Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

27-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'lente komt'-menu...
Dinsdag voelde het opnieuw zeer koud aan en voor de meeste mensen is de lange eerst natte en nadien koude winter voldoende geweest. Je hoort het ook aan de gespreksonderwerpen: mensen voelen zich minder in conditie, keren terug na een 'griep', allerlei kwaaltjes steken de kop op. Maar.. bijt nog even door nog een goede maand en het uur verandert. En net gezien op het weerbericht ...volgende dinsdag 13 graden.
Om de administratie wat af te handelen zal ik morgen aanwezig zijn om 19 uuu: de lidkaarjtes kunnen worden afgehaald en er zijn ook heel wat formulieren voor de 'ziekenkas' die ingevuld zijn.
Ook de voor de nieuwelingen bestemde truitjes (plus extra bestellingen) zijn toegekomen en zullen volgende dinsdag worden bedeeld.

Het menu voor donderdag

De groepen die dinsdag op de baan gelopen hebben en redelijke wat afstand hebben afgelegd blijven nu op de 'finse piste' en lopen nu iets minder kilometer (tss de 50' en 1 uur). Zeker diegenen die volgende zaterdag in Axel een halve marathon lopen mogen zeker niet overdrijven

De drie groepen die op de piste gebleven zijn dinsdag lopen nu richting Kasteel. Afhankelijk van de groep waar ze lopen heen/terug of 1 of 2 extra tourkes. Deze mensen mogen op donderdag wel een 'tandje' bijsteken.

27-02-2013 om 17:19 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft schipperen voor de gepaste dagschotel...

Bij het opstellen van den ‘dagschotel’ dienen we zeker nog rekening te houden met de weersomstandigheden en die kunnen voor uiteenlopende standpunten zorgen. Voor morgen is de vraag hoe de toestand van de piste zal zijn (eventueel allemaal de weg op) of hoe ‘dicht’ zal de voorspelde mist zijn (allemaal op de piste) …

Toch geprobeerd om een programma op te stellen. Naar analogie met vorige week een training uitgestippeld zowel op de weg als op de piste.

 1. Meer dan 10 km aan 9,5 à 10 km/u :Omloop Kalken Kerk maar nu lopen tot aan Gaver (12 km) + Kasteelroute (5,9 km). Mensen die niet de volledige afstand willen lopen maar wel dit tempo kunnen na 12 km stoppen.
 2. Ongeveer 10 km aan 9/u: Omloop Kalken Kerk maar lopen tot aan Gaver (12 km)… Let op voor valpartijen…
 3. De drie andere groepen:  Lopen dinsdag op de ‘Finse Piste’ tss de 40’ en 1u05’ (indien piste te slecht zou liggen worden er omlopen langs Kasteel gelopen)

25-02-2013 om 18:35 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige sportieve wintervoormiddag...
Dit weekend was een sleutelweekend in de voorbereiding naar Rotterdam toe. Na de 25 km van Lier stond vandaag een loop van 20 km op het programma. We deden één van de omlopen in Berlare waar in het kader van de 'Nationale dag van de wandelsport' verschillende omlopen uitgetekend waren.
Om de massa voor te zijn hadden we reeds vroeg afgesproken en een goed geluimde Els (want er was opnieuw wat gewicht af...) pikte mij op om kwart voor acht. We hadden nog parkingplaats en konden rond half negen reeds aan onze loop beginnen. Net als in Lier gisteren was het opnieuw winters en zelfs nog wat kouder op sommige stukken. Maar... de sneeuw maakte het prachtig. De omloop die was utgetekend liep langs de voornaamste bezienswaardigheden van de gemeente. Het grootste deel van het parcours liep langs stukken die we normaal op training ook doen maar 'park in Berlare' en 'Konijnenberg' waren voor onze ook nieuw. Door het laagje sneeuw was het soms opletten om niet uit te glijden maar het landschap was schitterend. Ook de organisatie en de manier waarop alles uitgepijld was verdiend een dikke proficiat. 
Het was ook een zeer ontspannen loopje waarbij kilometertijden van geen enkel belang was: lage hartslag en bezig zijn was het voornaamste doel.
Door deze afstanden in het weekend komen we op een week van 108 km en dat hangt eerlijk gezegd toch wat in de beentjes.

24-02-2013 om 12:37 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
23-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibberen in Lier...
Het vertrouwde groepje maakte deze morgen opnieuw afspraak om met de mobilhome naar Lier te trekken nu voor een wedstrijd van 25 km.
In de auto waren het 'weer' en de 'kledij' de gespreksonderwerpen. En eens in Lier toegekomen beterde het er niet op. Een ijzige wind en wat lichte sneeuw. Er werd wat gewisseld van kledij in de moblihome. Een mooi schouwspel: enkele lagen -- buiten gaan testen en opnieuw aanpassen. Ikzelf had al vrij vlug de keuze gemaakt (wist ook perfect wat er zou komen en welke stukken de wind uit welke hoek zou komen (mag ook na 24 deelnames)).
Eens de start gegeven vielen de omstandigheden eigenlijk best mee. De eerste zeven kilometer (tegenwind) kon ik mij in een groepje nestelen en dat maakte het allemaal veel makkelijker. Door een sanitaire stop moest ik het groepje laten gaan en wilde mij zeker niet forceren door het 'gat' direct dicht te lopen. Na 12 km kwam het keerpunt en dan was het 11 km de wind in de rug en dat ging zeer vlot. De kilometertijden blijven rond de 5'55" en de spierkes voelden goed aan. Het was lang geleden dat ik mij zo een gevoel had rond gelopen. De goede conditie is blijkbaar op komst. De laatste 2 kilometer tegen de wind (en iets fellere sneeuw) vielen nog goed mee. Ik eindigede in 2u28' op exact 25 km. Een perfect marathontempo.
Bij de andere Veldmeersrunners begint ook alles in de plooi te vallen en ook daar vrij scherpe tijden (alhoewel er moet toegegeven worden dat de windrichting het mogelijk maakte om vrij vlot te lopen). Annick was maar net op tijd om de eerste loper te zien arriveren.

De tijden op de 25 km:

Alain:   1u59
Chris:   2u08'
Brigitte 2u09'
Els:       2u18'
Danny   2u28'

En volgende week staat de halve marathon van 'Axel' op het programmaBibberen voor de start..

Aankomen met sneeuwvlokken...

..

23-02-2013 om 20:01 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
22-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een druk (en koud) loopweekend...

Gisteren hebben we met de Veldmeersrunners ondervonden dat de winter nog lang niet gedaan is. Zij die op de piste bleven hadden stroken dat ze de gure wind in het gezicht hadden. Diegenen die de weg op gegaan zijn zullen ondervonden hebben dat het veel aangenamer was om richting Kasteel te lopen dan terug te keren. Naast de ‘koude’ was ook het ‘visdieet’ (opnieuw) het gespreksonderwerp. En ook bij Lut en Chris dezelfde resultaten ( - 2kg op enkele dagen).

De winterse koude zal ook ons in het weekend parten spelen. Er is niet enkel het Belgisch openingsweekend van het wielerseizoen maar voor de marathonlopers wordt het ook zeer druk.

Zaterdag staat er in Lier een 25 km op het programma en langs de boorden van de Nete zal de oostenwind zeker een rol spelen. Hopelijk schijnt ook het zonnetje zodat we ons daar wat kunnen aan opwarmen. Naast de koude wind heb ik ook wat schrik van de kuiten waarin de laatste tijd (na een week niet te kunnen lopen hebben) een enorm stram gevoel in opkomt (moet echt ettelijke kilometers zeer traag lopen alvorens een goed gevoel te krijgen in de kuiten)

Zondagvoormiddag nemen we één van de ‘wandelparcoursen’ mee van de ‘nationale wandeldag’ in Berlare om op een laag tempo toch nog eens een 20-tal kilometer te lopen. En zo zijn we dan beland in de trainingsperiode waarin de halve marathons zich snel opvolgen, vier ( 2x Lier, Axel en Sluis) binnen een tijdspanne van een maand. En de winter zal toch wel eens aan afscheid nemen beginnen denken hoop ik… 

22-02-2013 om 18:09 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Oostenwind'-menu...

Op dinsdagavond waren we met 84 joggers (het laagterecord van vorige week (42) was dus inderdaad een uitzondering). Enkele groepen gingen de weg op en andere groepen bleven op de piste. Op die manier geen overbevolking op de piste en bleef het ook vrij overzichtelijk wie de weg op was.

Ondertussen mogen we ook meegeven dat er exact 100 mensen hun inschrijving hernieuw hebben om ook in 2013 aan ‘begeleid lopen ‘ te doen. Indien er toch nog zouden zijn die het niet in orde hebben gelieve dit zo vlug mogelijk te doen zeker naar verzekeringen toe.

Dinsdag was ook een goede training om nog eens te testen in welke groep men het best thuishoorde zowel qua snelheid  als qua afstand.

Voor donderdag wil ik wel verwittigen: hopelijk zit de thermo-kledij nog niet te ver want er zit een ‘ijzige’ wind waartegen je jou beter beschermt.

Het programma is vrij simpel:

 1. De twee groepen die dinsdag de weg  op geweest zijn lopen nu op de ‘finse piste’. Ook in duurtijd minder lang dan dinsdag (50’) want voor de marathonlopers is er  zaterdag de 25 km van Lier en de andere groep hebben dinsdag boven de 11 km geweest en mag het dus nu wat minder.
 2. De mensen die op de piste gebleven zijn kunne zich nu in drie groepen verdelen en richting Kasteel lopen.

a.       Omloop Kasteel + kleine omloop (2x) : 8,5 km aan ong. 8 à 8,5/u

b.      Omloop Kasteel + kleine omloop:7 km aan ong. 8/u

c.       Omloop Kasteel (5,8 km) aan 7,5km/u

Er zijn enkele mensen die net als ik zich aan het ‘visdieet’ wagen als voorbereiding op de marathon en  hoe bizzar het ook blijft  klinken met ‘directe’ resultaten. Want zowel bij Els en bij mezelf is er op minder dan een week 2,5 kg ‘verdwenen’.

20-02-2013 om 19:13 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
19-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start to run begeleiden kan tot rare situaties leiden...
Ik ga hier een chronologisch verslag geven van een meer dan belachelijk verhaal. Hoe men vanuit RVA en arbeidsrechtbank inspanningen in het belachelijke trekt...

Chronologisch overzicht:

12/10/2011: Er begint een 'start to run'-sessie in Laarne waarvan ik via Vlabus de begeleiding doe (dus volledig officieel). Deze reeks duurt 10 weken en eindigd midden december 2011.
03/11/2011: Ik begin 4/5 te werken (je hebt recht op x-aantal dagen voor je 50 ste (ondertussen 51 ste)
04/04/2012 Er begint een 'start to run' sessie in Uitbergen die ik opnieuw begeleid onder Vlabus (reeds 4 jaar na elkaar)
De opbrengsten per les zijn zowel in Laarne als Berlare (12,46 Euro bruto)
16/04/2012 wordt mij medegedeeld dat 4/5 niet meer kan omdat ik bijkomende aktiviteit ben beginnen uitoefenen na 4/5 ben te beginnen werken.
30/04/2012 ga niet akkoord met bovenstaande 'beschuldiging' omdat het een activiteit was die al bezig was en dat die ook een repetitief karakter had.
01/07/2012 Opnieuw voltijds beginnen werken omdat men mij zeker niks meer ten laste zou kunnen leggen nadien ivm eventuele andere star to runs
15/07/2012 Rva eist een terugbetaling van 280 euro en maart tot juli worden 4/5-den niet betaald. Wat ook opvallend is dat tijdens de bevraging van RVA niet geluisterd wordt naar wat ik probeer naar voor te brengen.
15/01/2013 Ik wordt gehoord op de arbeidsrechtbank waarbij gesteld wordt dat ik zelfstandige aktiviteit uitoefen wat helemaal niet bleek te kloppen met het feit dat ik via Vlabus werk. De uitspraak wordt 3 weken uitgesteld
19/02/2013: De uitspraak valt in de brievenbus. Dat ik veroordeeld wordt omdat ik in Keerbergen 'start to run' gaf terwijl ik in ouderschaptsverlof was. Nooit in Keerbergen geweest en nooit in ouderschapsverlof geweest. Dit maar om aan te duiden dat men opnieuw niet te nauwlettend te werk gaat bij dit dossier. Een bijkomend argument was dat deze 'start to run' nog geen 12 maand bezig was toen ik 4/5-den begon te werken... (we zullen het 'start to run'-principe moeten herzien.
Vandaar mijn vraag 'leven we in apenland of niet...' - eigenlijk zou ik in beroep moeten gaan maar als ik dit zelf nu nog eens allemaal lees is het eigenlijk veel te belachelijk en ben ik blij dat ik de 'start to runs' die ik begeleid op een veel professionelere manier aanpak dan dat de RVA of Arbeidsrechtbank met hun dossiers omgaan

19-02-2013 om 17:32 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
18-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu Veldmeersrunners 19/02
De iets gunstigere weersomstandigheden hebben er voor gezorgd dat de toestand van de 'finse piste' opnieuw flink verbeterd is. Nu ook de krokusvakantie achter de rug is (met links en rechts toch wat 'vakantieschade' volgens ik al hoorde) kunnen we er terug volop tegen aan.
Een deel van de lopers blijft op de finse piste en een deel gaat de weg op. Donderdag gaan diegenen die nu op de piste gebleven zijn de weg op en vice versa. Zo zorgen we zowel voor een optimale veiligheid en sparen we de 'finse piste' een beetje.

1. Meer dan >10 km/u aan 9,5 à 10 km/u: Omloop Kalken kerk maar nu lopen tot 'Klein Gaverstraatje' (10,5 km) + omloop Kasteel (5,9 km). Er is de mogelijkheid om na de grote omloop te stoppen aan de sporthal.
2. Ong. 10 km aan 9 u : Omloop Kalken kerk maar nu lopen tot 'Klein Gaverstraatje' (10,5 km)
3. Ong; 10 km aan 8,5/u:: Omloop Kalken kerk maar nu lopen tot 'Klein Gaverstraatje' (10,5 km)
4. Tss 5 en 8 km aan 8km/u: 50' Finse Piste
5. Tss 5 en 8 km aan 7,5km/u: 40' Finse Piste

Op de finse piste is het trouwens mogelijk om beide groepen eens uit te proberen qua snelheid omdat het daar makkelijk wisselen is van groep.


18-02-2013 om 18:53 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlei
Door een samenloop van omstandigheden (krokusverlof en Valentiijn) was het aantal lopers relatief laag (42). Wat je wel hoort is dat de aanslepende winter daar ook voor veel tussen zit. De meesten blijven wel lopen maar houden het op één keer in de week (het onderhouden van de conditie). Alhoewel als 42 het 'laagte-record' is na een periode waarin we al van in november met slechte weersomstandigheden te maken hebben dan mogen we zeker niet klagen.
Gisteren is er optimaal gebruikt gemaakt van de Kasteeldreef. Er werd in vier groepen gelopen (elk volgens eigen snelheid en afstand) en het grote voordeel van de "plaatselijke omlopen' is dat er steeds een goed overzicht is (zeker als je zelf niet kan meelopen door de aanhoudende tandproblemen). Ook als men zich 'mispakt' heeft qua snelheid is het makkelijk om je een groep te laten uit zakken.
Er resten ons nog een zestal 'donkere' weken en volgens de weersvoorspellingen zouden ook de temperaturen weer omlaag gaan. Het zou gedurende die periode de bedoeling zijn van één maal op de piste te trainen en éénmaal op de weg. Beide omlopen (zowel langs Kasteel als Kalken Kerk) lenen er zich ook toe om ' op te bouwen' en zo enkele extra kilometers te verzamelen.
Voor de marathonlopers begint vandaag de 'tapering off' of het eten van vis (koolhydraat-arm). De training van zondag in Catzand wordt vervangen door een lange duurloop in Wachtebeke (9 uur zwemkom) en de weken volgend staan er naast de itensieve trainingen ook enkele wedstrijden op het programma (Lier, Axel, Sluis).

15-02-2013 om 10:03 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update training 14/02
Daar de wegen berijdbaar zijn en de gladheid daar verdwenen is zal de training van deze avond doorgaan. Wel zal het een training worden op de weg (ook op fiets- en voetpaden is de gladheid verdwenen). Op de aarde-gedeelten komt 'de vorst nog uit de grond' en kan het wel glad zijn. Dus voor de mensen die toch op de piste willen blijven is het opletten geblazen.
Voor mezelf zal lopen er nog niet in zitten maar zal mij opstellen op enkele strategisch plekken langs het parcours (... met de auto kan je jou makkelijker verplaatsen)

14-02-2013 om 16:24 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnsmenu of sneeuwdag?
Vorig jaar kon Snt. Valentijn het loopenthousiasme niet temperen en waren we die dag met een vijftigtal lopers. Het is dus niet zozeer Valentijnsdag dat spelbreker kan spelen morgen maar vooral de weersomstandigheden. De voorspellingen veranderen al gans de dag en afhankelijk van de bron zijn die zeer verschillende.Ze gaan van + 6 en regen naar sneeuw en ijzel bij -1.
Ik heb dan ook een dubbele menu opgesteld en afhankelijk van de staat van de Finse Pisteen/of de staat van fiets- en voetpaden kan er op het moment zelf beslist worden.

Menu voor Finse Piste

Dit zou de voorkeur krijgen bij goede beloopbaarheid. Opnieuw dezelfde oefening van vorige donderdag - vijf joggers zullen als baken dienen en zo kan verder gezocht worden naar de gepaste snelheid (en dat is zeker nodig indien we op veilige manier op de weg willen blijven lopen). Er zal tussen de 40' en 1u15' worden gelopen.

Menu Kasteeldreef

groep 10 km/u: 1 omloop Kasteel + 5 'plaatselijke omlopen' (14 km)
groep 9 km/u: 1 omloop Kasteel + 2 'plaatselijke omlopen' (9 km)
groep 8,5km/u:1 omloop Kasteel + 2 'plaatselijke omlopen' (9 km)
groep 8-8,5/u: 1 omloop Kasteel + 1 plaatselijke omloop (7,3 km)
groep 7,5-8/u: 1 omloop Kasteel (6 km)

Wel nog even de aandacht vestigen op veiligheid en verantwoordelijkheid bij het op de weg lopen (want dit lijkt wat te verzwakken):

- fluovestje of lampje(s) zijn nodig - ook de bandjes die we als nieuwjaarsgeschenk gekregen hebben reflecteren wel degelijk als er licht op komt
- per twee naast elkaar lopen en niet beginnen inschuiven zodat er met vier of vijf man naast elkaar gelopen wordt
- waar fiets- of voetpaden zijn die ook gebruiken en niet er naast lopen want (zeker na een bocht) kan dit zeer gevaarlijk zijn.

Raadpleeg ook morgen nog de blog want bij algemene gladheid kan er ook nog steeds een afgelasting zijn (maar komt zeker tijdig op blog dan).
Voor mezelf zal lopen er nog niet bij zijn want de tandproblemen blijven jammer genoeg aanhouden.

13-02-2013 om 18:59 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visje, visje ... 'k zal je eten

De lopers die deelnemen aan de marathon hebben het mij al enkele keren horen vermelden (en ja ook hun neus opgetrokken) dat het visdieet een belangrijk onderdeel is in de voorbereiding naar de marathon toe. Vandaar dat ik er een apart item aan wijdt.

Het doel van het visdieet is dat ik op een zestal weken  (start op 15 februari)van de huidige 64 kg zal naar 59 kg en dit in het kader van de voorbereiding naar de marathon van Rotterdam. Een marathon is voor mij niet alleen de dag van de wedstrijd zelf maar is een cyclus die ter verbetering is van mijn gezondheid. Het dieet past eigenlijk in de ‘tapering-methode’ (veel toegepast in Noorwegen in het langlaufen op lange afstand). Dat is een methode waarin eerst koolhydraatarm gegeten wordt (gedurende zes weken) en de laatste twee en een halve week worden dan massa’s koolhydraten naar binnen gewerkt (gummies, pasta's, vlaaien, duiven,...). Wat ook eigen is aan deze methode is dat gedurende de ‘koolhydraatarme’-periode de trainingsintensiteit wordt opgevoerd (tss de 75 en 90 km/week). En dat de periode van de koolhydraatrijke voeding de training wordt afgebouwd. Dit laatste gedeelte noemt men ‘supercompensatie’ (resp. naar 80 – 50 – 20% van de trainingsafstand de laatste drie weken)

Zoals al gezegd is dit dieet gebaseerd op het dagelijks eten van vis. Vlees is gedurende deze periode uit den boze en pasta’s – rijst en aardappelen worden gemeden.

De voeding ziet er de volgende zes weken als volgt uit (en dat is een dagelijks weerkerend patroon/zonder uitzondering:

- in de morgen en voormiddag worden 2 à 3 sneden brood gegeten met 'philapdelphia light' en komkoimmers (worden verdeeld over een viertal kleine porties).

- rond half elf blikje ice tea light

- 's middags een appel

- half zes een vis schotel (ongeveer 150 gr) met groeten die of in wok of in taijine zijn klaar gemaakt en dat met twee sneden brood

- na de avondtraining wordt dan nog een blikje cola zero gedronken en als 'snoep' een vijftal 'petit beurkes'

- als ik een lange duurloop doe of een wedstrijd (vb. 25 km van Lier) dan drink ik een 'echte cola' en worden een tweetal franchipannekes gegeten

- als extra vocht wordt er koffie gedronken (ja ik weet het slechte gewoonte)

Door deze manier van voeding kan je ook in de mararhon zeer ver geraken zonder extra voeding en/of drank. De reden hiervoor is dat de laatst opgeslagen vetten het kenmerk hebben om anderhalve gram vocht op te houden per gram. Dus het vocht dat je de laatste dagen opneemt draag je in je lichaam mee tijdens de marathon.

Ook psychologisch zou een dergelijke aanpak al zijn nut bewezen hebben.

Ik kan natuurlijk niemand uit de groep verplichten om dit te volgen maar weet wel dat het mij al enorm ten goede is gekomen tijdens de marathons die ik gelopen heb.

13-02-2013 om 09:36 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zal nog een wintermenu worden...
Momenteel sta ik op non-actief wegens een zware tandonsteking ('k heb er al niet veel meer en dan ambeteren ze mij nog). Maar het is niet omdat de coach in de lappenmand ligt dat er niet moet getraind worden. Ik zal aanwezig zijn of met auto volgen maar lopen zal er niet in zitten.
De weersomstandigheden zijn ons zeker niet gunstig gezind. Donderdag zagen we al dat de piste al zwaar geleden had en de weersevolutie zal daar weinig verbetering in brengen. Maar niet tegenstaande de omstandigheden mogen we fier op zijn dan nog geen enkele training is afgelast (dit in tegenstelling met andere sporten). Het is telkens wel wat improviseren maar we komen er wel uit. En nog een zestal weken en we schakelen over op zomertijd...en andere parcoursen.
Morgen zou ik het principe van de 'bakens' willen uit proberen op de weg. Wel met die verstande dat elke loper blijft in de groep waar hij mee vertrekt.
Het programma voor dinsdag:

1. Meer dan 10 km aan 9,5 à 10 km/u : Omloop richting Kalken Kerk maar nu tot aan de Pennemansbaan (10 km) + omloop Kasteel (6 km). De marathonlopers kunnen van thuis uit vertrekken zodat ze een 7-tal kilometer extra hebben.

2. Ong 10 km aan 9/u: Omloop richting Kalken Kerk maar nu tot aan de Pennemansbaan (10 km)

3. Ong 10 km aan 8,5/u Omloop richting Kalken Kerk maar nu tot aan de Pennemansbaan (10 km)

De drie groepen vertrekken in volgorde zoals hierboven vermeld met een tussenpoze van 1 minuut. In de eerste groep is het natuurlijk mogelijk te stoppen na 10 km

4. Tss 5 en 8 km aan 8km/u: Omloop Kasteel + extra kleine lus langs Kasteel (7,5 km)

5. Tss 5 en 8 km aan 7,5/u: Omloop Kasteel (6 km)

Aangezien de weersomstandigheden zeer snel veranderen is het ook aangeraden om voor het vertrek de blog nog eens te raadplegen. Indien er door 'winterse omstandigheden' toch een afgelasting komt zal die ten laatste om 17 uur worden aangegeven.

En diegenen die de rondvraag nog niet ingevuld hebben over hun favoriete afstand kunnen dan nog steeds doen aan de linkerkant.

11-02-2013 om 18:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
10-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterloop Deinze
Vandaag stond er in Deinze een wedstrijd over 12,2 km op het programma; Deze morgen was ik niet zeker of ik wel zou starten en had mijn twijfels over de te kiezen afstand. Reden: al enkele dagen last van serieuze tandpijn en ontstekingen (en overleef op Dafalgan en Ibobrufen) dus geen ideale aanloop en veel slapen was er ook al niet bij. Samen met enkele andere Veldmeersrunnes toch afgereisd naar Deinze en eens ter plaatse toch ingeschreven voor de maximumafstand. Eens het lopen bezig viel de tandpijn mee. Het parcours was mooi en vrij veel afwisseling. Wel hadden de pijnstillers hun invloed en ik liep met enorm lome benen rond. De kilometertijden varieerden tss de 6'20" en 6'25" maar kon vrij vlot de afstand (die uiteindelijke 11,5 bleek te zijn) vlot uitlopen in 1u12'. Na het lopen werd de tandpijn wel veel erger. Noch wachten tot half april dan verdwijnen alle tanden en wordt er een 'nieuw smoeleken' ingezet...
De andere Veldmeersunners etaleerden een schitterende conditie en toonden dat de trainingen van de afgelopen weken rendeerden. Want ondanks het 'mooie' parcours zaten er toch enkele 'windstroken' in.
Maurits :54' - Brigitte 1u00' - Els 1u04' - Nele 1u08'. Dus iedereen zit zeer goed op schema zowel qua snelheid als conditie in aanloop naar Rotterdam toe. Vanaf dinsdag is het de bedoeling dat de marathonlopers van en naar de training lopen zodat ze extra kilometers in de benen krijgen.

10-02-2013 om 12:53 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gure winteravond
Toen het bijna half acht was waren de weersomstandigheden niet ideaal: wind en regen. De opkomst was enkele minuten voor de start dan ook heel pover. Doch in laatste instantie groeide de groep toch nog aanzienlijk zodat we toch met 52 joggers waren. En onze doorzetingsvermogen werd nog zwaar op de proef gesteld gedurende de avond. Er was de zware finse piste (hopelijk wordt het snel echt droog zodat de toestand van de piste zich opnieuw kan normaliseren) en dan het grillige weer: regen, stofhagel overgaand in sneeuw en dat met een gure wind. Voor mensen met een bril waren dit niet echt ideale loopomstandigheden.
Op deze training liepen er vier 'bakens' rond: Chris (10km/u) - Lut (9km/u) - Rita (8,5km/u) - Veerle (8km/u). Al vrij vlug bleek hoe moeilijk het is om een groep 'samen' te houden; Wel was dit de ideale manier om eens te kijken welke snelheid het best bij je mogelijkheden past. Er waren joggers die ook eens de verschillende snelheden uit probeerden. 
Ik heb nu een 'poll' opgemaakt waarbij de voor jullie ideale training kan worden ingevuld. Er zijn vijf mogelijkheden. Aan de hand van de resultaten hiervan kan ik dan 'weg'-trainingen samenstellen waarbij steeds andere groepen de weg op gaan en waarbij kan voldaan worden aan jullie noden qua snelheid en afstand. Het is in jullie eigen belangd om de 'poll' in te vullen. Je kan deze terug vinden in de linker kolom.Onder de rubriek 'Rondvraag/poll' en 'Favoriete Training'

07-02-2013 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
06-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start to run Berlare
Klik op de afbeelding om de link te volgen De temperaturen voelen nog winters aan en de weerberichten voorspellen nog in de verste verte geen lente maar in Berlare loopt al volop de promotiecampagne van de jaarlijkse lente-editie van 'Start to run'.
Voor mij zal het de vijfde keer zijn dat ik de begeleiding op mij neem. Hier werkt men met een wisselend systeem het ene jaar in Uitbergen en het andere in Berlare. Dit jaar is Berlare opnieuw an de beurt. Er wordt op maandag en woensdag gelopen om 19u30 en de eerste les is op 11 maart.
Aan Berlare heb ik zeer goede herinneringen: telkens een zeer goede opkomst, een toffe 'bende' en vooral het parcours is uniek. Ik heb er door de jaren heen een omloop 'uitgedokterd' dat maximaal gebruik maakt van de bosrijke omgeving van Berlare. Mede door deze ondergrond is het aantal blessures enorm beperkt en zijn er op het einde van de rit bijna geen uitvallers (in 2011 was het slaagpercentage 94%).
De 'Start to Run' in Berlare geeft je ook het gevoel van de overgang te maken van winter naar zomer. Er wordt gestart bij 'donker' in maart met kille temperaturen en er wordt geeïndigd met zomerse temperaturen en 'lange dagen' in mei. Meestal zit het weer ook enorm mee in Berlare (ze hebben er daar blijkbaar een patent op). Voor wie volledig van nul moet beginnen is Berlare een ideale omgeving. Dus zet de goede voornemens om in daden!

06-02-2013 om 21:11 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Zoek-je-tempo'-training
Het is de laatste dagen wat drogen en ook de wind doet zijn best en dat heeft de 'Finse Piste' deugd gedaan. We kunnen dus een training met iedereen afwerken op de 'Finse Piste'.
We gaan deze training gebruiken om eens te kijken welke snelheid iedereen zo wat loopt en nadien kunnen we dat gebruiken om verschillende groepen samen te stellen.
Morgen zullen er vier 'bakens' rond lopen op de training met de volgende richtsnelheden:

- tss 9,5 en 10 km/u (1u15)
- 9 km/u (1 uur)
- 8,5 km/u (50 min)
- tss 7,5 en 8km/u (40 min)

Ook zullen de looptijden (afstanden) verschillen. Ieder kan voor zichzelf wat uitmaken wat het beste past. Het is zeker niet verplicht om steeds in dezelfde groep te blijven. Het is zelfs aan te raden om eens van groep te wisselen en zo te zien wat wel en niet lukt. De 'finse piste' is daar ideaal voor men kan eens afsnijden of terugkeren om een tijdje bij een andere groep te lopen.
Na de training zal er een bevraging op blog komen waarin je zal kunnen aangeven welke snelheid en afstand het best bij je past. Na analyse van deze gegevens kunnen dan groepen en parcoursen samengesteld worden die we kunnen aandoen als we nog eens de weg op gaan.

06-02-2013 om 18:56 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners zwermen uit...
Een 80-tal gegadigden op de dinsdagtraining. Er werd in twee richtingen gelopen. Een tweetal groepen liep richting Kasteel en deden daar nog enkele extra omlopen. Peter dacht het donderdag was (zijn volleybal-avond) en pakte een sierlijke duik (zonder al te erge gevolgen maar duidt er toch op dat men steeds geconcentreerd moet zijn). 
Twee andere groepen liepen richting Kalken. De bedoeling is om telkens een 'zijstraatje' verder te lopen. We zitten aan het 'Bosstraatje'... dus we kunnen nog wat omlopen doen voor we aan de Gaver zijn....Nu zaten we aan 9,6 km. Elke week enkele honderden meter bij is het doel. De groep van de lange adem liep noch eens langs het kasteel en kwam aan 15,5 km.
Daar er veel starters geintegreerd zijn in de verschillende groepen zullen we de samenstelling van de groepen eens moeten herbekijken. Daar spelen verschillende aspecten mee: afstand, snelheid, persoonlijke doelstelling. We zullen nu enkele trainingen op de piste doen om alzo eens te kijken wie bij wie loopt. De samenstelling van de groepen kan ook wekelijks wijzigen naargelang het soort training en 'welke groep' er de weg op gaat.
De snelheid is van het minst belang maar we moeten wel zorgen voor de veiligheid. En als er teveel 'tempo'-verschil is in een groep krijg je het breed over de baan lopen (de 'snelleren' komen automatisch mee het tempo bepalen) en dat is vrij gevaarlijk. Als we ook opnieuw meer gebruik kunnen maken van de 'Finse Piste' kunnen we ook groepen de weg laten op gaan en andere op de piste blijven zodat we niet steeds met alle lopers de weg op gaan. Meer hierover de volgende weken. Zoals steeds zal er naar een oplossing gezocht worden waarbij iedereen zich het best in zijn 'vel' voelt.

05-02-2013 om 22:19 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
04-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Training Veldmeersrunners op 05.02

Net samen met Els de finse piste gaan verkennen en die ligt er toch nog wat te drassig bij op er met een ganse groep over  te lopen.

Vandaar dat we nog eens de weg opgaan. Ik wil nog eens met aandrang vragen dat de groepen samen blijven (in de meeste groepen is dit al het geval maar in andere groepen gaat dit soms nog eens fout). Veiligheid primeert. Een extra lampje kan ook nooit kwaad…

We gaan er een stuksken bij doen buiten vorige week dinsdag (langzaam opbouwen naar de lente toe).

Groep 1: omloop Kalken Kerk (maar nu niet Kruisen inslaan maar lopen tot Bosstraatje) (10 km) + Omloop Kasteel (5,9 km) = 15,9 km. Er kan steeds gestopt worden na de  grootste omloop.

Groep 2: omloop Kalken Kerk (maar nu niet Kruisen inslaan maar lopen tot Bosstraatje) (10 km)

Groep 3: omloop Kasteel + Kleine omloop Kasteel + tourken uitlopen/stappen op piste (8,7 km)

Groep 4: omloop Kasteel (5,9 km)

Mensen die uit kwetsuur komen of liever op de piste lopen kunnen altijd op de Finse Piste blijven want het is niet zo dat ze er superslecht bij ligt.

04-02-2013 om 19:53 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
03-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig trainingsweekend
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag werd nog een tweede loopje ingelast (de iets ouderen deden een middagdutje). De 6 km heen en weer nar Middelkerke werden opnieuw gelopen bij zware wind en hevige hagel. Dit trainingsken werd gebruikt om de spîerkes wat los te gooien. Nadien was er een gezellige avond. Nathalie en Maurits zorgden voor de bubbels (en het was genen 'brol'). Nadien werd de lasagne verorberd die Anne met veel zorg had klaargemaakt. 
Deze morgen waren ook Nele en Brigitte afgezakt naar Westende. Die hadden dan boterkoeken aan overvloed mee die dan ook heel erg in de smaak vielen (zou zeggen profiteer ervan want op 15 februari begint het visdieet).
Er stonde een identieke training als gisteren op het menu. Nu was het echter wel genieten richting Oostende met de wind vol in de rug. Het terugkomen was iets minder de wind vol tegen maar toch iets in kracht afgenomen. De kilometerkes voor het weekend zitten dus weer in de benen.
Even belangrijk was het 'groepsgevoel' dat deze weekend toch is aangescherpt en als je in 'groep' dezelfde doelen nastreeft (het lopen van de marathon in Rotterdam) is dat toch zeer belangrijk.
Wat we ook geleerd hebben in het weekend...Els die kan nogal een stuksken eten....en werken.

03-02-2013 om 13:23 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
02-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gure loop...
Dit weekend is een trainingsweekend in Westende. Op vrijdagavond had ik al eens Westende-Middelkerke-Westende gelopen en toen was de wind al duidelijk voelbaar.
Op zaterdagmorgen kwamen en enkele Veldmeersrunners afgezakt om een doorgedreven training te doen. De weersomstandigheden waren eerder frisjes.
Nathalie en Lut namen de tram tot in Raversijde en kwamen al lopend terug (7,5 km). Maurits, Alain, Chris,Els en ikzelf (begeleid door fietser Annick) liepen heen en terug richting Oostende (22 km). Het zou de meest gure tocht worden die ik al gelopen heb. 
De wind was enorm toegenomen en kwam uit zee. Op sommige stukken verlieten we den dijk en liepen langs de 'huizen' maar sommige stukken waren we verplicht van langs den dijk te lopen (Middelkere-Raversijde) ons gezicht werd gezandstraald en of dat dit nog niet genoeg was kreeg we ook nog de hagel in het gezicht (enkele felle buien waren ons deel). Het werd zelfs zodanig erg dat de Marmot-man Alain rechtsomkeer maakte ...(sloot nadien opnieuw aan). Toen we bijna aan het casino waren was de wind zo hard dat we zelfs stil stonden. Aan de Elyséé werd dan de terugtocht aangevat. We hadden toen wel de wind in de rug maar het zand bleef ons gezicht geselen. 
Na het lopen werd een boterhammeken gegeten en seffens lopen we nog eens tot in Middelkerke en terug. En morgen staat ook nog eens de tocht naar Oostende op het programma en hopelijk in iets meer gunstige omstandigheden.

Een groepsfoto voor de start...


Langs de dijk met de dreingende wolken op de achtergrond...


De terugtocht met de wind in de rug maar het zand in het gezicht...


Een goed boterhammeken achteraf .. en Maurits had er duidelijk smaak van....

02-02-2013 om 15:29 geschreven door danny  


>> Reageer (1)


Foto

Foto

Inschrijving Jogging 't Zand
Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   192


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!