Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Impe
Vandaag stond de jogging in Impe op het programma (12,7 km). Na de nodige omleidingen te hebben gevolgd (ik denk dat opnieuw den helf van Vlaanderen onderbroken ligt) kwamen we toch nog ruim tijdig aan in Impe. Doordat er verschillende afstanden konden gelopen worde was het deelnemers aantal op de langste afstand eerder beperkt (en de deelnemers waren dan nog de betere lopers) - dus het zou opnieuw in de achtergrond vertoeven worden (maar daar maak ik mij al lang geen zorgen meer over). Maar de drie afstanden namen samen de start dus liep ik de eerste 8 km toch in groepjes. Na 1 ronde keek ik verwonderd op de garmin: amper 3,5 km de tweede ronde (welke identiek moest zijn) was dan 4,2 km. Langs de kant hoorde ik wat er gebeurd was: in de eerste ronde reed de 'voorrijder' te ver voor de eerste atleet en die was een verkeerde straat in geslagen en ... de ganse meute was gevolgd . Dus vandaar de kortere weg de eerste ronde. Het parcours in Impe is trouwens een vrij lastig parcours: de eerste 2 km in stijgende lijn (door de maisvelden waar de wind ook een 'nadelige' rol speelde) en nadien in dalende. Dus naar hartbelasting toe vrij afwisselend en zoiets voel ik dan toch vrij vlug. Ik liep mijn drie rondes wel ^probleemloos uit maar had zo wel het gevoel dat ik op dit parcours geen vijf ronden zou moeten lopen.
De afstand die we dan uiteindelijk gelopen hebben was 12 km en dit in 1u09'03" (de stijgende kilometers gingen in 6'00" - de dalende in 5'35"). Dus al bij al een geslaagde loopnamiddag. En naast het lopen werden er natuurlijk ook flyers uitgedeeld voor de Smouterie-jogging van 21 augustus.
Er waren ook nog andere atleten van Overmere aanwezig (zij opteerden voor de 8,1 km daar zij er al een druk loopweekend hadden opzitten):Hendrik (34'59") - Dirk VDW (36'04") - Ann V (4 km:19'55")







08-08-2010 om 20:27 geschreven door danny  


>> Reageer (4)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fantastisch zomerweer!!!

Twee weken geleden gaf ik een gedetailleerde beschrijving van de loopweek. Eigenlijk zou ik voor vorige week en deze week een copy  daarvan kunnen nemen. Ik blijf dagelijks tss de 10 en 15 km lopen en dit zonder te forceren. Ook de parcoursen blijven zich in dezelfde omgeving siuteren (het verschil was dat de runs van in het domein Puybroeck nu naast het domein werden gehouden (prachtig omlopen naar Eksaarde toe) – voor de rest blijf ik overmere en omstreken onveilig maken). Mijn weektotalen situeren zich tussen 80 en 90 km. En de maand juli werd afgesloten met 291 km. Dit lijkt allemaal heel veel maar door de spreiding ervan valt dit naar trainingsintensiteit zeer goed mee.

Wat wel een meevaller van formaat is het weer (wat een verschil met de voorbereiding tijdens de winter): terwijl er al eens een klaagzang opsteekt bij sommige mensen dat de zomer in een serieuze dip zit, hoor je mij zeker niet klagen. Het loopweer kan met één woord omschreven worden: Ideaal (niet te warm, geen wind en momenteel prachtig om te lopen in de bossen en velden). Dus voor mij geen Costa’s of stranden maar de ‘Bossen van Vlaanderen’ deze zomer en qua huidstint moet ik niet onder doen voor diegenen die in het Zuiden vertoefd hebben (waar de vele trainingskilometers niet allemaal goed voor zijn ).

Morgen staat er een jogging in Impe op het programma.

07-08-2010 om 15:33 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
04-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare ...
Maandag was er duidelijk afwisseling van de wacht want er waren die terug kwamen uit verlof en anderen waren dan weer net vertrokken op verlof. Het aantal lopers was dan ook eerder beperkt (15-tal). Er werd richting Sluis gelopen en  iedereen kon zijn 'ding' doen qua snelheid en afstand.
Woensdag mochten we spreken van een 'massale opkomst'. Er waren 25 lopers en er werden verschillende parcoursen uitgetekend tussen de 5 en 9 km. Er werd in drie groepen gelopen zodat men zonder forceren toch zijn gewenste snelheid/afstand kon lopen. Het parcour naar de Gratiebossen toe leent zich perfekt hiervoor. Na het lopen was er dan ook de beloofde Sangria en het boterhammetje met hesp (geschonken door Patrick van den 'Ami' en klaargemaakt door mijn vrouw). Deze ingrediënten vielen zeer goed in de smaak en in een gemoedelijke sfeer werden ook de eerste plannen gesmeed voor de winterperiode. Zie hierbij ook enkele foto's van deze zeer geslaagde jogavond.

Pogramma voor volgende week:

09/08: Sporthal Berlare (19u30)
11/08:Uitbergen: omloop wat we in eerste gedeelte start to run gedaan hebben (bos+ scheldedijk) --> gevorderden kunnen hier 2 omlopen combineren en alzo aan 10 km komen.(19u30)
13/08: Sporthal Overmere (18u30)






04-08-2010 om 21:38 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smouterie-jogging Overmere:Allen daarheen !!!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres   Ook de weersvoosrspellingen laten het beste vermoeden en dit allemaal op een prachtig parcours

      ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010
18de SMOUTERIE-JOGGING
                           14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04   = 750 M
                          14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar '98 -'99-2000 =  1700 M

     VAN 13 TOT 99 jaar

                                                                  15 .00 uur      3 KM
                                                                 
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM


 
INSCHRIJVINGSGELD :


Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                         TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
                                                     9 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

     Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

03-08-2010 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
31-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op de Lokerse Feesten staat traditioneel op de eerste zaterdag de 'Streetrace' op het programma. Voor mij is het al het vierde jaar op rij dat ik deelneem (soms sta ik zelf versteld dat ik al zolang met het lopen bezig ben). Dus naar Lokeren afgezakt voor een wedstrijd over 12,5 km (verdeeld over 3 rondes). Wat het zou worden was een vraagteken: hadden de laatste drie weken intensieve trainingen (waarover meer in volgend verslagje) voor 'lome' of 'superbenen' gezorgd?
Zoals andere jaren waren er ook opnieuw aanzienlijk wat deelnemers (waaronder ook de nodige 'gewone joggers'). De start verliep vrij vlot en na een drietal kilometer 'stabiliseerde' mijn positie zich. Een tweetal kilometer verder kon ik zelfs al beginnen inhalen. En ja dat maakt een groot verschil in concentratie of jezelf wordt voorbijgestoken of dat jezelf mensen kan inhalen. Dus de kilometertijden bleven vrij constant. Zie hierbij de reeks van de kilometertijden: 5'36"-5'36"-5'39"-5'40"-5'46"-5'43"-5'41"-5'39"-5'48"-5'45"-5'35"-5'40".
Dus vrij regelmatige tijden (de verschillen werden bepaald door de plaats in het parcours) en zeker geen verzwakking op het einde. Wel moet gezegd worden dat het vrij ideale loopomstandigheden waren en dit in vergelijking met andere jaren toen het telkens zeer warm was in Lokeren.
Dit alles resulteerde in een eindtijd van 1u11'06" op de 12,5 km of 10,7 km/u gem. Ook Kurt De Greef van Overmere was aanwezig en die liep een tijd van 1u03'.
Als je enkele jaren aan dezelfde wedstrijd deelneemt kan je ook vergelijken (steeds zelfde parcours - juist lichte wijzigingen qua afstand):
2007: opgave wegens warmte
2008: 12,1 km in 1u17'10"
2009: 12,4 km in 1u13'45"
2010: 12,5 km in 1u11'06"
Dus door regelmatig te lopen (en zonder specifiek te werken naar snelheid) bewegen de beentjes zich automatisch wat sneller ...

31-07-2010 om 19:05 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Niks dan positief nieuws van het zomerproject van de joggers.
Maandag was er de wekelijkse training aan de sporthal in Berlare. En op deze maandagse training waren een 25 joggers aanwezig. Dus diegenen die aanvankelijk alleen de woensdag-sessies volgden dagen nu ook op de maandag (wat alleen maar kan toegejuicht worden en wat een stevige basis vormt om ook in de winter met een serieus aantal joggers op pad te gaan ). Het grootste gedeelte opteerde voor een tourken van 5 km, maar een zestal liepen een omloop van 10 km en daar werd er serieus de 'pees' opgelegd. Dus zoals je ziet voor elk wat wils.
Op woensdag waren we bij 'Joggers op de hort' met een 20-tal joggers. De plaats van afspraak was de sporthal Berlare maar nu liepen we een gans andere richting uit dan maandag (nogmaals de keuze voor 'parcoursen' is zowat onbeperkt) nml. richting Sluis. Er kon op verschillende punten 'gekeerd' worden en zo kon iedereen opnieuw zijn 'ding' doen. Ook de sfeer na het lopen wordt steeds beter en beter en er wordt  nog een kwartiertje vrijgemaakt om wat te kletsen ...

Programma volgende week:

02/08: Sporthal Berlare (19u30)
04/08: Joggers op de hort: afspraak aan Nelepad op Overmere Donk (voor omloop langs de Gratiebossen) (*** ) (19u30)
06/08: Sporthal Overmere (18u30)

(***) Na het joggen gaan we in openlucht een hapje eten en ietsken drinken. Den Patrick van den 'AMI' zorgt voor de 'hesp' en 'mosterd' en hij zal ook voor het basisvocht voor de Sangria zorgen (waarvoor we natuurlijk onmetelijk dankbaar zijn). Ik (of beter gezegd mijn vrouw ) zal voor de afwerking van de Sangria zorgen en ook voor een 'sneetje' brood. Dit is de ideale gelegenheid om eens een tussenevaluatie te maken van 'Joggers op de hort ...'. Dus iedereen aanwezig.

Vergeet ook niet om 21 augustus  vrij te houden voor de 'Smouterie'-jogging

28-07-2010 om 22:32 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof- Loopweek
Deze week was de eerste van 2 weken verlof. En van de vrije tijd dankbaar gebruik gemaakt om dagelijks mijn duurloopjes te doen. Die 'runs' gingen zoals vooropgesteld telkens tussen de 10 en 12 km. Er werd of 's morgens of 's avonds gelopen - op die manier was er nog tijd over om ook nog met andere zaken bezig te zijn dan enkel lopen alleen tijdens het verlof (iedereen kent wel de uitspraak 'de kerk moet in het midden blijven ...).
Niettegenstaande ik nu toch al bijna vier jaar aan het joggen ben, heb ik in het begin van de week een serieuse blunder gemaakt. 's morgens vroeg gaan lopen en ja dan liggen sommige bospaden (waar ook wat gras te bespeuren is) nog vrij nat. Resultaat al van bij de eerste kilometers natte schoenen/kousen daar nog een uur met verder gelopen met als resultaat serieuse 'bleinen' tussen de tenen . Dit is iets dat ik toch moest geweten hebben

Weekmenu
maandag: 14 km en dit gespreid over 2 trainingen: 5 km in Damvallei en 9 km met joggers in Berlare
dinsdag: 13 km (in en om Zaffelare)
woensdag: 11,6 in wedstrijd in Grembergen
donderdag: 11,8 km in domein in Wachtebeke
vrijdag: 10,1 km met joggers in Overmere
zaterdag: 10,7 km langs de eendkooi op Overmere Donk
zondag:11,1 km (Uitbergen-Berlare-Donkmeer)

Dus een loopweekje van iets meer dan 80 km - de meeste van de trainingen worden of met joggers van Overmere/Uitbergen/Berlare gelopen of met Chris. En deze week waren er natuurlijk ook al veel betere loopomstandigheden (qua warmte) dan de vorige weken. Voor volgende week worden er temperaturen voorspeld van rond de 20 graden dus zeker ideaal en aangezien ik nog een weekje verlof heb zal de weekmenu veel gelijkenis vertonen met die van deze week.

25-07-2010 om 14:05 geschreven door danny  


>> Reageer (3)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grembergen
Vandaag stond de jogging in Grembergen op het programma (12 km). Kort na de middag kwamen Roger en Chris mij en mijn vrouw ophalen. Ginds aangekomen bleek ook Dirk aanwezig. Nadat de start een twintigtal minuten was uitgesteld konden we toch vertrekken. En ik moet eerlijk zijn dat ik de start niet zo goed verteerde (het bleek vrij 'zwoel' te zijn). Eens we verder op het parcours kwamen (mooi uitgetekend enerzijds op en langs de Scheldedijk en anderzijds door enkele wijken) beterde dat wat en konden we wat soelaas vinden in het lichte briesje. Ik kon mijn kilometertijden stagneren rond de 5'51" en had geen moeite om dit aan te houden tot op het einde. Ik liep de afstand in 1u07' (was wel 'maar' 11,6 km). Chris eindigde in exact 1 uur en Dirk deed er 48' minuten over.
Wat me wel opnieuw opviel dat je met een 'snelheid' van 10,3 km/u met moeite nog andere lopers achter jou kan houden en het woord 'jogging' toch soms meer en meer een wedstrijdkarakter krijgt.
De eerste helft van de week is dus zeer voortvarend verlopen: maandag 14 km - dinsdag 13 km - woensdag 11,6 km. Dus we blijven op ons 10km/dag-schema.

foto 1: samen met Dirk en Chris (die het blijkbaar niet zag zitten) op de foto
foto 2: Drik blijkt de weg te vragen ...
foto 3: Een zwevende Chris
foto 4: Toch een beetje bekomen na de wedstrijd







21-07-2010 om 21:40 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Op maandag werd de omloop voor de langere afstand weer wat uitgebreid in Berlare en werd er een 'tourken' van 9 km gelopen. Ook de mensen op de 5 km waren inventief en liepen de omloop eens in omgekeerde richting .
Vandaag woensdag 21/07 is er GEEN training. Wel zal er vrijdag in Overmere gelopen worden let op wel om 18u30!!!
 
Programma:
 
vrijdag 23/07: Overmere (18u30) : twee omlopen (5 en 9 km).
maandag 26/07: training Berlare Sporthal (19u30)
woensdag 28/07: Joggers op de hort: afspraak sporthal Berlare (zelfde plaats waar elke maandag wordt getraind) (19:30). Omloop langs Sluis (8km --> er kan wel vroeger 'gedraaid' worden)
vrijdag 30/07:Overmere (18u30)

21-07-2010 om 10:05 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke trainingsweek
Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar de dagteller naar Eindhoven toe steeds lager wordt moeten we opnieuw wat 'schematischer' trainen. Eigenlijk moet ik zeggen doelgerichter trainen. De bedoeling is om de volgende drie weken elke dag tss de 10 en 15 km te lopen. Dus zuiver trainen op basisconditie.
Deze week was daar een zeer mooie aanzet toe. Ben elke dag op pad geweest en dit op wisslende parcoursen en ook enorm verschillende weersomstandigheden.

Maandag: Berlarre Broeck-Gratiebossen samen met joggers van Overmere en dit eigenlijk in goede weersomstandigheden (7 km)
Dinsdag: Zaffelare: vrij warm en een ware 'insectenaanval. (12km)
Woensdag: Uitbergen - Aard: ondanks de regen was het nog broeirig warm en was het op de bospaden slalommen tussen de plassen (8km)
Donderdag: Met de joggers uit Brussel en het Arandepark (6km)
Vrijdag: Overmere-Kalken bij ideaal loopweer (10 km)
Zaterdag: nog eens alleen op pad geweest (en dat was lang geleden) langs de Eendekooi en er zat zeer veel wind (11 km)
Zondag: Een prachtig parcours gelopen samen met Chris in ideale loopomstandigheden (zonnetje, niet te warm en windstil). We liepen in Het Puyenbroeck domein in Wachtebeke. Een prachtige loopomgeving en zeker een aanwinst qua parcoursen (11km). We hebben daar trouwens een gedeelte van een kunstroute 'Onderweg' gedaan en dit is zeker een aanrader voor iedereen . In de uitsnijding zie je de bijdrage van Evarist Ganzelever in de kunstroute.

Zoals gezegd hebben we deze week een Belgisch allegaartje gehad van weersomstandigheden (maar toch beter dat dan het 'te' warme van de week voordien).
Ik ben nu twee weken in verlof en er zullen dus vele kilometerkes gelopen worden. Er staan ook enkele joggings op het programma waarvan Grembergen op woensdag de eerste is.

18-07-2010 om 11:59 geschreven door danny  


>> Reageer (6)
17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging overmere
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw de smouteriejogging in Overmere. Dus aan alle joggers ten lande op 21 augustus slechts één adres

ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010

     

    18de SMOUTERIE-JOGGING OVERMERE

 

      14u 30 :  KINDERLOOP: Geb. jaar:’01 –‘02 –’03-‘04       = 750 M

                                                        14u 40 : JONGERENLOOP: Geb. jaar: ’98 –’99-‘2000     =  1.700 M

   

VAN 13 TOT 99 jaar

                                                            15.00 uur      3 KM
                                                           
15.30 uur      9 KM en 11,5 KM

 

INSCHRIJVINGSGELD :

Tot 12 jaar : € 2

Andere afstanden : € 5  (excl.+ € 2 waarborg nummer)

                                                   TOT 12 JAAR : prijsuitreiking met trofeeën en natura-prijs voor elke deelnemer
                         
3 KM  : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie ( dames en heren.
9 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie( heren, dames en masters dames. )

11,5 KM : waardevolle natura-prijs voor de eerste drie

(dames, heren en masters heren.)

Alle deelnemers ontvangen een mooie prijs via tombola.

 

Inschrijving en start : Gemeenteschool –

Burg. De Lausnaystraat 79 –  9290 Overmere.

Parkeerplaatsen en kleedkamers  in nabijheid van parcours

                Atletiekkern - Overmere vzw

atletiekovermere@hotmail.com

 

17-07-2010 om 09:18 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Maandag was de opkomst in Berlare niet overdonderend maar toch meer dan bevredigend voor een vakantieperiode. Er was een groepje dat de traditionele 5 km liep. En een (omvangrijkere) groep liep een omloop van 7,2 km. Noodgedwongen moesten we de omloop richting Sluis annuleren omdat de oeverbegroeing volledig de paden afsloot. We liepen dan een combinatie van Broeck en Gratiebossen wat ons toch weer een prachtige omloop bezorgde.
Woensdag met het 'Op de hort...'-programma was er een zeer goede opkomst (en ja de drie gemeentes waren uitgebreid vertegenwoordigd ); Een gedeelte liep de traditionele 'start-to-run'-route. Een ander gedeelte liep 7,9 km over een parcours dat vertrok in Uitbergen en ons via de binnenwegen op den Aard bracht - hier werd een gedeelte Scheldedijk gevolgd om ons zo opnieuw op de boswegen richting uitbergen te zetten. Wie gedacht had dat de onweders voor de nodige afkoeling gingen gezorgd hebben kwam bedrogen uit want het was enorm zwoel weer en er werden heel wat literkes zweet gelaten.
Na enkele weken kunne we ook constateren dat het 'Op de hort...'-principe toch begint aan te slaan en dat kunnen we allen maar toejuichen .

Programma volgende week:

19/07  Berlare Sporthal (19:30) ---> 2 omlopen (5 en 9 km)
21/07 GEEN 'Op de hort ..'-programma wegens feestdag
23/07 Overmere Sporthal (18:30)  --> 2 omlopen (5 en 7 km)

14-07-2010 om 22:14 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een puf-weekend
Na de ervaringen van vrijdagavond heb ik vrij vlug beslist om de wedstrijd in Brugge te schrappen wegens 'te warm'/'te gevaarlijk'. Zaterdag werd zelfs in totaal niet gelopen.
Op zondag was er om zeven uur in de morgen al afgesproken me Chris voor een ochtendloop van 15 km. Na de verkoelende onweders zou dit wel vrij makkelijk te doen geweest zijn dachten we. Dat viel dan wel dik tegen. Want reeds 's morgens vroeg was er eeen drukkende warmte en in tegenstelling met andere keren was het nu juist in de bossen dat het zeer warm aanvoelde. Je zag eigenlijk de warmte uit de grond komen en een 'nevel' steeg op uit de bospaden. Ja eigenlijk waren we een uur te laat vertrokken. Nogmaals ondanks het feit dat de thermometer 'maar' 23 graden aangaf vond ik het de warmste looptraining tot nog toe.
Naast dit fenomeen bleek ook dat de 'oevergewassen' spectaculair gegroeid waren op enkele dagen tijd en dat er op sommige paadjes bijna geen doorkomen aan was. Langs de Scheldedijk viel het dan wel mee om te lopen want daar zorgde wat wind voor de nodige verkoeling.
Het grootste probleem bleek echter de insecten te zijn. De 'dazen'/'balen' beten er op los dat het een lieve lust was. Dwars door het looptruitje heen. Ja Chris die werd zelfs tot bloedens toe 'ge-attakeerd' . Zelfs vandaag heb ik nog een pijnlijke, opgezwollen arm. Dus voor de mensen die deze avond komen lopen: wrijf je goed in tegen insectenbeten
Hopelijks hebben we nu de warmste dagen gehad (het mag van mij gerust blijven zomeren maar dan met iets mildere temperaturen) en kunnen we opnieuw op een gezonde manier joggen.

12-07-2010 om 08:28 geschreven door danny  


>> Reageer (7)
09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevergem
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gans de dag liep ik met de vraag of ik zou lopen of niet. Eigenlijk hoopte ik erop dat Maurits een bericht ging laten dat het te warm was om te lopen. Het enige bericht dat kwam was dat hij zeker ging lopen. Dus naar Evergem gebold waar er tegen de verwachtingen in er toch vrij veel lopers waren. We schreven allemaal in voor de 5 km. En ja het voelde vrij warm aan en ik had toch wat schrik voor de onderneming.
Eens de start genomen liep ik samen met iemand die ook de marathon van Eindhoven ging lopen en verschillende vragen had over voorbereiding en voedingsmethoden. Op die manier gingen de kilometers vrij vlot voorbij en was er geen tijd  om aan de warmte te denken. Voor velen werd het nochtans een leidensweg want na een 3-tal kilometer liepen we verschillende mensen voorbij die beginnen stappen waren. Ik eindigde  in 29'53" op exact 5 km. Maurits (25'50") en Christine (26'20") waren ook vrij tevreden over de prestatie gezien de weersomstandigheden.
Voor zondag heb ik echter mijn twijfels want in Brugge is de start om 11:45 en is de afstand 16 km. Ik denk dat het raadzamer is om een ochtendloop te doen (ik zal nog eens overleg moeten plegen met het 'loopmaatje')

09-07-2010 om 22:37 geschreven door danny  


>> Reageer (4)
08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.midweeknieuws:hoogzomer
De zomer voert momenteel de plak en het is dan ook zeer moeilijk om trainingen en/of joggins in te plannen. De zin is er wel om te lopen en meestal gaat het gezien de warmte nog vrij vlot maar toch is er telkens de schrik dat er iets zou misgaan en dus is voorzichtigheid geboden.
Ook is de plaats waar je loopt ook enorm belangrijk. Heb dit vandaag trouwens nog ondervonden toen ik in het Warandepark in Brussel een vijftal kilometer liep nml. langs de ene kant schaduw en een verkoelende wind en langs de andere kant een hitte die je overvalt. Ook kan er plots wat bewolking opsteken zodat het wel doenbaar wordt om te lopen. Ik denk dat de vroege ochtend de enige 'veilige' uitweg is om kilometerkes te lopen.

Normaal staan dit weekend twee joggings op het programma:

09/07: Zevergem - 10 km  --> deze wordt 's avonds om 20:00 gelopen
11/07: Brugge (16,1 km) --> deze wordt op de middag gelopen

Of ik effektief zal deelnemen hangt af van de 'warmte' op het moment zelf. Dus eigenlijk meer nog dan in de winter is het weer bepalend voor het joggen.

08-07-2010 om 15:40 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Maandag was het naar wekenlijkse gewoonte afspraak in Berlare.Ik kreeg in eerste instantie den indruk dat de opkomst vrij mager zou zijn maar tegen het afgesproken uur (of was het nu toch iets later ) was de opkomst toch meer dan goed.Een gedeelte liep hun 5 km en een ander groep liep richting Sluis (met een ommetje langs het bos kwam met aan 7,3 km) aan een vrij stevig tempo (44'06"). Moet meegeven dat de bossen toch een verkoelend effekt blijven hebben dat in tegenstelling met stroken waar je langs het riet/hoger gras loopt waar het dan plots aanzienlijk warmer is.
Woensdag was de afspraak aan de sporthal in Overmere. Er waren een 20-tal joggers wat gezien de warmte- en verlofperiode toch een vrij goede opkomst was. Er tekent zich ook een trend af. Een gedeelte van de joggers zie ik twee maal in de week anderen opteren dan voor één afspraak (hetzij Berlare -hetzij 'Op de hort'-locatie). Als ik iedereen samenvoeg kom ik toch aan 30 à 35 verschillende joggers in de week.
Dus op woensdag waren er verschillende omlopen uitgetekend. Het merendeel opperde voor de 5 km (de omloop die als brevetloop werd gedaan door de 'start to runners') en een omloop van 11,1 km (na 7,5 km was er de kans om daar te stoppen en een gedeelte met de wagen te doen en daar was trouwens ook een drankpost opgesteld). En ja tot hun eigen verbazing waren er enkele 'beginnelingen' die de 11 km vlot uitliepen (wel aan een aangepast tempo van 6'25"/km). Ook de mensen van de 5 km zijn week na week verwonderd over hun stijgende conditie. Al deze cijfers zijn het zoveelste bewijs dat als men op een verantwoorde manier aan de conditie werkt men toch vlug aan mooie resultaten kan komen.

Het programm voor volgende week:

12/07: Sporthal Berlare (19:30 )
14/07: Uitbergen Kerk (19:30): Een omloop de welke we in het tweede gedeelte van de str-sessies deden (5km). De gevorderden kunnen tot op den 'Aard' lopen en terugkeren (ong. 8 km)
16/07: Sporthal Overmere (18:30): Vrije training

07-07-2010 om 22:03 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijbierenloop in Melsen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na twee dagen 'hitte'-rust stond op zaterdagavond de Abdijbierjogging in Melsen op het programma. Het principe is vrij eenvoudig na elke ronde (van 1,5 km) ontvang je een lintje dat je nadien kon inwisselen voor een Ename. Ik ging voor het maximum aantal rondes nml. 8 (dus 12 km).
Ik had de indruk dat het aantal deelnemers aanzienlijk lager was dan de andere jaren.. Nochtans viel de warmte nog best mee en een aangenaam briesje zorgde voor wat verkoeling. Ook stonden de 'paters' er na elke ronde met ... water.

Hier heerste de echte sfeer van een jogging (geen klok, geen uitslag) en iedereen deed zijn ding naar eigen kunnen en vermogen. Aangezien ik hier vorig jaar ook had aan deelgenomen kon ik wel een vergelijking maken en de trend van de laatste weken werd verdergezet. Ik eindigde in 1u07' (vorig jaar 1u11') en dit zonder mij volledig lazerus te lopen ... Ook waren de kilometertijden enorm egaal: allemmal tss 5'43" en 5'45".
Ook is het nadien een prachtig zicht hoe iedereen voldaan met zijn zakje 'enames' huiswaarts trekt.

Als de warmte het toelaat staat er nog een duurloop op het programma van een 15-tal kilometer want deze week kom ik nog 'maar' aan drie loopdagen en dat is toch wat weinig (ik zou soms ontwenningsverchijnselen beginnen vertonen )

04-07-2010 om 11:23 geschreven door danny  


>> Reageer (5)
02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het jaar is halfweg ...
De maand juni zit er ook alweer op en het wordt dus tijd om eens terug te kijken op de afgelopen zes maanden. Er zijn voor mij hierin twee belangrijke issues: het weer heeft vele tegenstellingen gekend en er zijn vele kilometerkes gelopen.
Het 'weer' begon winters en tussen januari en half maart is er veel 'koude' afgezien: een gedeelte met sneeuw en ijs (dat eigenlijk nog doenbaar was) en dan een gedeelte (begin maart) met wind waardoor het verdorie zeer koud aanvoelde (met Oostende-Brugge als dieptepunt). April-mei werden ideale loopmaanden qua weersomstandigheden en ja de laatste week zijn we in het andere uiterste aanbeland met (te) warm weer.
En hoe je het ook draait of keert de weersomstandigheden spelen toch een bepalende rol in het joggen (en zeker ook naar hartbelasting toe).
Qua kilometers kom ik uit aan 1485 (verdeeld over 169 loopdagen).
 
Er zaten ook een ganse reeks lange afstandswedstrijden tussen:

10 miles: Brugge-Oostende/Antwerpen
Halve marathon: 3*Lier/Sluis/Goteborg/Brussel/Ieper-Poperinge/Oudenaarde
Marathons: Rotterdam/Torhout

Natuurlijk zijn ook de start to runs in zowel Brussel ('Hijgen na Pasen') als Uitbergen zeker onvergetelijke  hoogtepunten van de eerste helft van 2010.

Conditioneel heeft het 'vele kilometerlopen'  mij zeker goed gedaan want met een lage hartslag (124-127) is er na tijden toe toch een verbetering. Ook de recuperatie na de 'langere afstanden' is opmerkelijk verbeterd. Dus 'mijn tikkertje' heeft dat goed gedaan in de eerste jaarhelft.
De tweed jaarhelft zal vooral opgebouwd worden door de marathon in Eindhoven in oktober maar ik zal er toch opnieuw naar streven om dagelijks mijn loopschoenen aan te doen en vooral de basisconditie te verzorgen want daar voel ik  mij zeer goed bij en dat is het allerbelangrijkste Ook zal het 'Joggers op de hort ...'-programma nog een belangrijk issue zijn in de tweede jaarhelft

02-07-2010 om 20:42 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joogers op de hort in Groot Berlare:weekverslag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Maandag was het naar wekelijkse gewoonte verzamelen geblazen aan de sporthal in Berlare; Er hadden er zich velen laten afschrikken door de warmte maar verwonderlijk genoeg was het ideaal loopweer. In de bossen aan het ‘broeck’ was er zelfs een verkoelend-gevoel  nog aangescherpt door een duidelijk aanwezige wind. Er werd tussen de 5 en 9 km gelopen.

Woensdag zijn we in het ‘Joggers op de hort ..’-programma afgezakt naar Berlare. Een eerst opdracht was de Haagstraat vinden. Maar dat lukte toch vrij vlot en langs ‘alle kanten ‘kwamen de joggers af – verschillende hadden er zelfs een extra fietstocht bij ingelast (zowel vanuit Overmere als van Uitbergen). Onze gastvrouw Maddy had een prachtparcours van 4 km uitgestippeld rond de ‘konijnenberg’. Echt een fantastische omgeving om te joggen (ik moet zeggen dat er in Groot Berlare een bijna onbeperkt aantal mogelijkheden zijn om prachtige jogparcoursen uit te stippelen). Volgens de conditie werden er 1 of 2 rondes gelopen en ondanks de toch bosrijke (schaduwrijke) omgeving voelde het toch vrij warm aan.

Na het lopen had iedereen toch een heel voldaan gevoel zowel  qua parcours als qua ontvangst door de gastvrouw

Ikzelf was ook relatief tevreden daar de integratie van de verschillende deelgemeenten toch begint te lukken - nogmaals gezegd:”de prachtige omgeving doet hier ook veel aan.

Daar er vrijdag temperaturen tot 33 graden worden voorspeld gaat de intervaltraining niet door maar kan men natuurlijk altijd komen lopen in Overmere.

 

Het programma voor volgende week:

 

05/07: Sporthal Berlare (19u30)

07/07:’Joggers op de hort …’:Sporthal Overmere à er zullen twee verschillende omlopen uitgetekend worden (tss 5 en 9 km)

09/07:Sporthal overmere : keuze tussen vrije training en een intervaltraining.

30-06-2010 om 22:26 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joggers op de hort in Groot Berlare
Op aanvraag is nog eens het volledige schema geplaatst van waar er op woensdag verzameld wordt in het kader van 'Joggers op de hort ...'

Naast deze wekelijkse 'loopjes' wordt er ook elke maandag afgesproken aan de sporthal van Berlare en dit om 19:30 en elke vrijdag achter de sporthal in Overmere om 18:30 dus keuze genoeg om de beentjes eens te strekken.

Schema 'Joggers op de hort in Groot Berlare'

16 juni: Nelepad (tourken langs 'scheve villa' en achterkant donkmeer + voor de gevorderden extra lus achter kapel)

23 juni: Nieuw Donk (afspraak aan hekken) gevorderden kunnen extra rondjes lopen

30 juni: Haagstraat 5 (Berlare)

7 juli: Overmere sporthal: omloop langs 'den boer' - naar café boombos en zo langs den gaver terug - de gevorderden kunnen aan schilderes richting vaart in kalken lopen

 14juli Uitbergen: omloop rechterkant (die we laatste weken gelopen hebben - gevorderden kunnen lus bijnemen langs dijk)

28 juli: Sporthal Berlare: Naar sluis (ong. 8 km maar er kan vroeger gedraaid worden)

4 aug : Nelepad: maar nu voor een omloop langs de gratiebossen

11 aug: Uitbergen: omloop wat we in eerste gedeelte start to run gedaan hebben (bos+ scheldedijk) --> gevorderden kunnen hier 2 omlopen combineren en alzo aan 10 km komen

18 aug :Bareldonckapel: richting Nieuwdonk (afhankelijk van de afstand kan er gekeerd worden aan hekken/water of extra tour --> zie omloop van deze winter)

25 aug: Gratiebossen: afspraak in de bossen zelf om van daaruit een omloop te doen richting Berlare

1 september: Van Sporthal Overmere naar Sporthal Berlare (8,5 km). We voorzien wel vervoer om terug te komen

Deze trainingen staat natuurlijk ook open voor nieuwe leden: dus al wie intresse heeft kom maar eens kijken

30-06-2010 om 12:34 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs