Inhoud blog
  • beleggen in whisky
  • Culinaire trends 2011
  • Belgian Owl behaalt score van 95,5% in Whiskybijbel
  • update menu's
  • Nieuwe Website
    Zoeken in blog

    freelance kok - kok aan huis - consulting

    www.senseforfood.be
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beleggen in whisky
    Al enige tijd is er een trend bestaat er de trend te beleggen in sterke drank, met name in whisky.
    Deze brengen vaak op korte termijn meer op dan je geld op de bank,
    wel is zoals met alle beurs 'beleggingen' omzichtigheid geboden.

    Op volgende site http://www.worldwhiskyindex.com vind je er alle info over.


    29-01-2011 om 22:22 geschreven door Sense For Food  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:whisky
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire trends 2011

    - Dure visproducten met een snobgehalte zoals kaviaar en langoustines kunnen ons niet meer bekoren en ook de tonijnschaarste begint stilaan aan ons geweten te knagen. Daarom kiezen we voormeer alledaagse en minder dure vissen, zoals makreel, pladijs en haring.

    - Topkok Ferran Adrià verdwijnt twee jaar op de achtergrond en met hem ook demoleculaire keuken: koken met stikstof, espuma's van aardappels tot zwanworstjes en mondpoppers verliezen aanzienlijk aan populariteit.

    - Wel populair is dit jaar het vacuüm koken. Je ingrediënten worden luchtledig verpakt en garen op lage temperatuur, zodat de geuren beter bewaard worden en je maaltijd niet uitdroogt.

    - Om onze voetafdruk laag te houden, kiezen we vooral voor 'local food', producten van bij ons, liefst biologisch en op kleine schaal geteeld.

    Grootmoeders keuken is populairder dan ooit, inclusief vergeten vleesbereidingen zoals niertjes, wangen en buikwand. In de groentenafdeling vinden we voor het eerst sinds lang weer pastinaak, kweepeer, zuringwortel, rode biet en peterseliewortel.

    - Het groen komt uit de zee: zeekraal en lamsoor zijn de nieuwe waterkers en voor een schaaltje wakame als zijgerecht draait niemand zijn hand nog om.

    - Na de cupcakerage wordt er dit jaar weer hartig gebakken: haal die recepten voor worteltaart, courgettecakes en stevige home-made pizza's maar boven.

    - Ook de zoete cocktails hebben hun beste tijd gehad, want we drinken met z'n allen terug pure drankjes zoals vermouth met wat ijs en een schijfje citroen of pure whisky. Mad Men-style.

    Yoghurt wordt een belangrijk ingrediënt, niet alleen als minder calorierijke vervanger van room in desserts, maar ook in sauzen en dips.


    Bron: weekend.be, hln weekend

    29-01-2011 om 22:11 geschreven door Sense For Food  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    19-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Owl behaalt score van 95,5% in Whiskybijbel
    Weer een Belg aan de top...
    Hopen dat het zo blijft evolueren 

    Bijlagen:
    http://http://www.demorgen.be/dm/nl/997/Consument/article/detail/1170634/2010/10/16/Belgian-Owl-behaalt-score-van-95-5-in-Whiskybijbel.dhtml   

    19-10-2010 om 00:00 geschreven door Sense For Food  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update menu's
    Nieuw seizoen, nieuwe menu's...

    Zo hoort het dus ook bij ons kan je vanaf nu de nieuwe menu's bewonderen en bezichtigen...
    Alles nog steeds volgens het originele concept prive gastronomie bij jou thuis...

    Een culinair verwen moment, met een prive kok aan huis. In jou keuken alles klaar maakt.   

     

    Bijlagen:
    http://www.senseforfood.be   

    20-09-2010 om 14:27 geschreven door Sense For Food  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Website
    Juist gelanceerd....

     www.senseforfood.be

    Prive kok aan huis- freelance-kok- consulting 

    Bijlagen:
    http://www.senseforfood.be   

    13-09-2010 om 16:10 geschreven door Sense For Food  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 24/01-30/01 2011
  • 18/10-24/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs