Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.midweeknieuws: supercompensatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De laatste drie dagen heb ik nog wat korte trainingskes gedaan. De parcoursen waren opnieuw schitterend en ja het nazomertje zorgde er ook voor dat de loopmuizenissen verdwenen want die laatste kilometers van Gent vorige zondag bleven nazinderen. Ik denk dat het mentaal de moeilijkste kilometers waren die ik al had gelopen: nen ezel die niet meer vooruit wilde
De voeding zat er waarschijnlijk voor iets tussen: de vetten waren volledig weg en zo kon er ook geen water in het lichaam gehouden worden. Het resultaat was enorm transpireren en moedeloosheid. Het dieet en het harde trainingslabeur zijn nu achter de rug (het project '1000 km in 100 dagen werd ook ruimschoots ingevuld, het werden er 1150). En nu zijn we in de plezierigste periode van de marathonvoorbereiding: rusten - lekker eten - snoepen. Het is die koolhydraat rijke voeding dat eigenlijk de supercompensatie is (en niet de rust (dat speelt slechts voor een klein gedeelte mee nml. door minder te lopen worden de vezels van je spieren opnieuw gepolijst)). Na zes weken vis zit mijn lichaam zonder vetten die gevormd worden door koolhydraten. Mijn lichaam heeft nu 'honger' naar koolhydaten en neemt die ook massaal op. De voeding is ook heel anders nu (zoals je op foto van ontbijtmand ook kan zien): peperkoek, speculoos, franchipanne, gummies. Als hoofdgerecht: pasta's - duiven. En qua fruit zijn het nu bananen en druiven. Volgende week worden nog meer suikers en vetten uit de voeding gehaald dan komt er ook nog flan, wafels met slagroom en vlaaien erbij. En neen er zit geen vijs los want sinds ik dit recept volg ontloop ik toch steeds de man met de hamer. De twee laatste dagen is ook de vochtiname belangrijk zodat die op de juiste manier wordt opgenomen (opnieuw spelen de 'verse koolhydraten'  hier een belangrijke rol bij.

28-09-2011 om 20:55 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
25-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve marathon Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit weekend was het laatste zware weekend alvorens twee weken in relatieve rust te gaan naar de marathon van Eindhoven toe.
Vrijdag was ik gestart in een jogging in Lede. Een avondwedstrijd die enorm sfeervol was maar ook pittig (en ja het zonienwoud van de dag voorheen zat nog in de kleren). Toch eindigde ik de 7 km in 40'35". Chris liep er de 14 km in 1u13'.
Zaterdag werd er een 7-tal kilometer losgelopen rond het Donkmeer. Het was er opnieuw prachtig lopen en daar had het zonnetje ook zeker zijn aandeel in.
Vandaag stond dan de halve marathon van Gent op het programma. Kurt en Valerie kwamen mij om negen uur ophalen en na wat zoekwerk bereikten we de start-en inschrijvingsplaats. Wel aanzienlijk minder lopers dan vorig jaar had ik de indruk (die 22 euro startgeld zal er wel voor iets hebben tussen gezeten). Moet wel zeggen het parcours was veel mooier dan vorig jaar en met vrij veel afwisseling. De eerste 10 km liepen vrij vlot (mede ook door dat ik mij achter den 'Dimitri Van Den Boscche' zijn rug had kunnen wegsteken bij de stroken tegenwind).Doorkomst op 58' na 10 km. Ik vond dit wat te snel daar het toch om een voorbereiding ging naar Eindhoven toe. Ik minderde wat van snelheid nar 6'/km maar had net het omgekeerde effekt ipv relax te lopen viel het mij plots allemaal zwaar, begon het linkerbeen in een 'lome toestand' te raken, de bruggetjes waren er te veel aan, begon veel te veel van de energiedranken te drinken wat dat weer de maag in problemen bracht...Dus weinig positieve zaken over het tweede westrijdgedeelte (had dus beter mijn tempo aangehouden). Ik eindigde tenslotte in 2u12' op 21,6 km. Natuurlijk zullen de vele trainingskilometers en het koolhydraatarme dieet er ook wel voor iets tussen zitten. In de twee weken die volgen mag de 'supercompensatie' (veel minder trainen en koolhydraatrijke voeding(zal hier omtrent nog een apart item op blog plaatsen)) zijn nut bewijzen. Ook Valerie en Kurt hadden zowat de zelfde indruk over de wedstrijd. Wel nog meegeven dat de bevoorradingsposten dik in orde waren
Het laatste zware trainingsweekend zit erop en het is niet spijtig want het begint mentaal toch ook allemaal wat door te wegen.

25-09-2011 om 19:28 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
22-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDAB-joggers schitteren in he zonienwoud
Vandaag stond in het kader van de sportdag van de ambtenaren een tocht van 16 km op het programma door het Zonienwoud. Dit was een van de laatste duurlopen voor mijn marathon in Eindhoven. Vorig jaar had ik ook al die run gedaan en wist dus wat er mij te wachten stond...Maar dat het zo lastig was, was blijkbaar al uit mijn geheugen gewist. Lastig is niet het juiste woord om deze omloop te beschrijven want daar bestaat maar één woord voor 'PRACHTIG'. Er werd vertrokken in het park van Tervuren (waar we de wind pal op de snoet hadden) - na een drietal kilometer volgde er een eerste kuitenbijter. Toen werd er een gedeelte langs een smal bospad gelopen (opnieuw verre van vlak) om in het zonienwoud terecht te komen. Moet zeggen die eerste 7 kilometer vielen mij moeilijk daarna begon in mij beter te voelen en ging het tempo omhoog. Niet dat de lastigheidsgraad van het parcours daalde, ingtegendeel; Vanaf km 8 was het constant klimmen en dalen, met op km 13 een spectaculair steile helling. Maar het was prachtig om in de omgeving te lopen. Ik zocht bewust geen groepje op maar liep alleen om volop te kunnen geniten en de gedachten de vrije loop te kunnen laten gaan in dit einig mooi stuk natuur. Ik eindigde tenslotte met een gem. van 9,7 km/u en gezien de aard van het parcours was dat zeker niet slecht.
Maar mijn persoonlijk 'goed gevoel' was niet het belangrijkste wat me veel meer plezier deed was dat er 14 VDAB-joggers aan de start stonden van deze bosloop (keuze tss 8 - 11 en 15 km (tel er wel 1 km bij voor elke afstand zoals naderhand bleek). De meeste lopers waren de laatste jaren beginnen lopen in één van de start to run's in Brussel en zijn nadien trouw hun conditie blijven onderhouden in het Warandepark in Brussel. En de meesten hebben zich vandaag ook overtroffen en al de geleverde trainingsarbeid resulteerde in een schitterende loop voor alle VDAB-lopers. De persoonlijke afstandrecords sneuvelden massaal(nen dikke proficiat voor iedereen). Ikzelf hield hier een zeer goed gevoel aan over als ik zag dat de 'start to run' (zoals al zo diwijls) opnieuw bewezen had dat je hier enorm goede resultaten kan mee bekomen.

foto 1: lachende ( van de schrik om wat komen zou) gezichten voor de start
foto 2+3: glunderende VDAB-ers na het lopen want iedereen had zichzelf overtroffen.

22-09-2011 om 19:58 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
18-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbereding Eindhoven: de kantjes eraf lopen ...
Momenteel is de trainingsintensiteit op zijn hoogst in de voorbereiding naar de marathon. Maar zowel het aantal kilometers als het dieet staan op een kantelmoment. Eind volgende week verandert het voedingspatroon spectaculair en gaat het aantal loopkilometers naar beneden.
Fysisch valt alles nog best mee , maar mentaal begint de voorbereiding te wegen (vooral die blijvende aanwezigheid van de wind maakt de 'beleving' van een duurloop soms hard).
Als je het mentaal moeilijk krijgt wordt het ook tijd om een blik 'nieuwe parcoursen' open te trekken.
Vrijdag was ik op pad in het Osbroeck en daar is het vooral de natuur die voor de grote verandering zorgt. Vallende bladeren, een eekhoorn die langs de kant staat te supporteren, waterschildpadden die je vanop een boom over het water bekijken en de rust aldaar doen de kilometers vergeten en al vlug stonden er 13 op den teller. ' s Avonds werd er dan nog een tourken in de kalkense meersen bij gedaan van 6 km.
Op zaterdag hadden we een meevaller: het hekken tss de eendekooi en Nieuw Donk was opengesteld (de zomerperiode is afgesloten). Dit maakt het mogelijk om een prachtig parcours van 6 km uit te teken die alle 'attratkies' van het donkmeer in zich hebben (niet alleen een aanrader voor de joggers maar ook voor iemand die een mooie wandeling wil maken). Omloop: Nelepad- brugskesn-eendekooi-Nieuw Donk volledig rond - naar ingang ND- pad volgen naar donkmeer en dan opnieuw richting Nelepad. Er werden zo twee ronden afgehaspeld.
Zondag had Chris het parcours uitgetekend met het domein Puyenbroeck en de Moervaart en de pitoreske gemeente Mendonk als leidraad. Rust en natuurschoon waren ook nu opnieuw de trefwoorden. En de helaas niet afhoudende wind deed ook zijn duit in het zakje zodat de 7 km langs de Moervaart toch een lastige klus werden. In volledige omloop kwam uit op 20,1 km (wie durft nu nog beweren dat Chris geen afstanden kan inschatten )?
Voor de volgende week staan er nog drie duurlopen op het programma: morgenvroeg een omloop van 16 km langs Gratiebossen - donderdag 16 km in het Zonieënwoud en dan nog de halve marathon van Gent op zondag. De resterende twee weken worden dan gebruikt om via rust en een koolhydraatrijke voeding de conditie nog wat verder op te vijzelen.

18-09-2011 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Initiatieles start to run laarne
Vandaag stond er in Laarne in het kader van de sportweek een initiatieles start to run op het programma. Ik had geen gedacht van hoeveel mensen daar zouden op af komen want het is de eerste maal dat ik een een 'voorles' gaf voor de eigenlijk start van de reeks.
De opkomst was wel heel goed en het aantal inschrijvingen staat ondertussen op 38 (wetende dat pas de laatste twee weken de inschrijvingsmolen op volle toeren draait mogen we toch een 70-tal deelnemers verwachten).

Opvallende feiten van deze avond:

- traditioneel heeft iedereen twijfels (en schrik) over zijn eigen mogelijkheden - zoals altijd zal dat wel los lopen
- er zijn geen mannen meer! (het aantal is opnieuw zeer laag-er kan natuurlijk nog verandering in komen)
- babbelen is heel belangrijk tijdens het lopen en daar werd goed opgelet terwijl er duchtig met de armen gezwaaid werd
- het belang van het stretchen werd uitgelegd
- de aanwezigen hadden zeker niet gedacht dat ze vandaag zouden geleerd hebben hoe ze hun  veters moeten knopen

Een training in de lessenreeks zal uit de volgende onderdelen staan:

- los stappen (  5')
- stretchen voor het lopen
- loopoefening (vandaag was dat 1' ml - 1 st - 1 ml - 1stp - 1 ml - 1 st -2 l -2 st -3 ml - 3 st)
- nastretchen

Gedurende deze onderdelen zullen er een massa aan tips en 'nice to knows' gegeven worden

De eerste foto's zijn ook genomen:
foto 1: de sportdienst zorgt voor de administratieve kant van de zaak
foto 2: een deel van de aanwezige lopers (tel de mannen ...)

15-09-2011 om 20:53 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
14-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.midweeknieuws:najaarsdoelen
De beide najaarsdoelen staan centraal deze week en vullen elkaar goed aan qua tijdsbesteding (verveling zit er deze dagen zeker niet in).

Marathon Eindhoven

We zijn op een 25-tal dagen van D-day beland dus eens kijken hoever we staan;
visdieet: het visdieet heeft (opnieuw) zijn nut bewezen en ja de non-believers moet ik  teleurstellen want dat dieet heeft mij  van 63,2 naar 58,4 kg gebracht op enkele weken tijd. Ik eet nu nog anderhalve week vis om mij dan volop op de koolhydraatrijke voeding te storten. Qua gewicht zal het niet meer zakken. Dit moet niet ook want ik sta vrij scherp - een collega zei me zelfs 'uw broek zal wel nen keer alleen op stap gaan' (ja op zijn Aalsters klinkt dat nog iets 'sappiger').
1000 km op 100 dagen: deze periode loopt van 22 juni tot 30 september en momenteel zit ik aan 874 km dus er resten nog 16 dagen dus zal ik wel ruimschoots dit getal bereiken. Ik werk een zeer goede basisconditie: heb veel loopdagen maar vermijd de lange duurlopen (>25 km). Dat is voor mij de beste manier als voorbereiding naar de marathon.
trainingsomstandigheden: de natuur begint duidelijk zijn herfstkleedje aan te trekken en in de bossen en parken zie je dan ook een grote veranderingen. Het maakt het kilometers malen aangenamer. Het enige nadeel is de laatste dagen de wind. Dit weekend wordt nog een vrij intens trainingsweekend - hoe dat juist zal ingevuld worden hangt af van de weersomstandigheden (en de voorspellingen zijn niet zo geod): of enkele duurlopen tss de 15  en 20 km of een halve marathon in Malderen.

Start to run Laarne

Op dit front ook niks dan goed nieuws; De inschrijvingen zitten momenteel al aan 25 (terwijl de piek van de inschrijvingen meestal de laatste twee weken ligt). Dus 50 is zeker een realistisch getal. Op donderdag is er voor diegenen die nader kennis willen maken nog een initiatieles aan de Sporthal in Laarne (om 19:00 uur)

14-09-2011 om 13:57 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
10-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggings in eigen gemeente
Dit weekend stonden twee joggings op eigen gemeente op het programma; Ze hadden beiden twee zaken gemeen: het waren allebei joggings in de echte zin van het woord en twee maal was het een prima organisatie

Tombolarun in Laarne
Op vrijdag werd in Laarne rond de sporthal de 'week van de sport' op gang geschoten met een tombolarun. Er moesten rondjes afgelegd worden van 1 km (op finse piste waarop ook de start to run zal doorgaan). Per ronde kreeg je een 'lotje' waarmee je nadien kan deelnemen aan een tombola. Je kan gedurende maximum een uur lopen. Ik liep zes rondjes en vond het een zeer toffe formule (deze gedachtengang werd door alle aanwezigen gedeeld).

Natuurloop in Kalken
De jogging in de Brugstraat begint een begrip te worden in de omgeving. Dankzij de inzet van enkele vrijwilligers wordt er op deze loop geld ingezameld voor 'Artsen zonder Grenzen'. Een initiatief dat alleen maar kan worden toegejuichd. Er was een zeer mooie omloop van 3km uitgetekend in het groene 'Kalken'. Je kon die naar eigen goedunken van 1 tot 4 keer lopen. Het was een mengeling van de traditonele lopers en de 'lokale' joggers. Een leuke mengelmoes waarbij het er opnieuw heel ontspannen aan toeging zonder dat er met chip of tijdsklok gelopen werd. Op mijn garmin zag ik achteraf dat ik de 12 km toch goed verteerd had in 1u10'. Frank (een collega van op het werk) snoerde door Kalken aan 12 km/u en Chris ja ... die zag een bekende vanop tv en mijn carriere als loopmaatje was voorbij

Een opvallend vaststelling op beide lopen was ook de zeer goede opkomst bij de jeugdlopen. En natuurlijk werd op beide evenementen ook nog eens reclame gemaakt voor de 'start to run' in Laarne (en volgens de laatste berichten stevend dit envenemt af op een zeer goed deelnemersaantal).

10-09-2011 om 18:21 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.midweeknieuws: Back to reality
Maandag en dinsdag hebben we nog genoten van de heerlijke temperaturen in Boedapest. Niet enkel van de temperaturen maar ook van de vele mooie gebouwen in Boedapest, het beroemde koffiehuis, avondlijke wandeling langs de Donau, een loopje in het het lokale bad en vooral van de 'befaamde' termen van Boedapest (een aboslute aanrader voor iemand die Boedapest bezoekt). Helaas aan alle mooie lidejes komt een eind. Maar we mogen zeker terug blikken op een geslaagd weekend (en dit zowel op sportief als op toeristisch gebied). Ook de groep was een 'toffe bende' en meteen werden dan ook plannen gemaakt om volgend jaar in september de halve marathon van Lissabon te lopen en dit opnieuw gekoppeld aan een city-trip (ideale reisformule voor een verslaafd 'jogger).
Vandaag dan opnieuw de loopschoenen aangetrokken op Belgisch grondgebied (met wind en regen). Dit is meteen het startsein voor een drital weken van nog iets intenser te trainen (80km/week) en ja dan kunnen we beginnen aan de najaarsdoelen. Die zijn tweeledig met eerst de marathon van Eindhoven en kort daarna de 'start to run'-reeks in Laarne/Kalken; En ja dat tweede gedeelte is even belangrijk als het eerste gedeelte. De inschrijvingen voor die start to run (waarover je in het blogartikel hieronder meer uitleg kan vinden) komen zeer vlor binnen heb ik van de sportdienst doorgekregen.
Hierbij ook nog 2 foto's van de termen in Boedapest (en men schaakt eer dus effektief in de baden)07-09-2011 om 18:05 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
04-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boedapest: de halve marathon
Gisterenavond nog wat rond gekuierd in Boedapest en aan een heel schappelijk prijsje kunnen eten (drank erbij; 13 euro/man). Deze morgen was het om half zeven al uit de veren en om om zeven uur ontbijt en ja wij waren niet de enigen die deelnamen aan de wedstrijd in Boedapest. Ook was hier al het internationaal karakter van deze wedstrijd duidelijk merkbaar. Een stevig ontbijt en dan richting metro waar we de andere lopers maar moesten volgen om ter plekke te raken (nog een geluk want in het hongaars de weg vragen zou een ramp geweest zijn); De vier lopers werden vergezeld van Franky en Lut die voor de logistieke ondersteuning zorgden. Ook aan de start een gezellige drukte (ondanks 11000 deelnemers had je nooit de indruk dat je in de massa was - dus een zeer goede organisatie). Weer opnieuw het internationale karakter (meer dan 40 nationaliteiten) dat naar boven kwam. Het meest opvallend was een nederlandse firma (tennet) die met 200 werknemers deelnamen aan deze wedstrijd (qua sportcultuur hebben wij nog heel wat te leren van onze nooderburen!).
Het was warm (tijdens wedstrijd tss 30 en 33 graden) maar je had niet dat klamme gevoel (veel lagere vochtigheidgraad). De eerste 4 km liepen we naar de Donau toe en toen namen we de befaamde brug over de Donau (een eerste toeristisch hoogtepunt). De volgende 12 km waren uitgestippeld langs de Donau echt een prachtig decor. Op km 17 kwamen we dan aan het parlementsgebouw en het plein daaromtrent - enorm prachtig. Ik bleef mij ook zeer goed voelen (er was ook voldoende bevoorrading) en zo begon de tocht meer en meer te lijken op een toeristische uitstap dan op een wedstrijd. De tijden waren ook enorm gelijklopend: 28'30" na 5 km- 57'10" na 10 km en 1u33' op 10 mijl. Op het einde wat verval maar kwam toch nog binnen in het sfeervolle park op 2u03'46". Een zeer geslaagde sportdag en nu nog wat genieten van het dakzwembad en zo wat uit rusten. John en Karine eindigden in 2u ronde en Etienne haalde de finisch na 2u20'.

foto 1: ze hadden nen Volvo gevonden
foto2: een mooie impressie (zonder die auto's) van het parcours04-09-2011 om 15:57 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
03-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boedapest:dag 1
Reeds om kwart na vijf lied de wekker af deze morgen. Daarna naar Zele vanwaar we mee konden reizen met Etienne en Chris naar de luchthaven. Daar kwamen we al vrijvlug Franky en zijn ega tegen. Bij het nchecken werd iets gezegd van 'overboeking' en daardoor kregen we blijkbaar een upgrade van 'light' naar 'economy' (dat scheelt hem toch een maaltijd). Daarna de hadnbagage laten controlen. Ik had mijn laptop mee en die moest door de scanner. terwijl ik stond te wachten zag ik de security er iemand bijhalen en kon ik ook op de scanner een mes merken in één van de bagages. Ik dacht bij mezelf dat is hier juist zoals in het tv-porgramma grenscontrole en vroeg mij af wie dat nu nog aandurfde als men weet dat er zo controles zijn. Dat gepeins veranderde in lichte paniek toen het bleek dat het om mijn draagtas ging. Ik had namelijk het mes waarmee ik mijn fruit snij in één van de zijtasjes laten zitten. De beambte was begripvol maar zei wel dat ik geluk gehad had dat ze het konden definieren als eerder stomp voorwerp want indien het een scherp mes was geweest er niet zo goed zou van afgekomen zijn.
Voor de rest een probleemloze vlucht en iets na de middg waren we in het prachtige Zara Continental hotel met ons 8 Belgen (ook John en Carine waren aangesloten). Na het inchecken begaven we ons (na een flinke wandeling) naar het park van de inschrijvingen.
Enkele opvallende zaken in Boedapest: het is er vrij warm (ook morgen 30 graden) - het is vrij goedkoop (het vergt wel wat rekenwerk om de lokale munt om te zetten in euros's)- naast de vele mooie zaken die er te bezichtigen zijn valt helaas ook de armoede enorm op.
Deze avond niet te zot meer doen want morgen staat er een lastige wedstrijd op het programma.

Foto 1: parcours en temperatuur voor morgen
Foto 2: één van de bezienswaardigheden in Boedapest het plaatselijke donkmeer ...).03-09-2011 om 18:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

Foto

Inschrijving Jogging 't Zand
Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   180


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!