Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus: prachtige loopmaand
Augustus zit er weeral eens op en naar maandelijkse gewoonte blik ik eens terug op de afgelopen maand. De cijfers liegen er niet om: 315 km in de benen verdeeld over 31 trainingen en 30 loopdagen. We hebben ondanks de 'natte' augustusmaand wel geluk het gehad met het loopweer: geen hoge temperaturen, bij ons in de streek viel de regen eigenlijk nog enorm mee, wel wat veel wind voor een zomermaand.
Mijn trainingslopen zaten meestal tss de 10 en 15 km dus ook deze maand was 'basisconditie' het sleutelwoord. Ook was er een serieuze diversiteit aan parcoursen: de omgeving van Zaffelare met Chris, Berlare werd onveilig gemaakt samen met de 'Joggers op de hort', ook in Brussel werd het warandepark opnieuw aangedaan en in Mechelen was het Vrijbroeckpark de plaats van het loopgebeuren. Door dit afwisselend 'menu' valt het natuurlijk veel makkelijker om al die kilometers te doen. Niet alleen de parcoursen zijn belangrijk ook de loopcompagnons (zowel bij de duurlopen als op de trainingen met de joggers in berlare als met de loopjes in het warandepark) zijn van het allergrootste belang. Al die mensen zorgen ervoor dat er telkens met veel plezier getraind wordt.
De kilometerteller op jaarbasis is ondertussen al opgelopen tot 2100 km. September wordt ook nog een drukke trainingsmaand als voorbereiding naar Eindhoven. Er staat om te beginnen de halve marathon van Evergem op het programma en de week nadien Vorselaar (28 km) en dan nog in Gent een halve marathon. Dus nog mogelijkheden genoeg om de conditie nog wat op te krikken.

31-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Wetteren.
De dag na Heikant stond er opnieuw een 10 km op het programma nu in Wetteren. Het aantal deelnemers lag hoger dus dacht ik mij meer naar voor in de groep te bevinden. Verkeerd gedacht want het was van het zelfde laken een broek als op den Heikant. Ik liep de eerst kilometer in 5'21" en ik liep ... laatste Ik kon nog een drietal mensen remonteren en haalde op het einde van de loop een gem. van 10,7/u (55'36"). Moet wel zeggen dat het een prachtig parcours was dat uitgestippeld werd in het centrum van Wetteren en dat de opkomst van lopers en publiek zeer goed was.
Er was ook een zeer mooie delegatie van de Atletiekkern Overmere en iedereen was dik tevreden met de geleverde prestatie.
Er was ook een tombola georganiseerd waarbij Reizen Lauwers een reis wegschonk voor 2 personen/ 3 dagen Parijs en ja hoor ik had geluk en won de prijs. Dus dat was nog nen enorme meevaller.
Vandaag stonde er een langzame duurloop op het programma. Chris gidste mij opnieuw door het prachtige landschap langs de Moervaart en we kwamen aan een 18 km. Was wel content dat de kilometerkes erop zaten want terwijl de eerste 10 km zeer vlot gingen(meewind) was het de laatste 8 heel wat minden (wind op de snoet).
Al bij al een mooi loopweekend (maar zal toch in de beentjes hangen denk ik)

foto 1: Verschillende deelnemers uit Overmere
foto 2: in aktie in Wetteren
foto 3: na de wedstrijd: Mijn pijp is duidelijk uit (bandana is zelfs al wat scheef gezakt) en Chris (50'03") staat er nog fris en monter bij.29-08-2010 om 12:39 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
28-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Heikant

Dit weekend is een druk loopweekend. De voorbereding voor Eindhoven draait dan ook op volle toeren en naast het visdieet moeten er ook de nodige kilometerkes gelopen worden.
Op vrijdagavond stond de "jogging" in Zele-Heikant op het programma. Ook Chris (als loopster) en Roger (als fotograaf) waren aanwezig. Er was op de 10 km een relatief beperkt aantal deelnemers (46) dus wist ik al op voorhand dat ik in de achtergrond ging lopen. Maar dat ik al direct als allerlaatste zou lopen had ik in totaal niet verwacht. De ganse jogging (je mag dit woord voor mij uit van Daele halen en wijzigen door loopwedstrijd ) liep ik vrij constant met kilometertijden tussen de 5'40" en 5'43". Na drie kilometer checkte ik mijn achterstand op de voorlaatste: 37 seconden. Dus iederen was daar onder de 5'30" aan het lopen. Maar had wel het geluk van een 'sympathieke dame op de bezemfiets' aan mijn zijde te hebben. Dat de speaker mij bij elke passage bestempelde als 'hekkensluiter' moest ik er maar bij nemen en mocht het niet aan 'mijn hart' laten komen . Maar ... na een 7-tal kilometer zag ik echter dat ik korter en korter bij mijn voorgangers kwam en ja ik heb er nog een zestal kunnen remonteren (en of ik binnenpretjes had). Het gaf toch zeker een zeer goed gevoel en is toch een aanduiding (samen met de constante kilometertijden) dat de basisconditie toch vrij goed is.
Chris (die niet in een specifieke voorbereing zit) liep de 10 km vlot in 48'. Ikzelfd deede er 54'55" over (wel de bemerking dat het 'slechts' 9,6 km was).

foto 1: het koffiemoment voor de start

foto 2: De bezemfiets was mijn lot ...

28-08-2010 om 11:12 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
26-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstman zoekt rendier!!!
In Brussel heeft men ook de loopschoenen opnieuw aangetrokken en wordt er reeds volop uitgekeken naar de wintersessie van 'start to run'.
De affiches zijn klaar.
De slogan werd bedacht door Mieke Gaudissabois en werden geplaatst op een foto die genomen werd door Marc Steurs tijdens de sneeuwrijke finalerun van de reeks 'Fit aan de kalkoen'. De creatie van de affiche is van de hand van Lieselot Danneels.
De affiche kan U openen door in de bijlage te klikken.

Bijlagen:
affiche start to run.doc (1.1 MB)   

26-08-2010 om 13:41 geschreven door danny  


>> Reageer (5)
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare

Maandag was er een meer dan behoorlijke opkomst in Berlare (20 joggers) en dit voor een kermis-maandag. De jogging van afgelopen zaterdag was het gespreksonderwerp en iedereen was vrij tevreden over het behaald resultaat ook al hadden de meesten wel serieus afgezien door de warmte.

Maandag moesten we onze omloop wat aanpassen doordat de wind enkele zware takken over de bospaden had geplaatst. Doch werden er opnieuw resp. 5 en 9,5 km gelopen.

 

Vandaag was de afspraak aan het Nelepad. En net zoals maandag was met 20 joggers de opkomst meer dan behoorlijk. We vormden opnieuw 2 tourkes ( 9 en 5 km)met het 'muizenstraatje' als centraal punt. Bij de langere afstand viel het mij op toen ik de garmingegevens bekeek dat we zeer constant lopen alle kilometers werden afgelegd tss de 6'01" en 6'03" (voor joggers die nog maar enkele maanden bezig zijn is dit toch opmerkelijk dat men met 'regelmaat' loop^t en niet met pieken).

Na het lopen werd er nog druk overleg gepleegd (zelfs in de gietende regen) over de volgende 2 zaken:

 

1. Apotheose joggers op de hort (woensdag 01/09)

 

Hier zullen we een drie kerkenloop doen. Een groep vertrekt van in Overmere (11 km) en een groep sluit aan in Uitbergen (6 km) en samen lopen we dan naar Berlare. Hoe we dit praktisch uitwerken bespreken we maandag verder en stuur ik jullie nog op per mail. Nu maandag (30/08) spreken we wel af aan de Sporthal.

 

2. De winter nadert

 

Ook vandaag zagen we dat de duisternis vroeger en vroeger invalt - dus moeten we stilletjes aan beginnen kijken naar ons winterprogramma (startend ergens eind september). Voorlopig zijn we tot het volgende gekomen. Ik zou wel willen vragen om de opmerkingen of andere voorstellen door te geven zodat we eventueel kunnen aanpassen en aan ieders noden zoveel mogelijk kunnen voldoen.

 

maandag: Bareldonckkapel (19u30)

woensdag: afwisselend sporthal overmere en Bareldonckkapel (19u30)

vrijdag: Sporthal Overmere (18u30)

25-08-2010 om 21:37 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindhoven nadert
Vorige week was een 'relatieve' rustweek waarbij het weektotaal op 50 km kwam. De geplande jogging van zondag kwam te vervallen daar de werkzaamheden rond de smouterie-jogging toch nog serieus in de kleren zat (en dat was trouwens bij de meeste medewerkers zo maar ja de gedachte aan het enorme succes van het evenement maakte veel goed). Er werd een 5-tal kilometer gelopen.
Gisteren deed ik een duurloop van een 14-tal km. Eerst een 5-tal k op mijn eentje en nadien met de joggers van Overmere/Berlare. Aan de bossen/wandelpaden te zien had de wind van maandagmorgen toch voor het nodige snoeihout gezorgd.
Vandaag was ik in Mechelen en trok ik deze middag nog eens naar het Vrijbroeckpark (een prachtige omgeving om te lopen). Het was geen al te aangenaam loopweer: ideale temperaturen maar een zeer vervelende wind. Toch liep ik een 14-tal kilometer maar van het goede gevoel van gisteren beef niet veel over (een kleine off-day zelf). Ik liep nochtans in goed gezelschap want de spelerskern van KV Mechelen was er een duurloopje aan het doen (en je zag zo die blikken van de spelers gaan naar dat 'marathon truitje' van Rotterdam). Je kan wel denken dat ik direct enkele centimters groeide van fierheid.
Sinds gisteren ben ik ook begonnen met de aangepaste voeding in funktie van de marathon. Ik ga me opnieuw aan de 'tapering'-methode wagen. Die bestaat er in om enkele weken nu koolhydraat-arme voeding te nemen. Ik vertaal dit in groenten met vis en daarbij enkele stukken fruit. Dit wordt gedurende een drietal weken volgehouden. Typisch voor deze methode is ook dat juist gedurende deze periode de trainingsarbeid het meest intensief is. Je hongert je lichaam uit qua koolhydraten maar neemt wel de nodige eiwitten op. Na deze periode wordt er omgeschakeld naar koolhydraat-rijke voeding (die door de voorgaande onthouding dan wel heel acquraat wordt opgeslagen).
Deze week nog enkele duurlopen en in het weekend de joggings in Heikant en Wetteren. Die dienen dan opnieuw specifiek als voorbereiding op de halve marathon van Evergem voor volgende week.

24-08-2010 om 19:36 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smouterie-jogging:succes op alle vlakken!!!
Vrijdagavond wilden de joggers (waaronder verschillende die pas sedert de str van Uitbergen aan het lopen zijn en zich nu reeds aan de 9-km wedstrijd wilden wagen) een verkenningsloop doen van de omloop. Het werd toen al duidelijk dat het op zaterdag wel eens een harde dobber kon worden. Niet dat het parcours overdreven zwaar is maar de warmte zou duidelijk zijn rol opeisen gedurende de jogging. Na de training werden de handen uit de mouwen gestoken en begon men met de voorbereidingen (parcours uitzetten, tentjes opzetten, drankvorzieningen installeren, 'terras' plaatsen). Deze werkzaamheden werden op zaterdag verdergezet. Dank zij de vele bereidwillige handen (van zowel atleten, joggers, trainers, bestuur, jeugd) vorderden de werkzaamheden vlot (en ja vele handen maken het werk lichter en laten je ook als 'club' meer naar voor komen).
Ikzelf kon niet meelopen vandaag daar ze mij belast hadden met de taak van 'speaker'. Doch deze morgen had ik toch het parcours nog eens gelopen en conclusie was vlug geamaakt: eerste gedeelte beetje (welgekomen) tegenwind en het tweed gedeelte kwam je in een 'sauna' terecht.
Eerst was de jeugd aan de beurt en dat was mss wel het enige minpunt aan de dag: een zeer bedroevende opkomst bij de jeugdcategorieën. Op de 3 km hadden we een zestig tal deelnemers. Deze aantallen kregen we ook op de langere afstanden nml. 9 en 11,5. De atleten/joggers van Overmere waren goed vertegenwoordigd. Ook waren er verschillende jogclubs aanwezig met als uitschieters natuurlijk ons eigen VITA en een mooie opkomst van Runners Evergem (waarvoor een oprechte 'bedankt'). Dat het een zware wedstrijd was bewees het vrij groot aantal opgevers. Ook kreeg ik de lopers verschillende ronden te zien en je zag zo de gezichten per ronde veranderen (ja het warme weer eiste duidelijk zijn tol). En onze joggers: die bleven in groep en steunden elkaar en ja hoor ze liepen allen hun 9 km. Ook de 'Overmeerse' atleten deden het zeer goed en bij de vrouwen kwamen daar zelfs enkele podiumplaatsen bij.
Na de jogging had een plaatselijke feestcomité nog een optreden ge-organiseerd van een coverband, die een ganse avond het beste van zichzelf gaven. Dit zorgde ook tot in de late uurtjes voor een zeer vol terras zodat dit ook uitgroeide tot een succes. Op het einde van de dag was iedereen zijn 'pijp' wel uit maar er heerste een zeer voldaan gevoel.
De uitslagen kan U vinden op http://www.atletiekvita.be/wedstrijden/wedstrijden.html onder 'Smouterie-jogging'
Of ik morgen aan een jogging deelneem of gewoon train en eens een dag niks doe zal afhangen van hoe ik recupereer van deze dag, want bij het maken van dit verslag gaat ook mijn licht langzaam uit .
Bedankt aan alle deelnmers en helpers die van deze 18 smouterie-jogging een enorm succes gemaakt hebben

22-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare

Na een ganse dag van regen op maandag werd toch besloten om de training te laten doorgaan. Er waren acht moedigen opgedaagd. Onze traditionele maandag-tour konden we echter vergeten (veel te drassing in het ‘Broeck’). We zijn toen naar de Bareldocnk-kapel gereden en vandaaruit konden we een parcour lopen volledig op de weg (richting Nieuw Donk). Zelfs in de regen en onder het ‘kofferdeksel’ werd er nog wat gekletst.

Vandaag was er in het kader van het ‘Op de hort ..’-programma opnieuw een afspraak aan de Bareldonck-kapel. Deze keer lag de opkomst aanmerkelijk hoger (22 joggers). We liepen twee verschillende afstanden. Een groep tot de Nieuw Donk (5km) – een ander gedeelte (die scherp wilden staan tegen de jogging in Overmere van zaterdag) liep 10 k:m Barelonck-Overmere Piste – Bareldonck. En er werd redelijk doorgelopen. Ook is het plezierig om zien hoe het enthousiasme elke week in stijgende lijn is bij de deelnemers. Ook ‘jogt’ iedereen nu makkelijker dan in het begin wat natuurlijk duidt op een stijgende conditiecurve.

Wat ik ook belangrijk vind is de ‘samensmelting’ na het lopen zowel van de verschillende  deelgemeenten alsook van de verschillende afstanden. De babbel achteraf maakt toch een belangrijk deel uit van een geslaagde jog-avond.

De omlopen die we zowel maandag als woensdag gelopen hebben zullen ook deze winter meermaals aan bod komen (bijna verkeersvrij en goede verlichting). Zoals de meesten wel merken valt de duisternis steeds vroeger in, dus een fluo-vestje is zeker geen overbodige luxe!!!

 

Menu volgende week:

 

21/08: Smouterie-jogging (allen daarheen!!!) – vrijdag om18u30 wordt de omloop verkend

23/08: Berlare sporthal (19u30) – ook al is kermismaandag toch wordt er getraind

25/08: Gratiebossen: afspraak aan Nelepad.

18-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoutertie-jogging Overmere: Allen daarheen!!!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres   Ook de weersvoosrspellingen laten het beste vermoeden en dit allemaal op een prachtig parcour.

      ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010
18de SMOUTERIE-JOGGING
                           14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04   = 750 M
                          14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar '98 -'99-2000 =  1700 M

     VAN 13 TOT 99 jaar

XML:NAMESPACE PREFIX = O />XML:NAMESPACE PREFIX = O />

                                                                  15 .00 uur      3 KM
                                                                 
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM


 
INSCHRIJVINGSGELD :


Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                         TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
                                                     9 KM :
waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

     Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

18-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week van negentig kilometer
Naar voorbereiding toe blijft het uitstekend gaan en er was opnieuw een prachtige loopweek. De weersomstandigheden blijven natuurlijk ideaal en moeten we erbij zeggen dat we hier bij ons in de streek aan de zware onweersbuien ontsnapt zijn en alles er nog zeer beloopbaar bij ligt. Het enige verschil met de voorbije weken was dat het opnieuw een graad of 3 warmer was en dat merk je direct aan die vervelende insecten (vooral 'dazen') die het blijkbaar op mij gemunt heb vanaf het moment dat ik mij in 'moerasgebied' begeef. Mijn armen zijn al zwaar getekend door het vennijnige bijtwerk van die beestjes. Een ander opvallend feit wat je de laatste week enorm de aandacht trekt als je de duurlopen in bossen doet is dat de paddestoelen op zeer korte tijd enorm aanwezig zijn. Ja, door het lopen leer je zo iets van de natuur kennen ook (het is ook wel één van de tekenen dat de herfst op komst is).
Bij dit alles toch 90 km gelopen deze week (zal voor mij wel een record zijn) en buiten de toegetakelde armen is er niks van blessures of oververmoeidheid te bespeuren. Het maandtotaal is half weg de maand al opgelopen tot 170 km.

Mijn loopweek:
maandag: 17 km: in 3 delen; langs gratiebossen naar de afgesproken jogplaats met de lopers van Berlare en dan terug via Oliesjeik
dinsdag: 8 km in het Warandepark in Brussel
woensdag: 13 km  Eerst een verkenningsloop in Uitbergen met direct daarop aansluitend 'Joggers op de hort'
donderdag: 20 km: Prachtige omloop langs Zaffelare-Pueyenbroekdomein-Eksaarde en dit samen met lokale gids Chris ... (en ook deze keer zorgde haar haperende interne GPS voor de extra kilometers )
vrijdag: 8 km Nieuwdonk met de joggers van Overmere
zaterdag: 15 km rond de Eendekooi en Donkmeer
zondag: 11 km in Kalken

Dus er is wel de nodig diversiteit qua loopparcours en loopcompagnons.
Zelfs nu het zo goed gaat komen toch opnieuw de twijfels naar boven in de zin van: "Ben ik wel goed bezig" - "Zou ik niet beter wat grotere duurlopen doen". Ja het is nu reeds mijn zevende voorbereiding maar die twijfel krijg je toch niet weg. Alhoewel toen ik de eerste keer sprak van een marathon te lopen zei iedereen dat dit niet zou lukken gezien mijn 'medische toestand' maar het lukte wel. Dus waarom zou het mij deze keer niet lukken met de 'nieuwe methode' (zonder de 'extra lange' duurlopen.

Ook natuurlijk druk bezig (net als vele anderen) met de voorbereding van de Smouterie-jogging van volgende week zaterdag (meer info hierover vindt U ook op deze blog (vier items meer naar onder)). Ik hoop natuurlijk daar vele bekenden tegen te komen

15-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
11-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Traditioneel werd de maandag richting Sluis gelopen. Er werd ge-opteerd voor ofwel 7,5 km of 5 km. Je begint wel stilletjes aan te merken dat de zomer over zijn hoogptepunt heen is: bospaden worden glibberiger - boomwortels beginnen bloot te liggen (dus het begint uit kijken te worden waar de voeten gezet worden en mensen die gevoelig zijn aan kwetsuren voor de achillespees moet extra voorzichtig zijn).
Woensdag was er afgesproken in Uitbergen en raar maar waar: normaal is Uitbergen massaal aanwezig, maar deze keer was er bij de 20 lopers slechts 1 Uitbergse (Overmere en Berlare waren dus zeer goed vertegenwoordigd ). Maar Nancy heeft de mensen op de 5 km een goede begeleiding gegeven. De beide kanten van Uitbergen werden aangedaan en we kwamen aan een omloop van 8,5 km. Ook groeit in de groep ook meer en meer het besef dat men met dit jog-initiatief toch op plaatsen in 'Groot Berlare' komt waar men voorheen nooit geweest was (en dit was toch één van de doelstellingen bij de start). Na het lopen werd nog wat nagepraat (ook hier is het merkbaar dat het 's avonds nu al snel afkoelt). Dus zowel naar aantal als naar beleving opnieuw een geslaagde week voor onze joggers. En natuurlijk is men zich ook aan het voorbereiden voor de smouterie-jogging op 21 augustus (verschillende gaan daar de eerste keer deelnemen aan een jogging).

Menu volgende week

16/08: Berlare (19u30)
18/08: Bareldonckapel: richting Nieuwdonk (afhankelijk van de afstand kan er gekeerd worden aan hekken/water of extra tour --> zie omloop van deze winter) (19u30)
20/O8 Verkenning omloop Smouterie-jogging (18u30)

11-08-2010 om 21:35 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Impe
Vandaag stond de jogging in Impe op het programma (12,7 km). Na de nodige omleidingen te hebben gevolgd (ik denk dat opnieuw den helf van Vlaanderen onderbroken ligt) kwamen we toch nog ruim tijdig aan in Impe. Doordat er verschillende afstanden konden gelopen worde was het deelnemers aantal op de langste afstand eerder beperkt (en de deelnemers waren dan nog de betere lopers) - dus het zou opnieuw in de achtergrond vertoeven worden (maar daar maak ik mij al lang geen zorgen meer over). Maar de drie afstanden namen samen de start dus liep ik de eerste 8 km toch in groepjes. Na 1 ronde keek ik verwonderd op de garmin: amper 3,5 km de tweede ronde (welke identiek moest zijn) was dan 4,2 km. Langs de kant hoorde ik wat er gebeurd was: in de eerste ronde reed de 'voorrijder' te ver voor de eerste atleet en die was een verkeerde straat in geslagen en ... de ganse meute was gevolgd . Dus vandaar de kortere weg de eerste ronde. Het parcours in Impe is trouwens een vrij lastig parcours: de eerste 2 km in stijgende lijn (door de maisvelden waar de wind ook een 'nadelige' rol speelde) en nadien in dalende. Dus naar hartbelasting toe vrij afwisselend en zoiets voel ik dan toch vrij vlug. Ik liep mijn drie rondes wel ^probleemloos uit maar had zo wel het gevoel dat ik op dit parcours geen vijf ronden zou moeten lopen.
De afstand die we dan uiteindelijk gelopen hebben was 12 km en dit in 1u09'03" (de stijgende kilometers gingen in 6'00" - de dalende in 5'35"). Dus al bij al een geslaagde loopnamiddag. En naast het lopen werden er natuurlijk ook flyers uitgedeeld voor de Smouterie-jogging van 21 augustus.
Er waren ook nog andere atleten van Overmere aanwezig (zij opteerden voor de 8,1 km daar zij er al een druk loopweekend hadden opzitten):Hendrik (34'59") - Dirk VDW (36'04") - Ann V (4 km:19'55")08-08-2010 om 20:27 geschreven door danny  


>> Reageer (4)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fantastisch zomerweer!!!

Twee weken geleden gaf ik een gedetailleerde beschrijving van de loopweek. Eigenlijk zou ik voor vorige week en deze week een copy  daarvan kunnen nemen. Ik blijf dagelijks tss de 10 en 15 km lopen en dit zonder te forceren. Ook de parcoursen blijven zich in dezelfde omgeving siuteren (het verschil was dat de runs van in het domein Puybroeck nu naast het domein werden gehouden (prachtig omlopen naar Eksaarde toe) – voor de rest blijf ik overmere en omstreken onveilig maken). Mijn weektotalen situeren zich tussen 80 en 90 km. En de maand juli werd afgesloten met 291 km. Dit lijkt allemaal heel veel maar door de spreiding ervan valt dit naar trainingsintensiteit zeer goed mee.

Wat wel een meevaller van formaat is het weer (wat een verschil met de voorbereiding tijdens de winter): terwijl er al eens een klaagzang opsteekt bij sommige mensen dat de zomer in een serieuze dip zit, hoor je mij zeker niet klagen. Het loopweer kan met één woord omschreven worden: Ideaal (niet te warm, geen wind en momenteel prachtig om te lopen in de bossen en velden). Dus voor mij geen Costa’s of stranden maar de ‘Bossen van Vlaanderen’ deze zomer en qua huidstint moet ik niet onder doen voor diegenen die in het Zuiden vertoefd hebben (waar de vele trainingskilometers niet allemaal goed voor zijn ).

Morgen staat er een jogging in Impe op het programma.

07-08-2010 om 15:33 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare ...
Maandag was er duidelijk afwisseling van de wacht want er waren die terug kwamen uit verlof en anderen waren dan weer net vertrokken op verlof. Het aantal lopers was dan ook eerder beperkt (15-tal). Er werd richting Sluis gelopen en  iedereen kon zijn 'ding' doen qua snelheid en afstand.
Woensdag mochten we spreken van een 'massale opkomst'. Er waren 25 lopers en er werden verschillende parcoursen uitgetekend tussen de 5 en 9 km. Er werd in drie groepen gelopen zodat men zonder forceren toch zijn gewenste snelheid/afstand kon lopen. Het parcour naar de Gratiebossen toe leent zich perfekt hiervoor. Na het lopen was er dan ook de beloofde Sangria en het boterhammetje met hesp (geschonken door Patrick van den 'Ami' en klaargemaakt door mijn vrouw). Deze ingrediënten vielen zeer goed in de smaak en in een gemoedelijke sfeer werden ook de eerste plannen gesmeed voor de winterperiode. Zie hierbij ook enkele foto's van deze zeer geslaagde jogavond.

Pogramma voor volgende week:

09/08: Sporthal Berlare (19u30)
11/08:Uitbergen: omloop wat we in eerste gedeelte start to run gedaan hebben (bos+ scheldedijk) --> gevorderden kunnen hier 2 omlopen combineren en alzo aan 10 km komen.(19u30)
13/08: Sporthal Overmere (18u30)


04-08-2010 om 21:38 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smouterie-jogging Overmere:Allen daarheen !!!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres   Ook de weersvoosrspellingen laten het beste vermoeden en dit allemaal op een prachtig parcours

      ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010
18de SMOUTERIE-JOGGING
                           14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04   = 750 M
                          14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar '98 -'99-2000 =  1700 M

     VAN 13 TOT 99 jaar

XML:NAMESPACE PREFIX = O />

                                                                  15 .00 uur      3 KM
                                                                 
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM


 
INSCHRIJVINGSGELD :


Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                         TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
                                                     9 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

     Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

03-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)


Foto

Foto

Inschrijving Jogging 't Zand
Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   192


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 05-1976


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!