Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarafsluiter
Het nieuwsblad heeft op zijn site nog een zeer mooi artikel geplaatst. Een perfecte samenvatting van mijn sportieve jaar 2013 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blwpo_20131229_002
Ik zou hier ook de mensen van de pers willen bedanken die heel veel doen om de jogsport in onze gemeente te promoten.
Dat het een 'Grand Cru' jaar geworden is, is enkel en alleen mogelijk geworden dank zij jullie want om het met een voetballied te zeggen 'You Never Walk Alone'. Bedankt iedereen om dit mooie jaar.
En ook een dikke Proficiat voor alle joggers voor hetgeen ze bereikt hebben of het nu een 'start to run' was of een 'marathon lopen' iedereen heeft zijn doel nagestreefd en bereikt.

Praktische info

- de Veldmeersrunners verzamelen de eerste keer in het nieuwe jaar op donderdag 2 januari voor een pisteloop (tss 5 en 10 ronden) om zo de 'gediplomeerden' vlot te laten integreren in de groep (zo kunnen ze zien met welke groep ze best meelopen)

- Het lidgeld (30 euro) voor het volgend jaar kan gestort worden op rekeningnr. BE95 0000 05961658 met bericht "Begeleid Lopen" + naam + 2014 

Geniet nog van de laatste uurtjes van 2013 en een prettige 'overgang' gewenst.

31-12-2013 om 10:49 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4000 km-loop
Zoals de laatste jaren de gewoonte geef ik tussen kerst- en nieuwjaar een loop met een hapje en drankje om de mensen te bedanken waar ik gedurende het ganse jaar mee samen gelopen heb. Dit wordt telkens gekoppeld met de realisatie van een doelstelling: 2010 - 3000 km 2011 - 3333 km 2012 - 3650 km en dit jaar werden er 4000 km afgewerkt.
Gisteren werd nog een jogging in Tielt gedaan op een zwaar parcours (samen met Els, Chris,Brigitte en Alain) en deze morgen was het reikhalzend uitkijken naar de weersvoorspellingen...en dat was regen en wind. Maar de talrijk opgekomen Veldmeersrunners deze namiddag bewezen dat de groep zelf voor de 'ambiance' moet zorgen en daar schuilt net de kracht in van de de Veldmeersrunners. Het werd een onvergetelijke namiddag. Patrick stond aan den bbq, Lut en Heike verzorgden het 'eten en drinken'. En een 70-tal lopers liepen samen met mij de laatste 5 km. En daarna volgde er een zeer gezellig samen zijn. Dat duurde tot het al lang donker was. Enne op 4 februari zeker allemaal komen lopen want er zijn opnieuw dure eden gezworen...

De fotografe werd zelf in beeld genomen...
Een mooie erehaag bij het overschrijden van de 4000 km-grens


Een gezellige babbel na het lopen...


Als het kouder werd en de duisternis was ingevallen werd de bbq als kachel gebruikt...Een mooie trofee als cadeau van de Veldmeersrunners...


Er werd niet enkel gegeten en gedronken maar eerst ook gelopen...


Patrick bediende de vuren...


De 'Van Malderkes' zijn nooit veraf als er leute en plezier is...

27-12-2013 om 20:22 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
26-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht 2013: de herfst
De herfst begon eigenlijk met lente temperaturen en dat zorgde ervoor dat er flink kon doorgetraind worden richting Firenze. Er werden enkele halve marathons ingelast: Evergem, Kuurne, Nazareth.Dit samen met het 'befaamde' visdieet zorgden ervoor dat de marathonlopers vlijmscherp stonden.


Steeds meer mensen voelen zich geroepen om ook eens een langere afstand te lopen. Met een vrij omvangrijke groep zakten we af naar het 'mistige' Lier.De starters hadden brute pech de eerste weken want de eerste drie weken was het steeds 'regen' en een zware piste. Maar de meesten volharden en eind december kregen we een mooie groep 'afgestudeerden'. En ze zijn uit het goede hout gesneden want ook de zondagloopjes krijgen steeds meer en meer lopers.


Ook in de 'herfst' werd een keer 'vreemd' gegaan en dit met een bike and run. Een mooie organisatie van de Sportdienst van Berlare.


Af en toe kon er ook eens gefeest worden. Veel hebben we niet nodig een 'houten kotje' en voor de gezelligheid zorgen we zelf. Hier was het met ons tweejarig bestaan. Een maand of twee later waren er daar ook pannenkoeken ons aangeboden door Sofie.


Na een meer dan bewogen heenreis kwamen we in Firenze. De 'uitgemergelden' sloegen er hun slag. Voor Herman was zijn eerste marathon ook een succes. Voor Maurits werd de 'Ponto Vecchio' zijn Waterloo..


Eind oktober raakte bekend dat het project 'Begeleid lopen' bij de laatste drie was voor de 'Goed Gezien'-award de weken daarop waren onbeschrijfelijk: reportages op de radio, iedereen in de weer om stemmen te ronselen...


Op een vrijdagmorgen kwam dan het verlossende telefoontje 'Jullie hebben gewonnen'. Toen kwam het lastigste weekend van het jaar 'ik mocht niks zeggen' alhoewel er al waren met een krulneus...Er volgende een live uitzending vanop de Veldmeers voor Radio2. En gans de gemeente deelde in het enthousiasme. De onderstaande foto haalde het voorblad van de krant en zal ook tijdens het eindejaar op 'Laarne informeert' verschijnen. Dit is een prachtige belevenis en beloning geweest voor alle Veldmeersrunners.


Bovenstaande foto is door velen gezien maar qua symboliek is de onderstaande veel belangrijker. Mensen die elkaar niet kenden worden door het lopen goede vriendjes... Het is juist daarom dat we de trofeë 'Goed Gezien' gewonnen hebben.


Dat was 2013 in 36 foto's; Een jaar waarin veel is gebeurd. We gaan dan morgen op 27 december bij mij thuis af sluiten met een gezellige namiddag. Start om 14:00 uur. Adres Zomerstraat 39. En wat ook de weersomstandigheden zijn... we gaan allemaal samen zorgen voor een fantastische afsluiter!

26-12-2013 om 10:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht 2013: de zomer
Als ik alles overloop waar we het afgelopen jaar met bezig geweest zijn is het soms moeilijk om één seizoen in negen foto's samen te vatten. En dat is zeker zo voor de zomer.

De 'rode draad' door de zomer was het fantastische 'op de hort'. De locaties en de 'hapjes' waren telkens schitterend.Na de Vaart, volgde 'Klein Versaille' met het dessertbordje, Puyenbroeck bood ons een prachtige loopomgeving en de lekkere 'Turkse brooden' door Chris klaar gemaakt. Overmere-Donk had de omgeving van de Gratiebossen en al het lekkers van Ann en Alain. De apotheose kwam langs de boorden van de Schelde met de afsluiter bij maanlicht!

Dit was één van de mooiste avonden van de veldmeersrunners ... de afsluiter langs de Schelde...


Mooie parcoursen werden aangedaan...


Steeds een zeer mooie opkomst...De Gratiebossen blijven mijn favoriete loopomgeving...


De Broodjes werden enorm gesmaakt...


Ook in joggings in de omgeving waren we graag geziene gasten met dikwijls een talrijke opkomst Waasmunster (er liepen er daar wel met een ...-toote) - Melle - Zevergem - eens 'vreemd gaan' met trio-triatlon op Overmere Donk, Zele-Heikant, Evergem, Destelbergen,Kalken, Middelkerke

Onze delegatie in Destelbergen...


Op de natuurloop in Kalken waren we duidelijk in de meerderheid...


Een gezondheidswandeling in Middelkerke... sommigen weten nu wel beter...Ook de zomerse loopzondagen werden telkens een succes...

Op het einde van de zomer startte de promotie voor 'Start to Run', dook de naam 'Firenze' op en werd er voor het eerst gewag gemaakt van de term 'Goed Gezien'... Deze drie issues zouden in de loop van de herfst het gebeuren rond de Veldmeers overheersen.

25-12-2013 om 08:36 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht 2013: De Lente
De lente was er eentje waarin het lang koud bleef, het echte lentegevoel bleef zeer lang weg. Ook ikzelf onderging (met veel miserie) een kleine metamorfose en kon dus opnieuw volop in alles mijn tanden zetten.

In het begin van de lente werd in Rotterdam ge-oogst wat in de winter gezaaid werd. Iedereen vervulde zijn doelen in een prachtige marathon.


De starters van Berlare kunnen hun trainingen doen in een prachtige omgeving...Toch bleef de koude ons parten spelen en als protest naar de weergoden toe werd er einde mei gluhwein gedronken..De felle wind bleef de trainingen aan de zee bemoeilijken (reeds einde mei)


Kenmerkend voor gans het jaar is de grote opkomst in elk seizoen. Er werd ook een 'restart' to run gegeven.


Een deelname aan het Europees Kampioenschap voor Bedrijfssporten in Praag (5 km en halve marathon) mag als een van de hoogtepunten van mijn 'carriere' beschouwd worden.


Met een mooie groep van de VDAB (volleyballers en lopers) waren we aanwezig in Praag...


Aan Kalken Kerk werd de start gegeven voor wat een schitterend 'op de hort'-seizoen zou worden..


Bij de zoektocht naar nieuwe parcoursen stond men plots in Herman zijnen hof...

24-12-2013 om 11:03 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaaroverzicht 2013: de winter
Het is de bedoeling het jaaroverzicht onder te verdelen in de vier seizoenen en dagelijks wordt en één gepresenteerd.

De winter was hard ... in januari krijgen we de eerste serieuze winterprik. Bij temperaturen van -10 kregen we toch steeds een vijftig lopers samen.Op 2 februari werd er traditioneel de lichtmis loop gehouden met pannenkoeken... en er zijn er die er weg mee kunnen..


Voor de marathon werd getraind aan de zee en daar was een koude Oostenwind dikwijls ons deel...


De starters van Berlare hadden het ook niet onder de markt de eerste twee weken want einde maart was ook sneeuw hun deel...


Bitter koud was het in februari prachtige lopen rond het Donkmeer...


Loopschoenen uit en schaatsen aan... prachtig en uniek om op deze manier te trainen...In de TopSporthal werden de provinciale trefeeën uitgereikt voor Sportverdienste... het werd een mooie avond.


Dit zestal heeft een ganse winter hard getraind voor de marathon van Rotterdam... die in de lente zou gelopen worden


Einde maart (laatste voorbereiding (halve marathon Lier) voor Rotterdam) heerste koning winter nog steeds.

23-12-2013 om 15:21 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
22-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcorrida Berlare
Vandaag stond in Berlare een kestcorrida op het programma. We zijn al voor de derde keer trouwe klant in Berlare maar dit jaar hadden ze ons een beetje 'gejend'... zouden we wel de grootste groep zijn. De Veldmeersrunners namen de handschoen op en waren met 32 joggers aanwezig. 
Het was een sfeervolle loop met een mooie doortocht door het park. Dergelijk joggings moesten veel meer ge-organiseerd worden. Dit ligt binnen ieders bereik en ook de minder 'snelle' lopers vinden hier een plaats. Het is makkelijk om mensen te motiveren om aan dergelijke organisaties deel te nemen. Proficiat aan de Sportraad Berlare voor de loop en ook een mooien 'après'. Daarna brachten we met de groep nog een bezoekje aan de kerstmarkt in Berlare (die jammer genoeg zoals elk jaar getrakteerd werd op een regenbui). Voor de Veldmeersrunners alweer een geslaagde sportieve namiddag.

Een mooie groep om eens mee uit te pakken in Berlare...Het onafscheidelijke duo...


Na Lier vandaag in Berlare...

22-12-2013 om 17:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier/Berlare
Lier

Vandaag stond er ern 10 mijll in Lier op het programma. Iedereen die al in Lier gelopen heeft weet dat dit prachtige parcours enkele geheimen heeft zeker bij 'winderige omstandigheden'. Bij de start en de eerste kilometers liep alles vrij normaal. Wel een vrij snelle start (met kilometertijden rond de 5'15") en toen zag je het gebeuren. De lopers met ervaring (voor mijn ongeveer de dertigste keer dat ik in Lier liep) begonnen rond te kijken en te zoeken naar een groep om zich in te verstoppen want er volgde een strook van een 8-tal kilometer. Ik vond een groepje aan 5'25"/km (bij tegenwind!). Ik zat zeer goed toen men echter versnelde moest ik laten gaan. Het is niet verstandig om tussen twee groepen te lopen (diegenen die dat wel proberen krijgen binnen de km de rekening gepresenteerd). Dus wachten op een volgende groepje en aan 5'30" verder. Eens het keerpunt kon er weer richting Lier gelopen en de laatste 4 km werden opnieuw aan meer dan 11/u afgehaspeld. Dit resulteerde voor mij in een nooit geziene eindtijd van 1u26'34". Wat er de laatste weken met mij aan de hand is weet ik niet maar ik zit in een ongelofelijke flow... Op wolken lopen noemen ze dat!!!
Ook de rest van de Veldmeersrunners liepen een verstandige (en snelle wedstrijd). Alain 1u10' - Brigitte - 1u20' - Chris 1u21'- Els 1u23'.Wetteren

Vrijdagavond stond er in Wetteren een kersloop op het programma. De Veldmeersrunners hielden eraan om daar met enkele lopers aanwezig te zijn. Op die manier konden we ook eens kennis maken met de 'Finse Piste 'in Wetteren. En die is toch lastiger dan we dachten. De omloop van 1 km moest 5 maal worden afgelegd. Chris nam Ria op sleeptouw terwijl Carla en ikzelf Saskia moed in spraken. Soms hadden ze het moeilijk maar iedereen haalde zeer vlot het einde op toch wel vrij pittig parcours.En aan alle Veldmeersrunners ... wees aanwezig in Berlare voor de kerstloop want men is ons daar wat aan het uitdagen...

21-12-2013 om 19:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgebreid eindjaarsprogramma
Na de meer dan geslaagde finale-run van dinsdag staan er nog enkele events op het programma voor het eindejaar. Zie hieronder een gedetailleerd overzicht.

donderdag 19 december:  Iedereen die wil loopt richting Kasteel (indien er mensen zijn die zich beter op de piste voelen is dit geen enkel probleem om daar enkele omloopjes te doen). Mensen die de eerste keer deze omloop doen. De omloop is 6 km (is direct 1 km erbij). Als je echter voorbij het Dorp de eerste straat links neemt kom je aan 5 km. De meer ervaren lopers kunnen nog extra omlopen doen van 1650 meter. Belangrijk is dat je voor fluo en eventueel lampjes zorgt. En loop steeds in groep (nooit er alleen ergens tussen lopen).Neem ook de verkeersregels in acht en wees meer geconcentreerd dan op Finse Piste.

Vrijdag 20 december: jogging Wetteren. 19 uur: 3 km en 20 uur 5 km. Kwartier voor de start aanwezig zijn. Er kan eventueel afgesproken worden aan Finse Piste om samen te rijden.

Zaterdag 21 december: Lier 10 miles (16 km) - www.aclyra.com. Vertrek om 11u15 aan Sporthal in Laarne

Zondag 22 december: Kerstcorrida in Berlare (2,5 - 5 - 7,5 km) Start 14 uur. Om 13u30 verzamelen aan de kerk van Berlare. Nadien brengen we een bezoekje aan de Kestmarkt. Dit is echt een aanrader... en ook een gelegenheid om eens een beetje te 'pronken' met onze 'Goed Gezien'-award...(mag ook al eens...)

Donderdag 26 december: Kerstloop Tielt (10km):18u30 - vertrek Sporthal Laarne 17 uur. www.kerstcorridatielt.be

Vrijdag 27 december: 4000 km-loop waarbij iedereen uitgenodigd is. Waar? Zomerstraat 39 Wanneer? 14:00 uur. Eerst loopje van 5 km en dan een gezellig samenzijn om het ongeloofelijk loopjaar van 2013 eens te 'overlopen' (voorbereiding marathon Rotterdam in de koude en sneeuw, de fantastische op de horts, Europees Kampioenschap Praag, de derde editie van Start To Run, marathon Firenze, de 'Goed Gezien'-award' maar vooral de 100 trainingen die we in 2013 allen samen deden en de fantastische vriendschappen die tijdens het lopen gegroeid zijn). Gelieve wel recht op de blog te klikken of je aanwezig zal zijn. De afwezigen zullen ongelijk hebben..

Zondag 29 december: Met een zondagochtendloopje gaan we definitief 2013 afsluiten. Samenkomst om 10 uur aan het hekken van de Nieuw Donk.

Gelieve ook jullie inschrijvingen voor het loopjaar 2014 in orde te brengen zodat alles in orde is met de verzekeringen. Kijk ook in jullie brievenbus naar het blad 'Laarne Informeert'... een prachtige afsluiter voor een topjaar!18-12-2013 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
17-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale Start to Run
Vandaag was het eindelijk zo ver. Na tien weken trainen werd de finale-loop gedaan. Er kwam een massa veldmeersrunners naar de dinsdagtraining. Met 131 waren we. Iedereen bleef op de piste lopen en tegen het moment dat de 'diploma'-lopers toegekomen werd er een erehaag gevormd. Iedereen kon op die manier genieten van zijn 'finish'. Er werd ook op iedereen gewacht. 
Iedereen een dikke proficiat en het diploma was dan ook het resultaat van het vele trainen (want de opkomstpercentage was telkens zeer hoog). Ook werd nogmaals het belang van een groep bewezen. Het groepsgevoel zet vele mensen aan om sportieve dingen te doen die ze alleen nooit zouden bereiken.
Dit mag echter geen eindpunt zijn en ik hoop dat jullie allen ook blijven verder lopen zodat er op een plezierige en verantwoorde wijze kan gewerkt worden aan de conditie.
Ik wil ook nog meegeven dat ik als coach heel fier ben dat er zoveel mensen hun diploma behalen en dat de sfeer telkens fantastisch is.
Iedereen nog eens een dikke proficiat. 
Het programma voor het eindejaar geef ik morgen nog eens mee.

Al de gediplomeerden fier op de foto...


Een sportieve familie!!!


De diploma's werden uitgereikt tijdens een receptie aangeboden door de Sportdienst

17-12-2013 om 23:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finale-loop
Tien weken geleden werd op een regenachtige avond het startschot gegeven van de derde 'start to run'-reeks in Laarne/Kalken. Veel deelnemers opnieuw en veel ongeloof en twijfel 'Gaan wij dat kunnen' -'Zoals ge dat uitlegt is het simpel maar...'- 'Klappen/tetteren kunnen we genoeg maar of we er gaan kunnen bij lopen is wat anders'. De regen bleef de eerste weken aanwezig en het was 'afzien' maar je zag het vertrouwen groeien. De 'briefjes' werden gretig uit mijn handen gegraaid en de minuutjes werden aandachtig bestudeerd... De opkomst was enorm: 'de laatste weken zijn we niet onder de 100 joggers gegaan'. Het 'Goed Gezien'-programma had zeker een positieve uitstraling naar de starters toe. Men was daar mee bezig en ondertussen besefte men niet dat men ipv 2 minuten te lopen er al 10 tot 15 liep. De kracht van de 'groep' bewees opnieuw zijn nut. Iedereen trekt zich aan iedereen op. Van tweemaal lopen schakelde men over naar drie keer en er werden enkele mooie zondagsloopjes gedaan. 
En morgen is het zover dan wordt voor velen het 'onmogelijke' werkelijkheid. Twijfelen moeten jullie niet doen want jullie gaan morgen allemaal de 5 km lopen.
We doen de finale-loop in groep (ook de anciens blijven op de piste). Daarna is er een diploma-uitreiking met een receptie (zowel voor starters  als anciens)waar er kan nagepraat worden.
Geniet van jullie laatste uren als 'starterken' want vanaf morgenavond zijn jullie 'gevorderden'

16-12-2013 om 10:16 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
13-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar loopt ten einde maar ...
... op de Veldmeersrunners hebben nog heel wat op het programma staan.

Gisteren was er een serieuze test gepland als aanloop van de finale-loop van dinsdag. Er stond 32 minuten lopen op het programma. Na dertig minuten was er echter nog niemand aan het 'neuten' dus besloot ik om er enkele minuutjes bij te doen. We liepen uiteindelijk 40 minuten. Dus de starters hebben serieuze inspanningen geleverd de laatste weken en dit wordt nu beloond.

Hoe ziet het eindejaarsprogramma eruit:

- zondag 15/12: ochtendloopje aan het Donkmeer (parking Nelepad) om 10:00 uur.Gevorderden: 9 km - Starters 4,5 km
- dinsdag 17/12: finale start to run. Voor mij persoonlijk steeds één van de mooiste momenten van het jaar. 
- donderdag 19/12: Kasteelloop met alle lopers ('starters' bestaan niet meer dan!!!)
- vrijdag 20/12: 18 uur jogging in Warande Wetteren (3 of 5 km)
- zaterdag 21/12: 10 miles Lier
- zondag 22/12:  13u45 Kerstcorrida Berlare + kerstmarkt (2,5 - 5 - 7,5 km). De Veldmeersrunners zijn daar steeds door heel wat lopers vertegenwoordigd en is er aangenaam toeven...
- donderdag 26/12: kerstcorrida Tielt (18u30) - 10 km
- vrijdag 27/12: 4000 km bij Danny (iedereen uitgenodigd - vul wel aan op linkerkant blog)
- zondag 29/12: ochtendloopje aan Nieuw Donk (10:00 uur)

Op bovenvermelde manier sluiten de Veldmeersrunners een topjaar af. Een jaaroverzicht zullen jullie zeker nog krijgen op deze blog echter eerst het volgende hoogtepunt en dat is het 'Eindexamen van onze starters'

13-12-2013 om 17:57 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live uitzending Radio 2
Vele mensen vroegen hoe of waar men de live uitzending van Radio2 ivm 'Goed Gezien' kon (her)-beluisteren.
De link kan je aan de linkerkant op de blog aanklikken. Let op dit kan tijdje in beslag nemen:

12-12-2013 om 12:24 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dankjewel Sophie...
Dinsdag was de eerste loopavond dat de temperatuur onder nul lag. Voor mezelf al direct met nefaste gevolgen voor de handen. Direct enorm koude handen ondanks twee paar handschoenen. De starters deden het voortreffelijk - zij deden hun oefening op de finse piste die er nu vrij goed bij lag (wel hart vasthouden moest het echt beginnen vriezen). Je ziet dat iedereen een ENORME vooruitgang boekt. Mensen waarvan je in het begin kon zeggen 'die zijn hier niet graag' lopen nu met 'nen big smile' rond. En komen zelfs achteraf zeggen 'Die twee minuten stappen had ik eigenlijk niet nodig'. Het programma heeft weer maar eens zijn nut bewezen. Voor de starters is het morgen vrij simpel 32 minuten lopen aan één stuk en volgende dinsdag is het D-day: de finale-run!
De anciens lieten zich ook niet onbetuigd en sommigen liepen langs het Kasteel anderen liepen richting Kalken in het kader van 'Straatje verder' en liepen 13,5 km. Wel opletten hier dat als je naar afstand opbouwt de 'snelheid' wat in toom moet houden.
Voor de gevorderden staat er morgen een Kasteelloop op het programma.
Ook nog meegeven dat er op deze winteravond 121 joggers aanwezig waren. En iedereen kon zich na het lopen te goed doen aan een pannenkoek met gluhwein of chocomelk. Sophie Van Neste nen dikken merci van iedereen want nu weet iedereen dat je van je woord bent! Je maakte er voor iedereen een sfeervolle avond van dat enorm werd ge-apprecieerd.

Ook nog meegegeven dat er ook op zondag wordt gelopen. Er wordt afgesproken aan de parking voorbij het Donkmeer aan het Nelepad om 10 uur. Er zal aparte omloop voorzien worden voor starters en gevorderden langs de Gratiebossen. Voor de starters de ideale gelegenheid om zich 'op scherp' te zetten voor de finale-loop.

Sophie staat terecht te glunderen ... ze deed dat voortreffelijk...


Komen die nu om te lopen of...


Een plezierig sfeertje na de training...

11-12-2013 om 16:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het zal je leren'-menu...
Op zondagmorgen was er vrij veel volk aanwezig op ons 'ochtendloopje'. De starters hadden duidelijk zin in een derde loop tijdens de week. Ook het decor werd eens veranderd. Er werd gelopen langs Nieuw Donk - Eendekooi - Brugsken - Nelepad - Brielstraat. De 'anciens'  liepen dit twee keer. Het mooie is dat er bij de starters zoal eens gevloekt en gegromd wordt ...'Hoelang is het nog' - 'Ik ga dat niet kunnen'... je ziet dan de 'kaakjes' van de joggers beginnen blozen maar... toch loopt iedereen steeds verder om dan fier te eindigen met een 'voila séé we hebben het toch gedaan'.
Dinsdagavond is het een speciale training want zoals sommige sprookjes beginnen:

Er was eens ... een starterken die nog veel adem over had (en zich nog niet bewust was van wat de Veldmeersunners allemaal kunnen) en die riep 'Awel als ge dat van Radio 2 wint bak ik voor iedereen pannenkoeken'. En ja Sofie je had de pech dat ik dergelijke zaken vrij goed onthou... maar we moeten zeggen je bent ook van je woord.
Dus voor iedereen is er morgen na de training een pannenkoek (met koffie of chocomelk) geserveerd aan onze 'kerststal'. Een van de aanwezigen gisteren zei 'Dat zal dan de eerste van drie feestjes zijn'. En dat klopt want op dinsdag 17 december staat finale-loop (met receptie) op het programma (Sportdienst stuurt hiervoor nog brief) en op vrijdag 27 december staat de 4000 km-loop bij mij thuis op het programma om 14:00 u (gelieve rechts op blog aanwezigheid aan te duiden - iedereen is hierop uitgenodigd).

Maar eerst gaan we wel nog wat lopen...

Gevorderden (training die van vorige donderdag verschoven is):
Straatje verder:
We zijn aan het verste punt gekomen nml. de Gaver.Dus leggen we een extra lus in (Bieststraat -JVDV-straat) en komen we aan 13 km. Er zal in twee snelheden gelopen worden. Mensen die deze extra lus niet doen kan er dezelfde omloop als vorige keer gelopen worden (11,5 km) maar wel terug komen langs het Steentje. Die vormen dus een derde groep.
Kasteelroute:
Eén grote omloop is 6 km en per extra lus komt er 1750 meter bij.

De starters gaan met rasse schreden vooruit. De groep hangt zeer goed aan elkaar en de resultaten zijn verbluffend. En de menu voor deze week ... die is vrij eenvoudig.

Menu week 9
Dinsdag: 20 ml - 2 stp - 15 ml
Donderdag: 32 ml

09-12-2013 om 13:19 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
06-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel nieuws aan de Veldmeers...
Ondanks de stormwind was er gisteren nog een vrij grote opkomst (zeker de starters lieten zich niet onbetuigd). Om het 'gevaar' niet op te zoeken werd 'straatje verder' naar dinsdag verschoven. De Sint was ook aanwezig (met dank aan An Roels) en zo kon een prachtweek op een mooie manier worden afgesloten.
Er zijn echter heel wat topics hangende momenteel - hieronder eens alles op een rijtje:

Wat met gewonnen geld?

Er zal een rekening geopend worden met drie titularissen (Anne Verstraeten - Ine Bracke (lopers) en Corien Vliebergh(sportdienst)). Op die manier is er voor alle betrokken partijen steeds een duidelijk overzicht wat er met het geld gebeurt. Eens de rekening geopend zal de 'Koning Boudewijn Stichting' de 2000 euro doorstorten. Deze rekening wordt enkel voor dit doeleind gebruikt en we gaan geen kas aanleggen. Die 2000 euro zullen zoals gezegd gespendeerd worden aan issues aangaande veiligheid, bewijzering,..

Nieuwe kledij - sponsors

Momenteel zijn de 'Veldmeersrunners' 'hot news'. De volgende weken zullen er ook nog in tijdschriften regelmatig artikels verschijnen. Dus kunnen we denken aan het aantrekken van sponsors. Ik zal mij daar zeker voor inzetten en kijken wat er kan worden opgehaald. Dit zou over verschillende sponsors gaan - voor verschillende doeleinden.

Wat is mijn Sinterklaas-lijstje:

- fluo regenjas met ons logo erop (heb dat al bij andere loopgroepen gezien en dat heeft iets). Dit valt op en de 'gelijkheid' laat ons ook als groep naar voor komen.
- een zomertruitje (waar al veel naar gevraagd is)
- vernieuwing of aankoop van meer van de bestaande looptruitjes (winterversie dan).

Momenteel zijn we prijzen aan het vragen en eens die binnen zijn(en als er na de inschrijving ongeveer geweten is met hoeveel leden volgend jaar) weten we welke budgetten we nodig hebben.

Indien er mensen zijn die willen sponseren of sponsors kennen kunnen mij dat steeds doorsturen op danny.clincke@skynet.be. 
Als we alles rond krijgen zal er een 'pas'/'ontwerp'-comité van een viertal vrouwen worden samen gesteld die dan hun 'gedacht' kunnen zeggen (want termen zoals v-hals, taille moet ik gaan opzoeken in een woordenboek).

Programma rest van het jaar

Er komen nog enkele belangrijke datums aan:

- dinsdag 17 december finale start to run  (met diploma-uitreiking en recepetie)
- donderdag 19 december zal met gans de groep langs het Kasteel gelopen worden
- vrijdag 27 december loop ik de laatste 5 km van mijn '4000 km'-doel en hierbij nodig ik iedereen uit waar ik dit jaar mee samen gelopen heb - dus jullie zijn allemaal van harte welkom. Verwarmend drankje en hapje is voorzien. Gelieve aan de linkerkant je aanwezigheid te vermelden.

Inschrijven Begeleid lopen 2014

Over hoe je uw inschrijving voor volgend jaar kan hernieuwen (of de starters zich inschrijven) krijg je binnen enkele dagen een brief van de Sportdienst. Ik hoop (ben er zeker van) dat jullie volgend jaar allemaal lid zullen blijven/worden van de Veldmeersrunners

Volgende zondag wordt er ook gelopen. Afspraak 10:00 uur aan het hekken van de Nieuwdonk.

06-12-2013 om 13:42 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners in de kijker..
Het winnen van de 'GoedGezien'-award heeft blijkbaar heel wat teweeg gebracht. Toen ik deze morgen de krant ging halen en de Veldmeersrunners op de voorpagina zag staan werd ik daar stil van. Toen ik het artikel op pagina 20 las mag ik wel stellen dat ik totaal van 'mijn melk' was. Ook in het Laatste Nieuws een enorm lovend artikel over onze groep. Nogmaals het bewijs dat we een fantastisch team zijn. 
De bovenvermelde artikels zijn enkel in de krant zelf te lezen en zijn ook nog enkele andere artikels:


Maar ... naast al dit moois wordt er ook nog gelopen dus het menu voor morgen:

Anciens

Straatje verder

We zijn aan het verste punt geraakt nml. De Gaver. Dus leggen we een extra lus in (Biestraat-JVDV-straat) en komen we aan 13 km. Er zal aan twee snelheden gelopen worden. Indien er mensen zijn die de extra lussen niet wensen te doen (dus 11,5 km) kunnen zelfde omloop van vorige keer doen (wel langs Steentje...) en kunnen een derde groep vormen

Kasteelomloop

Hier kan 1 omloop 6 km gelopen worden en extra lussen op de piste gedaan worden.

Starters

Jullie zijn schitterend bezig! De trainingsminuten zijn gevoelig opgedreven maar iedereen loopt de minuten zeer vlot. Ook al meegeven dat de finalerun voorzien is op dinsdag 17 december.

Menu week 8

Dinsdag: 12 ml – 1 stp – 12 ml – 1 stp – 10 ml – 1 stp  tot 37 m

Donderdag: 15 ml – 2 stp – 15 ml – 2 stp  tot 34 m

Ook op zondagmorgen wordt er gelopen (zowel starters als gevorderden). Afspraak 10 uur aan het 'hekken' van de Nieuw Donk voor een mooi parcours (apart voor de beginners)


04-12-2013 om 09:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners winnen Goed Gezien
Naar aanleiding van de 'overwinning' bij 'Goed Gezien' een project van Radio 2 en Koning Boudewijn Stichting werd vandaag een life-uitzending gehouden van aan de Veldmeers in Laarne/Kalken. 
De Schepen van Sport en de sportdienst hadden er alles aan gedaan om de mensen een goede ontvangst te geven ook. De bezielers van de andere projecten Autodelen Gent en Soepkar Snt-Niklaas waren ook aanwezig en het werd een toffe babbel met die twee gasten. Ook de meters/peters van de projecten waren aanwezig: Joke Van De Velde - Luc De Vos en Maxime De Winne    .
Ook de opkomst van de lopers was heel goed en dit benadrukte nogmaals het 'sociale' aspect.
De hoofdprijs werd uitgereikt door de vertegenwoordiger van Koning Boudewijn Stichting en ook van de Provincie Oost-Vlaanderen was er een afgevaardigde. Ik heb met die mensen een apart gesprek gehad en de manier hoe zij spraken over dit project was heel lovend. Vooral de diversiteit aan deelnemers was volgens hen iets waardoor wij meer dan de terechte winnaar. Ook het stemmenaantal (>1400) was vrij groot.
Er zal in de media nog heel wat geschreven worden de volgende dagen maar zonder blozen mogen we stellen: de Veldmeersrunners zijn een groep die enorm goed samenhangt en die op een sportieve manier het sociale aspect in onze gemeente een boost geeft. We mogen heel fier zijn met deze 'award'. We zijn een prachtig team!!!
De uitzending kan herbeluisterd worden via Radio 2: www.radio2.be dan ga je naar 'Net gemist' en kiest 'Middagpost Oost-Vlaanderen' van 03/12/2013. 
03-12-2013 om 16:49 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners winnen 'Goed Gezien'

Zonet is op Radio 2 de winnaar van het project ‘Goed Gezien’ bekend gemaakt. Een opzet dat per provincie een project bekroont met de meeste invloed op de ‘sociale omgang’ tussen de mensen.

En als winnaar is het ‘Begeleid lopen’ van Laarne uit de bus gekomen. Ik mag zeggen dat dit mij een enorme genoegdoening geeft. De Veldmeersrunners krijgen hierdoor een terechte erkenning voor wat zij vertegenwoordigen en doen nml. mensen bij elkaar brengen door het lopen en dit op een manier dat iedereen vlot kan meelopen en ook blijft komen. Het groepsgevoel zet de mensen aan tot sporten.

Het opnemen tegen twee grootsteden als Gent en Snt. Niklaas was niet eenvoudig maar toch hebben we het klaar gespeeld.Er zouden enorm veel mensen op ons project gestemd hebben. Ik wil iedereen hiervoor van harte danken.

Ook dank aan Joke Van De Velde die op een schitterende manier het meterschap van dit project op zich nam! Het duo-gesprek waarbij de winnaar kenbaar gemaakt kan je vinden op http://outpost.vrt.be/privemp3/20131202GOED_GEZIENbekenmakingwinnaars_181348.htm

Voor mij zelf is dit ook vrij emotioneel. Als ik zie wat er in juni 2005 gebeurde (zwaar hartinfarct) en hetgeen wat we nu bereikt hebben lijkt dit onwaarschijnlijk. Dit enkel en alleen met de steun van alle Veldmeersrunners en mensen die ons goed genegen zijn.

Aan alle Veldmeersrunners: WE DID IT!

En eigenlijk zijn alle projecten winnaars want ook bij het ‘autodelen’ en de ‘soepbedeling’ zijn er mensen die zich elke dag inzetten om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Morgen dinsdag zal Radio 2 een life uitzending geven vanuit de sporthal in Laarne. Dit is ‘Middagpost Oost-Vlaanderen’ tss 12:00 en 13:00. Iedereen is van harte welkom! (Gelieve wel links op de blog aan te klikken of je aanwezig zal zijn zodat we een inschatting kunnen maken). Aan de joggers zou ik willen vragen om in loopkledij te komen (en mensen met een Veldmeersrunners-truitje gelieve dit aan te trekken).

’s Avonds is er een normale training om 19u30. De gevorderden lopen de ‘Kasteelroute’ en de ‘starters’ blijven op de piste. Daarna zouden we iets ‘uitleggen’ en samen eentje gaan drinken in de cafetaria. Probeer ook op de training met zoveel mogelijk aanwezig te zijn zodat we met zijn allen kunnen genieten van dit mooie moment!!


Dit is de huidige groep van joggers met onze meter Joke Van De Velde...September 2011 een intitatieles voor het lopen is het begin van het loopgebeuren want ons nu tot het winnen van 'Goed Gezien' brengt..

02-12-2013 om 12:26 geschreven door danny  


>> Reageer (9)


Foto

Foto

Inschrijving Jogging 't Zand
Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   180


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!