Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

02-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LoLa4Life
LoLa4life is niet enkel het 'fundraising' maar is ook de loopdag zelf. In dit 'item' geven we wat meer uitleg over het concept want bij inschrijvingen blijken daar nogal wat vragen over te zijn.

Lola4Life is een 'jogging' maar wel een heel speciale en mag als 'uniek' omschreven worden. En misschien is de omschrijving op 'runners.be' wel diegene die het gebeuren het meest benadert 'Een marathon in stukjes tvv het goede doel'. Het LoLa4Life-project overkoepelt twee goede doelen nml. Koester voor Lochristi en Oigo voor Laarne/Kalken.


Zoals je hieronder ziet wordt er gestart aan Laarne Kerk en is het eindpunt Puyenbroek. Maar... je bent niet verplicht (diegenen die dat willen kunnen dat natuurlijk wel) de volledige afstand te lopen van je startpunt tot Puyenbroeck. Je kan op elk van de hieronder aangeduide plaatsen vertrekken of stoppen. De tijdstippen waarop 'vertrokken' wordt staan ook meegegeven! Op de verschillende 'stops' zal ook voor randanimatie gezorgd worden (wat - waar zal later nog worden meegegeven) en dit ook om 'toeschouwers' naar het event te lokken en nog aan fundraising te doen! Er wordt in groep gelopen en aan elk van de hieronder aangeduide locaties wordt halt gehouden. Mensen die niet mee lopen worden alvast uitgenodigd om op die plaatsen een kijkje te komen nemen.


Hieronder zie je een tabel met de afstanden die je tussen de verschillende gemeenten kan lopen. Ik geef hieronder enkele voorbeelden mee

- wie volledige marathon afstand wil lopen moet starten in Laarne
- wie bv 21 km wil lopen kan starten aan Zeveneken Kerk en tot op het einde lopen maar kan bv.ook lopen tss twee andere punten (Beervelde Dorp en VeerleVeld)
- men mag ook twee stukken lopen vb. van Laarne naar Kalken en dan van VeerleVeld naar Puyenbroeck
- je ziet verschillende combinaties zijn mogelijk.

Als er vragen hieromtrent zijn aarzel niet om ze te stellen: je kan ze meegeven als 'reactie'op dit artikel en men zal daar dan zo vlug mogelijk op antwoorden.

Wat wel heel belangrijk is dat men moet zorgen voor het vervoer van je stopplaats naar je startplaats (moet met eigen vervoer gebeuren).. 


Inschrijven kan via link. http://tinyurl.com/lola4life Aarzel niet om je nu al in te schrijven want organisatorisch is het heel belangrijk om zo vroeg mogelijk een goed zicht te hebben op het aantal deelnemers. Het inschrijvingsbedrag bedraagt 15 euro.


Hierbij ook nog een link waar je exact kan zien langs waar de route loopt http://www.gewoonwulder.be/lola4life/ . Mensen die langs de route wonen zouden wij willen vragen om jullie huizen te versieren en/of voor ambiance te zorgen. Want zoals reeds eerder aangegeven we maken er met zijn allen een onvergetelijke warme 23/12 van!!!

02-11-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor elk wat wils...
Dat iedereen aan zijn trekken komt bij de Veldmeersrunners heb ik al dikwijls gezegd maar de afgelopen twee dagen was daar een heel mooi voorbeeld van.


Starters

Het is vakantieperiode maar toch waren op de dinsdagavond heel wat lopers aanwezig. Voor de anciens was er een 'omloopswijziging' (er werd gewisseld met donderdag) omdat er nogal druk verkeer was met de Halloweentocht. De starters bleven op de piste en bouwen verder aan hun conditie. Ook hier opvallend: een vrij grote aanwezigheid tijdens de vakantieperiode.

In het algemeen wil ik wel nog eens meegeven (want we zitten door de 'uursverandering' nu wel echt in de donkere weken) om er voor te zorgen dat de 'verlichting' waarmee je de weg opgaat zeker in orde is!!!



Donkmeerloop

Op woensdag waren er heel wat lopers paraat aan de Donkmeerloop. En hier opnieuw hetzelfde principe ... 'elk zijn ding volgens zijn 'eigen' invulling'

Op de 6 en 12 km waren met een behoorlijke delegatie. Voor enkelen was het zelfs de eerste keer dat ze een '6 km'-afstand liepen en waren tevreden met 'het uitlopen'. Bij de anciens waren er die 'een tandje bijstaken' anderen genoten dan meer van de prachtige omgeving van Donkmeer, Eendekooi en Nieuw Donk en liepen op een tempo waarbij ze zich 'goed in hun vel voelden'


Bij den halve marathon is er meestal wel wat 'stress' te voelen want van dit soort wedstrijden zijn er niet zoveel en men wil dan toch wel eens testen waar men staat. Martine en Carlo deden dat met ong. 1u50 schitterend. Onze 3 jongelingen deden het ook meer dan behoorlijk (wetende dat sommigen de marathon van Gent in hun benen hadden van afgelopen zaterdag). Thomas en Sander finishten net boven de twee uur.

Niels zorgde wel voor een uitschieter op de halve marathon en ging zich 'meten' met de beteren. Hij eindigde op een elfde plaats met een tijd van 1u19' (gemiddelde snelheid van ongeveer 16/u). Dus zowel van de starter op dinsdag tot de snelle loper op woensdag... iedereen droeg met fierheid zijn Veldmeerstruitje en toonde aan:'Elk zijn ding binnen een mooie groep'!

Donderdagloop

Donderdag zal de sporthal gesloten zijn wegens Allerzielen maar de loopavond van de Veldmeersrunners gaat gewoon door.

Zondagsloopje

Het zondagsloopje gaat door aan de Sporthal in Laarne. En we starten zoals steeds om 10:00 uur. Ook de 'starters' zullen voor de eerste keer  'mee doen'

02-11-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
30-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November op komst...
Het weekendweer zat nog heel goed mee en het werden zelfs ideale loopomstandigheden waar we dan zowel op zaterdag en zondag van geprofiteerd hebben.

Loopdag Gent

Zaterdag was er de marathon van Gent. Toen men er enkele maanden geleden begon over te spreken was ik er  wat sceptisch tegenover maar... moet toegeven het was een heel mooie organisatie. En ook qua parcours een enorme meevaller. De beleving in een marathon zoals Gent is wel totaal anders als bv. Rotterdam maar is zeker niet minder leuk. Ik mag gerust stellen 'het had iets'. Verschillende anekdotes van onderweg zullen ons dan ook bijblijven (het 'befaamde 10 km'-punt, de boze vrachtwagenchauffeur en zeker ook de gemoedelijkheid van de vele andere lopers waar we een 'klapken' kon mee doen onderweg!)

Eerst waren de marathonlopers aan de beurt. Er viel toch wat stress te zien bij onze nochtans ervaren 'lange afstandslopers'. Eens de start genomen was de 'zenuwachtigheid' verdwenen. En ik moet zeggen de regel 'ge moet babbelen als ge loopt' werd hier zeer goed toegepast. De kilometers vorderden heel vlot. Het tempo lag bij de meesten constant op 5'41"/km. En zoals vooropgesteld werd er in het tweede gedeelte versneld. Dat resulteerden bij de meesten in een 'negatieve split' (het tweede gedeelte sneller dan het eerste gedeelte) en dan moet je over een schitterende basisconditie beschikken. De eindtijden mochten ook gezien worden en waren zelfs aanzienlijk sneller dan Rotterdam (wat me toch verbaasde). Brigitte 3u57 - Heike/Niels/Thomas 3u58' en Dirk liep een zeer verdienstelijke 4u20' bij zijn marathondebuut.



Ikzelf en een collega van Heike volgden per fiets. Op deze manier kon ik ook nog eens de 'sfeer van onderweg' opsnuiven. En je ziet onze lopers zouden zeker geen dorst gehad hebben.


En Lut vond eindelijk het ideale vervoersmiddel...


Ook op de halve marathon waren we goed vertegenwoordigd. Geert en Ronny liepen 1u57' en ook Peter deed het met 2u02' zeer goed!!!


Els verbeterde zich ook op de halve marathon tot 2u20'


Ook op de korte afstand waren we vertegenwoordigd in Gent.




Zondagsloopje

Op het zondagsloopje waren we met een zevental lopers. Vanaf volgende week gaan we de 'zondagmorgen' ook opnieuw wat meer 'leven' in blazen en dit met drie onderdelen:

- start to run
- korte afstand
- lange afstand

Het is de bedoeling om toch elke zondag tussen de 20 en 30 lopers te hebben.


Programma Week 4 Start to Run

Dinsdag : 1 ml - 1 mst - 2 ml - 2 mst - 4 ml - 3 mst  - 4 ml - 3 mst - 5 ml - 1 mst tot 26 m
Donderdag : 2 ml - 2 mst - 2 ml - 1stp - 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp- 2 ml - 1stp tot 24 m

Zoals hierboven aangegeven wordt er ook op zondag gelopen met de 'starters'

Programma anciens

Dinsdag: korte afstand/ Midden afstand: omlopen Berlinde Kapel (1 of 2 of 3 maal)). We nemen wel een stukje donkere straat mee - maar het gedeelte tussen de Colmanstraat en Berlinde Kapel zit er niet tussen). Lange Afstand: Steentje- Brugstraat-Zomerstraat- Berlinde Kapel (10 km).
Donderdag: Omlopen Kasteel (afhankelijk of er nog omlegging is nemen we Thermstraat of 'oude weg')


Donkmeerloop

Er zijn woensdag heel wat lopers die deelnemen aan de Donkmeerloop. Er zal heel wat volk zijn (en dus ook parkeermoeilijkheden denk ik). We hebben dus besloten om met de fiets te gaan. Verzamelen om 11u45 bij Da-vina (in de Vromondstraat). Diegenen die rechtstreeks rijden verzamelen om 12u30 aan de inschrijvingen. Voor halve marathon spreken we dinsdag nog af.

 LoLa4Life

Er zijn wat vragen omtrent het inschrijven voor LoLa4Life. Het is zo dat men van elk punt kan starten  en ook op elk punt kan stoppen. Het is dus niet zo dat men van in Laarne de 42 km moet lopen. Men mag/kan dus ook lopen van Laarne naar Kalken of van Kalken Naar Beervelde. Of ook van en naar de veschillende tussenpunten in Groot Lochristi.


30-10-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
26-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winteromlopen
Dinsdag hebben we eens nieuwe omlopen uitgetest. Over het algemeen waren de reacties heel positief (enkel verlichting aan de Meerskant blijkt een probleem te zijn). Ook zijn er al suggesties gekomen om de afstand van de 'middenomloop' (langs KSJ) met een kleine kilometer op te drijven. Dergelijke suggesties zijn altijd welkom - ook voorstellen naar andere omlopen (wel telkens rekening houden met de veiligheid). Ook heb ik de indruk dat verschillende de 'lat een beetje hoger wil leggen' en dit vooral omdat ze scherp willen staan tegen de LoLa4Life-loop. We zullen daar dan ook met zijn allen naar toewerken!!! Vergeet ook niet dat jullie zich al kunnen inschrijven ( http://tinyurl.com/lola4life ). Deze avond wordt er trouwens niet langs Thermstraat gelopen (veel te druk door de omleiding die er nu is) --> we lopen de 'oude route' richting Kasteel.

De starters doen het voortreffelijk en deze week is er speciaal aandacht geweest aan de houding van het lopen. Deze lichting loopt mooi in groep en doen geen 'gekke dingen' qua snelheid. Dit laatste is zeer belangrijk om blessuren te vermijden.

Gent

Nogmaals meegeven dat we zaterdag afspreken om half negen bij mij thuis. Brigitte heeft ondertussen de nummers afgehaald van diegenen die het aan haar hadden doorgegeven.

Donkmeerloop

Er komen hier verschillende vragen omtrent - kan meegeven dat er ter plaatse nog kan worden ingeschreven. Hoe en waar we afspreken zal ik volgende week doorgeven op deze blog

Zondagsloopje

Het zondagsloopje gaat door aan de Sporthal om 10:00 uur. 

26-10-2017 om 16:25 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is herfst...
De Veldmeersrunnes hebben dikwijls heel veel geluk met de weersomstandigheden en dat is zondag ook nog maar eens bewezen. Terwijl het 's morgens vrij stevig aan het regenen was hadden we tegen 10:00 uur een mooi zonnetje en ideale loopomstandigheden. De volgende dagen wordt echter minder fraai herfstweer voorspeld en ik herhaal dus nogmaals mijn motto (en dit geldt natuurlijk ook voor de starters) 'Regen is GEEN reden om niet te lopen'. Ik heb ook geprobeerd om wat inventief te zijn met de routes.


Menu anciens

Dinsdag:
korte route: Thermstraat-achterdreef- Kasteel - Old horses - Termstraat (6 km) 
Midden afstand: Thermstraat - Old Horses- Kasteeldreef - staartje war bank was inslan tot aan de lokalen van KSJ en dan weer Thermstraat (8 km).
Lange Afstand : Meerskant (Carlo neemt jullie mee) (voor deze laatste groep is het best om zeer goede verlichting te hebben).

Donderdag: Kasteel à volonté


Starters : Week 3

De minuutjes gaan omhoog....De 'training van donderdag' is niet te onderschatten en vond ik persoonlijk de moeilijkste van als ik van nul begon tot de weg naar de marathon.

dinsdag: 1 ml - 1 mstp - 2 ml - 2 mstp -3 ml - 3 mstp -3 ml - 3 mstp -3 ml - 3 mstp tot 24 m
donderdag: 2 ml - 2  mstp - 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp- 2 ml - 1 mstp - 2 ml - 1 mstp tot  26 m


Halve en volledige marathon Gent

Voor diegenen die in groep willen rijden spreken we af 08:30 in Zomerstraat 39.


LoLa4Life

De dokters uit de groepspraktijk hebben een mooi initiatief gestart. Dit zal niet enkel financieel een mooie inbreng zijn maar geeft ons als organisatie ook een breder draagvlak.  Van in den beginne is het de bedoeling geweest om andere acties te laten aansluiten en dit is een uitstekend voorbeeld.


In het weekend zijn we ook flyers gaan uitdelen in Wachtebeke!  Aarzel/wacht ook niet om je in te schrijven (op die manier kunnen we nu al goede prognose maken van het aantal deelnemers)

23-10-2017 om 10:01 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
19-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enthousiaste starters...
Nogmaals aan iedereen meegeven om extra oplettend te zijn want ook afgelopen dinsdag waren er twee (minder erge) valpartijen. Dus wees voorzichtig!!!

Het LoLa4Life-project is een project waar de Veldmeersrunners hun medewerking aan geven en ook alle opbrengsten die daar mee gepaard gaan naar LoLa4Life (OIGO/Koester) laten gaan. Aangezien er zeker geen financiële geheimen zijn zal op de linkerkant van de blog steeds een status van de rekening meegegeven worden. Let wel - hier komt telkens het bedrag wat effectief op de rekening staat (dus beloofde stortingen of tussenstanden van lopende projecten worden daar niet in meegegeven).

Men kan zich ook reeds inschrijven (niet te lang wachten om dat te doen zodat we snel een 'beeld' krijgen van het aantal deelnemers) via volgende link  http://tinyurl.com/lola4life

Onze starters, die heel enthousiast hun loopminuutjes afwerken en zelfs zeer goed 'in groep lopen',  blaken van zelfvertrouwen . Ook werd nog een resem tips meegegeven.  Helaas ook minder leuke dingen werden besproken nml. de soort blessures/ongemakken waar men in het begin kan mee kampen.

- milt
- stramme spieren (vooral kuiten)
- scheenbeenvliesontsteking
- hielspoor
- draaierigheid na het lopen

Ook moet men rekening houden dat aangepaste kledij belangrijk is bij het lopen: enerzijds niet te veel laagjes anderzijds wel direct warme kledij aantrekken na het lopen om te snelle afkoeling tegen te gaan.
Waar men niet 'happy' mee was, was de mededeling dat men pas gewicht begint te verliezen na een veertigtal minuten lopen. Dus opletten met het 'jezelf belonen' na een 'start to run'-les.


Zondagsloopje

Er wordt gestart om 10:00  uur aan de sporthal voor omlopen langs de Mote (5 km) of Meerskant (12 km)


Gent 28/10

Brigitte Roels gaat volgende week haar startnummer afhalen -- diegenen die willen dat Brigitte hun nummer meebrengt moeten hun inschrijvingsbewijs naar haar doormailen (roels.brigitte@skynet.be) en dit voor 24/10



19-10-2017 om 17:04 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
16-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nazomertje..
Eerst en vooral nog eens terugkomen op de avond van de 'vallende lopers'...Vallen is iets wat helaas soms bij het lopen hoort en zoals al dikwijls voorspeld zijn de maanden maart en oktober de gevaarlijkste en dat is de laatste twee weken ook nog maar eens bewezen. Toch gaan we proberen de 'gevaren' in te dijken en nog eens de afspraken herhalen voor als er iets gebeurt:

- we gaan de donkere wegen om en rond de Berlinde Kapel mijden want de wegen zijn daar ook niet al te goed en door afbrokkeling van de weg is er ook een duidelijk 'niveau'-verschil tussen weg en berm.
- tips voor parcoursen mogen mij steeds doorgegeven worden
- per groep is er zeker één iemand die een gsm bij heeft en die ook mijn gsm-nr (0479/208724) heeft. Ik ben steeds op de Finse Piste of in de nabijheid van de Sporthal en iets van daaruit coördineren is dan ook vrij makkelijk
- vergeet niet dat er gevraagd wordt om telkens een copy van je 'paspoort' bij te hebben
- verzekeringspapieren worden zo vlug mogelijk ingevuld en aan Christine De Weerd bezorgd


Nazomertje

Het afgelopen weekend was het zo schitterend weer dat de Veldmeersrunners zowat overal te vinden waren voor hun loopje. Op zaterdagvoormiddag hebben we een verkenning gedaan van de halve marathon van Gent (een prachtig parcours (gedeeltelijk off road) en op zondagmorgen werd er zowel langs de Meerskant als langs Prullenbos gelopen. Hiervan geen foto's maar van onze ander joggers wel..

Hans en Nic liepen in Tielt..


Els liep haar eerste halve marathon en deed dat schitterend...je mag er fier op zijn Els!!!


Sommige lopers genoten van een weekendje Westende...



LoLa4Life

Dit weekend werd ook weer het beste beentje voorgezet voor LoLa4Life... op de boerenmarkt bewezen we met ons team dat we al volleerde 'standjesuitbaters' zijn. Want ons tentje lokte (veel)volk. Ook onze kruiwagen werd goed bijgevuld en de eerste 'schattingsbriefjes' kwamen binnen. We hadden een omzet van 1375 euro en een netto opbrengst van 915 euro!!!

Het is niet enkel  het opgehaalde bedrag dat van belang is maar het enthousiasme waarmee de Veldmeersrunners aan deze acties deelnemen is prachtig ... we brengen onszelf naar de buitenwereld als een fantastisch team...






Chris De Vuyst verkocht bloemetjes in Beervelde en verzamelde ook een bedrag van 850 euro. Nen dikke merci Chris omdat je ondanks de enorme strijd die je voor je eigen gezondheid moet leveren je toch nog ten dienste stelt van anderen!



Loopprogramma

Anciens
dinsdag: korte afstand :Via Termstraat- Achterstraat naar Kasteel maar dan richting Old Horses en zo terug keren (5,5 km) .Middenafstand:Steentjesstraat - Dendermondse Steenweg - Bieststraat -Nerenweg - Dendermondsesteenweg -Steentjesstraat (8,5 km). Lange afstand: Steentjesstraat - Brugstraat- Hogen Dries - Zomerstraat - (10 km loopt tot op steenweg en keert terug via Steentje) - ipv naar Steentje rechts Bosstraatje-Kalken Kerk -en hier dan wel via Berlinde Kapel .

donderdag: kasteel a volonté


Starters 
Menu week 2
dinsdag: 1 ml - 1 mstp -2 ml - 2 mstp -2 ml - 2 mstp -3 ml - 3  mstp -3 ml - 3 mstp  tot 22 m
donderdag:2 ml - 2 mstp -3 ml - 3 mstp -3 ml - 3  mstp -3 ml - 3 mstp tot 22 m

16-10-2017 om 14:18 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kortewagen vol geld...
Ik had al aangekondigd dat de projecten van LoLa4Life aan 2 voorwaarden zouden voldoen: ludiek en doeltreffend (cfr. onze sponsenverkoop).Het project 'Nen kortewagen vol geld' voldoet ook zeker hieraan. Jullie hebben waarschijnlijk al in verschillende handelszaken de bokaaltjes van 'LoLa4Life' zien staan. Wij vragen jullie om daar het 'enkelgeld' in te deponeren. Die bokaaltjes worden dan regelmatig opgehaald en in de 'kortewagen' gegoten. Ook vragen wij om de 'rostjes' (mag ook iets groter zijn natuurlijk) bij ons binnen te brengen...en ja ook die verdwijnen in de kortewagen. Dat is deel 1 van het project. Het tweede gedeelte is dat we daar een schattingswedstrijd aan verbinden met de volgende vraag wat is het exacte bedrag dat zich op zondagmiddag 17/12 om 12:00 uur in deze 'kortewagen' zal bevinden. Eenen keer voor nen euro... voor twee euro mag men drie keer schatten en voor 5 euro zelfs tien keer. Filip en Anneleen uitbaters van B&B 'De Oude Winning'(Limburg) doen hier een serieuze duit in het zakje..zij schenken de eerste prijs: Een midweek voor 4 personen. Geldig in de maanden oktober, november, december,  januari,  februari  tot 31 maart 2019. Dit is geen typefout maar is echt de 'te winnen prijs'. De 'kortewagen' wordt voor de eerste keer van stal gehaald ter gelegenheid van de boerenmarkt. Als er winkels/cafés zijn die deze 'geldwagen' graag eens zien langs komen geef maar seintje. 



13-10-2017 om 16:30 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholencross
Dit was een heel drukke week tot nogtoe en er komt nog heel wat aan...

Start to Run

Opnieuw een mooie lichting voor onze nieuwe reeks 'start to run'. Met 40 nieuwe loopzieltjes mogen we zeker niet klagen en we zullen er met zijn allen 10 mooie sportieve weken van maken waarbij men zal 'verschieten' van zijn eigen stijgende conditie.

Tips van de eerste week

1. Om vlot te lopen moet je vlot babbelen
2. De meesten zijn geen '3x7' meer dus stretchen voor en na het lopen is heel belangrijk.
3. Bij pijnlijke spieren geen koude maar warmte (kersenpittenkussentje is goed hulpmiddel)
4. Als je lessen in haalt op de openbare weg denk dan vooral aan je veiligheid.



Scholenveldloop

Vandaag was er in Laarne de scholendveldloop en de Veldmeersrunners waren talrijk aanwezig en dit voor twee zaken:

Pannekoekenverkoop tvv LoLa4Life en ondersteuning van Sportdienst/Sportraad bij organisatie van de veldloop. We bewezen nogmaals dat we als team een zeer goed ge-oliede machine zijn waar men zich kan op betrouwen. Zowel de bakkers/verkopers van de pannenkoeken als de mensen 'on the field' deden meer dan hun best en stelden de Veldmeersrunners opnieuw in een meer dan positief daglicht.

Moet wel toegeven dat ik mij wat mispakt had aan de opdracht van de 'Pannenkoeken'. Gisteren voorbereidingen, vandaag de actie en morgen het afronden en hier werden toch een tiental personen voor ingezet.

Op dinsdag werd er op geen 'emmer deeg ' gekeken..



En of er verkocht werd... In totaal gingen 347 pannenkoeken naar de lopertjes en werden er nog eens 315 verkocht. Dus een totaal van 662 pannenkoeken. De totale opbrengst voor LoLa4Life is 332 euro!!!


Reeds vroeg was men aan het voorbakken en zelfs deeg moest er nog worden bijgemaakt.


Niks dan lachende gezichten...


Boerenmarkt

Zondag zijn we met een stand aanwezig op de Boerenmarkt in Kalken. We gaan er het bier 'Boerkes en Boerinnekes' verkopen en daar komen we ook voor de eerste keer naar buiten met ons project 'Nen kortewagen vol geld'... Een ludieke actie tvv LoLa4Life. Breng ons dus zondagnamiddag allemaal een bezoekje

Zondagsloopje

Het zondagsloopje start om 10:00 uur aan de Sporthal met omlopen langs de Mote (korte afstand 5 km) en Paardenmelkerij 10 km.

11-10-2017 om 20:59 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
09-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We beginnen eraan...
De tweede dinsdag van oktober is het al een traditie geworden nml. het begin van de 'start to run' en dit nu reeds voor de zevende maal. Het aantal deelnemers draait meestal rond de veertig en dit zal dit jaar ook wel in die trend liggen. Men zegt soms 'ge zult daar wel eens alleen staan want iedereen loopt nu toch al in onze gemeente' maar toch zijn we steeds blij verrast met de opkomst. Het is wel nog afwachten tot morgenavond.. dus als je nog  'nieuwe zieltjes' weet te overhalen doe maar. Ook zou ik vragen aan de anciens om dinsdag zoveel mogelijk aanwezig te zijn zodat de 'nieuwkes' kunnen kennis maken met de sfeer bij de Veldmeersrunners. Nog meegeven dat de 'start to run' een organisatie is van de gemeentelijke sportdienst waarbij ik als begeleider ben en de de Veldmeersrunners ondersteuning geven.

De anciens worden ook steeds stipt om half acht op pad gestuurd  telkens zal er per afstand een 'verantwoordelijke' zijn (die zal op voorhand worden aangeduid en meegegeven - daar ik er vorige week niet was zal ik dit nu ter plaatse doen).

Er staan ook twee 'events' op het programma de volgende week in het kader van LoLa4Life. Voor de scholenveldloop is alles geregeld denk ik (was mooi om vanop afstand te zien hoe men onderling de afspraken maakte - heel veel dank daarvoor trouwens). Dus nu zal het rondrijden, bakken en verkopen zijn. We wensen ook nu al alle (420) jeugdige lopertjes veel succes op de scholencross!!! En ook voor diegenen die de 800 pannenkoeken gaan bakken ...'GO FOR IT'

Voor de Boerenmarkt op zondag kan ik wel nog wat hulp gebruiken. Ik weet echter ook nog niet alles concreet (wanneer alles moet worden opgezet, waar we juist gaan staan op het kerkplein,..). In de loop van de week weet ik daar meer over maar zal mensen nodig hebben zowel voor het opzetten/afbreken van de stand of voor het 'bevolken van de stand'.

Programma Start to Run

Week 1 

dinsdag: 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 2 ml - 2 mstp - 2 ml - 2 mstp  tot 16 m
donderdag 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 1 ml - 1 mstp - 2 ml - 2 mstp - 3 ml - 3 mstp  tot 18 m

Programma Veldmeersrunners

dinsdag: Kasteel à volonte (langre afstand kan afkoen langs Old Horses)
donderdag: Peperstraat (5 km) - Peperstraat/Meander (7 km)  - Peperstraat/Meander/Zomerstraat/Brugstraat 11 km

09-10-2017 om 08:53 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
05-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guur herfstweer..........
Zelf ben ik nog aan het genieten van de laatste zonnestraaltjes aan de Middellandse zee maar hoor daarbij dat het in Vlaanderen heel wat minder gesteld is met het weer, doch zoals al dikwijls gezegd 'regen is GEEN reden om niet te lopen' Dinsdag vielen de nieuwe omlopen blijkbaar in de smaak (ook al waren de afstanden uitgedrukt in Clincke-kilometers). Dus deze zullen we gedurende de winterperiode regelmatig herhalen.
Ik blijf echter hopen dat de wegenwerken aan 'het steentje' vlug zullen opgelost zijn. 


LoLa4Life happenings

- scholenveldloop

op de scholenveldloop zullen wij aanwezig zijn met de veldmeersrunners om pannenkoeken te bakken en te verkopen tvv LoLa4Life. Er zijn reeds meer dan 400 lln ingeschreven voor deze loop. We wensen alvast alle lopertjes veel succes en aan hun ouders geven we de hint om eens langs te komen om een lekkere pannenkoek te proeven. Alvast een dikke bedankt aan de veldmeersrunners om hun enthousiasme medewerking aan dit project, want in een mum van tijd hadden Patsy en Saskia voldoende mensen om te helpen op de pannenkoekenbak en om assistentie te verlenen aan de scholenveldloop zelf.

- boerenmarkt

op 15/10 zullen wij ook aanwezig zijn op de boerenmarkt. (We hebben wel nog enkele vrijwilligers nodig die die namiddag kunnen helpen). In onze aanbieding zal staan boerkes en boerinnekes, een jupilerke of een frisdrank. Ook onze kruiwagen met rostjes zal daar verder kunnen gevuld worden.


Donkmeerloop

Op 1 november gaat rond het donkmeer een halve marathon door maar er zijn ook kortere afstanden. We kunnen ons daar via een groepsinschrijving inschrijven. Mensen die daar interesse in hebben gelieve mij een seintje te geven.


Marathon Gent

Op 28/10 gaat in Gent de marathon door. Een 4-tal van onze lopers doen de marathon. Er zijn ook verschillende van onze club die een kortere afstand lopen. Kan iedereen van onze groep eens doorgeven wie/wat loopt, zo kunnen we ons daar ook als groep manifesteren.


Start-to-run

Volgende week dinsdag is het zover!!! Dan starten we met de 7de editie van start-to-run in onze gemeente. Ik zou vragen aan alle veldmeersrunners ook massaal aanwezig te zijn op de eerste avond zodat de starters kunnen zien wat voor toffe loopgroep we zijn. Dit werkt alvast motiverend op de nieuwelingen. Als je nog mensen kent die nog willen inschrijven moedig ze zeker aan om nog van de partij te zijn voor de editie van 2017.


Zondagsloopje

Het zondagsloopje start om 10u aan de sporthal.
Martin Blancquaert zal de lange afstand (ong 20km) voor zich nemen. De korte afstand gaat langs prullenbos. 


Ik zal ervoor zorgen dat ik volgende week het zonnetje terug meebreng in mijn bagage :)

05-10-2017 om 11:53 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
01-10-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een weekje zon...
Al jaren is het de traditie dat ik er de week voor de start van 'start to run' er nog eens een week op uit trek. Dit jaar trek ik naar Side (Turkije) om daar nog wat de zon op te zoeken vooraleer we de winter induiken. Heb de rust ook wel nodig want de laastte weken is het vrij druk geweest en krijg daar zowat de weerbots van. En ook de volgende maanden staat heel wat op het programma. We beginnen al op 10 oktober met de zevende 'start to run' reeks in Laarne. De inschrijvingen komen heel vlot binnen maar extra reclame maken mag nog steeds.

Ik kreeg vandaag ook de melding binnen dat de 'lampen' die zowel vooraan als achteraan de nodige verlichting geven in promotie staan in Decathlon ipv 40 euro is het 19 euro. Deze lampjes geven niet enkel extra zichtbaarheid (dat je gezien wordt) maar als er enkele in de groep hiermee 'aan lopen' kan je ook veel beter zien.


Weekprogramma

Voor de verschillende afstanden zijn er groepsverantwoordelijken die ervoor zorgen dat er vlot (en tijdig) kan 'vertrokken' worden.
Korte Afstand: Christine De Weerdt - Midden Afstand: Saskia Vermeulen - Lange Afstand: Niels Clincke

Dinsdag:
Korte Afstand:
Peperstraat-Colmanstraat- Berlinde Kapel (5 km)
Midden afstand:
Steentje - Dendermondse Steenweg - Kruisen - Bieststraat - Berlinde Kapel (7 km)
Lange Afstand:
Steentje - Brugstraat - Zomerstraat - Dendermondse Steenweg - Gaver - Vromondstraat - Kalken Dorp - Berlinde Kapel (ong. 15 km) mensen die ongeveer 10 km willen kunnen bij deze omloop afslaan aan de Kruisen en zo via Bieststraat naar Berlinde Kapel Lopen.

Donderdag:
5 km : Termstraat - richting Kasteel via Achterstraat - Old Horses en via Termstraat terug
Voor de Langere afstanden dezelfde omloop maar aangevuld met omloopjes Kasteel.

Zondagsloopje:
Martin zorgt voor de lange afstandslopers voor een tourken tss de 15 en 20 km
De korte afstand kan richting Prullenbos lopen. We verzamelen om 10:00 uur aan de Sporthal.


LoLa4Life

Dit weekend was ik te 'gast' in de Praatbarak van VROB bij de opening van het Fazantenhof in Lochristi. Heb er mijn ding kunnen zeggen/doen maar heb ook met veel respect geluisterd naar het verhaal van Krista Bracke.
Onze volgende actie is op de scholenveldloop de pannenkoekenbak. Jullie kunnen zich steeds opgeven bij Saskia Vermeulen of Patsy Bracke. Ook voor de cross zelf zijn nog enkele helpende handen nodig.




01-10-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
29-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere en gevaarlijke weken...
Het wordt nu heel duidelijk op de loopavonden we zitten in de 'donkere weken' en dat is nog wat wennen. Verschillende mensen hebben nog hun 'lampjes' niet bij of anderen hebben het uit de kast gehaald waar ze het in maart hebben achtergelaten - met als resultaat dat de lampjes nog weinig 'licht' geven. Gisteren viel het mij dus op dat de groepen niet zo goed zichtbaar waren. Dus prioritair nu is dat iedereen er voor zorgt dat hij duidelijk zichtbaar is als we de weg op gaan!!! Ook zeker heel voorzichtig zijn en opletten want de maanden maart/oktober (dus waar de omschakeling licht/donker of omgekeerd gebeurt) zijn gekend als de maanden met de meeste valpartijen!


Wat we ook ondervonden hebben is dat door de onderbreking van het 'Steentje' het vrij druk ik is op de wegen waar we lopen en dat was zowel dinsdag (wegen rond de Berlinde Kapel) als donderdag (Zevensterrestraat - ' T Zand) was dat heel duidelijk. Dus nogmaals let heel goed op en hou jullie aan de basisregels: iedereen loopt dezelfde kant van de weg (bij voorkeur links) en loop zoveel mogelijk in groep! Ik zal op zoek gaan naar alternatieven qua parcoursen waar zowel de verlichting ok is en waar relatief weinig verkeer is.

Zondagsloopje

De lange afstandlopers vertrekken om 8u30 aan Kalken Kerk voor een tochtje van ongeveer 20 km en de mensen die de korter afstand (tourken Vaart/Meersen) willen doen verzamelen om 10:00 uur aan dezelfde plaats.

Start to Run

Het is bijna zover op 10 oktober starten we ermee. Op de site van het nieuwsblad verscheen er alvast een mooi artikel http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwpo_03100393

Scholenveldoop

Op 11 oktober is er scholenveldloop. We zullen daar met de Veldmeersrunners met twee zaken aanwezig zijn nml. hulp bij de organisatie (5-tal personen) en een pannenkoekenbak tvv LoLa4Life (5-tal personen). De 'lead' in dit project wordt genomen door Saskia Vermeulen en Patsy Bracke. Dus gelieve aan hen mede te deln of je kan aanwezig zijn.

Volgende week

Traditiegetrouw trek ik er de week voor de 'start to run' nog eens op uit. Ik zal jullie het programma begin van de week doorgeven vanuit het (hopelijks) zonovergoten Side (Turkije). Er zijn wel enkele groepsverantwoordelijken aangeduid die jullie 'de weg zullen opstruren'.

Lange afstand: Niels Clincke
Middenafstand:Saskia Vermeulen
Korte afstand: Christine De Weerdt

LoLa4Life

Vanaf nu kan men ook inschrijven voor de loop https://form.jotformeu.com/72556760900357#1 Dus niet aarzelen maar doen - geef deze link ook door aan mensen uit jullie omgeving.Indien jullie mensen kennen die ons willen sponsoren (vb. via reclameboekje) geef dit gerust door. Ook initiatieven (wat die ook zijn) zijn steeds welkom!!!



29-09-2017 om 10:58 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
25-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sportief weekend...
Vorig  weekend was er een kermisweekend maar dit weekend hebben de Veldmeersrunners er op sportief gebied serieus de 'pees' opgelegd en er was ook de herdenkingsloop voor Ann en Daisy

Buggenhout

We waren samen met een groep Amsterdamgangers van 2008 afgereisd naar Buggenhout met een heel speciaal doel. Eerst even terug in de tijd. In 2008 liepen we ter gelegenheid van Kurt zijn 40 ste verjaardag met een groep lopers (vooral uit Overmere) een marathon in Amsterdam. Het werd een onvergetelijk weekend. De pannenkoeken van Daisy op de trein -het aanschouwen van de piste de dag ervoor - de lach van Ann - de prestaties op de marathon - het naar beneden strompelen op de trappen in Lokeren. Uit deze lopers ontstond een blijvende vriendschap en een vijftal keer per jaar wordt er op verjaardagen samen gekomen waarbij de 'strafheid van de anekdotes enkel toenemen..). Helaas zijn we in deze groep op enkele jaren ook geconfronteerd met de realiteit/hardheid van het leven. En eerst Daisy en begin dit jaar Ann 'verlieten' ons op veel te jonge leeftijd. Bij samenkomsten is hun positieve ingesteldheid nog steeds aanwezig in de groep. Daarom wilde we iets speciaals doen en schreven we ons voor de aflossingsmarathon in Buggenhout. Truitjes werden speciaal ontworpen voor deze gelegenheid en zondag was het zover met een flinke delegatie stonden we klaar in Buggenhout.


In groep kwamen deze 'afgetrainde  atleten' in een zelfs niet onaardige 3u37' maar het allerbelangrijkste was dat we Ann en Daisy in onze gedachten meenamen. Ann en Daisy waar jullie ook zijn ik hoop dat jullie genoten hebben van onze 'prestatie'.




Ook de Veldmeersrunners waren actief in Buggenhout. Een vrij grote groep nam er deel aan de halve marathon en genoten van het prachtige parcours. De tijden warne vrij scherp maar het voornaamste was dat elk 'zijn ding' deed!




Els nam deel aan de 11,7 km in het zonnige Buggenhout...




Dirk was 'iets' te laat voor de groepsfoto maar sprak kort na de aankomst de volgende wijze woorden 'Danny, heb veel geleerd vandaag: moet beter eten voor het lopen en mag mij niet opblazen in de start'. Dat zijn inderdaad twee zaken die ik ook al jaren predik.



Niels leverde een heel straffe prestatie en eindigde in de marathon zevende in 3u22'. Vrij behouden vertrokken liep hij de eerste halve in 1u45' om in het tweede te versnellen naar 1u37' en dus op de mooie eindtijd uit te komen. Ook hier twee belangrijke facetten bij de trainingsopbouw: voeding en duurloopjes aan 10/u.




Zele

In Zele stond zaterdag een aflossing op het programma van 4x2,5 km. We eindigden op ruime afstand van de...voorlaatst in 57'00" maar we mochten wel fier zijn dat we de enige 'joggingsclub' waren. Meer en meer begin je te zien dat enkel atletiekclubs aan dergelijke events deelnemen.


Er waren ook nog een viertal Veldmeersrunners actief in Oostende, eentje in Wevelgem en eentje in Mechelen.


Zondagsloopje

En naast dat alles waren er nog enkelen die het zondagsloopje deden startend van aan het hinkelend meisje.



Weekprogramma

We proberen stipt om half acht te starten zodat we maxiaal van het zonlicht kunnen genieten..

dinsdag: Peperstraat (winter versie) (5 km) - Peperstraat / Meander (7,5 km) - Peperstraat/Meander/Zomerstraat/Brugstraat (10 km)
donderdag: Kasteel à volonté

Vergeet ook niet om de 'start to run' te promoten.

25-09-2017 om 12:09 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
21-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan er weer tegen aan...
De kermisdagen zijn voorbij dus we kunnen er weer tegen aan ... En dat was duidelijk te merken aan de zeer mooie opkomst. Wat ook opviel dat het steeds vroeger en vroeger donker wordt want zelfs de kortere afstanden kregen halfweg hun loopje al te maken met 'den donker' en ja met de omlopen gaan we ook weer de 'winter-'toer'' op met omlopen Kasteel - 'Old Horses' zullen opnieuw voor enkele maanden vertrouwde begrippen worden. Wat de omlopen ook zijn, het belangrijkste is dat er 'in groep' gelopen wordt en dat we ook tijdens de 'donkere' periode op een veilige manier onze hobby kunnen beoefenen.

Het zondagsloopje gaat door aan het 'Hinekelend Meisje' om 10:00 uur en de 'lead' wordt genomen door Caroline Laeremans. De lange afstandlopers verzamelen in Buggenhout voor een halve marathon of volledige. Ook een kortere afstand van 11 km is mogelijk.


Buggenhout

Veldmeersrunners verzamlen om 8u45 in de Zomerstraat nr 39 (bij mij thuis dus). We spreken dan onderling af wie rijdt.

Ikzelf loop er een aflossingsmarathon ter nagedachtenis van An en Daisy. We doen dat met een groep lopers van Overmere waar we in 2008 de marathon van Amsterdam mee gelopen hadden. We verzamelen om half tien in Buggenhout. Je zal ons herkennen aan de truitjes zoals hieronder afgebeeld.


LoLa4Life

De regsitratie is nu officieel. En nu ga ik ook een woordje uitleg geven. LoLa4Life is een feitelijke vereniging die bestaat uit zes personen: Bart Gunst, Ilse Mertens, Tom de Jaeger, Chris De Vuyst, Martin Blancquaert en Danny Clincke. Deze vereniging overkoepelt twee projecten Lola4Life Kalken/Laarne en LoLa4Life Lochristi met als resp. doelen OIGO en KinderKankerfonds (Koester). De feitelijke vereniging zal de 'ontvangen' gelden verdelen over de twee projecten. De reden van de twee projecten is dat de Koning Boudewijn Stichting maar toelaat dat er per project maar één goed doel gedefinieerd wordt (anders wordt het administratief te moeilijk voor hen om de betalingen te regelen). De onderstaande logo's zijn de twee logo's die je regelmatig gaat terug zien.



21-09-2017 om 23:02 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners... een topteam!!!
Al wekenlang hadden we reclame gemaakt voor onze cocktailbar/mocktailbar op Kalken Kermis. Dit weekend was het dan zover. Wat we er mochten van verwachten wisten we niet goed. Maar ...het werd een schot in de roos. Kermisvierend Kalken bezocht massaal onze stand en konden op die manier kennis maken met het 'LoLa4life'-project. En natuurlijk werden ook de 'aangeboden drankjes' ferm genuttigd.

Ik geef hieronder de resultaten mee en wil iedereen die bij ons langs kwam van harte bedanken. En niet enkele de bezoekers maar ook de Veldmeersrunners die er zowel bij het 'opzetten van de tent' - het bakken van de vlaaien - de kermisdagen zelf - als het afbreken steeds paraat waren en het beste van zichzelf gaven. Als een goed geoliede machine liep alles perfect tot in de details. Ook nogmaals meegeven dat de opbrengsten integraal naar LoLa4Life gaan en niet naar de Veldmeersunners zelf. Nogmaals iedereen bedankt om een deel van je kermis op te offeren voor dit goede doel. Christine De Weerdt zegt niet voor niks 'De Veldmeersrunners een loopteam met het hart op de juiste plaats'!

Resutaten:

Omzet:

Zaterdag: 1960,8
Zondag:   1616,0
Dinsdag:  1805,2

Totale omzet op de drie dagen 5382 Euro

Kosten:

Inkopen Drank, cocktailingrediënten, allerlei, vlaaien,...  1613,2

Netto Opbrengst: 3768,8

Bedankt Kermisvierend Kalken!!!

Enkele foto's:

Op vrijdag werd alles opgezet: Bedankt Drankenhandel Van Den Berghe voor deze mooie plaats en prachtige stand dat we dankzij jullie konden opzetten. Ook tijdens de kermisdagen stonden jullie steeds paraat voor ons als er moest bijgevuld worden!!!


De zaterdagavond was het al direct heel druk dus van 'inwerken' was er weinig sprake! Men moest er van meet af aan invliegen.




Een mooi sfeerbeeld van de zondagnamiddag drukte.

20-09-2017 om 23:30 geschreven door danny  


>> Reageer (4)
18-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnige Kermisdagen...
De Veldmeersrunners beleefden al enkele mooie dagen op 'Kalken Kermis'. Zie hier alvast een verslagje in 'woord'...de foto's zullen samengevoegd worden in een apart 'kermisartikel' op woensdag.

Ons kermis startte eigenlijk al op donderdag toen het eerste vlaaienbakteam (Sandra) in actie kwam de volgende dag gevolgd door de 'Hanselaerkes' en ook Eric deed zijn duit in het zakje met een extra kom. Er zijn al heel wal 'bakjes verkocht' maar er zijn er nog een vijftiental in voorraad - wie er eentje wil geef mij een seintje. En natuurlijk zullen er tegen dinsdag ook weer te verkrijgen zijn gesneden uit de kom van Christel. Dus wie een 'bommetje' wil leggen tijdens de jaarmarkt weet waar naartoe...!

Vrijdagavond was er het opzetten van de tent. Toen we aan onze stand aankwamen trok ik grote ogen want het was niet een 'klein tentje met nen spoelbak'.. Integendeel Drankenhandel Van Den Berghe had een mooie dubbele tent voorzien. Ook de firma Lekdetect zorgde voor een extra tentje (na wat zoekwerk....). Dus we hadden een stand om 'U' tegen te zeggen!

En dan was het vooral naar het weerbericht kijken... Regen werd er voorspeld in het weekend... maar...ik denk dat de weergoden van Kalken zijn want terwijl het in de omliggende gemeenten zaterdagavond aan het watergieten was bleef het 'over' en kon je op de 'koppen' lopen. Ook onze stand draaide heel goed en de namen  van de cocktails vlogen ons om de oren. Het 'mengteam' was al vlug gerodeerd en dat was nodig ook want het werd soms zeer druk. Ook de Jupilerkes en de frisdranken gingen vlot over de toonbak. En de teams wisselden elkaar ook vlot af (trouwens alle helpers al heel erg bedankt om een deel van hun kermis op te offeren om 'een handje toe te steken').

Ook op zondagnamiddag hadden 'we goed weer' en opnieuw heel druk in 'Kalken Dorp' en onze stand draaide opnieuw op volle toeren. Niet enkel de verkoop was 'ok' maar ook konden we ons project nader toelichten.Wil ook nog eens uitdrukkelijk meegeven dat de opbrengsten volledig naar LoLa4Life gaan!

En nu is er nog dinsdag..we hopen alvast op opnieuw goed weer (al lijken de weergoden ons wat in de steek te zullen laten) . Kom dus gerust eens langs om iets te drinken. Ik heb op dinsdagavond een loopavond gepland...maar eigenlijk ben ik eerder voorstander dat je eentje komt nuttigen en vooral dat er op het einde van de dag voldoende mensen aanwezig zijn om een handje toe te steken bij het 'afbreken' en 'opruimen' van onze stand. Het afbreken en opruimen begint om 19:00 uur.

In de loop van de week zal ik ook een volledig financieel verslag van het kermisweekend op blog plaatsen. Want zoals gesteld gaat alles naar het 'goede doel' en mag er dus volledige transparantie zijn! (zoals steeds).


Loopprogramma

dindsdag:
Berlinde Kapel à volonté o.l.v Els Cattoir (maar lees ook mijn bemerking hierboven)

donderdag:
Kasteel (winteromloop 5,5 km) - Kasteel + Old Horses (7,5 km) - 2x Kasteel+Old Horses (10 km)


Voor mensen die zondag deelnemen in Buggenhout gelieve mij een seintje te geven

18-09-2017 om 16:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermisweken...
Iedereen begint uit verlof te komen en dat zag je ook aan de aanwezigheid op de loopavond. We proberen nog zolang mogelijk de zomeromlopen te 'doen' maar zoals jullie merken is het om kwart na acht al donker... Dus lampjes zeker niet vergeten!

Praktisch zijn er enkele wijzigingen voor deze week en volgende week: bij navraag waren er geen kandidaten voor het zondagsloopje tijdens dit kermisweekend (we verwachten jullie natuurlijk allemaal om te helpen of eentje te drinken aan ozne cocktail/mocktail/vlaaienbar). In tegenstelling met andere jaren zal er op dinsdag (jaarmarkt) wel gelopen worden. Els Cattoir zal de 'begeleiding' op zich nemen. Ook op dinsdag varwachten we jullie natuurlijk ook massal in onze 'bar'

LoLa4Life - Kalkenkermis

Vooreerst wil ik iedereen bedanken die zich opgegeven heeft om te helpen tijdens de kermisdagen. Ik weet dat de kemis in de gemeente voor velen 'heilig' is dus vanuit het project 'LoLa4Life' nogmaals heel erg bedankt voor het engagement. Natuurlijk worden ook alle Veldmeersrunnes om eentje te komen drinken in onze bar.

Zeker nog eens checken waarvoor jullie zich hebben opgegeven https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7#table Indien je op één of andere manier nog zou belet zijn gelieve dan zeker te verwittigen op 0479/208724. Alle kostenbriefjes zeker aan Lut doorgeven.

Zie hierbij alvast onze prijslijst:

Cocktails (5 euro) en mocktails (3 euro)

Start-to-run (basis Vermouth)              5 euro
Warming Up (basis ginger ale)            3 euro
Sunday Run (basis Hoegaarden rosé)  5 euro
Marahton (basis cava)                         5 euro
Cooling Donw (basis passievruchten) 3 euro

Stuk Vlaaien                                        2 euro
Cola                                                     2 euro
Spa                                                       2 euro
Pils                                                       2 euro

Buggenhout

Alvast ook al wat infot meegeven over een loopgebeuren van 24/9 in Buggenhout. Hier ben ik eingenlijk met twee projecten aanwezig. De algemene info kan je vinden op http://www.bosmarathon.be/

Amsterdamgangers 2008

Ter nagedachtenis van An en Daisy , die ons helaas veel te vroeg ontnomen zijn, lopen we met 8 lopers (die ook in Amsterdam 2008 de marathon liepen) de aflossingsmarathon in Buggenhout. We verzamelenom 9u30 in Buggenhout. Je kan zelf aanduiden welk gedeelte je wil lopen op de volgende doodle https://beta.doodle.com/poll/433keb56ty8spf7y#table . Ivm truitjes zal Sonja nog mailjte sturen.

Veldmeersrunners

Er zijn ook heel wat Veldmeersrunners die gaan afzakken naar Buggenhout voor de halve marathon (of meer) we verzamelen in de Zomerstraat 39 om 8u45. Kunnen diegenen die in Buggenhut gaan lopen een seintje geven?

13-09-2017 om 16:15 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermis komt eraan...
Volgend weekend Kalken Kermis maar eer het zover is hebben we nog heel wat op het programma staan. Ook tijdens het Kermisweekend zullen we zeer aktief zien om geld in het laatje te laten komen voor LoLa4Life.

Ook in het weekend waren we op verschillende aktiviteiten aanwezig:

Tombolarun

De weergoden waren de Sportdienst niet gunstig gezind afgelopen vrijdag. Maar niettegenstaande dat was er een zeer goede opkomst voor de loop op de Finse Piste (ik telde maar liefst 84 jeuglopers) - bij de 'ouderen' trouwens ook een meer dan behoorlijk opkomst. De andere sprotaktiviteiten en ook uitreiking tombola werden georganiseerd in de sporthal zelf en dit was een zeer geslaagde 'noodoplossing' (mss wel een aanrader als definitieve 'oplossing'). De Velmeersrunners waren aanwezig zowel tijdens het lopen om of handje toe te steken bij gans het gebeuren.



Flanders Field Estafette Marathon

Zondagmorgen was het reeds om half zeven verzamelen om richting Ieper te trekken voor de gerenormeerde  Flanders Fields Aflossingsmarathon. Met vijf liepen we elke een deel van het marathonparcours die ons door de Ijzervlakte leidde en via de Meense Poort in Ieper deed aanbelanden. Een mooi parcours maar de wind zat niet gunstig en langsheen het water was het dus opboksen tegen soms een vrij hardnekkige wind. We eindigden in een puike 3u28'40" op de marathonafstand en op een negende plaats op 39 deelnemers. We hadden nochtans niet speciaal een team opgsteld. Onze groep was een weespiegeling van de Veldmeersrunners zoals we zijn: alle snelehden en alle afstanden: Nen rappen (Niels 16 km/u nam 12 km voor zich), enkele die meer dan uit de voeten kunnen aan ong. 12/u (Nick, Brigitte, Nathalie (liepen rep 6, 10 en 9 km) en een slaksken (ik 10/u ven 5 km). Het was zeker een toffe belevenis ook gezien het mooie concept van deze wedstrijd.


Kalken Kermis

In het weekend is het zover...Kermis. Als Veldmeersrunners zullen we drie dagen aanwezig zijn met een cocktailbar. De namen van onze cocktails en mocktails verwijzen naar het loopgebeuren en ook heerljk vlaaien zullen er te smullen zijn. En dit alles aan heel democratische prijzen.

Het is iets wat ook leeft in onze groep en 22 mensen toonden zich reeds bereid om een shift te draaien op de Kermis. Willen jullie voor de zekerheid nog eens checken https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7#table . Wijzigingen kunnen ook nog worden aangebracht en op donderdag stuur ik dan de definitieve planning door.

Mensen die kosten maken gelieve hun rekeningskes aan Lut te geven zodat we die ook direct kunnen afrekenen. We zijn ook nog op zoek naar een drietal hoge tafels voor zaterdag (wie er heeft mag dat gerust melden en ze evntueel brengen). Vrijdag om 19:00 uur worden de tenten opgezet (er zullen er twee zijn) als er enkel mensen zijn die kunnen komen helpen zijn die altijd meer dan welkom.


Breng een vriendje mee...

Zoals steeds de week voor de Kermis is er de aktie breng een vriendje mee. Als je lopers kent die eens willen kennis maken met de Veldmeersrunners nodig ze gerus uit. Ook zal ik op dinsdag en donderdag een initiatielas geven van 'Start to Run' want de tweede week van oktober beginnen we er opnieuw aan.

Dinsdag: Kort Peperstraat  (5 km) - Midden :Peperstraat + Meander (7,5 km) - Lang Peperstraat- Meander- Zomerstraat- Brugstraat (10 km)
Donderdag: Kort Mote (5 km) - Midden (Mote + Kapel) 7 km - Lang Meerskant (maar langs Kasteel lopen - Voor Koewegel zal het al te donker zijn)

September vakantiemaand

Liefst 15 Veldmeersrunners waren vorige week op vakantie - dus september is toch wel duidelijk een vakantiemaand. Waar hangen onze Veldmeersunners uit? In de regen gaan stappen  in het wondermooie Ijsland, chillen op een houten bank (zonder loopkledij), ons tweelingsken zit in Lanzorotte om hun conditie aan te scherpen, ook het Zuiden van Frankrijk is in trek, Andalusie blijkt ook goed weer te hebben, een moeder/dochter moment in Lissabon zit er ook tussen, loopfoto's uit Kreta, met de mobilhome rondreizen. Je ziet de Veldmeersrunners zijn uitgezwerd over gans Europa. Geniet alvast van jullie vakantie..Ik publiceer in de loop van de week alle foto's di eik heb doorgekregen.

11-09-2017 om 10:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat op het programma...
Dinsdag was het de eerste training van septemeber ook 'maand van de Sporclub' en niettegenstaand dat er op verschillende scholen een info-avond was, was de op opkomst op de Veldmeers meer dan behoorlijk met meer dan 50 joggers. Ook voor deze avond wordt er een grote opkomst verwacht - ik wil hier wel nogmaals meegeven om de lampjes niet te vergeten (zeker de mensen op de lange afstand (deze avond 15 km) zullen die nodig hebben.


Buiten onze wekelijkse trainingen zijn er nog enkele akties dat we doen in het kader van de 'maand van de Sporclub' door de gemeentelijke sportdienst worden de akties van alle sportclubs gebundeld in één week.

Zie hieronder de akties waar de Veldmeersrunnes aan deelnemen

Tombolarun

Deze gaat door op vrijdagavond 8/9 om 18u45 en vervangt het zondagsloopje. Daar het op de Finse Piste is (ook onze uitvalsbasis bij de weekloopjes) en het een formule is dat iedereen aan kan worden jullie dan ook met zijn allen verwacht vrijdagavond.

Breng een vriendje mee

Volgende dinsdag- en donderdag staan onze loopavonden ook open voor niet 'Veldmeersruners' zoals we dit al sinds 2011 doen zijn er twee elementen hierbij:

- initiatieles 'start to run'
- de Veldmeersrunners wordt gevraagd om een 'vriendje' mee te brengen en hen op deze manier te laten kennis maken met onze loopclub

Veldmeersrunners tvv LoLa4Life aanwezig op Kalken Kermis


Dinsdagavond zijn de cocktialmakers en de vlaaienbakkers eens samen gekomen voor hun plannen rond de kermis. De ingrediënten van de liters vlaaien werden besproken. Ook de coctails kwamen aan bod en tijdens het kermisweekend kan u kennis maken met de volgende cocktails;'Start to Run' - 'Sunday Run' -  'Marathon' en de mockails: 'Warming up' - 'Cooling down' .

We kunnen nog steeds wat helpende handen gebruken je kan je daarvoor 'opgeven' op de volgende doodle https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7

07-09-2017 om 11:06 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs