Foto
Welkom op mijn blog!
Gastenboek
  • hr Maaslands Volkslied
  • Amai seg, zeer mooie
  • groetjes
  • TOF
  • Hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Anita, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Anita.
    Ik ben een vrouw en woon in BILZEN (BELGIE) en mijn beroep is Zelfstandige.
    Ik ben geboren op 23/02/1961 en ben nu dus 63 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek - Pannekoeken bakken -.
    Ik ben de vrouw van Serafijn. Ik heb samen met dochter Vanessa een broodjeszaak annex Cremerie en Pannenkoekenhuisje. Ik
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op de blog van Serafijn

    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD VASTELMAOVEND AAN DE MAASKANT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op foto voor vergroting

    Op 27/10/2007 heeft de voorsteling plaatsgevonden van de CD vastelaovend aan de Maaskant N° 16.
    We hebben met de zanggroep van "De Porijkes" onze best gedaan en zijn op een tweede plaats geeindigd wat toch wel een zeer goed resultaat is.

    29-10-2007 om 12:42 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBOORTE VAN GILL 03/10/2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 03/10/2007 om 17.10 uur is Gill geboren. Ik ben dus opa geworden en moet vanaf nu met Oma Anita slapen. Gill is het zoontje van Vanessa en Jos. Bij zijn geboorte was zijn gewicht 3.200 Kg en hij was 53 cm groot. Zowel de moeder en vader stellen het goed. Ook Gill zelf heeft alles erop en eraan en het is en prachtige gezonde baby.

    03-10-2007 om 00:00 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    04-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lanaken Zingt: 01/09/2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op foto voor vergroting

    Zaterdag 01 september was het zo ver. De afsluiten van "Lanaken Live". Samen met een 40-tal anderen werd een gelegenheidskoor gevormd en voor een overvol dorpsplein te Lanaken werd door het publiek massaal meegezongen. Het was een prachtig initiatief welk zeker voor herhaling vatbaar is. Enige nadeel was de dag nadien toen de stem het een weinig liet afweten.

    04-09-2007 om 09:47 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    09-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 ot 09 april 2007
    Afgelopen week was het eens normaal. Gewoon naar mijn werk, niet teveel speciallekes ertussendoor en het weer begon al meer op lente te lijken. Gisteren (Paaszondag) eens gaan toeren met de motorfiets samen met Anita. Toertje gemaakt naar de Ardennen en ldaar de bekende steden bezocht; Eupen, Malmedy en St Vith. even een overstapje gedaan naar Luxemnurg. Jeetje wat een verschil. Maar liefst 1,30 euro verschil op één pakje sigaretten. Rijk word je daar alleen al aan het gespaarde geld op je rookgedrag. Ook een fles zuivere alcohol meegebracht om "advokaat" te maken. Ginder een literfles voor de prijs van hier een halve liter en dan nog even tanken. Uiteindelijk maak je dan nog winst op je daguitstap als je wil.  Ook nog even naar een nonkel gegaan te Beaufays tegen Luik. Even goeiendag gaan zeggen en daar kwamen we juist op tijd want ze waren aan het BBQ-en. Helaas hadden we net geëten en hebbe nwe maar niet aangeschoven.
    Het was weer eens een fijne dag zonder druk- of stress toestanden.

    09-04-2007 om 16:42 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEKEINDJE RUST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Man Man Man wat is het de laatste week weer enorm  druk geweest. veel werk op mijn werk  . De tijdschriften klaarmaken van het NSPV voor verzending,  Mijn zoon Rudi is verhuisd en deze gaan helpen met allerlei klussen. Anita helpen in de winkel want ook daar was het knoer druk. Liedje geaakt voor mijne kameraad Ivo die weldra 50 jaar wordt. Een ander liedje gaan inzingen met de groep Vastelaovend aan de Maaskant. Ook nog een liedjestekst gemaakt voor KV De Maaszuipers. De paarden verzorgen, hooi gaan brengen naar Robby van het Krokantje in Lanaken en zo van het ene naar het andere en dit tot vorige vrijdag.....

    Vrijdag 30/03/07 in de vroege namiddag vertrokken voor een weekeind verblijf in een bungalowpark in het Nederlands Limburgse Arcen. Niet bepaald een uitschieter in zijn soort maar wel heerlijk rustig. Even genieten en de achterstallige slaap proberen in te halen. Dit is een jaarlijkse traditie geworden om samen met Moeder, mijn broer en zus en de kinderen er een weekeindje tussenuit te trekken. Maandag in de namiddag waren we terug en gelukkig weer een beetje bekomen. Nieuwe krachten opgedaan en we kunnen er weer tegen... Hoe we er weer tegen kunnen zult u verder kunnen lezen als het zover is.

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    25-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM OP MIJN BLOGJE....
    Beste vrienden en bekenden, (en ook onbekenden ?)

    Graag nodig ik u uit op mijn blog-stek en wil ik graag enkele bevindingen, ervaringen, tips en vele andere dingen met u delen. Misschien ook voor mij ergens een middeltje om bepaalde dingen van mij af te schrijven. Ik hoop dat u er veel plezier aan zult beleven en jullie opmerkingen zijn dan ook van harte welkom.

    25-03-2007 om 14:01 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WILLY 50 JAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdagavond 23 maart was de planning gemaakt. Willy Van Der Sman werd op 24 maart 50 jaar. Afspraak te 19°° uur aan zijn woning om het voortuintje te versieren. Grote verrassing voor Willy natuurlijk. Na het sieren pintje drinken in zijn woning en even opwarmen want het was nog koud. Voila.. en daarmee was het afgedaan; ZO DACHT WILLY.  Van daar zijn we naar kanne getrokken want daar was onze heidi haar feestje omwille van haar verjaardag doch hierover elders meer.  Uiteraard zijn we niet verlegen om ideen om iemand te verrassen en zo was afgesproken met Jetje (vrouw van Willy) dat zij hem zou meetornen naar café "Het Groenewoud bij Marc" (Niet dat ze daar veel moeite heeft voor moeten doen om Willy mee te krijgen maar je weet maar nooit. Willy heeft principes en ligt soms dwars)  Willy, zich van niks bewust, was erg aangeslagen toen plots de Porijkes precies om klokslag middernacht al spelend het café het café binnenkwamen. Ja ja, onze zo stoere Willy had plots de traantjes in de ogen..hahaha... De groep heeft nog heerlijk nagevierd bij Marc in het café.. maar helaas voor mezelf kon ik niet blijven want om vijf uur liep de wekker af... werken geblazen op zaterdagmorgen Pffff

    25-03-2007 om 14:01 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (8 Stemmen)
    24-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.test
    De Porijkes en het lief konijntje

    24-03-2007 om 12:29 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.QS SERAFIJN: Ontwerpen van de D-Toren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen D-toren is een kunstwerk in opdracht van de gemeente Doetinchem dat de emoties van de inwoners van Doetinchem peilt en in kaart brengt. D-toren meet dagelijks de mate van GELUK, LIEFDE, ANGST en HAAT aan de hand van verschillende onderwerpen.

    22-03-2007 om 11:28 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SERAFIJN: Ook geestelijke remedies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wil geen reclame maken doch enkel nog een item aanhalen gelinkt aan mijn voornaam. Hoeft niet altijd bier te zijn.

    In ieder mens stroomt energie. Gedachtepatronen zijn een pure vorm van energie. Kleine chemische en elektrische signalen vormen uw gedachten. De energie stroomt zeer gecontroleerd door uw lichaam. Het is een samenwerking tussen de geest en het lichaam. In uw lichaam zijn bepaalde knooppunten van energie die aanwijsbaar zijn. Zo ontwikkelen zich in de eerste ongeveer 40 levensjaren een aantal energiecentra, die we chakra's noemen. Chakra is Sanskriet voor wiel. De naam chakra geeft beweging aan, draaiing. Een goed gezond lichaam met een goed gezonde brein heeft ook goedwerkende chakra's. Een psychisch of een lichamelijk probleem uit zich in een verstoring van de energiestroom. De chakra's verwerken de energie niet zoals het hoort. Deze verstoring is met enige oefening voelbaar door de hand langs het lichaam en langs de chakra's te laten gaan.

    22-03-2007 om 10:27 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT 14-15-16 maart 2OO7
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond (woensdag) naar Gent vertrokken voor cursus. Logeren in het Holiday Inn hotel. Mooie kamer maar geen fatsoenlijke kast om je kleren in weg te bergen. Vanmorgen (donderdag) ontbijt. Eigenlijk het minst goede wat ik ooit ergens op hotel gehad heb. De koffiekoeken leken wel van vorige week. Prijskaartje per overnachting (single) maar eventjes 90 eurootjes. Gelukkig moet ik dat niet zelf betalen. Vanavond even de stad gaan bezoeken. ben een goeiedag gaan zeggen bij "Pol" in het druppelkot en ook eens een kijkje gaan nemen in het cafeetje "'t veloke"  Man manMan miserie miserie miserie als je ziet wat daar allemaal voor een ellende tegen de muur hangt. Jean van Lekker schjiete uit Lanaken is er niks tegen. Dan maar terug in het hotel een kaartje gekocht voor een uurtje internet (draadloos) op de kamer. Tja 9,95 Euro is wel veel geld om effe je mailberichten te bekijken. En je moet het uur aan één stuk opnemen. Je kunt dus niet uitloggen en enige tijd later terug inloggen. Nee hoor dank je wel maar bedankt. Voila nu nog een nachtje slapen, een dagje lesgeven en terug naar het geliefde Limburg.

    15-03-2007 om 23:09 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SERAFIJN: HET BIER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe kan het anders. De naam "Serafijn" is ook verbonden aan een brouwerij....

    Micro-brouwerij "Achilles" uit Itegem (Heist-op-den-Berg).

    Serafijn Blond, Tripel en Donker.

    Laatste creatie : Serafijn Gold.   een blond biertje met witte schuimkraag. Een beetje troebel (gist of koude troebel?)  Het heeft een iet wat moutig aroma waar (tarwe?). Ook een bloemachtig kruidig aroma is waarneembaar. De smaak is over het algemeen zoet en moutig met bittere toetsen. Niet volledig uitgegegist.  Het heeft ook een kruidige smaak. Vloeit uit.
    Serafijn Gold heeft een alc. vol van 7,2%
    Een biertje in de lijn van alle bieren van Achilles.

    De Serafijn Donker en de Celtic Angel vind ik nog altijd twee van zijn beste bieren
    .

    03-03-2007 om 12:33 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    01-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARNAVALSTOET LANAKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen HIER EEN FOTOOKE VAN ONS MOEDER MET MIJN BROER EN MIJN ZUS. JE BENT NIET GEK ALS JE DAT WIL

    01-03-2007 om 00:24 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    21-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-18-19-20 FEBRUARI CARNAVAL LANAKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De carnavalsgekte is aangebroken en uiteraard vanaf vrijdag zijn we van de partij. Van de gewone staatcarnaval tot de maandags-kroegentoch met de Porijkes. Leute en plezier, het verstand op nul en feesten maar. Sommige bekende kom je slechts eenmaal per jaar tegen en dat is ter gelegenheid van Carnaval.  De media maakt zeer veel ophef en publiciteit over de carnaval in Aals. Persoonlijk als ik al dat gedoe bezig zie in Aalst met de "Voil Janette" dan heb ik toch een ander idee over feestvieren. Tonnen vuile troep worden er daar achtergelaten op de straten. Een dikke proficiat aan de Maaslandse carnavalvierders.. die houden het nog enigzins netjes.  Voila en nu straks "HIERINGEBIETE"

    21-02-2007 om 13:35 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18/02/2007: DIALECTMIS GELLIK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Gellik wordt zoals naar jaarlijkse gewoonte de carnaval vooraf gegaan door een dialectmis. Het muzikale gedeelte werd weerom door de Porijkes opgeluisterd.

    18-02-2007 om 03:02 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serafijn: Een armband
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wist niet dat zovele dingen gelinkt waren aan de naam Serafijn. Vooral terug te vinden in de genezende spirituele en verlichtende wereld zoals Reiki en dergelijke. Maar ook een armband is genaamd naar de Serafijn:

    Z
    ilveren engelen-armband "Serafijn"
    In deze 925-zilveren armband worden 7 verschillende engelen-edelstenen verwerkt. Je kunt daarbij kiezen uit: Angeliet, Celestien, Citroenchrysopraas, Cyaniet, Hemimorfiet, Manganocalciet, Moskoviet, Pietersiet, Prehniet, Serafiniet, Serpentijn en Topaas.

    18-02-2007 om 00:00 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16/02/2007: MACHTSOVERDRACHT CARNAVAL GELLIK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag 16/02/2007 heeft de machtsoverdracht plaatsgevonden waarbij de sleutel van het kerkdorp Gellik officieel aan de Gelliker Carnavalprins werd overgedrag op het gemeentehuis te Lanaken. De Prins en zijn gevolg werd door onze muziekkapel geëscorteerd door het centrum van Lanaken naar het gemeentehuis. Even werd een ommeje gemaakt en zijn we door de winkelrekken getrokken van de GB in het centrum alwaar we door de uitabter getrakteerd werden op een lekker pintje bier.
    Na het officiele gedeelte trokken we naar de Prinsentempel café Oude Hoeve te Gellik waar het fesstfestijn werd verder gezet.

    17-02-2007 om 14:18 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAN OOK MAAR MIJN ZESDE STUDIEJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We tellen anno 1967, Lanaken, Koning Albertlaan 48 en nog steeds op de fraterschool.

    Zesde studejaar bij Frater Gerardus. Wel ikzelf sta het derde van links - boven. Wat een kopje. Baetles stijl maar dan wel kort geknipt. Van onze pa mochten we geen lange haren hebben.. U kunt zich voorstellen welk een gevoel in de pubertijd toen de Beatles doorbraken....en toch was dit een zeer mooie tijd.

    De namen heb ik weten te achterhalen maar waar ze momenteel verblijven, wat ze doen voor de kost en of ze nog leven... dat blijft nog uit te spitten.

    Van links naar rechts Boven rechtstaand:
    Jean Marie Pauly - Bernard Craenen - Serafijn Van Damme - Hubert Geraerts - William Dekkers - Paul Vissers

    Op de knieën
    Jeroen Janssen - Johan Van Gelder - Johan Dirxs - Gerard Berckers - Patrick De Coninck - Hendrik Driessen

    Zittend:
    Cornelus Heemskerk - Bruno Vanweert - Sylvain Weytjens - Marcel Vandijck - Guillaume Welkenhuizen - Lemmens Gustaaf - Jozef Bollen

    En uiteraard Frater Gerard Bijnens

    Mocht iemand zich herkennen zou ik graag wat meer informatie over hun huidig bestaan en coördinaten bekomen.





    15-02-2007 om 22:32 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SERAFIJN: Een Vlaams boek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was de bloedigste veldslag die ooit op Vlaamse bodem werd gestreden. Tussen Ieper en passendale sneuvelden in 1917 honderdduizenden Britse en Duitse soldaten.

    Op slechts een paar kilometer achter het front verkoopt Serafijn snoep en sigaretten aan de troepen die doodmoe terugkeren uit de loopgraven. Daffy, een jongen uit Wales, neemt hem op sleeptouw.

    De Welshman is een 'kleistamper', een mijnwerkerk die gangen graaft onder de Duitse stellingen. Hij is ook een dief, een lijkenpikker en een gewetenloze sjacheraar. Hoe zwaar weegt de diefstal van een paar blikjes sardienen in tomatensaus, als er net over de horizon duizenden mannen door obussen aan stukken worden gereten ?

    De sporen van de Eerste Wereldoorlog zijn vandaag nog in onze bodem gegrift. Even onuitwisbaar is het leed van kinderen uit die oorlog. Het leeft voort in onze herinneringen, neergeschreven in dit verhaal.

    14-02-2007 om 00:00 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIJN VIERDE STUDIEJAAR: Fraterschool Lanaken Mr Cleuren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ANNO 1965 - LANAKEN -Fraterschool Koning Albertlaan 48

    In de oude doos aan het zoeken kwam ik uit op een oude schoolfoto van het vierde studejaar uit 1965. Ik ging toen in Lanaken naar de Fraterschool en zat in de klas bij meester Cleuren William. Verschillende van de medeleerlingen heb ik terug herkend doch er blijven nog vele gaten in mijn geheugen. Misschien dat iemand zich herkent op deze foto. Een seintje zou dan zeer welkom zijn. Zelf sta ik niet op deze foto want ik herinner mij dat ik ziek was de dag dat deze foto genomen werd.

    14-02-2007 om 00:00 geschreven door Seraf  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)


    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Serafijn Van Damme, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Seraf of Nosca.
    Ik ben een man en woon in Bilzen (België) en mijn beroep is Ambtenaar.
    Ik ben geboren op 20/09/1955 en ben nu dus 68 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek - paarden - Carnaval.
    Graag wil ik jullie door middel van mijn blogje de gelegenheid geven om mij wat beter te leren kennen. Ik ga u dan ook v
    Foto

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • De Porijkes
  • NSPV TONGEREN
  • 4party
  • prevaes partysite Lanaken
  • RIJKSWACHTNOSTALGIE

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • WEEKENDJE OOSTENDE
  • 14 november 2009 voor het goede doel
  • 11 november 2009 Opening carnaval Lanaken
  • EINDELIJK VAKANTIE
  • 18/07/2009 straatfeest

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tomtomgo
    www.bloggen.be/tomtomg
    Foto

    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    WELKOM OP MIJN BLOG

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    windowsgids
    www.bloggen.be/windows
    Zoeken met MSN



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs