Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

29-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagen lengen...
De dagen zijn serieus aan het lengen. We zien er wel nog niet het voordeel van bij onze loopsessies maar het laat ons toch zeker al dromen van de zomeromlopen. We hebben wel nog enkele mooie uitdagingen de eerste maand nml. training van de lange adem en het begin van de 'start to run' in Berlare. Deze week zullen er wisselende weersomstandigheden zijn: eerste dagen een schrale wind (hebben we ook gisteren ondervonden bij het zondagsloopje) en de volgende dagen herfst.

Bareldonklopers

maandag: lopen we wintertourkes (restarters doen 4 km) en nadien is er een glühweintje om de verkiezing van 'Sportploeg 2015' te vieren. De marathonlopers moeten geen schrik hebben dat hun visdieet zal om zeep zijn want er is ook water... Dus allen op post! 
woensdag: omlopen naar Piste Overmere/Nieuw Donk maar langs Brielstraat.

Veldmeersrunners

dinsdag: Kasteel à volonté
donderdag: omloop langs Slekkebeek + extra omlo(o)p(en) Kasteel (men mag naar 15 km gaan)

Start to Run
Op 7 maart begint 'start to run' in Berlare. Dus voer maar promotie zodat ook deze reeks opnieuw een enorm succes wordt

Training van de Lange Adem

Ik zou nog eens met drang willen vragen om jullie aanwezigheid hiervoor aan te duiden (aan de rechterkant). Dit is echt noodzakelijk om het organisatorisch rond te krijgen.

Bloso-omlopen Berlare
Op zondag 24 april worden de Bloso-omlopen (waar ik het peterschap van draag) ingelopen in Berlare (Overmere Donk). Iedereen is hiervoor uitgenodigd.

Zondagsloopje
Vertrek 10 uur Kalken Kerk

Varia
- Tijdens het Sportgala werden ook nog drie leden gelauwerd met een 'Vier voor Plezier'-aandenken: Freddy Schollaert - Martine Bonnarens en Patrick Van De Putte
- zaterdag is er de loop van 'oud naar nieuw' van Runners Lab
- na het zondagsloopje waren we zondag getuige van een 'begin seizoensvergadering' van een ploeg wielertoeristen. Het eerste dat er werd aangehaald is dat clubkledij verplicht was op de 'groeps'-uitstappen. In (alle) andere sportverenigingen is dit blijkbaar vanzelfsprekend...

29-02-2016 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bareldonklopers schitteren op Sporgala en Veldmeersrunners doen dat in Axel

Vrijdagavond stond het sportgala in Berlare op het programma. Het werd niet enkel een schitterend ge-organiseerde avond waarbij zowel de Bareldonklopers als ikzelf in de prijzen viel.

De Bareldonklopers ontvingen de prijs van 'Sportploeg 2015'. Dit is een heel mooie prijs die gans de groep toekomt. Een waardering voor de vele keren dat we als team de straat op gingen, voor al de keren dat we ons als groep toonden op joggings in de omgeving, voor al die keren dat we samen de regen trotseerden om toch 'ons ding' te doen op maandag en woensdag alsook op het zondagsloopje. En vooral voor al die keren dat we fier ons blauw vestje/truitje aantrokken om te tonen waarvoor we staan!!!


Prachtige weergave op slight van onze realisaties... 


Fiere Bareldonklopers met hun trofee


Ikzelf viel nog eens apart in de prijzen als 'vrijwilliger 2015'. Waarbij appreciatie getoond wordt voor de inzet bij de 'start to run'. Dit jaar is het de achtste keer dat ik deze begeleiding op mij neem en dit steeds met een enorm succes waarbij ik er steeds in slaag om mijn eigen enthousiasme over te brengen naar de deelnemers.
Op zaterdag stond de halve marathon van Axel op het programma. Bij de meesten was dit een voorbereiding naar Rotterdam toe. En op een prachtig parcours langs de kreeken speelde de wind een enorme rol. Het was dan ook kijken of men de lessen van het windlopen goed onthouden had. Want in groep lopen gedurende de eerste 10 kilometers tegen de oostenwind in was een noodzaak. De tijden die gelopen werden waren heel goed (en het was 200 meter meer dan de halve marathon afstand - dus iedereen ruim onder de twee uur eigenlijk). Jo (1u37') - Bart (1u41') - Chris (1u45') - Martin (1u46') - Brigitte (1u'48') - Carlo (1u58' bij zijn debuut) - Isabel en Saskia met 1u59' voor de eerste keer onder de twee uur en Peter bleef met 1u59' ook onder de twee uur.

27-02-2016 om 23:50 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
24-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runners Service Lab: Van oud naar nieuw...
Bareldonklopers/Veldmeersrunners interessant nieuws. Op 5 maart is er heropening van Runner's Lab Gent. Zij doen een loopevenement (hieronder beschreven) waar we allen op uitgenodigd zijn. Geef mij jullie naam en mailadres door en dan zorg ik voor de inschrijvingen. Zie hierbij mail die ik gekregen heb en een beschrijving van het event.

Antwoord op de vraag of we met de loopgroepen konden deelnemen was het volgende:

We kunnen tot 500 gaan dus hoe meer zielen hoe meer vreugde! Bijgaand de poster van het event.
Laat jezelf gaan zou ik zeggen en maak er een extra training van voor je groep. Naast het feit dat het een gezellige run wordt, ontvangt men ook een top technisch t-shirt van Asics cadeau.
 
We verwelkomen jullie graag op 5 maart!

Beschrijving van Event (dit is gratis)

LOOP MET ONS MEE! 
Runners' Lab Gent gaat verhuizen naar de Ghelamco Arena. Speciaal voor deze gelegenheid lopen wij met jullie traditiegetrouw van de oude locatie aan de Dampoort naar de nieuwe locatie aan de Ghelamco Arena. 

GRATIS T-SHIRT ASICS
De eerste 500 inschrijvingen ontvangen een GRATIS technisch t-shirt van ASICS.

FOOD & DRINKS
Finish Area met hapjes en drankjes

PARKING & SHUTTLE
Ruime parkeergelegenheid Sporthal De Rozebroeken. Wij zorgen voor gratis shuttledienst (van parking naar oude winkel én van nieuwe winkel naar parking terug). 

PROGRAMMA
13:00 verzamelen aan oude winkel aan de Dampoort
14:00 start loop naar nieuwe winkel, 9km
15:30 aankomst nieuwe winkel, Ghelamco Arena met hapjes en drankjes 
18:00 officiële opening Runners' Lab Gent 

Bijlagen:
Flyer-A3_GENT-staand-loop 5 maart Ghelamco runners' lab.pdf (1.8 MB)   

24-02-2016 om 15:12 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Februari loopt op zijn einde...
Het zondagsloopje kon met ongeveer 30 joggers opnieuw rekenen op een goede opkomst. Het was wel vrij winderig in de Kalkense Meersen maar dat deerde onze joggers niet (ze zijn er ondertussen al wat gewoon aan geworden).

Voor de komende week geeft men twee weertypes: de eerste helft regenachtig en het tweede weekgedeelte frisser maar droog. We zullen ook onze looproutes hier naar aanpassen.

Bareldonk: maandag wintertourkes en op woensdag omlopen langs Muizenstraatje (ook omloop van 14 km langs Kalken). De restarters doen resp. 4 en 5 km (maar met nog een tussenstopje..)

Veldmeers: dinsdag: Kasteel à volonté en donderdag: omlopen naar Kalken toe of 1 ronde Kasteel.

Het zondagsloopje gaat door aan de Nieuw Donk

De volgende maanden zijn er ook enkele lokale organisaties:

donderdag 10/03: training van de Lange Adem (vergeet jullie niet aan te duiden)
zondag 13/03: O'trala-loop (we doen dit als zondagsloopje)
zondag 24/04: opening Bloso-omlopen Berlare (waar ik het peterschap van draag) (dit zal ook als zondagsloopje fungeren).
zondag 29/05: Bareldonkjogging
zaterdag 02/07: Snt-Pietersjogging

En vergeet zeker niet de Start to Run in Berlare die start op 7 maart (we gaan hier nog eens een reclame-campagne voor lanceren).

Opmerkelijk verhaal

Tijdens het zondagagsloopje hoorde ik Jeroen Bockland zeggen 'Misschien kan ik tegen einde volgende week mijn gewicht gehalveerd hebben'. Zie hierbij het relaas van een toch wel opmerkelijk verhaal

Donderdag 14 Oktober 2004 is een dag dat in mijn geheugen is vastgeprint. Op deze dag zou mijn leven helemaal gaan veranderen. S morgens vroeg werd ik opgehaald in de kamer om de operatie (gastric bypass)te laten uitvoeren waar ik zo lang naar uitkeek want had een gewicht van 182 kg bereikt. Zo kon het niet verder want het was al niet meer vijf voor twaalf maar vijf na twaalf. Na een week was het verschil al groot was na een week reeds 21 kg verloren. De eerste dagen lag ik aan de baxter. Ik weet nog goed dat ik op zondagavond mijn eerste eten kreeg dit bestond uit een potje yoghurt. Hier heb ik welgeteld 2 lepeltjes kunnen van eten. De volgende dagen was het terug leren om te eten. Op vrijdag werd ik ontslaan uit de kliniek. Nu was het thuis leren om verder op een correcte en gezonde manier te blijven verder eten. Maar op de zondagmiddag liep het reeds fout. Ben ik terug binnen gebracht in de kliniek. Resultaat bij aankomst in ziekenhuis aanval op de spieren gekregen door uitdroging van het lichaam. Hierbij meteen de juiste medicatie gekregen waardoor ik na enkele dagen terug naar huis mocht. De schrik zat er wel in van zou nu alles wel in orde zijn. Vanaf dan ging het gewicht stilletjes aan naar beneden. Na een jaar was ik een goede 45 kg verloren. Was op dat moment al heel tevreden met wat ik bereikt had. Door de job dat ik dat moment uitvoerde had ik heel onregelmatige uren waardoor bewegen steeds werd uitgesteld. In 2013 dan een carrièreswitch gedaan waarbij ik veel meer beweging had en was met positieve gevolgen want het gewicht zakte terug naar een goede 115 kg. Dit was voor mij een stimulans om mijn gewicht dat ik ooit had gewogen te willen halveren.  Door de verandering van job kreeg ik plotseling wel tijd om te gaan bewegen. Ben toen begonnen met wandelen en in het begin was dit wandelingen van 10 tot 15 kilometer. Op een zeker moment sprak me iemand aan of ik het niet zag zitten om eens de dodentocht mee te wandelen. En heb deze uitdaging met plezier aangenomen en heb deze dan ook uitgestapt. Bij deze aankomst heb ik verschillende keren gezegd van vroeger zou ik dit nooit kunnen doen hebben. Toen terug van werk veranderd en nog meer beweging op de werkvloer. Terug zakte het gewicht naar een goede 100 kg. Dit was een moment voor mij dat ik heel tevreden was want de arts die me had geopereerd had gezegd van maak je geen illusie minder of 100 kg ga je nooit wegen. Op een dag vraagt mijn schoonzus (Brendy) van waarom probeer je niet eens start to run. En weet nog goed dat ik zei van maar dat is niks voor mij ga dat nooi kunnen.  Binnenkort is het breng eens een vriendje mee en probeer het gewoon dan kan je nog zien. Ik weet nog dat ik zei zal dat eens proberen. Na de eerste kennismaking was dit het moment van ja ik ga me hiervoor inschrijven. Zoals gezegd dit dan ook gedaan. De lessen volgden elkaar op en steeds ging dit vlotter na de 10 weken ging de 5 km dan ook al vlotjes. Ook hier zag ik positieve zaken want terug ging het gewicht naar beneden ik bereikte de 96 kg. Na de start to run ook blijven lopen en ondertussen aangesloten bij de veldmeersrunners. Heb er in december dan al een eerste kennis gemaakt met een wedstrijdje te Berlare van 5 km. Vanaf dan stilletjes aan de kilometertjes beginnen opbouwen. Dan volgde al snel eens een 10 Km lopen en in januari zelf al eens een 18 Km. Als ik nu eens niet kan gaan lopen probeer ik dit  op een andere dag in te halen. Met het lezen van het boek had ik zoiets van wat ben ik blij dat ik beginnen lopen ben. Met het volgen van de blog zag ik dat de Marathonlopers zich wagen aan het visdieet. Als gewone loper had ik iets van ik ga dit ook proberen. Zijn nu gestart sinds maandag en kan zeggen dat ik op een week nu al een gewicht ben verloren van 3,6 Kg. De weegschaal staat nu op 92,5 Kg. Dus nog 1,5 kg te gaan voor de halvering. Ben er zeker van dat dit ga lukken en ondertussen het doel al bijgesteld naar 85 kg. Ook dit jaar zou ik me willen wagen aan een halve marathon. Mijn persoonlijke leuze is geworden waar een wil is is een weg.

21-02-2016 om 22:24 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoonlijke status-update....
Deze week mochten we niet klagen van de loopomstandigheden. Soms een beetje aan de frisse kant maar dat stoorde niet echt en was veel beter dan de wind waar we al een tijdje mee te kampen hadden. Ondertussen is men zich volop aan het voorbereiden voor de 'training van de lange adem' en hoor ik uitspraken/vragen 'Hoeveel ga jij doen?', 'Zouden we nen keer niet wat meer proberen' 'Tien km is maar twee kilometer meer..' En dat is juist de bedoeling nml. dat we een doel hebben om de laatste donkere weken door te komen.
Voorts is het ook uitkijken naar de start van 'start to run' in Berlare (indien je mensen kent die deelnemen vraag hen dan om tijdig in te schrijven zodat we een overrompeling op de dag zelf voorkomen'.
Onze marathonlopers zijn ondertussen begonnen aan de volgende stap in de voorbereiding nml het visdieet...na wat gemor de eerste dagen is iedereen nu toch vlot vertokken en zijn de resulaten al zichtbaar op de weegschaal.

Nog eens meegeven dat het zondagsloopje doorgaat aan Kalken Kerk om10:00 uur.

Voor mezelf stond er gisteren een belangrijk onderzoek op het programma bij oogspecialist. Het eerste gedeelte van de test verliep vrij goed (de leeftijdskwaaltjes in acht genomen). Het oog zelf (dus de hardware) is zeer goed en het lezen zelf (wel soms met aangepaste bril) verliep vlot. Het tweede deel gaf verklaringen van bepaalde 'gebreken' maar was verre van goed. Het komt erop neer dat mijn zichtradus beperkt is tot 30 graden (zowel zijdelings als omhoog/omlaag). Iemand die een normaal gezichtsvermogen heeft scoort hier 90 graden. Daarbij komt echter nog dat in het linker-onderaan quadrant dat nul graden is, en dat op beide ogen (dit komt omdat de signalen naar beide ogen vanuit één punt in de hersenen gestuurd wordt en het is dat punt dat geraakt/gestoord is. Kort samengevat ik zit met een dode hoek naar alles wat links van mij onderaan gebeurt. Dit verklaart het onzeker stappen. Moest dit euvel in een bovenste quadrant gezeten hebben dan zou ik er bijna geen last van gehad hebben. De oogartst noemde dat 'pech'...ik dacht 'weeral eens'. Het nog slechtere nieuws was dat hier geen beterschap meer zal optreden en dat er geen hulpmiddelen (vb. groter scherm op computer) voor bestaan daar je het gewoon niet ziet. Nu gaat men nog verder op zoek gaan naar de 'reden' van de ijlheid in het hoofd. Het is vandaag juist een jaar geleden dat ik ontslagen ben uit het ziekenhuis. Ik had er toen nog hoop in dat alles weer vlug in orde zou zijn (en zelfs de hoop om nog marathons te lopen was er). Nu moet ik alles beginnen herzien want herstel zal er niet meer komen en het zal er 'leren mee leven' zijn en vooral de nodige rust in acht nemen. Het werd maar enkele seconden zwart voor de ogen die fatale loop in Westende...maar de gevolgen zijn voor altijd.

Het visdieet kan je ook volledig terug vinden in Hartloper (en natuuurlijk ook het hoe/waarom)


De 'start to run' in Berlare komt eraan niet twijfelen!!

20-02-2016 om 18:32 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
15-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog zes donkere weken...
Het weekend was vrij kalm. De zaterdag deden een deel van de marathonlopers een duurloopje. Op zondag was er een matige opkomst op het zondagsloopje. Het is voor de tweede keer op rij dat de aanwezigheid niet zo groot was. Hoe zong Herman De Landtsheer dat deze zomer 'Op zondag laat hij ons lopen tot de noen....' (of zoiets). Dus volgende zondag verzamelen om 10:00 aan Kalken Kerk en dat iedereen weer de goede gewoonte van het zondagsloopje mag oppikken.

Vandaag is het ook de start van het visdieet. Hier wordt zowel door marathonlopers als niet-marathonlopers aan deelgenomen en dit met schitterend eindresultaat. Hoe je de craquottes en de vis moet verdelen (en ook het hoe en het waarom van zo een dieet) vind je terug in Hartloper ( www.bloggen.be/hartloper ). Een ander belangrijk evenement dat binnenkort start (7 maart ) is de 'start to run' in Berlare ...aarzel dus niet om in te schrijven.

Zoals al gezegd staat er op 10 maart een speciale training (die van de 'lange adem') op het programma; Gelieve u aan te duiden zodat er voor extra begeleiding kan gezocht worden.

Daar er het eerste gedeelte van de week vrij guur/koud weer is voorspeld is het programma daar naar aangepast.

Bareldonk:  maandag: wintertourkes - woensdag: omlopen muizenstraatje en de restarters: maandag 4x8 en woensdag 2 km - 2 m stp - 2 km
Veldmeers: dinsdag: Kasteel à volonté en donderdag omlopen langs Slekkebeek.

15-02-2016 om 09:03 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte loopomstandigheden
Deze week hebben we het niet getroffen met de weersomstandigheden met maandag zelfs een afgelasting door de hevige rukwinden. Op dinsdag was het 'iets' beter aan de Veldmeers (wel veel plassen her en der). Woensdag kon er in vrijwel normale omstandigheden gelopen worden aan de Bareldonk. Vandaag ziet het er een zonnige dag uit en zullen we aan Veldmeers de omlopen richting 'Kalken' kunnen doen.

De donkere avonden zijn echter nog niet achter de rug. Nog 6 weken alvorens 'het uur verandert' dat is dus nog een gans tijdje. Om deze periode te overbruggen gaan we onszelf een doel geven om naar toe te werken nml. de training van de 'lange adem'. Net als vorig jaar gaat die door aan de Veldmeers. De afstanden zijn 5, 10, 15 en 21 km (halve marathon). Het is de bedoeling dat die avond iedereen zichzelf eens overtreft en zichzelf kan overtuigen dat het toch weer 'de moeite waard' geweest is om gedurende de lange winter te blijven lopen. De datum is donderdag 10/03. Om praktische redenen (extra begeleiding (want zullen heel wat lopers zijn), schrijven diploma's...) wordt gevraagd om aan de rechterkant van de blog de afstand aan te duiden welke je zal lopen die dag. Nogmaals meegeven dat deze loopavond voor beide groepen is.

Het zondagsloopje gaat deze week door aan Uitbergen Kerk (omloop naar vernieuwde dijk (5 km) en dan eventueel verder naar het '....Rustpunt' (10 km) en extra lus (13 km).

Alvast enkele datums om te noteren:

13/03: O'Trala-loop. Ook de vorige twee edities zijn we hier met de groep aanwezig geweest voor een tocht langs de trage wegen van Laarne
24/04: Opening (en natuurlijk ook het lopen van) de Bloso-omlopen in Berlare (Donk) waar ik het peterschap van draag
29/05: Bareldonkjogging


11-02-2016 om 10:03 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelasting training maandagavond

Door de hevige rukwinden (die volgens weerberichten niet in kracht zullen afnemen) en de aankodigde buien lijkt het ons beter om de training deze avond af te lassen. Ook omdat er her en der gewaarschuwd wordt om deze avond geen 'zotte dingen' buiten te doen. Woensdag natuurlijk allen op post!!!

08-02-2016 om 17:15 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loopprogramma's onder voorbehoud...
De weersomstandigheden kunnen ons deze week heel erg parten spelen. Er wordt op sommige dagen overvloedige regenval voorspeld maar ook zware storm. Ik weet het regen is geen reden om niet te lopen maar met stormweer primeert toch de veiligheid van de lopers. Dus gelieve elke dag rond 17:00 te checken of het loopgebeuren doorgaat (die beslissing wordt in beperkt comité (Bareldonk) genomen of in overleg met Sportdienst (Laarne)). Hopelijk hebben we het niet nodig maar beter op voorhand doorgeven.
Aangezien de weersomstandigheden kunnen de trainingen ook aangepast worden op het moment zelf. Het voorlopige programma:

Bareldonk: Maandag wintertourkes - Woensdag onder het motto ('Wat gegil en getier want de padden zijn op zwier') tourkes langs Brielstraat (Muizenstraatje zal onder water staan). De restarters hebben een apart programma.
Veldmeers: Dinsdag Kasteel en donderdag: omlopen richting Kalken.

Dit weekend waren we op verschillende locaties actief

Op zaterdagochtend deden er sommige van de marathongroep een lange duurtrainingIn de namiddag was het rondjes draaien tvv Oigo in Desselgem een aangenaam tourke van 1 km en per omloop een 'pralineke'. Ik zelf had er ook nog eens mijn loopschoenen aangetrokken om er nog eens 10 km te doen.Elke marathonvoorbereiding moet een specialeken hebben. Hierbij was Cadzand de wedstrijd waar ze het nog lang over hebben. Verhalen van opkomend water, los zand, wind, duinen op en duinen af...kwamen op me af na de aankomst. Maar één ding mag men zeker zijn: een dergelijke loop doet deugd in een voorbereiding.


En ook op zondagmorgen werd er afgesproken aan Kalken Kerk.

08-02-2016 om 10:02 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmis voorbij...visdieet nadert...
De eer van Lichtmis is in beide loopgroepen hoog gehouden. Het zijn avonden zoals deze die onze loopgroepen zo speciaal maken. Het geeft een extra dimensie aan het lopen. Het sociale wordt gekoppeld aan het sportieve en als daarmee ook een 'folklore' kan bij in stand gehouden worden is dat mooi meegenomen.

Aan de Veldmeers was er een grote opkomst. In het tuinhuis heerste er een lichte vorm van paniek...'Ze zullen hier allemaal gelijk staan, we gaan niet kunnen volgen...'. Maar de groepjes kwamen mooi gespreid binnen om de overheerlijke appelbeignets te verorberen... Ik zelf had dat nog nooit gegeten (en blijkbaar waren er zo nog) maar dat viel zeker in de smaak: eerst eentje proeven en dan met elk groepje dat toekwam nog eentje...Iedereen verdrong zich rond het tuinhuisje want een venijnig windje zorgde toch voor een koudegevoel.

Aan de Bareldonk hadden de bakkers waarschijnlijk pannenkoeken gebakken voor gans Berlare en omstreken want er was zeker voldoende. Hier hadden we wat beschutting gezocht achter de Kappel. En na het lopen van een wintertourken kon iedereen smullen en genieten van een warme chocomelk.

Heel erg bedankt aan de 'bakkers' in beide loopgroepen want zowel in Laarne als op ' den Donk' was het een zeer geslaagde avond!!!


De 'koks' van de appelbeignets
zeer grote opkomst aan de veldmeers

De bakkers hadden flink hun best gedaan

Zie ze smullen


04-02-2016 om 10:16 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
01-02-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmis
Het zit ons de laatste dagen niet mee qua weersomstandigheden (regen en wind zijn ons deel). Hierdoor ook minder aanwezigen op het zondagsloopje (toch nog een 10-tal 'echte').  Ook deze week zouden de weergoden ons niet echt gunstig gezind zijn maar we laten het niet aan ons 'hart' komen en warmen ons op aan de 'Lichtmis'-sfeer.

Het gezegde dat met lichtmis gebruikt wordt is 'Elk vrouwken nog zo arm maakt op Lichtmis haar panneken warm'. Een ander veel gebruikte uitdrukking rond Lichtmis is 'Bij helder weer 'est tot de zessen lichte'.

Een zevental jaar geleden heb ik voor de eerste keer een Lichmisloop georganiseerd op een joggingavond. Lut bakte dan pannenkoeken en stond ergens ten velde (hekken Nieuw Donk) met een tafelke en het lekkers. De lopers die passeerden namen er één en zetten hun tochtje verder. Ook op de Veldmeers werd dit overgenomen. De pannenkoeken zijn daar vervangen door appelbeignets na enkele 'duur gezworen eden'. Ook op de Bareldonk doen we voor het tweede jaar mee aan de 'Lichtmis'-feesten.

Lichtmisprogramma

Veldmeers

dinsdag 02/02: Er wordt door een team (Nadine, Patsy, Geert en zijn vrouw en Jo) appelbeignets klaar gemaakt. Deze zullen geserveerd worden aan het 'tuinhuisje' met koffie/warme chocomelk en water. Er zullen tourkes Kasteel gelopen worden zodat we wat gespreid toe komen. Op donderdag lopen we nog eens langs de 'Slekkebeek' (of zoiets).

Bareldonk

woensdag 03/02: Hier zorgt een leger pannenkoeken-bakkers voor heel wat lekkers. Het bakkersteam zijn: Evelyn, Mieke, Myriam, Annelies, Lieve, Katryn en Lai Yee. Hier wordt chocomelk en water geserveerd. We lopen wintertourkes op woensdag. Op maandag lopen we richting Piste Overmere (10 km) aangevuld met wintertourkes is dit 14 km. Kortere afstand gaan tot hekken ND en slaan dan rechts af. En dan langs camping. Dit kan nog aangevuld worden met half of volledig wintertourken.

Om de kosten te dekken zal er op beide locaties een 'doos' staan waar men 'nen euro'  kan in deponeren.

Restart to Run

maandag: 5 ml - 1 stp - 4ml - 1 stp - 6 ml - 2 stp - 6 ml - 1 stp tot 26 m
woensdag: 4 ml - 1 stp -4 ml - 1 stp - 4 ml - 1 stp - 4 ml - 1 stp - 4 ml - 1 stp - 4 ml - 1 stp  tot 30 m

Weekend

zaterdag: pralinenloop Oigo (zeker een aanrader en we steunen er een goed doel mee - kunnen diegenen die meegaan een seintje geven) http://valentijnsloop.weebly.com/ Dit is echt voor IEDEREEN mogelijk.

zondag: halve marathon Cadzand (ook een 6 km mogelijk of het zondagsloopje aan Kalken Kerk om 10:00 (door de regen van afgelopen zondag lopen we nog eens in Kalken)


10 miles Antwerpen

De mensen die willen meedoen aan de 10 miles Antwerpen kunnen hun naam - adres - email - geboortedatum doorgeven aan Anne Vander Straeten (Bareldonklopers - anneken5@hotmail.com) die voor de groepsinschrijving zal zorgen.

Betalingen

Nu kan ook op de Veldmeers betaald worden.Dus kunnen de joggers (die het nog niet gedaan hebben) zich in orde stellen (zowel op Veldmeers als Bareldonk)

01-02-2016 om 15:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Inschrijving Jogging 't Zand
Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   180


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!