Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Na een vrij zwaar hartinfarct ben ik begonnen met lopen: van een start to run naar 10 km, naar een halve marathon en zo naar een marathon. Ik neem deel aan veel joggings en doe ook in de week de nodige kilometertjes. Natuurlijk loop ik deze niet alleen maar met verschillende andere joggers.

Foto
Foto
Foto
Foto
Het loopverhaal van Danny

25-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een sportief weekend...
Vorig  weekend was er een kermisweekend maar dit weekend hebben de Veldmeersrunners er op sportief gebied serieus de 'pees' opgelegd en er was ook de herdenkingsloop voor Ann en Daisy

Buggenhout

We waren samen met een groep Amsterdamgangers van 2008 afgereisd naar Buggenhout met een heel speciaal doel. Eerst even terug in de tijd. In 2008 liepen we ter gelegenheid van Kurt zijn 40 ste verjaardag met een groep lopers (vooral uit Overmere) een marathon in Amsterdam. Het werd een onvergetelijk weekend. De pannenkoeken van Daisy op de trein -het aanschouwen van de piste de dag ervoor - de lach van Ann - de prestaties op de marathon - het naar beneden strompelen op de trappen in Lokeren. Uit deze lopers ontstond een blijvende vriendschap en een vijftal keer per jaar wordt er op verjaardagen samen gekomen waarbij de 'strafheid van de anekdotes enkel toenemen..). Helaas zijn we in deze groep op enkele jaren ook geconfronteerd met de realiteit/hardheid van het leven. En eerst Daisy en begin dit jaar Ann 'verlieten' ons op veel te jonge leeftijd. Bij samenkomsten is hun positieve ingesteldheid nog steeds aanwezig in de groep. Daarom wilde we iets speciaals doen en schreven we ons voor de aflossingsmarathon in Buggenhout. Truitjes werden speciaal ontworpen voor deze gelegenheid en zondag was het zover met een flinke delegatie stonden we klaar in Buggenhout.


In groep kwamen deze 'afgetrainde  atleten' in een zelfs niet onaardige 3u37' maar het allerbelangrijkste was dat we Ann en Daisy in onze gedachten meenamen. Ann en Daisy waar jullie ook zijn ik hoop dat jullie genoten hebben van onze 'prestatie'.




Ook de Veldmeersrunners waren actief in Buggenhout. Een vrij grote groep nam er deel aan de halve marathon en genoten van het prachtige parcours. De tijden warne vrij scherp maar het voornaamste was dat elk 'zijn ding' deed!




Els nam deel aan de 11,7 km in het zonnige Buggenhout...




Dirk was 'iets' te laat voor de groepsfoto maar sprak kort na de aankomst de volgende wijze woorden 'Danny, heb veel geleerd vandaag: moet beter eten voor het lopen en mag mij niet opblazen in de start'. Dat zijn inderdaad twee zaken die ik ook al jaren predik.



Niels leverde een heel straffe prestatie en eindigde in de marathon zevende in 3u22'. Vrij behouden vertrokken liep hij de eerste halve in 1u45' om in het tweede te versnellen naar 1u37' en dus op de mooie eindtijd uit te komen. Ook hier twee belangrijke facetten bij de trainingsopbouw: voeding en duurloopjes aan 10/u.




Zele

In Zele stond zaterdag een aflossing op het programma van 4x2,5 km. We eindigden op ruime afstand van de...voorlaatst in 57'00" maar we mochten wel fier zijn dat we de enige 'joggingsclub' waren. Meer en meer begin je te zien dat enkel atletiekclubs aan dergelijke events deelnemen.


Er waren ook nog een viertal Veldmeersrunners actief in Oostende, eentje in Wevelgem en eentje in Mechelen.


Zondagsloopje

En naast dat alles waren er nog enkelen die het zondagsloopje deden startend van aan het hinkelend meisje.



Weekprogramma

We proberen stipt om half acht te starten zodat we maxiaal van het zonlicht kunnen genieten..

dinsdag: Peperstraat (winter versie) (5 km) - Peperstraat / Meander (7,5 km) - Peperstraat/Meander/Zomerstraat/Brugstraat (10 km)
donderdag: Kasteel à volonté

Vergeet ook niet om de 'start to run' te promoten.

25-09-2017 om 12:09 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
21-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan er weer tegen aan...
De kermisdagen zijn voorbij dus we kunnen er weer tegen aan ... En dat was duidelijk te merken aan de zeer mooie opkomst. Wat ook opviel dat het steeds vroeger en vroeger donker wordt want zelfs de kortere afstanden kregen halfweg hun loopje al te maken met 'den donker' en ja met de omlopen gaan we ook weer de 'winter-'toer'' op met omlopen Kasteel - 'Old Horses' zullen opnieuw voor enkele maanden vertrouwde begrippen worden. Wat de omlopen ook zijn, het belangrijkste is dat er 'in groep' gelopen wordt en dat we ook tijdens de 'donkere' periode op een veilige manier onze hobby kunnen beoefenen.

Het zondagsloopje gaat door aan het 'Hinekelend Meisje' om 10:00 uur en de 'lead' wordt genomen door Caroline Laeremans. De lange afstandlopers verzamelen in Buggenhout voor een halve marathon of volledige. Ook een kortere afstand van 11 km is mogelijk.


Buggenhout

Veldmeersrunners verzamlen om 8u45 in de Zomerstraat nr 39 (bij mij thuis dus). We spreken dan onderling af wie rijdt.

Ikzelf loop er een aflossingsmarathon ter nagedachtenis van An en Daisy. We doen dat met een groep lopers van Overmere waar we in 2008 de marathon van Amsterdam mee gelopen hadden. We verzamelen om half tien in Buggenhout. Je zal ons herkennen aan de truitjes zoals hieronder afgebeeld.


LoLa4Life

De regsitratie is nu officieel. En nu ga ik ook een woordje uitleg geven. LoLa4Life is een feitelijke vereniging die bestaat uit zes personen: Bart Gunst, Ilse Mertens, Tom de Jaeger, Chris De Vuyst, Martin Blancquaert en Danny Clincke. Deze vereniging overkoepelt twee projecten Lola4Life Kalken/Laarne en LoLa4Life Lochristi met als resp. doelen OIGO en KinderKankerfonds (Koester). De feitelijke vereniging zal de 'ontvangen' gelden verdelen over de twee projecten. De reden van de twee projecten is dat de Koning Boudewijn Stichting maar toelaat dat er per project maar één goed doel gedefinieerd wordt (anders wordt het administratief te moeilijk voor hen om de betalingen te regelen). De onderstaande logo's zijn de twee logo's die je regelmatig gaat terug zien.



21-09-2017 om 23:02 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
20-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldmeersrunners... een topteam!!!
Al wekenlang hadden we reclame gemaakt voor onze cocktailbar/mocktailbar op Kalken Kermis. Dit weekend was het dan zover. Wat we er mochten van verwachten wisten we niet goed. Maar ...het werd een schot in de roos. Kermisvierend Kalken bezocht massaal onze stand en konden op die manier kennis maken met het 'LoLa4life'-project. En natuurlijk werden ook de 'aangeboden drankjes' ferm genuttigd.

Ik geef hieronder de resultaten mee en wil iedereen die bij ons langs kwam van harte bedanken. En niet enkele de bezoekers maar ook de Veldmeersrunners die er zowel bij het 'opzetten van de tent' - het bakken van de vlaaien - de kermisdagen zelf - als het afbreken steeds paraat waren en het beste van zichzelf gaven. Als een goed geoliede machine liep alles perfect tot in de details. Ook nogmaals meegeven dat de opbrengsten integraal naar LoLa4Life gaan en niet naar de Veldmeersunners zelf. Nogmaals iedereen bedankt om een deel van je kermis op te offeren voor dit goede doel. Christine De Weerdt zegt niet voor niks 'De Veldmeersrunners een loopteam met het hart op de juiste plaats'!

Resutaten:

Omzet:

Zaterdag: 1960,8
Zondag:   1616,0
Dinsdag:  1805,2

Totale omzet op de drie dagen 5382 Euro

Kosten:

Inkopen Drank, cocktailingrediënten, allerlei, vlaaien,...  1613,2

Netto Opbrengst: 3768,8

Bedankt Kermisvierend Kalken!!!

Enkele foto's:

Op vrijdag werd alles opgezet: Bedankt Drankenhandel Van Den Berghe voor deze mooie plaats en prachtige stand dat we dankzij jullie konden opzetten. Ook tijdens de kermisdagen stonden jullie steeds paraat voor ons als er moest bijgevuld worden!!!


De zaterdagavond was het al direct heel druk dus van 'inwerken' was er weinig sprake! Men moest er van meet af aan invliegen.




Een mooi sfeerbeeld van de zondagnamiddag drukte.

20-09-2017 om 23:30 geschreven door danny  


>> Reageer (4)
18-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnige Kermisdagen...
De Veldmeersrunners beleefden al enkele mooie dagen op 'Kalken Kermis'. Zie hier alvast een verslagje in 'woord'...de foto's zullen samengevoegd worden in een apart 'kermisartikel' op woensdag.

Ons kermis startte eigenlijk al op donderdag toen het eerste vlaaienbakteam (Sandra) in actie kwam de volgende dag gevolgd door de 'Hanselaerkes' en ook Eric deed zijn duit in het zakje met een extra kom. Er zijn al heel wal 'bakjes verkocht' maar er zijn er nog een vijftiental in voorraad - wie er eentje wil geef mij een seintje. En natuurlijk zullen er tegen dinsdag ook weer te verkrijgen zijn gesneden uit de kom van Christel. Dus wie een 'bommetje' wil leggen tijdens de jaarmarkt weet waar naartoe...!

Vrijdagavond was er het opzetten van de tent. Toen we aan onze stand aankwamen trok ik grote ogen want het was niet een 'klein tentje met nen spoelbak'.. Integendeel Drankenhandel Van Den Berghe had een mooie dubbele tent voorzien. Ook de firma Lekdetect zorgde voor een extra tentje (na wat zoekwerk....). Dus we hadden een stand om 'U' tegen te zeggen!

En dan was het vooral naar het weerbericht kijken... Regen werd er voorspeld in het weekend... maar...ik denk dat de weergoden van Kalken zijn want terwijl het in de omliggende gemeenten zaterdagavond aan het watergieten was bleef het 'over' en kon je op de 'koppen' lopen. Ook onze stand draaide heel goed en de namen  van de cocktails vlogen ons om de oren. Het 'mengteam' was al vlug gerodeerd en dat was nodig ook want het werd soms zeer druk. Ook de Jupilerkes en de frisdranken gingen vlot over de toonbak. En de teams wisselden elkaar ook vlot af (trouwens alle helpers al heel erg bedankt om een deel van hun kermis op te offeren om 'een handje toe te steken').

Ook op zondagnamiddag hadden 'we goed weer' en opnieuw heel druk in 'Kalken Dorp' en onze stand draaide opnieuw op volle toeren. Niet enkel de verkoop was 'ok' maar ook konden we ons project nader toelichten.Wil ook nog eens uitdrukkelijk meegeven dat de opbrengsten volledig naar LoLa4Life gaan!

En nu is er nog dinsdag..we hopen alvast op opnieuw goed weer (al lijken de weergoden ons wat in de steek te zullen laten) . Kom dus gerust eens langs om iets te drinken. Ik heb op dinsdagavond een loopavond gepland...maar eigenlijk ben ik eerder voorstander dat je eentje komt nuttigen en vooral dat er op het einde van de dag voldoende mensen aanwezig zijn om een handje toe te steken bij het 'afbreken' en 'opruimen' van onze stand. Het afbreken en opruimen begint om 19:00 uur.

In de loop van de week zal ik ook een volledig financieel verslag van het kermisweekend op blog plaatsen. Want zoals gesteld gaat alles naar het 'goede doel' en mag er dus volledige transparantie zijn! (zoals steeds).


Loopprogramma

dindsdag:
Berlinde Kapel à volonté o.l.v Els Cattoir (maar lees ook mijn bemerking hierboven)

donderdag:
Kasteel (winteromloop 5,5 km) - Kasteel + Old Horses (7,5 km) - 2x Kasteel+Old Horses (10 km)


Voor mensen die zondag deelnemen in Buggenhout gelieve mij een seintje te geven

18-09-2017 om 16:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
13-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermisweken...
Iedereen begint uit verlof te komen en dat zag je ook aan de aanwezigheid op de loopavond. We proberen nog zolang mogelijk de zomeromlopen te 'doen' maar zoals jullie merken is het om kwart na acht al donker... Dus lampjes zeker niet vergeten!

Praktisch zijn er enkele wijzigingen voor deze week en volgende week: bij navraag waren er geen kandidaten voor het zondagsloopje tijdens dit kermisweekend (we verwachten jullie natuurlijk allemaal om te helpen of eentje te drinken aan ozne cocktail/mocktail/vlaaienbar). In tegenstelling met andere jaren zal er op dinsdag (jaarmarkt) wel gelopen worden. Els Cattoir zal de 'begeleiding' op zich nemen. Ook op dinsdag varwachten we jullie natuurlijk ook massal in onze 'bar'

LoLa4Life - Kalkenkermis

Vooreerst wil ik iedereen bedanken die zich opgegeven heeft om te helpen tijdens de kermisdagen. Ik weet dat de kemis in de gemeente voor velen 'heilig' is dus vanuit het project 'LoLa4Life' nogmaals heel erg bedankt voor het engagement. Natuurlijk worden ook alle Veldmeersrunnes om eentje te komen drinken in onze bar.

Zeker nog eens checken waarvoor jullie zich hebben opgegeven https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7#table Indien je op één of andere manier nog zou belet zijn gelieve dan zeker te verwittigen op 0479/208724. Alle kostenbriefjes zeker aan Lut doorgeven.

Zie hierbij alvast onze prijslijst:

Cocktails (5 euro) en mocktails (3 euro)

Start-to-run (basis Vermouth)              5 euro
Warming Up (basis ginger ale)            3 euro
Sunday Run (basis Hoegaarden rosé)  5 euro
Marahton (basis cava)                         5 euro
Cooling Donw (basis passievruchten) 3 euro

Stuk Vlaaien                                        2 euro
Cola                                                     2 euro
Spa                                                       2 euro
Pils                                                       2 euro

Buggenhout

Alvast ook al wat infot meegeven over een loopgebeuren van 24/9 in Buggenhout. Hier ben ik eingenlijk met twee projecten aanwezig. De algemene info kan je vinden op http://www.bosmarathon.be/

Amsterdamgangers 2008

Ter nagedachtenis van An en Daisy , die ons helaas veel te vroeg ontnomen zijn, lopen we met 8 lopers (die ook in Amsterdam 2008 de marathon liepen) de aflossingsmarathon in Buggenhout. We verzamelenom 9u30 in Buggenhout. Je kan zelf aanduiden welk gedeelte je wil lopen op de volgende doodle https://beta.doodle.com/poll/433keb56ty8spf7y#table . Ivm truitjes zal Sonja nog mailjte sturen.

Veldmeersrunners

Er zijn ook heel wat Veldmeersrunners die gaan afzakken naar Buggenhout voor de halve marathon (of meer) we verzamelen in de Zomerstraat 39 om 8u45. Kunnen diegenen die in Buggenhut gaan lopen een seintje geven?

13-09-2017 om 16:15 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
11-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermis komt eraan...
Volgend weekend Kalken Kermis maar eer het zover is hebben we nog heel wat op het programma staan. Ook tijdens het Kermisweekend zullen we zeer aktief zien om geld in het laatje te laten komen voor LoLa4Life.

Ook in het weekend waren we op verschillende aktiviteiten aanwezig:

Tombolarun

De weergoden waren de Sportdienst niet gunstig gezind afgelopen vrijdag. Maar niettegenstaande dat was er een zeer goede opkomst voor de loop op de Finse Piste (ik telde maar liefst 84 jeuglopers) - bij de 'ouderen' trouwens ook een meer dan behoorlijk opkomst. De andere sprotaktiviteiten en ook uitreiking tombola werden georganiseerd in de sporthal zelf en dit was een zeer geslaagde 'noodoplossing' (mss wel een aanrader als definitieve 'oplossing'). De Velmeersrunners waren aanwezig zowel tijdens het lopen om of handje toe te steken bij gans het gebeuren.



Flanders Field Estafette Marathon

Zondagmorgen was het reeds om half zeven verzamelen om richting Ieper te trekken voor de gerenormeerde  Flanders Fields Aflossingsmarathon. Met vijf liepen we elke een deel van het marathonparcours die ons door de Ijzervlakte leidde en via de Meense Poort in Ieper deed aanbelanden. Een mooi parcours maar de wind zat niet gunstig en langsheen het water was het dus opboksen tegen soms een vrij hardnekkige wind. We eindigden in een puike 3u28'40" op de marathonafstand en op een negende plaats op 39 deelnemers. We hadden nochtans niet speciaal een team opgsteld. Onze groep was een weespiegeling van de Veldmeersrunners zoals we zijn: alle snelehden en alle afstanden: Nen rappen (Niels 16 km/u nam 12 km voor zich), enkele die meer dan uit de voeten kunnen aan ong. 12/u (Nick, Brigitte, Nathalie (liepen rep 6, 10 en 9 km) en een slaksken (ik 10/u ven 5 km). Het was zeker een toffe belevenis ook gezien het mooie concept van deze wedstrijd.


Kalken Kermis

In het weekend is het zover...Kermis. Als Veldmeersrunners zullen we drie dagen aanwezig zijn met een cocktailbar. De namen van onze cocktails en mocktails verwijzen naar het loopgebeuren en ook heerljk vlaaien zullen er te smullen zijn. En dit alles aan heel democratische prijzen.

Het is iets wat ook leeft in onze groep en 22 mensen toonden zich reeds bereid om een shift te draaien op de Kermis. Willen jullie voor de zekerheid nog eens checken https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7#table . Wijzigingen kunnen ook nog worden aangebracht en op donderdag stuur ik dan de definitieve planning door.

Mensen die kosten maken gelieve hun rekeningskes aan Lut te geven zodat we die ook direct kunnen afrekenen. We zijn ook nog op zoek naar een drietal hoge tafels voor zaterdag (wie er heeft mag dat gerust melden en ze evntueel brengen). Vrijdag om 19:00 uur worden de tenten opgezet (er zullen er twee zijn) als er enkel mensen zijn die kunnen komen helpen zijn die altijd meer dan welkom.


Breng een vriendje mee...

Zoals steeds de week voor de Kermis is er de aktie breng een vriendje mee. Als je lopers kent die eens willen kennis maken met de Veldmeersrunners nodig ze gerus uit. Ook zal ik op dinsdag en donderdag een initiatielas geven van 'Start to Run' want de tweede week van oktober beginnen we er opnieuw aan.

Dinsdag: Kort Peperstraat  (5 km) - Midden :Peperstraat + Meander (7,5 km) - Lang Peperstraat- Meander- Zomerstraat- Brugstraat (10 km)
Donderdag: Kort Mote (5 km) - Midden (Mote + Kapel) 7 km - Lang Meerskant (maar langs Kasteel lopen - Voor Koewegel zal het al te donker zijn)

September vakantiemaand

Liefst 15 Veldmeersrunners waren vorige week op vakantie - dus september is toch wel duidelijk een vakantiemaand. Waar hangen onze Veldmeersunners uit? In de regen gaan stappen  in het wondermooie Ijsland, chillen op een houten bank (zonder loopkledij), ons tweelingsken zit in Lanzorotte om hun conditie aan te scherpen, ook het Zuiden van Frankrijk is in trek, Andalusie blijkt ook goed weer te hebben, een moeder/dochter moment in Lissabon zit er ook tussen, loopfoto's uit Kreta, met de mobilhome rondreizen. Je ziet de Veldmeersrunners zijn uitgezwerd over gans Europa. Geniet alvast van jullie vakantie..Ik publiceer in de loop van de week alle foto's di eik heb doorgekregen.

11-09-2017 om 10:26 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
07-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel wat op het programma...
Dinsdag was het de eerste training van septemeber ook 'maand van de Sporclub' en niettegenstaand dat er op verschillende scholen een info-avond was, was de op opkomst op de Veldmeers meer dan behoorlijk met meer dan 50 joggers. Ook voor deze avond wordt er een grote opkomst verwacht - ik wil hier wel nogmaals meegeven om de lampjes niet te vergeten (zeker de mensen op de lange afstand (deze avond 15 km) zullen die nodig hebben.


Buiten onze wekelijkse trainingen zijn er nog enkele akties dat we doen in het kader van de 'maand van de Sporclub' door de gemeentelijke sportdienst worden de akties van alle sportclubs gebundeld in één week.

Zie hieronder de akties waar de Veldmeersrunnes aan deelnemen

Tombolarun

Deze gaat door op vrijdagavond 8/9 om 18u45 en vervangt het zondagsloopje. Daar het op de Finse Piste is (ook onze uitvalsbasis bij de weekloopjes) en het een formule is dat iedereen aan kan worden jullie dan ook met zijn allen verwacht vrijdagavond.

Breng een vriendje mee

Volgende dinsdag- en donderdag staan onze loopavonden ook open voor niet 'Veldmeersruners' zoals we dit al sinds 2011 doen zijn er twee elementen hierbij:

- initiatieles 'start to run'
- de Veldmeersrunners wordt gevraagd om een 'vriendje' mee te brengen en hen op deze manier te laten kennis maken met onze loopclub

Veldmeersrunners tvv LoLa4Life aanwezig op Kalken Kermis


Dinsdagavond zijn de cocktialmakers en de vlaaienbakkers eens samen gekomen voor hun plannen rond de kermis. De ingrediënten van de liters vlaaien werden besproken. Ook de coctails kwamen aan bod en tijdens het kermisweekend kan u kennis maken met de volgende cocktails;'Start to Run' - 'Sunday Run' -  'Marathon' en de mockails: 'Warming up' - 'Cooling down' .

We kunnen nog steeds wat helpende handen gebruken je kan je daarvoor 'opgeven' op de volgende doodle https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7

07-09-2017 om 11:06 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september
We zijn in de metheologische herfst aanbeland maar de loopomstandigheden blijven gewoon schitterend. Dat hebben we ook in het weekend ondervonden. In het weekend waren we met redelijk wat joggers aanwezig op de loop in Evergem. Sommigen liepen de korte afstand en anderen halve marathon. En er werd nogmaals aangetoond dat het trainen op relatief lage snelheid (en de daarbijhorende lage hartslag) rendeert want iedereen liep vlot zijn afstand en niemand 'stik kapot' bij de aankomst. Ook Martin was aanwezig maar op moment van de foto was hij ...op wandel.


Het zondagsloopje was in de Kalkense Meersen en het viel op dat er zeer veel volk in de meersen liep (joggers, fietsers, wandelaars, ruiters..) - iedereen wilde blijkbaar nog eens genieten van het mooie weer. Diegenen die de halve marathon gelopen hadden maakten er een stretch-looptraining van. Hiermee wil ik ook nog eens benadrukken hoe belangrijk stretchen en uitwandelen is. Ik zeg het nu al jaren maar na de 'start to run' verwaterd dat steeds ...Let wel er zijn er die het wel doen hoor en blijkbaar heb ik nu een medestandster gevonden want de afgelopen twee weken heb ik al herhaaldelijk de volgende zin gehoord 'Patsy zegt dat haar dochter zegt dat ge moet uitstappen en stretchen....'


Op zondag werd er ook in Sint Niklaas gelopen.



Kalken Kermis

Nog slechts twee weken en het is zover...Kalken Kermis. Dit jaar is het een speciale want zoals jullie ook al gezien hebben op de aankondigingsaffiches van de Kermis zijn de Veldmeersrunners drie dagen aanwezig met een cocktailbar (en lekkere huisbereidde vlaaien). Er zijn al verschillende mensen die hebben gezegd een handje toe te steken want er zijn verschillende taken: opzetten tentjes op vrijdag, bakken vlaaien, de 'bar bevolken' (cocktails maken, spoelen, ontvangen, info geven over het project). Om dit allemaal te 'overlopen' is er dinsdag na de loopavond een vergaderingsken gepland. Iedereen die wil helpen gelieve aanwezig zijn dan kunnen we een taakverdeling doen. Ik heb alvast een doodle gemaakt om deze vergadering wat voor te bereiden. Mensen die op de kermisdagen willen helpen kunnen dat daar op invullen: https://beta.doodle.com/poll/zeqg95ift3uc5ee7


Weekprogramma

Dinsdag:
korte afstand: Mote (5 km)
midden afstand: Mote + Berlinde Kapel (7 km)
lange afstand: idem midden  - Meerskant (11 km)

Donderdag:
korte afstand: Prullenbos (5 km)
midden afstand: Prullenbos + Old Horses (7 km)
lange afstand: Holeinde - Zomerstraat - Portugiezenstraat- Kalken Dorp - Berlinde Kapel (15 km)

Het zondagsloopje wordt vervangen door een vrijdagavondloopje nml. de tombolarun aan de Veldmeers. 

03-09-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
01-09-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start to Run 2017
Midden oktober nadert...reeds enkele jaren staat dit ook een beetje synoniem met 'start to run' in Laarne op de Finse Piste aan de Veldmeers. Dit jaar is het al voor  de zevende maal dat dit wordt georganiseerd en net als vorige jaren wordt er opnieuw een meer dan behoorlijke opkomst verwacht. Voor 30 euro krijg je gedurende tien weken begeleiding (inclusief verzekering) en dit telkens op dinsdag- en donderdagavond om 19u30. We beginnen er aan op 10 oktober!

Eerst even iets over mezelf. Ik ben begonnen met lopen in 2006 als revalidatie van een vrij zwaar hartinfarct. Het lopen werd een passie en van de revalidatiecentra's (die hun opstartfase hadden zo rond 2005) kreeg ik een voorbeeldfunctie toegemeten. Ik toonde aan dat je ook na een hartinfarct (met een slechts resterende hartpompfunctie van dertig procent) nog kon sporten als je het op een verantwoorde manier deed. Zo kwamen er nog 16 marathons op mijn 'boekje' te staan en een 150 halve marathons. Dit is echter niet mijn hoofddoel wat ik wilde/wil bereiken in het sporten. Mijn doel is zoveel mogelijk mensen aan het lopen te krijgen en ook houden. En dit op een 'sociale' manier: iedereen zijn ding op zijn tempo en met evenveel respect voor iemand die 8/u loopt als voor iemand die een marathon loopt. Tot nog toe heb ik al heel wat 'start to runs' begeleid (en in Laarne/Kalken) gebeurt dat is sinds 2011) en mag zonder vorm van overdrijven stellen dat ik al zo een 1000-tal joggers begeleid heb bij hun 'eerste loopkilometers'. Tevens ga ik er prat op dat een hoog percentage steeds de beoogde vijf kilometer haalde. Ook begeleid ik in Laarne reeds zes jaar de Veldmeersrunners. Mensen die meer willen lezen over mijn visie over het lopen kunnen dat steeds op www.bloggen.be/hartloper (daar staan verschillende artikels die verschenen zijn over mijn loopvisie en ook over het boek 'Hartloper' dat verschenen is).

En nogmaals ik ben zeker dat iedereen onder jullie dit aankan. Geloof in jezelf en 'overdoe' jezelf niet en je zal zien dat het allemaal veel makkelijker lijkt dan je denkt. Het laat je ook toe een volledig nieuwe groep mensen te leren kennen. Ook de weersomstandigheden kunnen raar uit de hoek komen in de maanden oktober-november-december maar daar 'slaan we ons met zijn allen doorheen'. Zelfs over de regen van 2013 wordt nu nog gepraat als 'Weet ge nog..het regende elke keer' maar de versie van 2014 blijft dan onthouden als 'het heeft genen drup geregend.'


Zie hierbij enkele vragen die mij gesteld worden en mijn antwoord daarop:

'Ga ik dat wel kunnen?' Antwoord: 'Iedereen kan dat en ik zorg ervoor dat je het op een verstandige manier aanpakt en ook in jezelf gelooft':
'Wat moet ik kunnen om 5 kilometer te lopen?' Antwoord: '35 minuten kunnen babbelen/uitleggen'
'Wat bij slecht weer?' Antwoord: 'Slecht weer bestaat niet - slechte kleren wel (tips over kledij zullen dus gegeven worden)'
'En als het veel regent?': Antwoord 'Regen is geen reden om niet te lopen'
Dus iedereen op post op 10 oktober en vergeet jullie niet in te schijven of via een mailtje naar spordienst@laarne.be (zij geven jullie wel de verdere instructies) of rechtstreeks via link https://webshoplaarne.recreatex.be. Voor diegenen die al lid zijn van Veldmeersrunners maar al een tijdje niet geweest zijn en wensen te herstarten met de 'start to run' kunnen dat ook doen natuurlijk maar gelieve dan ook mailtje te sturen naar sportdienst@laarne.be

01-09-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
31-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de vakantie...
Morgen is het 1 september en voor velen de start van een nieuw schooljaar (de mensen die in het onderwijs 'staan' (en dat zijn er heel wat in onze loopgroep) wens ik alvast veel succes bij het 'nieuwe begin). Ook op loopavonden beginnen we te merken dat de herfst in aantocht is en zoals dinsdag de lopers van de lange afstand al konden merken: het wordt vroeger donker. En, zoals ik ook al vorige week heb aangegeven, het wordt tijd dat de lampjes/lichtjes opnieuw worden boven gehaald. Tevens wil ik er ook nog eens de nadruk op leggen om extra voorzichtig te zijn de volgende maand want de meeste valpartijen gebeuren in maart en september (de periodes dat je op een loopavond zowel met 'licht' als 'donker' te maken hebt.

Vanaf nu starten we ook telkens opnieuw aan de Sporthal. De zondagsloopjes vormen hierop een uitzondering en dit zal dan ook apart vermeld worden doch zullen we hier ook langzaam weer richting Sporthal trekken omdat vorig jaar gebleken is dat dit gedurende de winterperiode een ideale uitvalsbasis is.


Blog/Start to Run

We naderen stilaan de 'start to run' en aangezien deze blog ook een informatiekanaal daarvoor is zal vanaf  morgen steeds een artikel van 'start to run' bovenaan staan en daar ook blijven te staan.  De nieuwe artikels komen daar onder te staan. Dus goed kijken en niet te vlug denken 'er is niks bijgekomen'


Laarne Informeert

In het tweemaandelijks boekje dat in onze gemeente wordt uitgegeven staan twee artikels die over het 'sociale lopen' gaan nml. een artikel over 'LoLa4Life' en 'Start to Run'. Twee projecten waarbij de Velmdeersrunners heel nauw betrokken zijn.


Weekendprogramma

Zaterdag:
jogging Evergem (6,7 km of halve marathon). Voor diegenen die in groep afspreken --> we vertrekken om 13u30 in Zomerstraat 39. 
Zondag:
10:00 Kalken Kerk (5, 7 of 10 km)


Allerlei

Mensen die willen helpen op Kalken Kermis of een project voor LoLa4Life op het oog hebben gelieve mij dit door te geven

31-08-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
27-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We kijken vooruit...
Dit weekend was opnieuw een heel druk weekend - eentje waar de Veldmeersrunners op vele plaatsen aktief waren en waarbij iedereen 'zijn ding' kon doen.Een verslag van het weekend in woord en beeld.

Op zondagmorgen was het verzamelen geblazen aan het Kasteel (een ideale plaats om een 'kiekje' te maken). Als omloop werd gekozen voor de Koewegel en het heksenpad. Zijn parcoursen die vertrekkende van aan de Sporthal minder kunnen gedaan worden door de joggers van de kortere afstand maar bij het vertrek van aan het Hinkelend Meisje is dit ook voor  hen idiaal.


In de namiddag hadden we ook een mooie vertegenwoordiging in 'Destelbergen Loopt' - deze stratenloop is nu eigenlijk veranderd in een parkloop waarbij de mooie omgeving van de Damvallei is opgenomen in het parcours.


In Ledeberg stond er zaterdag een loop op het programma van 5 of 10 km en deze was gratis. Liep ook over een mooi parcours langs een park in Ledeberg. Maar de warmte speelde ook hier de lopers parten en het werd nog een pittig loopje.



Hilde en Hans zochten het in het verre Tunrhout op zaterdag en liepen daar voor het goede doel.

We waren het weekend gestart op de Vlasschaardjogging in Zele. Ik denk dat ik daar al 10 jaar deel neem en heb deze jogging zien uitgroeien van een 20-tal deelnemers in den beginne tot een 300 tal deelnemers van nu. Proficiat aan de organisatie.


We kijken vooruit...

De laatste 'op de hort' is meestal de afsluiting van een periode nu kijken we ook vooruit naar wat de eerstkomende maanden ons gaan bieden...

Maand van de sportclub

De term 'week van de sporclub' is nu uitgebreid naar 'maand van de sportclub'. En net zoals we al sinds 2011 elk jaar doen gaan we hier oon nu aan 'deel nemen' en ook akties van de 'Sportraad' steunen.

Het begint op 8 september met de 'tombolarun' waar wij zowel aktief als lopers zullen aan deel nemen als ook een beejte helpen bij de organisatie (wie een broodje wil helpen smeren of klevertjes wil plakken geef maar een seintje)

De week daaropvolgend is er op dinsdag- en donderdagavond alsook op zondag het ondertussen al zeer goed  gekende initiatief 'Breng een vriendje mee' dit omvat twee delen:

- men kan meelopen met de verschillende groepen
- er zullen initiatielessen 'start to run' gegeven worden.

Marathon (of halve) Gent

Verschillende joggers hebben te kennen gegeven dat ze hier wil aan deelnemen. Er zal een apart 'programma' worden uitgewerkt dat deels op één van de drie loopdagen zal worden uitgewerkt (trage duurloopjes) aangevuld met de halve marathons van Evergem en Buggenhout. Er zullen ook aparte loopdagen voorzien worden en hier wil ik wel meegeven (en dat is dezelfde regeling als de voorbereiding van marathon van Rotterdom) dat deze trainingen buiten de loopdagen ook buiten de verzekering van de Veldmeersvallen. Wie aan dit volledige programma wil deel nemen geef me maar een seintje.

LoLa4Life

Zoals jullie mss al gezien hebben op de affiches voor de kermis zullen we als Veldmeersrunners drie dagen op Kalkenkermis met de cocktailbar en vlaaien. Wie een handje wil toesteken mag me steeds een seintje geven.

Weekprogramma

dinsdag: korte en middenafstand: Berlinde Kapel à volonté - Lange afstand: Holeinde-Brugstraat-Portugiezenstraat-Gaver-Kalken Dorp- Berlinde Kapel (15 km)
donderdag: Korte afstand: Prullenbos ( 5,5 km) - Middenafstand: Prullenbos-Old Horses en Kasteel (7 km) - Lange afstand : Termstraat- rode omloop 'Sport Vlaandren'- Termstraat (11 km)
Vakantiefoto's

Ook in het zuiden van Frankrijk worden onze truitjes gespot.

27-08-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
25-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige zomeravond

Reeds van in april was er beslist om de 'apotheos' van het 'op de hort'-seizoen 2017 in Wachtebeke te houden. Eerst wat twijfel omdat het toch 'ver' was maar... we hebben er geen spijt van gehad dat we deze lokatie gekozen hebben. Het werd een onvergetelijke avond. Een verslagje in 'woord en beeld' van deze zomeravond.

Deze week deed ik samen met Chris De Vuyst al een 'parcoursverkenning' en kozen we voor de uitgestippeld omlopen van 'Sport Vlaanderen' en dat bleek een goed keuze te zijn. Want deze loopt door het prachtige natuurgebied in domein Puyenbroeck.


In de namiddag waren de 'proevers' al present om er toch zeker van te zijn dat de 'Sangria' in orde was ...en die bleek meer dan 'ok' want niks dan lof achteraf.


Om 19u30 verzamelden de Veldmeersrunners aan de ingang van het domein (zijde van het zwembad). Een korte briefing - de gebruikeljke groepsfoto en men kon op pad voor de drie afstanden. Langs bossen, veldwegels, smallere paden langs het water... een prachtige natuurloop en ja het werd ook stilletjes aan zichtbaar dat de herfst op de 'loer ligt' met de vallende bladeren en de vele paddenstoelen. Ook een mooi zicht waren de vele huppelende konijntjes en zelfs een ree die een deeltje van het traject mee liep. Het enige waar men heel attent moest voor zijn waren de 'wortels' die soms wat boven de grond uit staken.


Ons kookteam mocht terecht fier zijn op wat ze klaarmaakten zowel de sangria als de Spaanse tappa's vielen enorm in de smaake en gaven een mooi thema aan dze prachtige avond.




Zie iedereen 'lepelen' en 'smikkelen'


Er was ook een fatntastische muzikale omkadering. Nick en Marion jullie mogen heel fier zijn op jullie kinderen - ze gaven het beste van zichzelf en beorgden de Veldmeersrunners een zomeravond om 'in te kaderen'


Wat doe je nog voor 10 euro?

Het 'op de hort'-seizoen 2017 zit erop. En we mogen meer dan tevreden terug blikken. De weergoden waren ons meer dan gunstig gezind en we kregen drie 'zomeravonden' (en nochtans zo dik waren die niet gezaaid deze zomer). De parcoursen die we aandeden waren ook telkens heel mooi met de eerste keer de 'Kalkense meersen' en dan de 'Sport Vlaanderen'-omlopen van resp. Laarne en Wachtebeke. En ja wat de kookploegen telkens uit hun mouw schudden mag er ook zijn: de heerlijk wraps aan Kalken Kerk - de turkse brooden/cakes/smoel aan het Hinkelend meisje - de sangria/tappa's/donuts aan Puyenbroeck. Dus op de vraag 'Wat doe je voor 10 euro' kan ik antwoorden: Heel Veel!!! Dit heeft één reden: het teamwork en de fantastische sfeer bij de Veldmeersrunners. Iedereen droeg waar mogelijk zijn steentje bij en dan kom je aan prachtige resultaten waar we met gans het Veldmeersrunners team fier/trots mogen op zijn. 

We staan negen maanden 'op onze eigen' benen als Feitelijke Vereniging en wat we op die tijd verwezenlijkt hebben mag gezien worden: onze wekelijks loopavonden (en zondagsloopje) trekken heel wat volk - 'Levensloop' was een voltreffer - 'Op de hort 2017' was zowel sportief als oragnisatie als 'aprés' een voltreffer! Financieel doen we het (ondanks onze klein inschrijvingsbedrag') goed. Zowel vanuit het 'bestuur' als vanuit de 'leden' draagt iedereen zijn steentje bij waar hij kan! Ik ga deze 'persoonlijke noot' afsluiten met iets wat recht uit mijn hart komt 'Ik ben heel fier' voorzitter/coach' van de Veldmeersrunners en dank ieder lid voor zijn zijn betrokkenheid en inzet!

Weekendprogramma

Dit weekend zijn er heel wat joggings:

vrijdag: Zele-Heikant (cava-jogging)
zaterdag:Ledeberg (inschrijving gratis)
zondag: Destelbergen Loopt

Het zondagsloopje gaat door om 10:00 uur aan het hinkelend meisje

25-08-2017 om 12:23 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
23-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hortinfo/Radio 2-ochtendloop
Op de hort

Hierbij nog een round up voor morgenavond:

- plaats van afspraak is Wachtebeke - inkom  'zwemkom' - rij (of voor de mensen van de streek 'roote') 3
- best afspreken om te carpoolen
- weg langs Zeveneken is aan te raden (langs Zaffelaere zijn er omleidingen)
-  we beginnen om half acht stipt te lopen
- check voor de zekerheid of jullie aanwezigheid is aangeduid (zo weet men voor hoeveel mensen men moet koken..)
- het thema is 'Spaanse Avond'
- vergeet de muzikanten niet....

Radio2 - dag Hinkelend meisje

Zeven jaar geleden won Laarne een 'Radio 2'-wedstrijd waardoor het standbeeld 'Het Hinkelend Meisje' aan het Kasteel kwam te staan. Deze zomer doet Radio 2 alle gemeenten aan waar een soortgelijk standbeeld is geplaatst. Vandaag was Laarne aan de beurt. Er was mij gevraagd om een ochtendloopje te organiseren (start om 7u30 ... en ja op een enkeling na was iedereen op tijd...). De opkomst was zeer goed (want niet iedereen kan zich natuurlijk vrij maken op een werkdag maar in de keuze van de dag had de 'gemeente' niet te keiezen en dat werd bepaald door Radio 2)

Een groepsfoto in alle vroegte aan het Hinkelend Meisje...


De instructies geven welke omlopen welek afstand zijn en welke pijltjes er moeten gevolgd worden...



Nog een groepsfoto van de ongeveer 45 joggers met het Kasteel als achtergrond...


En weg waren ze... 



Nadien kon men genieten van een ontbijt aangeboden van de 'gemeente'...

23-08-2017 om 14:30 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
21-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een drukke zomerweek
Het afgelopen weekend was een topweekend voor de Veldmeersrunners we waren her en der graag geziene 'gasten'. En de week die komt zal elke Veldmeersrunners zijn hartje kunnen boven halen want er staat echt voor elk wat wils op het programma: lopen - ontbijtje - 'Spaanse avond'... en dit allemaal gekruid met het fantastische groepsgevoel!!!

Overzicht weekend

Smouteriejogging in Overmere

Dit is al een klassieker met Overmere Kermis en opnieuw waren heel wat lopers nar Overmere afgezakt. Eerst was de 'korte afstand' aan de beurt. Ik probeer telkens zoveel mogelijk mensen naar joggings te krijgen maar ...als je de snelheden ziet kan ik begrijpen dat er verschillende mensen schrik van hebben (let wel dit ligt volledig buiten de mensen van de organisatie). Als je ziet dat ik met 10,2 gem. heel achteraan in het deelnemersveld loop. Daarbij eigenlijk nen oproep naar alle 'tragere lopers' (voor wie ik evenveel (en mss zelfs nog meer) respect heb als de snelle) ga allen samen ook naar joggings en lopen 'samen in de achtergrond' en zo zal het woord jogging opnieuw zijn betekenis terugkrijgen



Ons dames en heren van de lange afstand waren ook goed vertegenwoordigd en liepen twee of vier keer het afwisselend parcours door de Overmeerse Velden.



Middelkerke

Enige tijd gelopen had ik eens ge-opperd zouden we de jogging in Middelkerke niet eens doen (had die al een tweetal keer gedaan en wist dat het vrij pittig was). En de groep die geïntresserd was groeide steeds en zo kwamen we met een mooie delegatie aan de start op de Sirenejogging. We hadden trouwens ook een drietal jeugdlopertjes bij ...dus de opvolging bij de Veldmeers is verzekerd. Na het lopen werd en nog wat langs de zeedijk gekuierd en was het een zeer aangename voor zowel de lopers als de supporters


Moerbeke Waas

Ook vrijdagavond waren we ook vertegenwoordigd op een joggin in het Waasland



Weekprogramma

Dinsdag: korte afstand (5 km) Mote - Middenafstand (7 km) Mote + Berlinde Kapel  - Lange afstand (11 km) : Meerskant+ gedeelte 'omlopen sport vlaanderen'. De lange afstand mag er stilletjes beginnen denken aan het meebrengen van de lampjes.

Woensdag: Radio 2 ochtendloopje + ontbijt. We verzamelen om half acht.. 's morgens. Mensen die nog niet ingeschreven zijn gelieve me een seintje te geven dan breng ik dat in orde. Momenteel zijn er een 40-tal lopers die aan deze ochtendloop zullen deelnemen.

Donderdag: Op de hort in Wachtebeke. Het thema zal 'Spaanse Avond' zijn. We verzamlen om 19u30 aan de parking aan de zwemkom in Wachtebeke (en probeer zeker op tijd te zijn). Ik denk dat jullie onderling wel kunnen afspreken om te 'car poolen'.Er zal ook een muzikale 'omlijsitng' zijn.

Buggenhout .. inmemoriam 

In 2008 trokken we met een groep lopers naar de marathon van Amsterdam. Het werd een onvergetelijk weekend en sindsdien komen we jaarlijks nog enkele keren samen om de anekdotes van ons loopweekend op Amsterdamse wegen te vertellen. 2008... het lijkt al zo lang geleden maar toch...In die tussenperiode is deze groep ook al geconfronteerd met de 'harde kant van het leven' want op korte tijd verloren met Daisy en Ann twee spilfiguren als het er op aan kwam om voor de sfeer of pannenkoeken of gezellige babbels te zorgen. Tijdens onze bijeenkosmten zijn ze zeker nog aanwezig in ons hart en wordnen zij vernoemd in de vele vehalen. Maar toch ...jullie zijn er niet meer daarom willen we met een gedeelte van de aanwezigen in Amsterdam speciaal voor Ann en Daisy een aflossingsmarathon lopen in Buggenhout om 'hen' te tonen dat ze er nog steeds bijhoren en nog lang niet vergeten zijn...

Kurt, Hendrik, Drik en ikzelf aangevuld met Franky en Dirk en Geert zullen een team vormen


We hebben speicaal voor die dag truitjes laten drukken waar we Anne en Daisy een plaats op geven.




Vakantie

Onder de rubriek vakantie-tfoto's zie je Georges en Myrial ergens op Europese wegen (In hun caravan...voelen ze zich superman..)

21-08-2017 om 10:14 geschreven door danny  


>> Reageer (2)
18-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerlei
De komende week zal een heel drukke week worden en ook de volgende weken/maanden zijn nog heel wat activiteiten gepland. Dit blogartikel ga ik gebruiken om alles op een rijtje te zetten.

Weekendaktiviteiten

Zaterdag is er een jogging in Overmere en zondag trekken heel wat van onze joggers naar Middelkerke. Mede ook omdat het volgende week een zeer drukke week is is er daarom geen zondagsloopje. 


Op de hort

Volgende donderdag is de derde (en laatste) 'op de hort' van het seizoen 2017. Er wordt samengekomen in Wachtebeke aan de parking voor het zwembad. Best onderling afspreken om tot ginder te rijden. Ik zou wel graag om 19.30 u starten met het loopje (er zullen twee afstanden zijn nml 5 en 10 km). De 'keukenprinsessen' hebben hun geheimen nog niet prijsgegeven maar kan wel al meegeven dat er een muzikale omlijsting is. Er zal ook fietsbegeleiding zijn zodat er niet kan 'verloren' gelopen worden.


Ochtendloop Radio2

Ik hoop ook woensdag zoveel mogelijk mensen te ontmoeten op het ochtendloopje van Radio2. Ik hoor dat er links en rechts wat problemen zijn met het inschrijven via de site maar jullie mogen steeds jullie 'deelname' aan mij doorgeven via mail. Ik doe dan wel het nodige om jullie in te schrijven (en er voor te zorgen dat jullie kunnen genieten van een leuk ontbijt in zomerse omstandigheden)


LoLa4Life

Waarschijnlijk hebben jullie al gehoord dat we op de drie kermisdagen zullen aanwezig zijn met een cocktailbar ter hoogte van drankenhandel Van Den Berghe. Als er mensen zijn die een handje willen toesteken op één van de drie dagen - gelieve dan een seintje te geven. Wie een 'vlaaiken' wil bakken mag dat ook altijd doen - die zullen dan aan onze stand verkocht worden.
Tevens willen we ook meegeven dat we een 'evenementen'-boekje voor de eindejaarsloop zullen uitgeven. Als je mensen kent die geïnteresseerd zijn in sponsoring dan zijn hierbij de prijzen:

1 blad: 100 euro
1/2 blad : 50 euro
1/4 blad: 25 euro

Men mag mij hieromtrent steeds contacteren



18-08-2017 om 10:27 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
14-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een druk maar prachtig weekend
Dit weekend waren er heel wat activiteiten met de Veldmeersrunners - hierbij een overzicht van een zeer sportief weekend.

Bornem - Dodentocht

Vrijdagavond startte Niels voor de 100 km. Om 18.00 waren we al aanwezig om een startplaats vooraan te hebben maar alheowel de start pas om 21:00 gegeven werd zat een positie binnen de 3000 eerste er niet. Op km 20 een vlotte doorkomst zo ergens rond positie 300. Dan 'dook' men de nacht. Bij een volgend punt rond km 30 was er dan al een zeer duidelijk afscheiding tussen de lopers en de stappers. Iets voorbij half weg zat er ook bij de lopers al enorm wat 'rek' op en op km 70 (waarvan hieronder foto) zat er soms minuten tussen de verschillende lopers. Het werd soms een 'eenzame' tocht door de verschillende gemeenten rond Bornem want op die nachtelijke uren was er geen kat te bespeuren op straat. De foto hieronder illustreert ook de stilte op de wegen.


Fysiek kende Niels geen enkel probleem. De grootste 'hindernis' bleken nog de weersomstandigheden te zijn met rond 04 uur in de nacht een enorme plensbui. Het meegeven en aantrekken van extra kledij gaf niet het gewenste resultaat. Dus op het volgende controlepunt allemaal nieuwe kleren. Heike reed met de wagen van het eene controlepunt naar het andere. ik liep/wandelde Niels tegen en kan dan doorbellen wat hij nodig had. Meestal was het hetzelfde 'Nen boterham met confituur' want gellekes bleken na 50 km voor maagproblemen te zorgen. Lut legde dan alles klaar tegen dat hij dan effectief op het controle punt was. Na 10u54' (dus iets voor achten) kwam hij in het 'stille Bornem' toe. Een prachtprestatie waarbij de term 'ultraloper' zeker op zijn plaats is.


En dat er heel wat van kledij gewisseld werd kon je de volgende dag op 'onzen hof' aan het droogrek zien.



Zondagsloopje

Er werd verzameld aan het gemeentenhuis van Destelbergen waar Caroline en Peter zowel voor de lange als de korte afstand enkele mooie parcoursen hadden uitgestippeld. Dus totaal nieuwe omlopen die iedereen wel bevielen. Volgend jaar in de zomer gaan we die omlopen zeker eens meenemen op de loopavonden.



Verkenning (halve) marathonparcours Gent

Op maandag hebben enkele Veldmeersrunners die de intentie hebben om of de halve of de volledige marahon te lopen in Gent daar het parcours van de halve marathon verkend. Moet zeggen het was gans wat anders dan de wegen die we kennen van de stadslopen. Zeer afwisselend - mooie stukken natuur (maar steeds goed beloopbare wegen). Ronny had op voorhand de route 'gememoriseerd' en zelf uitgepijld zodat we deze training heel vlot konden afwerken. 



Weekprogramma

Deze week doen we het wat rustiger aan daar er volgende week een zeer druk programma is.

Dinsdag:
GEEN training wegens feestdag
Donderdag:
korte afstand (5 km) Peperstraat - Berlinde Kapel.
Midden Afstand : Peperstraat-Meander - Berlinde Kapel (7 km).
Lange Afstand: Peperstraat- Meander-Schorpioen - Zomerstraat - Brugstraat -Holeinde - Berlinde Kapel (12 km)


Weekendprogramma

Er zal geen 'specifiek' zondagsloopje zijn (ook al omdat er de week daarop zowel op dinsdag (loopavond)/woensdag (Radio2 ochtendloop) en donderdag (op de hort Wachtebeke) activiteiten gepland zijn. Maar er zijn wel twee joggings waarop tal van Veldmeersrunners zullen aanwezig zijn. Indien er mensen zijn die problemen ondervinden bij het inschrijven voor Ochtendloop gelieve mij een seintje te geven n mail ik die namen wel door.

zaterdag 19/08 Smouterie-jogging met 3 km (voor mensen die 'schrik' hebben om aan een jogging mee te doen is dit ideaal om dit  eens uit te testen) en de 6/12 km (Ik bezorg folders hierover donderdag op training)--> flyer bijgevoegd in bijlage

zondag 20/08: De Sirene-jogging in Middelkerke (met 5, 8 en 16 km). Een prachtig parcours... je moet dat maar eens vragen aan Anja De Bock en Lut Impens (zie foto hieronder)... Ze klappen er nog van en het is geleden van in 2013.

Bijlagen:
flyer-jogging-2017-(P).docx (23.3 KB)   

14-08-2017 om 00:00 geschreven door danny  


>> Reageer (1)
10-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mag opnieuw zomer worden...
Deze week hebben we op dinsdag te kampen gehad met regenweer en ook deze avond waarschijnlijk niet volledig droog. De zomer mag zich 'herstellen' ... want zoals we dinsdag merkten wordt het als je langere afstanden loopt en het 'betrokken weer' is al vrij vroeg donker. De weersomstandigheden hielden de joggers echter niet tegen want er was heel mooie opkomst.


De volgende weken is er heel wat te doen bij de Veldmeersrunners.

Thuis voor een beeld en de ochtendloop van Radio 2 staat op 23 augustus geprogrammeerd en de dag erop is er de op de hort in Wachtebeke (met muzikale omlijsting). Kan je eens checken op de link http://doodle.com/poll/chyc577bmbeyrpx3frdymiyu/admin#table of je bent ingeschreven.

Voor de ochtendloop kan je inschrijven (en er zeker niet te lang mee wachten ... zodat men voldoende 'ontbijten' kan voorzien):


Ook de inschrijvingen voor 'Start to Run' zijn geopend. Ik zal op de loopavond de flyers uitdelen zodat die kunnen bedeeld worden. Maak alvast maar de nodige reclame!!!




Weekendprogramma

In de nacht van vrijdag op zaterdag neemt Niels deel aan de 'Dodentocht'. Hij zou het grootste gedeelte van 100 km willen lopen. Hij is alvast bezig met de bevoorrading in orde te brengen!


Het zondagsloopje start deze keer in Destelbergen. Vertrekplaats is het gemeentehuis (Dendermondsesteenweg 430) (en er zij omloopjes voorzien van 5 en 10 km (waarbij telkens de Damvallei wordt aangedaan).

Volgende week dinsdag is er GEEN training daar het een feestdag is.

Nu ook al meegeven dat er op 19 augustus de Smouteriejogging is in Overmere (ik zal hiervoor op training de flyers uit delen)

10-08-2017 om 16:32 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
06-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokerse Feesten...
Je kan er niet naast kijken ... het zijn Lokerse Feesten en de jongeren.... tot 60 jaar hebben er de mond van vol. Enkele Veldmeersrunners hebben alvast de Lokerse Feesten ingezet met de jogging die daar werd georganiseerd.
Het inschrijvingsgeld (15 euro op dag zelf) vond ik vrij hoog maar dat deerde blijkbaar de joggers niet want op de 5 km waren er 350 deelnemers en op de 10 km iets boven de 700. Het was een mooi georganiseerde jogging en ja het heeft toch wat zo aankomen op een piste.

Heidi, Saskia en ikzelf liepen de 5 km (in een toch keurige 29'14") en genoten van de zeer goed georganiseerde jogging door het centrum van Lokeren.



Brigitte stond aan de start van het BK op weg op de 10 km zij eindigde in een meer dan verdienstelijke 49'10"


Ook Patrick liep in Lokeren een vijf kilometer.


Het zondagsloopje had dit keer een mindere opkomst maar ja er was dan ook vanalles te doen vandaag. We genoten na het loopje langs de Scheldedijk wel van het zonnetje op het terras aan het prullenbos. 


Loopprogramma

dinsdag:
 Korte/midden afstand: Berlinde Kapel à volonté
 Lange Afstand : omloop richting Kalken (15 km)

donderdag:
Korte afstand Prullenbos (5,5 km)
Middenafstand : Prullenbs+Old Horses+ Kasteel (7 km)
Lange Afstand: Thermstraat en dan rode omloop volgen (11 km)

zondagsloopje:
later in de week volgen meer details...zal een 'specialeken' worden met totaal nieuwe parcoursen (nog geen enkele meter ervan heeft ooit in onze omlopen geweest): 5 en 10 km.

06-08-2017 om 20:52 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
04-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hinkelend meisje
Gisteren was het de tweede 'op de hort' van de editie 2017. De locatie was het 'hinkelend meisje'. Een mooie plek met langs de ene kant zicht op het 'Kasteel' en langs de ander kant de 'Dreef'.

Bij valavond gaf dit wel een heel mooi zicht...


Maar voor we op pad gingen was er eerst de 'briefing' met aandachtige ... en 'minder aandachtige luisteraars'..


Het kookteam 'over de gemeentegrenzen heen' had weinig ruchtbaarheid gegeven aan hun plannen. Pas in de namiddag kreeg ik de eerste foto's door (zie vorig blog-item). Wat ze klaargemaakt hebben was 'schitterend'. Bijna niet te geloven wat men met een beperkt budget van 3 euro/pp kan bereiken mits de nodige inventiviteit en samenwerking. Van onze boekhoudster Agnes kreeg ik ondertussen al door dat alles binnen 'het uitgerekende budget valt' (zelfs met nog nen overschot van 2 euro...). Hier kan onze regering nog wat van leren! Ook de Turkse broden die hun intrede deden in Wachtebeke (door Chris De Vuyst) stonden opnieuw op de menu en werden gretig naar binnen gespeeld door de Veldmeersrunners.

Ook nog een speciaal woordje van dank aan Dirk (echtgenoot van Ria Brosens) voor het plaatsen van de tentjes en ons op die manier af te schermen van de wind.


Knap werk Marianne (van gans het team trouwens)


En ik mag wel stellen dat ik spreek in naam van iedere aanwezige .. 'Een dikke dikke dikke pluim' voor gans het team!!!


Natuurlijk werd er ook eerst gelopen. Het merendeel nam de start aan de 5 km en zo vormde zich voor het Kasteel een mooi lint van 'geeltjes'


Ook de omgeving van de Koewegel is een mooi gedeelte om te lopen. En voor veel lopers is dit gedeelte van de 'Sportvlaanderen'-omlopen volledig nieuw.


De afsluitende 'op de hort' is op 24 augustus aan het domein Puyenbroeck. En ik kan nu al verklappen dat er een muzikaal tintje zal bij zijn....


Weekendgebeuren

Zaterdag:
jogging Lokeren (http://www.streetraceavlo.be/) - afspraak om 13u30 bij mij thuis of jullie kunnen ook steeds rechtstreeks rijden.

zondagsloopje:
Prullenbos zondag 10:00 uur


Radio 2

Vergeet jullie niet in te schrijven voor het ochtendloopje in samenwerking met Radio 2 op woensdag 23 augustus. ( https://webshoplaarne.recreatex.be/Activities/Overview)

04-08-2017 om 12:58 geschreven door danny  


>> Reageer (0)
03-08-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat 'op de hort'-nieuws...
De eerste looptraining van de maand augustus is ingezet met een zeer mooie opkomst... Als dit de trend is die zich ook de rest van de maand zal doorzetten zal ook augustus op sportief vlak een hoogvlieger worden... En als we net als in juli ook nog eens enkele 'andere omlopen' aandoen is het zeker in orde.




De 'op de hort' deze avond gaat door aan het 'hinkelend meisje'. Er staat wel wat wind maar ze geven 'kurkdroog' weer. Er zullen drie tenten worden opgezet zodat we zeker beschutting hebben (een helpend handje rond 19:00 uur is steeds welkom). Ondertussen zijn onze keukengodinnen volop in de weer... toen ik aan Ria Brosens het thema vroeg antwoordde ze mij 'ZOMERS'



Zie haar stralen... het is een 'stilleken' maar steeds bereid om een handje toe te steken...



En het volgende ziet er ook niet slecht uit. Tot deze avond!!! Er hebben zich 60 joggers 'geregistreerd' voor deze avond zal opnieuw een prachtige zomeravond worden...

03-08-2017 om 17:12 geschreven door danny  


>> Reageer (0)


Foto

REGLEMENTEN VELDMEERSRUNNERS
Foto

Foto

Foto

Foto

Aantal leden Veldmeers:   141


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Blog als favoriet !


E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Archief per maand
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-1979
  • 05-1976


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs