Foto
Over mijzelf
Ik ben Declerck sammy
Ik ben een man en woon in Desselgem (Belgie) en mijn beroep is Machinebediender.
Ik ben geboren op 16/03/1971 en ben nu dus 47 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lopen, organiseren en de jeugd aan het sporten zetten..
Getrouwd met Fabienne en 3 kinderen : Dylan(2001), Jordan(2003) en Shania(2006).Voorzitter van VACBL sedert 2001.Bestuur
Mijn organisatie's
 • Vrije AtletiekClub Beveren-Leie
 • Dwars door Waregem
 • Lid van ...
 • Vrije sporters federatie
 • sporta federatie
 • bevriende site
 • bloggen.be
 • wedstrijd dwars door Desselgem
 • website van atletiekclub brugge
 • blog van lid VACBL : Hans Detavernier
 • Blog van Sandra Cauwels - VACBL lid
 • website van VAD
 • website van AVI
 • website van Karel Man
 • tv-waregem met reportage over veldloop in Beveren-Leie
 • website Memorial Ivo Van Damme
  Best tijden :

  1km 02m56
  5km 15m23
  10km 31m26
  15km 49m43
  21km 1u10m11
  Foto
  Foto
  Foto
  de loper
  organisator
  28-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe start, nieuwe moed.
  He, hallo
  na mijne halven in pardubice, heb ik de moed terug gevonden om verder te gaan. De goesting is er volledig weer, de kilo's vallen af. ( op 15-2-09 woog ik 85,3kg  nu 75,8kg). Vorige week rustige trainingen gedaan van 45 tot 50 min.
  Zaterdag in de gavers, Harelbeke, meegedaan aan de eurojogging( 12km). Goed aangezet met groepje van Johan Rijsman ( concurrent om zondag eerste Desselgemnaar te worden), na 1 ronde wat gas terug genomen om in de laatste nog eens vol door te gaan. Mooie tijd van 49m50s. hoopte op 51min. dus dik tevreden. Maandag rustige loop van 1u10min35s gedaan.
  Vandaag ging ik enkele versnellingen plaatsen, tot dat ik clubmakker filip vanwijnsberge tegen kwam. Moest direct 2 passen vlugger lopen om te kunnen volgen. Hij ging binnen 1 min. 5x 5min vlug lopen. Ik zei dat ik ging proberen een stukje mee te gaan. Hij schoot uit de start blokken en ik was direct 10 meter achter. Heb dit zo nog 1 min volgehouden maar dan was het over.( de vogel was vertrokken). Ondertussen had ik mijn voor opgestelde draaipunt in sneltempo bereikt. In het terug keren nog 2x 300m verdapperd, meer kon ik niet (bek-af). Ik klokte af op 42min 43s.
  Ik ben daar mee te vreden. Morgen wacht sedert lang nog eens interval training in de club, nu Kimberly mijn trainingsgroepje jeugd overneemt.
  Ik kan er maar goed bijvaren.

  28-04-2009 om 15:44 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag reis naar Pardubice.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Verslag reis naar Pardubice.

  Ter gelegenheid van de internationale samenwerking met Pardubice (Tsjechië) was Waregem uitgenodigd om deel te nemen met een groep aan de intern.  Halve marathon .

  Vrijdagmorgen om 5u vertrok de Waregemse delegatie (vertegenwoordigd door Vrije Atletiek Club Beveren-Leie), voor een 12u durende busreis naar Pardubice. Na de nodige stops en de file in Praag, kwamen we daar rond 19u20 aan bij het hotel.

  Om 20u was het avondmaal gepland samen met de andere delegatie: Doetinchem (Ned), Schoenebeck (Duits) en Rosignano (Ita) in een Ierse pub.

  Zaterdagmorgen werd al de startstrook en de aankomst verkend, toen al werd duidelijk dat dit een grote en goed georganiseerde stadloop is.

  Toen we bezig waren aan het opwarmen (met onze clubtraining) kregen we veel bekijks, blijkbaar zijn zij dit niet gewoon. Plots werden alle fotocamera’s naar ons gericht ook de televisieploegen begonnen ons uitgebreid te filmen. De mensen langs de zijkanten begonnen Belgium, Belgium te roepen (ook tijdens de wedstrijd).

  Aan de start stonden we op de eerste rij na de Kenianen en plaatselijke vedetten.

  Onze dames liepen allen een mooie tijd met als uitschieter Charline Vanneste die 8ste dame werd. Ook onze 2 kopmannen liepen een sterke wedstrijd en eindigden op een 48ste en 50ste plaats.

  Nog eens de resultaten.

  48. Bert Deschodt                 1u16’20”

  50. Lieven Demeestere       1u16’45”

  123. Charline Vanneste          1u24’30”              8e vrouw

  267. Annick De Laere              1u33’42”

  557. Sammy Declerck              1u48’41”             

  612. Katrien Deconinck          1u51’59’’

  Na de wedstrijd konden we pasta met kip eten.

  S’ avonds waren wij uitgenodigd met de verschillende delegatie en de Kenianen om bij de organisator in zijn hotel te gaan eten. Er werd ons een uitgebreid buffet aangeboden.

  De eigenaar was ook een sommelier en liet de flessen knallen met een zwaard.

  Daarna volgde nog een modeshow met enkele plaatselijke schoonheden. Wij sloten de avond af in een plaatselijke pub.

  Op zondag werd ons een strak programma op gelegd.

  We bezochten in de voormiddag een prachtig kasteel, jammer maar daar mochten binnen geen foto’s getrokken worden. S’middag deden we een typisch bohemien restaurant aan met plaatselijke lekkernijen. Daarna bezochten we een kathedraal die beschermd is door de UNESCO.

  Om te eindigen aan een graftempel van 30000 soldaten die in het jaar 1300 gestorven waren aan een rattenplaag. Niets bijzonder dachten wij, tot we binnen gingen en alle botten en hoofden zagen liggen. Sommige waren gestapeld in piramide vormen, andere waren gelegd in schilden en er waren kandelaars en grote lusters meegemaakt. (Zo iets kan men niet beschrijven als men het niet zelf ziet).

  Zondagavond kregen we nogmaals een lekker diner aangeboden en werd afscheid genomen van de mensen van stad Pardubice. Als afsluiter hebben we nog eens een stapje gezet met de Nederlanders en de Italianen. Wij hebben ons verbroederd met de Nederlanders en wie weet komen zij naar onze wedstrijd of gaan wij eens naar hun wedstrijd.

  Het was een leuke ervaring, die we allen gerust volgend jaar wensen over te doen.

  Groeten

  Sammy

   

  23-04-2009 om 00:00 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trainen voor 1/2 marathon Pardubice - Tsjechië
  Hallo,
  na lange afwezigheid ben ik er nog eens.
  ik ben momenteel keihard aan het trainen voor een 1/2 marathon in Pardubice - Tsjechie.
  Deze stad is verbroederd met Waregem en zij hebben een 6-tal lopers uit Waregem uitgenodigd. Waregem verkoos onze club om eens te gaan.
  VACBL bestaan dit jaar 35 jaar, vandaar willicht hun keuze. Sedert hun mail ( 3 maart) met de vraag voor deelname, ben ik er goed in gevlogen.
  Van 1x per week trok ik de training op naar 6 x per week. Voordien had ik dit jaar misschien maar een 5 tal keer getraind.
  Ik bouwde de kilometers gelijdelijk op en zit nu in week 5.
  Vorige week liep ik in Ingelmunster een eerste goede test. 12,8 km in 54:19 = 14,1km/h.
  Dit moet ik nu zien om te zetten op 21km, wil ik een beetje een goede tijd lopen. Ik droom van rond de 1u30 maar zal heel moeilijk zijn over zo een korte periode. Ik hoop zeker op 1u35. Dit moet lukken als ik mij viseer op Annick Delaere ( ook een clublid die meegaat).
  maandag liep ik 52 minuten in wisselend tempo.
  Vandaag dinsdag wilde ik boven de 1u20 lopen . Ik kwam thuis in 1u15 en liep nog een blokje om, dus nog 9 min. bij. Ik liep  zo 1u24:52.( + 18km)
   Ik voelde mij super vandaag en kon gerust nog een blokje doen, maar had gebrek aan tijd , want moest de kinderen van school halen met de fiets. Ik probeerde vandaag iets. Meestal als ik boven het uur uitkom begint de snelheid af te vallen en de benen zwaar te wegen. Maar vandaag niks van dat, in tegendeel het bleef goed gaan, zelfs tegen wind. Dus mijn geheim was dat ik druivesuiker meehad en om het half uur er ééntje van nam. Misschien moet ik dat ook maar doen in Tsjechië.
  Morgen zal het iets rustiger zijn zo een 40 à 45 min. lopen.
  dus tot later.

  31-03-2009 om 20:27 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  30-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanslepende verkoudheid
  He, hier ben ik nog eens.
  Ik heb nog niet zoveel getraind de laatste tijd.
  vorige week woensdag heb ik juist 26 min gelopen op het gemak. Gewoon om te kijken of het ging met mijn verkoudheid. De dag nadien had ik weer meer last er van. Ik heb toch beslist om afgelopen zondag te lopen in Moorslede. Het ging nog in de rede, ik dacht om laatste te eindigen maar ik werd nog 17de van 24dln. Ik had de dag voordien nochtans goed afgezien. ik ging op bijscholing naar Tongerlo voor fun atletiek. Daar hebben we de hele namiddag alle spelletjes zelf moeten doen. En ik was daar tegen de avond behoorlijk stijf van in de benen en de buikspieren. Maar het was keiplezant en heel leerrijk. Deze week probeer ik wat meer te trainen voor Waregem. En hopelijk geraak ik nu van mijn zware hoest vanaf.
  ciao.

  30-10-2007 om 12:44 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.forfait voor brugge

  Ja, ik ben er nog niet door. Na mijn kopvalling zit ik nu met een zware hoest.
  Daar ik reeds meer dan een week niet meer getraind heb en ik moeilijk mee kon de vorige keer, zal ik mij schrappen van de deelnemingslijst.
  Gisteren ben ik samen met Marc C. naar de vergadering in roeselare geweest over de verzekering van Sporta.
  We werden getrakteerd op champagne omdat ze de kaap van 30000 leden hebben overschreden.
  In het 2 deel kwam er iemand spreken over de nieuwe herverdeling van de gemeente subsidie's. Er werd ons haarfijn uitgelegd hoe we zoveel mogelijk subsidie's kunnen vangen. Heel intressant!!

  Ook werd de nieuwe bijscholings cursussen uitgedeeld. Ik zal mij inschrijven om op 28 oktober bijles te volgen voor  2 thema's:

  in de voormiddag : Trainen met hartslagmeter en de namiddag  :Fun atletiek ( dit is kinderen tussen 6 en 12 jaar op een speelse vorm verantwoord aan atletiek te laten doen) Dit is zeer van toepassing in mijn club waar ik de jeugd van 9- 11 jaar train.

  doei.

  17-10-2007 om 15:21 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziek

  Ja ik heb wel echt pech deze week. Dinsdag namiddag begon ik ziek te worden. Ik kreeg pijn in het hoofd werd draaierig en had last van de keel. Woensdag voormiddag heel de tijd geslapen en gehoopt dat ik er door kwam maar het was voor niets.
  S'avond naar de dokter geweest en moest de rest van de week thuis blijven. Heb ook eens naar mijn schouder laten kijken
  ondertussen, ik had een lichte kneuzing op mijn schouderspier. moet daarom roze pillen slikken.
  Als je mij tegenkomst en ik begin roze neigingen te tonen, gelieve mij te verwittigen.
  Misschien was dit ook een reden waarom het zondag niet ging, en zat de ziekte al reeds in mijn lichaam. Mijn bloeddruk stond ook aan de lage kant, iets wat ik zelden heb.

  Nu maar vlug uitzieken dat ik volgende week weer kan trainen voor de cross in Brugge.

  ciao.

  13-10-2007 om 12:07 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frustratie afgelopen

  hallo, na een ontgoochelende dag maandag heb ik mijn frustratie afgelopen vandaag.
  Liep 31m41s op 7km . Ik stel mij wel nu de vraag : ben ik echt zo zwak of waren die anderen zoveel beter en deden er geen mindere lopers mee.
  De zenuwen zullen zeker voor een stuk meegespeeld hebben en het parcour met die helling lag mij zo wie zo niet.
  Maar de volgende in Brugge moet beter. Normaal is dit één van mijn lievelings parcouren .
  Wat ook frustrerend is dat mijn gewicht niet echt zakt. Ik had graag nu al 76kg gewogen maar ik kom nog aan 80,2kg een paar maand geleden was dit wel 84kg. Vroeg toen ik nog goed liep woog ik 59kg, nu zou ik blij zijn als ik 70kg woog. Ken je dat spotje van de radio: oma ik ben 4kg afgevallen. Wat ben je! Ik ben 3kg afgevallen oma. Waar heb je gevallen? Nee 2kg afgevallen. Dit zou goed van pas komen voor mij. Ik let nu nochtans goed op mijn voeding. Eet 1 à 2 keer vis + 1 keer kip met verse groetjes. De sausen laat ik achter wege. Wat kan ik nog meer doen. Snoepen doe ik niet.

  Ik ga denk ik in honger staking, zal dan misschien vermageren.

  Doei.

  09-10-2007 om 12:10 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  08-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t is een ramp

  Vorige week getraind op volgende dagen.
  Dinsdag : 8km waarvan 5km op en rond het voetbalplein van Desselgem, ter voorbereiding van de cross.
  woensdag : 4km lopen naar de training + 10x 60m sprint met korte draai ( optrekken/ afremmen en weer optrekken) voor cross voor de jeugd .
  donderdag : 10km in 48min rustige loop.
  vrijdag : enkel met de fiets naar kuurne geweest voor de rapper dan een ezel te bekijken. Over en weer gelopen om op 2 punten te kunnen zien. Dan vlug naar huis gereden.
  zaterdagavond bij eenkomst dwars door Waregem : de wedstrijd werd eventjes in vraag gesteld, te weinig over voor de geleverde inspanningen, moeten nog het goede doel een som geven. Hoe brengen we meer lopers aan de start? En hoe geraken we aan nog meer sponsers om verder te kunnen groeien? Na een korte discussie doen we verder en kijken reikhalsend uit naar de derde editie op 18 mei 2008.
  zondag werd het een ramp. De eerste cross stond voor de deur en de zenuwen sloegen reeds door van smorgen toen ik mijn spike's uithaalde.
  Na een tamelijke opwarming stond ik aan de start met een mes op de keel. Ik kon direct niet mee met de staart van het peleton. Waardoor mijn courage gelijk de grond inschoot. Zonder verder diep te gaan heb ik uitgelopen. In de laatste ronde kreeg ik nog een 5-tal blikken naar mijn hoofd gegooid door enkele franstalige jongeren op een 5 meters hoge muur. Ik werd geraakt aan mijn rug en schouder. Vandaag heb ik dan ook veel last aan mijn rechter schouder. Vanaf als ik mijn arm op schouder hoogte breng is de pijn erg. Als het vannamiddag op het werk niet beter zal ik morgen ochtend naar de dokter gaan. Dat had ik nog te kort! Ik moet al extra trainen om de rest bij te benen, en misschien kan ik deze week niet trainen.

  Sammy.

  08-10-2007 om 11:03 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stageweekend

  He,

  Voor ik verteld van het stageweekend moet ik eerst nog enkele dagen invullen.
  vorige dinsdag : 7km rustige loop in 32m47s.
  woensdag : 10km rustig met 3 versnellingen over 300m op een stuk naar boven, langs de leie.
  donderdag en vrijdag rust, ja rust was het niet echt, alles klaarmaken om te vertrekken. Trofeeen verzamelen, kadoo's halen en laatste hand leggen aan weekend spel. Vrijdag namiddag vertrokken naar domein Westhoek in oostduinkerke.
  Na het avondmaal vertrokken voor een wandeling tot aan de zee. daarna een kwis samen gestoken door 2 leden van de club.
  De kwis stak goed in elkaar, maar sommigen wilden iets te ijverig winnen, waardoor het soms chaotich werd.
  Chapeau voor de mensen die het lei(ij)den, ze staken er veel werk in. Zaterdagmorgen 6u30 10km strandloop: benen voelden goed en ging mee met de eerste groep. Tijdens het terugkeren heb ik mee aan de kop gesleurd. Zaterdagnamiddag werd ons clubkampioenschap gelopen op een zwaar parcour over 6,5km. Na een blits start van sommige leden opteerde ik voor een rustige aanpak. Ik tracht een constante snelheid aan te houden zowel op als neer. Ik liep met een vrouw mee die aankwam na 3ronden en daarna moest ik er nog 2 alleen lopen. De 4 ronde had ik het even moeilijk om dat ik trachte ietsje vlugger na beneden te lopen maar ik bekocht dit naar boven. De laatste ronde was weer goed en ik eindigde in 28m33s. dit is bijna een minuut en 20s. sneller dan vorig jaar.

  zondagmorgen dan opnieuw gelopen zo een 6km. Door een verkrampte kuit ,van het vele dansen de avond voordien, moest ik vroeger terug keren. Dit is nog altijd beter dan terug te keren door een draaiende kop van het drinken of te blijven slapen zoals somigen gedaan hebben.

  Vandaag was ik te moe om maar een stap vooruit te zetten. moest reeds om 4uur op (om te werken/aanwezig te zijn)
  dus slaapwel .

  01-10-2007 om 19:54 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het trainingsbeest in mij wordt wakker.
  He, vandaag heb ik er een ferme lap opgegeven.
  Ik heb 1u18m37s gelopen op + 18 km. Ik liep van mijn huis langs de leie tot aan de brandweer van Harelbeke  en terug.
  Op mijn terugweg heb ik ook nog 2x het klimmetje gedaan In Beveren-Leie, van de leie naar de heerweg.
  1x  op de weg tot halverwege en terug en dan nog 1x op de weide naar boven en terug. Kwestie van mij voor tebereiden op de cross in Menen.
  Voelde wel op het einde mijn benen verkrampen. Zal deze namiddag afzien, 8u rechtstaan op mijn werk.
  Maar ja, als het trainingsbeest wakker is moet je hem laten loslopen!
  ciao.

  25-09-2007 om 11:56 geschreven door sammy declerck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek
 • bloggers
 • Hallo!
 • Bedankt voor 1000ste pageviewer
 • Hoi hoepla hoi
 • Hoi, ...

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Inhoud blog
 • nieuwe start, nieuwe moed.
 • Verslag reis naar Pardubice.
 • trainen voor 1/2 marathon Pardubice - Tsjechië
 • aanslepende verkoudheid
 • forfait voor brugge
 • ziek
 • frustratie afgelopen
 • 't is een ramp
 • stageweekend
 • het trainingsbeest in mij wordt wakker.

  Archief per week
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 29/10-04/11 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007

  Artikels
 • lees : Johan Vervaecke liep in de Sahara 250km
 • lees: atletiekpiste verhuist
 • lees : persverslag Dwars door Waregem
 • lees : Racing Waregem krijgt geen licentie
 • Memorial Ivo Vandamme
 • lees : masterplan voor regenboogstadion
 • Problemen met verhuis atletiekpiste

 • Nieuws Sporza

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  springfans
  www.bloggen.be/springf
  Startpagina !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!