Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

23-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communicatie
Dikwijls komt de vraag? Wanneer was dat alweer? Heeft dat al op blog gestaan? Hoe moeten wij inschrijven?
Daarom is er een deelblog/site bijgekomen waarbij alle gegevens over 'events' staan vermeld: wat - waar - wanneer - hoe inschrijven. 
Dit zal constant worden upgedate (niet enkel als er nieuws is op blog). Het is raadpleegbaar door op de linkerzijde van blog op het logo van de Veldmeersrunners te klikken (het staat onder Lekdetect en boven Eurospar).

De events zijn ondergedeeld in vier groepen:

- 'organisaties' binnen de Veldmeersrunners (bv. op de hort en binnenkort het 'klavertje vier van de loopomlopen')
- organisaties waar we heel nauw mee samenwerken (bv. Levensloop)
- joggings in de omgeving
- evenementen algemeen: bv Stadslopen. Hier zal ook telkens een persoon aangeduid worden die dit 'gebeuren' dan op zich neemt. In deze categorie kunnen ook zaken opgenomen worden om informatie in te winnen of er sowieso gegadigden zijn (bv. Ekiden Evergem en Merelbeke)

Waar links van sites ter beschikking zijn zullen die worden meegegeven. Deze blog zal ook maar uit één artikel bestaan en het zal in dat artikel zijn dat er steeds zal gewijzigd worden.

Opmerkingen en aanvullingen hieromtrent mogen mij steeds worden doorgegeven zodat we de communicatie zo optimaal mogelijk kunnen laten verlopen.

23-03-2018 om 13:49 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe brachten de Veldmeersrunners de winter door...
Het is zover, nog één training in den 'donker' en dan kunnen we opnieuw tot eind september genieten van het lopen bij 'klaren'. Voor velen een opluchting want het was een lange winter. Maar met de Veldmeerstunners hebben we die terug met brio doorstaan. Meer zelf, onze vereniging kende zelfs een stevige groei tijdens de winterperiode.


Hoe was de winter 2017-2018?

Eind september werd het donker...en moesten we overschakelen op de winteromlopen. Dit gebeurde met de verschillende valpartijen (typisch voor deze periode). In het begin van de 'donkere periode' konden we nog redelijk wat diversiteit in parcoursen aandoen ( Meerskant en Peperstraat kregen zo ook hun 'winter'-editie. Doch rond januari begonnen de wegenwerken en was het aanpassen en werden ook het aantal parcoursen beperkter doch met de Boterhoek, 'afslaan aan de KSA', de Warande, Schoolstraat werden enkele nieuwe begrippen ingevoerd waardoor we toch nog wat afwisseling konden brengen in onze loopavonden. Verkeersveiligheid werd nog meer een belangrijk issue dan dat het al was - want al snel bleek dat op de éénrichtingsstraten nog sneller werd gereden. Doch de Veldmeersunners hebben dit opgelost door telkens met de nodige discipline en 'goed verlicht' de weg op te gaan (de 'veiligheid' is trouwens een punt waar ik zal blijven op hameren).
De weersomstandigheden waren eigenlijk niet zo slecht gedurende de winter en de regenavonden bleven beperkt en juist op het einde van de periode kregen we te maken met een snijdende en koude oostenwind. Wel waren er een tweetal afgelastingen door sneeuwval (en dat was dan wel de eerste keer dat we dit in een winterperiode moesten doen).

Begin oktober was er de 'start to run'. Er waren 44 kandidaten en niet het aantal dat begon was opmerkelijk want na 10 weken bleven zij nog met 42 over en die werden allemaal lid van de Veldmeersrunners en zijn ondertussen goed ingeburgerd in onze loopgroep (en daar heeft iedereen zijn steentje toe bijgedragen).

Er waren ook enkel activiteiten die het lopen een extra 'cachet' gaven. Wat ons mss nog het langst zal bijblijven is het 'LoLa4life'-gebeuren. Dit werd getrokken door Martin en mezelf maar... het werd 'gedragen' door alle Veldmeersrunners. Ieder droeg zijn steentje bij waar hij kon (Kerstmarkt, boerenmarkt, rostjes inzamelen, reclame maken, zelf meelopen). Met zo een draagvlak kon het niet anders dan een enorm succes worden. En dat werd het ook ... een ongeziene samenhorigheid/samenwerking van gans de gemeente (en ook gemeentelijke diensten) leidde toch iets uniek. Wat mij het meeste hiervan bijblijft is de doorkomst aan Kalken Kerk en al die 'groentjes' die je tussen de grote groep mensen kon zien. Het leidde tot de uitspraak 'Kalken/Laarne een kleine gemeente maar een met een groot hart)

Ook de nieuwjaarsreceptie in de unieke, sfeerieke omgeving van de tuin van Nic en Marion is een gebeurtenis waar we allen met een 'warm gevoel' aan terug denken. Een prachtige avond waarbij het 'familiale' karakter van onze loopgroep naar boven kwam en waarmee we ons jaar toch op een unieke manier hebben ingezet . Ik denk dat er weinig verenigingen zijn die dit op deze manier kunnen doen.

Begin februari was er dan de pannenkoeken loop met een glühwien en dat was dan weer een mogelijkheid waarbij de nieuwkes konden kennis maken met de anciens.

Het voornaamste echter is en blijft onze twee avondlopen en het zondagsloopje (waar ook gedurende de winter een mooie opkomst was). Als slotconclusie mogen we gerust stellen dat de 'Veldmeersunners' goed uit de winter zijn gekomen en dat veel mensen de weg naar onze jogclub blijven vinden. Het aantal leden is momenteel aangegroeid tot 143 en dit leidt tot steeds drukbezette loopavonden. Als slotconclusie kan ik de woorden van Christine De Weerd gebruiken: 'De Veldmeersrunners (meer dan ooit) een loopclub met het hart op de juiste plaats'.


Weekend

Zondag is er de Urban Trial in Gent. Kunnen de deelnemers mij een foto doorsturen van hun belevenissen. Er staan trouwens heel wat lopen en joggings op het programma de volgende maanden. Ik zal daar ook reclame van maken maar dan wel pas enkele weken op voorhand want anders verdwijnt dat toch in de 'massa'. 
Het programma van het zondagsloopje (startend in Zomerstraat 39) vind je in het vorige artikel.



21-03-2018 om 11:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een koud einde van de winter...
Dat het het afgelopen weekend bitter koud was heeft iedereen ondervonden. Maar nog enkele dagen doorbijten en er is beterschap op komst. Ook is het deze week de laatste week dat we in 'den donker' lopen vanaf volgende week lopen we in de 'klaren' en kunnen we ook heel wat nieuwe omlopen aandoen.


Kalken Kerk

Voor het zondagsloopje was het verzamelen aan Kalken Kerk. Vriestemperaturen - lichte sneeuwval en een snijdende oostenwind - toch waren er nog een 15-tal dappere die de Kalkense Meersen introkken. Nadien was een warme soep in de Beize meer dan welkom.




Sluis

Ook in Sluis was het bitterkoud. Saskia en ik liepen als voorproefje de 5 km. Bij ons viel de koude nog mee omdat we grotendeels afgesloten zaten in het dorp Sluis zelf, er was wel een zeer goed voelbare wind. De koude was echter wel een bepalende factor op de halve marathon daar liep men de vlakte in tss Sluis en Damme. De heen tocht was er eentje met wind in de rug. Tss km 8 en 17 had men ergens vol tegenwind en voelde het voor de lopers heel koud aan. Ze liepen allemaal heel voortreffelijke tijden en zijn klaar voor Rotterdam. Wel meegeven dat men ook in sommige plaatsen in Nederland ook wat begint te overdrijven met de inschrijvingsgelden.



Dendermonde

Ook in Dendermonde waren er Veldmeersrunners aanwezig op de stadsloop aldaar.



Q-run Aalst

Er deden een aantal Veldmeersrunners mee aan de Q-run in Aalst. Ook dit werd op zaterdag een zeer koude editie. Hier alvast een foto van een duo dat deelnam.



Weekprogramma

dinsdag:
korte en middenafstand: Boterhoek
Lange afstand (11 km):Berlinde Kapel - Brugstraat - Zomerstraat -Berlinde Kapel

donderdag:
korte afstand Kasteel
middenafstand: Kasteel/Old Horses
Lange Afstand:Meerskant


Zondagsloopje

Volgende zondag wordt een 'special' met heel wat activiteiten. Dus lees het goed en stel vragen indien onduidelijk. Een deel mensen gaat deelnemen aan de City Trial (ik krijg er wel fotootje van...). Patsy Bracke vroeg mij om mee te geven dat er nog één deelnemerskaart bij haar te verkrijgen (prijs, vertrekuur,...) is met haar te bespreken.

De andere joggers en hoop dat die talrijk zijn spreken af in Zomerstraat 39 (dus bij mij thuis). De vertrekuren zijn wel verschillend omdat de marathonlopers een duurtraining doen van 30 km (twee lussen 16 en 14 km) waarbij men ook delen kan meelopen. Zie hierbij het programma:

09:00 vertrek 30 km en 16 km (Aardbeienroute)
10:00 vertrek 5 km ( Zomerstraat-Brugstraat-Zomerstraat) - 8 km (Zomerstraat - Holeinde -Bossen Holeinde- Brugstraat - Zomerstraat)
10:40: vertrek 14 km langs Kalkense Meersen en Uitbergen


Heuglijk nieuws

Catherine Verwulgen is de mama geworden van een flinke zoon: Aimé geboren op 22/02  (2,8 kg). We wensen de ouders hierbij proficiat!

19-03-2018 om 10:28 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag infomoment
Op donderdag was er na de training een infomoment waarin zowel info over de activiteiten werd gegeven en waarbij ook overleg was met de leden naar invulling toe van bepaalde projecten. Sommige zaken in dit verslag zijn al op blog verschenen maar naar de vragen toe die gisteren kwamen lijkt het toch interessant/nodig om bepaalde zaken nog eens duidelijk te stellen.


Levensloop

Deze gaat door in de Blaarmeersen op zaterdag 5 en zondag 6 mei. Net zoals vorig jaar nemen wij met de Veldmeersrunners deel aan deze 24-urenloop en dit met verschillende doelen:

- steun van het project
- teambuilding voor de Veldmeersrunners (en de aanwezigen van vorig jaar zullen dit zeker kunnen beamen)

Wat doen we als Veldmeersrunners
We zijn er ons van bewust dat we de tweede jaarhelft van 2017 heel wat inspanningen van jullie gevraagd hebben en daarom gaan we dit iets 'rustiger' aanpakken maar daarom niet minder efficiënt).

- we proberen de kaap van 100 inschrijvingen binnen te halen (zowel Veldmeersrunners of vrienden/sympathisanten die door jullie kunnen aangesproken worden om met ons mee te lopen/wandelen)
- er zal bij elke loopavond een collectebus geplaatst worden door Christine om de 'rostjes' te verzamelen
- bij Christine zijn lichtzakjes te koop aan 5 euro waarbij een boodschap kan meegegeven worden naar mensen toe die momenteel 'vechter' zijn of mensen die de strijd tegen 'de' ziekte verloren hebben.
- Het boek hartloper is te koop aan 15 euro waarvan telkens 5 euro naar dit project gaat.

Hoe inschrijven:
Jullie storten het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer van de Veldmeersunners  (BE 25973105511782) en wekelijks zorgt Christine (die instaat voor de volledige administratie en ook fungeert als ploegkapitein) dat jullie ook in het team van de Veldmeersrunners geregistreerd staan op de site van levensloop (https://www.levensloop.be/relays/gent-2018).  Het inschrijvingsbedrag is 10 euro.

In de loop van april zal een doodle worden opgesteld waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om aan te duiden wanneer hij komt lopen op zaterdag en/of zondag.


Stadsloop Gent

Zoals we de laatste jaren gewoon zijn lopen we die onder de vlag van OIGO. Hiervoor dienen jullie zich zelf in te schrijven op https://www.oigo.be/  Deze gaat door op zondag 20 mei. We verzamelen aan de tent van OIGO (op St. Pietersplein) in de uitrusting van de Veldmeersrunners. De loop zelf werken we af in een truitje dat we krijgen van OIGO (zowel mooi qua design als enorm functioneel).


Op de hort

Het 'op de hort'- gebeuren is er om tijdens de zomerperiode een extra vakantie-gevoel bij onze joggers mee te geven. Het is ook een ideale manier om de teamspirit aan te scherpen. Er wordt telkens een loop voorzien en nadien is er een hapje en een drankje. Deze 'spijs en drank' wordt telkens 'bereid' door een team van een vijftal personen en krijgen daarvoor een budget van 3,5 euro/ingeschreven deelnemer. Dit jaar krijgen ze echter 1 euro extra omdat we met onze kastickets van de Eurospar toch een redelijk bedrag bij elkaar gaan krijgen (dus breng jullie kastickets binnen). Het deelname geld voor de drie 'op de horts' samen bedraagt 10 euro (wie zelfs maar één keer kan komen heeft zijn 'geld' al meer dan terug want de hapjes en drankjes zijn steeds meer dan voldoende aanwezig). We gaan echter de inschrijvingen pas beginnen midden mei zodat we alles wat gespreid houden. Ik doe hier ook al enkele suggesties naar wie we 'kijken' voor de catering. Wie zich geroepen voelt geef alvast een seintje.

19 juni: Kalken Kerk (er zal gevraagd worden of de hof van de Pastorij beschikbaar is) - catering: mensen met ervaring/de anciens dus
07 augustus: Hinkelend meisje - catering: de jeugd
21 augustus: Wachtebeke/Puyenbroeck- catering: de nieuwe leden


Klavertje Vier Loopomlopen

In het begin van de week zat ik samen met de mensen van Sport Vlaanderen en daar lanceerde ik het idee om in de zomermaanden met enkele gemeenten een zondagsloopje te organiseren gebruik makende van de loopomlopen van die gemeenten. Zeg maar het vormen van een cluster voor de zondagsloopje. Elke gemeente nodigt dus éénmaal per zomer uit. Sport Vlaanderen steunt dit project volledig en de Sportdienst van Laarne doet de algemene coördinatie. Zie hierbij de issues dat Corien naar de deelnemende gemeenten/sportdiensten heeft gestuurd:

Wat wordt er van de gemeente verwacht:
Onze peter, Danny Clincke, is de trekker van gans het gebeuren ( GSM: 0479/208724)
Ondersteuning van sport Vlaanderen en sportdienst Laarne
Als de loop in jullie gemeente door gaat: enkel aanwezigheid van jullie peter is aan te raden.
Promotie maken voor dit initiatief
 

Waarom:
Meestal blijven de mensen tijdens een zondagsloopje altijd op dezelfde routes lopen in eigen gemeente.
De mensen willen zich wel verplaatsen, maar ook niet te ver.
Waarom een andere route zoeken, als er uitgepijlde loopomlopen beschikbaar zijn…
Dit kan een kans zijn om andere loopomlopen te leren kennen en ook andere lopers te ontmoeten

Deze vier zondagsloopjes zijn gratis en er wordt echt op een recreatieve manier gelopen (iedereen bepaald zijn eigen tempo) (verloren lopen kan niet want alle parcoursen zijn uitgepijld).

Dit zijn momenteel de vier vooropgestelde datums (in de loop van volgende week worden die gefinaliseerd)
Laarne:17 juni
Wetteren Ten Ede: 15 juli
Destelbergen: begin augustus
Berlare: 2 september

De vertekpunten zijn telkens de zuilen van Sport Vlaanderen in de respectievelijke gemeenten


Zondagsloopjes

We gaan ook binnen de groep van de Veldmeersrunners (binnen de gemeente) proberen op verschillende plaatsen te starten (Hinkelend meisje, Kalken Kerk, Sporthal, Prullenbos). Helaas vrees ik dat we nog een tijdje zullen moeten wachten om sommige 'locaties' aan te doen daar de wegels nog bijna volledig onder water staan (vb. Koewegel). Zondag starten we wel aan Kalken Kerk ---> hou wel de blog in de gaten moesten er 'winterse' omstandigheden zijn.


Varia

- in de zomermaanden eens nadenken hoe iedereen op een voldoende manier kan 'verlicht' zijn in de wintermaanden
- de vooropgestelde routes moet steeds gevolgd worden dit heeft zijn belang naar de verzekering toe. Ook niet vergeten dat we een 'feitelijke vereniging' zijn waarbij iedereen gelijke verantwoordelijkheid draagt. Let wel we zijn zeker voldoende verzekerd maar wij moeten er voor zorgen dat we aan de 'voorwaarden' voldoen.
- de extra bestelde kledij zal aanwezig zijn vanaf 5 april


16-03-2018 om 11:08 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige opkomst
Dinsdag was het een echte regendag..heel wat water kwam uit de hemelsluizen naar beneden maar tegen dat de joggers van de Veldmeers zich moesten klaar maken voor het dinsdagavondloopje werd het droog en dit resulteerde in een prachtige opkomst van ongeveer 80 lopers. Voor ieder wat wils opnieuw. Hopelijk is de voorspelde koudeprik vlug voorbij en kunnen we volop op de 'lente' af stevenen. Ik wil er nogmaals de nadruk op leggen: let op valpartijen want de periode van overgang van donker naar licht of omgekeerd zorgt steeds voor meer valpartijen.


Sport Vlaanderen

Op maandag samen met Corien naar een evaluatievergadering geweest van de loopomlopen van Sport Vlaanderen. Als ik zie hoe het er in andere gemeenten aan toe gaat mogen we toch heel tevreden zijn omtrent de opvolging van de loopomlopen bij ons (ik doe dit zowel voor Laarne als Berlare). Van onze gemeenten krijgen we een goede opvolging van voorgestelde 'problemen' en als ik dat hoor in andere gemeenten/regio's is dat toch niet zo vanzelfsprekend.
Heb daar ook een nieuw project voorgesteld, nml. voor de zondagsloopjes een samenwerking tss een viertal gemeenten die ook over een omloop beschikken. Het is vrij eenvoudig: elke gemeente nodigt gedurende de zomerperiode (juni tot september) éénmaal de andere gemeenten uit voor een zondagsloopje op de reeds uitgetekende omloop van Sport Vlaanderen in hun gemeente. Voor de jogger kosteloos en per gemeente is het de peter/sportdienst die het (relatief weinige) werk hiervan op zich neemt. Dit project wordt volledig ondersteund door Sport Vlaanderen en Sportdienst Laarne. Meer info volgt als deelnemende gemeenten definitief gekend zijn en ook de datums zijn ingevuld.


Overlegmoment

Donderdag is er een overlegmoment voorzien na de training. We hebben het zaaltje (beneden achteraan) ter beschikking. Als je klaar bent met je loopsessies kunnen we daar in verschillende groepen wat info geven over bepaalde projecten en kunnen jullie ook voorstellen naar voor brengen. Welke zaken komen zeker aan bod:

- Levensloop (hoe inschrijven, hoe aan 100 joggers geraken, hoe wordt administratieve en praktische (wie loopt wanneer) geregeld en door wie)
- Stadsloop Gent ism OIGO
- op de hort
- het hierboven vermelde project van Sport Vlaanderen
- hebben jullie vragen/voorstellen omtrent verdere opbouw of zomerparcoursen stel ze gerust 


Zondagsloopje

Zondag start het zondagsloopje om 10:00 uur aan Kalken Kerk (er zijn drie afstanden voorzien). Hou bij winterse weersomstandigheden ook blog in de gaten voor eventuele afgelasting. De marathonlopers trekken in hun voorbereiding naar Sluis waar ze een halve marathon afwerken.


Sociale Media

De berichten die ik regelmatig post op facebook omtrent het lopen zullen nu ook steeds op twitter verschijnen. Ze zullen telkens afgesloten worden met #sportersbelevenmeer #laarne (dit 'sportersbelevenmeer'-project is in het leven geroepen door Sport Vlaanderen).


14-03-2018 om 11:43 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 2 donkere weken...
Dit weekend was er qua weersomstandigheden eentje met twee gezichten en dat had ook zijn invloed op de loopactiviteiten. Maar we kunnen beginnen aftellen, nog twee 'donkere weken' en nadien kunnen we volop genieten van de lente-zomerparcoursen.


Marathonvoorbereiding

We zijn nog maar een viertal weken verwijderd van de marathon in Rotterdam. Zaterdag stond er een 'tochtje' op het programma langs de Kalkense Meersen, Schellebelle, Serskamp. En de Schelde gingen we over met de overzetdienst. Nadien werd er nog wat nagekaart met een lekker soepje klaar gemaakt door Ronny. De loopomstandigheden waren echt lenterig. Volgende week is er nog de halve marathon in Sluis en de week daaropvolgend een 30 km-loop en dan zit de voorbereiding er weer eens op en kan ik mij klaarmaken voor de tiende trip naar Rotterdam (zes maal als deelnemer en vier maal als begeleider).



Otrala-loop

Zaterdagnacht regen en ontij. De vraag zondagochtend was dan ook ...wat doen we: deelnemen of niet aan de Otrala-loop - zullen er wat Veldmeersrunners zijn. Maar verschillende volgden de leuze 'Regen is geen reden om niet te lopen'. En zowaar rond 10:00 uur kwam het zonneken er door. En met een deel wandelaars erbij en nog enkele 'ontbijters' waren de Veldmeersrunners toch met een 20-tal leden aanwezig. Ik deed de korte afstand en die liep vooral over de route van 'Sport Vlaanderen'



Weekprogramma

dinsdag:
kort (4,7 km): Boterhoek
kort (6 km) Kasteel via Termstraat
Midden (8 km): Berlinde Kapel - Meander - Peperstraat
Lang (10 km) Berlinde Kapel - Brugstraat - Zomerstraat - Berlinde Kapel

donderdag:
omlopen langs Zavelstraat en Boterhoek

Nu al meegeven dat het zondagsloopje start aan Kalken Kerk om 10:00 uur. Er zullen van hier ook verschillende routes vertrekken (5 - 7,2 en 10 km).


De tijd van Toen

Door Ann Roels is mij gevraagd om 2 bijlagen mee te sturen. De vraag die mij gesteld was: zijn de 'dansbenen' van de Veldmeersrunners even goed als de 'loopbenen'. Het gaat hem hier over een TD zoals wij dat in ons jonge jaren beleefden. Dus mss kunnen we er zaterdagavond een dansavond van maken.

Bijlagen:
fuifk.pdf (508.2 KB)   
fuifv.pdf (1.2 MB)   

12-03-2018 om 09:16 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenrichtingsverkeer...zeer alert zijn
Zoals velen ondervonden hebben is er door het 'circulatie-plan' in Laarne in heel wat straten éénrichtingsverkeer. Dit leidt daarom niet persé tot veiligere situaties want de snelheid van de auto's gaat de hoogte in doordat ze geen tegenliggers hebben. Een groep van onze lopers heeft dit gisteren aan de lijve kunnen ondervinden en moesten uit vieligheidsoverwegingen de kant in springen. Dus aan iedereen de raad let goed op en als er tips zijn om de loopavonden veiliger te maken geef ze maar mee..


Nieuwe Leden

Ondertussen is het aantal leden opgelopen tot 143 en we mogen ons stilaan beginnen afvragen wie wordt de 150-ste.
Onze nieuwste Veldmeersrunners zijn:

Marleen Verdickt
Paulien D'Haenens
Lien Boone
Andy De Boose


Enkele loopevenementen en datums

Levensloop

Deze gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 mei. Donderdagavond is hier omtrent vergadering en meer details zullen nadien gegeven worden maar de opzet is hetzelfde als vorig jaar. Hoe je jou kan inschrijven is bij één van de vorige artikels meegegeven. Ons doel blijft 100 Veldmeersrunners daar aan 'de start' te krijgen (er zijn er trouwens al ingeschreven)

Stadsloop Gent

Deze gaat door op zondag 20 mei en lopen wij (zoals we al enkele jaren gewoon zijn onder de vlag van OIGO). Inschrijven kan via volgende link www.oigo.be


Op de hort

Vele nieuwkomers hebben al de uitdrukking op 'de hort' hoor vallen. Met deze term willen we in de zomermaanden het vakantiegevoel in onze loopgroep beklemtonen. Dit gaat driemaal door gespreid over de zomermaanden (waarschijnlijk eindje juni, éénmaal begin augustus en éénmaal midden augustus (de definitieve datums zullen later bekend worden). Op die dagen gaan we op verplaatsing (Kalken Kerk (of Pastorij)/Hinkelend Meisje/Domein Puyenbroeck). Na het lopen wordt er iets lekkers geserveerd (een hapje en een drankje zoals ze zeggen) wie wil weten hoe en wat moet maar eens naar de blogartikels kijken van augustus van de laatste jaren. De deelname prijs is 10 euro voor de drie keren.We zoeken drie teams die op de respectievelijke datums/plaatsen de 'catering' op zich nemen ze krijgen daarvoor een budget van 3,5 euro/pp maar...dit jaar zal er door de 'bonnekes van de Spar) mss wel een euro/pp extra kunnen gespendeerd worden. Dus wie zich geroepen voelt om de catering (groepje van een persoon of 5/keer) op zich te nemen geef maar een seintje. 


Otrala

Het zondagsloopje is OTRALA-loop vertrekkende aan het KSA-lokaal. Kunnen diegenen die meelopen/wandelen mij een seintje geven?

07-03-2018 om 09:07 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in aantocht
Dit weekend was er eentje in uitersten qua weers- en loopomstandigheden. Op zaterdagmorgen lang getwijfeld om de training voor de marathonlopers te laten doorgaan - toch vertrokken in een 'laagje sneeuw' en het werd toch een mooie tocht. De aardbeien-route is trouwens een aanrader voor zowel jogger, wandelaar als fietser.


Op zondag een gans ander verhaal. Het was genieten in het zonnetje (al lagen er sommige plekken 'waar de zon niet aan kon' er soms nog verraderlijk glad bij). Je zag iedereen opfleuren en met zijn snoetje naar de zon gericht lopen. De trend qua temperaturen zet zich deze week verder mss wel wat regen in het tweede gedeelte van de week



Kledij

De bestelde kledij zal op 05/04 worden geleverd. Dan zullen ook de mensen die nog kledij moeten krijgen van de inschrijvingen hun truitje en vestje ontvangen.


Weekprogramma

En we tellen ook hier af om bij 'lichten' te lopen en een gans 'blik' andere parcoursen open te trekken. De zon zal wel flink haar best moeten doen om de nu nog drassige wegels te laten opdrogen.

Dinsdag:
omlopen langs Boterhoek (4,7 km en 6 km)
Lange afstand langs Zavelstraat: hier in twee groepen zodat ook diegenen die eens wat verder willen lopen dit aan een 'trager' tempo kunnen doen.

Donderdag:
Korte afstand en middenafstand: Zevensterrestraat-Kolk-Schoolstraat (korte afstand gaat daar rechtdoor naar straat Belfius en loopt richting Termstraat (5,2 km) - Kasteel Old Horses (7,5 km).
De lange afstand is langs de Meerskant.


Zondagsloopje

Als zondagsloopje doen we de Otrala-loop. Dit is zowat een combinatie van joggen en een beetje oriëntatieloop op de 'stille wegen' van Laarne. We verzamelen om 10:00 aan het KSA-lokaal in Laarne. De afstanden zijn 5 - 11 en 15 km. De inschrijving kost 5 euro.  Bij vragen hieromtrent aarzel niet om ze te stellen. De voorgaande jaren zijn we daar telkens met een zeer mooie delegatie aanwezig geweest.

05-03-2018 om 09:06 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
02-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagsloopje
Door de hevige koude en snijdende wind waren er deze week minder joggers (of moet ik zeggen 'ijsberen') dan we gewoon zijn.  Dus zou ik voorstellen dat iedereen op zondag zijn loopschoenen aantrekt. Voor elk een aangepast programma.

Vertrek: 10 uur Sporthal


korte afstand: Termstraat- Kabouterbos-Termstraat (4,5 km)

Midden afstand: Prullenbos:6,5 km 

Lange Afstand: Berlinde Kapel - Meander (10 km)

02-03-2018 om 10:21 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
28-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog vier weken...
Vrieskou gisterenavond maar toch een dertigtal ijsberen die opdoken voor het dinsdagloopje. Doch het gevreesde koudegevoel (was - 4° C) bleef achterwege daar de wind grotendeels weg gevallen was. Iedereen sprak zelfs van aangenaam loopweer! Donderdagavond zou de koude ook al wat getemperd zijn dus allen op post. Wel wil ik voor donderdag de bemerking maken om de blog te raadplegen want het zou (ik schrijf wel 'zou' want weersvoorspellingen spreken elkaar tegen) glad kunnen liggen enerzijds door ijzel anderzijds door sneeuw. Dus bij 'rare' weersomstandigheden check zeker blog of alles doorgaat.

Wat ook opvalt is dat de dagen serieus lengen en ja ...nog vier weken en we lopen in de 'klaren' MAAR (bewust met hoofdletters geschreven) let op van de valpartijen bij de omschakeling van donker naar licht of omgekeerd want zoals reeds dikwijls gezegd zijn maart en oktober de maanden met de meeste 'valpartijen'.

Vergeet niet dat het vandaag de laatste dag is dat er extra kledij kan besteld worden. Deze avond wordt de 'teamstore' afgesloten.

Levensloop Gent

Op 5 en 6 mei gaat levensloop Gent door. Net zoals vorig jaar nemen we daar met de Veldmeersrunners aan deel. Dit heeft enkele redenen/doelen

- de Veldmeersrunnes hebben hun hart op de juiste plaats en willen zeker dat evenement steunen
- voor de loopgroep zelf is het een mooie team-building tweedaagse
- prachtige omgeving (Blaarmeersen) en prima organisatie

Net zoals vorig jaar zal Christine De Weerd de volledige administratie hiervan op zich nemen en in de loop van de volgende week zal ik ook een doodle aanmaken waarop elkeen zijn 'uren' kan aanduiden.

We leggen de lat wel hoog en hebben het project de naam gegeven 'Met 100 Veldmeersrunners naar Levensloop Gent'. Dit moet haalbaar zijn als je ziet dat we momenteel 142 leden hebben. Christine heeft alvast een document opgemaakt waarin wat meer duiding omtrent dit project wordt gegeven. Dit document vind je onderaan dit artikel.

Wie eens wil nagaan hoe het vorig jaar was kan dat door op rechterzijde van blog naar 'archief per maand' te gaan en daar te kijken op 04/2017.


Zondagsloopje

Het programma voor donderdag kan je op het vorige blogitem terug vinden en volgende zondag wordt er gestart aan de Sporthal. Vanaf de volgende week zal er regelmatig eens van op andere locaties gestart worden dus hou blog goed in de gaten.


Bijbestelling kledij

Ook nog eens meegeven dat het vandaag de laatste dag is dat jullie extra kledij kunnen bijbestellen. Deze avond wordt de teamstore afgesloten.



Bijlagen:
levensloop.pdf (203.7 KB)   

28-02-2018 om 12:22 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
26-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude zal nog meevallen...
Wie in het weekend is gaan wandelen of lopen zal het 'gewaar' geworden hebben.... de koude oostenwind verergerde het koudegevoel. Toch waren er in het weekend heel wat Veldmeersrunners actief. Het was eigenlijk bijna het copy van het vorige.


Zondagsloopje

Ondanks de koude waren er nog een 15-tal joggers aanwezig op het zondagsloopje. De loopjes 'liepen' langs de Mote en langs de Meerskant. Volgende zondag starten we opnieuw aan de Sporthal en nadien hopen we dat de lente zijn intrede zal doen en dat we ook eens op andere plaatsen gaan kunnen starten (Prullenbos, Hinkelend meisje, Kalken Dorp,...) Op die manier kunnen we andere parcoursen aan doen. Dus hou telkens goed de blog in de gaten vanwaar het zondagsloopje vertrekt.



Axel

Ook de marthonvoorbereiding is in volle gang. Nadat vorige week in Terneuzen gelopen werd was ditmaal het Nederlandse Axel de plaats waar een halve marathongelopen werd. Ook hier was de wind opnieuw een zeer aanwezige factor. Maar de tijden die gelopen werden waren 'dik in orde' en de trainingen en wedstrijden van de laatste weken renderen. Nu gaat de marathonvoorbereiding zijn volgende fase in: kilometerkes lopen..

Wel mag nog eens benadrukt worden dat de omlopen in Nederland die gelopen worden bij halve marathons zeer mooi zijn. Langsheen verschillende kreken en zeer kleine dorpjes. Er werd zelfs ge-opperd om in de zomer die parcoursen eens te lopen. Wie zich geroepen voelt om dit te organiseren mag dat steeds doen. Zou zeker een mooi initiatief zijn.



Bestelling kledij

Diegenen die extra kledij willen bestellen via de Teamstore moeten dit doen voor woensdag want dan wordt er afgesloten en gaat de bestelling in productie.


Weekprogramma

Volgens de laatste weersvoorspellingen zou die vrieskou toch niet zo erg zijn dan eerst vooropgesteld. Tijdens de loopavonden zou de temperatuur rond het vriespunt draaien. Dus de drie laagjes volstaan en ook in de winter is een avondloopje ontspannend.
Wel (maar weerberichten spreken elkaar tegen) wordt er ook wat sneeuw voorspeld. Indien er door sneeuwval afgelasting zou zijn verschijnt dit ten laatste om 18:00 uur op blog.
De loopomlopen zijn afhankelijk ook van de wegenwerken in Laarne (deze week zou het vooral de omgeving van de Keistrsaat zijn die zou 'open liggen'

Dinsdag:
omlopen langs Boterhoek (4,7 en 6 km) en Zavelstraat 10 km

Donderdag:
Zevensterrestraat/Kolk 6 en 8 km en Meerskant 10 km.
De korte afstand (4,7 km) doet nog eens de Boterhoek.

26-02-2018 om 10:22 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolwervel
Poolwervel is mss wel het meest gebruikte woord van de laatste dagen. Wat ik ervan begrijp is dat het de volgende dagen (en zeker vanaf het weekend) bitterkoud zal worden en dat ook de gevoelstemperaturen de dieperik zullen in duiken. Dus denk aan de verschillende laagjes kledij en thermische kledij zal zeker niet uit den boze zijn. Maar koud vriesweer is gezond loopweer heb ik me steeds laten vertellen dus ook bij de koudegolf die eraan komt... allen de loopschoenen aan.

Het aantal leden bij de Veldmeersrunners gaat de laatste weken flink de hoogte in - momenteel zijn we met 141 leden. Dus nogmaals het belang aanhalen van de briefing en het 'vertrek'. Ik zou willen vragen dat jullie voordat je naar de training komt de blog eens raadpleegt zodat de verschillende 'mogelijkheden' gekend zijn. Let op die kunnen de dag zelf nog aangepast worden (en zal die dan ook op blog wijzigen) daar de werken in Laarne steeds andere wendingen aan nemen en ik soms in laatste instantie dan moet wijzigen naar veiligheid en beloopbaarheid van het parcours toe.

De enorme ledengroei duidt er echter op dat de waarden die we als team uitdragen en het promoten van het 'sociale lopen' de mensen van zowel binnen als buiten de gemeente enorm aanspreekt en dat is iets waar we met zijn allen voor zorgen. Dus nen dikke duim voor elke Veldmeersrunner!


Jeugdjournaal

Bij de nieuwe leden mogen we ook heel wat jongeren rekenen en dat is een zeer positieve tendens. Ninke Hanselaer wil ook nog eens meegeven dat men haar mag contacteren voor de Q-run in Aalst. Ook diegenen die al ingeschreven zijn mogen haar dit laten weten zodat er een groepsevent van kan gemaakt worden in Aalst.


Donderdagporgramma

Vooreerst wil ik meegeven dat het Steentje weer in beide richtingen open is tot aan de beenhouwer. Dus voor mensen die van Kalken komen is dit goed nieuws om naar de sporthal te komen.

Korte afstand:
Zevensterrestraat - Kolk - Schoolstraat - oversteken aan Belfius en naar Termstraat lopen ( 6 km)

Middenafstand:
Zevensterrestraat -Kolk- Schoolstraat- Kasteel- Old Horses - Termstraat (8 km)

Lange afstand:
Meers kant (10 km)

Voor de nieuwelingen wil ik toch ook nog eens de raad herhalen om regelmatig te wisselen tss weg en Finse Piste en niet telkens de weg op te gaan en dit is vooral om kwetsuren te voorkomen. 
Ook kunnen afstanden steeds aangevuld worden met het lopen van extra rondjes op de Finse Piste


Weekend

De marathonlopers trekken dit weekend naar Axel waar een halve marathon zal betwist worden. En op zondag trotseren we met zijn allen de 'Poolwervel' en verzamelen we om 10:00 uur aan de sporthal.

21-02-2018 om 15:33 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt de winter er toch nog aan...
In het weekend was het echt genieten van een lentezonnetje.  Op zaterdag was er een mooie delegatie in het Nederlandse Terneuzen en langs de boorden van de Westerschelde was het aangenaam genieten van de eerste warme stralen van de lentezon. Iedereen liep op zijn eigen tempo een mooie wedstrijd. 


Ook op zondag waren er heel wat joggers aanwezig op ons zondagsloopje. En den Prullenbos werd nog eens aangedaan. De wegels lagen al vrij goed beloopbaar alhoewel het op sommige plaatsen glibberig was. Binnen een week of twee drie (tegen dan hoop ik dat ook wegels zoals Koewegel (in Laarne) en langs de boerin (in Kalken) er beloopbaar bij zullen liggen) kunnen we opnieuw wisselen met het zondagsloopje. De eerste keer dat we op 'verplaatsing' gaan zou op 11 maart zijn met de otrala-loop van de KSA-Laarne. Zeker een aanrader op eigen gemeente. Voorgaande jaren waren we hier ook telkens met heel wat lopers aanwezig. Later meer hierover.


Dus in het weekend was het volop genieten van het lentezonnetje...als je echter de weerberichten voor de volgende twee weken bekijkt zouden we toch nog een 'koudegolf' over ons heen krijgen.


Bestelling loopkledij

Op dinsdag zal ik voorbeelden meebrengen van de verschillende soorten truitjes: singlets, korte mouwen, zonder mouwen. Let wel dit zullen voorbeelden zijn maar geen pasmaten. Als 'maat' is het voor de tuitjes zonder mouwen en singlets het best dat je één maat hoger opgeeft dan het truitje met korte mouwen dat jullie nu hebben. Als er problemen zijn met de bestelling gelieve niet te aarzelen om vragen hieromtrent te stellen. 


Weekmenu

Ik zou hierbij nog zeker eens de aandacht willen vestigen op de concentratie bij de briefing voor het lopen. Vergeet niet dat we elke loopavond met tss de 70 en 100 joggers de weg op gaan. Dus luister goed bij de uitleg van de omlopen. Ook naar verzekering toe is het heel belangrijk dat ook die omlopen gevolgd worden. Ook zal er telkens per afstand een 'verantwoordelijke' aangeduid worden die dan nog eens per deelgroep een korte 'briefing' kan doen.

dinsdag:
omlopen langs Boterhoek voor de afstanden (4,7 - 6,5 km) en voor 10,5 km Zavelstraat (een snelle en een trage groep)

donderdag:
Lange afstand: Meerskant
Midden afstand: Zevensterrestraat - Kolk - Schoolstraat - richting Kasteel - Old Horses - Termstraat (8km).
Korte afstand: Zevensterrestraat - Kolk - Schoolstraat - oversteken naar Belfius en via de Warande naar de Termstraat.

19-02-2018 om 11:52 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
14-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winter is lopers goed gezind...
Niettegenstaande de krokusvakantie waren er op de dinsdagtraining redelijk wat joggers. Qua loopomstandigheden mogen we deze winter verre van klagen en dat vertaalt zich natuurlijk in veel lopers. 

Iedereen heeft gisteren ook een mail gekregen om eventueel truitjes (korte mouwen, zonder mouwen, singlets) en loopvestjes extra te bestellen. Voor de nieuwelingen is dit zeker een aanrader om eens te bekijken om zo ook een collectie 'zomertruitjes' aan te schaffen. Hou de mail van gisteren ook goed bij want daar staat het paswoord in dat moet gebruikt worden.

Donderdag zal ik zelf nog niet aanwezig zijn op de training maar Coach Patsy doet dat schitterend. Zie hierbij alvast het loopschema voor donderdag en de verantwoordelijken per afstand:

Lange afstand:
Martin Blancquaert neemt de lange afstandlopers mee langs de Meerskant (winterversie)

Midden afstand: Patsy Bracke doet volgende omloop (6,5 km): Zevensterrestraat-Kolk-Laarne Kerk-Termstraat. Wie extra kilometers wil doen kan tourkes op de Finse Piste bij doen.

Korte Afstand: Georges en Myriam doen de omloop langs de Boterhoek.(4,7 km)

Zaterdag is er in het kader van de marathonvoorbereiding de 25 km in Terneuzen.
Het zondagsloopje gaat natuurlijk ook opnieuw door en hier moeten we de positeve trend die zich in 2018 heeft ingezet zeker verder zetten.

14-02-2018 om 10:54 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
12-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de kat ziek is....dansen de muizen!
Voor mij was het een weekend uitzieken. Er is beterschap maar het griepbeestje is  nog verre van verdreven dus ook de rest van de week (zeker het eerste gedeelte) zal het nog rusten en geduld uitoefenen zijn. Maar alle taken voor de loopevenementen worden zeer goed overgenomen en ook in het weekend waren er heel wat activiteiten.


Oigo-loop

Zaterdag was er in Desselgem de pralinenloop tvv OIGO in Desselgem. Het is reeds het vierde jaar op rij dat er een delegatie van de Veldmeersunners naar Desselgem afzakt. Het is daar telkens een vrij toffe sfeer en daar het over tourkes van iets meer dan 1 km gaat is het ook een manier om de grenzen wat te verleggen...wettende dat men bij elke ronde enkele pralines extra heeft...


Nu dat de coach er niet bij is kunnen we ons eens laten gaan hebben ze gedacht en Nadine Van Hoecke had voor haar verjaardag heel wat lekkers klaar gemaakt zo te zien en zo werd het gezegde wat aangepast 'Als de kat ziek is...dansen de muizen'



Zondagsloopje

Coach Patsy had op het zondagsloopje heel wat volk voor de omlopen langs de Meerskant en de 'Mote'


De groep die langs de Mote liep...



Weekprogramma

Ik ga nu het programma voor dinsdag al meegeven ben nog aan het bekijken wie/wat voor donderdag.

Lange omloop:
Zavelstraat - Old Horses - Kasteel (10,5 km) Heike Clincke zal de rappere begeleiden en Ninke Hanselaer zal een groep tragere 10 onder haar hoede nemen. Dus voor diegenen die eens een 10 km wil doen aan een trager tempo is dit de ideale gelegenheid

Midden omloop:
Boterhoek - Preekheerstraat - KSA-lokalen - Warande - Termstraat (6,5 km): Begeleider Patsy Bracke

Korte omloop:
Boterhoek - Preekheerstraat - Warande

12-02-2018 om 10:05 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
08-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geveld door griep...
Plots zijn de 'beestjes' hier in huis. Ikzelf ben geveld door griep met vrij hoge koorts en Lut heeft zeer zware verkoudheid. Dus sporten/begeleiden zit er voor mij de eerste week niet in maar...alles is al geregeld.

Donderdag:

Patsy Bracke doet de briefing (als het niet sneeuwt heeft ze gezegd...) De lange afstand wordt begeleid door Carlo en gaat langs Brugstraat en Zomerstraat (vertrekken en terug komen langs Berlinde Kapel (en wees voldoende voorzichtig met de omleidingen). Ninke Hanselaer doet de middenafstand (Berlinde Kapel-Dendermonde Steenweg-Kruisen-Bieststraat- Berlinde Kapel (7,8 km). Korte omloop is langs Kasteel vertrekken en terugkomen langs Termstraat.

Zaterdag

In Desselgem zullen we er zelf ook niet bij zijn. Er wordt afgesproken om 13:00 aan de Sporthal om samen naar Desselgem te rijden. Aangezien ik en Lut ook ingeschreven zijn mogen jullie allemaal enkele extra rondekes lopen...zodat we ook ons pralines hebben.

Zondag

Voor het zondagsloopje zullen er opnieuw verschillende afstanden zijn.

08-02-2018 om 14:30 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kouder weertype...
Vorige week zijn we begonnen aan de kortste maand van het jaar. Februari is wel kort maar kan als wintermaand nog venijnig uit de hoek komen. De weerspreuk voor de maand is dan ook 'De dagen lengen maar de nachten strengen'. En dat zal ook volgende week al het geval zijn. Men voorspelt aanzienlijk koudere temperaturen.

Enkele tips voor winterkledij bij het lopen:

- hou het ook bij drie lagen
- maak gebruik van thermische loopkledij
- geen twee 'thermische' lagen boven elkaar
- handschoenen en muts zijn geen overbodige luxe (vooral ook bij mensen die vlug last hebben van 'tintelende' handen)
- doe na het lopen direct een extra vest aan!


Lichtmis

Toen de lopers vertrokken op donderdagavond was er een mooie volle maan zichtbaar...enkele minuten later was het echter al aan het regenen. Maar dankzij het tentje van Lekdetect konden de pannenkoeken ter ere van Lichtmis toch in den 'drogen' op gegeten worden. En werd het een gezellige winteravond. Bedankt aan alle mensen voor de helpende handen. En je ziet de 'bonnekes van de Spar' komen goed van pas.



Voorbereiding marathon

Westende

Naar jaarlijkse gewoonte zakken we met de marathonlopers het eerste weekend van februari af naar Westende. We 'zitten' daar dan op een appartementje en op zaterdag komen de 'lopers' af. En zoals steeds voelde iedereen zich super in het 'naar Oostende' lopen, de terugtocht was moeizamer want ook al denkt men er is 'geen' wind dat valt dan toch steeds tegen. Men had 27 km in de benen en nadien nog een wandeling op den 'dijk'.


Cadzand

Ook Melissa is volop bezig aan haar marathonvoorbereiding en zij liep een halve marathon in Cadzand.



Zondagsloopje

Ook op het 'thuisfront' was men actief met zondagsloopje. Patsy, Georges en Myriam fungeerden er als coach en ze deden dat goed!



Weekprogramma

Er is me de vraag gesteld om ook de langere afstand eens te lopen aan een trager tempo. Dit ga ik dinsdag opnemen in het programma, dus de 10 km kan gelopen worden aan 8/u. Wel zou ik nogmaals willen vragen om op voorhand voor jezelf te beslissen welke afstand je gaat lopen (en eventueel welke snelheid) zodat het 'vertrekken' vlot kan verlopen want zoals jullie merken wordt de groep steeds groter en groter.

Dinsdag: Omlopen Boterhoek (resp. 4,7 km - 6 km en 10 km)
Donderdag: Kasteel (5 km) - Kalken Kruisen en Bieststraat (7,5 km) - Brugstraat-Zomerstraat (10 km)


Jeugdjournaal

Zoals jullie al weten gaat Ninke Hanselaer zich 'ontfermen' over de -30-gers. Telkens als zij nieuws heeft of 'events' komen die in de rubriek jeugdjournaal. Een eerste event geeft ze hieronder weer. Het spreekt vanzelf dat de ouderen die interesse hebben voor dit event ook contact kunnen opnemen met Ninke.

Q-Run to you:

Zaterdagavond 17 maart vindt de 'Q-Run to you' plaats. Als duo vertrek je samen voor enkele 100 meters waarna je uiteengaat en op het einde kom je terug samen. Het is 15 euro per persoon voor het volledige plaatje (run + afterparty). Er is geen mogelijkheid om enkel een ticket voor de run of afterparty te verkrijgen. Men moet als duo inschrijven of als groep met een even aantal. Dit is een run waar wij als Veldmeersrunners naar buiten mee willen komen met vooral onze -30-leden. Iedereen die wil deelnemen (en nog niet ingeschreven is) of vragen heeft, kan mij aanspreken en/of mailen (ninkehanselaer@hotmail.com) voor 24 februari. Volgende gegevens heb ik van iedereen nodig die wil meedoen: voornaam, naam, e-mailadres, geboortedatum en gsm-nummer. Iemand die geen 'partner' vindt, mag ook zijn gegevens doorgeven. Ik zorg er wel voor zodat we ons als even groep kunnen inschrijven.

04-02-2018 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
01-02-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele puntjes...
Deze avond wordt er na het lopen een pannenkoekje aangeboden door de Veldmeersrunners en er zal ook een glühweintje of watertje zijn, aangeboden door Martin en mezelf. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind maar Lekdetect heeft alvast voor een extra tentje gezorgd. 


Parcoursen

De nieuwe parcoursen blijken in de smaak te vallen en de integratie van de 'nieuwkes' verloopt heel vlot. Naar omlopen toe gaan we wel in de wintermaanden met beperkingen blijven zitten (en zal er met de wegenwerken niet op verbeteren). Er is ook de vraag gesteld om eens een lange afstand (10 km) aan een trager tempo te doen - we zullen dat volgende week dinsdag inpassen in het loopschema. 


Briefing

Dinsdag bleek de manier van het 'doorgeven' van de omlopen vrij goed te werken. Dus in het vervolg zullen we volgende manier hanteren om te 'vertrekken':

- ik geef de drie afstanden door aan een verantwoordelijke per afstand
- ik geef een korte algemene briefing (het laatste nieuws en wie de verantwoordelijke is voor die avond voor welke afstand)
- per afstand wordt er dan briefing over omloop gegeven door de verantwoordelijke
- die verantwoordelijke neemt ook de taak op zich om het 'splitsen' van de groep te regelen onderweg

Aandachtspunten hierbij:
- beslis op voorhand (voor de briefing van de afstandsverantwoordelijke) welke afstand je zal lopen
- de voorgeschreven routes dient men te volgen (er kunnen altijd 'nieuwe routes' of 'snelheidsgroepen' voorgesteld worden die we in het programma kunnen opnemen)

We moeten er rekening mee houden dat we op vele loopavonden soms met 80 à 100 joggers aanwezig zijn dus de hierboven vermelde afspraken dienen om de veiligheid te optimaliseren en ook om telkens in orde te zijn naar de verzekeringen toe.


Circulatieplan

Vanaf volgende maandag beginnen de werken aan het Steentje en zullen er heel wat omleidingen zijn. Zie hierbij de site waarop je steeds de 'laatste nieuwtjes' daaromtrent kan vinden:  https://www.laarne.be/website/54-www/142-www/161-www.html


Zondagsloopje

Het zondagsloopje gaat door om 10:00 aan de Sporthal en opnieuw zal er voor 'elk wat wils' zijn


Joggings

We zijn al met heel wat mensen (15) ingeschreven voor de OIGO pralinen-loop in Desselgem. Wie zich nog wil inschrijven kan dit op https://valentijnsloop.weebly.com/
Van de 'jongeren' uit is de vraag gesteld wie meedoet aan de Q-Run To You in Aalst...Ik speel de vraag door naar onze 'jongeren'-vertegenwoordiger Ninke Hanselaer...

01-02-2018 om 10:22 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
29-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmis
Het afgelopen weekend waren we op verschillende fronten actief met de Veldmeersrunners. In Lier heb ik zelf 33 maal aan de lange afstandslopen in het kader van de Natuurlopen deelgenomen. Er zijn nog Veldmeersrunners die regelmatig naar Lier trekken. Vorige zaterdag liepen Niels (1u21), Heike en Carlo (1u53) er de halve marathon en Nic deed er de 5 km (24'). Na het lopen was 'het' gespreksonderwerp (zoals steeds in Lier) 'de wind'.



Het zondagsloopje blijft het ook zeer goed doen en dit op alle afstanden zowel op de Finse Piste als op de weg. De nieuwkomers hebben duidelijk voor een nieuwe impuls gezorgd voor het 'lopen op zondag'.


En op zondagnamiddag waren Hilde en Nic met fotograaf Hans afgezakt naar Desselgem om er deel te nemen aan de Leffeloop.



Lichtmis

Over Lichtmis kan ik mij twee uitspraken herinneren van kindsbeen af nml 'Als het 'klaar' weer is, is het op Lichtmis tot zes uur licht' en 'Elk vrouwken noch zo arm maakt op Lichtmis haar panneken warm'. Reeds sinds 2011 (toen nog bij Atletiekkern Overmere) neem ik dit 'gebeuren' op in de loopgroepen. Deze keer doen we dat op donderdag 1 februari. Dus na het lopen krijgen jullie een pannenkoek (kunnen er zelfs twee zijn) 'geserveerd' aan het tuinhuisje.


Weekmenu

dinsdag: omlopen langs boterhoek (resp. 4,6 - 6 km). Voor de lange afstand wordt er de Zavelstraat bijgenomen (10 km)
donderdag: Kasteel à volonté.


Omlopen Kasteel

Blijkbaar zijn er verschillende 'versies' of 'voorkeuren' om naar het Kasteel te lopen. Met 'gezicht' of met 'rug' naar Kasteel is daar een voorbeeld van. Mij is het om het even hoe er gelopen wordt in de Kasteeldreef maar spreek wel voor de start af zodat iedereen hetzelfde 'doet' en men kan dan eens afwisselen op een andere loopavond.


29-01-2018 om 10:39 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-01-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parcoursen goed bevonden!
Nieuwe parcoursen

Dinsdag werden een reeks 'nieuwe parcoursen' ingelopen. Ze werden door alle joggers als 'zeer goed' bestempeld. Het is natuurlijk eens iets nieuws en we zullen ze goed kunnen gebruiken bij de resem van 'wegen werken' die er zitten aan te komen. De drie afstanden blijven behouden in de schema's. De korte afstand van 4,7 km is ideaal voor de starters. Bij de middenafstand kunnen we wisselen tss de omloop van 6 km + 2 omlopen piste en de omloop van 8,4 km. Voor de lange afstand gaan we de omloop verder uitbreiden langs de Zavelstraat zodat we daar ook aan 10,5 km komen maar... momenteel zijn er ook werken in Wetteren aan de gang waardoor de omleiding via de Zavelstraat loopt (zou maar 1 week duren). 


Integratie van de starters

De integratie van de starters loopt heel vlot (ook het iets kortere omloopje draagt daar toe bij). Een verdere stap zou zijn om ook de kortere afstand in twee snelheden te laten lopen zodat niemand zich forceert aan het tempo en men rustig verder kan opbouwen. Dit is een taak die iemand op zich moet neen tijdens de loopsessie zelf. Ik denk dat er 'loopervaring' en 'op straat lopen'-ervaring voldoende is op de korte afstand zodat iemand in de groep tijdens het lopen een signaal kan geven om de groep te splitsen wel rekening houden met twee essentiële zaken:

- nooit iemand alleen achter laten
- zorgen dat er in elke deelgroep iemand is die de weg weet

Een gouden tip voor de starters is ook langzaam opbouwen. Hiermee bedoel ik om niet elke keer de weg op te gaan maar de de eerste maanden afwisselen met weg en piste om zo blessurevrij verder te kunnen opbouwen.


Zondagsloopje

Ik hoop ook volgende zondag veel joggers te kunnen verwelkomen op het zondagsloopje om 10:00 uur waar opnieuw voor elke afstand een 'omloop' zal zijn.


Spammail

De laatste weken zijn er mensen die komen vragen waarom sommige mail in 'spam' terecht komt en waarom bij de eene wel en bij de andere niet.
Op deze site https://www.bloovi.be/nieuws/detail/hoe-zorg-je-dat-jouw-e-mail-niet-in-een-spamfilter-terechtkomt kan je hier wat meer over leren. Het is soms wat technisch uitgelegd maar de basisprincipes komen er in voor. 

Kort samengevat in mensentaal:

- er wordt gewerkt met strafpunten die van provider tot provider (laatste deel mailadres vb. telenet, hotmail, skynet,... ) kunnen verschillen (vandaar bij de eene persoon wel in spam en de andere niet). Eens de grens van strafpunten in één mail bereikt wordt die in spam gezet.
- hoe worden die 'stafpunten' gegeven:
        - mail versturen zonder titel
        - meermaals gebruik maken van het euro-teken in één mail
        - als er geen evenwicht is tussen tekst en foto's
        - veel linken meegeven in één mail (beperk dit tot één link/mail)

25-01-2018 om 13:05 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs