Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

26-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstman zoekt rendier!!!
In Brussel heeft men ook de loopschoenen opnieuw aangetrokken en wordt er reeds volop uitgekeken naar de wintersessie van 'start to run'.
De affiches zijn klaar.
De slogan werd bedacht door Mieke Gaudissabois en werden geplaatst op een foto die genomen werd door Marc Steurs tijdens de sneeuwrijke finalerun van de reeks 'Fit aan de kalkoen'. De creatie van de affiche is van de hand van Lieselot Danneels.
De affiche kan U openen door in de bijlage te klikken.

Bijlagen:
affiche start to run.doc (1.1 MB)   

26-08-2010 om 13:41 geschreven door danny  


>> Reageer (5)
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare

Maandag was er een meer dan behoorlijke opkomst in Berlare (20 joggers) en dit voor een kermis-maandag. De jogging van afgelopen zaterdag was het gespreksonderwerp en iedereen was vrij tevreden over het behaald resultaat ook al hadden de meesten wel serieus afgezien door de warmte.

Maandag moesten we onze omloop wat aanpassen doordat de wind enkele zware takken over de bospaden had geplaatst. Doch werden er opnieuw resp. 5 en 9,5 km gelopen.

 

Vandaag was de afspraak aan het Nelepad. En net zoals maandag was met 20 joggers de opkomst meer dan behoorlijk. We vormden opnieuw 2 tourkes ( 9 en 5 km)met het 'muizenstraatje' als centraal punt. Bij de langere afstand viel het mij op toen ik de garmingegevens bekeek dat we zeer constant lopen alle kilometers werden afgelegd tss de 6'01" en 6'03" (voor joggers die nog maar enkele maanden bezig zijn is dit toch opmerkelijk dat men met 'regelmaat' loop^t en niet met pieken).

Na het lopen werd er nog druk overleg gepleegd (zelfs in de gietende regen) over de volgende 2 zaken:

 

1. Apotheose joggers op de hort (woensdag 01/09)

 

Hier zullen we een drie kerkenloop doen. Een groep vertrekt van in Overmere (11 km) en een groep sluit aan in Uitbergen (6 km) en samen lopen we dan naar Berlare. Hoe we dit praktisch uitwerken bespreken we maandag verder en stuur ik jullie nog op per mail. Nu maandag (30/08) spreken we wel af aan de Sporthal.

 

2. De winter nadert

 

Ook vandaag zagen we dat de duisternis vroeger en vroeger invalt - dus moeten we stilletjes aan beginnen kijken naar ons winterprogramma (startend ergens eind september). Voorlopig zijn we tot het volgende gekomen. Ik zou wel willen vragen om de opmerkingen of andere voorstellen door te geven zodat we eventueel kunnen aanpassen en aan ieders noden zoveel mogelijk kunnen voldoen.

 

maandag: Bareldonckkapel (19u30)

woensdag: afwisselend sporthal overmere en Bareldonckkapel (19u30)

vrijdag: Sporthal Overmere (18u30)

25-08-2010 om 21:37 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindhoven nadert
Vorige week was een 'relatieve' rustweek waarbij het weektotaal op 50 km kwam. De geplande jogging van zondag kwam te vervallen daar de werkzaamheden rond de smouterie-jogging toch nog serieus in de kleren zat (en dat was trouwens bij de meeste medewerkers zo maar ja de gedachte aan het enorme succes van het evenement maakte veel goed). Er werd een 5-tal kilometer gelopen.
Gisteren deed ik een duurloop van een 14-tal km. Eerst een 5-tal k op mijn eentje en nadien met de joggers van Overmere/Berlare. Aan de bossen/wandelpaden te zien had de wind van maandagmorgen toch voor het nodige snoeihout gezorgd.
Vandaag was ik in Mechelen en trok ik deze middag nog eens naar het Vrijbroeckpark (een prachtige omgeving om te lopen). Het was geen al te aangenaam loopweer: ideale temperaturen maar een zeer vervelende wind. Toch liep ik een 14-tal kilometer maar van het goede gevoel van gisteren beef niet veel over (een kleine off-day zelf). Ik liep nochtans in goed gezelschap want de spelerskern van KV Mechelen was er een duurloopje aan het doen (en je zag zo die blikken van de spelers gaan naar dat 'marathon truitje' van Rotterdam). Je kan wel denken dat ik direct enkele centimters groeide van fierheid.
Sinds gisteren ben ik ook begonnen met de aangepaste voeding in funktie van de marathon. Ik ga me opnieuw aan de 'tapering'-methode wagen. Die bestaat er in om enkele weken nu koolhydraat-arme voeding te nemen. Ik vertaal dit in groenten met vis en daarbij enkele stukken fruit. Dit wordt gedurende een drietal weken volgehouden. Typisch voor deze methode is ook dat juist gedurende deze periode de trainingsarbeid het meest intensief is. Je hongert je lichaam uit qua koolhydraten maar neemt wel de nodige eiwitten op. Na deze periode wordt er omgeschakeld naar koolhydraat-rijke voeding (die door de voorgaande onthouding dan wel heel acquraat wordt opgeslagen).
Deze week nog enkele duurlopen en in het weekend de joggings in Heikant en Wetteren. Die dienen dan opnieuw specifiek als voorbereiding op de halve marathon van Evergem voor volgende week.

24-08-2010 om 19:36 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smouterie-jogging:succes op alle vlakken!!!
Vrijdagavond wilden de joggers (waaronder verschillende die pas sedert de str van Uitbergen aan het lopen zijn en zich nu reeds aan de 9-km wedstrijd wilden wagen) een verkenningsloop doen van de omloop. Het werd toen al duidelijk dat het op zaterdag wel eens een harde dobber kon worden. Niet dat het parcours overdreven zwaar is maar de warmte zou duidelijk zijn rol opeisen gedurende de jogging. Na de training werden de handen uit de mouwen gestoken en begon men met de voorbereidingen (parcours uitzetten, tentjes opzetten, drankvorzieningen installeren, 'terras' plaatsen). Deze werkzaamheden werden op zaterdag verdergezet. Dank zij de vele bereidwillige handen (van zowel atleten, joggers, trainers, bestuur, jeugd) vorderden de werkzaamheden vlot (en ja vele handen maken het werk lichter en laten je ook als 'club' meer naar voor komen).
Ikzelf kon niet meelopen vandaag daar ze mij belast hadden met de taak van 'speaker'. Doch deze morgen had ik toch het parcours nog eens gelopen en conclusie was vlug geamaakt: eerste gedeelte beetje (welgekomen) tegenwind en het tweed gedeelte kwam je in een 'sauna' terecht.
Eerst was de jeugd aan de beurt en dat was mss wel het enige minpunt aan de dag: een zeer bedroevende opkomst bij de jeugdcategorieën. Op de 3 km hadden we een zestig tal deelnemers. Deze aantallen kregen we ook op de langere afstanden nml. 9 en 11,5. De atleten/joggers van Overmere waren goed vertegenwoordigd. Ook waren er verschillende jogclubs aanwezig met als uitschieters natuurlijk ons eigen VITA en een mooie opkomst van Runners Evergem (waarvoor een oprechte 'bedankt'). Dat het een zware wedstrijd was bewees het vrij groot aantal opgevers. Ook kreeg ik de lopers verschillende ronden te zien en je zag zo de gezichten per ronde veranderen (ja het warme weer eiste duidelijk zijn tol). En onze joggers: die bleven in groep en steunden elkaar en ja hoor ze liepen allen hun 9 km. Ook de 'Overmeerse' atleten deden het zeer goed en bij de vrouwen kwamen daar zelfs enkele podiumplaatsen bij.
Na de jogging had een plaatselijke feestcomité nog een optreden ge-organiseerd van een coverband, die een ganse avond het beste van zichzelf gaven. Dit zorgde ook tot in de late uurtjes voor een zeer vol terras zodat dit ook uitgroeide tot een succes. Op het einde van de dag was iedereen zijn 'pijp' wel uit maar er heerste een zeer voldaan gevoel.
De uitslagen kan U vinden op http://www.atletiekvita.be/wedstrijden/wedstrijden.html onder 'Smouterie-jogging'
Of ik morgen aan een jogging deelneem of gewoon train en eens een dag niks doe zal afhangen van hoe ik recupereer van deze dag, want bij het maken van dit verslag gaat ook mijn licht langzaam uit .
Bedankt aan alle deelnmers en helpers die van deze 18 smouterie-jogging een enorm succes gemaakt hebben

22-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare

Na een ganse dag van regen op maandag werd toch besloten om de training te laten doorgaan. Er waren acht moedigen opgedaagd. Onze traditionele maandag-tour konden we echter vergeten (veel te drassing in het ‘Broeck’). We zijn toen naar de Bareldocnk-kapel gereden en vandaaruit konden we een parcour lopen volledig op de weg (richting Nieuw Donk). Zelfs in de regen en onder het ‘kofferdeksel’ werd er nog wat gekletst.

Vandaag was er in het kader van het ‘Op de hort ..’-programma opnieuw een afspraak aan de Bareldonck-kapel. Deze keer lag de opkomst aanmerkelijk hoger (22 joggers). We liepen twee verschillende afstanden. Een groep tot de Nieuw Donk (5km) – een ander gedeelte (die scherp wilden staan tegen de jogging in Overmere van zaterdag) liep 10 k:m Barelonck-Overmere Piste – Bareldonck. En er werd redelijk doorgelopen. Ook is het plezierig om zien hoe het enthousiasme elke week in stijgende lijn is bij de deelnemers. Ook ‘jogt’ iedereen nu makkelijker dan in het begin wat natuurlijk duidt op een stijgende conditiecurve.

Wat ik ook belangrijk vind is de ‘samensmelting’ na het lopen zowel van de verschillende  deelgemeenten alsook van de verschillende afstanden. De babbel achteraf maakt toch een belangrijk deel uit van een geslaagde jog-avond.

De omlopen die we zowel maandag als woensdag gelopen hebben zullen ook deze winter meermaals aan bod komen (bijna verkeersvrij en goede verlichting). Zoals de meesten wel merken valt de duisternis steeds vroeger in, dus een fluo-vestje is zeker geen overbodige luxe!!!

 

Menu volgende week:

 

21/08: Smouterie-jogging (allen daarheen!!!) – vrijdag om18u30 wordt de omloop verkend

23/08: Berlare sporthal (19u30) – ook al is kermismaandag toch wordt er getraind

25/08: Gratiebossen: afspraak aan Nelepad.

18-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoutertie-jogging Overmere: Allen daarheen!!!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres   Ook de weersvoosrspellingen laten het beste vermoeden en dit allemaal op een prachtig parcour.

      ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010
18de SMOUTERIE-JOGGING
                           14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04   = 750 M
                          14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar '98 -'99-2000 =  1700 M

     VAN 13 TOT 99 jaar

XML:NAMESPACE PREFIX = O />

                                                                  15 .00 uur      3 KM
                                                                 
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM


 
INSCHRIJVINGSGELD :


Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                         TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
                                                     9 KM :
waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

     Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

18-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week van negentig kilometer
Naar voorbereiding toe blijft het uitstekend gaan en er was opnieuw een prachtige loopweek. De weersomstandigheden blijven natuurlijk ideaal en moeten we erbij zeggen dat we hier bij ons in de streek aan de zware onweersbuien ontsnapt zijn en alles er nog zeer beloopbaar bij ligt. Het enige verschil met de voorbije weken was dat het opnieuw een graad of 3 warmer was en dat merk je direct aan die vervelende insecten (vooral 'dazen') die het blijkbaar op mij gemunt heb vanaf het moment dat ik mij in 'moerasgebied' begeef. Mijn armen zijn al zwaar getekend door het vennijnige bijtwerk van die beestjes. Een ander opvallend feit wat je de laatste week enorm de aandacht trekt als je de duurlopen in bossen doet is dat de paddestoelen op zeer korte tijd enorm aanwezig zijn. Ja, door het lopen leer je zo iets van de natuur kennen ook (het is ook wel één van de tekenen dat de herfst op komst is).
Bij dit alles toch 90 km gelopen deze week (zal voor mij wel een record zijn) en buiten de toegetakelde armen is er niks van blessures of oververmoeidheid te bespeuren. Het maandtotaal is half weg de maand al opgelopen tot 170 km.

Mijn loopweek:
maandag: 17 km: in 3 delen; langs gratiebossen naar de afgesproken jogplaats met de lopers van Berlare en dan terug via Oliesjeik
dinsdag: 8 km in het Warandepark in Brussel
woensdag: 13 km  Eerst een verkenningsloop in Uitbergen met direct daarop aansluitend 'Joggers op de hort'
donderdag: 20 km: Prachtige omloop langs Zaffelare-Pueyenbroekdomein-Eksaarde en dit samen met lokale gids Chris ... (en ook deze keer zorgde haar haperende interne GPS voor de extra kilometers )
vrijdag: 8 km Nieuwdonk met de joggers van Overmere
zaterdag: 15 km rond de Eendekooi en Donkmeer
zondag: 11 km in Kalken

Dus er is wel de nodig diversiteit qua loopparcours en loopcompagnons.
Zelfs nu het zo goed gaat komen toch opnieuw de twijfels naar boven in de zin van: "Ben ik wel goed bezig" - "Zou ik niet beter wat grotere duurlopen doen". Ja het is nu reeds mijn zevende voorbereiding maar die twijfel krijg je toch niet weg. Alhoewel toen ik de eerste keer sprak van een marathon te lopen zei iedereen dat dit niet zou lukken gezien mijn 'medische toestand' maar het lukte wel. Dus waarom zou het mij deze keer niet lukken met de 'nieuwe methode' (zonder de 'extra lange' duurlopen.

Ook natuurlijk druk bezig (net als vele anderen) met de voorbereding van de Smouterie-jogging van volgende week zaterdag (meer info hierover vindt U ook op deze blog (vier items meer naar onder)). Ik hoop natuurlijk daar vele bekenden tegen te komen

15-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
11-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Traditioneel werd de maandag richting Sluis gelopen. Er werd ge-opteerd voor ofwel 7,5 km of 5 km. Je begint wel stilletjes aan te merken dat de zomer over zijn hoogptepunt heen is: bospaden worden glibberiger - boomwortels beginnen bloot te liggen (dus het begint uit kijken te worden waar de voeten gezet worden en mensen die gevoelig zijn aan kwetsuren voor de achillespees moet extra voorzichtig zijn).
Woensdag was er afgesproken in Uitbergen en raar maar waar: normaal is Uitbergen massaal aanwezig, maar deze keer was er bij de 20 lopers slechts 1 Uitbergse (Overmere en Berlare waren dus zeer goed vertegenwoordigd ). Maar Nancy heeft de mensen op de 5 km een goede begeleiding gegeven. De beide kanten van Uitbergen werden aangedaan en we kwamen aan een omloop van 8,5 km. Ook groeit in de groep ook meer en meer het besef dat men met dit jog-initiatief toch op plaatsen in 'Groot Berlare' komt waar men voorheen nooit geweest was (en dit was toch één van de doelstellingen bij de start). Na het lopen werd nog wat nagepraat (ook hier is het merkbaar dat het 's avonds nu al snel afkoelt). Dus zowel naar aantal als naar beleving opnieuw een geslaagde week voor onze joggers. En natuurlijk is men zich ook aan het voorbereiden voor de smouterie-jogging op 21 augustus (verschillende gaan daar de eerste keer deelnemen aan een jogging).

Menu volgende week

16/08: Berlare (19u30)
18/08: Bareldonckapel: richting Nieuwdonk (afhankelijk van de afstand kan er gekeerd worden aan hekken/water of extra tour --> zie omloop van deze winter) (19u30)
20/O8 Verkenning omloop Smouterie-jogging (18u30)

11-08-2010 om 21:35 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Impe
Vandaag stond de jogging in Impe op het programma (12,7 km). Na de nodige omleidingen te hebben gevolgd (ik denk dat opnieuw den helf van Vlaanderen onderbroken ligt) kwamen we toch nog ruim tijdig aan in Impe. Doordat er verschillende afstanden konden gelopen worde was het deelnemers aantal op de langste afstand eerder beperkt (en de deelnemers waren dan nog de betere lopers) - dus het zou opnieuw in de achtergrond vertoeven worden (maar daar maak ik mij al lang geen zorgen meer over). Maar de drie afstanden namen samen de start dus liep ik de eerste 8 km toch in groepjes. Na 1 ronde keek ik verwonderd op de garmin: amper 3,5 km de tweede ronde (welke identiek moest zijn) was dan 4,2 km. Langs de kant hoorde ik wat er gebeurd was: in de eerste ronde reed de 'voorrijder' te ver voor de eerste atleet en die was een verkeerde straat in geslagen en ... de ganse meute was gevolgd . Dus vandaar de kortere weg de eerste ronde. Het parcours in Impe is trouwens een vrij lastig parcours: de eerste 2 km in stijgende lijn (door de maisvelden waar de wind ook een 'nadelige' rol speelde) en nadien in dalende. Dus naar hartbelasting toe vrij afwisselend en zoiets voel ik dan toch vrij vlug. Ik liep mijn drie rondes wel ^probleemloos uit maar had zo wel het gevoel dat ik op dit parcours geen vijf ronden zou moeten lopen.
De afstand die we dan uiteindelijk gelopen hebben was 12 km en dit in 1u09'03" (de stijgende kilometers gingen in 6'00" - de dalende in 5'35"). Dus al bij al een geslaagde loopnamiddag. En naast het lopen werden er natuurlijk ook flyers uitgedeeld voor de Smouterie-jogging van 21 augustus.
Er waren ook nog andere atleten van Overmere aanwezig (zij opteerden voor de 8,1 km daar zij er al een druk loopweekend hadden opzitten):Hendrik (34'59") - Dirk VDW (36'04") - Ann V (4 km:19'55")







08-08-2010 om 20:27 geschreven door danny  


>> Reageer (4)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fantastisch zomerweer!!!

Twee weken geleden gaf ik een gedetailleerde beschrijving van de loopweek. Eigenlijk zou ik voor vorige week en deze week een copy  daarvan kunnen nemen. Ik blijf dagelijks tss de 10 en 15 km lopen en dit zonder te forceren. Ook de parcoursen blijven zich in dezelfde omgeving siuteren (het verschil was dat de runs van in het domein Puybroeck nu naast het domein werden gehouden (prachtig omlopen naar Eksaarde toe) – voor de rest blijf ik overmere en omstreken onveilig maken). Mijn weektotalen situeren zich tussen 80 en 90 km. En de maand juli werd afgesloten met 291 km. Dit lijkt allemaal heel veel maar door de spreiding ervan valt dit naar trainingsintensiteit zeer goed mee.

Wat wel een meevaller van formaat is het weer (wat een verschil met de voorbereiding tijdens de winter): terwijl er al eens een klaagzang opsteekt bij sommige mensen dat de zomer in een serieuze dip zit, hoor je mij zeker niet klagen. Het loopweer kan met één woord omschreven worden: Ideaal (niet te warm, geen wind en momenteel prachtig om te lopen in de bossen en velden). Dus voor mij geen Costa’s of stranden maar de ‘Bossen van Vlaanderen’ deze zomer en qua huidstint moet ik niet onder doen voor diegenen die in het Zuiden vertoefd hebben (waar de vele trainingskilometers niet allemaal goed voor zijn ).

Morgen staat er een jogging in Impe op het programma.

07-08-2010 om 15:33 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare ...
Maandag was er duidelijk afwisseling van de wacht want er waren die terug kwamen uit verlof en anderen waren dan weer net vertrokken op verlof. Het aantal lopers was dan ook eerder beperkt (15-tal). Er werd richting Sluis gelopen en  iedereen kon zijn 'ding' doen qua snelheid en afstand.
Woensdag mochten we spreken van een 'massale opkomst'. Er waren 25 lopers en er werden verschillende parcoursen uitgetekend tussen de 5 en 9 km. Er werd in drie groepen gelopen zodat men zonder forceren toch zijn gewenste snelheid/afstand kon lopen. Het parcour naar de Gratiebossen toe leent zich perfekt hiervoor. Na het lopen was er dan ook de beloofde Sangria en het boterhammetje met hesp (geschonken door Patrick van den 'Ami' en klaargemaakt door mijn vrouw). Deze ingrediënten vielen zeer goed in de smaak en in een gemoedelijke sfeer werden ook de eerste plannen gesmeed voor de winterperiode. Zie hierbij ook enkele foto's van deze zeer geslaagde jogavond.

Pogramma voor volgende week:

09/08: Sporthal Berlare (19u30)
11/08:Uitbergen: omloop wat we in eerste gedeelte start to run gedaan hebben (bos+ scheldedijk) --> gevorderden kunnen hier 2 omlopen combineren en alzo aan 10 km komen.(19u30)
13/08: Sporthal Overmere (18u30)






04-08-2010 om 21:38 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smouterie-jogging Overmere:Allen daarheen !!!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres   Ook de weersvoosrspellingen laten het beste vermoeden en dit allemaal op een prachtig parcours

      ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010
18de SMOUTERIE-JOGGING
                           14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04   = 750 M
                          14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar '98 -'99-2000 =  1700 M

     VAN 13 TOT 99 jaar

                                                                  15 .00 uur      3 KM
                                                                 
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM


 
INSCHRIJVINGSGELD :


Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                         TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
                                                     9 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

     Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

03-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
31-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op de Lokerse Feesten staat traditioneel op de eerste zaterdag de 'Streetrace' op het programma. Voor mij is het al het vierde jaar op rij dat ik deelneem (soms sta ik zelf versteld dat ik al zolang met het lopen bezig ben). Dus naar Lokeren afgezakt voor een wedstrijd over 12,5 km (verdeeld over 3 rondes). Wat het zou worden was een vraagteken: hadden de laatste drie weken intensieve trainingen (waarover meer in volgend verslagje) voor 'lome' of 'superbenen' gezorgd?
Zoals andere jaren waren er ook opnieuw aanzienlijk wat deelnemers (waaronder ook de nodige 'gewone joggers'). De start verliep vrij vlot en na een drietal kilometer 'stabiliseerde' mijn positie zich. Een tweetal kilometer verder kon ik zelfs al beginnen inhalen. En ja dat maakt een groot verschil in concentratie of jezelf wordt voorbijgestoken of dat jezelf mensen kan inhalen. Dus de kilometertijden bleven vrij constant. Zie hierbij de reeks van de kilometertijden: 5'36"-5'36"-5'39"-5'40"-5'46"-5'43"-5'41"-5'39"-5'48"-5'45"-5'35"-5'40".
Dus vrij regelmatige tijden (de verschillen werden bepaald door de plaats in het parcours) en zeker geen verzwakking op het einde. Wel moet gezegd worden dat het vrij ideale loopomstandigheden waren en dit in vergelijking met andere jaren toen het telkens zeer warm was in Lokeren.
Dit alles resulteerde in een eindtijd van 1u11'06" op de 12,5 km of 10,7 km/u gem. Ook Kurt De Greef van Overmere was aanwezig en die liep een tijd van 1u03'.
Als je enkele jaren aan dezelfde wedstrijd deelneemt kan je ook vergelijken (steeds zelfde parcours - juist lichte wijzigingen qua afstand):
2007: opgave wegens warmte
2008: 12,1 km in 1u17'10"
2009: 12,4 km in 1u13'45"
2010: 12,5 km in 1u11'06"
Dus door regelmatig te lopen (en zonder specifiek te werken naar snelheid) bewegen de beentjes zich automatisch wat sneller ...

31-07-2010 om 19:05 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Niks dan positief nieuws van het zomerproject van de joggers.
Maandag was er de wekelijkse training aan de sporthal in Berlare. En op deze maandagse training waren een 25 joggers aanwezig. Dus diegenen die aanvankelijk alleen de woensdag-sessies volgden dagen nu ook op de maandag (wat alleen maar kan toegejuicht worden en wat een stevige basis vormt om ook in de winter met een serieus aantal joggers op pad te gaan ). Het grootste gedeelte opteerde voor een tourken van 5 km, maar een zestal liepen een omloop van 10 km en daar werd er serieus de 'pees' opgelegd. Dus zoals je ziet voor elk wat wils.
Op woensdag waren we bij 'Joggers op de hort' met een 20-tal joggers. De plaats van afspraak was de sporthal Berlare maar nu liepen we een gans andere richting uit dan maandag (nogmaals de keuze voor 'parcoursen' is zowat onbeperkt) nml. richting Sluis. Er kon op verschillende punten 'gekeerd' worden en zo kon iedereen opnieuw zijn 'ding' doen. Ook de sfeer na het lopen wordt steeds beter en beter en er wordt  nog een kwartiertje vrijgemaakt om wat te kletsen ...

Programma volgende week:

02/08: Sporthal Berlare (19u30)
04/08: Joggers op de hort: afspraak aan Nelepad op Overmere Donk (voor omloop langs de Gratiebossen) (*** ) (19u30)
06/08: Sporthal Overmere (18u30)

(***) Na het joggen gaan we in openlucht een hapje eten en ietsken drinken. Den Patrick van den 'AMI' zorgt voor de 'hesp' en 'mosterd' en hij zal ook voor het basisvocht voor de Sangria zorgen (waarvoor we natuurlijk onmetelijk dankbaar zijn). Ik (of beter gezegd mijn vrouw ) zal voor de afwerking van de Sangria zorgen en ook voor een 'sneetje' brood. Dit is de ideale gelegenheid om eens een tussenevaluatie te maken van 'Joggers op de hort ...'. Dus iedereen aanwezig.

Vergeet ook niet om 21 augustus  vrij te houden voor de 'Smouterie'-jogging

28-07-2010 om 22:32 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof- Loopweek
Deze week was de eerste van 2 weken verlof. En van de vrije tijd dankbaar gebruik gemaakt om dagelijks mijn duurloopjes te doen. Die 'runs' gingen zoals vooropgesteld telkens tussen de 10 en 12 km. Er werd of 's morgens of 's avonds gelopen - op die manier was er nog tijd over om ook nog met andere zaken bezig te zijn dan enkel lopen alleen tijdens het verlof (iedereen kent wel de uitspraak 'de kerk moet in het midden blijven ...).
Niettegenstaande ik nu toch al bijna vier jaar aan het joggen ben, heb ik in het begin van de week een serieuse blunder gemaakt. 's morgens vroeg gaan lopen en ja dan liggen sommige bospaden (waar ook wat gras te bespeuren is) nog vrij nat. Resultaat al van bij de eerste kilometers natte schoenen/kousen daar nog een uur met verder gelopen met als resultaat serieuse 'bleinen' tussen de tenen . Dit is iets dat ik toch moest geweten hebben

Weekmenu
maandag: 14 km en dit gespreid over 2 trainingen: 5 km in Damvallei en 9 km met joggers in Berlare
dinsdag: 13 km (in en om Zaffelare)
woensdag: 11,6 in wedstrijd in Grembergen
donderdag: 11,8 km in domein in Wachtebeke
vrijdag: 10,1 km met joggers in Overmere
zaterdag: 10,7 km langs de eendkooi op Overmere Donk
zondag:11,1 km (Uitbergen-Berlare-Donkmeer)

Dus een loopweekje van iets meer dan 80 km - de meeste van de trainingen worden of met joggers van Overmere/Uitbergen/Berlare gelopen of met Chris. En deze week waren er natuurlijk ook al veel betere loopomstandigheden (qua warmte) dan de vorige weken. Voor volgende week worden er temperaturen voorspeld van rond de 20 graden dus zeker ideaal en aangezien ik nog een weekje verlof heb zal de weekmenu veel gelijkenis vertonen met die van deze week.

25-07-2010 om 14:05 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grembergen
Vandaag stond de jogging in Grembergen op het programma (12 km). Kort na de middag kwamen Roger en Chris mij en mijn vrouw ophalen. Ginds aangekomen bleek ook Dirk aanwezig. Nadat de start een twintigtal minuten was uitgesteld konden we toch vertrekken. En ik moet eerlijk zijn dat ik de start niet zo goed verteerde (het bleek vrij 'zwoel' te zijn). Eens we verder op het parcours kwamen (mooi uitgetekend enerzijds op en langs de Scheldedijk en anderzijds door enkele wijken) beterde dat wat en konden we wat soelaas vinden in het lichte briesje. Ik kon mijn kilometertijden stagneren rond de 5'51" en had geen moeite om dit aan te houden tot op het einde. Ik liep de afstand in 1u07' (was wel 'maar' 11,6 km). Chris eindigde in exact 1 uur en Dirk deed er 48' minuten over.
Wat me wel opnieuw opviel dat je met een 'snelheid' van 10,3 km/u met moeite nog andere lopers achter jou kan houden en het woord 'jogging' toch soms meer en meer een wedstrijdkarakter krijgt.
De eerste helft van de week is dus zeer voortvarend verlopen: maandag 14 km - dinsdag 13 km - woensdag 11,6 km. Dus we blijven op ons 10km/dag-schema.

foto 1: samen met Dirk en Chris (die het blijkbaar niet zag zitten) op de foto
foto 2: Drik blijkt de weg te vragen ...
foto 3: Een zwevende Chris
foto 4: Toch een beetje bekomen na de wedstrijd







21-07-2010 om 21:40 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Op maandag werd de omloop voor de langere afstand weer wat uitgebreid in Berlare en werd er een 'tourken' van 9 km gelopen. Ook de mensen op de 5 km waren inventief en liepen de omloop eens in omgekeerde richting .
Vandaag woensdag 21/07 is er GEEN training. Wel zal er vrijdag in Overmere gelopen worden let op wel om 18u30!!!
 
Programma:
 
vrijdag 23/07: Overmere (18u30) : twee omlopen (5 en 9 km).
maandag 26/07: training Berlare Sporthal (19u30)
woensdag 28/07: Joggers op de hort: afspraak sporthal Berlare (zelfde plaats waar elke maandag wordt getraind) (19:30). Omloop langs Sluis (8km --> er kan wel vroeger 'gedraaid' worden)
vrijdag 30/07:Overmere (18u30)

21-07-2010 om 10:05 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke trainingsweek
Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar de dagteller naar Eindhoven toe steeds lager wordt moeten we opnieuw wat 'schematischer' trainen. Eigenlijk moet ik zeggen doelgerichter trainen. De bedoeling is om de volgende drie weken elke dag tss de 10 en 15 km te lopen. Dus zuiver trainen op basisconditie.
Deze week was daar een zeer mooie aanzet toe. Ben elke dag op pad geweest en dit op wisslende parcoursen en ook enorm verschillende weersomstandigheden.

Maandag: Berlarre Broeck-Gratiebossen samen met joggers van Overmere en dit eigenlijk in goede weersomstandigheden (7 km)
Dinsdag: Zaffelare: vrij warm en een ware 'insectenaanval. (12km)
Woensdag: Uitbergen - Aard: ondanks de regen was het nog broeirig warm en was het op de bospaden slalommen tussen de plassen (8km)
Donderdag: Met de joggers uit Brussel en het Arandepark (6km)
Vrijdag: Overmere-Kalken bij ideaal loopweer (10 km)
Zaterdag: nog eens alleen op pad geweest (en dat was lang geleden) langs de Eendekooi en er zat zeer veel wind (11 km)
Zondag: Een prachtig parcours gelopen samen met Chris in ideale loopomstandigheden (zonnetje, niet te warm en windstil). We liepen in Het Puyenbroeck domein in Wachtebeke. Een prachtige loopomgeving en zeker een aanwinst qua parcoursen (11km). We hebben daar trouwens een gedeelte van een kunstroute 'Onderweg' gedaan en dit is zeker een aanrader voor iedereen . In de uitsnijding zie je de bijdrage van Evarist Ganzelever in de kunstroute.

Zoals gezegd hebben we deze week een Belgisch allegaartje gehad van weersomstandigheden (maar toch beter dat dan het 'te' warme van de week voordien).
Ik ben nu twee weken in verlof en er zullen dus vele kilometerkes gelopen worden. Er staan ook enkele joggings op het programma waarvan Grembergen op woensdag de eerste is.

18-07-2010 om 11:59 geschreven door danny  


>> Reageer (6)
17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging overmere
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres

ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010

     

    18de SMOUTERIE-JOGGING OVERMERE

 

      14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04       = 750 M

                                                        14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar: ’98 –’99-‘2000     =  1.700 M

   

VAN 13 TOT 99 jaar

                                                            15.00 uur      3 KM
                                                           
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM

 

INSCHRIJVINGSGELD :

Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                                   TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
9 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 

Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

                Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

 

17-07-2010 om 09:18 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Maandag was de opkomst in Berlare niet overdonderend maar toch meer dan bevredigend voor een vakantieperiode. Er was een groepje dat de traditionele 5 km liep. En een (omvangrijkere) groep liep een omloop van 7,2 km. Noodgedwongen moesten we de omloop richting Sluis annuleren omdat de oeverbegroeing volledig de paden afsloot. We liepen dan een combinatie van Broeck en Gratiebossen wat ons toch weer een prachtige omloop bezorgde.
Woensdag met het 'Op de hort...'-programma was er een zeer goede opkomst (en ja de drie gemeentes waren uitgebreid vertegenwoordigd ); Een gedeelte liep de traditionele 'start-to-run'-route. Een ander gedeelte liep 7,9 km over een parcours dat vertrok in Uitbergen en ons via de binnenwegen op den Aard bracht - hier werd een gedeelte Scheldedijk gevolgd om ons zo opnieuw op de boswegen richting uitbergen te zetten. Wie gedacht had dat de onweders voor de nodige afkoeling gingen gezorgd hebben kwam bedrogen uit want het was enorm zwoel weer en er werden heel wat literkes zweet gelaten.
Na enkele weken kunne we ook constateren dat het 'Op de hort...'-principe toch begint aan te slaan en dat kunnen we allen maar toejuichen .

Programma volgende week:

19/07  Berlare Sporthal (19:30) ---> 2 omlopen (5 en 9 km)
21/07 GEEN 'Op de hort ..'-programma wegens feestdag
23/07 Overmere Sporthal (18:30)  --> 2 omlopen (5 en 7 km)

14-07-2010 om 22:14 geschreven door danny  


>> Reageer (2)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs