het niet.  Maar voor haar eerste optreden zijn we zeker tevreden over haar prestatie.  
    Kiara, kreeg in haar reeks een uitmuntend en een eerste plaats toebedeeld.  Bovendien was het verslag zeer lovend.
    Met haar eerste plaats mocht Kiara meedingen naar beste jeugdteef, te kiezen uit de verschillende hondenrassen. 
    Tot onze verbazing haalde Kiara het ook hier.  Dit overtrof echt onze verwachting.  Kiara   mag zich dus zonder  
    blozen beste club jeugd teef noemen.  Als beste jeugd teef mochten we met haar ook nog naar de titel club kampioen 2012 
    dingen.   In deze fase komen dan alle winnaar van de diverse reeksen tegen elkaar uit, met andere woorden, alle winners, 
    reuen en teven lopen tegen elkaar.  Wel best spannend nu.  Tot onze verbazing werd Kiara als 2de best in show gekozen, en
    dit na een chowchow die best in show werd,  en zodoende clubkamioen KVSR 2012 werd.  
    Isja, uitgebracht in open klasse,  behaalde in haar reeks een uitmuntend met een 2de plaats.

    De keuringen werden uitgevoerd door Mevr. Viviane Boesmans

    Kiara en Kimona werden gehandeld door onze dochter Jolien.  Isja werd door mij gehandeld.  Zouden de uitslagen hier iets 
    mee te maken hebben ?  In elk geval, goed gedaan Jolien.

    Jolien behaalde bovendien nog een gedeelde eerste plaats met juniorhandling.  

    Op het einde van de dag had iedereen een keurig verslag van zijn hond gekregen, lekker gegeten en gedronken en vetrok
    eenieder tevreden naar huis.   Al bij al een geslaagde dag.

    23-04-2012 om 22:13 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G.D. Luxembourg
    Zondag 1 april 2012, vroeg opstaan was de boodschap.  Deze dag waren we te gast op de 84ste Internationale
    Dog Show te Luxemburg.   Voor onze eerste buitenlandse show hadden we toch enige verwachtingen.  Doch, de
    omstandigheden beslisten er anders over. Voor deze show hadden we Kiara ingeschreven, daar we met haar nu
    in jeugdklasse uitkomen en we ons toch eens tussen de grote jongens wilden mengen voor de prijzen.  Wat prijzen betreft,
    moet je dit toch wel met een korreltje zout nemen.  Prijzen betekent in de hondenwereld een titel en een beker en als je
    nog eens scoort in de erering, de laatste selectie van zes, nog een zakje hondenbrokken.  Dus, voor het grote geld moet
    je het niet doen. 
    Alhoewel we in de maand maart toch reeds enkele zonnige dagen hadden mogen verwelkomen, was de ochtend van
    1 april bijzonder koud.  Op weg naar Luxemburg noteerden we toch op bepaalde plaatsen een -6 graden.  Je zou voor
    minder in je warme bed blijven liggen.  Echter, het plezier om met de honden bezig te zijn doet je soms gekke dingen
    doen.  
    In Luxembourg aangekomen, onmiddellijk de catalogus nagekeken  en de moed zakte me toch een beetje in de schoenen.
    In de jeugdreeks teven waren liefst 10 honden ingeschreven.  Bij deze 10 honden, geen enkele sheltie die de titel van
    jeugdkampioen niet verdiende.  Met andere woorden, een loodzware opdracht.   Maar ja iedere show dient te worden 
    gelopen en het kan iedere keer alle kanten uit.    Uiteindelijk was het zover.  De 10 shelties werden geshowd met verve.  
    Ook hier werd ieder hondje naar best vermogen gepresenteerd.  En de prestaties van de handlers lagen niet ver uit elkaar. 
    En zoals in iedere show zijn er gelukkige en ongelukkige hondjes en eigenaars.  Dit maal haalde Kiara het niet.   Kiara werd
    in haar eerste grote buitenlandese show slechts zeer karig beloond.  De keurmeester rechtvaardigde zijn keuze om naar 
    de iets mindere vacht van Kiara te verwijzen.  Jammer maar helaas dit kan je nooit voorzien als je lang op voorhand 
    inschrijft.  En niet gaan is zeker verloren, dus geen optie en dan kan je beter de kelk tot op de bodem ledigen.
    Al bij al was het een leerrijke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar maar hopelijk met een beter resultaat. 
    Kiara haalde een beoordeling "Goed" onder de keurmeester van dienst Dhr. J.J. Van Den Berg (Ned)  
        

    23-04-2012 om 21:07 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.één jaar geleden
    23 maart 2011, een dag om nooit meer te vergeten. 
    Een dag die begon als elke andere, alleen wisten we dat het op deze dag zou gebeuren.  
    Ons eerste nestje zou het levenslicht zien.  Wanneer en hoe dit zou verlopen, we hadden er geen flauw benul van.  
    Waar we wel zeker van waren, was dat we Isja niet uit het oog mochten verliezen.  Wachten en niet nerveus worden 
    was de boodschap.  Niet nerveus worden bij de geboorte van een eerste nestje, allemaal gemakkelijker gezegd dan 
    gedaan.  Uiteindelijk sta je voor een totaal nieuw gegeven.  En ook al is het je tiende nestje, steeds gaan er zich onvoorziene 
    omstandigheden voordoen.  Gelukkig konden we rekenen op de geweldige steun van 2 super toffe en lieve mensen, Pros en 
    Maria, eigenaars van sheltiekennel "Van 't Lozenbos", welke ons door deze nieuwe ervaring hebben begeleid.  
    Uiteindelijk was het zover.  3 Prachtige pups zagen het levenslicht.   2 Reutjes en 1 teefje.  Een tweede moeilijk moment 
    kwam er bij het selecteren van de eigenaars.  Aan wie geef je ze uiteindelijk mee?  Gesprekken en bezoekjes bij de mensen
    thuis zeggen natuurlijk niet alles.  Maar ik mag op twee oren slapen.  De eigenaars van mijn twee reutjes zijn geweldig.  
    De hondjes zijn zeer goed terechtgekomen.  Ik had me als fokker geen betere eigenaars kunnen wensen.  
    Kody, Kava, Kiara, happy birthday en nog vele gelukkige jaren.
    Tot binnenkort .    

    23-03-2012 om 22:46 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een lach en een traan
    Ondanks de mindere gezonde toestanden de afgelopen maand, liepen we, zoals reeds eerder vermeld, toch nog enkele shows. 
    De eerste show die we in februari liepen was de Ambiorix trofee te Genk.  Het was onze derde jeugd show en zoals algemeen 
    geweten, 3 maal is scheepsrecht.  Kiara werd eerste in haar reeks, en kwam als dusdanig uit tegen de eerste van de reuen.  In dit 
    onderlinge duel trok Kiara aan het langste eind en werd zodoende Beste Jeugd Sheltie.  Met deze overwinning op zak mochten we 
    tevens naar de erering.  Hier behoorden we tot grote verrassing tot de eindselectie van 8.  Een podiumplaats zat er echter niet meer 
    in.  Niet getreurd echter, de show in Genk was meer dan geslaagd. Temeer daar Jolien ook in de junior handling met Kiara tot de 
    laatste selectie behoorde en uiteindelijk een verdienstelijk 5de plaats binnenhaalde.  Proficiat Jolien !!

    Jeugdklasse Teven  - Keurmeester Dhr. Guy Kips (Lux)

    1 Kiara Silent Wish : Uitmuntend - Beste Jeugd  

    Onze tweede show was de Flanders Dog Show te Gent.  Deze show wordt slechts om de 2 jaar georganiseerd en alle honden worden 
    op één dag geshowd.  Dit heeft tot gevolg dat er op één dag meer dan 1700 honden de revue passeren.  Gelukkig niet allemaal 
    Shelties.  De handling van Kiara werd door onze dochter Jolien gedaan.  Jammer maar helaas haalden  Kiara en Jolien het net niet.
    Deze combinatie kreeg na de keuringen van iedereen zowel naast als in de ring prachtige commentaar.  Zelfs de keurmeester van dienst
    had een lovend woordje over voor Jolien die Kiara op een perfecte manier had voor gebracht.  

    Jeugdklasse Teven - Keurmeester Mevr. Belinda Derycke (B)

    1 Secret Mystery Home For Christmas  - ZG 
    2 Kiara Silent Wish  - ZG 

    Deze maand zijn er geen shows gepland.  Momenteel wordt er echter heel hard gewerkt met onze jongste aanwinst.  Kiki  moet nog 
    alles leren en dit gaat niet altijd van een leie dakje.  Maar ja wat wil je, Kiki is nog jong en zeer levendig en veel onbesuisder dan 
    de andere shelties.  Er is nog werk aan de winkel, maar we hebben tijd.  Da komt wel goe !    
           

    12-03-2012 om 22:03 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Murphy's Law
    Deze stelling houdt in dat als het tegenzit, het blijft tegenzitten, ook al doe je er alles aan om de tegenslag te laten ophouden.

    Oef, eindelijk nog eens een berichtje op het blog.  Maar zoals de titel reeds laat vermoeden, heeft het ons de laatste maand 
    niet echt meegezeten.  Lichamelijke en technische problemen weerhielden ons om het blog up to date te houden.

    Het technische verhaal zit hem in deze PC.  In eerste instantie wou deze PC niet meer opstarten.  Even paniek, echter geen probleem, 
    want in ons dorp is er een geweldige herstellingsdienst. Wij er naar toe, probleem uitgelegd, PC daar gelaten en terug naar huis.
    Na drie dagen mochten wij onze PC terug ophalen.  Echter groot was onze verbazing, toen de PC wel terug operationeel bleek, 
    echter internet en mailbox bleken niet te werken.  Alle draden nog eens extra nagekeken of ze wel op de juiste plaats staken.  
    Niets hielp.  Toch nog eens alle draden nagekeken.  En ja hoor, ons internet kabeltje hing nog aan één vezeltje vast.  De kabel
    was vakkundig doorgebeten door scherpe tandjes.  En wie heeft er bij ons nu net zulke scherpe tandjes ?  Inderdaad ons "Kiki".
    Gelukkig zit hier geen spanning op anders zou het wel eens dramatisch kunnen afgelopen zijn voor onze spruit.  

    Ook lichamelijk zat het ons een beetje tegen.  Van een verkoudheid naar een zware bronchitis tot een lichte griepaanval.  En als 
    je denkt dat het voorbij is, slaat het griepvirus pas echt toe.  Koorts, koude rillingen, het ene moment warm, het andere ijskoud.
    Niezen, hoesten, alles passeerde het revue.  We hebben hier thuis al plezantere tijden gekend.

    Met al deze problemen, zou je haast vergeten dat er de afgelopen maand nog shows gelopen werden, hoe ziek we ons zelf ook 
    voelden, we waren in elk geval present.  
    Het verloop hiervan vindt je terug in ons volgende verslagje.  Tot gauw !!
         

    04-03-2012 om 21:08 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom puppy
    Afgelopen weekend eens lekker veel stress gehad thuis. 
    Sinds een kleine maand loopt er bij ons thuis een pupje rond.  Naast Isja en Kiara kwam met Kerstmis onze derde sheltie in huis. 
    Naturlijk diende dit  eens op passende wijze te worden gevierd.  De geschikte datum vinden om de genodigden allemaal samen 
    te brengen is geen evidentie.  Naast de drukke showkalender en de familiale verplichtingen was er afgelopen zondag  toch nog een 
    gaatje om Kimona van harte welkom te heten in ons midden.  
    Alle gasten netjes op tijd, alle versnaperingen klaar en drankjes lekker gekoeld.  Kimona genoot van de aandacht, tot groot ongenoegen 
    van haar soortgenoten.  Kiara en Isja lieten zich ook niet onbetuigd met kopstootjes en pootjes geven.  Nu ja, uiteindelijk was het ook wel 
    een beetje hun feestje hoor, want iedereen vindt hen ook super lieve woefkes.       
    Het feestje was tof en het is altijd eens plezant om elkaar ook eens naast het showtoneel te ontmoeten.  In de gezellige warmte van de
    huiskamer eens rustig met elkaar kunnen babbelen en lachen over alledaagse dingen is ook wel eens plezant. 
    Kimona, is nu drie maandjes oud en al lekker ingeburgerd.  Vanaf dag 1 liet ze aan Isja en Kiara verstaan dat ze een plaatske in haar
    nieuwe thuis wou.  Ondertussen heeft ze haar plaats gevonden en speelt ze haast onophoudelijk met de andere shelties.  Kimona is een
    klein en fijn hondje, maar eentje met veel power.  Haar batterijen raken haast nooit op, tot groot verdriet van de andere twee.  
    Na een dagje ravotten is hun kaarsje uit, maar wil Kimona er nog steeds tegenaan.  
    Voor diegenen die het graag weten, Kimona is een dochter uit de combinatie van :  
                                            Felin van 't Lozenbos  x  Dawnville You've Gotta Be Kidding  (Howard)

    Kimona, we wensen je nog vele gelukkige jaren onder ons.   

    23-01-2012 om 22:39 geschreven door silent wish  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:wie zijn wij

    Archief per week
  • 01/10-07/10 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • website
  • pupjes geboren
  • wordt verwacht ... update
  • G D Luxembourg
  • CAC Show Bergen


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs