Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

30-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede editie start to run in Laarne: de inschrijvingen gaan goed!
Klik op de afbeelding om de link te volgen In het najaar organiseert de sportdienst Laarne/Kalken voor de tweede keer een 'start to run'-reeks. Net als vorig jaar verzorg ik opnieuw de begeleiding. Vanaf 16 oktober wordt er gedurende 10 weken op dinsdag en donderdag gelopen. Dit met een aangepast trainingsschema zodat iedereen na 10 weken 5 km kan lopen.
Vorig jaar werd deze organisatie een overweldigend succes. Ik geef hier bij een chronologisch overzicht van hetgeen het laatste jaar gebeurd is.

 - in juli 2011 werd het initiatief genomen om een 'start to run' te organiseren
 - op 14 oktober 2011 begonnen 81 niet getrainde lopers aan een start to run reeks
 - 10 weken later liepen 68 deelnemers vlot  5 km
 - in januari 2012werd gestart 'met begeleid lopen' ---> de starters wilden verder lopen
 - in juli 2012 is deze groep uitgegroeid tot een groep van 112 lopers (mensen met enige loopervaring kunnen hier ook bij aan sluiten) die onder de naam van de 'Veldmeersrunners' door het leven gaan. Twee à drie maal in de week wordt op een ontspannen manier aan joggen gedaan;
 - ook sponsers werden gevonden om deze groep in een aangepaste tenue te steken
 - ook het vrt-progamma '1000 zonnen ' besteedde reeds aandacht aan deze loopgroep (links zie je de link om dit filmpje te bekijken)

De redenen voor dit succes zijn vrij simpel: het enthousiasme van de deelnemers, het in groep kunnen sporten (en weten dat je er telkens mensen tegenkomt van jouw niveau), op regelmatige basis kunnen sporten en de 'finse piste' waar we zowel in de zomer als de winter terecht kunnen.

Wil jezelf ook eens proberen of dit iets voor jou is en wil je vooral zorg dragen voor je gezondheid aarzel dan niet om je in te schrijven op het volgende mailadres sportdienst@laarne.be of 09/369.16.31. De kostprijs van deze 10 weken durende lessenreeks is SLECHTS  25 euro.

De huidige status van de inschrijvingen is:

Begeleid lopen: 112
Start to run :47 

30-08-2012 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (8)
29-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Veldmeersrunners 30/08 en volgende weken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals jullie in de uitsnijding kunnen zien hebben is gisteren den 'op den hort' nog wat uitgelopen en is er zelfs internationaal verbroederd.
Voor donderdag 30/08 staat er een training op de finse piste op het programma. Er wordt een tempoloop gedaan (waarbij iedereen zijn eigen snelheid kiest) tss de 45' en 1u10'. Voor diegenen die zaterdag de halve marathon lopen: doe het kalm aan!
Ook zondag doen we ons ochtendloopje voor iedereen 8 km (de halve marathonlopers kunnen hun spierkes was losmaken) om 10 uur aan Kalken Kerk.

Joggings in het vooruitzicht

zaterdag 01/09: de lang aangekondigde halve marathon in Evergem (21 km) ook de keuze om 7 km te lopen
vrijdag 07/09: de tombolarun op de Veldmeers ge-organiseerd door de Sportraad ism Sportdienst (allen aanwezig aub!!!!)
zaterdag:08/09:Uitbergen

Week van de Sport

Gedurende de week van de sport van 07/09 tot 15/09 kunnen we ons ook niet onbetuigd laten en de bedoeling is om gedurende die week eens iemand mee te brengen die nog geen veldmeersrunners is (een ge-oefend iemand of een starter is van geen belang) zodat we die mensen enerzijds kunnen laten kennis maken met onze werking en anderzijds onze 'start to run' van oktober kunnen promoten.

Start to run

Vanaf 16 oktober beginnen we aan onze tweede reeks 'start to run'. Aan iedereen de vraag om zoveel mogelijk reclame te maken en volgens de reactie die ik al gekregen heb op de affichecampagne zal het opnieuw een voltreffer worden. Het zal voor de anciens ook een 'taak' zijn om de nieuwelingen zich zo vlug mogelijk op hun gemak te laten voelen bij de Veldmeersunners.

29-08-2012 om 20:52 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkmeer:aflsuiter op de hort
Vandaag waren de contrasten qua weer enorm. Deze middag ging ik in het Osbroeck in Aalst een tourken lopen in de regen. Maar deze avond was voor den 'op de hort' de zon opnieuw van de partij. Telkemale van onze 5 lopen in deze serie hebben we de weergoden aan onze zijde gehad en dus mogen we zeker niet klagen. Er waren redelijk wat lopers gezien de vakantieperiode (blijkbaar profiteren er nog enkelen van de laatste dagen van augustus) en de verplaatsing die moest gemaakt worden.
We konden dan ook optimaal genieten van het zeer mooie parcous (Gratiebossen - Broeck - Donkmeer). Deze keer was het ook zeer goed uitgepijld (met dank aan Annick). Het bleek trouwens nog vrij warm te zijn ook in de vooravond en er vloeide dus nog heel wat zweet in de afsluiter van de 'op de hort'.De afsluiter (die al tradite geworden is) werd deze maal verzorgd door Marina (waarvoor dank van alle Veldmeersrunners). Er werd ge-opperd om 'op de hort' te laten verder lopen maar... dat deel is typeisch iets voor de zomer, dus gaat dit 'format' de koelkast in tot de volgende zomer. We mogen wel terugblikken op een zeer geslaagde eerste reeks met mooie vertekpunten: Kalken Kerk, Schelde Wetteren, Puyenbroeck en Donkmeer (2x). Ook nogmaals van harte dank aan alle mensne die den apre verzorgd hebben (Nathalie,Nadine, Chris, Anja,Marina).
Zie heirbij ook nog enkele sfeerbeelden


28-08-2012 om 22:19 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste op de hort...
In het begin van de zomer begonnen we bij de Veldmeersrunners met een 'Op de hort...'-programma; De bedoeling was enkele locaties in de omgeving op te zoeken en een soort 'vakantiegevoel' te creëren. Ik denk dat het opzet volledig geslaagd is en dat velen 'mooie plekjes' dichtbij zullen leren kennen hebben en dat ook het groepsgevoel aanzienlijk aangescherpt is tijdens deze 'loopjes'.
We begonnen eraan in Kalken toen werd er langs de 'Vaart' gelopen en Nathalie en Nadine zorgde ervoor dat hun gewonnen prijs in een heerlijke drank verscneden werd. Twee weken later weken we uit naar Overmere-Donk waar langs de prachtige (soms wat natte) Gratiebossen gelopen werd. Toen was het Anne die ons verwende met heerlijke hapjes en een drankje. De derde loop ging door in het Provinciaal domein in Wachtebeke; Velen dachten dat ze dit domein heel goed kenden maar moesten vast stellen dat er nog vele 'niet ondekte' en mooie looppaden waren. Op de parking zorgde Chris dan voor de versnaperingen en werd er nagepraat tot het donker werd.
De vierde 'op de hort' ging door langs de boorden van de Schelde. Opnieuw een mooi parcours maar wel wat eentonig. Maar.. bij de terugkeer volgden de meesten hun 'neusje' dat het naar den barbecue leidde die door Anja en Patrick werd verzorgd en dat samen met een 'emmerken' Sangria.
Helaas aan alle zomers komt een einde en op dinsdag sluiten we de 'op de hort'-reeks af. Bij een bevraging werd uit de vier locaties 'Overmere Donk' gekozen als de plaats voor het 'zomerseizoen' af te sluiten. We verzamelen op 19u30 aan het Nelepad (zelfde locatie van vorige keer). Ook nu hebben we een slachtoffer gevonden die den 'apres' zal verzorgen. Voor diegenen die vorige keer de weg kwijt raakten is er goed nieuws: de balonnen werden vervangen door pijlen. Bij het nakaarten kunnen we ook het programma voor de volgende maanden eens doorlopen.

27-08-2012 om 11:49 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
26-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Oudenbos

We zijn weeral een stapje verder in de voorbereiding naar Eindhoven toe. En dat moet er ook een paar nieuwe schoenen gekocht worden (en dit is al het derde paar op minder dan een jaar – maar de ‘oude’ waren echt versleten).

Deze schoenen werden vandaag ingelopen op den Oudenbos in Lokeren. We waren met een vijftal Veldmeersrunners afgezakt naar  deze jogging. Het inschrijvingsgel was aan de prijzige kant (en met drie gezinsleden betekent dit toch 21 euro (voor 2 maal 5 en éénmaal 10 km).

Bij de vijf km stonden we met drie aan de start. Zie liepen nog in relatief ‘goed weer’ en dat vertaalde zich ook in de tijden. Moeder en dochter (Lut en Heike) bleven samen en eindigden in iets meer dan 29 minuten op de 5 km. Annick liet deze keer de rode lantaarn aan iemand anders over en eindigde in 34 minuten.

Op de 10 km stonden Brigitte en ikzelf aan de start. Na een twintigtal minuten begon eht water te gieten maar toen was het parcours identiek als tijdens de 5 km. Daarna was er een extra lus voorzien en dit was een beetje jogging onwaardig: gras waar je in weg zonk, modder tot aan de enkels, slechte wegels en dan nog een strook enorm slecht kasseien (aan de weersomstandigheden kan niemand iets doen maar aan het parcours wel – dit was een veldloop parcours). In het weggedeelte waren mijn kilometertijden vrij goed (5’35”/km) maar in het ‘cross’-gedeelte ging mijn hartslag zeer snel omhoog en had mijn ‘tikker’ het duidelijk lastig en kilometertijd direct naar 6’45”/km. De laatste kilometer zakte de hartslag dan weer heel snel (was opnieuw gewone weg). Ik eindeigde tenslotte in 57’ (op 9,8 km) en Birgitte die vlamde door de plassen en weilanden heen en eindigde in 49’.

Nu op  naar de halve marathon van Evergem waar vercshillende Veldmeersrunners hun vuurdoop zullen beleven op deze afstand.

26-08-2012 om 14:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zele-Heikant
Vanavond stond in Zele-Heikant de Vlasschaardjogging op het programma. Samen met Chris en onzen soigneur Annick afgezakt naar Zele. Vele bekende gezichten waren er alweer aanwezig. Aan de mooie zomeravond kwam een abrupt einde door een regenbui (het water was niet direct een probleem maar het koelde op een tiental minuten vrij snel af). Het parcours was vrij simpel een omloop van 2250 meter die vier maal moest worden afgelegd. Eén kange strook de wind in de rug en de wind tegen was verdeeld over twee stroken. Mijn wedstrijd was vrij regelmatig en liep de 9 km in 49'13". Chris die duidelijk de smaak van het podium te pakken heeft eindigde in 44'23" op een derde plaats.
Zondag staat een wedstrijd in Lokeren (Ouden Bos) op het programma. met deze reeks wedstrijden zijn we aan een volgend deel in de voorbereiding begonnen die uit enkel wedstrijden bestaan. Op 1 september staat de halve marathon inEvergem op eht programma en op 16 september een 28 km in Vosselaar (op beide wedstrijden zullen ook enkele Veldmeersrunners hun geluk wagen op de langere afstand). Op het eind van die maand staat er  nog een halve marathon op het programma in Lissabon. Samen met mijn dagelijkse porites 10 km moet dit de ideale mix zijn om de marathon van Eindhoven tot een goed einde te brengen. Ook met de voeding verloopt alles zeer vlot: vis afgewisseld met vis . Maar het cijfer van de weegschaal is gezakt van 62 naar 60 en na het weekend zal het gewicht beginnen met een 5.
Ook de weersomstandigheden en natuurlijk de aanwezigheid van telekens verschillende andere joggers zorgen er voor dat de kilometers opvallend makkelijk verteerd worden. Morgen ga ik mezelf eens belonen met een paar nieuwe schoenen en zo kunnen we er de laatste 50 dagen voor de marathon opnieuw tegen aan.

24-08-2012 om 22:03 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners op de hort: uitslag referendum
Vandaag een dertigtal lopers ronde de Veldmeers. Blijkbaar zijn er in augustus vrij veel mensen die verlof nemen en hebben we af te rekenen met heel wat 'vakantie-blessures.Een zevental liep vandaag een vrij intensieve intervaltraining en de anderen liepn hun tourkes op de 'Finse Piste'. Het was wel nog ideaal terrasjesweer en dat kwam goed van pas want er waren twee jarigen:Nadine en Herman.
Dinsdag gaan we voor de laatste maal de hort op. In een nek-aan-nek-race haalde Overmere Donk het. We verzamelen dus dinsdag om 19u30 aan het Nelepad aan het donkmeer.
Vandaag lieten er zich opnieuw twee joggers inschrijven - de teller van het aantal leden staat dus op 105.

23-08-2012 om 21:27 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
22-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder warm .. de veldmeersrunners drijven het tempo op

Op verlof gaan kan  toch niet gezond zijn want niet minder dan vier van de veldmeersrunners zitten momenteel geplaagd met een breuk. Neem daar nog enkele verrekkingen bij en je komt direct aan een 8-tal gekwetsten en die niks met het lopen te maken hebben. Dus een loopje op de finse piste is gezonder dan alle ‘toeren’ die worden uitgehaald tijdens een vakantie.

Voor diegenen die nog te been zijn doen we een training op de ‘Finse piste’ morgen. Nu de warmte getemperd is drijven we het aantal minuten opnieuw wat op. We lopen dus tussen de 45’ en 1u10’.

Voor diegenen die de snelheid wat willen opdrijven (en voor diegenen met halve of volledige marathon ambities is dit zelfs een aanrader) staat er een intervaltraining op het programma. Voor diegenen die dit onderdeel doen is het wel aan te raden om dit in groep te doen.

De interval kan als volgt ingedeeld worden: 2 volledige ronden loslopen – 5 kleine rondes met telkens een versnelling tussen de twee verlichtingspalen op het ‘atletiekpiste-gedeelte) – 2 volledige ronden aan trager tempo – 5 kleine rondes met opnieuw de versnellingen – 3 volledige rondes uitlopen. Dat zal een totaal zijn van ongeveer 11 km met 10 versnellingen.

Voor het weekend staan de volgende joggings op het programma:

Vrijdag 24/08: Zele-Heikant  19u30 (5 of 10 km)

Zondag 26/08: Lokeren – Oudenbos  10u30 – 11u15 (5 of 10 km)

Voor dinsdag staat de volgende op de hort op het programma er kan nog tot morgenmiddag om 12 uur gestemd worden.

22-08-2012 om 20:49 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Veldmeersrunners 21/08 en volgende weken
Daar de warmte toch al wat getemperd is kunnen we morgen toch een 'loopje' houden. We doen nog eens het tourken langs de Prullenbos (6 km) en voor de mannen (vrouwen) met de lange adem nog de lus langs de Berlinde Kapel extra (totaal 10 km). Zeer belangrijk: neem flesje water mee voor onderweg en voor diegenen die 10 km lopen kunnen na 6 km een drankpauze inlassen als ze de sporthal passeren en voldoende tijd nemen om te drinken. Zoals als dikwijls gezegd en ik blijf het herhalen:DRINKEN is belangrijk bij warm weer! Neem ook voor de training voldoende vocht binnen (hierbij naturlijk niet overdrijven zodat het niet op de maag blijf liggen).

Joggings in het vooruitzicht

vrijdag 24/08: Zele-Heikant (5 of 10 km)
zondag 26/08: Oudenbos Lokeren (5 of 10 km)
zaterdag 01/09: de lang aangekondigde halve marathon in Evergem (21 km) ook de keuze om 7 km te lopen
vrijdag 07/09: de tombolarun op de Veldmeers ge-organiseerd door de Sportraad ism Sportdienst (allen aanwezig aub!!!!)

Week van de Sport

Gedurende de week van de sport van 07/09 tot 15/09 kunnen we ons ook niet onbetuigd laten en de bedoeling is om gedurende die week eens iemand mee te brengen die nog geen veldmeersrunners is (een ge-oefend iemand of een starter is van geen belang) zodat we die mensen enerzijds kunnen laten kennis maken met onze werking en anderzijds onze 'start to run' van oktober kunnen promoten.

Start to run

Vanaf  16 oktober beginnen we aan onze tweede reeks 'start to run'. Aan iedereen de vraag om zoveel mogelijk reclame te maken en volgens de reactie die ik al gekregen heb op de affichecampagne zal het opnieuw een voltreffer worden. Het zal voor de anciens ook een 'taak' zijn om de nieuwelingen zich zo vlug mogelijk op hun gemak te laten voelen bij de Veldmeersunners.

Op de hort...

Volgende week dinsdag (28/08) staat de afsluiter van'op de hort..' op het programma. Waar die zal doorgaan is nog niet beslist (en ja uw stem kan nog bepalend zijn). Wat donderdagmorgen 7 uur het hoogst aantal stemmen heeft wordt onze bestemming.

20-08-2012 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Overmere
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag stond in Overmere de Smouterie-jogging op het programma. Ikzelf fungeerde als speaker en liep dus niet mee. Ik had deze morgen om half acht al een tiental kilometer gelopen en toen was de warmte nog dragelijk. Deze namiddag was dit gans wat anders en dat zag je ook een het patroon van inschrijvingen aan de jogging. Terwijl er op de korte afstand vrij veel inschrijvingen waren er dat heel wat minder op de langere afstand. Verschillende Veldmeersrunners hadden bij deze warmte verstek laten gaan (wat zeker niet abnormaal is in deze omstandigheden). Bij de korte afstand kwamen we met vier aan de start. En iedereen liep vlot uit. En dat de behaalde plaats er niet toe doet  bleek uit de uitspraak van één van de loopsters :' Ik ga mijn truiken laten herdrukken met de tekst 'Derierre de la course'.
Ook op de 9 km waren we met vier aanwezig. Op deze (en ook op de langere) afstand waren er veel uitvallers want de temperaturen waren eigenlijk te hoog om normale sportprestaties te leveren. Toch plaatsen op de 9 km er zich drie vrouwen op het podium (Chris, Brigitte en Els). Dus wat Jamaica op de Olympsiche Spelen deed op de 200 meter deden de Veldmeersrunners in Overmere nog eens over. Els bleek na de wedstrijd wel wat last te hebben van de warmte maar is nu al aan de beterhand heb ze al aan de telefoon gehad en te weinig drinken was de oorzaak).
Gezien de huidige weersomstandigheden wordt er door de Veldmeersrunners niet deelgenomen aan de Sirene-jogging in Middelkerke. In plaats daarvan wordt er 's morgens een duurloop gedaan van een 15-tal kilometer. Vertrek om 8 uur aan de kerk van Overmere.

18-08-2012 om 19:34 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zomert ...

Het is volop aan het zomeren met zelfs tropische temperaturen. Dus we passen onze manier van trainen  een beetje aan. Net zoals bij een vorige warmte opstoot zullen we in blokken van 2 rondes werken gevolgd door een drankpauze en half rondeken stappen. Deze blokken kunnen tss de 2 en 4 maal herhaald worden afhankelijk van de afstand dat je wil lopen. Indien je moeilijk tegen de warmte kan en ongemakken voelt tijdens het lopen dan moet je direct stoppen. Belangrijk ook dat je flesje drank meebrengt (water is nog steeds de beste verfrissing).

 Het is ook niet nodig (en zelfs nutteloos) van een volledig flesje water over je hoofd te kieperen want je krijgt het omgekeerde effect: meer verdamping  à meer energie dat vrij komt à nog meer vochtverlies. Wat wel goed is, is om met een natte spons de achterkant van je hoofd nat te maken (dat is het gedeelte van de hersenen waar de temperatuurregeling bij de mens zit).

Een ander belangrijk issue bij warmte is het stretchen (zeker na het lopen).

Zie hieronder ook het programma voor het weekend van de Veldmeersrunners:

Zaterdag: Smouterie-jogging in Overmere (samenkomst om 14u15 aan de sporthal in Overmere – we vertrekken dan samen naar de inschrijving). Afstanden: 3,5 – 9 en 12 km.

Zondag: 10 mijl in Middelkerke (Sirene-jogging)

Vergeet ook niet om voorkeur mee te geven bij de bevraging van de op ‘de hort’ want het wordt een nek aan nek race.

15-08-2012 om 22:21 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Veldmeersrunners langs de Scheldeboorden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag trokken we er met de Veldmeersrunners weer eens op uit. Den 'dijk langs het Schelde' tussen Wetteren en Melle was het decor. Gisteren had ik samen met Chris de 'mijlpalen' geplaatst zodat iedereen wat de gelopen afstand kon inschatten. Er werd gelopen tussen 5 en 10 km. De meningen over het parcours waren wat verdeeld. Qua natuur was iedereen het er over eens dat het een zeer mooi parcours was maar het lopen over langere afstand langs de dijk (heen en terug) werd door sommigen als een beetje 'saai' bestempeld. Toch waren de 40 aanwezigen opnieuw tevreden over de geslaagde loopavond. Deze avond werd afgesloten met een 'natje en droogje' ons aangeboden door Anja. Patrick was wel de man die de barbecue bediende en de kippevleugeltjes werden enorm gewaardeeerd en zeker als die konden geblust worden men een sangria. Vanwege alle Veldmeersrunners 'Anja en Patrick heel erg bedankt'. Er werd zelfs aan mijn visdieet gedacht zoals je kan zien op de  foto in de bovenhoek (sommige kwatongen beweerden dat dit een evangelie-verhaal was 'Eén vis voor 40 personen...'). De prachtige zomeravond zorgde er ook voor dat er nog lang werd nagekeuveld.
De vier locaties van 'De veldmeersrunners op de hort' zittern erop; Er wordt wel nog een slotun voorzien op dinsdag 28 augustus. De keuze kan gemaakt worden uit de vier 'horten' die we gedaan hebben:

- Kalken Kerk (langs Vaart)
- Overmer Donk (Gratiebossen en donkmeer)
- Wachtebeke (domein Puyenbroeck)
-  Wetteren (lags de Schelde)

Er zal hiervoor op de blog een 'poll' komen die wordt afgesloten op woendag 22 augustus en op de locatie met de meeste stemmen wordt de 'finale' gelopen.

15-08-2012 om 07:15 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners op de hort

Op dinsdag zetten we onze zomertraditie verder en gaan we opnieuw ‘op de hort’. Dit keer is er voor de Scheldeboorden gekozen vertrekkende vanuit Wetteren richting Melle. Ik heb vandaag het parcours al eens gedaan en moet zeggen met dit zomerweer is het prachtig lopen in dit schilderachtige landschap. Er zijn drie afstanden voorzien (5,7 en 10). Resp. na 2,5 – 3, 5 en 5 km zijn bordjes geplaatst (aan de linkerkant van de looprichting) waar men kan ‘omdraaien’. Op die manier kan iedereende afstand lopen waar hij zelf zin in heeft. Het punt van samenkomst is het parking van da gamma in Wetteren (Peperstraat) en dit om 19u30. De plaatselijke weldoenster heeft ‘haren laatsten euro’ op gedaan om voor een natje en droogje te kunnen zorgen…

Ook nog meegeven dat het zondagloopje opnieuw succesvol was met afstanden tussen de 8 en 21 km.  En dat Nathalie Van Laere den ‘dodentocht’ in Bornem heeft uitgestapt. Proficiat met deze prestatie en  het wekelijks onderhouden van de conditie met de Veldmeersrunners zal daar zeker een steentje toe hebben bijgedragen.

13-08-2012 om 19:46 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis! Vis! Vis

De marathon van Eindhoven (14 oktober) nadert met rasse schreden. De  trainingskilometers zijn flink opgetrokken (en al wie ik ken die loopt of nen fiets heeft spreek ik dan ook aan om mee te trainen – want in groep de kilometers doen is heel wat aangenamer dan alleen). Maar de fysieke voorbereiding naar een marathon is niet de belangrijkste. Wat het meest impact heeft (en  hoe meer ik het toepas hoe meer ik er  zelf in geloof) is de voeding. Dit dieet is volledig gebaseerd op vis.

Vanaf morgen eet ik voor een periode van 7 weke elke dag vis. Dit met groenten (meestal wokgroenten) maar elementen aardappelen en pasta’s worden uitgesloten en brood wordt tot een minimum beperkt. Met dit dieet zal mijn gewicht zakken van 62 kg naar ong. 58 kg. Het gewichtsverlies is echter niet de voornaamste reden van dit dieet maar wel dat dit een koolhydraatarm voedingspatroon is. Ik honger mezelf uit qua koolhydraten. Ik neem wel voldoende eiwitten tot mij. In deze periode worden de loopkilometers nog eens extra opgedreven. Deze twee elementen samen is het eerste gedeelte van de taperingmethode (vooral in de Scandinavische landen wordt dit veel toegepast bij het langlaufen).

Twee weken voor de marathon wordt er dan wel koolhydraatrijke-voeding gegeten en je lichaam ‘schreeuwt’ opdat moment naar koolhydraten en gaat dit dan ook maximum uit de voeding halen. Het voedingspatroon is dan totaal anders: pasta’s – snoep – vlaaien – pannenkoeken – duiven…Opdat moment gaan ook de trainingskilometers naar beneden. Dit tweede gedeelte is de ‘supercompensatie’. De nieuw opgeslagen koolhydraten (ong. 1 kg) zijn dan de ‘vetten’ die je kan gebruiken tijdens de marathon en elke gram ‘nieuw vet’ heeft dan ook de eigenschap van 2 gram water te absorberen. De dag voor de marathon worden dan 2 liter water gedronken in kleine slokjes.

Dus je staat aan de start met gans je ‘proviand’ in je lichaam: energie (koolhydraten) en vocht (2l van de dag ervoor). Hierdoor slaag je erin om de marathon te lopen met enkel 2 flesjes cola (opgelengd met een enigizer).

Dit dieet is ook ideaal om mijncholesterol onder controle te houden en zo een zesmaandelijkse kuur doe me dus ook op gezondsheidsgebied goed. En da grapjes zoals: ‘je broek zal weer alleen op stap gaan’ of  ‘de katten zullen je volgen’ neem ik er dan ook graag bij …

12-08-2012 om 20:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging De Pinte
Gisteren werd er op de Finse Piste gelopen door de Veldmeersrunners en als het een tijdje geleden is, is het toch weer 'zwaar lopen' en de meeste joggers voelen dat wel.
Vandaag stond er een jogging in De Pinte op het programma. Daar Annick daar enkele mensen kent zijn we met een delegatie van de Veldmeersrunners naar De Pinte afgezakt. Het busje van Anja zat goed vol. En bij onze aankomst kregen we weer de blikken van 'Wie zijn dat die Veldmeersrunners' - anderen kennen ons al en stapje per stapje zijn we onszelf kenbaar aan het maken in onze provincie. De goede 'herkenbaarheid' zit daar ook voor veel tussen.
Het was een mooie omloop met veel afwisseling (deels asfalte en vele bospaden of veldwegels). De afwisseling is wel wat lastig voor pezen en spieren maar langs de andere kant hadden we dan het voordeel van de 'schaduw'.
Op de 3,7 km hadden we de twee Youngsters (Lothar en Maud) en de 'iets' oudere Patrick zij liepen vlot boven de 9 km/u. Onze atletes op de 7,6 km waren verdeeld in twe groepjes: Annick en Anja liepen vlot hun afstand en Lut en Heike liepen iets vlugger (9,7/u). Ik zelf had zeker niet dezelfde goede benen van in Lokeren maar door het afwisselend parcours had ik toch een deugdoend loopje over 11 km aan een gem van 10,6 u. Dus elke veldmeersrunner heeft volgens zijn eigen mogelijkheden en doelen een geslaagde loopavond gehad.
Voor de mensen die al eens iets durven vergeten nogmaals onze volgende afspraken met de Veldmeersrunners:
Zondag 12/08: afspraak Kalken Kerk om 9u30 en de afstanden zijn volgens keuze van 8 tot 21 km
Dinsdag 14/08: Op de hort - afspraak aan de Gamma in Wetteren (Peperstraat) om 19u30. Afstanden: 5 - 7 - 10 km en voor een 'natje' en een 'droogje' wordt gezorgd door een lokale bewoonster...

10-08-2012 om 23:31 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het programma van de Veldmeersrunners!

Het is mij herhaalde malen gevraagd om het programma lang genoeg op voorhand op den blog te plaatsen zodat men telkens weet als we op de ‘hort’ gaan. Deze is dus speciaal voor …. (neen ik noem geen namen!)

Op donderdag wordt er op de finse piste gelopen en dit tussen de 40 minuten en 1 uur. Voor de start gaan we wel nog eens alle stretchoefeningen overlopen want dit is opnieuw wat aan het verwateren. Nochtans is stretchen essentieel om blessures te voorkomen.

Verder programma voor de volgende weken:

Vrijdag 10/8: jogging De Pinte (samenkomst aan sporthal om 18u30)

Zondag 12/8: zondagsloopje samenkomst Kalkenkerk om 9u30 (8-10-12 of 21 km)

Dinsdag 14/8: Op de hort langs de Scheldeboorden in Wetteren – samenkomst parking voor Gamma om 19u30.

Donderdag 16/8: Training finse piste Laarne

Zaterdag 18/8: Jogging Overmere (het is de bedoeling dat we in onze buurtgemeente de groene truitjes laten schitteren!

Zondag 19/8: Sirenejogging Middelkerke (8 of 16 km)

08-08-2012 om 19:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Veldmeersrunners zijn met meer dan 100

De Veldmeersrunners waren al een tijdje aan het flirten met de 100 leden en de affichecampagne voor onze volgende ‘start to run’ heeft ook een boost gegeven bij de inschrijvingen van het begeleid lopen want vandaag waren er 5 nieuwe inschrijvingen wat ons totaal op 103 brengt.

Vorig jaar in oktober zijn we begonnen met een ‘start to run’, dit kreeg een vervolg met ‘begeleid lopen’ vanaf januari. We staken ons in een ‘groen truiken’ en doopten onszelf tot de ‘Veldmeersrunners’. Met na 10 maanden het resultaat van meer dan 100 joggers. Geen slecht resultaat voor een beginnend loopgroepje.

Vandaag was de opkomst opnieuw zeer goed 50-tal joggers). Iedereen wil er blijkbaar ‘de zonden van het verlof’ af lopen. Voor de kortere afstand werd er ge-opteerd voor een tourken langs de Prullenbos en diegenen die nog wat ‘jus’ in de benen hadden liepen er nog een bloksken langs de ‘Berlinde Kapel’ bij zodat ze aan de 10 km kwamen. Ook waren er een vijftal die liever op de piste bleven. Dus zoals telkens voor elk wat wils.

Voor diegenen die goesting hebben vrijdag staat er een jogging in de Pinte op het programma (vertrek 18u30 aan de sporthal-  afstanden: 3,7 – 7,4 – 11,1).

07-08-2012 om 21:42 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verlof is gedaan...

Vandaag twee verschillende loopsessies gedaan in bijna identieke omstandigheden . Deze middag in het ‘Osbroeck’ in Aalst een 7-tal kilometer gelopen. Een prachtige bosrijke omgeving en regen in het park en amper 1 km verder op den Hopmarkt  was er genen ‘drup’ gevallen. Deze avond een identieke afstand in Puyenbroeck en nu was er in Kalken geen wolkje te zien terwijl het in Wachtebeke een echte wolkbreuk was. Maar opnieuw in ene mooie omgeving 7 km gelopen.

Voor de meeste Veldmeersrunners zit het verlof erop. Dus hoogtijd om opnieuw de loopschoenen aan te trekken. Dus als je loopvrienden hebt die je al een paar weken niet gezien hebt stuur hen dan maar een sms-je of geef hen een telefoontje met de boodschap dat er opnieuw aan de conditie moet gewerkt worden.

We zullen en morgen een plezierig tourken van maken langs den Prullenbos : een grote 5 km … (alléé 6,4 km). Voor diegenen die iets extra willen doen kunnen er nog een omloopje langs de Berlinde Kapel bij doen zodat ze aan 10 km komen.

Een goede tip: voor diegenen die enkele weken niet gelopen hebben door verlof: doe het rustig aan zowel qua afstand als snelheid en neem opnieuw de tijd om op te bouwen.

06-08-2012 om 19:10 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren
Gisteren zijn de Lokerse Feesten gestart. En vandaag stond daar een jogging op het programma. Van de Veldmeersrunners hadden we zowel deelnemers op 5 en op de 12 km.
Het was vrij warm om te lopen en er werd wat afgepuft onder de deelnemers. De eersten die aan de start kwamen waren Anja en Annick op de 5 km. Zij bleven bij elkaar en eindigden in 31'30". Twee tevreden gezichten na de wedstrijd.
De 12 km bestond uit  3 rondes van 4 km; De omlopen waren vrij gevarieerd met wat kasseien, een passage op de piste en een doortocht op de markt (waar vrij veel volk stond). Hier waren we met vijf aan de start. Chris en Brigitte gaven serieus door en liepen 1u02'. Ik was met een gem. van 10,7 en een eindtijd van 1u07' (op 12,2 km) zeer tevreden.. Ook Nathalie (1u15') en Nadine(1u17') liepen een meer dan behoorlijke wedstrijd.
Zie hierrbij ook enkele sfeerbeelden genomen door onze fotograaf Lut::04-08-2012 om 21:33 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte zomer?
Vandaag een relatief (zeer) goede opkomst voor een donderdagavond. Het was nog vrij warm op de finse piste maar iedereen liep toch zijn rondekes ...(alhoewel er sommige 'bruine' voeten zullen hebben).

Voor het weekend staan twee evenementen op het programma voor de Veldmeersrunners:
zaterdag: jogging in Lokeren 14u15- 5 km en 15u - 12 km
zondagmorgen 9u30 Kalken Kerk voor ofwel 8 ofwel 12 km.

De maand juli werd afgesloten met een totaal van 374 km dus de voorbereiding naar de marathon zit zeer goed want nog nooit werd er zoveel kilometer afgelegd in een maand. En de zon moet toch redelijk van de partij geweest zijn want iedereen vraagt mij waar ik op reis geweest ben daar ik met een vrij 'gebruinde' snoet rond loopt. Waarvoor het joggen allemaal goed kan zijn...
Anne en Lut zijn gisteren het parcours gaan verkennen voor de 12 km in de Kalkense meersen en die hebben een licht andere mening over de 'goede zomer'...

02-08-2012 om 21:25 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
01-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu 02/08 voor de Veldmeersrunners
Op donderdag gaan we het op een doodgewone menu houden op de piste. Het is de bedoeling om tussen de 40 minuten en het uur te lopen. Op deze manier kunnen ook de mensen die het wat lastiger hebben met 7 à 8 kilometer opnieuw rustig opbouwen.
Ook nog enkele sfeerfoto's van de 'op de hort' in Wachtebeke. Let bij de laatste de gedrevenheid op waarop gediscussieerd werd wie dejuiste weg had genomen...

01-08-2012 om 20:12 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Inschrijving Jogging 't Zand
Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   192


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!