Schoolmoestuin VBS Wieze 2013-2014
Inhoud blog
 • Met groep 2 naar de tuin op 14 maart
 • Naar de tuin met groep 1 op 13 maart
 • Zaaien op 13 en 14 maart in de tuin
 • test fotos
 • Konijn in de tuin
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  18-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op onze blog van de schoolmoestuin

  Beste,

   

  We zijn voor het 4de jaar al gestart met de schoolmoestuin en dit met het 2de leerjaar.

  Op deze blog kan u foto's met een klein woordje info bekijken/ lezen.

  Het is niet altijd mogelijk om op dezelfde dag de foto’s of info op de blog te zetten.

  In ieder geval probeer ik dit VOOR het volgende tuinbezoek in orde te brengen.

  Normaal gaan we op woensdag  en donderdagVOORmiddag naar de moestuin, woensdag met groep 1 en donderdag met groep 2.

  Uitzonderingen zijn mogelijk. Deze hebben hoofdzakelijk met het weer te maken. Wij brengen u dan zo vlug mogelijk op de hoogte. Probeer steeds gepaste kledij mee te geven zodat wij de geplande taken kunnen uitvoeren. 

  Een reactie op deze blog zou heel leuk zijn.

  De leerlingen vinden het ook leuk dat ouders eens kijken naar hun werk in de tuin.

  Het is mogelijk dat er fouten staan in de teksten.

  Mijn excuses daarvoor, het is al een tijdje geleden dat ik op de schoolbanken zat  J.

  Pat.

  _________________________________________________________________________________________________

  Beste (groot)ouders, jongens, meisjes en andere sympathisanten,

   
  We zijn volop gestart met het werken in de moestuin en zo te horen vinden de kinderen het super!
  We zaaien en planten, we spitten en gieten, we zoeken wormen en wieden onkruid en .... nog zoveel meer.
   
  Het werken in de moestuin is voor  de leerlingen een unieke en leerrijke ervaring, dankzij enkele vrijwilligers en het gebruik van de tuin achter slager Jean-Paul, Glen en Linda kunnen wij dit samen met de leerlingen realiseren! Waarvoor dank!
   
  We werken wekelijks een uurtje in de tuin, indien u zin hebt om eens te komen kijken mag dit steeds, je kan ons ook volgen op onderstaande blog. Voel u vrij om te reageren, dit is altijd leuk voor de kinderen en voor ons.
   
  Veel lees- en kijkplezier!
  groetjes,
  Juf Annemie en moestuinteam.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  18-03-2014, 00:00 geschreven door Pat  
  Reacties (2)
  28-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met groep 2 naar de tuin op 14 maart
  Op vrijdag 14 maart zijn we met de tweede groep in de tuin gaan zaaien.


  De juf toont nog eens hoe moet.


  Het is een praktische tafel om samen met alle kids aan te werken.
  En onze kids doe het met volle overtuiging.
  Ik geef soms ook wat info mee. Hier probeer ik uit te leggen waar de zaadjes  van de zonnebloem zitten m.b.v. een zonnebloem die vorig jaar in de tuin stond.  Als we zo'n foto's maken, is het tuinuurtje leuk geweest.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  28-03-2014, 07:34 geschreven door Pat  
  Reacties (2)
  26-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de tuin met groep 1 op 13 maart
  Beste,

  uit ervaring weet ik dat wanneer ik het niet meteen doe er weinig kans is, dat ik het nog doe. De weken in de tuin volgen vlug op elkaar en ondertussen moet alles voorbereid worden. Maar zoals gezegd ik doe mijn best. 
  Dus op 13 maart zijn we met klas A naar de tuin geweest en op veertien maart met klas B. Op het programma stond " zaaien ". Normaal doen we dat in het 't Smulhuisje maar nu de zon voorspeld was, zijn we naar de tuin geweest. 
  Ik had nog een deel van een plaat liggen die als dankbedekking gebruikt wordt en dat leek mij ideaal op te gebruiken. Op mijn " remorque " leek dit op een skipiste maar ik ben nergens blijven hangen ... ( met die plaat ) Very Happy

  Beste,

  Er was zonnig weer voorspeld en daarom hadden we besloten om daarvan gebruik te maken. 
  We zijn dus met potten, zaden en potgrond naar de tuin gegaan. Het was een goede beslissing want iedereen vond het leuk om in de zon te werken.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  26-03-2014, 00:00 geschreven door Pat  
  Reacties (1)
  25-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaaien op 13 en 14 maart in de tuin
  Beste,

  uit ervaring weet ik dat wanneer ik het niet meteen doe er weinig kans is, dat ik het nog doe. De weken in de tuin volgen vlug op elkaar en ondertussen moet alles voorbereid worden. Maar zoals gezegd ik doe mijn best. 
  Dus op 13 maart zijn we met klas A naar de tuin geweest en op veertien maart met klas B. Op het programma stond " zaaien ". Normaal doen we dat in het 't Smulhuisje maar nu de zon voorspeld was, zijn we naar de tuin geweest. 
  Ik had nog een deel van een plaat liggen die als dankbedekking gebruikt wordt en dat leek mij ideaal op te gebruiken. Op mijn " remorque " leek dit op een skipiste maar ik ben nergens blijven hangen ... ( met die plaat ) Very Happy

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-03-2014, 08:28 geschreven door Pat  
  Reacties (0)
  24-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.test fotos
  Het goede formaat van de foto's eens testen,  hé

  daaaaaaaag

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-03-2014, 00:00 geschreven door Pat  
  Reacties (0)
  20-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn in de tuin
  Beste,

  In de vorige jaren heb ik een paar dingen vastgesteld. Eén daarvan is dat de kids de dieren in de moestuin leuk vinden. Daarom was dit één van de zaken die ik eerst wou doen. 
  Een konijn in een hok is leuk maar als het rond loopt, is dat véél leuker. Hiervoor heb ik dan een afsluiting gemaakt zodat dit kon.


  Dat het niet alleen de kids zijn die het leuk vinden zie je hieronder. Ons konijn springt in het rond omdat hij blij is.


  Ik wil nog wat andere beestjes in de tuin maar eerst moet er wat gewerkt worden !!

  Pat

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-03-2014, 06:59 geschreven door Pat  
  Reacties (0)
  12-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/schoolmoestuin_vbs_wieze_2014

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  12-03-2014, 07:42 geschreven door  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Startpagina !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!