Inhoud blog
  • Morele + psychologische kant
  • Artikkel Sandrien
  • Artikel Sarina
  • nieuwe onderzoeksvragen
  • nieuw standpunt Sarina
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    RZL: meemoederschap bij lesbische koppels
    Wat is jou standpunt?
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logboek Sandrien


    Datum

    Duur

    Wat gedaan?

    20/02/2014       

    30 minuten

    onderzoeksvragen bedacht

    21/02/2014            

    1 uur

    bronnen gezochte

    22/02/2014            

    30 minuten

    referentiekader gemaakt en standpunt gezocht.  alles op de blog gezet.

    24/03/2014      

    1 uur

    naar de bibliotheek geweest voor boeken over het meemoederschap

    25/03/2014          

    2 uur

    de vragen: 

    - Wat is de algemene opinie?  

    - Wat als het koppel uit elkaar gaat? opgezocht en beantwoord.

    Ik heb de brochure over meemoederschap geleend van Sarina en er eens door gelezen.

    26/03/2014              

    1 uur

    de vraag:

    - Welke andere manieren zijn er nog? opgezocht en beantwoord.

    28/03/2014      

    2 uur

    de vraag:

    - Welke andere manieren zijn er  nog?   verder aangevuld .

    Ik heb ook de andere bronnen doorgelezen en antwoorden proberen te vinden op de overige vragen. 

    Ik heb de info die ik heb gevonden doorgemaild naar Sarina  

    30/03/2014                      

    30 minuten

    De beantwoorde vragen  op de blog gezet en geordend.

    31/03/2014

    10 minuten

    mijn standpunt aangepast

    27/04/2014

    1 uur

    mijn artikel gemaakt over meemoederschap. Mijn artikel laten nalezen op fouten.

    Mijn artikel op de blog gezet.


    30-03-2014 om 00:00 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morele + psychologische kant
    De psychologische kant van deze procedure is enorm zwaar. Alle lesbische koppels die voorheen door deze procedure moesten lopen hebben veel stress gehad en dit nam ook enorm veel tijd in beslag. na deze procedure wisten ze nog steeds niet zeker of alles wel in orde zou komen en dat ze meemoeder mochten zijn van hun kind. 

    De morele kant heeft te maken met of het wel goed was om de meemoeders zo te behandelen en deze procedure te laten doorlopen. Wat is de goede kant en wat is de slechte kant van dit alles. het is goed dat ze voorzichtig willen zijn maar dan moeten papa's deze procedure eigenlijk ook doorlopen. en slecht is dat alles zoveel tijd in beslag nam en dat het veel stress met zich mee bracht. 

    --> Daarom is het goed dat de wet nu veranderd is waardoor de meemoeders niet meer zo een lange procedure moeten doorlopen en dus minder stress en minder tijd in dit alles moeten steken. Ze kunnen zo meer genieten van hun kind en van meemoeder zijn. 

    28-04-2014 om 21:08 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikkel Sandrien

    Meemoederschap bij lesbische koppels.

    Meemoederschap. Sommige onder ons zullen misschien denken: wat is dat? Wel, dit was ook mijn vraag. In dit artikel wil ik daarom het meemoederschap toelichten. Ik ben niet op onderzoek gegaan rond dit onderwerp omdat ik zelf lesbisch ben maar wel omdat ik nieuwsgierig was wat dit juist inhield. Je kan ook later in je klas met kleuters te maken hebben die 2 mama’s hebben. Om deze beter te begrijpen ben ik dan op zoek gegaan naar wat meemoederschap juist inhoudt.

    Mijn eerste en belangrijkste vraag was dus ook wat is meemoederschap? Wel, meemoederschap  is een moeder (meemoeder) waarvan de partner het kindje heeft gebaard. De moeder die het kindje heeft gebaard word de biologische moeder genoemd. Dit kindje heeft dus 2 mama’s i.p.v. een mama en een papa. (zie bron 1)

    Nu weten we al wat meemoederschap is maar dit was niet mijn enige vraag waar ik nieuwsgierig naar was. Ik vroeg mij ook af hoe het zat met het meemoederschap nu tegenover vroeger. Dit ben ik dan ook gaan op zoeken en er blijken een aantal dingen verandert te zijn tegenover vroeger. Vroeger moest de meemoeder (niet biologische moeder) het kindje adopteren om de tweede juridische ouder te kunnen worden. Deze adoptieprocedure was tijdrovend en duur. Dat het zolang duurde komt omdat de meemoeder een cursus moest volgen, psychologische testen moest doen en een sociale enquête moest uitvoeren. (zie bron 2) Dit is nu veranderd. Op 1 april 2014 is de wet van het lesbisch ouderschap ingegaan.(zie bron 3) Dit wil dus zeggen dat de meemoeders nu een kind kunnen erkennen. Dus de meemoeders kunnen nu op verschillende manieren juridische ouder worden. (zie bron 4)

    Nu weten we ook hoe het vroeger was en hoe het nu is maar ik had nog een vraag. Mijn andere vraag waar ik graag een antwoord op had was: “Wat is eigenlijk de algemene opinie over dit onderwerp?” Dit ben ik dan ook gaan op zoeken en wat bleek? Een lesbische biologische moeder verschilt niet van een heteroseksuele biologische moeder. Er is wel een verschil tussen de meemoeder van een lesbisch koppel en de vader van een heterogezin. Dit uit zich in de interactie met hun kind. Bij een meemoeder is de interactie kwalitatief hoger dan bij een vader. De meemoeders zullen ook sneller helpen bij de praktische opvoedingstaken dan een vader. Bij de kinderen is er geen verschil. De  kinderen van een lesbisch koppel en van een hetero koppel worden als hetzelfde gezien. Je merkt wel een verschil op het vlak van de emotionele steun. De lesbische koppels scoren hier hoger op. De kinderen uit een lesbisch gezin zullen niet verzwijgen dat ze twee moeders hebben. (zie bron 5)

    De algemene opinie wist ik nu ook maar toch had ik nog de vraag: “Wat als een lesbisch koppel uit elkaar gaat? Dit ben ik dan ook gaan op zoeken. Het antwoord hierop was: Je blijft steeds samen het ouderlijk gezag uitoefenen met je ex-partner. Je moet dan wel samen afspraken maken rond het verblijfsrecht. Kom je samen niet tot een oplossing dan kan de rechter hier over beslissen. (zie bron 5)                

    Over dit onderwerp heb ik heel wat informatie gevonden en zijn mijn vragen ook beantwoord. Via deze informatie heb ik ook een eigen standpunt gevormd. Ik vind dat de lesbische koppels evenveel recht moeten hebben als een hetero koppel. Daarom vind ik de manier waarop het nu allemaal loopt goed. Zo kunnen de lesbische koppels die graag kinderen willen ook vlotter beginnen aan een gezin zonder dat ze eerst een heel adoptieproces moeten ondergaan.  

    Referenties:

    1  Babybytes. (2012). Meemoeders. Opgeroepen op maart 30, 2014, van babybytes: http://www.babybytes.nl/encyclopedie/M/Meemoeders        

    2 http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1555853/kans-op-wettelijke-regeling-ouderschap-van-meemoeders-wordt-steeds-kleiner.aspx

    3 Meer dan gewenst . (2014 ). Eindelijk! De invoering van de wet Lesbisch ouderschap. Opgeroepen op maart 30, 2014, van meer dan gewenst : http://www.meerdangewenst.nl/index.php/informatie/juridische-informatie/1027-eindelijk-de-invoering-van-de-wet-lesbisch-ouderschap

    4 Borghs, P. en Christiaens, A. (ill.)( 2011). Juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders. z.p:  Cavaria.

    5 Claeys, B. en Toussaint, F.(ill.) (2008).  Samen mama.  Zwangerschapsgids voor lesbische koppels. Tielt: Lannoo.




    27-04-2014 om 13:25 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikel Sarina

    Meemoederschap bij lesbische koppels

    Meemoeder zijn bracht tot voor kort veel problemen en procedures met zich mee. In dit artikel vertel ik u graag meer hier over. Ikzelf ben lesbisch en zou graag een gezin stichten met mijn vriendin. Is het gemakkelijk om samen kinderen te krijgen? Moet je, je kind, nog steeds adopteren? Hoe voelen lesbische koppels zich na deze procedure? Wat is er allemaal veranderd voor meemoeder te worden? Dit zijn enkele vragen die mijn vriendin en ik, net zoals anderen lesbische koppels, ons stellen. Hieronder een betere kijk op meemoederschap bij lesbische koppels.

    Om te beginnen wat is meemoederschap eigenlijk? Meemoeder zijn wil zeggen dat je niet de biologische moeder bent maar de partner van de biologische moeder. Het kind heeft twee mama’s in plaats van een papa en een mama.1

    Om meemoeder te zijn, zijn er sinds korte tijd dingen veranderd. Vroeger was de procedure dat de meemoeder het kind van de biologische moeder of partner moest adopteren.2 Deze procedure is enorm vermoeiend, neemt tijd in beslag, is duur, weegt psychisch door zowel bij de moeder als de meemoeder,… .2 Dit is nu namelijk anders. Op 1 april 2014 is de wet van het lesbisch ouderschap ingegaan.3 Vanaf deze dag is het mogelijk om als vrouw een kind te erkennen. Zo kunnen nu ook vrouwen juridisch moeder worden op verschillende manieren.

    Wat is de algemene opinie over dit onderwerp? Uit onderzoek4 blijkt dat lesbische biologische moeders niet verschillen van heteroseksuele biologische moeders. Er is echter wel een verschil te vinden tussen de meemoeder bij het lesbische koppel en de papa bij het heterokoppel. De meemoeders tonen een kwalitatief hogere interactie met hun kind dan de papa’s. Er is echter wel een evenwicht in de verdeling van de taken. Al neemt de meemoeder sneller praktische opvoedingstaken over dan de vader.  De biologische moeder blijft de belangrijkste figuur. Er is tussen de kinderen geen verschil op gebied van gedrag te merken of ze van een lesbisch koppel zijn of van een heterokoppel. Lesbische gezinnen scoren wel hoger op vlak van emotionele steun. De kinderen uit lesbische gezinnen zijn best fier op hun twee mama’s.

    Er zijn ook dingen waar dezelfde regels voor gelden zowel bij heterokoppels als lesbische koppels. Zo heb je namelijk de vraag, wat als een lesbisch koppel uit elkaar gaat? Je blijft dan nog steeds samen het ouderlijk gezag uitoefenen met je ex-partner. Je kan samen afspreken hoe het verblijfsrecht geregeld zal worden. Wanneer je echter niet tot een akkoord komt kan een rechter beslissen. De ouder die het gezag niet mag uitoefenen, krijgt wel het recht om persoonlijk in contact te blijven met haar kind.4

    Ik heb namelijk zelf mijn eigen standpunt gevormd. Ik ben akkoord met hoe de procedure nu loopt. Dit is veel fijner om als lesbisch koppel te beginnen aan een gezin, zonder dat we moeten zeggen dat het niet meer gaat omdat we psychologisch op zijn. Wij kunnen nu heel anders omgaan met het kind en zorgen voor hem/haar dan dat we in die vermoeiende procedure zitten. Ik vond dat wij evenveel recht hadden op het erkennen van ons kind als dat een heterokoppel dat heeft. Wij kunnen ook evenveel liefde schenken aan ons kind als heterokoppels aan hun kind. Wanneer wij nu verlangen naar een kind kunnen we met gerust hart zeggen dat we moeder en meemoeder worden. Er is niets leuker dan samen een gezin stichten en gelukkig worden.

    We mogen stellen dat het nu heel anders verloopt en dat vele lesbische koppels blij zijn met deze nieuwe wet. Het is nu voor ons een veel aangenamere manier om moeder en meemoeder te worden. We zijn op veel vlakken gelijk maar soms verschillen we ook maar dat is echter in elk gezin zo. Niemand is hetzelfde.

    Referenties:

    1 Babybytes. (2012). Meemoeders. Opgeroepen op maart 30, 2014, van babybytes: http://www.babybytes.nl/encyclopedie/M/Meemoeders

    2 Borghs, P. en Christiaens, A. (ill.)( 2011). Juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders. z.p:  Cavaria

    3 Meer dan gewenst . (2014 ). Eindelijk! De invoering van de wet Lesbisch ouderschap. Opgeroepen op maart 30, 2014, van meer dan gewenst : http://www.meerdangewenst.nl/index.php/informatie/juridische-informatie/1027-eindelijk-de-invoering-van-de-wet-lesbisch-ouderschap

    4 Claeys, B. en Toussaint, F.(ill.) (2008).  Samen mama.  Zwangerschapsgids voor lesbische koppels. Tielt: Lannoo

    27-04-2014 om 00:33 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe onderzoeksvragen
    1. Wat is meemoederschap?
    2. Hoe werkt het meemoederschap nu?
    3. Was er vroeger al spraken van meemoederschap?
    4. Wat is de algemene opinie?
    5. Welke andere manieren zijn er nog? 
    6. Maakt elk lesbische koppel kans op meemoederschap?(nieuw)
    7. Wat als het koppel uit elkaar gaat?(nieuw)
    8.Wat als de biologische moeder sterft?(nieuw)

    31-03-2014 om 23:43 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw standpunt Sarina

    Na het lezen van de bronnen blijft mijn standpunt hetzelfde:

    Ik ben voor omdat het niet moeilijker moet zijn voor lesbische koppels.

    Ook omdat ikzelf samen ben met een vrouw is dat zoveel makkelijker.

    Twee vrouwen houden evenveel van hun kind en verdienen dezelfde rechten. 

    31-03-2014 om 23:39 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw standpunt Sandrien

    Na het lezen van de bronnen is mijn standpunt nog steeds als volgt.

    Ik vind nog steeds dat lesbische koppels evenveel recht hebben op een kind als heterokoppels.

    Ook vind ik nog steeds dat lesbische koppels dit zonder adoptie en zonder teveel moeilijkheden moeten kunnen. Want dit is tegenwoordig nog steeds moeilijk.


    31-03-2014 om 16:20 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoorden op de vragen

    1. Wat is meemoederschap ?

    Een meemoeder is een moeder van een kindje dat gebaard wordt of werd door haar partner, de biologische moeder. Het kindje heeft geen genetisch materiaal van de meemoeder, maar zal altijd de meemoeder als mama zien. Het kindje heeft dan 2 mama's, in plaats van een mama en een papa.

    http://www.babybytes.nl/encyclopedie/M/Meemoeders

    2. Was er vroeger al spraken van meemoederschap ?

    Wanneer in het huwelijk of de relatie van twee vrouwen een kind wordt geboren, moet de niet-biologische moeder het kind adopteren om de tweede juridische ouder te worden. “De adoptieprocedure is tijdrovend, duur en omslachtig. Het zou eenvoudiger zijn als de meemoeder zonder een adoptieprocedure juridische ouder kan worden”,

    Bron van krant: Van de Velde, L. (2013, februari 22). Automatische ouderschap voor meemoeders in de maak. Gazet van Antwerpen , p. 1.

    Als een lesbisch koppel een kindje wil, dan moet de vrouw die het kindje niet draagt (de "meemoeder"), het kindje adopteren om ook het ouderlijk gezag te kunnen uitoefenen. Adoptie vereist een lange procedure, die vaak meer dan een jaar aansleept. De meemoeder moet een cursus volgen, er worden psychologische tests afgenomen en sociale enquêtes uitgevoerd. Dat alles gebeurt meestal terwijl het kindje al in de wieg ligt. In 2012 was in Vlaanderen 56% van alle personen die een cursus voor adoptie volgden zo'n lesbische meemoeder -> gazet van Antwerpen.

    http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1555853/kans-op-wettelijke-regeling-ouderschap-van-meemoeders-wordt-steeds-kleiner.aspx

     

    4. Wat is de algemene opinie ?


    Lesbische biologische moeders verschillen niet van heteroseksuele biologische moeders.

    De vergelijking tussen meemoeders of sociale moeder in de lesbische gezinnen en de vader in de heterogezinnen levert een duidelijk verschil op. Meemoeders vertonen een kwalitatief hogere interactie met hun kind dan de vaders. Het geslacht speelt een grotere rol dan de seksuele geaardheid

    Bij de meemoeders is er een evenwicht in de verdeling van de taken. Deze meemoeders zullen sneller een handje helpen in de praktische opvoedingstaken dan de vader.

    Vaders en meemoeders worden door de kinderen op de zelfde manier waargenomen. De biologische moeder word als belangrijkste figuur  waargenomen.

    In het gedrag van de kinderen is er geen verschil te zien tussen kinderen van een lesbisch koppel of tussen een heteroseksuele koppel.

    Het pesten van kinderen in een heterogezin en van kinderen in een lesbisch gezin komt overeen uit.

    De kinderen van lesbische koppels zeggen ook dat ze 2 moeders hebben. Ze houden dit niet achter.

    Lesbische gezinnen scoren hoger op het vlak van emotionele steun.  De kinderen in een heterogezin stappen  meestal naar de moeder met emotionele problemen  en de kinderen in een lesbisch gezin stappen naar de ouder die ze het eerst tegen komen. 

     

    Sinds 6 juli 2007 is er een wet op medisch begeleide voortplanting. Waar moet je als lesbisch koppel rekening mee houden.

    Meerderjarige vrouwen van maximaal 45 jaar kunnen een verzoek indienen. Maar dit verzoek kan geweigerd worden als de vrouw ouder is dan 47 jaar.

    Het sperma van één donor mag niet worden gebruikt  om bij meer dan zes verschillende vrouwen telkens één of meer kinderen geboren te laten worden .

    In de wet staat dat een spermadonor geen rechtszaak kan aanspannen om zijn rechten als biologische ouder op te eisen. 

    Je kan ook beroep doen op een bekende donor maar deze zijn sperma word ook onderzocht.

    er is geen meemoederverlof  

     

    bron van het boek:  Claeys, B. en Toussaint, F.(ill.) (2008).  Samen mama.  Zwangerschapsgids voor lesbische koppels. Tielt: Lannoo.

     

     

    5. Welke andere manieren zijn er nog ? 


    • Zelfinseminatie

    • Begeleid in een fertiliteitscentrum

    • Anonieme of bekende donor

    • Adoptie

    • Partner-adoptie


    bron van brochure:  Borghs, P. en Christiaens, A. (ill.)( 2011). Juridische gids over ouderschap voor holebi’s en transgenders. z.p:  Cavaria.


    6. Maakt elk lesbische koppel kans om ouders te worden?

    • Op 1 april 2014 zal de wet Lesbisch ouderschap worden ingevoerd. Op die datum wordt het voor alle vrouwen mogelijk om een kind te erkennen. De wet beperkt zich dus niet tot lesbische mee-moeders.

      Er zullen na de invoering van de wet een heleboel manieren zijn om juridisch moeder te worden:

      a.  een kind baren;

             b.    automatisch moeder worden: dat is alleen mogelijk als je gehuwd bent, het kind tijdens het huwelijk wordt geboren en de donor een zogenaamde onbekende donor is afkomstig van een erkende Nederlandse spermabank, zodat de stichting Donorregistratie de juiste verklaring kan afgeven; Bij bekende donoren werkt dat dus niet!

      c.   een kind erkennen;

      d    een kind adopteren (meestal het kind dat je partner heeft gebaard).

    • http://www.meerdangewenst.nl/index.php/informatie/juridische-informatie/935-ins-en-outs-wet-lesbisch-ouderschap


      7. Wat als het koppel uit elkaar gaat?

      Je blijft samen het ouderlijkgezag uitoefenen met je ex-partner. Je moet samen afspreken hoe het verblijfsrecht zal worden geregeld. Als je niet tot een akkoord komt, zal de rechter beslissen. Je kunt de rechter vragen om een gelijkmatig verdeeld verblijf op te leggen, waarbij het kind evenveel bij de ene als bij de andere ouder verblijft.  De ouder die het gezag niet mag uitoefenen, heeft dan wel het recht om persoonlijk contact te onderhouden met het kind.

       

      bron van het boek:  Claeys, B. en Toussaint, F.(ill.) (2008).  Samen mama.  Zwangerschapsgids voor lesbische koppels. Tielt: Lannoo.

       

       

       


    30-03-2014 om 19:36 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logboek Sarina

    Datum + tijd

    Naar wat opzoek?

    Wat gevonden + wat gedaan?

    19/02/2014

    18.00-20.00

    Opzoek naar bronnen via internet en in de bib

    Een filmpje plus bronnen gevonden op het internet

    20/02/2014

    20.00-23.00

    Hoe maak je een blog +

    Opzoek gegaan naar onderzoeksvragen

    Een aantal vragen gevonden en op de blog geplaatst.

    21/02/2014

    21.30-23.00

    Verder opzoek naar bronnen Hoe maak je een referentiekader

    De bronnen die we gevonden hebben op de blog geplaatst. Referentiekader opgesteld en op de blog geplaatst.

    23/02/2014

    16.00-16.30

    Standpunt formuleren

    Mijn standpunt geformuleerd en op de blog geplaatst.

    22/03/2014

    16.00-19.00

    Opzoek naar bronnen en onderzoeksvragen

    Een brochure gevonden en nog een site. Ook nog een aantal vragen gevonden.

    23/03/2014

    15.00-18.00

    Antwoorden op de onderzoeksvragen

    Antwoord gevonden op de meeste onderzoeksvragen.

    29/03/2014

    09.00-12.00

    Nalezen van antwoorden en opzoek naar antwoorden in de boek

    Mijn eigen antwoorden geformuleerd.

    30/03/2014

    12.00-19.00

    Antwoorden van Sandrien gekregen en gelezen + kan ik nog iets verbeteren of aanvullen

    De antwoorden verbeterd en de rest aangevuld met mijn antwoorden. De bronnen onder de antwoorden geplaatst en terug gemaild naar Sandrien. + Logboek op de blog geplaats.

    26/04/2014 Artikels nog eens lezen en overlopen
    14.00-23.00 Artikel proberen schrijven Artikel is af.

    27/04/2014
    00.01-00.40 Artikel laten nalezen en plaatsen op de blog Artikel staat er op en is nagelezen

     

    30-03-2014 om 00:00 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standpunt over het onderwerp Sarina

    Ik ben voor omdat het niet moeilijker moet zijn voor lesbische koppels.

    Ook omdat ikzelf samen ben met een vrouw is dat zoveel makkelijker.

    Twee vrouwen houden evenveel van hun kind en verdienen dezelfde rechten.  

    23-02-2014 om 16:15 geschreven door Sandrien & Sarina  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/02-23/02 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs