Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

28-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel loopgenot...
Vanaf dinsdag ben ik er voor twee weken niet maar... dat wil niet zeggen dat er niet gelopen wordt. De programma's zullen per week gepubliceerd worden en ook zal per training/afstand een verantwoordelijke meegegeven worden.

Enkele varia-punten dat ik toch wil meegeven (en mss tot vervelens toe maar ze zijn belangrijk voor het goede verloop):

- vergeet jullie niet in te schrijven voor op de hort
- 10 juni speciaal zondagsloopje ter nagedachtenis van Filip Plaetinck
- 17 juni eerste loop in het kader van het klavertje vier van de zomeromlopen
- check regelmatig de evenementenblog
- extra kledij bestellen via de teamstore kan nog tot einde van de maand. De handleiding is nog eens meegegeven met dit item in de vorm van pdf-file en het paswoord staat in mail die ik jullie doorgestuurd heb.

Afgelopen weekend

In het afgelopen weekend stonden verschillende loopevents geprogrammeerd waar de Veldmeersrunners actief waren.

Op zaterdag was het heel warm op de Bareldonkjogging - op het mooie parcours gaven de bospaden eerst enig soelaas naar de warmte toe maar het werd toch puffen...



Aan de Prullenbos werd verzameld voor het zondagsloopje onder wat gedruppel werden er tourkes gedaan van 5 en 9 km. Dat er veel verschil is van waar de 'regen eruit valt' kon je heel goed merken. In de Koewegel heel veel plassen terwijl het op andere plaatsen dan weer kurkdroog is.


Ook op de 20 km van Brussel was er een delegatie van de Veldmeersrunners aanwezig.




In Leiden liep Nathalie Van Laere een marathon in 4u14 minuten. Verre van slecht in deze warmte en ook in de wetenschap dat er pas rond de middag werd gestart. Proficiat!


Ook in Maldegem werd er in de clubkleuren gelopen.


Programma

Dinsdag:

Verantwoordelijke Christine De Weerd
Korte Afstand: Mote- terugkeren via Kolk en Zevensterre straat (5 km) - Begeleidster Christine De Weerd / Patsy Bracke
Midden Afstand: Mote- Schoolstraat- Kasteeldreef- Old Horses -Termstraat (8 km) Begeleider Pol 
Lange Afstand: Meerskant - Achter Kasteel - Old Horses - Term straat: Begeleider Martin Blancquart

Donderdag:

Verantwoordelijke : Ninke Hanselaer
Korte Afstand: Peperstraat - Eker - Berlinde Kapel : Begeleidster: Patsy Bracke
Midden Afstand: Peperstraat - Meander - Colmanstraat- Eker - Berlinde Kapel: Begeleidster Ninke Hanselaer
Lange Afstand: Peperstraat- Wetteren - afkomen langs aardeweg - Evenwijdig met 'Langen End' - Kappelestraat: Begeleider Martin Blancquart

Zondag:

10:00 Hinkelend meisje: omlopen Sport Vlaanderen: Begeleidster Patsy Bracke

Indien er onweders zouden zijn kan er altijd een aangepaste route gelopen worden maar onthou ... Regen is GEEN  reden om niet te lopen.

Bijlagen:
nieuwe kledij.pdf (78.9 KB)   

28-05-2018 om 13:18 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje regen...
Gisteren was het rond 19:00 een hevig onweer maar zoals ik al dikwijls voorspeld heb...tegen 19u30 KURKDROOG. Het was zelfs enorm goed om te lopen al moet gezegd worden dat de paden naar Prullenbos er soms wat modderig bij lagen. Er waren toch nog zes lopers...met zelfs een nieuw lid bij ( dus die kent mijn principe al 'Regen is GEEN reden om niet te lopen). We heten Fanny De Ruysscher van harte welkom bij de Veldmeersrunners net als David Erzeel,Ilse Van Der Rijse en Linda Berghman die zich onlangs lieten inschrijven. En ja... we zijn aardig op weg om het magische getal van 150 leden.

Door de geringe opkomst gisteren heb ik de regelingen voor tijdens mijn verlofperiode niet kunnen meegeven ziehier een overzicht:

- zondagsloopje gaat door aan Prullenbos - andere weekendactiviteiten: Barledonkjogging en 20 km van Bxl
- ik zal per week ook de programma's doorgeven met blogartikels (zullen wel eerder beperkt zijn)
- per training en per afstand zal er een verantwoordelijke worden aangeduid
- ik kan het niet genoeg vragen: aarzel niet om in te schrijven voor op de hort (10 euro storten op rekeningnummer van Veldmeersrunners met zeker vermelding van 'naam' en 'op de hort' + invullen van doodle  https://doodle.com/poll/gu6wdkv9nsct6waf#table). De vraag om nu al in te schrijven terwijl eerste op de hort nog een drietal weken is heeft te maken met de 'organisatie'.
- kort na mijn thuiskomst wordt het enorm druk (10 juni  herdenkingszondagsloopje Filip Plaetinck (meer info hier omtrent volgt nog), 17 juni Klavertjevier Zomeromlopen - 19 juni Op de hort

Ik vertrek dinsdag naar het zonnige Turkije en jullie zien mij terug op het zondagsloopje  van 10 juni.

25-05-2018 om 10:04 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de hort...
Dinsdag was er concurrentie van Laarne jaarmarkt en was het qua opkomst minder dan dat we op andere dinsdagavonden gewoon zijn. Ook zullen de dreigende onweerswolken er wel voor iets tussen gezeten hebben. Nochtans waren de loopomstandigheden ideaal en zou ik ook nog eens willen meegeven dat regen GEEN reden is om niet te lopen.  


Op de hort

Na het lopen was er een vergadering met de verantwoordelijken voor de drie op de hort's. Ook voor het lopen was er in groep al 'gebrainstormd'. Wat zeker naar voor kwam is om je zo spoedig mogelijk in te schrijven: storten van 10 euro op rekening van Veldmeersrunners (zie evenementenblog). Er is mij ook gevraagd om toch met een doodle te werken zodat men 'per keer' kan zien hoeveel aanwezigen. Dus vul ook het volgende in (wijzigen kan tot een week voor datum van de resp op de hort): https://doodle.com/poll/gu6wdkv9nsct6waf#table

Het volgende is de financiële regeling.: 

- per algemeen ingeschreven deelnemer voor de eerste op de hort start is er per keer 3,5 euro voorzien (betaald van jullie 10 euro inschrijvingsgeld). Ook is er per op de hort 100 euro voorzien met de gespaarde bonnetjes van Eurospar.

vb 1: 100 deelnemers: budget = 350 euro + 100 euro spar = 450 euro (4,5 euro/pp)
vb 2:   80 deelnemers: budget = 280 euro + 100 euro spar = 380 euro

Per op de hort zullen telkens 3 loopafstanden voorzien worden 5 - 8 en 10 km

En aan het enthousiasme van de mensen van de catering te zien...zullen het opnieuw drie onvergetelijke 'op de horts' worden.


Zondagsloopje

In het weekend zijn er enkele loopactiviteiten waar Veldmeersrunnes aanwezig zullen zijn: 

- zaterdag: Bareldonkjogging
- zondag: 20 km van Brussel

Er is ook het zondagsloopje en aangezien er zomerse temperaturen voorspeld worden starten we aan de Prullenbos om 10:00 uur

Neem ook regelmatig een kijkje op de evenementenblog want juni is zoals reeds gesteld een heel drukke maand.

23-05-2018 om 12:05 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie delegatie op Stadsloop Gent
Zondag stond in Gent de Stadsloop op het programma. Op voorhand had ik niet zo een goed overzicht van wie zou deelnemen en met hoeveel we zouden zijn. In totaal waren er 31 Veldmeersrunners die onder de vlag van OIGO deelnamen. Er waren twee afstanden 5 en 10 km - de foto's zijn zowat een mengeling van de twee afstanden afhankelijk van wie op dat moment aanwezig was.



rr

De loop vond ik persoonlijk vrij lastig met vele kasseitjes en 'trottoir' op en af...

Het moeten niet altijd foto's van de snelheidsduivels en lange afstandslopers zijn dat ik publiceer. De foto hieronder illustreert veel van de Veldmeersrunners. Niet in het minst dat elk zijn ding kan doen ongeacht afstand/snelheid/leeftijd (in positieve zin bedoelt). Deze foto geldt niet enkel voor de vier dames die daarop te zien zijn maar is een dikke pluim voor alle lopers die elke week één of twee keer hun vijf kilometer komen lopen. Zij vormen de grootste groep binnen de Veldmeersrunners en zijn een voorbeeld van hoe het sociale aan het sportieve kan worden gekoppeld.


En zoals je ziet is de toekomst van de Veldmeersrunners al verzekerd.



Evenementenblog

Het embleem zelf is momenteel door een technisch probleempje niet te zien maar als je op het kleine vierkantje klikt onder lekdetect krijg je alle events te zien van de volgende weken:

- op de hort (vergeet jullie niet in te schrijven!!!)
- klavertje vier zomeromlopen
- het zondagsloopje ter herinnering van Filip Plaetinck
- joggings in de buurt (Bareldonkjogging, Callipagerun 2018, St Pietersjogging, Atsrun Merelbeke)


Programma

Dinsdag:
Omlopen Peperstraat (5 - 8,3 en 11 km)

Donderdag:
Korte afstand: Mote - terug  keren via Kolk
Middenafstand: Mote- Kasteel- Old Horses- Termstraat (8 Clincke-kilometers)
Lange Afstand: Meerstkant 11 km

Dinsdag is er na de training (ong. 20:45) een korte meeting (kwartierje) omtrent 'op de hort' met de verantwoordelijken per locatie.

21-05-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
17-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni wordt zeer drukke maand
Dinsdag was een prachtige loopavond met ook heel wat joggers (ongeveer 75). Dus dat belooft een mooi zomerseizoen te worden (als de zomer niet te veel in 'kwakkelmodus' gaat natuurlijk). Ik wil wel nog eens benadrukken dat sommige wegen er heel slecht bijliggen (vooral de kanten zijn kapotgereden) dus let zeer goed op en verwittig elkaar van niveau-verschillen of putten aan de zijkanten van de weg. 
Zelf ben ik nog anderhalve week 'in het land' en nadien ben ik er een tweetal weken 'van onder' naar warmere oorden. Eens ik terug ben start er een heel drukke periode. 


Hierbij nogmaals een overzicht:

Op de hort

Momenteel heb ik voor 280 euro aan aankoopbonnen bij Eurospar. Dus die zullen we zeker goed kunnen gebruiken. De inschrijvingen komen ook goed binnen en in mijn berekeningen ga ik er steeds vanuit dat we met een honderdtal aanwezigen zullen zijn per sessie. Dus zowel bonnenkes van Eurospar zijn welkom als jullie inschrijvingen. Volgende dinsdag zou ik na de loopavond eens willen samen zitten met de resp. verantwoordelijken/hort (Kalken Pastorij: Els, Ghitta. Laarne/ Hinkelend Meisje: Ninke en Heike. Wachtebeke Puyenbroeck :Viviane en Ilse)


Zomerloopjes

Op 17 juni is er de eerste van de zomeromlopen. Deze gaat door in onze eigen gemeente. Op 10 juni is er echter een speciaal zondagsloopje dat zal starten aan de omgeving van Donkmeer/Nieuw Donk. Er is me gevraagd om ter nagedachtenis van Philip Plaetinck een zondagsloopje te doen op de plaats waar hij gestorven is. Ik mag gerust stellen dat Phlip bij vele Veldmeersrunners gekend was en ook zijn vrouw Marleen Verdickt is één van onze trouwe joggers bij de Veldmeersrunners. Meer info over dit loopje volgt van zodra ik het volledig heb uitgewerkt. Dus hou zeker deze beide zondagen vrij.


Evenementenblog

Nogmaals meegeven dat alle activiteiten en ook info omtrent joggings in de buurt terug te vinden zijn op het evenementenblogje dat je kan bereiken door het logo van de Veldmeersrunners aan te klikken op de linkerkant van de blog.


Varia

- hoe je kan bestellen via de teamstore (staat terug open tot einde van de maand) zie je in bijlage. Het paswoord dat je nodig hebt is per mail verstuurd.
- voor mensen met een android of een iphone is het nu makkelijker om op WIFI te gaan in de buurt van de sporthal (enkel bevestiging van de gebruiksvoorwaarden is nu nog nodig)
- doordat veel mensen deelnemen aan de stadsloop in Gent is er zondag geen zondagsloopje. We verzamelen in Veldmeerskledij aan de tent van OIGO maar stadsloop zelf lopen we in het T-shirt van OIGO.

Bijlagen:
nieuwe kledij (1).pdf (78.9 KB)   

17-05-2018 om 10:36 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
15-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LoLa4life Laarne/Kalken
Gedurende de tweede helft van vorig jaar zijn jullie regelmatig in contact gekomen met het project LoLa4Life. Dit was in twee delen verdeeld. Een deel Lochristi waarvoor het goede doel Koester was, en een gedeelte Laarne/Kalken met als goede doel OIGO. Gedurende de actie is zowel aan Martin als aan mezelf gevraagd: 'Zijn jullie zeker dat het geld wel komt waar het moet komen' - 'Blijft er nergens iets hangen'. Ik kan meedelen dat wij het bedrag van € 33.383 (gedeelte van het project Laarne/Kalken) eind januari hebben doorgestort naar de actie 'Music for Life'. Midden februari heeft de Koning Boudewijnstichting dit bedrag (plus nog een klein extra gedeelte) gestort op de rekening van OIGO.

Vorige week was er in Maria Middelares een soort 'dankmoment' met mensen van OIGO - de mensen van Vrije Basisschool Laarne (waarvan de leerlingen heel wat centjes samen gestapt hadden) - Martin en mezelf.

Voor  Maria Middelares werd het volgende gerealiseerd:
- ontmoetingsruimte onco-patiënten
- twee relaxzetels

Voor Jan Palfijn:
- Relaxzetels

Voor St. Lucas
- Zorgmappen

Voor UZ Gent
- Lasertoestellen
- ontmoetingsruimte





15-05-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien cent om nen keer te lopen...
Het minste wat we van deze lente kunnen zeggen is dat het er eentje is met wisselende weersomstandigheden. Vorige donderdag was het schitterend weer met op den hoogdag nog een 25-tal lopers.

Ook vrijdag op de jogging in Wichelen was het nog meer dan aangenaam weer. Het was er een mooie organisatie en ook mooi parcours deels langs de Schelde. Wat wel wat negatief was vond ik persoonlijk is de 12 euro inschrijvingsgeld om 5 km te lopen. Op die manier is men de joggers wat aan het 'uitmelken'. Als je ziet dat we bij de Veldmeersrunners amper 15 euro lidgeld vragen voor een gans jaar (150 keer lopen = 10 eurocent per loopsessie..)


Op zondag waren de weersomstandigheden minder maar toch enkele moeders die op 'hun dag' toch de loopschoenen aanbonden.


Ook in Brugge werd er door de Veldmeersrunners deelgenomen aan de Stadsloop.



Programma

Eerst wil ik meegeven dat als we parcoursen doen langs Prullenbos er extra moet opgelet werden bij de wegels na de Prullenbos. Je slaat daar eens links af en daar is aan de rechterkant een grondverzakking. Dus let op!!

dinsdag:
Korte afstand: Peperstraat
Middenafstand: Peperstraat- Meander - Colmanstraat - Eker (8 km)
Lange Afstand: Peperstraat- Meander- Zomerstraat-Brugstraat (11 km)

donderdag:
Korte afstand: Prullenbos
Middenafstand Termstraat en Blauwe Pijltjes (9 km)
Lange Afstand : Termstraat en Rode Pijltjes (11,3 km)


Stadsloop Gent

Zondag is er geen zondagsloopje omdat er veel mensen deelnemen aan de Stadsloop Gent via OIGO. We maken dezelfde afspraken als de andere jaren: we dragen clubkledij voor en na de loop en tijdens de wedstrijd lopen we met de truitjes van OIGO.

14-05-2018 om 12:47 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopen op donderdag
Dinsdag was een vrij warme dag maar 's avonds waren de loopomstandigheden ideaal. Er  waren ook heel wat joggers opgedaagd en het zomerparcours langs Kabouterbos, Prullenbos, Kasteel en Koewegel werd met veel plezier gelopen op deze zomerse avond. Christine zorgde voor de bevoorrading onderweg. 

In de briefing voor het lopen kwamen volgende zaken aan bod:

- nogmaals bedankt voor de inzet van iedereen op Levensloop
- er wordt donderdagavond gelopen
- opnieuw een nieuw lid...we naderen de 150
- aarzel niet om in te schrijven voor 'op de hort' - hoe vlugger jullie inschrijven hoe rapper we de praktische zaken kunnen regelen.

Varia

- het zondagsloopje start aan Hinkelend meisje (een derde poging voor een 'droge zondag'
- wie wil kan vrijdagavond lopen in Wichelen (zie evenementenblog)
- als er mensen zijn die interesse hebben voor aflossingsmarathon in Merelbeke gelieve seintje te geven
- wie marathon van Gent wil lopen gelieve dit door te geven: bij voldoende lopers kan er een groepsinschrijving gedaan worden anders zal men individueel moeten inschrijven

09-05-2018 om 18:35 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topteam!
Dit weekend stond Levensloop Gent 2018 op het programma. Net als vorig jaar waren we met de Veldmeersrunners aanwezig op dit event. Samen met Christine De Weerd (die fungeerde als teamkapitien) brachten we 24 uur door op deze 'happening' en in totaal waren er 81 Veldmeersrunners die ons tentje (dank aan Lekdetect om dit te mogen gebruiken). We hoorden vele verhalen en deden vele klapkes. Ik heb geprobeerd alles samen te vatten met een 8-tal foto's en wat tekst.

Om 15:00 was er de openingsceremonie waarbij onze eerste groep lopers aanwezig was. De kaarsen om het woord 'HOOP' te vormen werden nu vervangen door enkele letters die zeer goed zichtbaar waren over gans het parcours. Na het startschot wordt er een klein tourken afgewerkt en daarna kan men beginnen lopen/stappen gedurende 24 uur.


De weers- loopomstandigheden waren fantastich. En onze twee fotogenieke dames (Agnes en Brigitte) genoten van hun rondjes aan de Blaarmeersen en kwamen me met een stralend gezicht melden dat ze meer dan 10 km gelopen hadden!


Er waren ook verschillende mensen die het parcours (wat wel redelijk pittig was) al stappende aflegden en zo ook aan een respectabel aantal kilometers kwamen.


In de vooravond kwamen er heel wat lopers opdagen omdat men ook de kaarsenceremonie wilden bijwonen op die manier werd het een gezellige drukte aan ons tentje.


Eens de avond was gevallen was het tijd voor de kaarjes ceremonie. Een indrukwekkend lint van kaarsjes stond opgesteld op een gedeelte van het parcours. In de ceremonie kwamen getuigenissen naar voor van mensen die dierbaren verloren hadden maar ook verhalen van mensen die de strijd gewonnen hadden en met de problematiek 'Wat na kanker' te kampen hadden. 
Ieder van ons had wel iemand in gedachten tijdens dit half uurtje. Ikzelf ging opzoek naar het kaarsje van Chris dat we daar laten neerzetten hadden. Op deze manier kon er weg van de drukte een soort herinneringsmoment zij.


Eens de duisternis zijn intrede gedaan had was het de familie Hanselaer die een groot gedeelte van de nacht voor hun rekening namen. Dirk, Sinne en Ninke (en haar vriend) kwamen dan ook regelmatig binnen in het tentje om een klapken te doen. We kregen ook het bezoek van nen 'Eekronker' en tot mijn verbazing kende de 'jeugd' dat woord...Deze groep werd gedurende de nacht afgelost door de nachtuilen Frank en Nadine. Frank was ook zeer tevreden met zijn prestatie en kondigde met veel plezier aan dat hij in de nacht 6,3 km gelopen had en dat met.....(de aanwezigen weten wat op  de puntjes moet komen).
Nadine had al een tweetal tuimelpertijen gemaakt tijdens het lopen en besloot om toch nog een tourken te stappen. De omloop lag er echter in de nachtelijke uren vrij gevaarlijk bij en bij het opzij stappen voor een loper maakte ze opnieuw (en dit keer vrij ernstige val). Christine ontfermde zich over haar en bracht haar naar het ziekenhuis waar haar enkel in een steunverband geplaatst werd. 


De man die met het ochtendglorien aanwezig was, was Luc Braeckman. Al vlug bleek het dat het een stalende lente (zelfs zomerse) dag zou worden. En onze lopers begonnen weer talrijker toe te komen. Christine en ikzelf hadden rond 07:00 ontbeten maar dat was niet nodig geweest want eerst kwamen Sabrina en Kurt met boterkoeken op de proppen en even nadien had ook Christine en haar maatje twee zakken koeken mee (op zaterdag hadden Els en Patrick ons ook al van koeken voorzien). En ik spreek niet van enkele boterkoeken maar hier kon je een gans leger met voederen en in ons geval werd dat dan onze lopers...


De zomerse temperaturen zorgden ervoor dat we ons 'tootjen' goed konden laten bruinen en sommigen hadden de ideale zondagse combinatie gevonden: een tourken lopen, een boterkoeksken en een 'zwientje'. Op deze manier waren we aanbeland op het einde van de 24 uur. Tijdens de slotceremonie werd ook nog een extra woordje van dank naar de Veldmeersrunners gestuurd en toen ik thuis kwam zag ik dat de organisatie als reactie op de foto met de boterkoeken de woorden van onze ondervoorzitter Christine De Weerd bevestigde. Ik citeer hier letterlijk de woorden van de organisatie (bij monde van Gino Vereecke) op de boterkoekenfoto: 'Super bedankt allebei voor jullie inzet en bij uitbreiding alle Veldmeersrunners. Een club met grote harten !'


Ikzelf en Christine De Weerd zouden nogmaals iedereen van harte willen danken voor dit fantastisch weekend en ik zou een beetje de slogan van HO Kalken willen stelen en vervormen en zeggen 'De Veldmeersrunners .... meer dan lopen alleen'


Programma:

Eerst en vooral meegeven dat ook op donderdagavond gelopen wordt.

dinsdag:
Korte afstand: Prullenbos
Middenafstand: Termstraat en dan blauwe pijlen (9 km)
Lange afstand: Termstraat en dan rode pijlen (11 km). Breng zeker wat water mee voor onderweg want dinsdag zal nog een warme dag zijn.

donderdag:
programma bekijken we op het moment zelf afhankelijk van het aantal lopers


Varia

- maandag 07 mei is de laatste dag om in te schrijven voor de stadsloop in Gent (zie www.oigo.be)
- kijk ook regelmatig op de eventenblog (klikken op het logo van de Veldmeersrunners op de linkerkant)
- de teamstore staat terug open voor mensen die extra kledij wenen te bestellen


Belangrijk

Er kan ingeschreven worden voor 'op de hort'. Dit gebeurt door 10 euro te storten op het rekeningnummer van de Veldmeersrunners (zie ook evenementenblog). We willen wel nogmaals uitdrukkelijk vragen om zeker jullie naam te vermelden en meegeven dat het voor 'op de hort is'. Gelieve ook zo vlug mogelijk in te schrijven zodat we ook organisatorisch vlug weten met hoeveel mensen we ongeveer gaan zijn. En we zijn er zeker van dat de 'op de hort' opnieuw hetzelfde succes zal hebben van de voorgaande jaren.

07-05-2018 om 14:51 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensloop
Ondanks de feestdag van 1 mei was er nog een mooie opkomst op de loopavond. De hevige regen van de laatste dagen had er wel voor gezorgd dat de paden er wat glibberig bij lagen. Met de zomeromlopen (en een beetje puzzelen dat ik er 'rond' doe) is de middenafstand stilletjes aan gewoon aan het worden van ook afstanden te lopen net boven de 9 km. En amper één kilometer meer lopen biedt direct veel meer mogelijkheden qua 'omlopen' (blokje achter kasteel kan bv. meegenomen worden).
Dus duimen dat er nu een drogere periode aankomt zodat de omlopen nog aangenamer zijn om te lopen.


Levensloop

Het evenement van het volgend weekend is natuurlijk Levensloop. Met meer dan 70 Veldmeersrunners zullen we daar aanwezig zijn en daar hebben we verschillende redenen voor:
- financiële steun door onze deelname aan het kankerfonds 
- mentale steun aan de mensen die 'vechten' tegen de ziekte (de 24 uren staat symbool voor het feit dat mensen die getroffen worden door deze ziekte 24/24 daar moeten tegen vechten)
- teambuilding van de Veldmeersrunners

Inschrijven
Wie zich nog wil inschrijven kan dat nog steeds doen maar gelieve dan 10 euro cash aan Christine De Weerd te betalen. We hopen toch nog steeds enkele extra lopers te kunnen motiveren om deel te nemen. Kan iedereen ook nog eens doodle controleren (of voor diegenen die het nog niet gedaan hebben hem invullen) zodat we ongeveer weten wie wanneer komt. Doodle: https://doodle.com/poll/nsh6qh349shtiqh5#table

Adres
Het gebeuren vindt plaats in de Blaarmeersen Zuiderlaan 5 Gent. Er zijn verschillende parkings voorzien die goed zullen aangeduid zijn.

Praktisch
Christine en ikzelf zullen 24 uur aanwezig in het tentje van de Veldmeersrunners (Lekdetect) (aan de linkerkant van het grote podium). Gelieve jullie aan te melden als jullie toekomen. Ook zal er water voorzien worden voor de lopers.

Weersvoorspellingen
Die zien er zeer goed uit. Het beloven twee prachtige lentedagen te worden met temperaturen ruim boven de 20 graden. 

Programma
Er is heel wat te doen tijdens Levensloop zie hierbij een overzicht:
- Openingsceremonie: zaterdag 15:00 uur
- Kaarsenceremonie :zaterdag 21:30 uur
- Slotceremonie: zondag 14:30 uur

Optredens
Zaterdag:
15u30: De propere fanfare en de vieze gasten
16u45: Ropeskipping
17u00: The Grassrootsmovement
18u15: Dansgroep PAO
18u30: The Electric Mole
19u45: Amaryllis Temmerman en Sabien Tiels
22u30: Chris Hageland
23u45: DJ set Sone

Zondag:
07u00: DJ Xload
09u00: White Bird
10u15: Wim Claeys met kinderkoor
11u15: Good Vibrations
13u00: Woesten

Dus diegenen die nog twijfelen om in te schrijven: niet meer twijfelen en inschrijven. En ook nog eens een oproep naar onze - dertigers: schrijf jullie massaal in zodat Ninke Hanselaer samen met de 'jeugd' de nacht kan doorbrengen...


Er is geen zondagsloopje maar wie vrijdag al eens de beentjes wil strekken kan dit in de Lindestraat in Overmere vanaf 19u30.

02-05-2018 om 11:29 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richting Levensloop...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagmorgen bleken in eerste instantie de weergoden ons niet gunstig gezind te zijn bij ons loopje vertrekkende van aan Laarne Kasteel/Hinkelend meisje. Toch nog een meer den redelijke opkomst. Tijdens het lopen werd het een 'zacht' regentje en kregen we ideale loopomstandigheden..


Levensloop

In het weekend zijn er nog heel wat inschrijvingen bij gekomen .... maar er moet nog een tandje bij gestoken worden om de honderd te halen. Dus wie nog een uurjte vrij heeft in het weekend aarzel niet om jullie in te schrijven. Later op de week volgt nog een item met praktische info ivm zaterdag en zondag. Kan wel al meegeven dat ook het programma van de optredens er best mag zijn.


Op de hort

Ik kan al meegeven dat de eerste 'op de hort' (met de anciens aan de 'kookpot') zal doorgaan in den hof van de Pastorij.


Zomerklavertjevier

In samenwerking met Sport Vlaanderen en de verschillende sportdiensten van de deelnemende gemeenten (Laarne, Wetteren, Destelbergen, Berlare) zullen deze zomer de 'loopomlopen van Sport Vlaanderen' als zondagsloopje ingeschakeld worden. Meer info op http://www.bloggen.be/zomerklavertjevier/
 

Programma

dinsdag:
kort: Prullenbos (5,4)
midden: Prullenbos-Old Horses + blauwe pijltjes
lang: Termstraat- rode pijltjes - Termstraat

donderdag:
kort: Mote (5 km)
midden: Mote - Schoolstraat-Kasteel-Termstraat
lange Afstand : Meerskant by summer

30-04-2018 om 13:46 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De conditie is er...
Daar ik voor mezelf als doel heb om te proberen maar één maal per maand dezelfde omloop te doen op onze loopavonden worden er soms samenstellingen gemaakt van bepaalde routes en wordt er eens wat 'nieuws' ingestoken. De lange afstand had zelf ook een voorstel en kwamen niet langs de Laarnebaan terug maar volgden de veldweg parallel met den 'Langen End'. Ze kwamen ook aan 10 km. De andere afstanden liepen langs 'wegels' (o.a. in Slekkebeek) die ze nog niet gedaan hadden. Natuurlijk is het soms ook wat de afstand inschatten en bij de middenafstand werd het 9,2 km kilometer. Men stond mij dan ook al op te wachten met de bemerking 'dat waren 8 clincke-kilometers'.... maar iedereen was wel blij dat ze die afstand gelopen hadden en vonden de combinatie Slekkebeek en Prullenbos wel een mooi parcours. En zo zien jullie maar dat de opgebouwde conditie veel beter is dan jullie zelf denken. Op de korte afstand was het voor de 'nieuwkes' de ogen open trekken op de 'ongekende' wegels en ook de anciens moesten soms eens zoeken waar 'in te slaan'. Samengevat: een topavond aan de Veldmeers!


Steentjestraat

Om aan de sporhtal te geraken was het een gepuzzel ... en om naar huis te rijden nog meer. Autos's keerden terug ...stonden ver geparkeerd... straatje in ..straatje uit...De oorzaak de werken aan het Steentjen waardoor je aan de beenhouwer niet kan inslaan richting sporthal. Ook de vele éénrichtingsstraten creëren soms rare situaties. Het beste voor wie van Kalken komt is langs het Hoeksken in Wetteren en dit zowel bij het heen als terug rijden.


Evenementenblog

Blijkbaar is er nogal wat verwarring om naar het 'blogje' over de evenementen te gaan. Het is aan de linkerkant van de blog waar je op het logo van de Veldmeersrunners moet klikken.


Varia

- aarzel iet om in te schrijven voor levensloop!!!
- op dinsdag 1 mei gaat de loopavond door
- zondagsloopje gaat door aan het hinkelend meisje


Op de hort

De catering-teams zijn samengesteld. Een dikke bedankt voor de mensen die het op zich nemen en we kijken nieuwsgierig uit naar de thema's die zij gaan brengen. De teams worden getrokken door:

Kalken Kerk (aanvraag is binnen om het te kunnen laten doorgaan in 'hof Pastorij'): 'Ghitha en Els'
Hinkelend Meisje: Ninke en Heike
Puyenebroeck: Viviane en Ilse

Deze mensen gaan een team rond zich verzamelen om er opnieuw drie topavonden van te maken.


Viking Run

Zoals beloofd enkele foto's van de Viking Run in Wachtebeke. Dit is toch wel iets vrij spectaculair. Niels en Thomas vertegenwoordigden er de Veldmeersrunners.

Niels in de modder ...


Niels en Thomas in het domein..

25-04-2018 om 14:13 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was warm...
In dit eerste zomerse weekend stonden opnieuw heel wat loopactiviteiten op het programma. Zaterdagmorgen deden Niels en Thomas mee aan de Viking Run in Wachtebeke (foto's volgen later - voor één keer zeg ik 'ik was blij dat ze hun clubtruitje niet aan hadden). Op deze 19 km lagen verschillende hindernissen en modderpoelen gespreid.

Zondagmorgen stond het zondagsloopje op het programma vertrekkende van aan Kalken Kerk. Het was genieten in de Kalkense Meersen en op dat moment was het ook nog niet 'warm warm'.


Ook op de 'zeer warme' ten miles waren ook heel wat Veldmeersrunners aanwezig. Ze hebben enkele litertjes zweet geladen op de wegen van 't Stad .


Melissa zat na de marathon van Rotterdam met een 'kater' omdat ze haar trainingsarbeid door ziekte niet had kunnen omzetten in een mooi resultaat. Dat lukte haar gisteren in Antwerpen wel.


Grégory liep na Rotterdam ook Antwerpen en dit telkenmale onder de vier uur.



Levensloop

Het waren al drukke tijden maar in de zomermaanden staat er nog heel wat te gebeuren. Het eerste event waar we massaal gaan aanwezig zijn is Levensloop. Momenteel zijn er 51 joggers/wandelaars ingeschreven. We hopen/verwachten natuurlijk dat er hier nog heel wat bijkomen.

Christine heeft vorige week nog een meeting gehad met de organisatoren en we zouden graag nog eens volgende zaken aanhalen:

- aarzel niet om in te schrijven
- bij Christine zijn nog kaarszakjes (5 euro te verkrijgen) deze worden dan geplaatst op de kaarsceremonie
- wie nog rostjes heeft kan die ook aan Christine bezorgen
- boek Hartloper is te verkrijgen aan 15 euro (opbrengst gaar naar Levensloop)

Alvast nog een sfeerfoto van vorig jaar:



Programma deze week

dinsdag:
 korte afstand: Kapellestraat- Slekkebeek- Laarnebaan (5 km) (ik volg met fiets)
 middenafstand idem 5 km+lus Prullenbos (8,2 km)
 lange afstand: Berlinde Kapel - Meander- Kasterstraat- Laarnebaan (10 km)

donderdag:
Korte afstand: Peperstraat/Eker/Berlinde Kapel (5 km)
 middenafstand: Peperstraat- Meander-Colmanstraat/Eker/Berlinde Kapel (8,1 km).
 Lange afstand: Peperstraat/Meander/Zomerstraat/Brugstraat.

Zondagsloopje:
 Hinkelend Meisje (Laarne Kasteel)

23-04-2018 om 17:46 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
18-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekriebels
Gisteren was het een aangename lenteavond en dat zag je ook aan het aantal joggers. Met ongeveer 80 lopers (waaronder verschillende die 'de draad weer oppikten') was het een gezellige drukte. Voor het eerst konden ook weer enkele 'wegels' gedaan worden. En dat viel wel in de smaak ...zo goed zelfs dat sommigen de 'blauwe pijltjes' al wat vroeger begonnen te volgen dan werd aangegeven en zo kwam ook de middenafstand aan meer dan 9 km! 
Het was ook lang geleden dat er na het lopen nog eens 'buiten' kon nagepraat worden. Er kwamen twee onderwerpen vooral aan bod:


Levensloop

Verschillende mensen moeten/zullen zich nog inschrijven. Ik kan enkel vragen om niet te lang meer te aarzelen en ook de doodle in te vullen zodat er een volledig overzicht is van wie/wanneer loopt. Ook nog meegeven dat dit jaar de Steentjesjogging NIET doorgaat zodat we ons dat weekend volop kunnen concentreren op de Levensloop.


Marathon Gent

Het plan is opgevat om de marathon van Gent 'in groep' te lopen. Ikzelf zou de trainingen uitschrijven maar...die zouden gepland worden tijdens de loopavonden en op zondag. Het is namelijk 'langer licht' dus kan ook iets meer gelopen worden. Op deze manier zal de basisconditie voldoende groot zijn om de marathon te lopen. De vooropgestelde snelheid zal tss de 9,3 en 9,7 liggen en tijdens de marathon zelf zal Martin als temporegelaar fungeren met als doel om 'als groep' deze marahon te lopen het motto zal dan ook meer dan ooit zijn 'Samen uit - Samen thuis'. Mensen die hiervoor interesse hebben gelieve een seintje te geven.

Nog meegeven dat het zondagsloopje vertrekt aan Kalken Kerk om 10:00 uur. Ook voor donderdag wordt mooi lenteweer voorspeld dus allen op post en we trekken dan ook volop de kaart van de 'zomeromlopen' en dus staat een passage in Prullenbos voor elke afstand op de menu.

18-04-2018 om 14:25 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertemperaturen...
Vorige week hadden we te kampen met felle onweersbuien tijdens of net voor de avondloopjes. Als de weersvoorspellingen kloppen zouden we in de loop van deze week echter de 'zomerse' toer opgaan. Het is misschien het ideale moment voor mensen die al een tijdje de loopschoenen niet aangetrokken hebben om deze weer uit de kast te halen en de goede gewoonte van het 'joggen' terug op nemen...

Vergeet ook niet om regelmatig te kijken naar de link waar onze events op staan:

- Levensloop (aarzel niet meer om in te schrijven)
- De zomerloopjes (ism Sport Vlaanderen en de Sportdiensten van Laarne/Berlare/Destelbergen/Wetteren)
- Op de hort (de cateringgroepen beginnen stilaan vorm te krijgen en volgende week zal ik daar definitief over 'berichten')
- joggings in de buurt


Zondagsloopje

Vorige zondag was het al genieten in het lentezonnetje - er waren dan ook redelijk wat joggers aanwezig. Volgende zondag starten we aan Kalken Kerk om 10:00 uur.



Weekprogramma

dinsdag:
kort: Boterhoek (5 km)
midden: boterhoek - Old horses - Kasteel (en vanaf Kasteeldreef blauwe pijltjes volgens) : 8 km.
Lange Afstand: Zavelstraat - Prullenbos  en vanaf hier blauwe pijltjes volgen (dus Old Horses en ook achter Kasteel)

donderdag:
kort: Prullenbos (5,4 km)
Midden: Van aan Termstraat volledig blauwe pijltjes volgen (9 km)
Lange Afstand: Van aan Termstraat volledig rode pijltjes volgen (11 km)


Rotterdam

Heb van collega Wiet Baeten nog enkele mooie actiefoto's doorgekregen van onze lopers. Deze foto's werden genomen op het km-28-punt







16-04-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regenavond
Gedurende de dag zag het er goed uit om een eerste lente-avond-loopje te doen. Het zonnetje was er en qua temperaturen ideaal. Doch rond half acht openden de hemelsluizen zich. Er werd uitgebreid tijd genomen voor de briefing (die gebeurd met één oog naar buiten kijkend en hopend dat de bui zou stoppen) maar het bleef 'water gieten'. Na een tiental minuten besliste men toch om 'het op een lopen' te zetten maar dan met aangepast parcours langs Berlinde Kapel of op Finse Piste. De hoop op minder regen werd de kop ingedrukt en de striemende regen werd zelfs nog erger. In groepjes kwam men binnen de ene groep na 3 km - de ander na vijf. Elk groepje had hetzelfde 'gemeen': doornat! Onze 'waterkoning' was Pol Cockuyt hij liep 7 km.

Tijdens de 'uitgebreide briefing' werden ook volgende issues aangehaald:

- de ervaring in Rotterdam (zie ook verslag vorig artikel)
- de op de horts: Eén team is al gevormd nml. dat van de anciers (Githa Praet en Els Cattoir zijn hier de voortrekkers). Nu nog de 'jeugd' (zie jeugdjournaal wat verder op) en de 'nieuwkes'
- Levensloop: wacht niet meer met inschrijven en invullen doodle want we willen echt 'aanwezig' zijn op dit evenement niet enkel als steun maar ook zeker naar 'teambuilding' toe


Jeugdjournaal

Ninke Hanselaer heeft nog wat nieuws en brengt dit in het jeugdjournaal

"Levensloop Gent komt steeds dichterbij. Er wordt verwacht dat er 24-uren lang steeds iemand aan het lopen/wandelen is van de groep. Vorig jaar was dit voor de Veldmeersrunners vooral 's nachts een probleem. Dit jaar zijn er heel wat nieuwe leden bijgekomen en ook veel -dertigers. We willen alle leden, maar vooral de '- dertigers' stimuleren om 's avonds en 's nachts een uurtje te komen lopen voor het goede doel. Graag zouden we voor alle '- dertigers' een uur vastprikken tss 23:00 en 02:00  uur om dan samen in onze 'leeftijdscategorie' te kunnen lopen. Hoe moet jeugd, hoe meer vreugd!!! Hoe inschrijven kan je vinden op de evenementen link (logo Veldmeersrunners linkerzijde blog)

Het tweede aspect dat ik wil aanhalen is 'op de hort'. Eén van de drie 'op de horts' zal georganiseerd worden door de jeugd. Iedereen die - 30 is en wil helpen met organisatie mag zich melden bij Ninke.


Zondagsloopje

Vertrekkende van aan Sporthal om 10:00 uur. Ik zal de parcoursen op dat moment meegeven afhankelijk van de 'toestand van de wegels' (want door de regenval van de laatste dagen zal die nog niet overal optimaal zijn'

11-04-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam
Marathon-gebeuren

De laatste weken stonden bij enkele van onze lopers in het teken van de 'marathon'. En daarin staat centraal dat niet enkel de marathondag belangrijk is maar gans de periode ervoor. In die marathonbeleving zit 'It's the yourney that counts'. De laatste maanden werd dan ook getraind (de loopavonden op Veldmeers, extra trainingen op woensdag avond (met de winterse gezelligheid in de 'kleine keuken'). Maar ook aan teambuilding werd gedaan (dagje training in Oostende, 'Het Laatste Avondmaal' in Casa De Loco' en de vlaaienavond. Dit zat allemaal in het totale pakket. Dit jaar werden we wel vergezeld door 'donkere wolken' want ook de strijd die Chris leverde en haar overlijden van een tweetal weken lieten een diepe indruk op ons na. Zij was iemand die altijd aanwezig was de vorige 9 jaar op al de voorbereidende events (en marathons zelf). Ook in Rotterdam was ze nadrukkelijk aanwezig in onze gedachten en regelmatig kwam er iemand in mijn oor fluisteren 'Heb al dikwijls aan Chris gedacht'.

Voor het verblijf in Rotterdam zelf hadden sommigen geopteerd voor een dag vroeger te vertrekken anderen arriveerden de dag zelf. Ronny had al parking, hotel en douchemogelijkheden voorzien onder het motto 'wat op voorhand geregeld is moet je je ter plaatse niks meer van aantrekken'. Het hotel (wat tien jaar geleden nochtans een zeer mooi en verzorgd hotel was') - Eurohotel- zou ik nu aan niemand meer aanraden (ik denk dat men er op tien jaar genen klop in gedaan heeft) en de verhalen hierover zullen jullie wel te horen krijgen.

De zaterdag was het genieten van het zonneken in Rotterdam en alle terrassen zaten dan ook bomvol. Ook op zondag was het mooi weer - soms wat bewolkt maar daar maalden de lopers niet om want het werd een vrij 'harde' - grotendeels door de warmte - marathon van Rotterdam.

Voor de start had iedereen wel wat zenuwen. De bevoorrading werd meegegeven en éénieder trok naar zijn startvak. Waar de eerste wave om 10:00 vertrok.


Wij hadden op km 2 plaatgenomen waar Ronny enkele actiefoto's genomen heeft.

Hier zien we een viertal lopers. Heike zou iets boven de vier uren eindigen. Carlo liep uit in 4u40 en sprak na de aankomst de woorden die ik al zo dikwijls gehoord heb 'Ben content dat ik het gedaan heb maar ...nooit meer'. Thomas kreeg rond km 35 last in de heup en liep niet meer verder (wat verstandig is bij opkomende blessures). Melissa werd overmand door de zenuwen en dat was ook voor de start zichtbaar en voelde zich onwel tijdens het lopen. Geen nood Melissa er komen nog kansen genoeg en in de voorbereiding heb je genoeg laten zien dat je het kan!!!


Brigitte liep uit in 4u01' maar gaf toch ook aan dat het een vrij lastige editie was. Gregory, waarvan je hier nog net de arm ziet, eindigde in 3u54 maar had ook 'sterretjes' gezien onderweg.



Niels was vlot vertrokken maar kreeg net voorbij half weg opnieuw last in de knie. Hij wilde niet het risico lopen om wekenlang in de 'lappenmand' te zitten en besliste dan ook wijselijk om te stoppen.


Els had in al de drukte een stamp op de voet gekregen en voor haar was het ook onmogelijk om verder te lopen. Patrick liep de 10 km.


Zondagsloopje

Terwijl het in Rotterdam mooi lenteweertje was - was het in Laarne pijpenstelen aan het regenen. ¨Patsy verzamelde met een achttal Veldmeersrunners aan het Hinkelend meisje vanwaar het zondagsloopje vertok.


Ook zaterdag waren er nog enkele lopers (Hilde en Nic) in de Blue Run4autisme in Gent.


Weekprogramma

dinsdag:
kort: Boterhoek (5 km)
midden: boterhoek - Old horses - Kasteel (en vanaf Kasteeldreef blauwe pijltjes volgens) : 8 km.
Lange Afstand: Zavelstraat -Prullenbos  en vanaf hier blauwe pijltjes volgen (dus Old Horses en  ook achter Kasteel)

donderdag:
kort: Peperstraat - Eker - Berlinde Kapel (5 km)
Midden: Peperstraat - Meander - Eker - Berlinde Kapel (8,2 km)
Lange Afstand: Peperstraat - Meander - Zomerstraat - Brugstraat - Berlinde Kapel (11 km)

Meegeven dat bij het volgen van de 'blauwe pijltjes' er langs bibliotheek gelopen wordt en niet afslaan rechts in de Keistraat maar eens uit het 'smalle wegeltje' rechtdoor.


Allerlei

- aarzel niet langer om in te schrijven (en doodle in te vullen voor de levensloop)
- wie neemt de 'catering' voor de 'op de horts' op zich? Drie groepen (anciens, nieuwkes en jeugd)

09-04-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerafspraken
Zomeromlopen

We kunnen de zomeromlopen nog niet volledig doen door de staat van de wegels (maar er is beterschap op komst en men voorspelt een drogere en warme periode) sommige kunnen we wel al aan doen.

Daar er in het 'winterseizoen' heel veel nieuwe aansluitingen zijn geweest (een 50-tal) zijn voor velen de zomeromlopen dus nieuw en wat voor de 'anciens' als vanzelfsprekend lijkt is voor de 'nieuwkes' nog wat zoeken (en mss nen keer verloren lopen). Het is ook steeds vrij druk bij de start van de loopavond zodat niet altijd de volledige uitleg gehoord wordt. Daarom zou ik vragen om volgende zaken toch te willen volgen:

- laat nooit iemand alleen achter (maar denk dat dit wel al voldoende ingebakken is), dus nen keer achterom kijken of iedereen volgt is soms een noodzaak
- bekijk voor je vertrek vlug nog eens de route die aangegeven is op blog - op die manier weet men toch al ongeveer langs waar men gaat lopen
- men zal mij een twintigtal mapjes met stratenplan van Laarne/Kalken bezorgen. Per afstand geef ik elke avond zo één aan de 'afstand-leader' en die bekijkt het dan met zijn afstands/sneheids-groep. Van als ik de kaartjes heb wil ik daar mee starten. Zo zullen na verloop van tijd ook alle omlopen (en combinaties ervan) in kaart gebracht worden.


Zondagsloopje

Het zondadagsloopje start zondag om 10:00 uur aan het 'hinkelend meisje' (voorzijde Kasteel). De loopomlopen van Sport Vlaanderen kunnen gelopen worden (5, 7 en 9 km). Patsy Bracke is de verantwoordelijke voor zondag.
Zondag zullen ook een zevental Veldmeersunners de marathon van Rotterdam lopen. We duimen alvast voor mooie loopomstandigheden zodat de voorbereidingen kunnen resulteren in een aangename beleving van deze marathon.


Levensloop Gent

Zoals ik al meegegeven heb op training zou ik jullie willen vragen om jullie massaal in te schrijven voor Levensloop Gent. Hoe je jou kan inschrijven vind je op de subblog (klikken op logo Veldmeersrunners op linkerkant blog). Je kan je nu ook al aanduiden wanneer je kan lopen op volgende doodle  https://doodle.com/poll/nsh6qh349shtiqh5. Je kan dat doen per uur. Je mag je ook voor meerdere uren aanduiden en dat hoeft niet aansluitend of op dezelfde dag te zijn. Dus voor de 10 euro loop je zoveel uren dat je zelf wil. Nogmaals meegeven dat onze doelstelling 100 lopers/stappers is.


Kledij

De loopkledij van zowel 'nieuwelingen' die nog een 'te goed' hadden of diegene die besteld via de Teamstore zijn toegekomen. Ze kunnen deze avond en volgende dinsdag opgepikt worden voor de looptraining vanaf 19u15

05-04-2018 om 15:08 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid Chris De Vuyst
Deze morgen werd onder massale belangstelling afscheid genomen van Chris. Een gebedsdienst waarin foto's, muziek en teksten centraal stonden. Een mooi geheel waar door 'bezinning' de herinnering aan Chris naar voor werden gebracht.

Vanuit mijn 'ervaring' met Chris heb ik een tekst opgesteld waarin ik haar probeerde te schetsen zoals ik haar zag en haar 'beleefd' heb de laatste 9 jaar. Ik denk dat ik ook mag stellen dat op deze manier ook de meesten Chris zullen herinneren. De tekst werd voorgelezen door Brigitte.

De tekst heb ik in de bijlage gezet onder getuigenis. Ook het gedenkbeeldje heb ik hier onder die naam als bijlage ingesloten.

Bijlagen:
getuigenis.pdf (107 KB)   
herdenkingsprentje.jpg (446.3 KB)   

03-04-2018 om 14:24 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte wegels
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is langer licht, men voorspelt lente-achtige temperaturen naar het weekend toe (marathon in Rotterdam zal kunnen gelopen worden bij 20+) dus we kunnen volop dromen van de 'zomeromlopen'. Er is echter een grote 'maar'. Gisteren hebben we bij het zondagsloopje ondervonden dat veel wegels er nog heel slecht bijliggen.

Je kan twee soorten onderscheiden:

- omgeving Koewegel: daar liggen veel plassen maar hier hebben we zandgrond. Als er hier een drogere periode is van ongeveer een week is dit opgelost
- richting Prullenbos: hier kunnen we echt spreken van structurele putten: zowel kabouterbos, als tweede bosje waar we door moeten (dit is nog het slechtste stuk - hier moet je constant over de 'putjes' springen) en dit over een lengte van een 400-tal meter. Hiervoor zal ik mail stuur naar gemeentediensten of ze dit kunnen aanvullen (zoals ze vorig jaar gedaan hebben alvorens de 'Loopomlopen' geopend werden).

Prullenbos zal dus de eerste weken nog niet in het programma voor komen en dit om blessures te vermijden. Wel gaan we de andere zomeromlopen al aandoen.

Ik zou ook willen vragen om jullie zo vlug mogelijk in te schrijven voor de Levensloop in Gent (4 en 5 mei) zodat we praktisch kunnen beginnen regelen wie/wanneer loopt. En niet vergeten dat ons doel 100 lopers is.

Op het zondagsloopje was ook de paashaas aanwezig met dank aan de gulle schenker Anne Roels. Ondanks de concurrentie van de Ronde gecombineerd met het familiefeest Pasen waren er toch nog wat gegadigden voor het zondagsloopje.


Programma

Dinsdag:
korte afstand: Zevensterre - Mote - Kolk - Zevensterre (5 km)
Middenafstand: Zevesterre - Mote - Schoolstraat - Kasteel - Old horses - Termstraat (8,2 km)
Lange afstand: Meerskant zomereditie (10,5 km)

Donderdag:
korte afstand: Termstraat - Warande - Kerk - smal wegelte en blauwe pijlen volgen. (5 km).
middenafstand: Peperstraat - Meander - maar ipv richting Kapel de Colmanstraat aflopen tot aan Provinciebaan - Den Eker (smalle wegel naast het voetbalveld vroeger SK) - Berlinde Kapel (8,5 km).
Lange afstand: Holeinde - wegels - Brugstraat - Zomerstraat - Berlinde Kapel (10,5 km)

02-04-2018 om 17:23 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs